Besiktas roept zegereeks van Basaksehir in Süper Lig een halt toe

Besiktas heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Basaksehir in de Süper Lig. Het team van trainer Sergen Yalçin was zaterdagavond met 3-2 te sterk voor Basaksehir, dat elk van de laatste vier competitiewedstrijden had gewonnen. Besiktas en Basaksehir hebben nu evenveel punten, dertien, al heeft de ploeg van trainer Okan Buruk een wedstrijd meer in de benen.

Het eerste bedrijf in Istanbul leek doelpuntloos te eindigen, maar in de laatste minuten voor de onderbreking sloeg Besiktas, waar Jeremain Lens door blessureleed ontbrak, tweemaal toe. Vincent Aboubakar schoot de bal na een goede actie weliswaar door de benen van Volkan Babacan, maar toch werd het slechts een corner. Uit de hoekschop van Josef kon Atiba Hucthinson simpel de 1-0 binnentikken.

In de extra tijd van de eerste helft viel de 2-0. Besiktas brak razendsnel uit, waarna Hutchinson de diepte in werd gestuurd. De ex-PSV’er legde de bal vervolgens goed af voor Cyle Larin. Achttien minuten voor tijd verscheen de derde treffer op het scorebord. Mehmet Topal ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd toen de bal in het strafschopgebied tegen zijn hand ging, waarna Vincent Aboubakar de strafschop benutte.

Ondanks de ondertalsituatie kreeg Basaksehir het in de laatste tien minuten toch voor elkaar om het nog spannend te maken. Fredrik Gulbrandsen won het van twee verdedigers van Besiktas en schoot de bal vervolgens heerlijk in de rechterbovenhoek achter Utku Yuvakuran: 3-1. Diezelfde Gulbrandsen schoot in de vierde minuut van de extra tijd ook de bal laag in de linkerhoek, maar tot meer was Basaksehir niet in staat.

1
2

Kan mn cluppie nou nooit winnen zonder mij een hartaanval te geven?

21 november 2020 om 19:10

Precies waar ik ook aandacht de gehele tweede helft.

21 november 2020 om 19:20

Nou nou nou nu al een hartaanval ? Veel succes volgende week in de Derbicik dan.

21 november 2020 om 19:28

Altijd wanneer wij Turken denken dat er een derby aankomt die heel leuk gaat worden is het altijd niks met andere woorden ik verwacht niet zoveel van de derby. Dat betekent dus weinig goals, slecht voetbal en een standaard slechte Turkse scheids.

Contrast. Het woord betekent 'opvallende tegenstelling'. Is dat het woord waarmee we de eerste en tweede helft van Besiktas kunnen omschrijven ? Je speelt een erg efficiënte eerste helft, waarbij je het spel wil maken, kansen wil creëren. Vervolgens ga je de tweede helft compleet inzakken, leunen op een verdediging die je niet hebt, terwijl je originele aanpak erg goed werkte. Besiktas wint hier gewoon met geluk. Zo spijtig om te zeggen na zo een goede eerste helft. De eerste keer dat ze over de helft gingen van de tegenstander in de tweede helft, kregen ze een penalty en Basak rood. Het is dat de voetbal Goden Besiktas gezind waren, anders had het anders afgelopen. Gefeliciteerd Besiktas fans en succes volgende week met penalties en rood incasseren haha.

Sergen heeft nog steeds moeite om de wedstrijd goed te kunnen lezen. Zijn wissels zijn vaak op te huilen. Dank je wel.
Zoals Vedat Okyar ooit zei; als de Scheids tegen je fluit dan Moet je zodanig spelen en scoren, dat hij met de bal mee gaat in het doel.

Goeie 1e helft, 2e helft was om te janken. Verdediging was sterk vandaag vooral Ridvan en Montero, voortaan met zo'n opstelling beginnen
Atiba was weer geweldig!!!!!

21 november 2020 om 19:02

Oja Utku niet te vergeten, had een cruciale redding.

21 november 2020 om 19:12

Atiba is onze motor. Op deze leeftijd zo’n drive en het verschil kunnen maken. Heerlijk...

Heb deze avond echt genoten van Utku, Ridvan, Montero, Atiba en Larin. Voor de rest echt zonde van de laatste 10 minuten waar we tegen 10 man 2 tegengoals incasseren. Het begon echt te lijken op 1 van de beste wedstrijden van het seizoen, gezien de beperkte mogelijkheden en vele coronagevallen in de selectie. Wat mij betreft blijft Ridvan linksback en wordt Montero-Welinton het centrale duo. Ik ben van mening dat Vida moet vertrekken wegens een te hoog salaris. Ik ben benieuwd hoe Montero en Welinton het een paar wedstrijden op rij doen samen achterin. Hopelijk herhaalt Utku zijn performance van deze avond.

Wat een verschil tussen de eerste helft en de tweede. Zelfs na de penalty en de rode kaart terwijl het 3-0 staat ben je aan het billen knijpen. Afijn, je speelt niet tegen de minste. Itt de vorige wedstrijden heb ik hoop plus punten gezien. Vooral de eerste helft. Volgende week wordt het lastig maar als we spelen zoals we de eerste 45 minuten hebben gespeeld, heb ik er vertrouwen in. Ridvan ten opzichte van die n’Sakala is toch echt een vooruitgang van jewelste. Hoop dat Sergen dit ook heeft gezien . Op naar volgende week tegen de “titelkandidaat nr. 1 “😫...

Krijg alleen al rillingen als ik de naam N’Sakala lees. 😫 pijnlijkste is nog dat hij vaak de voorkeur krijgt ten opzichte van misschien wel het grootste talent op linksback uit de Turkse competitie. Ben bang dat Sergen N’Sakala weer gaat opstellen tegen Fener, zodat hij zn Anadolu tactiek weer perfect kan uitvoeren, want dat is een tactiek die N’Sakala toch prima beheerst

21 november 2020 om 19:36

Als Nsakala volgende week weer in de basis staat, vergeet ik voor even dat Sergen onze legende is.

21 november 2020 om 19:47

Alsjeblieft niet maar Ben bang dat hij dat ook gaat doen. Dan ga ik echt janken.

21 november 2020 om 21:33

Als hij het restant van het seizoen speelt, neemt Senol hem waarschijnlijk op in de EK-selectie. Zo'n jongen zet je op de bank voor een matige gast als Nsakala, Sergen moet echt kappen met die onzin.

21 november 2020 om 22:23

Hasan Ali mag het denk ik vergeten, dus dan blijven Umut en Caner over. Ridvan kan die concurrentie aan. Ik ben geen fan van Caner en het liefst wil ik hem niet, maar op zo'n toernooi kan die van pas komen.

Ook al staat Besiktas 3-0 voor heb ik altijd in mijn hoofd dat ze het kunnen weggeven. Eerste helft perfect maar na de 3-0 gaat Sergen wisselen, dat kan alleen de spelers die er in zijn gekomen allemaal een onvoldoende. Ridvan speelde heel goed, daar ben ik blij mee. Tweede helft liet Basaksehir gewoon zien dat ze ondanks een rode kaart graag wilden winnen. Wat ik tegen Sergen graag zou willen zeggen is dat hij die Ljajic gewoon eruit moet gooien, hij heeft er duidelijk geen zin in en kan er niet mee omgaan dat hij wissel staat. Eruit gooien en Boyd terug in de selectie want linksbuiten met Larin komen we nergens ookal scoort hij laatste tijden vaak.

Dorukhan-Necip-Montero-Ridvan was veel beter dan Rosier-Vida-Weli-Nsakala. Vooral Ridvan moet voortaan starten, anders gaat Sergen veel naar zijn hoofd krijgen. Die jongen heeft Visca-Rafael totaal uit de wedstrijd gespeeld, als die zo doorgaat maakt die zelfs kans op het EK.

Goed begonnen, maar in de tweede helft maken we het onszelf onnodig moeilijk. De wissels van Sergen hielpen ook niet echt mee. Ljajic en Vida heb je niks meer aan, ik zou ze gewoon niet meer opnemen in de selectie. Guven moet ook de voorkeur krijgen boven Nkoudou, ik weet zeker dat ook hij Sergen geen andere keus meer gaat geven dan hem op te stellen.

21 november 2020 om 19:49

Vandaag was het echt verfrissend vergeleken met de andere wedstrijden. Zit gewoon veel meer drive bij deze gasten. Iets waar het aan ontbrak de afgelopen weken/maanden.

Iedereen heeft het over Zlatan,maar wat laat Hutchinson al jaren lekker voetbal zien zeg!
Na Melo en Fernando de beste verdedigende middenvelder van de afgelopen jaren in Turkije.
En dat op 37/38 jarige leeftijd,chapeau!