Méér hoofdbrekens voor Koeman: ‘Dit mag Barcelona niet overkomen’

Zondag, 22 november 2020 om

Met slechts elf punten uit de eerste acht wedstrijden in LaLiga beleeft Barcelona de slechtste seizoensstart sinds 1991/92. Toen startte de Spaanse topclub onder leiding van trainer Johan Cruijff ook met drie overwinningen, twee remises en drie nederlagen. Dat zijn ook de statistieken van het Barcelona van Ronald Koeman na de 1-0 nederlaag bij Atlético Madrid. In 1991/92 wonnen de Catalanen overigens wél de landstitel en ook nog eens de Europa Cup 1, dankzij een doelpunt van Koeman in de finale tegen Sampdoria (1-0).

“We hebben er alles aan gedaan om op gelijke hoogte te komen. We hebben niet veel kansen gehad, maar wel een enkele mogelijkheid via Clément Lenglet met het hoofd”, vertelde Koeman na afloop. “Het is altijd moeilijk om tegen Atlético te spelen. Het is erg lastig om veel kansen te creëren tegen Atlético en daarom is het ook belangrijk om goed te staan als je de bal verliest. De 1-0 was onze fout omdat je in minuut 47, wanneer je de bal hebt, de bal niet mag verliezen en niet een doelpunt mag tegenkrijgen. Datgene wat voorafgaand aan de 1-0 is voorgevallen, mag gewoonweg niet gebeuren. En zeker Barcelona niet.”

Barcelona komt op achterstand tegen Atlético Madrid door een grote fout van Marc-André ter Stegen! ?

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 21 november 2020

De druk op de schouders van Koeman wordt groter en groter, na dertien verliespunten na slechts acht wedstrijden in LaLiga. Atlético heeft bijvoorbeeld al negen punten meer dan de Catalanen. De Nederlander kreeg de vraag in hoeverre hij verantwoordelijk is voor de huidige gang van zaken. “Elke trainer is verantwoordelijk voor de resultaten van het team, de hoofdverantwoordelijke. We moeten vertrouwen blijven houden in de spelers die ik tot mijn beschikking heb, maar we moeten defensief beter voor de dag gaan komen. En aanvallend ook. En voorlopig kunnen we niet veel meer doen. “

“De spelers hebben mijns inziens er alles aan gedaan, tot de laatste seconde aan toe, om een gelijkspel af te dwingen en zo moeten we ook de komende wedstrijden ingaan. Ik maak me geen zorgen om de strijd om de landstitel of om onze plaats op de ranglijst. We moeten een aantal wedstrijden op rij winnen, dat is het allerbelangrijkste.” Koeman kreeg de vraag of hij bang is dat deze nederlaag ervoor zal zorgen dat de veranderingen die hij probeert in te voeren in twijfel zullen worden getrokken. “Het is nu niet het moment om daar een oordeel over te vellen. We hebben vanwege diverse omstandigheden de selectie die we nu hebben en we zullen hard moeten werken om betere resultaten af te dwingen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Koeman stap toch AUB af van die dubbele pivot. Ik zie de meerwaarde er in ieder geval niet van in, het lijkt juist het team verder te beperken. Als dit zo doorgaat dan kan Koeman misschien weer het nederlands elftal coachen op het EK. Verder werken die onnodige nations league wedstrijden ook totaal niet mee, belachelijk dat tijdens een pandemie dat onnodige vriendschappelijke toernooi doorgaat. Nu is pique ook nog gebleseerd. Hebben wij uberhaupt nog verdedigers? of moet ze gaan kijken bij de A-junioren?

22 november 2020 om 00:24

Ik moet zeggen dat het onder de boer toch niet heel slecht gaat momenteel. Want bij Koeman waren de prestaties goed maar vaak trok de eerste helft op niets en kon hij dat pas in de rust veranderen door een tactische omzetting.

22 november 2020 om 00:28

Dat probleem heeft de Boer eigenlijk ook wel, aangezien het Nederlands elftal in 4 vd 6 wedstrijden onder zijn leiding terug moest komen van een achterstand. Onder Koeman gebeurde hetzelfde over meer wedstrijden, dus dat zal dan wel een combinatie van het gebrekkige spelersmateriaal en een zwakke starttactiek zijn.

22 november 2020 om 00:31

Bij de boer heb ik toch minder het idee dat dat komt omdat het slecht staat. Want bijvoorbeeld tegen Polen en Bosnië (al waren het beide geen echte graadmeters, zeker op defensief vlak) was de eerste helft wel gewoon goed met veel gecreëerde kansen.

22 november 2020 om 00:48

onder Koeman boekten we resultaten tegen landen die veel beter zijn als Oranje en creeerde we ook genoeg kansen. dat is verder geen kritiek op De Boer want die doet het momenteel ook prima maar wat Koeman presteerde met ons beperkte materiaal bij Oranje vond ik toch wel uitzonderlijk en daar verdiend hij zeker de credits voor

22 november 2020 om 00:49

Tegendoelpunt van Polen zag er niet goed uit. Hateboer en de Vrij mochten te diep voetballen waardoor Klaassen gedwongen als rb en rcv moesten verdedigen. Frank had de tactisch duidelijk moeten maken. De Vrij of Hateboer naar voren en niet allebei. Hier en daar zie ik de poppetjes van ons niet goed staan. Dat is ook de tactische fout van de Boer.

22 november 2020 om 01:01

Onder Koeman waren de prestaties inderdaad gewoon zeer knap. Maar ik vind nu niet dat het zelfs maar overwogen zou moeten worden om Koeman terug te nemen (natuurlijk hypothetisch want dat gebeurt toch niet) en te verkiezen boven de boer. Het is natuurlijk nog vroeg maar tegen Polen en Bosnië zag het er aanvallend met momenten toch goed uit. Al kan dat natuurlijk ook aan de zwakte van de tegenstand liggen.

22 november 2020 om 01:05

dat ben ik zeker met je eens. Koeman koos ervoor om te vertrekken en De Boer is nu de bondscoach dus laat hem maar laten zien wat hij waard is nu. ik vind ook niet dat je hem nu zomaar kan ontslaan omdat Koeman toevallig werkloos is straks misschien

22 november 2020 om 02:57

Kijk even hoeveel % van de wedstrijden Koeman gewonnen heeft bij Oranje. 55% Echt fantastisch voor zo’n groot land. Ja gewonnen tegen Frankrijk en Duitsland, ook verloren he. Snap die ophemeling niet. Zijn resultaten bij Oranje zijn ok en voor de rest bij veel clubs mislukt en Barca is de volgende.

22 november 2020 om 08:14

Koeman bij veel clubs mislukt? Ik denk bij 3 van de 9. Oranje meetellend is dat dus bij 3 vd 10 werkgevers. Valencia, az en everton. De rest kun je onmogelijk als mislukt beschouwen als je er neutraal naar kijkt.

22 november 2020 om 00:34

Piqué speelt helemaal niet tijdens de nations leuge. Wat loop je nou weer dom te lullen

22 november 2020 om 00:38

Nee ik bedoel ook niet dat pique zijn blessure door de nations league komt.

22 november 2020 om 01:46

Belachelijk voorstel. Als de KNVB zichzelf totaal niet meer serieus wil nemen, moeten ze Koeman weer in genade terughalen ja. Dit kan je in zoveel opzichte niet maken. Daarnaast was Koeman voor Oranje ook niet de verlosser ofzo. Hij heeft een prima basis gelegd, die De Boer nu naar zijn hand zet en uitbouwt. Koeman was slechts een passant en dat heeft hij aan zichzelf te danken.

22 november 2020 om 08:25

433 is the way to go. Messi heeft duidelijk een mentaal probleem. Dat gaat niet meer goedkomen. Zoals hij nu speelt is hij meer een last dan een zegen. We moeten hem absoluut verkopen in de winter en dan een echte spits kopen voor in de 433. Griezmann kan dan in de zomer weg. En hetzelfde geldt voor Coutinho. We moeten tevens nog meer jeugd laten doorstromen te beginnen met Moriba.

22 november 2020 om 10:35

Als messi weg is hebben wij dadelijk nog een groter problem. Gegeven dat hij nu uit vorm is. Mentaal zie ik geen verschil tussen messi van nu en vroeger, hij heeft altijd een beetje over het veld zitten lopen. Komt nog bij kijken dat messi’s salaris alleen schrappen nog niet genoeg is om iemand anders te halen 😂. Die heilige overtuiging dat messi het probleem is echt lachwekkend en we zullen daar samen achterkomen zodra hij weggaat of dat al in de winter is of in de zomer

Het grootste probleem is Messi , die is klaar bij Barcelona en vindt het allemaal wel goed zo. Die vertrekt gratis als er geen club komt die hem in de winterstop overneemt. Barcelona had afscheid moeten nemen van Messi deze zomer en in alle rust bouwen aan een nieuw jonger elftal.

22 november 2020 om 00:57

Wie had dat gedacht, Messi die fundamenteel was voor het succes van Barca afgelopen decennia, duwt Barca eind van het seizoen dieper de afgrond. Transfervrij weg te gaan terwijl ze al zwaar in de financiã«le problemen zitten, geen een vijand die dit durfde te dromen :P. Zal onwaarschijnlijk zijn dat ze hem midden het seizoen gaan verkopen. Ben benieuwd of de 'de bescheiden ideale schoonzoon' echt een warm hart toe draagt aan Barca om bij te tekenen.

22 november 2020 om 01:05

Idd en dan hadden ze ook nog geld om spelers te halen. Je moet geen speler houden die weg wil. En als je Messi nu ziet spelen daar het antwoordt waarom.

22 november 2020 om 01:41

Messi eruit, depay erin. Als alleen messi weg moet en dan alle problemen opgelost zijn is barca in no time weer de beste ploeg 😀. Het gebeurt vrijwel nooit dat je een kwaliteit speler verliest en er op vooruit gaat. Maar iedereen gelooft het nu met zekerheid dus zal het wel zo zijn.

22 november 2020 om 03:19

Precies. Dat had ze uit de problemen gehaald financieel gezien en dan had je als club zijnde ook tijd gekocht bij de achterban. Dan zend je echt een signaal dat er een schakelperiode aan de gang is en gaat niemand grote prijzen verwachten de eerste 2 jaar. Dan heb je meer rust in en rond de club om terug op te bouwen. Daarnaast denk ik dat coutinho en grizzi zonder Messi beter uit de verf zouden komen. Nu slijt je gewoon elke maand 3 miljoen uit het raam voor niets. Messi koste wat kost houden brengt financiële problemen met zich mee en verwachtingen waar niet aan voldaan kan worden. Heel domme beslissing imo

22 november 2020 om 09:55

Coutinho was voor zijn blessure onze beste spelers. Waar basseer je eigenlijk op dat Griezmann beter zou renderen zonder Messi? Ik zou het schandalig vinden als je beste speler ooit verkoopt zodat Griezmann beter rendeert. Als er iemand weg moet is het Griezmann, die heeft letterlijk op 4-5 wedstrijden na niks laten zien in 1,5 jaar.

22 november 2020 om 11:03

Dus als Messi weg gaat kan Griezmann pas 100% kansen afmaken? Ook de ballen die hij op een presenteer blaadje krijgt van Messi word gemist vanwege Messi, duidelijk.

22 november 2020 om 16:46

waar zeg ik dat Griezmann kansen mist vanwege Messi? Jezus wat een kinderachtig geleuter. Het is gewoon een feit dat Griezmann niet dezelfde speler van bij Atleti is, of zelfs Frankrijk. En ik denk inderdaad dat dat door een groot stuk vanwege Messi is. Niet omdat Messi dat beslist ofzo maar gewoon omdat ze niet complementair zijn als spelers en omdat Griezmann verlamd is door de ondergeschikte rol die hij moet invullen. Griezmann zal natuurlijk nooit zo goed zijn als Messi, ik zeg dat hij een betere versie van zichzelf kan zijn zonder Messi, eentje die wel 120 miljoen waard is

22 november 2020 om 16:46

Lebuffon, niet uitsluitend vanwege die reden... Je ziet dat ik er 3 of 4 benoem toch?

22 november 2020 om 07:04

Je hebt een subtop manager die bij een topclub de baas is. Messi is het probleem niet. Koeman kan het daar gewoon niet aan.

Wanneer piqué langdurig uitvalt heb je totaal geen behoefte aan Memphis, aanvallend hebben ze genoeg spelers

22 november 2020 om 00:29

Barca kan niemand halen, Zelfs niet als messi weggaat. Ze moeten flink salaris minderen. ik dacht dat ze meer dan 250 miljoen aan salaris moesten minderen . En dan zitten ze tegen het plafond aan en moeten ze nog minderen om een speler te halen.

22 november 2020 om 01:52

Genoeg spelers aanvallend? Waren die dan thuisgelaten vanavond?

Zoals al eerder o.a. door mij voorspeld. Dit Barca is te zwak om mee te doen voor de prijzen. Het zou al super knap zijn om bij de eerste 5 te eindigen. Het ligt niet aan Koeman. De concurrentie koop slim in, en worden ieder jaar beter. Barca doet exact het tegenovergestelde. Heeft enorm dom ingekocht, en wordt ieder jaar slechter/zwakker. Wat je bij Real ook hebt gezien. Spaanse teams hebben plaats gemaakt voor de Engelse teams die ze voorbij zijn gestreefd. La liga is niet meer de competitie van 5 jaar geleden. Ik hoop dat Messi volgend jaar vertrek en dan kun je echt gaan bouwen aan een nieuw team wat je ook de tijd moet geven. Messi heeft het buitengewoon goed gedaan. De goat met stip op nr 1. Maar het is tijd voor een nieuwe generatie om op te staan.

22 november 2020 om 00:40

Wat een onzin, met aanvallers als Messi, Griezzman, Dembele en Fati moet je het gewoon beter doen. Real heeft helemaal niks ingekocht en de selecties van Real en Barcs zijn vele malen beter dan de rest vsn La Liga. Daarnaast hebben engelse ploegen het 2 jaar goed gedaan en heeft Sevilla gewoon de EL gewonnen dus valt dat van dat engelsen Spanje hebben in gehaald gewoon mee.

22 november 2020 om 01:56

De selecties van Real en Barcelona zijn niet meer vele malen beter dan de rest van La Liga. Dat verschil is nog maar heel klein als het niet al is weggepoetst. La Real, Atleti en Villareal zijn echt wel behoorlijk sterk tegenwoordig.

Deze nederlaag mag Ter stegen volledig aan zichzelf wijten. Wat een blamage van formaat, elk jaar moet hij zoiets flikken. Maar goed, hij heeft Barca ook enorm vaak gered. Ik hoop dat het zijn enigste flater was van dit seizoen...

22 november 2020 om 07:57

Ter Stegen staat altijd ver voor zijn goal zoals Ederson, Neuer en Alisson dat ook doen. 97% heb je daar meer aan maar wat doet Pique daar met zijn idiote aanname? Hoe kan je zo schreeuwen dat die bal voor jou is en dan zo een aanname, my god.. Dit Barcelona doet echt pijn in mijn ogen.

22 november 2020 om 11:59

Ja Pique ging ook in de fout. Maar dan nog was het een heel eind naar het doel voor Carrasco. Gewoon dom van Ter stegen.

Hij heeft simpelweg een te zwakke selectie om iets uit te kunnen richten. Daarnaast worden de spelers zo debiel belast met interlands en veel wedstrijden in korte tijd dat ze bij bosjes omvallen met blessures. De trainingen die doordeweeks gedaan worden, kunnen nooit 100% volle bak zijn. Want de spelers hebben ook behoefte aan rust, uitlooptraining en tactische aandacht. Je hebt als clubtrainer momenteel heel weinig mogelijkheden om invloed uit te oefenen. Zolang er niemand in de top van het voetbal is die ingrijpt en die nutteloze oefenwedstrijden met de nationale team schrapt, zal dit alleen maar erger worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 7 0 3 1
2019/2020 Barcelona 28 2 9 2
2018/2019 Barcelona 23 1 8 1
2017/2018 Sevilla 35 3 9 0
2016/2017 Sevilla 17 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Méér hoofdbrekens voor Koeman: ‘Dit mag Barcelona niet overkomen’

Met slechts elf punten uit de eerste acht wedstrijden in LaLiga beleeft Barcelona de slechtste seizoensstart sinds 1991/92. Toen startte de Spaanse topclub onder leiding van trainer Johan Cruijff ook met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren