Fenerbahçe haalt uit en boekt grootste uitzege in 922 dagen tijd

Zaterdag, 21 november 2020 om 15:52Daniel Cabot Kerkdijk

Fenerbahçe heeft zaterdag op overtuigende wijze drie punten in de Süper Lig gepakt. Het team van Erol Bulut won met 1-5 op bezoek bij Gençlerbirligi en dat was meteen de grootste uitoverwinning sinds de 0-7 zege op Kardemir DÇ op 14 mei 2018. Door de zege staat Fenerbahçe drie punten los van Alanyaspor, al heeft de nummer twee wel twee duels minder gespeeld: twintig om zeventien punten. Alanyaspor speelt zondag uit bij Antalyaspor.

Het team van Bulut had slechts een kwartier nodig om aan de leiding te gaan. Hakan Mert Yandas ging aan de rechterkant een één-twee aan met Dimitrios Pelkas en schoot de bal vervolgens in de verste hoek achter Kristoffer Nordfeldt, die ogenschijnlijk meer had kunnen doen: 0-1. Genclerbirligi kwam een kwartier later uit een standaardsituatie op gelijke hoogte. Na een verre vrije trap van Dominik Furman klom Diego Ângelo het hoogst in de lucht en kopte hij de bal van dichtbij achter Altay Bayindir: 1-1.

Diego Perotti was verantwoordelijk voor de 1-2 van Fenerbahce. Na een duel met Halil Pehlivan om de bal ter hoogte van de achterlijn ging de Argentijn bijzonder gewillig naar de grond en vervolgens benutte hij ook de toegekende strafschop. In het tweede bedrijf liepen de bezoekers verder uit. Twee minuten na de onderbreking kreeg José Sosa de bal van Pelkas, drong hij het strafschopgebied binnen en schoot hij de bal diagonaal in de linkerhoek: 1-3.

De doelpunten volgden elkaar snel op in Ankara. Twintig minuten voor tijd verscheen Perotti opnieuw op het scorebord toen hij aan de linkerkant van het strafschopgebied ruimte maakte om met rechts te schieten en de bal in de verste hoek achter Nordfeldt schoot: 1-4. Twee minuten later was het opnieuw raak. Ozan Tufan stond amper tien minuten op het veld toen hij van dichtbij een goede bal van Serdar Aziz tegen de touwen werkte: 1-5. Ferdi Kadioglu kwam acht minuten voor het einde binnen de lijnen voor Perotti.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door bruno22alves)

Kampioens kandidaat nummer 1 in Turkije laat even zijn klasse zien. Is de motor van Fenerbahce dan eindelijk warm gedraaid. Genclerbirligi een goed pak slaag gegeven en hopen dat we deze lijn doortrekken. Het is goed om te zien dat we scorende vermogen hebben vanuit het middenveld. Wel baart het me zorgen dat weer geen echte aanvaller gescoord heeft. Perotti is een klasse speler met veel kwaliteit. Kan makkelijk een mannetje passeren en heeft scorend vermogen. En dat al binnen een paar weken. Denk dat hij alleen maar beter zal worden. Daarbij heeft Fener een aantal haters de mond gesnoerd. Vorige week werden we al compleet afgeschreven na 1 verliespartij tegen Konyaspor. Neem deze 1-5 maar met een heerlijk glas koud water.

21 november 2020 om 16:03

Het is maar Genclerbirligi,rustig aan joh.

Gefeliciteerd met de overwinneng.

21 november 2020 om 16:14

Lincoln

Eens kijken hoe jij reageert als jou clubje 1-5 wint. Daarbij doe ik ook rustig. Vanaf week 1 is Fener al favoriet voor het kampioenschap. Daarbij is een 5-1 altijd lekker vooral voor de zelfvertrouwen van het elftal. Maak niet uit wie de tegenstander is.

21 november 2020 om 16:04

Kampioenskandidaat nmr 1? lol, hoe durf je dat zo te zeggen? als je kampioen kan worden na deze wedstrijd, konden jullie vorige week dus ook netzogoed degraderen.

21 november 2020 om 16:05

Ua kral

Dat waren we onderhand ook wel. Na de wedstrijd tegen konyaspor was er een feeststemming hier. Laat mij deze mooie overwinning er dan ook even lekker inwrijven. Bedankt voor je felicitaties trouwens.

21 november 2020 om 16:09

haha gefeliciteerd maat. ik ga even die penalty terugkijken want hoor alweer wat geluiden erover.

21 november 2020 om 16:15

Kijk die van Galatasaray uit tegen rizespor ook even terug. Waar het kampioenschap in jullie schoot werd geworpen.

21 november 2020 om 16:20

Batigolaco, geen aandacht aan besteden. Je verdoet je tijd, om zulke mensen dingen duidelijk te maken

21 november 2020 om 16:22

Hoe kom jij hierbij? FB heeft letterlijk 600 schoten op goal gehad , konya heeft gwn super verdedigd

21 november 2020 om 16:24

Moussasow1907

Jawel man die aandacht verdienen sommige mensen. Op het randje reageren is soms goed. Kunnen ze zelf ook even ervaren hoe kinderachtig dat kan zijn. Doe ik het voor.

21 november 2020 om 17:01

Goeie ouwe Batigolaco, Fener is nog steeds geen kampioenskandidaat nummer 1, de grootste club van Istanbul gaat zelfs met slecht spel boven jullie eindigen, laten we deze 1-5 tegen GB ook maar een incident noemen want zo goed speelde FB ook weer niet, je hebt niet altijd het geluk mee, vergeleke met vorig jaar is dit Fener wel sterker op papier maar goed, ik word er niet bang van.

21 november 2020 om 17:07

Hoe gaat Fener boven Fener eindigen dan. Het is altijd zeer belangrijk om wedstrijden die je slecht speelt 3 punten binnen te harken. Dat wordt vandaag gedaan met 5 goals. En 5 goals kunnen nooit allemaal gebaseerd zijn op geluk. Ik kan je bijvoorbeeld de eerste goal als voorbeeld geven. Mooie een-tweetje en mert hakan knalt hem binnen. 2e goal van Perotti is ook geen geluk. Maar individuele klasse. De rest van de goals waren ook mooie goals. Wel geef ik eerlijk toe dat de penalty niet terecht gegeven is.

21 november 2020 om 17:10

Batigolaco haha ik snap je zeker. Maar ze maken je soms gewoon moe. Altijd zijn hun de betweters altijd zelfde gezeik. Bu sene bizim senemis. Begin van seizoen zei ik al we hebben een hele goeie trainer die lekker aanvallend speelt. Laatste goal wist sosa, aziz en tufan wat ze moesten doen. Eindelijk een trainer die tactiek en visie heeft

21 november 2020 om 18:53

Batigolaco als we toch even de geschiedenis induiken kun je je nog de goal van anelka herinneren ik geloof tegen konyaspor de hand van God daar werd de kampioenschap in de schoot geworpen.
Maar dat ben je vast en zeker vergeten

21 november 2020 om 18:03

Titelkandidaat nr.1. Euforie bij de FB supporters is echt ongekend. Meestal roepen ze bij BJK supporters dat ze minder “tiner” moeten snuiven maar welk middel gebruiken jullie? Maar alsnog gefeliciteerd met de overwinning.

21 november 2020 om 18:11

Arnavut

Wij gebruiken de huidige ranglijst van de superlig. En de meest recente uitslag van 1-5. Niet iedere supportersgroep is zo onbeschaafd om tiner te gebruiken. Jou woorden he, niet de mijne.

21 november 2020 om 18:40

Batigolaco, je realiseert je dat er pas 9 wedstrijden gespeeld zijn? En dat jullie nog niet eens de minste verliespunten hebben? Betreft Tiner, lees goed. Ik zeg ze roepen. Zeg niet dat we het doen . Maar goed. Ik ben blij met jullie waan .

21 november 2020 om 19:27

Inderdaad pas 9 wedstrijden. Dat is ook precies de reden waarom ik huidige zeg.

21 november 2020 om 19:30

Beetje jennen moet kunnen toch, al helemaal tussen onze clubs. Heb die penalty net teruggekeken, moest hardop lachen.

21 november 2020 om 19:41

Laat de haters praten broeder. Hoe meer haters hoe meer reacties en hoe meer aandacht aan turkse topics besteed zullen worden.

22 november 2020 om 00:54

Ik wil je euforische stemming als Fenerli niet temperen, maar als je neutraal kijkt dan mag je je afvragen hoe onze tegenstander 12 schoten op het doel kon afvuren. Het is een wonder dat ze niet gescoord hebben. Ja, Fener speelde mooi voetbal, maar op het verdedigende vlak zijn we er wat mij betreft nog lang niet. Een goede tegenstander had er meer gemaakt.

Voor de haters, ik bespaar je die moeite. Fener had net als altijd scheids mee en was geen pingel! Als ze die penalty niet hadden gekregen hadden ze verloren!

Oprecht heerlijk om zo'n ruime selectie in bezit te hebben. Vond het wel een geflatteerde uitslag, Genclerbirligi speelde niet belachelijk slecht. We waren goed vandaag voor de goal, ondanks dat er nog schoten op de paal en lat terecht zijn gekomen. Heerlijke goal van Mert Hakan, lekker goed voor het zelfvertrouwen ook. Ik werd eventjes geil van die tweede van Perotti, zo zie ik een linkerflank speler graag scoren. Deed me denken aan mijn Fifa goals. Ik vond de strafschop weer te snel gegeven. Het enige wat ik niet snapte vandaag is waarom spelers zoals Ozan, Caner en Samatta die eigenlijk wekelijks spelen, als eerst het veld op kwamen. Je staat toch al ruim voor, zet Ferdi en Omer Faruk er dan gewoon als eerst in. De rest komt daarna wel. Met zulke tussenstanden moet je de jeugd die kans gewoon gunnen. Al hoewel ik moet zeggen dat dit voorheen helemaal niet gebeurde, dus ik denk dat ze wel blij mogen zijn met de tijd die ze hebben gekregen vandaag.

21 november 2020 om 16:13

Penalty was naar mijn weten zeer terecht. Die verdediger begint de bal af te schermen in het strafschopgebied, ieder vorm van contact dat Perotti zou maken met de verdediger zou in het voordeel vallen de laatstgenoemde, verdedigers worden immers altijd beschermd in dit soort situaties. Perotti is slim en gaat hem via de buitenkant voorbij. Verdediger kan dat niet hebben en laat hem struikelen, wat dan gewoon een penalty verdient.

21 november 2020 om 16:45

Barhosz soms heb je de scheids mee en soms heb je hem tegen. Bij deze penalty situatie hadden we de scheids gewoon mee en dat was een belangrijk moment in de wedstrijd. We zijn regelmatig benadeeld, maar dit was zeker een beslissing die in ons voordeel is uitgepakt, mogelijk onterecht.

21 november 2020 om 17:22

Oprecht heerlijk, tot je daarna weer wordt gepijnigd door de Uefa. Het is echt een volstrekt overvolle selectie voor de Stsl. Dit is dus het probleem met Turkse clubs. Alles uit de kast halen om kampioen te worden, terwijl je torenhoge schulden hebt. In Europa worden we weer 1 voor 1 gepompt door middelmatige teams met middelmatige spelers.

21 november 2020 om 19:48

Het is mijn opinie geen overvolle selectie vanwege het feit dat de compitie uitgebreid is in speelronden. Daarbij is er ook nog een corona periode die nog lang niet voorbij is. Je ziet nu hoeveel spelers er besmet kunnen raken met het virus. Hierdoor heb je in geval van het virus of blessures een goede back up.

21 november 2020 om 20:14

Door de UEFA? Beweer je dat een verantwoordelijke man zoals Ali zich niet heeft gehouden aan de ffp regels? Je hebt het mis, hij is al sinds zijn aanstelling bezig met het omlaag halen van de schuldenlast, en is wat dat betreft goed bezig (de details deelt hij tijdens de 3(?) maandelijke clubvergaderingen. De verkoop van Muriqi en Jailson heeft al meer dan 20M opgeleverd, daarnaast zijn de meeste spelers transfer vrij gehaald. Ook waren er inkomsten uit de Fenerol campagne, en heeft Fener Youtube betaald abonnementen en andere nieuwe inkomsten bronnen. We hebben heus niet meer uitgegeven dan van de Uefa mag hoor.

21 november 2020 om 20:55

FBSKJe hebt helemaal gelijk. Die man werkt zich kapot wat betreft het financiële huishouden. Ook heeft hij met banken nieuwe rente afspraken kunnen maken. En pompt hij het geld op een verantwoorde manier in de club via zijn bedrijven Avis en Tüpras. Sponsor inkomsten passen in de reglementen van de FFP.

21 november 2020 om 21:30

Doe je onderzoek goed voordat je zo een uiting doet. Fener geeft dit jaar minder uit doordat ze spelers uit de handen hebben gedaan die een hoge loon hadden. De gemiddelde loon van alle nieuwe spelers is gemiddeld 1 miljoen euro. Fener heeft Muriqi, Elmas, de Souza en Guliano voor topbedragen verkocht de laatste jaren. Daarnaast nog enkele kleine bedragen ontvangen voor bijv. jailson. Van deze spelers zijn we van de lonen verlost. Maar ook betaalt Fener geen hoge lonen meer aan Volkan, Mehmet topal, Tolgay arslan en nog meer van zulke spelers. Je vergeet dat er al 2/3 jaar goed beleid wordt gevoerd en dat er vanaf de transfers van dit jaar eindelijk wel op rendement presteren.

22 november 2020 om 00:40

Jullie weten die salarisposten allemaal heel goed uit te leggen. Knap, aangezien Fener 0 berichten doet over salarissen en clubs verbiedt om uitspraken te doen over transfersommen. Ga mij nou niet vertellen dat de salarissen van Caner, Sosa, Mert Hakan, Novak, Samatta, Cisse, Ademi, Pelkas, Tisserand, Lemos, Perotti minder zijn dan de salarissen van het afgelopen seizoen of jaar ervoor. Buitenlandse spelers komen niet naar Turkije omdat het weer zo mooi is he ?

22 november 2020 om 01:21

Ok... dus jij wilt zeggen dat Ali de boel aan het belazeren is wanneer hij zegt dat het salaris gemiddelde omlaag is getrokken. Als het je blij maakt om er zo over te denken ga je gang, snap ook echt niet wat het is met die rivaliserende club fans die telkens de andere neer proberen te halen. Heb daar zelf absoluut geen zin in, ben gericht om mijn eigen club en onze eigen problemen. Jullie hebben ook problemen zat, onze league staat niet voor niets onder SCHOTLAND (alhoewel het niet Fener’s schuld is aangezien wij niet Europa in gingen). Maar goed, mijn vertrouwen in Ali hoef ik niet te herhalen, ik heb voor het eerst in jaren weer hoop voor de toekomst, niet alleen op het gebied van voetbal maar de hele Turkse sport. Kijk maar naar de press conference van zwemmer Emre Sakci op Fenertv youtube, dan zie je om wat voor soort dingen Ali geeft.

22 november 2020 om 01:34

Het is gewoon duidelijk aangegeven door de club dat de totale kosten van het personeel 56 miljoen euro is, waarvan 36 miljoen spelerssalarissen. Je hoeft verder helemaal niet aan te geven welke speler hoeveel verdient zolang deze niet boven een bepaald bedrag is. Plus deze informatie wordt wel gedeeld met de tff i.v.m. de licenties. Als het niet zou kloppen kregen de spelers die je opnoemt ook geen licentie, maar er zijn altijd wel mensen die het niet "geloven". En zoals ByRm4 al aangeeft, heeft Emre belozoglu in een intervieuw verteld dat de gemiddelde salaris van de nieuw aangetrokken spelers 1 miljoen euro is, dus gustavo, ozan etc niet meegeteld.

22 november 2020 om 07:46

Gangstar, ik wil niet vervelend zijn. Maar de salarissen van Mert Hakan stond duidelijk online. Hij krijgt uitbetaald in Turkse lira. Volgens mij 10 mil per jaar. Salaris van Sosa stond ook online. Hij kreeg tekengeld en 1.5 mil per jaar dacht ik. Maar hij heeft een contract van 1+1 jaar. Ook gokhan heeft 1+1. Caner weet ik niet zeker.

Vandaag eindelijk bewegelijke spelers in de aanval met Pelkas en Perotti. Perotti motm met 2 doelpunten. Alle doelpunten waren mooi, behalve de penalty die overigens koelbloedig werd ingeschoten door Perotti.

Enige kritiek punt is dan toch het wisselbeleid. In de 70ste minuut staat het 1-4, breng dan de jonkies Ferdi en Omer Faruk erin ipv Samatta en Caner.

Al met al zeer tevreden over het vertoonde spel en de 3 punten!

Ook al blijft het Genclerbirligi ben ik toch blij dat Fener eindelijk de kansen kon benutten, want de vorige twee wedstrijden zat het niet mee met het aantal keer dat ze konden scoren. Moet wel bij vermelden dat Cisse in de spits om mee te beginnen echt niet kan, die gozer heeft vandaag helemaal niks klaargespeeld. Volgende week tegen Besiktas, belooft een spannende wedstrijd te gaan worden.

Gewonnen op individuele klasse. Ik ben altijd fan geweest van Argentijnse voetballers en dan is het extra leuk om spelers als Perotti en Sosa zo bezig te zien. Throwback legend Ariel Ortega die overdag Efes biertjes dronk en in de avond de tegenstander helemaal kapotspeelde, en na een paar maanden weer verdween. Pelkas speelde ook weer een leuke pot, wel jammer dat hij er steeds na een uurtje wordt vervangen. Fener was niet denderend, zeker niet. Maar het is wel een goed signaal dat je met een andere 11 nog steeds zo een overtuigende score kunt neerzetten.

Hoop dat mensen inzien dat Caner gewoon niet kan op dit niveau. Novak verdedigd beter, is aanvallend goed en loopt 90 min. Ik hou van Caner maar hij moet bankzitter worden. Met Mert Hakan spelen toont ook duidelijk aan dat een echte nummer ‘10’ moet, Sosa/Luiz/Ozan werkt niet echt, we moeten er altijd 2 van kiezen en dan Mert Hakan of Pelkas op 10 zetten. Ozan of Sosa zijn duidelijk beter dan Mert Hakan maar het spel is belangrijker dan het individu. Een aanval met Perotti/Pelkas/Ferdi met er voor Samatta zie ik ook wel zitten. Hoop gewoon dat Novak vanaf nu basis speelt en we met een echte 10 spelen.

21 november 2020 om 16:47

Ik vond Novak ook heel verfrissend op de linkerflank. Verzaakte, in tegenstelling tot Caner, verdedigend totaal niet en aanvallend houdt hij het lekker simpel. Dit komt ons spel heel erg ten goede. Toch wel fijn om wel te beschikken over, voor super lig begrippen, 2 top linksbacks

21 november 2020 om 18:49

Inderdaad ja, en dit betekent ook niet dat Caner nooit moet spelen, maar Novak brengt zoveel meer in het ‘modern voetbal’. Novak moet eerste back worden en Caner als invaller of als het nodig is. Daarom ben ik ook voorstander van misschien Sangaré ook een eerlijke kans te geven op rechts. Denk echt dat jongere, frisse backs veel beter zal zijn voor het spel van Fenerbahce.

Goeie overwinning, Mert Hakan heel sterk gespeeld ben blij dat hij heeft gescoord. Ik zou echt voor Novak ipv Caner gaan, Novak is verdedigend goed en speelt zakelijk. Gencler speelde niet heel slecht, Berat Ozdemir viel mij doordeweeks al op met Jong Turkijke en vandaag vond ik hem de beste bij Gencler talentvolle jongen. Op naar de Derby.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


729 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. RossiAanvaller306
E. ValenciaAanvaller245
A. BayındırKeeper230
B. ÖzerKeeper140
E. ÇetinKeeper20
S. AzizVerdediger241
B. ÇuhaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Fenerbahçe.

3 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren