Koeman hekelt smakeloze taferelen: ‘Het was respectloos naar Messi’

Vrijdag, 20 november 2020 om 14:15Rian Rosendaal

Ronald Koeman is vrijdagmiddag op een persconferentie in de bres gesprongen voor Lionel Messi. De hoofdtrainer van Barcelona snapt heel goed dat de Argentijnse aanvaller zich eerder deze week duidelijk uitsprak over zijn vermeende slechte relatie met Antoine Griezmann. Messi liet weten het helemaal zat te zijn om steeds vragen te moeten beantwoorden over de verhoudingen in de kleedkamer van Barcelona.

"Ik snap wel dat Leo enorm boos was, dat ze na zo'n lange reis van twaalf uur hem meteen vragen stelden over Antoine. Dat is gewoon respectloos", aldus Koeman op de persbijeenkomst voorafgaand aan het duel met Atlético Madrid van zaterdagavond. "Ik snap aan de ene kant ook wel dat jullie (journalisten, red.) naar ruzies en intriges zoeken, maar in de kleedkamer heb ik niets gemerkt van een slecht relatie tussen deze twee spelers. Degene (Eric Olhats, voormalig zaakwaarnemer van Griezmann, red.) die iets heeft gezegd heeft Griezmann volgens mij al drie jaar niet meer in zijn stal, dus dat hele verhaal is complete onzin."

Messi barst weer los: ‘Ik ben het zat om altijd het probleem van alles te zijn’

De vele verhalen in de media over Barcelona zijn Lionel Messi een doorn in het oog.Lees artikel

De aanwezige journalisten bleven Koeman bestoken met vragen over Messi, wat tot ergernis leidde bij de Nederlandse coach. "Ik geef hier geen antwoord meer op." Korte tijd later kwam Messi toch weer ter sprake en ditmaal ging het over de contractsituatie van de spelmaker. "Ik vind dat hij hier moet blijven, al ben ik niet degene die Leo moet overtuigen. Niemand weet wat de toekomst zal brengen. Het is niet normaal wat hij door de jaren heen voor deze club heeft betekend. De beslissing over zijn toekomst ligt uiteindelijk bij Messi zelf."

Messi reageerde na terugkeer uit Peru, waar Argentinië met 0-2 had gewonnen, boos toen hij door de journalisten op vliegveld El Prat in Barcelona geconfronteerd werd met de uitlatingen van Olhats, de voormalig zaakwaarnemer van Antoine Griezmann. Laatstgenoemde gaf Messi er de schuld van dat zijn voormalige cliënt niet uit de verf komt bij Barcelona. Olhats zei onder meer: "Messi was keizer en monarch tegelijk en de komst van Griezmann kon zijn goedkeuring niet wegdragen. Zijn houding was teleurstellend, Antoine kreeg echt het gevoel dat hij niet welkom was. Antoine heeft altijd gezegd dat hij geen problemen heeft met Messi, maar andersom heb ik nooit zulke dingen gehoord."

Het antwoord van Messi was duidelijk: "Ik ben het zat om altijd het probleem van alles binnen de club te zijn", zo hield Messi het kort ten overstaan van tientallen journalisten. De Argentijn was zichtbaar geïrriteerd, omdat de douane op het vliegveld in Barcelona hem tegenhield. "Na een vlucht van vijftien uur tref ik ook nog eens de douane, gekkenwerk", aldus Messi, die vervolgens in de auto stapte bij zijn vrouw Antonela Roccuzzo en wegreed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ja de media he.. Negatief nieuws verkoopt beter dan goed nieuws. Er worden dingen gecreëerd die er niet zijn en Messi is het gewoon nu zat. Er komt nu gewoon een punt dat je gezin ook te maken krijgen met die onzin. Kids worden groter en horen hier en daar dat hun papa en dictator is die alles bepaald de club. Koeman is er nu ook wel lekker klaar mee en geef hem is ongelijk. Hoop natuurlijk dat Messi bij ons afsluit maar kan me ook goed voorstellen dat hij het ergens anders zijn geluk wil beproeven.

20 november 2020 om 15:08

Los van dat de media enorm vermoeiend kan zijn, slaat Koeman hier de plank wel volledig mis. Messi zijn geirriteerde reactie was namelijk niet dat de media hem op stond te wachten. Daarbij zag je in zijn betoog dat hij zijn onvrede absoluut wou afsluiten met "ik ben het beu van het probleem van alles te zijn...binnen de club". Iedereen is het ermee eens dat Barcelona heel rare/slechte keuzes gemaakt heeft in de afgelopen tijd. Echter denk ik dat Messi gewoon ziet dat Barcelona enkele jaren nodig heeft om terug absolute top te zijn, jaren die hij nog in beperkte maten heeft. Daarom is het voor hem aantrekkelijk om bij City de kers op dat elftal te zijn en samen met zijn favoriete coach, die CL (nog enkele keren) te winnen. Guardiola heeft al verlengd, nu nog zijn maatje Aguero en dan heb ik weinig twijfels dat Messi die kant opgaat. Enerzijds omdat Barcelona hem waarschijnlijk enkel kan verlengen met een minder salaris. En anderzijds maakt het niet veel uit welke voorzitter er komt. Er is amper geld om het elftal zodanig te versterken dat we weer van een top Barcelona spreken dat iedereen in Europa wegspeelt. En dat is bij City anders.

Als ik voetballer was had ik mijzelf compleet van social media geblokkeerd. Een instagram account ofzo zou ik dan ook totaal door een team laten leiden en zelf nooit op voetbalwebsites of programmas op tv kijken. Je wordt als mens toch helemaal gek als je de hele tijd als de boe man neer wordt gezet. Gewoon puur voor je mentale gezondheid kiezen en de media eromheen compleet negeren. Dan zullen er natuurlijk mensen zijn die zeiken dat je te weinig van je laat horen als zo een bekende mens, maar die hoor jij niet omdat je jezelf er van hebt geblokkeerd. Al helemaal een voetballer van niveau messi of ronaldo, gewoon lekker in je eigen wereld leven en de rest maar laten praten.

20 november 2020 om 15:18

Ik denk dat Messi momenteel een "even grote dictator" is als een paar jaar geleden. Alleen is dit de eerste periode dat Barcelona in het Messi-tijdperk in een dip zit. Als de resultaten goed zijn, spreekt niemand erover. Nu wordt uiteraard Messi uitgelicht omdat hij ook in de malaise deelt en de absolute vedette is. Een halve Messi is nog steeds beter dan 80 procent van de voetballers, maar logischerwijs zie je dat het hem ook meer moeite kost dan paar jaar terug (wat perfect normaal is). Dit is een beetje de keerzijde van de medaille. Jarenlang ging alles voor de wind en waren de superlatieven als "god op aarde" overdreven, net zoals nu "dictator" etc. overdreven zijn. Maar ik denk niet dat het feit dat Griezmann zijn familie, Setien of wie dan ook kritiek hebben op Messi de reden is dat hij ongelukkig is. Messi wilt gewoon graag blijven winnen, en die kans is groter op dit moment bij City dan bij Barcelona.

20 november 2020 om 15:26

Keerzijde van de medaille vind ik een mooi metafoor voor dit inderdaad. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft alleen ben ik er wel bang voor dat dit weliswaar zijn laatste seizoen in barca kan zijn. Opzich had ik dat niet erg gevonden maar alleen op het moment dat messi naar argentinie of amerika wilt gaan om af te bouwen of om op pensioen te gaan. Maar als hij nu nog een stap maakt om mee te vechten in om de kampioenschappen dan heb ik daar wel moeite mee. Ik kan me niet voorstellen dat messi in een ander shirt barca uit de champions league gooit in de camp nou, zou een heel raar gezicht zijn, of andersom. Al 20 jaar bij de club en van mij mogen dat een paar jaartjes meer zijn.

20 november 2020 om 15:50

Ik juich het ook zeker niet toe. Barcelona verliest, maar ook Real (clasico's) en Laliga verliezen enorm veel. Ik denk dat het aspect Amerika ook niet onbelangrijk is in zijn mogelijke keuze voor City. Na zijn contract bij City, kan hij gewoon makkelijk verdergaan bij hun andere club in New York. Sportief, financieel en toekomstgericht is het gewoon een gespreid bedje voor Messi. Waarbij Barcelona net op keerpunt staat van de wederopbouw. Dus ik snap de verleiding wel voor Messi.

20 november 2020 om 15:59

Nou hoeft messi niet echt toekomst gericht een keuze te maken. Hij is geladen en heeft een fortuin bij elkaar verdiend in barcelona en al zijn sponsor contracten. Aan alles komt een einde ik hadd alleen gehoopt dat zijn competitieve einde tenminste bij barcelona zou zijn. Ik zou eigenlijk wel eens in cijfers willen zien hoeveel la liga/ barca aan inkomsten verliest als messi vertrekt. Of misschien wordt zijn verlies totaal niet gevoeld op financieel gebied, zijn salaris erbuiten gelaten

20 november 2020 om 17:13

dat is toch ook een van de redenen waarom je zo een dik salaris krijgt? je bent een publiek figuur als voetballer en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. als voetballer weet je dat dat bij het vak hoort. dat is ook de reden dat niet elke goede voetballer het red bij een topclub. de kunst daar is namelijk om ook met de druk om te kunnen gaan en bij de druk komen dit soort dingen kijken

20 november 2020 om 17:55

Nee de reden dat ze een dik salaris krijgen is omdat ze commercieel veel binnenhalen. Maar zoals ik al zei, “zelfs dan zouden er mensen zeuren en hier ben je” 😂. Keuze tussen mentale gezondheid en dat het publiek wat van je hoort is een heeel makkelijke keuze voor iedereen.

20 november 2020 om 18:11

nog steeds weet je dat als je bij Barca gaat spelen je een publiek figuur bent dus als je die keuze maakt om dat te gaan doen dan weet je ook dat dit soort dingen erbij komen kijken. wil je lekker in de luwte spelen moet je gaan voetballen bij een FC Emmen ofzo

20 november 2020 om 18:34

Heb je überhaupt gelezen wat ik heb gezegd? “Ik zou mijzelf ervan blokkeren”. In andere woorden als het gebeurt weet ik er niks van en dus zal het me geen zorgen zijn.

20 november 2020 om 19:01

@bf1994 daar is idd niks mis mee met jouw stelling maar wat ik meer probeer aan te geven is dat veel voetballers er wel over klagen maar iedere baan heeft zijn nadelen. hun krijgen een paar ton per jaar en moeten daarvoor gezond leven en met vervelende pers dealen bv. wij krijgen een paar duizend per maand voor onze baan en hebben weer andere nadelen. het hoort er allemaal bij

Als Griezmann slim is zegt hij in de media even duidelijk dat die Olhats uit z’n nek lult. Is alles opgelost..... tenzij Antoine er toch anders over denkt...

20 november 2020 om 16:52

Maar dat hoeft ook helemaal niet en daar zit niemand op te wachten. Ze spelen nu al meer dan een jaar samen. Iets in me zegt dat ze het wel prima met elkaar kunnen vinden.

20 november 2020 om 17:55

Volgens mij heeft Griezmann nog nooit gezegd dat Messi de baas speelt en dat hij dat vervelend vindt.

Gek genoeg denk ik dat de inmiddels aardig gelouterde Koeman daar met zijn status, autoriteit en directe stijl van leidinggeven op dit moment de aangewezen persoon is de club door deze moeilijke periode te loodsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona6544
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder293
PedriAanvaller292
A. GriezmannAanvaller278
L. MessiAanvaller2723
M. BraithwaiteAanvaller252
M. ter StegenKeeper230
Jordi AlbaVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren