Alleen ‘de Frenkie de Jong después’ krijgt geen kritiek van Spaanse media

Zondag, 22 november 2020 om

Barcelona was zaterdagavond in LaLiga niet opgewassen tegen Atlético Madrid. Het team van Ronald Koeman verloor met 1-0 in het Wanda Metropolitano en dat betekende alweer de derde competitienederlaag van het seizoen. Tal van basiskrachten van Barcelona zakten door de ondergrens en ook Frenkie de Jong ontsnapte niet aan kritiek van de media in Spanje. Door de blessure van Gerard Piqué is de kans groot dat de Nederlander regelmatig als inschuivende verdediger naast Clément Lenglet gaat spelen.

Sport deelde De Jong een vijf uit en hij was zeker niet de enige basiskracht van Barcelona die een onvoldoende kreeg van de Catalaanse sportkrant. Alleen Sergi Roberto, Piqué en Jordi Alba ontvingen een voldoende: een zes. “De Jong kan qua instelling en gedrevenheid zeker niets verweten worden, maar voetballend gezien kan er wel méér van de Nederlander worden geëist”, zo oordeelt men. “Hij moet meer hiërarchie op het veld tonen en zich meer laten gelden in het spel, zeker in het belang van het team.”

Het oordeel van de Madrileense sportkrant AS komt min of meer overeen. “Het beeld wat we van De Jong hebben is dat hij een voetballer is die na twee minuten in de tweede helft niet in staat is om zijn voet erin te zetten en een duel uit de weg gaat. Dat is simpel niet te accepteren van een voetballer die liefst 86 miljoen euro heeft gekost. Een voetballer die tegen Atlético niet kon heersen in het spel en telkens opgeslokt werd. De Jong is een professional, maar dat is niet voldoende. Achterin maakte hij een betere indruk.”

Marca was daarentegen minder kritisch. “De Jong is altijd een garantie van rendement. Hij biedt zich aan en helpt in de opbouw van het spel. Centraal achterin maakte hij hoe dan ook een betere indruk.” Mundo Deportivo zag eveneens een De Jong antes y después, een De Jong voor en na. Na het uitvallen van Piqué speelde de Nederlander namelijk weer als inschuivende verdediger. “Als een van de twee controleurs blonk hij niet uit, nam hij geen goede beslissingen aan de bal en leverde hij amper een bijdrage aan het aanvallende spel.”

“De Jong maakte centraal in de defensie een betere indruk. Hij anticipeerde goed en gaf ook goede passes”, concludeerde de Catalaanse krant. ElDesmarque deelde de Oranje-international, ‘hij was niet scherp’, een vier uit en dat was niet eens de laagste beoordeling. Piqué werd met een drie beoordeeld en Antoine Griezmann kreeg zelfs een twee als cijfer. El Periódico deelde liefst zeven keer een vier uit en De Jong was een van de basiskrachten met een dergelijke beoordeling.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

De Jong heeft zijn flare verloren bij Barcelona. Bij Ajax wilde en moest hij het spel maken. Bij Barcelona zijn er 5 andere die dat willen. Als de Jong slim is gaat hij gewoon vrijer voetballen meer indivuele acties/dribbels naar voren etc.

22 november 2020 om 09:13

Haha, ja, en Griezmann moet ook gewoon gaan lopen en spelen zoals hij wilt.. Een speler moet zich bij Barcelona gewoon schikken naar de wensen van de trainer. Je kan niet zelf even bepalen hoe je gaat spelen en instructies negeren...

22 november 2020 om 11:17

Of naar de wensen van Messi. Misschien niet direct, maar indirect toch wel. Want al die spelers blijven toch in de schaduw van Messi. Dembele vind ik de enige die nog wel eens wat anders wilt doen, daarom wordt hij vaak kind van de afrekening.

22 november 2020 om 10:09

Afca. Bij Ajax wilde iedereen ook wel het spel maken in dat jaar van de halve finale. Ziyech, Schone, Blind, Tadic, er waren veel technisch vaardige spelers die evenals Frenkie het spel wel wilden maken. Dat is het dus niet. Het team van Ajax zat wel een stuk beter in elkaar en werkte bovendien veel harder voor elkaar. Gaan veel mensen me weer van een pimpelpaarse Ajax bril beschuldigen, maar ik denk dat er toen ook 7 vd 10 beter op elkaar aan sluitende spelers bij Ajax rond liepen. De defensie en het middenveld was mijn inziens een stuk beter dan wat er nu bij Barcelona rondloopt. Helpt natuurlijk ook mee dat de jongens die Barcelona op sleeptouw zouden moeten nemen al tijden totaal niet thuis geven.

22 november 2020 om 10:26

Inkemontana niet eens zo’n gekleurde reactie hoor. Dat jaar viel alles goed bij Ajax waardoor spelers ook iets boven zichzelf zijn uitgestegen (doet niks af aan de prestaties). Een topper als Frenkie is in zo’n goed draaiend team nóg beter. Aan de andere kant moet er ook niet vergeten worden dat frenkie nog relatief jong en zijn carrière nog veel kanten op kan. Hopelijk kan hij zich blijven verbeteren en gaat hij ook de boeken in als een van de grootste Nederlandse middenvelders (die potentie heeft hij zeker wel).

22 november 2020 om 10:23

Heeft allemaal met het spelsysteem te maken .. de bal moet gewoon rond en zo snel mogelijk naar Messi .. ook een Dest gaat daar meer een dienst moeten spelen waardoor hij weinige van ze echt acties kan laten zien .. ik denk echt dat het grote probleem Messi is .. daar hadden ze gewoon afscheid van moeten nemen .. als frenkie nog vrijer gaat spelen, krijgt hij gegarandeerd ruzie met Messi in de kleedkamer en alba pique busquets zullen allemaal aan de kant van Messi staan .. afscheid nemen van al die oude gasten en opnieuw bouwen .. zal helaas wat tijd inzitten ,, maar dit moet echt gebeuren anders komt het niet meer zomaar goed .. Koeman gaat Messi niet meer kunnen laten lopen of meer aan het werk kunnen zetten .. die zal rest van het seizoen gewoon blijven wandelen

22 november 2020 om 10:57

Sorry maar ligt Echt niet aan Frenkie. Die kan het ook niet alleen. Moet je eens kijken wat daar voorin gebeurt. Dembele, Griezmann EN Pjanic voegen niets toe, Pedri speelde de eerste helft als een natte krant, en dan moet Frenkie alleen dat oplossen? Veel te weinig diepgang, ook bij balverlies zitten ze er niet als ploeg Bovenop. Dembele verliest bij die goal de bal, moet je eens opletten hoe hij probeert die te heroveren; dat probeert ie zelfs niet. Is echt een gebrek aan instelling, felheid en Loopacties. Dat ligt echt niet aan Frenkie, de hele ploeg deed gewoon alles fout wat je fout kunt doen. Messi incluis.

22 november 2020 om 11:06

Maar het probleem is dat dit niet enkel gaat om gister. Frenkie gaat nu richting zijn 3de seizoen als basisspeler van Barcelona, maar het is toch allemaal net niet. Dan was het zijn positie, dan zijn het zijn medespelers, dan is het de coach. Frenkie heeft letterlijk alles met zich mee. De coach, zijn positie hij moet gewoon beter spelen. Ik heb me er allang bij neergelegd dat Frenkie gewoon niet zo goed is als we dachten. Die jongen is absoluut niet de nieuwe Busquets, en zal nooit een speler worden die we gaan herinneren als legend. Als je dat inziet ga je ook minder van Frenkie verwachten. Want het is echt niks met zijn tikkie terug tikkie breed voetbal. Voegt niks maar dan ook niks speciaals toe. Kijk naar een Kimmich, ook een cvm maar kijk zijn impact op het team. Maar bij Frenkie is het nu al 2 seizoenen net niet en telkens wordt hem het hand onder het hoofd gehouden.

22 november 2020 om 11:34

Bergkampdinho. Haha de seizoenen gaan hard bij jou! Hij is net aan zijn 2e seizoen begonnen en bij jou gaat hij al richting zijn 3e seizoen als basisspeler van Barcelona? Het is helemaal niks bij de club waar hij speelt momenteel, veel gezeik en weinig voetbal in de ploeg, dus dat 'alles' mee zit valt wel een beetje mee. Verkeerde keuze op verkeerd moment voor Barcelona gemaakt, jammerlijk, maar komt ie wel weer bovenop. Wat hij bij Ajax liet zien en bij Nl ook meer dan eens dat is uitzonderlijke klasse. Ga jij maar met getemperde verwachtingen kijken dan wacht ik nog even tot hij daadwerkelijk wat meer seizoenen erop heeft zitten in een (nieuw) Barcelona.

22 november 2020 om 14:30

Ik heb t gevoel dat hij iets te veel onder de indruk is van de grote spelers. Iedereen schikt zich daar naar Messi. Daar moeten ze echt vanaf. Messi trekt de club naar beneden. De club stelt zich afhankelijk aan hem op maar hij kan of wil het verschil niet meer maken. Lekker verkopen in de winterstop aan City of terug naar newell's old boys.

Ik heb echt met Koeman te doen. Heel zijn trainersloopbaan is Barcelona zijn ultieme doel geweest. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover en kijk er sindsdien is gebeurd.... Financieel niks meer mogelijk, Messi dreigt met vertrek, Bartomeu stapt op, veel blessures, interne wrijving over een volgende salarisverlaging... Absurd hoe moeilijk de situatie is waarin Koeman nu moet werken en presteren. Nogmaals, ik heb echt met hem te doen. Barcelona is qua financiën, bestuurlijk, sportief nu in overlevingsmode.. Echter worden er van Koeman nu prestaties verwacht..

22 november 2020 om 09:17

Doodzielig inderdaad, die Koeman. Als ik met iemand echt medelijden heb. Koeman wist trouwens dondersgoed wat de situatie was, en hij had het perfect voor elkaar bij Oranje. Dat hij bij Barca aan de slag wilde was zijn goed recht, daar deed ook niemand echt moeilijk over. Maar dit zag iedereen afgelopen zomer al aankomen.

22 november 2020 om 09:19

Wat zou het des te mooier zijn als hij ondankt alle tegenslagen het vertrouwen blijft houden VAN het management en IN zichzelf. Ik hoop van harte dat hij z'n droom kan blijven najagen en ooit het kampioenschap met Barca mag vieren. Ik weet het, de voetbalwereld is een rare wereld en die kans wordt helaas met de week kleiner.

22 november 2020 om 09:29

@De Toekomst, wat is Koeman inderdaad heel zielig. Als het al zo rommelt binnen de club moet je ook niet beginnen om een publiekslieveling als Ricky Puig als stront te behandelen. Dan voel je de situatie echt slecht aan als je het enige lichtpuntje van vorig seizoen weigert op te stellen. Als het sportief nu goed ging had hij gelijk, maar zowel Busquets als Pjanic stellen op dit moment enorm teleur. Als je dan nog altijd weigert om iemand met een clubhart op te stellen, of zelfs te laten invallen, dan mag Koeman van mij vandaag al vertrekken.

22 november 2020 om 09:47

Kijk er hetzelfde tegen aan. Ik kan het niet in mijn hoofd halen dat je beste presterende middenvelder na de corona break, op de bank zet zonder ook maar een kans te gunnen. Barca heeft het geluk dat Puig zo veel van Barca houdt want anders was hij afgelopen zomer al vertrokken.

22 november 2020 om 10:47

Zijn beslissing om puig helemaal links te laten is gewoonweg onbegrijpelijk. Als dit zo doorgaat kan koeman binnenkort zijn koffers inpakken.

22 november 2020 om 09:45

Ik heb totaal niet met Koeman te doen. Iedereen wist dat hij in deze situatie terecht zou komen en dat het vooral overleven zou worden. Dit is waarvoor hij heeft getekend. Een bestuur dat enkel nog aan het overleven was, geen geld, veel interne en externe ontevredenheid, een te oude selectie en vedettes die te veel verdienen en die aan het aftakelen zijn. Ondanks dit alles wilde hij de uitdaging aan gaan. Prima, maar medelijden voor deze zeer bewuste keuze? Nee, dat heb ik niet.

22 november 2020 om 09:46

Waarom medelijden met Koeman? Er staat nog steeds een fantastisch team. Zelfs Coutinho kan op de bank gehouden worden. Elke trainer krijgt te maken met blessures en akkefietjes.
Hij krijgt er gewoon geen goed voetballend geheel van en levert eigenlijk een wanprestatie door in het rechterrijtje te staan met deze ploeg. Ben bang dat de trein van Koeman snel bij het eindpunt komt.

22 november 2020 om 12:50

Ik eerlijk gezegd totaal niet. Dit zag iedereen van mijlenver aankomen na wat er allemaal gebeurd is daar de afgelopen 6 maanden. Natuurlijk had ik ze niet op plaats 10 verwacht, maar dat het ze niet voor de wind zou gaan was wel voorspelbaar. Bij Barcelona werken mag dan z'n droom zijn, maar bij dit Barcelona werken is voor niemand een droom. Dat je dan de nationale ploeg gedag zwaait om in dit wespennest te willen werken... Tja, dan roep je het over jezelf af. Daar heb ik echt geen medelijden mee.

Frenkie moet gewoon veel dominanter zijn. Hij is absoluut niet de enige die niet zijn niveau haalt, maar voor de 75 miljoen die hij koste wel absoluut 1 vd duurste. Van hem verwacht je net wat meer. Heeft nog nooit zijn team over een dood moment geholpen of dat hij erboven uitstak.

Denk dat Messie al klaar is met Barcelona. Gaat tegenwoordig nog maar weinig van uit. Hebben wel met veel blessures te maken. De vooruitzichten van het inleveren van salaris en de financiële positie doet er ook geen goed aan

Barca was idd niet veel gister. Moet bekennen dat ik echt genoten heb van Atletico gister. Verbaasde mij over hoe technisch al die gasten onder druk waren. Trippier, ferrasco, koke, felix en llorente raakte nooit in paniek. Prachtig om te zien. Daarnaast laat die oblak keepen zo makkelijk lijken. Niet normaal.

Als je vedetten alles behalve leiders zijn, dan is het lastig voor Frenkie om dan die rol te gaan vervullen. Als we ons bebben ontdaan van Griezmann, Messi, Pjanic en Coutinho dan kan er een nieuwe hierarchie ontstaan. De winter transferperiode is het ideale moment om van de oudere spelers afscheid te nemen en een spits aan te schaffen. Idealiter speel je met nog meer jeugd in voorbereiding op volgend seizoen.

22 november 2020 om 10:16

Maar zelfs als die vedetten weg zijn, wie neemt dan die leidersrol op zich? Met alle respect voor Frenkie de Jong, maar het is echt een schat van een jongen, maar hij is niet degene die met zijn vuist op de tafel gaat slaan wanneer het even slecht gaat. Dat zal ook een van de belangrijkste punten worden bij dit nieuwe Barca. Een leider zoeken voor de komende vijf tot tien jaar.

22 november 2020 om 10:16

Veel makkelijker gezegd dan gedaan. Wie gaat Pjanic, Coutinho en Griezmann binnen halen?

22 november 2020 om 10:31

Ik hoop dat PSG Griezmann wil binnenhalen. Hij speelt erg goed samen met Mbappe. Wat betreft Coutinho, er zijn vast wel wat Premier League ploegen die hem willen hebben. Pjanic, tja die zal niemand willen hebben ben ik bang.

22 november 2020 om 10:41

Psg dreigt mbappe te verliezen 😂. Face it visca. De vooruitzichten zijn niet goed. We hebben enorm veel genoten sinds de komst van ronaldinho en nu is het weer tijd voor minder. En de huidige team en komende teams kan je niet aan die standaard houden.

22 november 2020 om 11:00

De vooruitzichten op korte termijn zijn niet goed. We hebben te lang geteerd op het oude succes. Dus dat is onvermijdelijk. Ik ben wel voorzichtig optimistisch want we hebben veel talent rondlopen. Ook in de jeugd. Spelers als Moriba kunnen door hun fysieke kracht snel de sprong maken naar het eerste.

22 november 2020 om 12:01

De jeugdspelers ken ik niet, hou mij daar persoonlijk totaal niet mee bezig. Ben niet van mening dat we te lang hebben geteerd op het oude succes, ze waren gewoon belachelijk goede spelers en tot 2019 wilde het gewoon in de champions league alleen net niet lukken.

22 november 2020 om 12:54

Maar doorselecteren hoort nou eenmaal bij het in stand houden van succes. Daarin is Barcelona flink tekortgeschoten. Anderzijds denk ik inderdaad niet dat het de grootste oorzaak is. Technisch klopt er gewoon niets van. Ze betaalden 100 en soms zelf 150 tot 200 procent te veel voor spelers en daar zitten ze nu ontzettend mee in de maag. Het ergste is nog dat die spelers het zelfs niet enigszins waarmaken, waardoor het ook op sportief vlak enorm doordreunt.

22 november 2020 om 13:04

@sirius precies ze hebben sinds 2015 meer dan 900 miljoen uitgegeven, de intentie om door te selecteren was er. Alleen hebben ze zoals je zegt veel te veel betaald voor spelers die uiteindelijk ook nog eens niet goed genoeg bleken om de oude garde te vervangen.

En dan durven mensen nog te zeggen depay niet genoeg kwaliteit .. aub .. kijk even hoe Messi erbij loopt, die doet gewoon echt werkelijk niks zonder bal.. en met bal had hij alleen maar balverlies, als dat depay was ging het helemaal los hier op voetbalzone.. Messi zet geen druk verdedigers kunnen vrij opbouwen , en dan verwachten we van de rest frenkie, pjanic Pedri om alles maar dicht te lopen anders bakken ze er ook niet veel van .. Messi moet zo snel mogelijk aangepakt worden of gewoon vertrekken.Verder afscheid nemen van piqué busquets sergi roberto .. lekker opnieuw bouwen

22 november 2020 om 10:43

Messi eruit depay erin. Nooit in mijn leven gedacht dat ik dat zou lezen. Maar zelfs als messi weggaat kan depay nog steeds niet komen, je hebt vaat gemist hoeveel barca salaris moet minderen. Het is veel meer dan messi’s salaris alleen. Messi gaat waarschijnlijk na dit seizoen al weg ja, of in de winter nog als hij het helemaal zat is.

22 november 2020 om 12:57

Bovendien gaat Memphis de oplossing niet zijn. Die acht ik niet klaar voor een club van dat formaat.

Als je de opstellingen van Barcelona en Atlético zo ziet, is het nou niet echt wereldschokkend dat je met 1-0 verliest? Atlético heeft gewoon een heel sterk team vol doorgewinterde professionals en doet achterin en op het middenveld kwalitatief gezien niet onder voor Barcelona. Natuurlijkt kan het beter bij De Jong en bij Barcelona maar wat je dit seizoen zite is wel ongeveer wat je kan verwachten. Er staat een redelijke tot goede selectie die nog in opbouw is met het nieuwe systeem en zonder veel vertrouwen speelt en dit is wat je dan krijgt qua resultaten.

22 november 2020 om 12:18

Hoe slecht Barcelona ook speelde, Atletico wist maar twee keer gericht op doel te schieten. Het gaat erom dat je je kansen benut in het voetbal.

22 november 2020 om 12:58

Een mindere wedstrijd tegen Atletico is natuurlijk geen ramp, maar een mindere wedstrijd tegen Atletico na een hele reeks slechte wedstrijden wel. Het begint vooral een grote optelsom te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

220 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 8 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren