‘Daarom denk ik dat De Boer op termijn weer een goede trainer voor Ajax is’

Vrijdag, 20 november 2020 om

Het Nederlands elftal boekte in de afgelopen interlandperiode tegen Bosnië en Herzegovina de eerste overwinning onder het bewind van Frank de Boer. Oranje slaagde er vervolgens ook in om in het kader van de Nations League met 1-2 te winnen van Polen. Mike Verweij vindt het onterecht dat De Boer bij Ajax een ‘defensief’ stempel kreeg en ziet hem op termijn graag terugkeren in Amsterdam.

“De Boer begon heel offensief en leuk bij Ajax, ik kan me wedstrijden tegen Manchester City en Barcelona herinneren. Vanaf het moment dat Orlando Trustfull erbij kwam, is het een stuk minder geworden. Vergeet niet het materiaal dat De Boer bij Ajax had... Dat was het niveau Tobias Sana. En hij zat opgescheept met allerlei aankopen van Martin Jol, van wie hij het overnam. Dat speelt ook mee”, stelt Verweij. De Boer nam in 2010 het roer over van Jol en veroverde in de zes jaar die hij bij Ajax werkte vier landstitels.

De Boer sluit interlandperiode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'

“Je ziet dat hij bij het Nederlands elftal nu wél goed materiaal heeft”, zo gaat de Ajax-watcher van De Telegraaf verder. “Daarom denk ik dat De Boer op termijn weer een goede trainer voor Ajax is. Hij heeft de financiële basis gelegd voor hoe de club er nu voor staat en hij verdient een kans met een selectie die wel heel veel waard is en kwaliteiten herbergt. Want Erik ten Hag heeft inmiddels 170 miljoen euro mogen investeren.”

“Het defensieve stempel dat De Boer had, is echt volkomen belachelijk geweest. Dat is bij heel veel Ajax-fans ook ingegeven door de laatste wedstrijd tegen De Graafschap, daardoor kijken ze heel anders tegen hem aan. Het laatste seizoen was heel matig, dat was misschien zijn minste”, concludeert Verweij. De Boer liet Ajax achter zich nadat in 2016 het kampioenschap door een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen De Graafschap werd misgelopen. Via Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United kwam hij vervolgens bij Oranje terecht.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door guust0)

Er werd indertijd minder geïnvesteerd dat klopt, maar om te zeggen dat Ajax toen daarom het slaapverwekkende voetbal wel moest spelen is ridicuul. Ajax had ook op dat moment 1 van de beste selecties van Nederland en het eeuwige op balbezit rond tikken van de bal achterin was daarom echt een publieksonvriendelijke keuze en ajax onwaardig.

21 november 2020 om 00:28

@guust. Jouw beweringen zijn ridicuul. Ajax had op dat moment een van de matigste selecties van heel de top en zelfs subtop. Gudelje was het niveau topaankoop. Viergever en Veltman je beste verdedigers. PSV had de betere selecties en was keer op keer de gedoodverfde kampioen aan het begin van het seizoen. Dat achterin romdtikken was de manier. De Boer begon elk seizoen met avontuurlijk aanvallend voetbal met een direct een achterstand tot gevolg. Elk seizoen weer. Vervolgens bouwde hij meer zekerheden in en werd het saaier. Iedereen vergeet ook dat van de 5 seizoen de eerste 2,5 echt niet zo saai waren. Toen werd gewoon heel behoorlijk voetbal gespeeld, maar na Eriksen heeft Ajax zijn spelverdeler niet meer gevonden tot aan Ziyech. Je ziet het bij Ten Hag ook. Hij is zijn spelverdeler kudus kwijt en het is echt een pak minder aantrekkelijk. Alleen heeft Ajax nu met bv Anthony en Neres manieren om het op een andere manier te doen dan saai tikken (maar goed is echt anders).

21 november 2020 om 00:35

@ninjakai, Ajax had niet de beste selectie. Dat had PSV vaak, vooral dat seizoen met Advocaat en Van Bommel oa. Dus de prestaties die Ajax toen leverde waren erg knap. Maar om te stellen dat Ajax de slechtste selectie had van de top 5/6 is natuurlijk onzin.

21 november 2020 om 00:57

@ninjakai echt joh, die FDB fanboys jaren na dato die dat abominabel spel van hem blijven verdedigen. Eerste 1.5 - 2 jaar was prima. Maar daarna was het klaar. Vreselijk saai. En, de smoesjes die eraan worden gehangen zijn net zo slaapverwekkend. Geen spelverdeler? Niet zo gek als je Theo Jansen als dm opstelt. Niet de beste selectie? Klopt, Psv had de betere spelers. Pec Zwolle? Vitesse? Slavia Praag? Austria Wien? Kopenhagen? Ook betere selecties? Dat zijn teams die ons hebben weggespeeld omdat het elftal inspiratieloos en zielloos speelde. Nee het was niet het beste spelersmateriaal. Maar geen lef, geen bravoure, geen inzet, het was helemaal niks. Ik hoop oprecht dat hij in geen andere rol dan supporter bij Ajax terugkeert.

21 november 2020 om 01:13

Wat een onzin zeg qua talent had de boer een goed elftal. El hamdaoui, alderweirld, vertonghen, de Zeeuw, van der wiel, Anita, stekelenburg, vermeer, eriksen wie had hij nog meer rondlopen? Nadat die jongens een voor een weg gingen en hij zijn eigen elftal mocht bouwen ging het slechter en slechter qua spel.

21 november 2020 om 01:32

Mee eens mrpuma. Heeft toch zo een 35 mil mogen investeren en haalde bv Van der Hoorn ipv Van Dijk, Sinkgraven ipv Ziyech, Sigthorsson ipv Dost, allemaal betaalbaar en betere opties. Hij heeft Gudelj gehaald en zijn familie, heeft een topper als Milik lange tijd niet op waarde weten te schatten, heeft ervoor gezorgd dat een topper als Theo Janssen het na een jaar weer zat was. Zette een spits linksbuiten, haalt een spits eraf in de kampioenswedstrijd, zet zn spelverdeler op dm. Maar, het ligt volgens fanboys aan de selectie dat hij saai voetbal speelde. Pec speelde hartstikke leuk onder Jans, Willem 2 vorig seizoen ook. Ja dat zijn natuurlijk kampioenselecties.. of zou het de visie vd coach zijn?

21 november 2020 om 02:01

Alle clubs behalve PEC hadden inderdaad betere spelers. Ik hoop van harte dat hij terug komt. Frank heeft alles uit de selectie gehaald en de fundering gelegd onder het huidge ajax. Ik durf zelfs te stellen dat we met frank destijds de finale hadden gehaald en misschien zelfs wel gewonnen.

21 november 2020 om 02:04

Van der hoorn en van dijk waren op dat moment van hetzelfde niveau. Ziyech had nog niet het niveau wat we nu hebben. Ja hij had er voor kunnen kiezen om iets anders te gaan spelen, maar dan werd ajax 4e.

21 november 2020 om 03:55

Smoesjes? Man hij toch op man, Frank heeft nooit kunnen investeren als Bosz en helemaal niet Ten Hag. Zoals Mike zegt jongens als Boerrigter, Sana, Slijngard en dergelijke win je de oorlog niet. Ik had quote on quote supporters, als je zelf wel graag willen horen. Als hij de laatste drie jaar de poort had open gegooid en niks had gewonnen! Maar 6e was geëindigd, echt ongelooflijk helaas kunnen maar weinigen verder kijken dan hun neus lang is. Ook nog het gedoe met Ten Have, Olfers, Van Gaal en Davids de club was in de fik! Gelukkig heb we ook nog wat echte over, die weten hoe de fork echt in steel zat. En daarnaast heeft hij ook laten zien, wat echt zijn visie is met de juiste spelers.

21 november 2020 om 06:56

Helemaal mee eens. Juist Ten Hag presteert maar wisselvallig en vorig seizoen zelfs matig met deze selectie. Laat staan zijn reputatie m.b.t. opstellingen en wisselingen is niet heel goed.

21 november 2020 om 07:16

Prestaties knap van Ajax? Club met de grootste begroting ook in die jaren die steeds 2e werd..

21 november 2020 om 08:50

PSV had in die jaren steeds een hogere of gelijkwaardige begroting (en betere selectie) i.v.m. Ajax, LionelGap. Kun je gewoon opzoeken op google he.. 17/18 was het eerste seizoen dat Ajax' begroting meer dan 10 procent hoger was dan die van PSV, een jaartje ervoor was PSV's begroting zelfs nog 10 miljoen hoger dan die van Ajax. Verder wel eens met je dat het gewoon vrij normaal is dat een club als Ajax minstens 2e wordt met haar begroting en status. Dat lukt dan ook al 11 seizoenen op rij en 17 keer in de laatste 20 jaar. Dat zit wel vrij goed dus

21 november 2020 om 12:56

@sulejmanii ga toch lekker fietsen en haal je gezicht eens uit zijn achterste. Ook als je met zulke spelers speelt hoef je niet met 5-1, 4-0 e.d. af te gaan tegen Pec of Zwolle. Ik ruil graag de laatste 2 titels in voor beter spel, dat is iets wat ik toen al aangaf. Je hebt het over "echte", die weten hoe de vork in de steel zat. Ja man, dat was echt niet duidelijk ofzo hoe de club aan het branden was. Daar moet je een ingewijde voor zijn... Puntje bij paaltje is dat zijn teams na de eerste 2 jaar overklast werdt door mindere teams op basis van inzet en passie. Zie bv PEC. Als je ziet hoe die bevlogen ons eraf speelde, je gaat me niet zeggen dat die betere spelers had. Maar ja, zolang we maar met betonvoetbal titels pakken, dan zijn de "echte" tevreden... Wat een nonsens. Als Ajacied zijnde wil ik dominant attractief voetbal zien, een paar tussenjaren is echt niet erg. Je kunt niet ieder jaar succes hebben. Maar, het genoegen nemen met dit soort spel en het verdedigen van dit trieste spel zegt genoeg over fdb fanboys. Heel NL kotste zn fdb spel uit, maar de fanboys weten het beter!

21 november 2020 om 00:30

Ajax had juist niet de beste selectie. Die had PSV en die investeerde flink elk jaar en Ajax niet. De Boer maakte er wel een collectief van. Ajax stond toendertijd ook behoorlijk op omvallen financieel en de club maakte ook nog eens een behoorlijke moeilijke tijd door bestuurlijk.

21 november 2020 om 01:55

Bovendien werden er vaak mindere vervangers gekocht. Bijvoorbeeld eriksen. De laatste jaren (toen het echt minder werd) speelde er ook heel veel middelmaat. Ook logisch dat je dan minder frivool speelt.

21 november 2020 om 03:05

Ajax had samen met PSV de beste selectie van Nederland, maar dat wil niet zeggen dat je ook meteen de best voetballende ploeg hebt en kampioen word.... Je kunt Dani Alves, Ramos, Van Dijk, Marcelo, De Bruyne en Kanté in je ploeg hebben, maar daarmee word je ook geen kampioen als je Sana, Bulykin en El Ghazi in de aanval hebt staan! Dit is een heel extreem voorbeeld natuurlijk, maar laat wel zien dat Ajax toen ook niet het totaalplaatje had om mooi voetbal te kunnen spelen en iedere wedstrijd ruim te winnen!

21 november 2020 om 12:13

@guust0, deels wat je zegt is waar en dat blijft ook hangen bij iedereen. Maar je moet even inzoomen op die periode. In het begin speelde hij wel goed voetbal, aanvallend en naar voren en had toen een hoop matige spelers. Hij stond zelf op de lijst bij Liverpool, maar die gingen voor Klopp. Bazoer klopte op de deur en was een topspeler in wording. Het werd slechter onder de Boer toen Trustfull zijn assistent werd, veel behoudender werd het en het voetbal ging eruit. Deze Trustfull is ook mee gedaan naar Inter, Palace en Atlanta en daar liep het ook niet. Die 2 werken niet meer samen en de Boer zijn ideeën bij Oranje lijken omarmd te worden en speelde vorige week niet onverdienstelijk. Dus op termijn lijkt hij zeker wel een geschikte kandidaat om terug te keren, zeker met een goede spelers groep en de juiste assistenten om hem heen.

21 november 2020 om 18:17

@jwd81, de tijd zal het leren. Als een hoofdcoach zich dermate door een assistent laat beïnvloeden, lijkt me dat geen goede zaak. Een paar wedstrijden bij het Nederlands elftal (die ik overigens ook niet geweldig vind) vind ik nog niet voldoende om mijn mening over de boer aan te passen.

Frank de Boer is een goede trainer dat heb ik zovaak ook gezegd. Mensen die met hem hebben gewerkt, erkennen dat ik denk dat frank goed op zijn plek zit bij Oranje laat hem lekker lang blijven dan heb je tenminste continuteit bij Oranje. Je moet nooit terugkeren naar je oud werkgever dat loopt bijna nooit goed af. Eindelijk heeft oranje een trainer waar ze jarenlang op voorruit kunnen. Dat is positief.

Hij speelt toch graag vooral met Ajax spelers dus dat zou wel goed voor hem zijn. Ik weet het nog niet met de boer. Voelt toch een flinke stap terug in verhouding met Koeman, dat is toch veel meer een toptrainer geworden in alles wat hij doet.

21 november 2020 om 00:34

Koeman is ook een paar jaar verder dan de Boer. In het begin was Koeman ook nog niet zo goed als ie nu is.

21 november 2020 om 01:47

wat Koeman bij Oranje met dit materiaal presteerde was uitzonderlijk maar FdB maakt ook best een goede indruk vind ik. het is verfrissend dat hij nieuwe spelers een kans durft te geven en hij komt een stuk sympathieker en minder eigenwijs over als voorheen. ik denk dat hij toch wel heeft geleerd van zijn ervaringen in het buitenland waar hij als coach zichzelf een beetje in de weg zat met zijn weinig flexibele aanpak en omgang met spelers

Hier ben ik het helemaal mee eens. De eerste wedstrijd van de Boer tegen Milan begon hij direct met 4-3-3 en won met 2-0. De Boer bracht zoveel rust in een hele rare tijd. Goed uithangbord voor de club toen. Een verademing met Ten Hag die ontzettend stijfjes is. De meeste kritiek nu is toch ook wel, omdat het een Ajax man is. Mocht Ten Hag ooit weg gaan dan is het niet eens zo gek om de Boer weer terug te halen.

21 november 2020 om 00:33

De kritiek komt ook gewoon door zn prestaties bij crystal palace en inter. Ook laatste jaren was saai voetbal bij ajax (logisch ook gezien het spelersmateriaal toen).

21 november 2020 om 00:40

Dat waren twee avonturen waar hij amper de tijd kreeg en midden in de voorbereiding instapte. Bij Inter past hij niet en bij crystal palace was het gewoon mismanagement van de bovenste plank. De Boer en de voorzitter willen aanvallend voetbal. Maar later gaan de spelers tegenwerken en de voorzitter gaat daar in mee.

21 november 2020 om 01:53

Klopt maar dan ook wel logisch dat je kritiek krijgt toch? Zegt ook iets dat hij zoveel botste met spelers qua peoplesmanagement. Begin bij oranje ziet er leuk uit dus hopelijk wordt deze lijn doorgetrokken.

170 miljoen geïnvesteerd idd, maar ook een frenkie, ziyech, de ligt kwijtgeraakt. Neemt niet weg dat onder de boer idd wel heel weinig werd uitgegeven.

De Boer toen inderdaad een vrij matig team als je het vergelijkt met wat er nu bij Ajax rondloopt/rondliep. Zijn ideeën zijn goed alleen een paar verkeerde keuzes gemaakt. Inter verkeerde een paar jaren in slechte doen en hadden ook een matige selectie alleen dan met koppige oudere spelers. Zelfs nu zijn ze nog niet helemaal waar ze al hadden willen zijn. Toen ging die naar Crysfal Palace en ik begrijp dat je alfijd vertrouwen in jezelf hebt. Daar dacht die van hey een mooie kans prachtige competitie en wie weet doe ik wel wat leuks met dit team. Hij heeft nooit echt de tijd gehad maar het speelde ook niet mee dat het gewoon niet de juiste keuzes waren

21 november 2020 om 01:13

Zijn ideeën zijn niet slecht, maar de uitvoering is matig, en people skills ontbreken, net als bij Van Gaal. Hij kan zijn ideeën niet over brengen op een spelersgroep dat niet bekend of capabel met zijn gewenste speelstijl is. Daardoor krijgt hij botsingen met de oudere spelers, omdat die aangeven dat het team zijn speelstijl niet kan adopteren. Plus, spelers met een mening of karakter zijn sws het haasje bij dit soort trainers. Zowel bij Inter als Crystal Palace en Atlanta is hij door spelers uitgekotst. Ligt niet aan de selectie, want zowel bij Inter als Crystal Palace ging het beter na zijn vertrek.

21 november 2020 om 08:05

Soms heb je het gevoel dat De Boer op rijksweg zit en een spookrijder tegenkomt en nig één en nog é. Thuis gekomen twittert hij dat hij wel 400 spookrijders is tegengekomen. Dan nog zullen bepaalde fans zeggen heb je de kentekens genoteerd dan gaan we er wat van zeggen. Hij realiseeert zich niet dat hij de spookrijder is. Hij ging er met zijn vriendjes naar toe en gewoon op zijn bek bij drie clubs en spelers. Logisch toch er zijn maar een paar clybs die spelen zoals Ajax bijvoorbeeld Barcelona. En bij Ajax heeft hij met jonkies gewerkt opgeleid in Ajax filosofie. Ga je dan naar het buitenland zal je water bij de wijn moeten doen en niet die spookrijder blijven

Slot lijkt me ook geen verkeerde optie. die doet het imo uitstekend bij AZ, heeft een goede presentatie in de media, geeft talenten de kans en het spel ziet er ook vaak aantrekkelijk uit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1240 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren