Noa Lang scoort met schitterende omhaal: ‘Dat is het enige wat ik dacht’

Zondag, 22 november 2020 om

Club Brugge liet zaterdagavond in eigen huis geen punten liggen tegen KV Kortrijk. Het duurde een uur voordat Noa Lang de ban brak met een knappe omhaal. Het doelpunt van de Nederlander was ook meteen doorslaggevend: 1-0. De media in België zijn lovend over de genialiteit van Lang. “Eén geweldige ingeving besliste deze voor de rest erg matige wedstrijd. Op het uur etaleerde Noa Lang zijn kunnen met een fraaie goal”, zo valt bij Sporza over het duel en de verrichtingen van Lang te lezen.

“Lang was zowat de enige op niveau bij Club Brugge. Hij lag heel vaak aan de basis van het Brugse aanvalswerk en trok een zoekend Club over de streep met de mooie 1-0.” Ook Het Laatste Nieuws loofde het doelpunt van Lang. “Opnieuw een slappe vertoning van Club Brugge in een leeg Jan Breydelstadion, maar deze keer hield blauw-zwart wél de punten thuis”, valt in het wedstrijdverslag te lezen. “Lang stond op de goede plek en werkte de bal met een halve omhaal spectaculair voorbij Marko Ilic. De derde seizoenstreffer voor de Nederlander, een belangrijke voor blauw-zwart.”

Noa Lang schiet Club Brugge langs KV Kortrijk met een halve omhaal! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 21 november 2020

“Het was niet eenvoudig tegen een ploeg die soms met zijn allen in het zestienmetergebied stond”, vertelde Lang na afloop van de 1-0 zege. “Maar dat zullen we vaker meemaken. Het is dan aan ons om niet zo statisch te voetballen. Ik ben blij dat ik kon scoren. Die bal komt naar mij en het enige wat ik dacht was: die bal moet in het net. Het was een doelpunt op intuïtie.” Ook Het Nieuwsblad onderstreepte het belang én de schoonheid van de treffer van Lang. “Leider Club Brugge moeizaam voorbij KV Kortrijk dankzij spectaculair doelpunt van Noa Lang”, zo luidde de kop boven het wedstrijdverslag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door infodesk)

Mooie goal, maar natuurlijk veel minder moeilijk dan een echte omhaal, die je perfect moet timen. Maar ik geef toe, ik doe het hem waarschijnlijk niet na

22 november 2020 om 11:15

Deze jongen oproepen voor het NL elftal en Promes lekker thuislaten. Deze jongen verdient een kans.

Ik kan dan nog steeds woest worden als ik zie dat Ekkelenkamp soms speelt. Lang speelt gewoon elke wedstrijd, of basis of als wisselspeler, die had je dit seizoen gewoon echte kansen moeten geven, is ook altijd beter dan een Labyad, alleen al vanwege zijn restwaarde. Zonde zonde. Mooie goal van Lang, blijf het ook toch grappig vinden om Mats Rits er altijd bij te zien, kwam toch binnen als groot talent en kon het nooit waar maken. Doet het goed in Belgie, maar vind hem niet erg speciaal tegen de betere teams in Europa.

22 november 2020 om 08:08

Nou gaat het er natuurlijk ook om welke mix aan type spelers een trainer wenst te hebben. Ten Hag wilde blijkbaar liever een speler als Ekkelenkamp erbij houden. Persoonlijk ben ik het met je eens hoor. Ik denk dat ons middenveld best had kunnen eindigen met Kudus, Lang en Klaassen bijvoorbeeld. In Ekkelenkamp zie ik sowieso geen potentiele basisspeler, zeker niet na de komst van Klaassen en Kudus.

22 november 2020 om 08:32

Niet mee eens. Zoveel invloed mag een trainer echt niet hebben. Een trainer is en blijft een passant. Hij mag best een speler aanbevelen, maar verder zou hij het echt moeten doen met wat hij heeft. Overmars had gewoon ijskoud labyad moeten verkopen onder het mom van nu pakken we er nog wat voor. Lang had gehouden moeten worden. Inmiddels zijn er dus al 2 talenten weggejaagd bij gebrek aan perspectief. Botman hebben we ook heel makkelijk weggedaan. Het heeft weinig zin om spelers te houden als ze een vertrekwens hebben, maar het is wel een slecht tekenen als spelers vertrekken door gebrek aan perspectief en vervolgens in het buitenland direct basis staan en impact hebben.

22 november 2020 om 08:42

Als iedereen fit is zou Lang gewoon wisselspeler zijn. Want Kudus had de voorkeur als nr10. En op links Tadic en Neres/antony. Dat zijn gewoon logische keuzes. Als Lang dan zelf weg wil als Brugge komt kan je hem tegen zijn zin houden. Misschien had Ajax ook wel wat minder met de speler mee moeten denken en hem als goede backup moeten houden.
Labyad wilt zelf gewoon niet weg. Dus dan is het heel makkelijk om te Zeggen ze hadden hem moeten verkopen, maar dat gaat gewoon niet.
Zelfde verhaal voor Botman. Blind is gewoon een logische eerste keuze. En Martinez een prima back up. Had Ajax ook egoïstisch kunnen zijn zeker gezien het drukke schema. Maar waarschijnlijk ook door de financiële klappen Van Corona zijn deze transfers niet gek. Deze jongens zijn eigenlijk te goed om op de bank te zitten maar niet de beste op hun positie bij Ajax.

22 november 2020 om 13:41

toch zie ik liever een Noa Lang dan een Promes. Noa Lang kan af en toe nog een man uitspelen

22 november 2020 om 08:16

Dus dit. Ik baal er nog steeds flink van. Een jongen met veel voetbal in zn benen en zijn koppie. Jongen met bravoure. Jongen die op verschillende posities ingezet kan worden. Jongen met een echte Ajax hart. En Zoveel rek zit er nog in. Maar omdat die erik ten hag hem persoonlijk niet mag(mijn vermoeden), en omdat lieveling ook nog eens moet spelen, hebben we hem voor habbekrats weg gedaan. Zonde, zonde

22 november 2020 om 08:39

Wat heeft Lang bewezen dat hij zo overduidelijk de voorkeur krijgt boven Labyad? Van Labyad zit het kwa mentaliteit goed en heeft ie bewezen een team op sleeptouw te kunnen nemen(utrecht). Ik meen me ook te herinneren dat ajax vorig jaar pas echt slecht toen hij geblesseerde raakte en Lang hem verving.

22 november 2020 om 10:10

Lang heeft met zijn vertrek getoond hoe hard hij nodig was in de selectie... Nu eindigde je tegen Liverpool met labyad op de flanken die komt echt die backs niet voorbij....

22 november 2020 om 10:32

Lamg kwam tegen Valencia ook niemand voorbij. In al zn Cl duels namels Ajax geen man gepasseerd. En dat was tegen teams die een treetje lager stonden dan Liverpool.

22 november 2020 om 09:22

Je hebt helemaal gelijk Binny. Nu spelen we met Promes die nog geen lantaarnpaal voorbij komt en krijgt het lievelingetje van de trainer (Labyad) weer teveel speeltijd...

22 november 2020 om 09:33

Je bedoeld Quincy Promes, toch? De meervoudig speler van het jaar in Rusland en International? Gaan we Lang daar echt boven plaatsen? Natuurlijk heeft Promes een matige vorm te pakken maar Lang komt niet in de buurt van zijn niveau.

22 november 2020 om 10:15

Wat hij in Rusland heeft gewonnen hebben we nu niet veel aan. Lang stak al vanaf de voorbereiding boven Promes uit.

22 november 2020 om 10:29

De promes die in het NL elftal nog nooit een goede wedstrijd heeft gespeeld. Die ja. De gast die dit jaar zonder de ballen van Ziyech totaal niets meer is.

22 november 2020 om 10:49

Haha, lekker trollen op de zondagmorgen. Iam out. Veel succes daarmee.

22 november 2020 om 11:03

Ja meervoudig speler van het jaar in Rusland. Dan heeft Messi 25 gouden ballen of niet?

22 november 2020 om 11:04

Ah.. de haterkaart is door Dr Mario getrokken. De kaart die getrokken wordt om tijdens een verloren discussie weg te kunnen lopen zonder toe te hoeven geven dat de ander gelijk of een punt heeft.

22 november 2020 om 11:15

Messi zou er 25 moeten hebben, telt dat ook?

22 november 2020 om 11:17

O, nee hoor. Een haatkaart trekken daar doe ik niet aan. Ik vind het erg jammer dat Lang is vertrokken. Blijft een geweldige speler, maar ik vind Promes op dit moment beter en verder. Lang heeft absoluut de potentie dat niveau te halen, maar ik vind het op dit moment niet heel vreemd dat Lang achter Promes in de pikorde kwam.

22 november 2020 om 16:48

Ik vind promes geen ajax speler. Maar meer 4 4 2 spits die in de buurt van 16 moet spelen . Vond het al rare aankoop . Lang heeft ook niet veel laten zien bij ajax. En als je 8 mil en doorverkoopperc kan krijgen voor een speler die jou 0 euro heeft gekost, en een twijfel geval is voor de 1ste dan heb je een mooie deal, net als bij Botsman. Want als je dat geld binnen hebt dan kan je dat geld gebruiken om je beste spelers binnenboord te houden. En je een sterk elftal behoud. Dus ja mooie deal voor allebei. lang speelt en dat is belangrijkste voor een speler.

22 november 2020 om 09:42

Ik snap je frustratie een beetje, maar je reactie raakt kant nog wal. Lang is een talentvolle speler die risico in zijn spel legt wat perfect bij Ajax past, maar hij is een buitenspeler die zwerft/naar binnen komt, dus moet je hem vergelijken met tadic, Neres, Anthony en promes, dus zou die op beide flanken 3e keus zijn. Labyad en ekkelenkamp spelen om andere posities dan Lang en schikken zich in de reserverol. Lang is te goed voor de bank, maar niet goed genoeg voor de basis, dus is er in overleg voor een transfer gekozen. Enige wat je in twijfel kan trekken is de prijs, ook als jeugdinternational. Maar misschien Zit er een doorverkoop bij. Mats rits is inderdaad een apart geval, groot talent, maar heeft toen blessures gehad, wat hem mentaal ook tijd heeft gekost, incl het niet goed kunnen aarden in Nederland/Amsterdam. Heeft daarna ook op veel verschillende posities gespeeld, van spits tot verdediger, heeft nu bij Brugge zijn plek gevonden als meer dienende speler en dan past het perfect, zit nog genoeg rek in om verder door te groeien...

22 november 2020 om 10:42

Ik vind het ook jammer dat Lang dit seizoen geen kans heeft gegeven, maar als de trainer het niet in je ziet zitten dan is het ook beter om weg te gaan. Daarnaast snap ik dat Overmars een bod van 8/9 miljoen moeilijk te weigeren vindt in deze tijden waar Ajax ook afstevent naar een groot financieel verlies. Hopelijk blijft Lang zich bij Brugge ontwikkelen en komt hij op deze manier nog eens in een top competitie terecht. In het Nederlands elftal kunnen we wel een goede linksbuiten gebruiken.

22 november 2020 om 10:55

Was het niet eerder 6 miljoen?

22 november 2020 om 10:46

Dezelfde gedachte die ik ook heb bij het zo makkelijk laten gaan van Botman. Twee jongens met potentie, maar blijkbaar heeft men in Amsterdam een blinde vlek voor het herkennen van intrinsieke kwaliteit. En dan die bijna altijd falende Ekkelenkamp steeds maar weer kansen geven. Of Labyad. Tja, als de coach te veel invloed krijgt op het transferbeleid, moet je wel iemand hebben met kijk op spelers. Laat Ten Hag dat nu juist ontberen....

22 november 2020 om 12:01

Rits is zeker niet de beste pure voetballer maar voor het voetbal dat Clement wil spelen is hij heel belangrijk. Een onzelfzuchtige speler die in dienst van de ploeg speelt en voorop gaat in de strijd. Ik had aanvankelijk ook mijn twijfels toen de transfer aangekondigd werd maar hij heeft zich snel in de ploeg gespeeld en is er eigenlijk nooit meer echt uitgegaan.

In Brugge is Lang basisspeler, bij Ajax had dat in principe niet gaan gebeuren. Misschien draait het tenslotte daar om? Ik weet zeker dat de buitenspeler Ajax had kunnen helpen, maar misschien wilde hij meer dan Ten Hag hem kon bieden? Het is absoluut jammer dat het zo is gelopen, maar we moeten nu verder kijken.

22 november 2020 om 10:45

Het lijkt mij dat het inderdaad lastig voor hem zou zijn geweest bij Ajax. Op linksbuiten staat nu vooral Tadic. Daarnaast spelen Neres, Promes en Antony ook nog wel eens op die positie. Hij kan ook op de tien positie uit de voeten en achteraf gezien was het wel fijn geweest om hem daar nu nog te hebben, want met de blessure van Kudus hij had toch vast wel wat wedstrijden kunnen spelen. Laten we in ieder geval hopen dat hij de stijgende lijn weet door te zetten bij Brugge!

Eeuwig zonde dat Ajax ( Ten Hag) hem zo makkelijk heeft laten gaan. Was in de voorbereiding ook gewoon de beste bij Ajax en bij 12 goals betrokken. Alleen dan begint de competitie en speelt hij 8 minuten in september. Bij Brugge lopen ze met hem weg, enorm veel voetballend vermogen, zeer creatief, werkt hard en kan ook nog eens een goal maken. Is nu al een klasse beter dan Promes en Labyad en er zit nog rek in, kortom een koopje voor 6 miljoen.

Ik kan me aan hem doodirriteren maar als hij zo blijft spelen moet je hem lekker meenemen met Oranje. Ik irriteer me namelijk ook dood aan babel en promes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KrmenčíkAanvaller83
D. OkerekeAanvaller81
E. DennisAanvaller70
S. MignoletKeeper120
S. SchrijversAanvaller70
P. ClementVerdediger
S. DeliVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 6 3 1 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Gedrag van Noa Lang leidt tot irritatie: ‘Dan vind je jezelf wel heel goed’

Noa Lang is in België enigszins in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag deze week in de Champions League. De aanvaller van Club Brugge werd tegen Borussia Dortmund (3-0 nederlaag) na 74...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren