Collega-analist die werd aangepakt door V/d Gijp: ‘Ik kijk niet meer naar VI'

Vrijdag, 20 november 2020 om 19:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:29

Arnold Bruggink kijkt niet meer naar de talkshow Veronica Inside, zo onthult de analist in gesprek met Wilfred Genee in het gelijknamige radioprogramma. Bruggink kreeg in het verleden vaak kritiek van met name René van der Gijp, die hem steevast 'professor Bruggink' noemt in het praatprogramma.

Met Genee heeft Bruggink nog altijd goed contact. Eerstgenoemde stelt de oud-voetballer de vraag of hij goed kan omgaan met de kritiek in VI. "Ik doe dat door niet meer te kijken, Wilfred", zegt Bruggink op Radio Veronica. "Dan trek ik het me zeker niet aan. Volgens mij heeft Johan Derksen zelf altijd gezegd: 'Als je op tv komt, dan heeft iedereen altijd een mening over je.' Dat is in dit geval ook zo. Dus dat hoort er dan bij. Dan is het oké, en kan ik er ook mee omgaan, op die manier wel. Ze hebben toch altijd wel een mening, of dat nou over jou is of mij, dat maakt niet zoveel uit. Zo werkt het nou eenmaal."

Bruggink wordt verder gevraagd vooruit te blikken op de wedstrijd tussen FC Twente en PSV van komende zondag. De oud-aanvaller speelde 120 wedstrijden voor Twente en 202 voor de Eindhovenaren, waardoor het kiezen van een favoriete club hem zwaar valt. "Ik woon in Enschede, ik moet eerlijk zeggen dat het wel heel erg lekker is dat nu rustig is bij FC Twente, want dat is ook wel een tijdje anders geweest", doelt hij op de goede resultaten dit seizoen. "Bij PSV heb ik wel de meeste mensen met wie ik buiten het elftal nog contact heb, en ook dat het vrienden van me zijn. Dus ik hoop altijd dat het goed gaat. Dus het blijft altijd een beetje dubbel voor mij. Maar ik denk dat PSV hem wint, omdat zij iedereen weer aan boord hebben."

"En bij Twente heeft corona toegeslagen", doelt Bruggink op de besmetting van Queensy Menig. Omdat de aanvaller met Godfried Roemeratoe in contact is geweest, zit laatstgenoemde eveneens in quarantaine. "Waarom het dit seizoen beter gaat? Omdat er eindelijk weer rust terug is in de club, dat is wel belangrijk. En wat ook wel een beetje bij Twente past: normaal doen. Dat is wel een tijdje anders geweest. Na vorig jaar met Gonzalo García García (trainer, red.) en Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) is het nu met Jan Streuer als technische man en Ron Jans als trainer oké. Laat ik het zo zeggen: dat past beter bij de regio."Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door cas1)

Bruggink was voor mij de analist waar ik het minst graag naar luisterde. Vind hem qua stem en mimiek gewoon heel saai ogen, beetje hetzelfde als toen met Daniel de ridder. Maar fox sports heeft het wel overtroffen hoor, door die Vink aan te stellen. Naast dat ik het een hele matige analist vind, vind ik het ook gewoon een hele saaie vent. Voor mij zijn de analyses ook een vorm van amusement. Ik luister daarom graag naar Perez, Kieft, Gijp, Ronald de Boer, Van der Vaart, Kwakman, Kraay en Theo Jansen. Natuurlijk praten zij wel eens onzin of zijn zij niet heel serieus, maar het geeft mij wel amusement.

20 november 2020 om 10:06

Hij zegt inhoudelijk ook helemaal niks imo. Maar goed, misschien dat er genoeg andere mensen zijn die wel genieten van zijn analises

20 november 2020 om 10:11

Als ik eerlijk ben vind ik Bruggink juist intressant om naar te luisteren inhoudelijk zegt hij vaak dingen die ergens op slaan misschien omdat die juist zo serieus is dat veel mensen hem saai vinden maar ik vind hem samen met perez inhoudelijk over voetbal praten het beste. Volgens mij een mening die niet echt gedeeld wordt door veel voetbal fans.

20 november 2020 om 10:53

Iedereen zijn voorkeur ofcourse, maar ik vind hem inhoudelijk juist ook altijd erg zwak. Ben het zelden tot nooit eens met zijn inhoudelijke voetbalmening en hij wordt meer dan eens totaal weggeblazen door de mening van Perez. Bovendien heeft Bruggink altijd veel moeite om zijn voorkeuren te verhullen.

20 november 2020 om 16:59

Ik snap niet waarom ze geen mensen op een stoel kunnen zetten met kennis en kunde van het voetbal.

Ik herinner nog Mourinho en Wenger, en als je hun hoort praten als analist/pundit, dat is pas interessant. Waarom kan een Van der Vaart dat niet op zo'n niveau? Hij zag het vroeger toch allemaal zo goed.

20 november 2020 om 10:46

Als ik analisten verstandig en met kennis over voetbal wil horen praten dan kijk ik naar Perez, Janssen én Bruggink.
Als ik amusement wil zonder enige kennis van voetbal, dan kijk ik naar Voetbal Inside. En dan valt met name de steeds verder achterlopende kennisachterstand van Johan Derksen op. Die weet echt helemaal niet meer wat er in met moderne voetbal speelt.
Als Gijp zou overstappen naar Fox, zou hij met afstand de beste analist worden. Nu vindt hij een afwijkende, groteske opvatting belangrijke dan inhoudelijk.
Wat ik wel grappig vind is dat ook hij het belachelijk vind als een voetballer voor het geld in plaats van het voetbal kiest en zelf doet hij dat ook.

20 november 2020 om 12:22

Gijp zegt ook vaak genoeg over mensen die hun zakken willen vullen: Lekker man, heeft die jongen goed. Nog lekker even geld vangen zolang het nog kan. Ik ben blij dat hij bij Veronica zit, kijk altijd met veel plezier naar hem. Als hij serieus over voetbal moet praten dan wordt het bij hem ook anders denk ik. Ik vind voor en nabeschouwingen persoonlijk verschrikkelijk om naar te kijken. Bruggink heb ik mij verder nooit aan gestoord, zegt eigenlijk vaak wel zinnige dingen.

20 november 2020 om 13:36

Ik ging helemaal mee in je verhaal..... tot vd Gijp. Die heeft werkelijk toch geen goede analyse kwaliteiten. Roept weleens wat een speler maar een goede wedstrijd analyse..... zelden of eigenlijk nooit. Dingen roepen die iedereen vindt of wil horen is niet zo moeilijk.

20 november 2020 om 14:12

ik vind juist wel dat Vd Gijp scherp is in zijn analyses. niet dat ik het een topanalist vind maar in vergelijking met Bruggink bedoel ik. Gijp benoemd iig nog wel eens dingen die niet iedereen is opgevallen. wat Bruggink daar zit te vertellen dat kan mijn schoonmoeder ook als ze de wedstrijd heeft gezien. die trapt echt alleen maar open deuren in en zegt inhoudelijk echt nul komma nul. Perez kan ik al helemaal niet meer serieus nemen als analist sinds dat hij Ziyech iedere keer dat die Motm werd bij Ajax niet eens in de analyse benoemde en net deed of die niet had meegedaan in de wedstrijd. dat geldt ook voor Van Basten en Van Hooijdonk. zulke mensen schieten hun doel als analist voorbij want ook al mag je een speler niet, je zal hem toch gewoon moeten noemen in je analyse als het de grote uitblinker was maar uit persoonlijke rancune laten ze dat na

20 november 2020 om 10:46

Ach ja. Ik lees hier reacties van Sulejmanii, Japie_krekel en een hoop anderen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het verschil niet zo merk. Ik vind de analyses van mensen als bruggink of Perez nou niet veel professioneler. Ze zeggen maar wat met een leuk schermpje erbij. Maar uiteindelijk hebben ze geen voorspellende gaven en zitten ze er de helft van de tijd naast. Als ik Perez hoor na de wedstrijd van Feyenoord tegen CSKA zou je denken dat Feyenoord ternauwernood gewonnen heeft. Er kan nauwelijks iets positiefs vanaf. De enige waar ik weleens graag iets van lees is van Hanegem als hij zijn gekleurde bril af heeft. dan merk je dat hij het spelletje echt ziet. Dat had ik ook wel met cruijff. Ik schakel doorgaans de tv direct uit na een wedstrijd. Het is alleen maar tijd vullen om kijkcijfers te trekken. Het enige interessante programma vind ik tussen de palen. Die interviews gaan nog eens de diepte in. Behalve als Kuyt te gast is want die heeft geen diepte haha

20 november 2020 om 10:49

Bruggink zit daar gewoon omdat zijn oudere zussen ook al vele jaren in die Fox-bubbel werken. Hebben volgens mij samen een bedrijfje. Sprankelend is het inderdaad allemaal niet. Komt erg kunstmatig en gespannen over. Niet lekker los uit de pols. Inhoudelijk lijkt hij altijd eerst even op internet rond te struinen naar de gangbare meningen van een paar voetbalmannen met autoriteit, om deze dan op de buis als zijn 'eigen' mening te verkondigen. Bruggink is nep / plastic, niet puur en authentiek. Hij acteert een personality en voetbalkenner te zijn is mijn indruk.

20 november 2020 om 13:38

Hier zit wat nijd achter niet?

Lijkt me erg handig een kruiwagen om ergens aan de bak te komen, die zussen had ik niet haha.

Of je hem goed vindt of niet qua analist mag ieder zelf uitmaken maar alle andere beschuldigingen lijken me eerder een kwestie van iets wat hij je heeft aangedaan.

20 november 2020 om 11:23

Ronald de boer die alleen zijn clubje zit te beschermen bedoel je? Gijp en derksen die alleen maar mdnsen beledigen en als ze zelf voor lul gezet worden verontwaardigd zijn. Wat een simpele mensen heb je tegenwoordig zeg. Bruggink is gewoon een goede analist ziet veel dingen wat anderen niet zien. Alleen vind ik het qua analisten nog wel een groot verschil met ziggo sport waar gewoon betere analisten zitten.

20 november 2020 om 11:31

Zeggen dat je tegenwoordig veel simpele mensen hebt, maar ondertussen zelf een simpele karikatuur maken van 3 mensen, zonder enige vorm van onderbouwing. De Boer neemt zijn clubje alles behalve in bescherming en Gijp en Derksen zijn wel de laatste die verontwaardig zijn als zij voor lul worden gezet. Maar waarschijnlijk is dit tegen dovemansoren gericht....

20 november 2020 om 11:47

Bruggink vind ik vooral saai en politiek correct. Ik irriteer mij niet aan hem maar schakel wel sneller weg als hij de analyse doet. Dat heb ik ook bij Jan van Halst. Ben blij dat die Levchenko weg is bij Studio Voetbal, daar irriteerde ik mij wel kapot aan.

20 november 2020 om 13:30

Je kunt vinden van Bruggink wat je wil, hij doet z'n werk zo professioneel mogelijk en dat wordt ook verlangd van hem in dat programma. Derksen en vd Gijp kunnen niet nalaten om aan te geven dat zij maar kantine-babbels doen en dus is dat verre van professioneel. In een kantine heeft ook iedereen een mening over vanalles en heeft iedereen zijn voorkeuren. Dan moeten we het ook in die hoek laten.

Ik begrijp dat hele gedoe niet rond Veronica Inside, ik heb het sporadisch een aantal minuten opstaan. vd Gijp voegt werkelijk niets toe en heeft het IQ van een aardappel lijkt me en zijn populatiteit hangt af van grappen die inmiddels een langere baard hebben dan de baard van sinterklaas.derksen daarentegen is welbespraakt al valt hij verbaal ook altijd terug op zijn stokpaardjes. Zeker Derksen is rancuneus, als je eenmaal iets van kritiek geleverd hebt op hem of het programma kom je voortaan aan de beurt. ook voetbal technisch/tactisch vindt ik beide niet sterk, open deuren intrappend en ze laten ten aanzien van wat spelers en ploegen nogal eens hun mening veranderen waar gelukkig Genee nog weleens wat over zegt. Het vermaak is er wat mij betreft allang uit.

21 november 2020 om 17:21

Kijk eens naar het verschil van uitdrukken tussen hetgeen jij schrijft over oa Bruggink en hoe een collega meent zich te moeten uitdrukken.
Gijp heeft waarschijnlijk geen opvoeding genoten op school of van zijn ouders.
Twee opties wat mij betreft
Of hij wil gewoon drkezen nadoen of
hij denkt door dit soort dingen te roepen krijg ik hoge kijkcijfers en dat levert geld op.
Hoe laag kan je zijn om zo over je collega te praten

20 november 2020 om 10:35

Iemand met Antony 'naaimachine' Lurlinh vergelijken is wel laag hoor maar mooi deze sterke mening over hem. Moet eerlijk zeggen dat hij weinig bij mij teweeg brengt, geen interessante voetballer, zo nu en dan interessant als analist.

20 november 2020 om 11:07

@ Fritsjager - Bruggink was gewoon een gewaardeerde kracht en basisspeler bij Psv. Vond het een fijne voetballer om naar te kijken. Daarna een leuk avontuur op Mallorca aangegaan. Niet goed genoeg voor het Nederlands Elftal, maar wel voor Psv. Velen zullen voor zijn carriere tekenen.

20 november 2020 om 11:32

Hoe kun je mislukt zijn met 202 wedstrijden voor psv?

Ben ook geen fan van Bruggink maar laat een ieder in zijn waarde ipv belachelijk te maken op tv waar 100.000 duizenden mensen kijken.

Nee we moeten van de Gijp serieus nemen die lachzak , die alleen maar mensen belachelijk maakt en zelf het hardste lacht om zijn flauwe grappen . Dan luister ik toch liever naar Bruggink.

20 november 2020 om 10:08

Toch vind ik Vd Gijp wel een betere analist als Bruggink. Wat Bruggink verteld in zijn analyses hadden jij en ik ook nog wel voor elkaar gekregen waar Gijp nog af en toe momenten heeft waarvan ik denk dat was me niet opgevallen in de wedstrijd

20 november 2020 om 10:24

Ik hoop niet dat je dit soort berichten blijft plaatsen fritsjager. Dan vinden we je in elk topic tientallen keren terug. Is imo ook niet het hoofddoel van een topic, om correct ABN te praten.

20 november 2020 om 10:59

Een van de hoofddoelen van schrijven is ook communiceren en elkaar begrijpen. Iedereen begrijpt hem. We zitten hier op een voetbalsite om over voetbal te praten, niet bij het Nationaal Dictee (waar trouwens de beste schrijvers fouten maken.Edit: sorry fritsjager, er had een streepje op de kleine letter e gemoeten aan het begin. Hoop dat het duidelijk genoeg is.

20 november 2020 om 13:32

Sorry hoor, vd Gijp als analist is zijn grootste grap!

20 november 2020 om 14:15

welke Nederlandse analist is geen grote grap? dat zijn er maar weinig. Cruyff, Van Gaal en Van Hanegem waren met afstand de besten en VdV en Kieft vind ik op dat moment dan de enige analisten van een acceptabel niveau. de rest is echt een drama. Perez, Bruggink, Van Hooijdonk, Van Gelder, De Mos, Moussou, Borst, die gozer van het Algemeen Dagblad, Driessen, Van Halst, De Ridder, Janssen, Zenden, ik vind het echt allemaal 3 keer niks

20 november 2020 om 15:27

Pieter Zwart?

20 november 2020 om 16:02

die Pieter Zwart neem ik ook niet heel serieus. die had een keer een heel betoog waarom heel Nederland op hem zelf na het helemaal verkeerd zag met Veltman en dat het wel een geweldige verdediger was

20 november 2020 om 12:44

Je hebt helemaal gelijk. VDGijp zit alleen maar schijt lollig te doen en mensen af te branden. Tja er is blijkbaar een groep die dat ontzettend stoer vind. Bruggink is een prima analist die prima Ajax van verslag kan voorzien zonder dat je afgunst proeft. VdGijp kan het niet vaak genoeg zeggen hoe verschrikkelijk hij hrt vindt dat cultuurtje om Ajax heen. Je ziet ook aan hem dat hij het liefst niet over Ajax praat. Zwaar uitgemolken programma wat vaak nog niet eens 20 minuten over voetbal gaat..

20 november 2020 om 14:18

hij zegt imo niks geks. bij Ajax denken ze soms ook dat ze het voetbal hebben uitgevonden. ze doen daar soms net of voetbal een of andere hogere wiskunde voor raketgeleerden is en dat ze die hogere wiskunde alleen in Amsterdam snappen. verder vind ik het vrij normaal dat je kritisch bent op een speler die net een zaadpartij heeft afgewerkt. dan kan je moeilijk zeggen dat zo iemand een geweldige partij heeft gespeeld

20 november 2020 om 13:17

Van de Gijp zegt dan ook dat je hem vooral niet te serieus moet nemen, Bruggink daarin tegen vind zichzelf heel serieus. En dat is dan ook precies waarom van de Gijp mensen belachelijk maakt, omdat ze doen alsof voetbal hogere wiskunde is.

20 november 2020 om 14:21

"van de Gijp zegt dan ook dat je hem vooral niet te serieus moet nemen"

Dan ben je bij voorbaat al toch niet serieus te nemen met wat je zegt als analist?

20 november 2020 om 21:46

Ga je lekker bij sneuneus Bruggink zitten.

Professor of dominee, het is maar hoe je hem wilt noemen. Ik heb niet zoveel met deze strak-getrokken analyticus, die sterk zijn voorkeur of afkeur laat blijken. Hij mag wel kritiek uiten op TV maar andersom kan hij daar niet tegen. Bruggink ten voeten uit.

20 november 2020 om 12:47

Vind ik juist wel meevallen. Ik kan er goed naar luisteren als hij bij Ajax bijvoorbeeld verslag doet. Ik irriteer me totaal niet aan hem. In de ogen van Derksen ben je al gauw een professor. Professor Ten Hag, Bosz, Dominee Bruggink... Tja gewoon kansloos zulke bijnaampjes

Goed dat hij zelf ziet dat die niet tegen kritiek kan en daarom niet meer kijkt.

Bruggink vind ik ook een hele matige analist. Je proeft in alles wat hij zegt zijn voorkeuren. En met serieuze toon trapt hij daarnaast wat open deuren in. Hetzelfde heb ik met Mario Been bijvoorbeeld. En die is nog wel hoofdtrainer geweest. Die zegt ook helemaal niks verrassends. Weggegooid geld. Perez, of je hem nu mag of niet, die heeft tenminste een eigen geluid. En zegt nog eens iets wat een ander niet opvalt. Die is nog van toegevoegde waarde. Maar Bruggink nee.. en helaas zit hij er het vaakst.

20 november 2020 om 10:53

Is zijn voorkeur toevallig dat hij de enige is die Ajax niet standaard op één heeft staan in zijn aandacht? Daarmee is hij zo'n beetje de uitzondering. Alleen daarom al interessant. De rest lult uit hetzelfde hoekje.

20 november 2020 om 11:20

Nee ik heb het niet over een voorkeur hebben. Ik heb het over objectiviteit. Dat proef je heel goed in zijn commentaar. Dat dit toevallig ook jouw persoonlijke voorkeur is doet daar niets aan af. Jij mag dingen subjectief benaderen. Voor een analist is het wel belangrijk vind ik. Gezien zijn carriére is het niet vreemd dat hij bij PSV een ander gevoel heeft als bij Ajax. Maar dat komt in zijn functie nogal knullig over als hij dat zo laat merken.

20 november 2020 om 12:52

Totaal mee oneens. Ik kijk wekelijks fox sports maar nee daar kan ik me echt niet in vinden. Hij hoeft ook niet pro Ajax te praten van mij. Ik vind het bij VdGijp veel duidelijker dat hij een hekel heeft aan Ajax. Als Ajax wordt genoemd zie je zijn ogen al wegdraaien... Het ergste is nog lachen om je eigen grappen die ze van te voren hebben bedacht...

20 november 2020 om 13:33

vna Hooijdonk, Kieft, Perez, Kraay om er een paar te noemen hebben Ajax standaard op één staan? Lijkt me niet hoor.

een goede reactie van Bruggink ik denk zelf wel dat er heel veel zijn die vi niet meer kijken of serieus nemen die mannen denken echt dat ze alles kunnen zeggen in dat programma van vi soms tot ergernis toe niemand krijgt daar een compliment altijd negatief praten over een ander.

20 november 2020 om 12:38

Ik kijk niet meer om twee redenen. De eerste omdat ze bijna obsessief mensen binnen de voetbalwereld blijven beledigen. Één grapje over Louis is leuk, twee prima, maar wat Derksen doet is onacceptabel. Elke keer maar vertellen wat voor "vreselijk" mens hij is. We weten dat wel...Het tweede punt is dat ik VI wil kijken voor het voetbal, niet voor onderwerpen die daar niks mee te maken hebben. Als ik over actualiteiten iets wil weten kijk ik wel naar andere programma's. Buiten Boskamp die ik ontzettend blijf waarderen is het programma extreem gedaald in niveau. Ze hadden al jaren geleden moeten stoppen.

Hele volwassen reactie... al mag je dat ook wel verwachten van iemand van zijn leeftijd. Ondanks dat ik Bruggink een tikkeltje saai vind, vind ik wel dat hij over voetbal nuttige dingen zegt en goede analyses geeft.

Bruggink vind ik persoonlijk verschrikkelijk om naar te luisteren, saai en emotieloos. Maar wat ik het meest irritant aan hem vind is dat hij spreekt alsof hij zelf bij de wereldtop heeft gehoord als voetballer.

20 november 2020 om 12:11

Inderdaad. Dat vind ik ook erg storend. In de regio Twente is hij niet zo geliefd. Weinig vrienden gemaakt. ‘Vrienden’ hebben rond PSV is voor hem kennelijk interessanter.

20 november 2020 om 14:25

"maar wat ik het meest irritant aan hem vind is dat hij spreekt alsof hij zelf bij de wereldtop heeft gehoord als voetballer."

Kan je een voorbeeld geven?

20 november 2020 om 14:35

Ik kan je niet een concreet voorbeeld geven, het is echt een gevoel. Dat hij dan soms lacherig doet over bepaalde voetballers en net doet alsof het allemaal zo makkelijk is. Dat het in theorie op een bepaalde manier moet kan iedereen bedenken maar hij spreekt alsof hij het in de praktijk allemaal gemakkelijk kon.

VI kijk ik al een aantal jaartjes niet meer. Sinds dat Derksen gestopt is met werken is hij in mijn mening meer bezig met mensen schofferen dan iets anders. Het lijkt er gewoon op dat de mannen al een aantal jaar geleden hadden moeten stoppen. Nu zitten ze er omdat John de Mol hun heeft gedwongen. In de zomer leek WW3 te zijn uitgebroken en nu lijken ze weer de grootste vrienden. Niet geloofwaardig. Bruggink mag dan "saai" zijn, maar ik kijk liever naar Fox dan naar VI.

Ach, ieder z'n eigen voorkeur. Zijn genoeg mensen die naar VI kijken en genoeg mensen die dat niet doen. We leven in een vrije wereld. Van Bruggink ben ik als analist niet kapot, maar vind hem geen onzin uitkramen. Ik vind het niet heel sterk dat hij VI en Vd Gijp aanhaalt. Lekker laten gaan.

Bruggink vind zichzelf te interessant, gijp lult maar wat en dat zegt hij ook. Dat is het verschil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

7 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren