Veronica Inside vernietigend na Polen - Nederland: ‘Wat doet hij daar, joh?'

Zaterdag, 21 november 2020 om 09:41Chris Meijer • Laatste update: 09:41

Oranje wist afgelopen woensdag in het kader van de Nations League met 1-2 te winnen op bezoek bij Polen, ondanks een vroege achterstand na een doelpunt van Kamil Józwiak. Naar aanleiding van dat tegendoelpunt klinken er bij Veronica Inside kritische geluiden over Daley Blind, Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Hans Hateboer. Van laatstgenoemde vraagt Johan Derksen zich af waarom hij überhaupt in het Nederlands elftal staat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door rikkkiee)

Ben uiteindelijk benieuwd hoe het middeveld er tijdens het WK gaat uitzien. Waarschijnlijk zal het gaan tussen propper, de roon en klaassen. Daarnaast is de vraag of Nederland naast dumfries een degelijke rechtsback kan vinden. Zou zomaar kunnen dat Hateboer er dan nog bij zit lijkt mij toch dat hij een stuk beter moet kunnen als hij wekelijks in de Serie A speelt.

20 november 2020 om 22:42

Dat Wijnaldum en Frenkie daar spelen staat vast. Donny met alle respect niet echt denderend afgezien van zijn 2 occasional goals. Voegt vrij weinig toe. En Klaassen was inderdaad veels te traag terwijl hij bij Ajax wel lekker speelt.

20 november 2020 om 22:49

Gaat ook om de balans en dan is de keuze voor v.d Beek niet een logische. Je ziet nu dat Wijnaldum als diepste middenvelder het beste tot zijn recht komt en dan Klaassen als controleur achter Frenkie. Een type Nigel de Jong zou perfect passen en dit middenveld echt compleet maken.

21 november 2020 om 09:55

Klaassen speelt alleen niet echt als controleur, die rent steeds het strafschopgebied van de tegenstander in. Klaassen werkt hard maar is verdedigend niet top. Zie zelf het liefst Koopmeiners op die plek. Voetballend prima en verdedigend een stuk beter.

21 november 2020 om 10:36

Ik ben zelf totaal geen voorstander van om spelers op te stellen die zich internationaal nog niet hebben bewezen. Laat 'm maar eerst bij een club komen die bij de Europese subtop acteert voor we met spelers van Az op het wk in de basis gaan spelen.

21 november 2020 om 12:14

Nu met Covid vind ik dat wel een ander verhaal: spelers blijven langer bij hun club terwijl ze al goed genoeg zijn voor een betere club. Ervaring zegt ook niet alles, ik denk dan aan Strootman bijv

20 november 2020 om 23:16

Propper heeft vooralsnog nog steeds geen minuten gemaakt bij Brighton en als hij niet zsm minuten maakt, dan denk ik niet dat hij nog meegaat. Dan hebben Gravenberch, Koopmeiners of Vilhena (basisplaats bij Krasnodar, ligt nu eruit met Covid) toch een streepje voor. En als De Boer heel gek gaat doen, dan denk ik dat hij nog naar de prestaties kijkt van Vormer en Schouten. Lijkt me sterk, maar je weet het nooit. Als er geen perspectief is voor Propper, dan moet hij verhuurd worden zodat hij nog meekan. Over de tweede rechtsback, in principe heeft Nederland nog tot en met mei de tijd om aan te kijken wie tweede rechtsback wordt bij het Nederlands elftal. Dumfries zal vooralsnog gewoon alles moeten kunnen spelen in de kwalificatierondes, en de tweede rechtsback zit op de bank. Maar hangt er vanaf hoe het seizoen loopt. Krijgen Zeefuik en Tete een basisplaats bij Hertha en Fulham met goede prestaties? Wordt Fosu-Mensah verhuurd aan een andere premier league club en doet hij het daar dan goed? Haalt Karsdorp een fatsoenlijk niveau, gaan Geertruida en Klaiber een uitzonderlijk Eredivisieseizoen draaien? Speelt Frimpong heel goed bij Celtic? Gaat Hateboer zich revancheren bij Atalanta en niet als een achterlijke spelen bij het Nederlands elftal? Dat soort dingen moeten we maar aanzien naar aanloop van het maken van de (voor)selectie.

21 november 2020 om 01:05

Heel vee mensen zijn hem vergeten maar vergeet Riedewald niet. Al 2x speler van de maand bij CP en op controlerend gebeid misschien beter dan alle spelers die je nu opnoemt. Ze noemen hem in Londen Gullit momenteel.

21 november 2020 om 00:34

Denk dat Gravenbergch over 3 jaar zich zodanig ontwikkeld heeft dat hij ook een serieuze optie is om op 6 te spelen.

21 november 2020 om 01:06

Liever Riedewald als die zich zo blijft ontwikkelen als die nu doet. Ze lopen momenteel letterlijk met hem weg in Londen en is al 2x speler van de maand.

21 november 2020 om 01:55

In de Serie A heeft hij drie centrale verdedigers achter zich, terwijl z'n rendement verre van indrukwekkend is voor een opkomende back. Met andere woorden: Z'n beperkingen worden gemaskeerd, terwijl z'n aanvallende inbreng vrij beperkt is. Hij doet dus gewoon mee naar mijn mening. Verdedigend is hij echt heel erg zwak en in aanvallend opzicht brengt hij buiten snelheid ook geen kwaliteiten mee die voor dat niveau acceptabel zijn.

Prima dat ze op deze gasten afgeven maar waarom wordt er met geen woord gerept over Malen en Stengs die beide werkelijk niets hebben laten zien? Beetje willekeur dit

20 november 2020 om 22:23

Het een sluit het ander niet uit. Ik vind dit altijd een beetje kinderachtig. Het gaat nu even over Blind en Klaassen. Volgende keer komen Stengs en Malen weer aan de beurt. Word eens volwassen joh.

21 november 2020 om 09:47

Een aantal supporters van ajax lijken het alleen omdat ze constant willen horen hoe goed en leuk alles van ze is. Dat is althans wat ik een beetje bespeur na jarenlang deze forums volgens. Niet voor niks wordt elke non-ajax post toch weer gedraaid tot het weer over het geweldige ajax gaat.

20 november 2020 om 22:28

Stengs gaf 3 ballen die erin moesten! Wat een onzin zeg.

20 november 2020 om 22:49

Er worden Ajacieden bekritiseerd en meneer is op zijn teentjes getrapt.

20 november 2020 om 23:28

Grappig dat je dit zegt. Misschien had ik erbij moeten zetten dat ik het in het geval van Klaassen en Blind volledig eens ben met de heren. Maar wat hebben we voor alternatieven? Misschien moeten we Boscagli naturaliseren tot Nederlander

21 november 2020 om 00:03

Volgens mij hebben we juist voor die posities (klaassen en Blind) alternatieven genoeg. Voorin echter, nauwelijks, of we moeten het met een Babel of Promes gaan doen, nee dankje. Echter ben ik het er niet mee eens dat Blind slecht speelde. Oke, hij speelde niet top de eerste helft en was de schuld aan de 1-0 door niet in te stappen maar de tweede helft was hij echt wel de uitblinker. Stengs had ook zeker genoemt mogen worden, snap nog steeds niet waarom mensen hem zo goed vonden, heb de hele wedstrijd gekeken en alles wat ik zag was Stengs wie ruzie had met de bal, slechte aannames etc.

21 november 2020 om 01:57

@roksajacied - Alternatieven? Los van het feit dat Klaassen de betere kandidaat is momenteel voor die laatste plek op het middenveld, komt hij net weer een paar wedstrijden kijken. Blind is al veel langer een risicofactor die bij veel te veel tegendoelpunten is betrokken. Laten we nou niet doen alsof er geen alternatieven zijn, want eventuele vervangers gaan het zeer waarschijnlijk niet slechter doen. Er zijn dus wel degelijk alternatieven.

21 november 2020 om 11:48

Gewoon Riedewald durfen oproepen , speelt echt heel sterk bij CP. Was dat ook niet altijd een van Frank de Boer zijn favorieten?

20 november 2020 om 22:51

Je verwacht van Malen en Stengs op dit moment wel wat minder als van ervaren krachten als Blind en Klaassen. Vooral de eerste is soms schrijnend om te zien, als Wijndal zich goed blijft ontwikkelen dit seizoen dan hoeven we niet meer bang te zijn dat we hem nog als linksback gaan zien.

20 november 2020 om 22:53

Dat zijn beide momenten voetballers. Aanvallers hebben dan het voordeel van de twijfel ten opzichte van verdedigers. Tevens zit in Stengs en Malen nog potentie, dat kun je van de andere benoemde spelers niet zeggen.

20 november 2020 om 23:01

Het is een leuk programma, maar ik vind dat je gelijk hebt. Ze hebben wel erg vaak de pik op specifieke spelers, terwijl anderen nagenoeg niks verkeerd kunnen doen. Net als die ingooi van Hateboer, nee het was niet de beste ingooi ooit maar overdrijven is ook een vak.

21 november 2020 om 10:16

Mwa ze waren opvallend heel erg positief over depay wat ook weleens anders is geweest .. dumfries hebben ze ook vaak genoeg aangepakt .. het was nu gewoon de beurt aan Hateboer en blind want hun spelen ook gewoon echt al een hele tijd slecht .. en wat betreft Klaassen die was een keer wat minder maar zo erg kritisch waren ze niet op hem .. en de vrij had iedereen grote verwachtingen van dus is logisch dat hij nu ter discussie komt .. de ligt en de vrij waren altijd discussies over wie het nou meer verdiende om te spelen .. ik denk dat bij 75 procent van de bevolking de keuze nu toch wel op de ligt zal vallen

20 november 2020 om 23:14

Onzin, Stengs speelde echt uitstekend

21 november 2020 om 01:52

Malen en Stengs speelden een beetje onopvallend, maar wat kun je in hemelsnaam verwachten van twee relatief onervaren jongens? Dat zijn talenten. Blind is al heel lang een hele instabiele factor in Oranje, Hateboer kan het niveau totaal niet aan en De Vrij en Klaassen hadden gewoon een mindere wedstrijd.

21 november 2020 om 10:12

Malen en stengs haalden hun niveau misschien niet .. maar ze waren ook niet dramatisch .. bij vlagen lieten ze leuke dingen zien, dus hun zul je er niet snel uit pikken .. daarentegen waren blind en Hateboer gewoon dramatisch en is het gewoon te zwak gebleken voor het niveau waar oranje naar streeft

In het geval van Klaassen. Hij is bezig met het afschermen van z'n directe tegenstander terwijl Wozniack eroverheen denderd op volle snelheid. Wat niet de langzaamste speler is. Probeer dat maar eens in te halen. Zie niet echt een fout van hem. Meer de centrale verdediging wat totaal niet ingrijpt.

20 november 2020 om 21:52

zonder bal zou ik zeggen ja maar die Pool haalt met de bal aan zijn voet nog steeds Blind en Klaassen in. beiden zijn te traag om met elkaar samen te spelen

20 november 2020 om 21:59

De alternatieven zijn op dit moment ook niet echt aanwezig natuurlijk. Maar Klaassen hoort er wat mij betreft wel in, blind niet. Als Virgil en de Ligt weer terug zijn, zal die neem ik aan ook op de bank plaatsnemen. Hopen op Willems of Haps op links.

20 november 2020 om 22:06

Willems of Haps, geen Wijndal?

20 november 2020 om 22:30

Tuurlijk. Wijndal is nu al constant en wordt elke dag beter. Heeft bij az ook nu 1,5 jaar lang alles gespeeld en ook Europees. Haps is erg blessure gevoelig blijkt ook nu weer en Willems is ook ver uit beeld. Beide ook mooie spelers overigens maar Wijndal is duidelijk nummer 1 wat mij betreft.

20 november 2020 om 22:38

Wanneer je aan de bal alle ruimte voor je hebt is de bal hebben nou niet echt een nadeel. Je hoeft niet te dribbelen. Je tikt hem iets voor je uit en rent als een gek door. Je ziet trouwens ook dat Klaassen alleen de eerste meters eruit gerend wordt. Omdat hij nog vanaf stilstand moet opstarten. En er zijn genoeg spelers die gewoon zo snel zijn dat het sws amper te verdedigen is. Blind is zo traag als een slak ja. Maar hier maakte hij gewoon een enorme fout door af te wachten. Je ziet hem kijken en pas op het allerlaatste moment ingrijpen en happen en toen was het te laat. Blind had gelijk al moeten bijspringen en de tegenstander naar buiten moeten drukken. Dan had Klaassen kunnen aansluiten en naar binnen moet afsnijden en had je meer kans gehad. Maargoed dit is een gelegendheids defensie. Je mist van Dijk en de Ligt gewoon op dit moment.

20 november 2020 om 23:07

Ja Wijndal is prima tot nu toe, maar ik ben toch meer fan van die andere 2, 9ndankt de blessure gevoeligheid. Maar ik zal niet klagen als Wijndal de voorkeur krijgt hoor.

20 november 2020 om 23:21

het was ook niet echt een fout van Klaassen misschien maar het probleem is dat hij het door zijn gebrek aan snelheid niet kon compenseren. dan moet normaal de verdediging dat oplossen maar die deden dat ook niet

21 november 2020 om 02:01

Anderzijds: Hoe vaak komt Klaassen nou in een positie waarin z'n gebrek aan snelheid 'm tot cruciale fouten dwingt? Klaassen is wel relatief langzaam, maar wel binnen de perken. Ik snap de kritiek wel en het mag 'm ook wel aangerekend worden, maar Klaassen is momenteel wel de beste optie voor die laatste plek op het middenveld tussen De Jong en Wijnaldum. Blind kan gewoon niet meer. Een uitstekende voetballer verder, maar op dat niveau is zijn gebrek aan snelheid schrijnend en een blok aan het been.

21 november 2020 om 10:20

Onzin. Klaassen is niet traag, maar die Pool is razendsnel. Gewoon verschil in snelheid, waardoor het lijkt dat Klaassen traag is. Natuurlijk, hij is geen snelheidsmonster of wereldtop, maar voor Oranje, en vooral voor Ajax, een zeer bruikbare speler. In het geval van dat doelpunt is niet Klaassen degene die een fout maakt, maar vooral Hateboer en het verdedigingsduo, waarvan Blind gewoonweg niet ingrijpt omdat hij niet kan verdedigen - ongelooflijk dat hij nog altijd in Oranje wordt opgesteld - en dat De Vrij in geen velden of wegen te bekennen was, en zonder sterke jongens ook volledig door de mand is gevallen. We mogen ons verwonderen dat we in de wedstrijden tegen Polen en B en H slechts twee tegendoelpunten hebben geã¯ncasseerd. En dat met een achterste linie die je zelfs met de beste wil niet medium Europa niveau kunt noemen. Dus doen we het ergens anders op het veld wel goed, waardoor we die 2 wedstrijden alsnog hebben kunnen winnen.

21 november 2020 om 00:33

Klaassen reageert ook wel erg laat hoor maar ik zag die goal niet als zijn fout. Dat was echt een collectief falen. Ik vond de Vrij het meest tegenvallen. Slordig aan de bal en vreemd verdedigend positie kiezen. Van Blind weet je dat hij niet de snelste is en niet de beste in het pure verdedigen. De Vrij in vorm heeft zich ontwikkeld tot een uitstekende "Italiaanse stijl" verdediger die ook nog kan voetballen ook. Wat hij nu in Oranje laat zien is alles behalve dat.

21 november 2020 om 10:25

En waarom heeft niemand het over het veel te laat instappen van de Vrij? Zijn man geeft de pass. Daar moet je er of korter op zetten en evt overtreding maken of in positie blijven, zodat je het uitstappen van hateboer opvangt.

Wat een rare opmerking over Spanje, volgens mij speelde we met een vergelijkbare verdediging namelijk 1-1 tegen hun. Toegegeven, toen begonnen wijndal en Dumfries, maar die kwamen er tegen Polen ook nog in

Volgens de experts van Voetbal Inside speelt Rodri niet en Torrres ook niet bij City (toch knap dat Torres al aardag wat goals voor City heeft gemaakt zonder te hebben gespeeld). Torres zou ook nog eens 65 miljoen gekost hebben. De gemiddelde Voetbalzone poster heeft meer feitenkennis.

20 november 2020 om 22:11

Ach joh, Kieft kijkt nog wel eens een wedstrijdje, maar volgens mij kijkt die Derksen echt alleen maar Eredivisie en hier en daar een een interland. Vd Gijp ziet dingen op het veld wel goed maar is zich totaal onbewust wat er daarbuiten gebeurt.

20 november 2020 om 22:59

Zoveel heeft Torres nog niet gespeeld in de PL, 240 minuten ongeveer. Iets meer dan 2 en halve wedstrijd.

20 november 2020 om 23:27

Hij heeft ook aardig wat gespeeld en gescoord in de Champions League. Hij komt net binnen dus is het logisch dat hij langzaam wordt gebracht. Derksen deed het net voorkomen alsof Guardiola hem niet ziet staan.

Dus meneer Kieft.. Koeman, van Gaal, Hiddink, Advocaat maken allemaal een inschattingsfout door Blind in de verdediging te zetten. Ik denk dat we een nieuwe bondscoach van wereldklasse hebben gevonden.. Kieft wordt onze nieuwe bondscoach, want de boer kan er ook niks van.

21 november 2020 om 12:16

Kan wel quasi-grappig doen maar er zijn talloze mensen hier die het eens zijn met Kieft. Blind is vragen voor ongelukken achterin en is echt passé. Gelukkig doet Wijndal het nu goed waardoor we Opa Blind ook niet meer op de backpositie hoeven te zien want dat was helemaal een verschrikking

We moeten ook niet vergeten dat Blind deze periode bijna elke minuut op het veld gestaan heeft, de afgelopen 3 weken met Ajax 7 wedstrijden heeft gespeeld en daarvoor ook bijna elke minuut in de vorige interland periode. Die man wordt helemaal uitgeput zo en dat terwijl die al twee keer met hartproblemen aan de kant heeft gestaan.

Ik vind Blind gewoon een uitstekende speler die voor ons aanvalsspel heel belangrijk is. De driehoekjes met Frenkie de Jong en Depay, zijn inspeelpass en crosspass zijn een lust voor het oog. Wel heeft hij een Matthijs de Ligt naast zich nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren