Klopp vernietigend: ‘Blessure Van Dijk door rare beslissing van één persoon’

Vrijdag, 20 november 2020 om 12:05Rian Rosendaal • Laatste update: 13:25

Jürgen Klopp moet met Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip drie centrumverdedigers voor langere tijd missen. Met name het wegvallen van Van Dijk zit de Duitse manager van Liverpool flink dwars. In een uitgebreid interview met de Daily Mail velt Klopp een duidelijk oordeel over Jordan Pickford, die in de derby tussen Everton en Liverpool (2-2) een grove charge uitvoerde op de Oranje-international.

Volgens Klopp heeft de zware kwetsuur van Van Dijk niets te maken met de intensiteit die een lang seizoen in de Premier League met zich meebrengt. "Het kwam door een hele rare beslissing die één persoon (Pickford, red.) maakte", zo benadrukt de keuzeheer van de regerend kampioen van Engeland. "En dat maakt het allemaal erg moeilijk om mee om te gaan." Korte tijd later werd Klopp wederom geconfronteerd met zeer slecht nieuws uit de ziekenboeg. Gomez liep een zware kruisbandblessure op tijdens een training van het Engelse elftal.

In Engeland spreekt men SCHANDE van deze charge op Virgil van Dijk! ????

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 17 oktober 2020

"Bij Gomez had het zeker wél met de intensiteit van dit seizoen te maken", vervolgt de teleurgestelde Klopp, die het nieuws over de verdediger nauwelijks kon bevatten. "Mijn Engels is niet goed genoeg om precies uit te leggen wat er toen door mijn hoofd ging. De dokter vertelde het mij en iedereen wist gelijk dat het een serieuze blessure was. Twijfels waren er niet en de hoop dat het zou meevallen was snel verdwenen." Klopp weet dat hij niet te lang kan blijven hangen in teleurstelling. "Blessures horen erbij voor spelers en managers, al baart de manier waarop ze ontstaan ons wel zorgen."

Klopp voelt zich ondanks de blessuregolf nog steeds op zijn plaats bij Liverpool, dat de manager in oktober 2015 aanstelde. Hij wil zijn rol in het succes van de club echter ook weer niet overschatten. "Hoe kan ik Jordan Henderson, James Milner, Van Dijk, Sadio Mané en Roberto Firmino, allemaal mijn jongens, betere mensen maken? Simpel, dat kan ik niet", geeft Klopp antwoord op zijn eigen vraag. "Ik laat ze goede mensen zijn en pak ze keihard aan als ze de kantjes eraf lopen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door schop1989)

Blessures horen erbij, het is naar hoe het gebeurd is. Prima, nu dan over tot de orde van de dag en niet meer daarover zeuren. Ja het is bizar hoeveel blessureleed Liverpool heeft, de hele defensie ligt eruit geloof ik nu? Balen, deal with it. Helaas zal het laatste woord er nog niet over gezegd zijn, ondanks dat deze mannen altijd zeggen dat ze er niet over willen blijven zeuren.

20 november 2020 om 12:24

Volgens mij geeft Klopp hier antwoord op een vraag. Heb je liever dat er geen vragen meer beantwoord worden? Als iemand vraagt of de blessure van Van Dijk door de intensiteit komt, snap ik best dat Klopp even aangeeft wat de oorzaak is geweest.

20 november 2020 om 12:26

Het is een maand geleden, ik denk dat hij er al eerder wat over gezegd heeft? Altijd die dooddoener dat hij antwoord geeft op een vraag. Ik snap best dat het hier op vz extra aandacht krijgt en de verontwaardiging groter is omdat het een Nederlander betreft maar het mag nu wel klaar zijn. Mijn mening, persoonlijk, vind ik.

20 november 2020 om 12:26

Had Man City vorig seizoen niet exact hetzelfde defensieve problemen door blessures? Toen was het dat Guardiola niet moest zagen. Dat gaat, wat mij betreft, ook op voor Klopp hoor. Verder uiteraard jammer voor Liverpool ( zeker blessure van Dijk door die aanslag van Pickford) maar dat is onderdeel van het voetbal. En Liverpool bleef de afgelopen seizoen ook wel gespaard van blessures hoor.

20 november 2020 om 12:31

Een mening is altijd persoonlijk Samcro.

20 november 2020 om 13:19

Dat is de grap Baron

20 november 2020 om 14:12

@THenry_228, City had vorig seizoen nooit de hele verdediging eruit liggen + de beste aanvaller+ de aanvoerder. Liverpool heeft nu echt heel veel pech, vind ik niet vergelijkbaar met inderdaad Laporte die er het hele seizoen uitlag maar voor de rest nooit zo’n golf.

20 november 2020 om 12:27

Hij zeurt niet, hij beantwoord gewoon de vragen van de Daily Mail (wel een boeiend interview overigens). Al met al een eerlijk antwoord waar geen speld tussen te krijgen is. Of had hij volgens jou moeten kiezen om die antwoord niet te bevragen zodat hij niet als zeurkous wordt neergezet?

20 november 2020 om 13:20

Hij had ook als antwoord kunnen geven dat er al genoeg over gezegd is en hij het wil laten rusten. Helaas zal je dat een teleurgestelde coach nooit zien doen.

20 november 2020 om 15:08

Dan heb je het interview dus niet gezien maar oordeel je, net zoals veel voetvolk, dus lekker makkelijk op een paar quotes van VZ. Het gaat in het interview voornamelijk over de blessuregolf bij Liverpool. De oorzaak wordt besproken en mogelijke oplossingen ook. Dit is absoluut niet iets iets "waar al genoeg over gezegd is", met zo'n instelling los je niks op en kan je ook niks voorkomen.

20 november 2020 om 16:44

Voetvolk Anyway...hij had dat ook kunnen laten lopen ipv die uitspraak doen. Maar als jij er blij van wordt dat er telkens gerefereerd wordt naar Pickford, mij best.

20 november 2020 om 13:02

Plus: Volgens mij heeft zo ongeveer iedere manager in de PL ervoor gekozen om toch maar drie wissels toe te staan in plaats van 5, Klopp ook. Dat zal ook niet meehelpen als je naar het huidige schema kijkt.

20 november 2020 om 14:14

Natuurlijk heeft Klopp daar niet voor gekozen, hij zou wel gek zijn. De topteams zullen altijd voor meer wissels kiezen omdat ze een betere bank hebben dan andere teams en meer wedstrijden spelen. Dat de 5 wissels er niet door zijn gekomen komt door teams als Burnley en West Brom. Dat snap jij toch zelf ook wel?

20 november 2020 om 14:47

Nee Stravven. De "top 6" was voor, de rest tegen. De rest was met name tegen omdat diezelfde top 6 veel bredere selecties heeft en daarom er veel beter gebruik van kan maken. Dat vonden ze oneerlijk.

20 november 2020 om 15:09

Klopp is juist enorme voorstander van 5 wissels, zoek maar op.

20 november 2020 om 14:18

Ah ja, het aankoopbeleid waarin je je moet wapenen voor een blessuregolf die je gehele basis-verdediging naast de kant zet. Hier kan toch niemand zich op voorbereiden? Verder ook nog blessures bij Henderson, Thiago, Keita, Fabinho en Corona bij sterspeler Salah. Klinkt al met al als iets waar je je voor kan wapenen en op voorbereid moet zijn... Liverpool is afgelopen zomer trouwens sowieso best wel actief en heeft bewust geld gestoken in de breedte van de selectie.

20 november 2020 om 16:42

Wat!? Spring je even naar conclusies? Mogelijk falen komend seizoen? Hoe kom je daar ineens bij? Het seizoen is net begonnen en als Klopp herhaaldelijk dezelfde vragen beantwoord van de media, maakt het nog niet dat hij zich aan het indekken is. En dan gelijk de transferwindow erbij halen is al helemaal over the top.... Niemand is hiervoor verantwoordelijk en ook met de huidige selectie kunnen we genoeg potten breken.... Wie zouden we niet op kunnen vangen?

20 november 2020 om 16:39

Je gooit deze mannen even op een hoopje en wijst in je volgende reactie op het niet moeten antwoorden van Klopp. Als je dan zo'n relativerend standpunt in neemt, kun je vast ook wel relativeren dat je eigen reactie ook in zijn herhaling valt. Je kunt je vast ook wel indenken dat je niet altijd je lippen stijf op elkaar kunt houden (kijk maar naar Mourinho hoe ongelukkig hij daarvan word) en het geven/nemen is met de media.

Klopp beantwoord relaxed wat vragen van de media, trek er niet zo hard aan, gooi ze niet op 1 hoop en deal with it zonder je er aan te ergeren.... deal with it

Het was inderdaad een idiote actie van Pickford. Het erge is dat dit dus geen incident is voor Pickford, maar hij schijnt wel wel altijd mee weg te komen.. Het lijkt met name te gebeuren in situaties waar de bal tussen hem en de aanvaller in komt, door zijn eigen toedoen. Dan probeert hij wanhopig zijn "fout" goed te maken en krijgt hij kortsluiting en gaat hij desnoods door de tegenstander heen... Echt schandalig! Verder gewoon een extreem matige keeper.

20 november 2020 om 12:30

Dit ligt niet echt aan Pickford denk ik. Gewoon aan het overmatig beschermen van de doelman in sommige situaties. Naar hoge ballen gaan ze altijd met de knieën vooruit en als ze op een andere speler botsen (ook al gaan ze gewoon beide voor de bal) dan krijgen ze altijd de fout mee. Een doelman weet gewoon dat hij als een idioot kan uitkomen in de eigen 16 en bijna nooit een fout tegen zal krijgen, eerder andersom dat hij bijna altijd een fout mee zal krijgen.

20 november 2020 om 15:27

Normaal zou ik zeggen dat ik het met je eens ben Lierse1997, maar in deze situatie ligt het toch wel iets anders in mijn optiek. Ik kijk namelijk erg veel PL voetbal en in de Premier League is Pickford de enige keeper die dit soort taferelen uitvoert. Daarom zeg ik dat specifiek hij er altijd mee weg lijkt te komen. Misschien heeft het te maken met het feit dat hij de keeper van het nationale elftal is? Ik weet het niet. Maar ik heb hem ondertussen al veel idiote acties zien uitvoeren, veel meer dan andere keepers. Dat staat buiten de core discussie, dat keepers misschien iets te veel beschermd worden. Echter, dat is deels ook wel nodig natuurlijk. En volgens mij als je gewoon dit soort idioterie van Pickford bestraft, dan is het ook gewoon duidelijk wat je wel en niet kunt doen als keeper zijnde. Ik zie keepers als Mccarthy, Johnstone, Meslier, Ramsdale, Ryan, Dúbravka, Fabianski, Martinez, Leno en Pope dit niet doen bijvoorbeeld. Laat staan nog de keepers als Ederson en Allisson. Dus dit is wel echt een Pickford dingetje.

20 november 2020 om 16:45

Jep je kunt dit onder de keepers in het algemeen scharen en daarbij moeten keepers ook meer beschermd worden dan spelers. Dit zijn 2 actie in een maand tijd bij Pickford en dat zegt alleen iets over Pickford. Ik sluit mij dus aan bij Jackie

20 november 2020 om 19:32

Pickford gaat inderdaad te vaak domme dingen, ik vind het persoonlijk dan ook helemaal geen goede doelman en hij is iets te “druk”. Maar doelmannen hebben tegenwoordig echt bijna een vrijgeleide. Een knie in een aanvaller, die ook naar de bal gaat, zijn knie zetten levert tegenwoordig vaak niet eens een fout op. En ik vraag me soms toch ook af waarom doelmannen zo nodig beschermd moeten worden. Zeker met de VAR lijkt het me echt niet meer nodig dat er zomaar voor alles gefloten wordt. Gewoon door laten gaan en dan bepaalt de VAR wel of er sprake is van een fout of gewoon een doelman die de bal niet goed vastheeft.

Hij heeft helemaal gelijk. Er zijn veel blessures die te linken zijn aan de zware intensiteit etc. maar de blessure van Virgil komt enkel en alleen op het strafblad van Pickbord te staan.

Wel triest, want hij heeft een ingescheurde kruisband opgelopen, en meestal herstel je nooit 100 procent na een blessure aan je kruisbanden. Voordat hij deze blessure heeft opgelopen is hij amper geblesseerd geweest. En Alisson was echt een week daarna pas weer beter. Gomez daarentegen is zo blessuregevoelig als wat en ligt nu ook alweer uit tot het einde van het voetbalseizoen 20/21. Het ziet er niet heel rooskleurig voor Liverpool als ze willen vechten voor de kampioenschap. Alleen leunen op Alisson, terwijl de hele verdediging nu is uitgevallen met de wedstrijden tegen onder andere: Leicester, Atalanta, Ajax, Wolves, en Tottenham tot en met einde kalenderjaar, worden er gegarandeerd punten verspeeld.

Misschien een keer verder gaan, dan op die schandalige overtreding van Pickford terug te komen. Dat verhaal kennen we nu wel en iedereen is het er ongeveer over eens dat het belachelijk is dat hij niet gestraft is. Maar daarmee verander je niet dat Virgil er de rest van het seizoen uit ligt en zelfs met straf had je dat aspect niet veranderd.

De blessures zijn heel vervelend en inderdaad volledig wat je kunt verwachten met de manier hoe ze alles na corona hebben ingedeeld. Men denkt niet aan de gezondheid van de spelers, dat is wel duidelijk. Aan de andere kant had juist Liverpool de luxe om iedereen langer rust te geven, omdat die titel toch al praktisch binnen was met 25+ punten voorsprong. Ik dacht dat ze dat ook voor een deel gedaan hadden, dus wat dat betreft valt het aantal bij Liverpool mij erg tegen. Van hun had ik er niet zo veel verwacht in dit stadium.

Heel verstandig en professioneel van Klopp, lekker a publiek in een groot interview v Dijks blessure weer in Pickford’s schoenen te schuiven. Ja hij is debet aan de blessure maar die jongen werd & wordt nog steeds door een stelletje idiote liverpool supporters bedreigt, Klopp’s woorden zullen voor deze groep alleen maar een nog grotere vrijbrief zijn. Blijft een zuurpruim eerste klas die Klopp..

Die Gomez is 23 jaar en ik geloof dat dit al zijn 4e blessure is waar hij er minimaal een halfjaar uitligt. Die zou met of zonder Corona ook wel geblesseerd raken. Matip heeft amper gespeeld en voornamelijk op de bank gezeten, zijn blessure kan je ook echt niet wijten aan Corona.

Allemaal zure reactie, maar laten we het positief bekijken. De rest van de jongens zal er nu extra hard voor gaan en gasten zoals Neco, Philips en Jones gaan nu 150% geven om naam te maken. Ik en vele andere supporters staan te popelen om weer eens Neco te zien razen over die rechterkant!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Liverpool3415
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger191
G. WijnaldumMiddenvelder191
Roberto FirminoAanvaller195
S. ManéAanvaller186
Mohamed SalahAanvaller1813
T. MinaminoAanvaller91
T. Alexander-ArnoldVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

222 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren