AD: Nicolás Tagliafico gaat contract bij Ajax spoedig verlengen

Zaterdag, 21 november 2020 om

Nicolás Tagliafico gaat volgens het Algemeen Dagblad ‘spoedig’ een verbeterd contract tekenen. De Argentijnse linksback ligt momenteel vast tot medio 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Met verbeterde voorwaarden komt hij naar alle waarschijnlijkheid tot aan de zomer van 2023 vast te liggen. Volgens de krant voelt Ajax inmiddels als thuis voor de in januari 2018 aangetrokken verdediger.

“Meer financiële zekerheid en enige inschikkelijkheid als zich alsnog een toptransfer aandient, zijn voor Tagliafico belangrijke factoren om zijn contract te verlengen, waarschijnlijk met een jaar”, zo klinkt het. Dat Tagliafico op korte termijn een verbeterd contract tekent, dankt Ajax volgens het dagblad ook aan hoe de club de integratie van Latijns-Amerikaanse spelers heeft verfijnd. Teammanager Herman Pinkster speelt daar een belangrijke rol in. Hij werd in 2005 door Ajax aangesteld en zorgt er op de achtergrond voor dat het de Zuid-Amerikaanse spelers aan niets ontbreekt vanaf het moment dat zij door directeur spelerszaken Marc Overmars worden aangetrokken. “Je voelt je nooit alleen en je weet hier wat er van je verwacht wordt”, zegt Tagliafico. “Dat is een veilige omgeving, net als een familie.”

De 28-jarige Tagliafico kwam bijna drie jaar geleden voor circa vier miljoen euro over van Independiente. Hij ontwikkelde zich stormachtig in het shirt van Ajax en gooide in Europees verband hoge ogen toen de ploeg van trainer Erik ten Hag in het seizoen 2018/19 imponeerde in de Champions League. De 27-voudig Argentijns international werd regelmatig gelinkt aan een vertrek uit Amsterdam; onder meer Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Chelsea en Manchester City zouden interesse hebben gehad, maar tot een overstap kwam het nooit. Tegenover het clubkanaal van Ajax liet Tagliafico onlangs nog weten dat hij open staat voor een nieuw avontuur. ““Dit jaar ben ik 28 jaar geworden. Daarom wil ik kijken of het mogelijk is om nog een stap te zetten. Daar droomt elke speler van, proberen om alles eruit te halen wat erin zit. Maar nu kan ik nog niet verder denken dan de doelen die ik hier wil bereiken”, aldus Tagliafico.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Geweldig nieuws! Nico is een Krijger! Hij is effe niet helemaal in vorm maar zeker weten dat dit gedurende het seizoen helemaal goed komt, zeker met zijn instelling en mentaliteit

21 november 2020 om 07:13

Verwacht alleen dat hij dat doet zodat Ajax in een betere onderhandelingspositie komen voor aankomende zomer en natuurlijk voor zn eigen centen. Is ook al 28 en wilt denk ook de stad gaan zetten

21 november 2020 om 13:15

Daar zal vast iets tegen over staan; of een hogere vergoeding of een vastgestelde (max.) transfersom

21 november 2020 om 07:22

Iemand enig idee waarom hij al maanden niet in vorm is? Was één van de beste spelers van afgelopen jaren. Je zou juist verwachten hoe ouder, meer ervaring maakt een betere speler.

21 november 2020 om 07:42

Zal wel teleurstelling zijn geweest. Hij wilde graag gaan en was daar ook al helemaal op ingesteld. Hij zal wel moeite hebben gehad de knop weer om te zetten. Begrijpelijk ook wel. Vond hem de laatste wedstrijden overigens al weer stukken beter spelen.

21 november 2020 om 07:55

Maanden? Vond hem slecht aan het seizoen beginnen maar doet het inmiddels al een tijdje weer prima vind ik. Blij dat hij bijtekent, ervaring en zo’n strijder vind je niet snel weer!

21 november 2020 om 09:00

Ik had wel al verwacht dat Ajax echt een vervanger had staan opgelijnd. Een echte links back die dan de kneepjes van Nico zou kunnen leren. Af en toe minuten maken en verder goed kijken naar zijn mentor. Rensch en Martinez zijn geen backs, probeer dat dan ook niet van ze te maken.

21 november 2020 om 09:24

Salah Eline is aan het begin van het seizoen geblesseerd geraakt. Dat had de. Vaste linksback van Jong Ajax moeten zijn en de potentiële opvolger van Nico.

21 november 2020 om 11:39

Prima is dan ook wel prima, maar van Nico verwacht je toch wel meer dan prima.

21 november 2020 om 11:52

Weet niet of jullie de wedstrijden van Ajax kijken, maar na een paar slechte potjes is hij helemaal terug. Laatste wedstrijden gewoon weer een van de sterkhouders. Als ik het zo lees blijft jullie plaat een beetje hangen na een paar stroeve optredens in het begin. Kreeg toen ook wat negatieve aandacht natuurlijk in de praatprogramma’s omdat hij gefrustreerd zou zijn en dergelijke. Volgens mij is hij op en top pro, weliswaar niet altijd in topvorm maar over eens seizoen genomen toch echt bij de beste. Enfin laat heel Europa in Gods naam hetzelfde zien als jullie, dan blijft hij nog 5 jaar in Amsterdam. Ik teken ervoor.

21 november 2020 om 16:52

Ik kijk elke wedstrijd Manodedios en Nico is helemaal niet al een paar wedstrijden terug op zijn oude niveau. Wat probeer je ons wijs te maken?

21 november 2020 om 12:41

Nico is gewoon weer in vorm hoor. Moest eerste paar wedstrijden ff de teleurstelling van zich af schudden, maar staat nu weer goed te spelen. Enig verschil is dat hij minder scoort en dat vind ik voor een verdediger niet erg.

Goed nieuws! Tagliafico is toch wel een van de sterkhouders. Daarnaast gaaf om te lezen hoe Ajax met de Zuid Amerikaanse jongens omgaat. Je ziet streets meer berichten waaruit de warmte van Ajax blijkt. Toch niet zo'n koude club zoals sommige verkondigen.

4 miljoen, waanzin man echt spotgoedkoop. Het is misschien niet elke week zoals in het success jaar, maar nog steeds is Nico onomstreden en zo belangrijk voor Ajax al jaren lang met zijn passie strijd gif. Het is gewoon een hele goede back, verdedigend vrij compleet en aanvallend ook best prima.

21 november 2020 om 07:47

Verdedigend laat hij juist steken vallen maar door werklust enomdat hij een speler is waar je na 1 actie nog niet vannaf ben composeert hij dat voldoende voor bepaalde (top)clubs. Eigelijk net die kleine stap eronder. Voor hem is de stap naar ajax ook de juiste geweest. Had ook een speler kunnen worden van middemoot italie/spanje. 1x in de 2/3 jaar europees spelen en veel minder opvallen. Dat is dus ook het mooie van de finale europaleage en halve finale championsleage. De talenten zien dat ook in hun land waardoor ajax voor heel veel spelers een echte optie is geworden om over na te denken. Misschien 2/3jaar iets minder verdienen maar wel genoeg kans jezelf te laten zien en bewijzen als je ee echt voor gaat en het talent heb. Zelfs ervarendere spelers kunnen niet verslappen bij wedstrijden in de eredivisie want dat ga je opgegeven moment meenemen naar de hoogste trede waar je in kan voetballen en door echt miljoenen mensen over de wereld word gevolgd. Buitenlandse kranten die weer lovend zijn over de club en het spel plus leeftijd/talenten waarmee ajax wederom naam maakt. Echt een mooie club he ;-)

Tagliafico was echt een slag die je eens in de 10 jaar maakr. 4 miljoen, van topniveau, op een ervaren leeftijd en dat voor de beste back van alle Zuid Amerikaanse competities destijds. Dit laatste was wat Rugu zei toen Ajax voor het eerst in verband met hem werd gebracht. Ik zeg niet dat je in potentie geen opvolger van hem gaat vinden, maar grote kans dat wanneer hij dat niveau net aantikt weg zal gaan. Ajax moet wel langzamerhand kijken naar een alternatief en niet meer met een omstreden alternatief aan komen.

21 november 2020 om 08:00

Weet niet of ze een alternatief moeten halen. Talenten komrn eraan. En de back plaatsen zijn laatste jaren weer steeds meer belangrijker geworden en oom een mooie positie om door te breken omdat er veel vraag naar is. Wanneer je de flank kan bedienen en verdedigend je mannetje staat en een bijtertje heb je al een goede kans om goed te ontwikkelen en snel meexraaien in het hoogste niveau. Rench kan daar. En sallah edin kom ook weer terug ergens halverwege 2de seizoenshelft en genoeg tijd sterk te zijn voor komend seizoen. Daar word ook heel veel van verwavht bij ook de grote clubs in het buitenland. Komende 2 jaar kan je echt wel wat talenten doorschuiven en misschien richten op 1 echte grote aankoop qua talent of ervaring. Dit jaar is weer een sterk team maar het klopt gewoon dat dit eigelijk een tussenjaar is. Ik vind 1 ding belangrijk. Zorg voor een vervanger komend seizoen voor onana. Liefst jonge talent met dezelfde wilskracht.

Die kan je er best nog een paar jaar bij hebben als Ajax zijnde. Vind hem iets minder als voorheen maar scoort altijd een voldoende en gaat voorop in de strijd. Goed nieuws voor Ajax

Mooi, nu nog zichzelf herpakken.

Overmars is echt een held voor Ajax. Is gewoon reserve aanvoerder van Argentinië hè. Geeft Ajax net dat Zuid-Amerikaanse power dat Ajax echt wel nodig heeft af en toe, net zoals Martinez. Als ik een grote club in het buitenland was geweest had ik het wel geweten. Goed nieuws voor Ajax en de Eredivisie in ieder geval!

Jammer, het is echt een smet op de eredivisie. Ik kan me voorstellen dat ajax supporters er content mee zijn, maar ik zie dit soort spelers liever vertrekken naar een andere competitie. Dat geschop en kaarten naaien hoort niet bij een Nederlandse topclub.

21 november 2020 om 09:26

Meen je dat? Dus jij zou spelers als Nico, Suarez, Neymar etc allemaal niet willen zien hier? Puur om hun maniertjes, die veel Zuid- Amerikanen nou eenmaal hebben omdat ze voetbal op die manier ervaren. Dat soort gedrag hoort nou eenmaal bij de top; Barcelona, Real, Atleti, Manchester City, Spurs, PSG om maar even een rijtje te noemen. Allemaal hebben ze zuigerds en zeikerds maar ze staan wel aan de top.

21 november 2020 om 13:53

@geelblack, ik kan me een wedstrijd Feyenoord-Ajax herinneren waarbij Kuyt bij elk wissewasje om een kaart voor Ajax vroeg. Elk wissewasje dus. En hij speelde ook bij een Nederlandse topclub...

Trabelsi was weliswaar een rechtsback maar ik heb na hem niet meer zo’n goede back gezien totdat Nico erbij kwam. Denk dat Nico nog net een niveau lager is maar van mij mag hij zijn hele leven bij Ajax blijven.

21 november 2020 om 11:25

Maxwell vertrok inderdaad een jaartje voor Trabelsi, althans als ik Wiki mag geloven. Maar nadien hebben we inderdaad (te) veel matige spelers op de backposities gehad. Met name op links. Of gelegenheidsbacks. Dijks, Boilesen, Viergever, Emanuelson, Atouba, Sinkgraven, Koppers, Slijngard, Anita. Allemaal hebben ze er gespeeld.

Slim van die jongen. Die weet ook wel dat een stap hoger er niet inzit en dit zijn top is. Ajax moet wel zorgen voor een goede back-up, dat is hard nodig. Zeker als je echt wil meedoen in Europa.

Omdat er niks beter kwam tekent ie bij. Ik vind 'm wat overschat, goed jaar gehad maar door Frenkie speelde iedereen boven z'n kunnen. Denk dat hij ook zeker aan 5, 6rode kaarten ontkomen is gedurende z'n periode hier. En tegen Sparta kreeg ie 'm wel maar verdiende 'm niet gek genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 7 0 1 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax verlengt met Tagliafico, maar moet nog vrezen voor transfer in januari

Nicolás Tagliafico heeft zijn tot 2022 lopende contract bij Ajax verlengd tot medio 2023, zo maakt de Amsterdamse club vrijdag wereldkundig. De Telegraaf wist onlangs al te melden dat beide partijen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren