Atlético Madrid reageert verbolgen op opgedoken foto met Luis Suárez

Vrijdag, 20 november 2020 om 13:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:39

Atlético Madrid moet het zaterdag in het belangrijke thuisduel met Barcelona stellen zonder Luis Suárez en Lucas Torreira. De twee Uruguayanen liepen gedurende de interlandperiode het coronavirus op en zitten daarom in quarantaine. Een opgedoken foto van de Uruguayaanse ploeg doet stof opwaaien bij Atlético Madrid, dat in de persoon van voorzitter Enrique Cerezo verontwaardigd reageert.

Op de bewuste foto is te zien dat negen spelers van het Uruguayaanse elftal aan het barbecueën zijn. Suárez en Torreira zitten naast elkaar in het midden, maar niemand houdt zich aan de tijdens de coronacrisis geldende sociale afstandregels. Ook dragen de spelers geen mondmaskers. Bij Uruguay was deze periode een enorme coronauitbraak: vrijdagmiddag bracht de positieve test van Diego Godín het aantal gevallen op liefst zestien.

Voorzitter Cerezo van Atlético Madrid is ongelukkig met de foto. "Als ik de foto's bekijk is er totaal geen sprake van controle geweest", aldus de preses tegenover El Larguero. "We zijn verdrietig en bezorgd, zeker gezien de goede prestaties van de twee spelers en de vorm waarin ze verkeren. Het is moeilijk te accepteren dat ze nu niet kunnen spelen voor ons."

Atlético Madrid ontvangt zaterdag als nummer drie van LaLiga Barcelona, dat achtste staat. "Er staat veel op het spel", weet Cerezo. "We hebben een risico genomen met spelers en nu kunnen we ze niet opstellen. De waarheid is dat we nu een nadeel hebben, maar we zijn ervan overtuigd dat onze spelers en coaches een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Barcelona."Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door bf1994)

Godscrisis wat is de (voetbal)wereld toch onwijs hypocriet. Staan ze met z'n allen op het veld in elkaars nek te hijgen en met zweet en al tegen elkaar aan te glijen, maar als vervolgens diezelfde mensen naast elkaar op de foto staan is de wereld te klein want afstand bewaren.

Als we het echt allemaal zo belangrijk vinden om afstand te houden en dit soort dingen te voorkomen, dan moeten we kappen met doen alsof voetbal zo belangrijk is en die zooi gewoon even niet meer toelaten. Niet de interlands in ieder geval, maar eigenlijk ook het algehele voetbal niet. Ik kan hier echt niet tegen.

En ja, ik vind afstand houden belangrijk, net zo goed als je gewoon aan de regels houden. Maar deze situatie is net zo hypocriet als die teamfoto's voorafgaand aan de wedstrijd waar spelers op anderhalve meter van elkaar gaan staan om vervolgens samen te gaan spelen, high fives te geven en elkaar innig te knufflelen bij doelpunten.

20 november 2020 om 13:30

Mee eens, enige nuance is dat ik mij afvraag wanneer ze voor het laatst getest zijn voor de BBQ, als dat bijv 4-5 dagen is, is het niet slim natuurlijk.

20 november 2020 om 13:42

ik snap je punt. Ik volg zelf ook fanatiek judo en daar zijn ze nu gekomen met het briljante idee dat judoka's nadat de wedstrijd is geëindigd, de tegenstander geen hand mogen geven vanwege besmettingsgevaar ... Terwijl ze daarvoor voor meerdere minuten in fysiek contact stonden met elkaar .....

20 november 2020 om 13:43

Wat een onzin schrijf je. Spelers worden iedere wedstrijd voor de wedstrijd getest. Anders mogen ze niet spelen. Bij zo'n barbecue word er niet getest. En zie hier, ze raken geinfecteerd en het kost de club mogelijk punten en inkomsten omdat ze niet mee kunnen doen.

20 november 2020 om 13:49

Ze trainen toch ook min of meer elke dag, en ze worden niet elke dag getest denk ik. Echt waar joh, afstand nemen op die fotos is niks anders dan een schijnvertoning in voetbal. Want er zit een dikke kans in dat ze voor de BBQ samen getraind hebben.

20 november 2020 om 16:38

Net zoals Donny en gini in het privé vliegtuig: samen op de foto met mondkapjes op. Maar denk maar niet dat Ze die nog om hadden erna. In de kleedkamer hebben ze ook geen mondkapjes op hoor. Schijnvertoning.

20 november 2020 om 16:43

Een voetbalwedstrijd is het dynamisch en kom je hooguit 30 seconden in elkaars 1m zone tijdens corners. Bij een bbq zit je zeg maar een uur of twee naast elkaar. Elke viroloog zal bevestigen dat je bij de tweede situatie vele malen meer risico loopt om besmet te raken, is niks hypocriets aan.

20 november 2020 om 16:55

Buiten is t al heel moeilijk om besmet te raken hoor. En besmet en besmettelijk zijn ook weer een verschil.

21 november 2020 om 10:47

@siepe dat denk ik niet hoor. Je zit veel langer dan 30 seconden bij elkaar. Anderhalf meter wordt in een voetbalwedstrijd niet gehanteerd jongen, ook niet grotendeels.

20 november 2020 om 13:55

Ja, je hebt gelijk, mits ze onlangs voor dit moment getest zijn. Nee, het is niet handig en tevens geen goed voorbeeld.

20 november 2020 om 14:01

Handig is het niet en een goed voorbeeld ook niet, maar hypocriet is het allemaal wel. En oh, wat zijn veel mensen tegenwoordig schijnheilig. Lekker met vingertjes wijzen. Ik irriteer me er gewoon een beetje aan.

20 november 2020 om 13:58

Ben het met je eens, maar als ik het rivm moet geloven dan is het vooral risico als je een kwartier of langer binnen 1,5 meter zit. Dat is bij een barbecue eerder dan juichen. Vooral die teamfoto is idd heel hypocriet.

20 november 2020 om 14:02

Het risico is inderdaad groter als je een kwartier dicht bij elkaar blijft, wat je tijdens een wedstrijd/training zoveel mogelijk probeert te vermijden. Wat hierboven wordt geschetst is onzin. Dat ze moeten werken is toch iets anders dan een bbq. Op het werk nemen ze een risicootje, dat moet, want de mensen willen voetbal zien. Thuis bbq'en is een risico dat totaal niet genomen hoeft te worden.

20 november 2020 om 14:02

Helemaal met je eens. Dit is gewoon te balachelijk voor woorden

20 november 2020 om 14:06

Het is allemaal politiek-correct bedoeld, ze moeten nu perse iets of iemand hebben om de schuld te kunnen geven. Tijdens de training voor de wedstrijd zijn ze samen, op het team foto en tijdens de wedstrijd moeten ze ineens uit elkaar gaan staan en zitten om vervolgens tijdens de wedstrijd bij corners en goals aan elkaar te zitten en te juichen..

Gaat nergens over maar ze moeten aan de buitenwereld het gevoel geven dat ze de maatregelingen heel erg serieus nemen.

20 november 2020 om 14:15

Jouw opmerking is natuurlijk niet correct. Want voor het voetballen worden ze betaald en dan voeren ze het werk uit waar ze betaald voor worden. Dat ze nu corona kunnen krijgen bij het uitoefenen van hun beroep is bedrijfsrisico. Een BBQ is een sociale en privé aangelegenheid en totaal overbodig waardoor het volledig terecht is dat hun werkgever hier pissig over is.

20 november 2020 om 14:20

Idd, voor sommige zaken kan een oogje dichtgeknepen worden maar waar ik woon moet je op sommige plaatsen een mondmasker dragen ookal loopt er helemaal niemand in je buurt. Ook dat de grenzen openzijn snap ik niet helemaal goed Maar ligt misschien aan mij.

20 november 2020 om 14:23

Slaat nergens op. Wil je dat alles plat gaat en er helemaal niets meer is te beleven? Mensen als kasplantjes achter de ramen? Oja, boodschappen doen mag nog, maar per 1 december verplicht met (niet medisch) mondkapje op. Bewezen bescherming (voor een ander): 0,0nog wat procent. Simpel gezegd, bij leven hoort nu eenmaal doodgaan. En in het leven je redelijk gedragen. Maar al die (corona) doden betroffen meestal personen met onderliggende levensbedreigende ziektes. Net als het geval bij een forse griepepidemie. Of gewoon pech. Of in het verkeer. Of op het werk. Voorzichtig zijn: ja. Maar stoppen met leven: nee.

20 november 2020 om 15:05

Ik zeg nergens dat ik dat graag wil. Ik zeg dat we met z'n allen - en de voetbalwereld toch wel voorop - eens niet zo verdimd hypocriet moeten wezen.

20 november 2020 om 15:30

Voorbeeldje politiek: mondkapje verplicht per 1 december. Behalve in kerken en moskeeën. Hypocriet? Jij mag het zeggen...

20 november 2020 om 15:00

Het beste was die jongens allemaal zo snel mogelijk dat virus te geven, in het voorjaar of de zomer zodat je daarna rustig kunt verder spelen. Was dat niet het geval dan weet je altijd dat het kan gebeuren, en hebben ze het nu, dan hebben ze het straks niet meer. Dit virus is niet zo groot als we het maken en overheden volgen elkaar als bange makke schapen in dezelfde domme maatregelen, Maarja de angst he? De angst om iets verkeerds te doen en niet meer verkozen te worden, de angst om te worden gezien als persoon die eventueel kiest voor een andere maatregel die veel ellende kan voorkomen maar misschien extra energie en impopulaire maatregelen had gevraagd. De dader wie dit virus heeft losgelaten (hier heeft niemand het over vreemd genoeg) heeft in ieder geval dat de zwakheden van onze 'democratie' makkelijk misbruikt.

20 november 2020 om 16:26

Wij hebben het hier over 2 positief geteste spelers die in quarantaine zitten en vrolijk aanschuiven bij een BBQ. De spelers op het veld worden getest en zijn negatief bevonden, dus dat is een compleet andere situatie. Het is volkomen logisch dat deze voorzitter zich zorgen om de gezondheid van zijn spelers en of dit niet voor meerdere besmettingen heeft gezorgd. Uiteraard kennen wij niet het hele verhaal en zijn deze spelers voor aanvang van de BBQ mogelijk alsnog negatief getest....

20 november 2020 om 16:43

Oke, maar laten we niet doen alsof er geen ophef over de foto was geweest als iedereen negatief getest was geweest. Het gaat me meer om de algehele complete hypocrisie.

20 november 2020 om 16:54

Daar heb je gelijk in, want dan is het hypocriet. Ze zien mekaar continue en ik zal zeker niet klagen over het samenzijn zonder afstand of mondkapje. Ik weet alleen niet of deze 2 spelers zich voor de BBQ nog hebben getest en dus negatief zijn bevonden. Ga er een beetje vanuit van wel, want kan mij niet voorstellen dat ze anders zo samen komen. Ik snap de angst van de voorzitter wel die echt van niks weet en een kleine brandhaard ziet ontstaan, maar nogmaals dat zal uiteindelijk wel meevallen.

Ik blijf het maar dubbelzinnig vinden dat ze wel samen mogen voetballen, maar niet samen mogen BBQen. Maar ja, ze hebben wel een voorbeeldfunctie en wij mogen ook niet samen BBQen (zonder maatregelen).

20 november 2020 om 13:39

dat er voetbal gespeeld mag worden is ook alleen maar omdat er veel geld rondgaat in de voetbalwereld. Dus dan moeten ze even voor de schijn op fotos afstand nemen.

Wat een onzin is dit. Bij een corner staan er zo ongeveer 20 man binnen 1.5 meter van elkaar aan elkaars shirt te trekken, maar als ze dan in de buitenlucht een BBQ hebben is de wereld te klein. Waarbij ze ook nog eens uitgaan van halve informatie, want misschien zaten de spelers alleen maar zo voor de foto, dus er worden puur aannames gedaan

20 november 2020 om 14:20

Voetbal is beroepsmatig en dit is met elkaar BBQen in de tuin. Dat verschil zie jij toch ook wel? Of mag de bevolking van Spanje ook zoveel gasten uitnodigen om te BBQ’en?

20 november 2020 om 14:25

Ik snap het prima en zou dit bijvoorbeeld bij club voetbal al een heel ander verhaal vinden. Echter bij de nationale selecties zitten spelers in een bubbel. Waardoor ze slechts met elkaar (en tegenstanders) in aanraking komen. Als dit tussen interlands door was en iedereen is in de tussentijd meerdere keren getest, zou er dus geen probleem moeten zijn. Dat er nu opeens zoveel besmettingen zijn heeft dus niet zoveel met de BBQ te maken, maar veel meer met een defecte bubbel

Op het veld hangen ze letterlijk aan elkaars lijf. Dat is dus nog erger.

Snap dat ze boos zijn maar laten we eerlijk zijn, ze houden ook geen afstand in de kleedkamer.

Fotos voor de wedstrijd op 1,5 meter maar 90 minuten lang kort op de man zitten en shirt trekken en schouder op schouder in de duels. Ik krijg dan plaatsvervangende schaamte dat ze dan voor de wedstrijd een foto op 1,5meter nemen. Ik denk echt dan houd op joh

20 november 2020 om 13:56

Dat gaat inderdaad ook nergens over. Leuk op afstand op de foto voor de bühne om daarna 90 minuten lang te gaan voetballen met elkaar.

20 november 2020 om 14:54

Ja laatst zie ik dan Ramos ergens hoog op de tribune alleen met een mondmasker zitten wat een komedie is dit toch

20 november 2020 om 15:34

Dat is ook zo een toneelstukje, net allemaal samen omgekleed, misschien een helft op het veld gespeeld en dan uit elkaar gaan zitten 😂

Tja die barbecue is letterlijk met de spelersselectie waarmee ze ook in de kleedkamer zitten en het veld op gaan. Als je het vreemd vind dat die groep bij elkaar komt moet je niet gaan voetballen, maar dat moet doorgaan omdat de financiële belangen zo groot zijn. Het is dan nog steeds in hun eigen sociale bubbel. Je kunt je meer de betrouwbaarheid van testen afvragen als er blijkbaar iemand bij zit die besmettelijk is.

20 november 2020 om 14:05

Het probleem zit volgens mij vooral in die sociale bubbel. Als ze die echt gesloten houden, zou het virus logischerwijs buiten worden gehouden. Echter gaat iedere speler na afloop van een wedstrijd of training gewoon terug naar de familie. Rondom interlands kan ik me voorstellen dat veel spelers in eigen land ook even contact hebben met vrienden en familie. Dan is je bubbel al kansloos.

Moeilijke zo’n mondmasker wanneer je BBQ eet. Nee maar hoe belachelijk is dit? Die lui trainen 2 weken samen, zitten op elkaar geplakt in de kleedkamer, bus, vliegtuig etc... dat is ook allemaal zonder mondmasker. Maar samen eten zonder mondmasker trekt deze clown de lijn bij. Sowieso is cerezo een van de meest lachwekkende figuren in het Spaanse voetbal

Hoe moeilijk is het nou om anderhalf meter afstand te houden als je toch perse even gezellig wil bbq-en met z'n allen.

20 november 2020 om 14:36

Waarom zou je 1,5 meter houden met je team als je diezelfde dag met 22 man gaat voetballen?

20 november 2020 om 16:40

Omdat je op het veld niet minimaal een kwartier in elkaars 'zone' bent. Bij een bbq wel. Het is algemeen bekend dat de besmettingkans dan vele malen hoger is.

Dit gedrag ban je niet uit. En ik kan me daar ook nog wel wat bij voorstellen. Jongens onder elkaar. Bij besmetting amper tot geen klachten. Wel er voor zorgen niet met risicopersonen in contact te komen. Grapperhaus gaf het voorbeeld. Moet kunnen...

Voor iedereen die volledig geïndoctrineerd is door alle bangmakerij van media en politiek , luister eens naar wat Dr. Roger Hodkinson erover te zeggen heeft...

20 november 2020 om 15:03

Dit is gewoon een komedie film,mensen op straat met zo een domme mondmasker op,mensen in Albert Hein die helemaal bang naar je kijken als je te dicht bij ze loopt,ze zijn helemaal bang gemaakt door nieuws enz

20 november 2020 om 17:37

Voor iedereen die volledig geïndoctrineerd is door alle goedpraterij van Dr. Roger Hodkinsin, luister eens naar wat het merendeel van de dokteren erover te zeggen hebben... Er zijn nog altijd veel meer dokteren die ons waarschuwen voor het virus, dan dokteren die zeggen dat het weinig voorstelt. Waarom moeten we die wel geloven dan?

Die spelers zijn toch al getest (1 tot paar keer per week). Wat is het verschil tussen deze foto en tijdens een wedstrijd op het veld?

Het hele corona circus is toch ongelofelijke onzin. Als topfitte atleet is er niks aan de hand. Laat ze lekker spelen, met of zonder corona. Ze merken er toch niks van, net als 90 procent van de rest van de mensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller162
João FélixAanvaller155
J. OblakKeeper160
L. SuárezAanvaller139
L. TorreiraMiddenvelder71
FelipeVerdediger140
J. GiménezVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

1011 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Wolverhampton Wanderers praat met Real Sociedad over de tijdelijke komst van Willian José. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren