Loting KNVB Beker levert kraker tussen Ajax en FC Utrecht op

Zaterdag, 21 november 2020 om

De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker heeft zaterdagavond plaatsgevonden. Dat gebeurde zaterdagavond door De Graafschap-aanvaller Mohamed Hamdaoui, onder toeziend oog van competitieplanner Heinrich Welling, in het FOX Sports-programma De Eretribune. Ajax werd in een thuisduel gekoppeld aan FC Utrecht, terwijl PSV op bezoek gaat bij De Graafschap. Feyenoord is vrijgesteld en automatisch door naar de achtste finale.

De KNVB maakte dinsdag bekend dat de amateurclubs als gevolg van de coronacrisis uit het bekertoernooi zijn gehaald. Amateurverenigingen mogen gezien de geldende maatregelen in ieder geval tot medio december geen wedstrijden spelen, waardoor de voetbalbond zich genoodzaakt zag zonder die clubs verder te gaan.

Voorafgaand aan de loting waren nog 23 clubs actief in de TOTO KNVB Beker. Om in de achtste finales tot zestien clubs uit te komen, zullen er in de tweede ronde door veertien betaaldvoetbalclubs zeven wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast zijn negen teams vrijgeloot: die clubs zijn automatisch verzekerd van een plek in de volgende ronde.

De wedstrijden in de tweede ronde staat gepland voor dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

De zeven wedstrijden in de tweede ronde volgens de loting:

Ajax - FC Utrecht
Almere City FC - VVV-Venlo
FC Emmen - FC Groningen
Excelsior Rotterdam - PEC Zwolle
Willem II - Vitesse
De Graafschap - PSV
SC Cambuur - Go Ahead Eagles

De negen vrijgestelde clubs (automatisch door naar de achtste finale):

FC Volendam
MVV Maastricht
NEC
Fortuna Sittard
Heracles Almelo
Feyenoord
ADO Den Haag
sc Heerenveen
AZ107 reacties (laatste reactie door rikkkiee)

Ben ik ff blij dat we vrij zijn. Met al die blessures ff een midweekje vrij denk wel ff fijn voor het team.

21 november 2020 om 22:54

Ik snap niet waarom er 14 clubs wel en maar clubs geen, wedstrijd hoeven te spelen. Is dat nu alleen maar om het zelfde aantal speel ronden te hebben?

21 november 2020 om 22:57

7 wedstrijden 7 winnaars plus 9 vrij 16 over na die ronden kan je dan weer normaal gaan doen. Anders heb je altijd het probleem dat er clubs vrij moeten zijn. En nu 1 ronde dan kunnen we weer normaal verder.

21 november 2020 om 23:04

Inderdaad, komt door het feit dat amateurclubs niet op tijd mogen spelen om aan het bekertoernooi mee te kunnen doen. Helaas is Quick Boys, hier ook de dupe van. Amateurclubs missen hierdoor een hoop inkomsten. De vergoeding van de KNVB is een stuk minder dan wanneer er werkelijk gespeeld zou worden.

22 november 2020 om 00:19

In aanvulling op GOAT1908. Bij knock-out systeem heb je per ronde 2-4-8-16-32-... teams. Elke ander getal komt niet uit tenzij je met herkansing rondes zou gaan spelen (dan komen er nog aan aantal even getallen opties bij). Maar dat laatste is niet logisch omdat er nu al zoveel wedstrijden wekelijks gespeeld worden en je hebt een oneven aantal teams.

snap niet dat alle Europees spelende ploegen niet gewoon vrij krijgen.

21 november 2020 om 22:54

Dat had me niet meer dan logisch geleken inderdaad.

21 november 2020 om 23:01

Inderdaad, de een na de ander valt uit met spierblessures bij clubs die Europees spelen. Een wedstrijdje minder zou dan wel fijn zijn.

22 november 2020 om 13:05

Nog beter, de clubs die Europees,spelen, dat jaar uit de beker halen.Tijd zat voor hun Europese wedstrijden.Mijn god zeg, de doodsteek van voetbal.Een vrouw moet zoiets bedacht hebben, kan niet anders.

21 november 2020 om 22:55

Ik was dus niet de enigste die het dacht. Deze clubs verdienen het na mijn mening ook omdat ze belangrijke punten voor het Nederlands voetbal moeten binnenhalen.

21 november 2020 om 23:00

Vooral de club die jaar na jaar veruit de meeste punten pakt in Europa lekker laten voetballen tegen een cupfighter als FC Utrecht. Dit is ronduit competitievervalsing. Wat een C-prijs maken ze er zo van.

21 november 2020 om 23:04

Het zou helemaal niet uit moeten maken hoeveel punten je ooit in het verleden hebt gepakt in Europa. Europees spelen = vrijgeloot. Niet meer dan logisch en zo zou het moeten zijn

21 november 2020 om 23:27

Helemaal mee eens! Sterker nog, ajax speelt alleen CL. Die zouden ze pas in de finale moeten laten instromen ter compensatie.

21 november 2020 om 23:34

Helemaal mee eens repuiztav, maar de willekeur nu stoort mij enorm. Daar kan Feyenoord of AZ niets aan doen verder, die krijgen alleen wel de volgende ronde in hun schoot geworpen. Zo kan je deze prijs niet meer echt serieus gaan nemen natuurlijk.

22 november 2020 om 01:52

Grapjas, dat meen je niet serieus toch? Ajax heeft geen voorkeurspositie tegenover andere teams

22 november 2020 om 12:45

Meen je dit serieus? En dat vinden mensen het gek als de mening van menig Ajax supporter niet serieus genomen wordt..

21 november 2020 om 23:13

Zijn doorgaans de ploegen met het grootste budget en de breedste selecties toch? Geef die bankzitters dan wat minuten ipv te klagen. Kom nou. Nog even en we gaan zeggen dat die vier clubjes (die ons regelmatig internationaal voor lul zetten) met zijn vieren in de halve finales kunnen instromen...

21 november 2020 om 23:25

Scheer de 4 europese ploegen alsjeblieft niet over 1 kam. Ajax pakt meer punten dan de overige 3 samen.

21 november 2020 om 23:36

Het gaat helemaal niet om het budget, het gaat me om hoe serieus je zo'n prijs nog gaat nemen na pure willekeur. Dit werkt inderdaad in de hand dat Ajax met C-elftal gaat aantreden in de beker. Dat moet je helemaal niet willen als Knvb zijnde.

21 november 2020 om 23:48

Dat zijn de risico's, in Engeland gebeurt niet anders.

21 november 2020 om 23:37

Zit zeker wat in. Maar je moet ze toch winnen wil je door. Als ze nou es die Nations League afschaffen. Die gaan echt nergens over. Zelf vind ik de beker altijd wel leuk

21 november 2020 om 23:47

Waarom? Als de amateurs er nog wel in zaten zouden ze toch ook gewoon vanaf nu instromen? Waarom privileges voor de grote clubs? Als we om alle prijzen mee willen doen, moeten we ook gewoon alle potjes spelen die op het pad komen. Dan zou je ook vraagtekens kunnen zetten bij MVV, NEC, etc die nu twee keer een ronde verder zijn zonder te spelen. Prima gehandeld in deze. Sterker nog, ik vind dat later instromen van de Europese ploegen sowieso discutabel.

22 november 2020 om 00:23

Onzin. Ze worden al ontlast door de eerste ronde dat de profs instromen vrijgeloot te zijn. Weet je wat? Laat ajax psv Feyenoord en AZ direct de halves finales spelen! Puik idee!

22 november 2020 om 10:26

Ja, ik snap waarom je dat zegt, want de kalender knalt uit elkaar van de wedstrijden en spierblessures worden een groot probleem... Maar tegelijkertijd zou de Knvb dat echt niet kunnen maken: het zou je reinste klassenjustitie zijn, om hen nu plotseling dat voordeel te geven om gratis een ronde verder te komen. Ik vind het wel terecht dat er gewoon geloot is: laat de balletjes maar beslissen. Jammer voor Ajax en Psv, maar in feite betekent deze loting dat Feyenoord en AZ normaal gesproken met een C-elftal tegen een amateurploeg hadden mogen spelen.

22 november 2020 om 13:02

Belachelijk dat je een voorkeurspositie wilt, omdat je Europees speelt.Dat doet afbreuk aan de uitstraling van de beker en hebben topclubs er profijt van.Kom dan lekker met een B team.Ongelooflijk, zie je in geen enkel ander land.Met deze insteek is de bekercompetitie natuurlijk helemaal niets aan.

Wat een verrassing is het niet thuis dan wel vrij🤣

22 november 2020 om 10:03

Tja, en Ajax zou normaliter nu en de volgende ronde een amateurclub hebben geloot om vervolgens thuis tegen een eredivisieteam te loten. Amateurclubs zijn er niet, dus thuis tegen een eredivisieploeg. Lotingen zijn inderdaad heel voorspelbaar 🤪

22 november 2020 om 10:39

Ze hebben toch tegen een amateur club geloot? (Grapje mensen). Maar het valt wel op dat Feyenoord elk jaar wel mazzel heeft . En als ze uit spelen liggen ze er 9 vd 10x uit daarna, uitzonderingen daar gelaten.

22 november 2020 om 12:05

De afgelopen 2 edities heeft Feyenoord in de eerste aantal rondes voornamelijk uit geloot en ook nog eens tegen ploegen uit de eredivisie. Daarbij loot Feyenoord de finale op 1 of andere manier altijd als uitspelende ploeg 😜.

Wat een belachelijk gedoe zeg. Vrijloten? Dit heeft niks meer met bekervoetbal te maken.

Lekker suggestief weer. Je had ook kunnen zeggen dat AZ geluk heeft.... Desalniettemin blij mee. Eindelijk wat rust doordeweeks gezien het aantal blessures.

21 november 2020 om 23:00

Wat feyenoord is qua naam natuurlijk hetzelfde als AZ. Waarom zeggen we niet ADO heeft vrij geloot of staat er in de titel the eagles moet tegen Cambuur. Ik neem aan dat je de reden toch wel zelf kunt invullen waarom het in de titel staat.

21 november 2020 om 23:47

Welke drukte doordeweeks heeft Feyenoord dan nu last van waar het voorheen geen last van had? Volgens mij hebben ze pas 3 doordeweekse wedstrijden gehad momenteel. Vorig jaar rond deze tijd zaten er 4 extra midweekse speelrondes tussen door de voorronde Europa League.

Wat mij betreft gewoon met een team spelen met jongens als Rensch, Timber Brobbey etc. Beker maakt echt helemaal niks uit dit seizoen.

21 november 2020 om 22:52

Daarom. Lekker met een B elftal spelen tegen Utrecht.

21 november 2020 om 22:52

Hoezo? Mis je de amateurs?

21 november 2020 om 22:57

Als je al 9 clubs vrij loot haalt dat het weinige beker charme natuurlijk helemaal weg, dat heeft niks met voetbal te maken

21 november 2020 om 22:58

Nee, wel de fans. Bekervoetbal stelt wat mij betref echt helemaal niks voor zonder een gevuld stadion. Overigens is voor andere clubs de beker natuurlijk wel gewoon belangrijk, maar wij kwalificeren ook echt wel voor Europa zonder de beker, vandaar.

21 november 2020 om 22:59

Nee dat is zodat we na deze ronden weer normaal verder kunnen ipv dat je elke ronden niet lekker uitkomt kwa team😂

21 november 2020 om 23:02

Beker hadden ze toch net zo goed kunnen skippen toen bekend werd dat de amateurclubs eruit werden gehaald. Het schema is al overvol en zonder publiek is bekervoetbal al helemaal niets aan. Dadelijk een bekerfinale in een lege Kuip, Ge-nie-ten met een hoofdletter G.

Gelukkig speelt Ajax gewoon wel. Lekker voetballen!

Spelen ze echt om de beker? Die gaat toch naar Rotterdam-Zuid 🤪.

Speelt Feyenoord een keer niet thuis in de beker, zijn ze vrijgeloot
Nee zonder dollen. Leuk potje voor PSV op de Vijverberg. Ben benieuwd hoe serieus Schmidt de beker gaat nemen.

22 november 2020 om 11:38

Feyenoord heeft wel uit vrijgeloot 😉..

Ze zouden de clubs die europees spelen sowieso moeten vrijstellen. Die spelen allen 3 wedstrijden per week.

22 november 2020 om 01:58

Onzin, je hebt door Europees te spelen niets meer recht op vrijstelling dan andere teams. Je wilt allemaal die beker winnen, soms heb je geluk en soms heb je pech..

Ben je als Utrecht lekker mee. Clubs als Mvv, ADO en NEC zijn vrij en jij mag naar de Arena.

Pfoe, gelukkig maar. We kunnen wel wat rust gebruiken. Dickie zal ook blij zijn!

Hoe je een cup totaal devalueert: op basis van niets bepaalde clubs wel vrijloten en een club als Ajax die in Europa het dubbele aantal punten haalt van de rest van de clubs, moet wel aan de bak. Begrijp me niet verkeerd, om een prijs te winnen moet je ook wedstrijden winnen. Maar mensen gaan absoluut lacherig doen als een vrijgelote club deze cup gaat winnen want je hebt het dan gewoon niet verdiend. Ajax - Utrecht kan namelijk met gemak een bekerfinale zijn.

21 november 2020 om 23:03

Na die ronde zijn er nog 3 wedstrijden toch? Hoezo zou je het dan niet verdienen? Alleen omdat je een wedstrijd minder hebt gespeeld.

21 november 2020 om 23:13

Sommige clubs hebben dan zelfs 2 wedstrijden minder gespeeld. Maar goed doe lekker of het niks uit maakt of je in de twee rondes uitwedstrijden tegen Ajax en Dordrecht moet afwerken, terwijl een AZ daarna pas instroomt om wellicht tegen MVV te spelen voor een plek in de kwartfinale.

21 november 2020 om 23:32

Ja precies. Dus stel Ajax overwinterd in de CL, dan hoeven ze niet de achtste finales te spelen? Die slaan we even over zodat we direct vanaf de kwartfinale voor de CL kunnen gaan. Want dat is een soortgelijke situatie.

22 november 2020 om 02:00

Dat zou hetzelfde zijn als je in de CL ook ineens clubs mist. Die mis je niet, dus een rare opmerking.

21 november 2020 om 23:07

Als Feyenoord in de volgende rondes AZ, PSV, Utrecht en Vitesse nog uitschakelt zijn ze gewoon de terechte winnaars. Maar als ze via makkelijke routes tot de finale komen zal daar vanzelf een zware tegenstander komen en als je wint ben je de terechte winnaar zonder de cup te devalueren.

21 november 2020 om 23:16

Nee, als een van de negen clubs die nu vrijgeloot is de cup wint, dan is het absoluut niet de terechte winnaar. Want waarom zou je alleen tegen AZ, Psv, Utrecht of Vitesse moeten overwinnen om jezelf een terechte winnaar te noemen? Je bent een terechte winnaar als je niet een ongefundeerd voordeel ten opzichte van andere (eredivisie)ploegen hebt gehad. Het gaat mij niet om Feyenoord, het gaat me net zo om al die andere 8 ploegen die een wedstrijd dichterbij de cup zijn gekomen. En ik kan me zat wedstrijden herinneren dat een Feyenoord of AZ er tegen mindere goden uitvlogen.

22 november 2020 om 06:37

Je stelt je aan, volgens jouw beredenering zouden de europees spelende clubs dus überhaupt de beker niet verdienen, omdat ze pas de tweede ronde zouden instromen. Maar dan is het begrijpelijk natuurlijk.

21 november 2020 om 23:10

Niet zo de calimero uithangen. Loten blijft toeval. In een normale situatie met de amateurclubs erbij had Ajax ook een bekerwedstrijd moeten spelen, dus het is niet dat ze een extra wedstrijd moeten spelen. Ik vind het bijvoorbeeld ook niet erg dat PSV niet vrijgeloot is. Mooie pot tegen de Graafschap waar ik wel naar uit kijk.

21 november 2020 om 23:16

In principe is eigen cluppie kijken altijd wel leuk alleen als ajax fan had ik toch wel een iets mindere tegenstander gewild. Psv krijgt de kans om een paar talenten in te passen misschien maar ajax moet wel redelijk het eerste elftal intact houden om er bijna zeker van te zijn dat ze winnen.

21 november 2020 om 23:31

Calimero? Mag je dat woord wel uitbrengen hier? Volgens mij zeg ik niks over "zij zijn groot en wij zijn klein". Ik zeg ook niets over dat wij teveel moeten spelen, ik zeg dat potentiele andere titelkandidaten minder spelen. Dat is niet calimero, dat is competitievervalsing. Ik snap niet dat je spreekt over "in een normale situatie", want het is nu een "normale" situatie. Het is niet zo dat er een pandemie ineens midden in dit seizoen uitbreekt he.

22 november 2020 om 00:43

Helaas is het wel zo dat de pandemie het amateurvoetbal pas na enkele wedstrijden heeft platgelegd. Maar het is altijd wat met de loting, feyenoord bijma altijd een ed ploeg en vaak thuis, ajax vaak een amateurploeg maar vaak uit... dat blijft het risico van loten. Voor de nl punten had ik het begrepen als de europees spelende ploegen niet mee hadden geloot en een ronde later in het resterende programma waren ingevallen maar om de beker nog enigsinds waarde te geven hebben ze alle ballen in de pot gedaan.

22 november 2020 om 04:01

Loten blijft toeval, ??
welk toeval?

onder welke steen heb jij geleefd.
kijk naar de geschiedenis van Fc Utrecht en de knvb en kijk dan nog eens naar de loting.
Toeval???

Nee echt niet vriend. maar goed dat is mijn mening.

22 november 2020 om 06:39

Geef 1 reden waarom de KNVB structureel Fc Utrecht zou willen benadelen in de KNVB beker?

22 november 2020 om 11:43

Ja de knvb is er alles aan gelegen om utrecht te dwarsbomen omdat...?

21 november 2020 om 23:38

Ach kom, het is vrijstelling op basis van loting en heeft al vaker plaats gevonden. Als je de geschiedenis van de Knvb beker bekijkt zijn er in het verleden wel gekkere dingen gebeurt. Ajax heeft ooit nog na uitschakeling de beker gewonnen in 1970 (omdat ze als lucky loser werden ingeloot). Er zijn strafschoppen overnieuw genomen, er zijn edities die afgebroken werden, we hebben ooit bijna een finale tussen Ajax en Jong Ajax en er waren ooit wedstrijden die zowel voor de competitie als beker mee telde. Dus laten we niet doen alsof dit de hele beker gaat devalueren. Een rondje vrijloten, lekker belangrijk. Er waren jaren dat onze Europees spelende teams standaard vanaf de achtste finales pas instroomde. Het zijn omstandigheden en daar zullen we allemaal naar moeten schikken. Het geeft ons een prima kans sportief revanche te nemen op de verloren halve finale van vorig jaar.

Blij dat mijn club door is. Maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Gewoon random loten...

Wat een onzin die beker. Laat ajax en psv nog maar meer wedstrijden spelen. Snap echt niet waarom niet alle europese ploegen vrij zijn, als ik ajax was zou ik gewoon met volgende opstelling spelen: scherpen, rensch,martinez,alvarez,klaiber,taylor,ekkelenkamp,labyad,brobbey,promes,hansen

Ach afgelopen seizoen is Feyenoord een finale ontnomen. ( waar zij de grootte favoriet in waren) zo een extra vrije dag gun ik de jongens wel.

21 november 2020 om 23:15

Ja wij vangen in Utrecht de klappen wel weer op hoor. Hopen dat ten Hag denkt het af te kunnen met een B-elftal....

21 november 2020 om 23:17

Hahah voor jullie is het wel aardig klote ja. Vind het nog altijd jammer voor beide clubs dat die finale niet alsnog is gespeeld.

Heb even het programma bekeken van ajax rond die tijd. Ze moeten de zaterdag ervoor tegen PEC en de zondag erna tegen Ado dus volgensmij genoeg momenten om een aantal spelers rust te geven.

Nou wat een kraker. Utrecht in de huidige vorm maakt geen enkele kans.

Ik vind het absoluut niet erg dat Ajax gewoon moet spelen. Allereerst was dit volgens het oorspronkelijke schema ook al zo, het zit Europese verplichtingen niet in de weg en we krijgen een mooie kans sportieve revanche te nemen op FC Utrecht na de bekeruitschakeling van afgelopen seizoen. Geen wedstrijd op kunstgras of tegen een tegenstander waar toch geen eer te behalen is behalve je plicht doen. Als die dennenappel wilt winnen dan moeten we gewoon gelijk aan de bak. Prima loting, gewoon serieus nemen die beker en ervoor gaan.

22 november 2020 om 01:35

Uuuuuu gefeliciteerd alvast met een gedevalueerde beker na het afgelopen seizoen....

En dan maar zeggen knjb, waar slaat dit op dat feyenoord, az enz worden vrijgeloot

22 november 2020 om 00:00

Principe van loting, je naam staat op een balletje en als dat op een bepaald moment eruit gepakt zal worden (of overblijft) dan heb je vrij deze speelronde of je moet een wedstrijd spelen. Feyenoord en AZ hebben vrijgeloot, wij een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

22 november 2020 om 02:03

Loting, dat woord zegt toch genoeg?

Wat een gezeik weer allemaal. Gewoon pech gehad. Vervelend, maar iemand moet toch spelen? Hoe had je het anders kunnen oplossen zonder amateurclubs? Geef dan gewoon jeugd een keer de kans. Wil Brobbey, Taylor, etc. wel eens aan het werk zien! Mij kan die beker dit seizoen verder gestolen worden. Vol op de competitie. Levert veel meer centjes op wanneer je kampioen wordt.

Wat een ‘verrassing’ zeg deze loting.....

Beter de hele knvb beker kunnen overslaan en gewoon alleen de finale van afgelopen jaar ingehaald.
Scheelt flink wat wedstrijden en kan er terecht nog om iets gestreden worden door Utrecht en Feyenoord.

Of het eerlijk is of niet daar kun je over twisten. Zelfde verhaal als hoe de competitie vorig seizoen is afgesloten. Vind ook niet iedereen eerlijk. Je hebt er in deze tijd gewoon even mee te dealen. Wel weer heel erg Amsterdams om nu te roepen dat Ajax zoveel punten haalt. Is de laatste drie jaar wel zo hoewel het dit jaar ook nog niet echt veel is. Maar de jaren ervoor zijn er jaren geweest dat bijv psv veel meer punten haalde. Toen hoorde je niemand over punten halen. Geniet nou gewoon eens van het moment en doe je niet groter voor dat je bent. Europees moeten we elkaar helpen met punten sprokkelen. Als de andere Europees spelende nl clubs niet de punten gepakt hadden die ze nu hebben zou de kampioen van nl weer drie voorrondes moeten spelen.

22 november 2020 om 10:14

Dus omdat 1 iemand (totaal irrelevant) over Europese punten begint is dat gelijk 'typisch Amsterdams'? Rare gedachte hou jij er op na. Vervolgens zelf een betoog houden over jaren dat PSV meer punten haalde, vind je dat dan weer typisch Eindhovens of hoe moet ik dat voor me zien?

22 november 2020 om 11:59

Misschien eerst even alle reacties lezen. Het is niet maar 1 iemand. Het zijn er meerdere en in eerdere reacties op andere stukken is het ook veelvuldig gezegd. Je hoeft niet alles te lezen voor mij maar dan moet je ook niet zeggen dat het er maar 1 is. En ik hou geen betoog over de jaren van psv ik zeg juist dat er toen niemand iets zei over punten halen. Niet in Eindhoven en al helemaal niemand in Amsterdam.

Waarom spelen die andere clubs dan niet tegen elkaar lijkt mij het meest logische toch?

Belachelijke loting! Ajax wederom weer de lastige ploeg geloot.
Onbegrijpelijk dat de Europese ploegen niet vrij geloot zijn. Belachelijk dat de KKD clubs vrij zijn geloot. Welke debiel heeft dacht bedacht? Corrupte bende bij de Knvb.

Ja hoor nadat we eerst vorig jaar keihard zijn genaaid door die boevenbende in Zeist krijgen we nu direct te maken met Ajax uit... Ach de Knvb heeft toch aangetoond de beker totaal niet belangrijk te vinden dus het zal allemaal ook wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren