Mark Diemers reageert op kritiek met verwijzing naar Frenkie de Jong

Vrijdag, 20 november 2020 om

Mark Diemers is binnen korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld van Feyenoord. Trainer DIck Advocaat is tevreden over de inbreng van de afgelopen zomer van Fortuna Sittard overgenomen middenvelder, al klinkt er hier en daar ook kritiek in Rotterdam-Zuid. Diemers zou te vaak dribbelen met de bal en soms te weinig oog hebben voor zijn medespelers bij Feyenoord.

"Ik vind dat een mooie discussie. Als je bepaalde kwaliteiten hebt, waarom zou je die niet benutten?", vraagt Diemers zich vrijdag hardop af in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Om vervolgens een opvallende naam naar voren te brengen. "Ik wil mezelf in de verste verten niet vergelijken met Frenkie de Jong. Maar dat is ook een speler die veel dribbelt. Van hem zeggen mensen ook dat hij het moet afleren. Maar ik denk vooral dat je vanuit je kwaliteiten moet spelen. Soms moet het sneller, maar in andere situaties kun je ook dribbelen."

Advocaat is ondanks de kritische noten tevreden over de ontwikkeling van Diemers in De Kuip. De Feyenoord-trainer benadrukt dat de middenvelder van een laagvlieger is overgestapt naar een topclub. "Nu zit hij bij een club, waar je het iedere wedstrijd moet laten zien. Daar word je op beoordeeld", weet de 73-jarige Advocaat uit ervaring. "Hij heeft het heel behoorlijk ingevuld, maar het is ook duidelijk dat hij nog beter kan." Een aantal verbeterpunten volgen al snel: "Ik vind dat een speler op zijn positie meer goals kan maken en nog meer initiatief kan nemen. Een speler op die plek moet er tussen de vijf en tien kunnen maken in een seizoen. Hij moet een beetje meer lef krijgen in de laatste fase."

Diemers ziet grote verschillen tussen de beleving bij Fortuna en Feyenoord. "Als je dan een keer gelijkspeelt of verliest, is er gelijk meer heisa in de tent. Ik merk zelf ook dat als ik een mindere wedstrijd speel ik daar meer over hoor dan het geval was bij Fortuna. Daar moet je mee om kunnen gaan, anders ben je niet geschikt voor de top", aldus Diemers, die baalt van het ontslag van Kevin Hofland in Sittard. "Kevin is twee jaar mijn trainer geweest en ik had een supergoede band met hem. Ik heb mijn bedenkingen bij de beslissing, maar dat zijn keuzes die daar gemaakt zijn en ik speel niet meer bij Fortuna. Als ik dat nog wel had gedaan, had ik daar wel wat van gezegd." Feyenoord hervat de Eredivisie overigens zondag op bezoek bij Fortuna.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door vegitosan)
20 november 2020 om 18:02

Diemers moet diezelfde meters zonder bal gaan maken als Toornstra, dan is het een prima speler. Laat de dribbel inderdaad maar over aan een ander, zoals Teixeira. Bij Fortuna was dat opstomen met de bal wel een kwaliteit, vond ik. Misschien een kwestie van ruimte

Je ziet aan veel dingen dat Diemers op dit moment het niveau van Feyenoord helaas (nog) niet aankan. Speelt nog op het 'fortuna tempo' alleen dan in een team waar het tempo twee keer zo hoog ligt. Dit zag je goed in de Europa League wedstrijd tegen Cska, waar overigens vele hem goed vonden spelen. Maar pas als hij de bal krijgt gaat hij nadenken wat hij ermee zal doen, en vaak is dat (nutteloos) dribbelen. Ook zijn balbehandeling en passnauwkeurigheid laten nogal eens te wensen over. Toch zie je wel dat die jongen talent heeft en in de toekomst wel degelijk van waarde kan zijn voor Feyenoord. Hiervoor zal hij wel veel wedstrijden op dit niveau moeten spelen en het vertrouwen krijgen van het Legioen, zodat hij meer risico durft te leggen in zijn spel. Hopelijk is het een geval Toornstra die even 2 jaar moet wennen aan het niveau en daarna toch nog veel voor de club kan betekenen.

Diemers snapt niet helemaal dat de woorden 'te veel' in deze het probleem zijn? Tuurlijk, prima dat het een kwaliteit van je is. Maar als je goed kunt koppen, betekent dat ook niet dat alle ballen met je kop moeten worden aangenomen.

''hij heeft het heel behoorlijk ingevuld'' , Dickie die zn aankoop verdedigd. Linssen doet het zeker ook heel behoorlijk? Heb Dickie nog geen kritiek horen geven op zijn aankopen.

20 november 2020 om 18:17

Zo slecht doen ze het nou ook weer niet. Diemers doet het naar behoren, wat je van hem had kunnen verwachten. Voor dat geld prima. Als iedereen fit is, is het fijn om hem erbij te hebben. Multifunctioneel, maakt veel meters en kan gewoon prima mee. Linssen is vooral in de afwerking nog ongelukkig, dat is jammer. Als Sinisterra fit is, staat Linssen er ook gewoon weer naast. Zelfde geval als Diemers. Lekker voor achter de hand, je kunt ze zo opstellen. Zijn spelers waar je wel op kunt rekenen, want ze halen vrijwel elke keer minstens een 6

20 november 2020 om 20:12

@bobiku , als backup prima idd , ik vergeet soms dat Diemers geen basisspeler is omdat ie eigenlijk zo'n beetje alle wedstrijden heeft gespeeld tot nu toe.
Wat betreft Linssen,elke keer minstens een 6? Die is in alles erg ongelukkig niet alleen in zn afronding.
Ik weet niet welke wedstrijden jij hebt zitten kijken maar Linssen doet letterlijk niks goed.

20 november 2020 om 20:59

Ik vind dat wel meevallen. Hij loopt te zwoegen in de spits en als hij daarbij scoort, is iedereen tevreden. Vooral zaak dat hij dat gaat doen dus

21 november 2020 om 09:13

Linssen vooral pas echt veroordelen als hij kansen heeft gehad op zijn eigen positie. Doet het naar zijn kunnen gewoon aardig in de spits, sleurt, jaagt, zwoegt. Als die jongen 5x op linksbuiten staat en het niet red praten we verder

Diemers de man die over zijn eigen voeten struikelt maar een vergelijking met Frenkie. Schiet mij maar lek.

20 november 2020 om 19:36

Hij geeft duidelijk aan zich niet in de verste verte te willen vergelijken met.. Gaat om het commentaar op het dribbelen

Komt m.i te kort voor Feyenoord en al helemaal voor de ambitie die Feyenoord heeft (aansluiten bij de top van Nl).

Ik kan er overigens niets aan doen, ergens vind ik het wel lekker dat die Hofland is ontslagen. Het was namelijk al 2 jaar een grote grap dat hij "assistent" trainer was waar het voor iedereen duidelijk was dat hij gewoon de hoofdtrainer was die alles bepaalde. Daarom ook lekker dat ze nu onder aan bungelen. Houd je gewoon netjes aan de regels zoals iedereen en had een andere trainer aangesteld.

Ik begreep de aankoop maanden terug al niet maar nu nog steeds niet. Je hebt soms voetballers die niet zozeer hoeven op te vallen om een absolute meerwaarde te zijn, zie een Schöne bij Ajax of een Klaassen. Maar Diemers? Die valt niet op, is geen uitblinker en zou dat Feyenoord shirt alleen in zijn vrije tijd aan moeten mogen doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren