Interlandperiode smaakt naar meer: ‘Ik wil in Oranje keepen en naar de top’

Vrijdag, 20 november 2020 om

Joël Drommel werd door bondscoach Frank de Boer opgeroepen als vervanger van de gebleseerde Justin Bijlow. De doelman van FC Twente gaf zijn ogen goed de kost rondom de interlands van Oranje met Spanje (1-1), Bosnië en Herzegovina (3-1) en Polen (1-2). Drommel wil na de interlandperiode nog maar één ding: uitgroeien tot eerste keus bij het Nederlands elftal.

Drommel wacht nog op zijn eerste speelminuten in Oranje, al is dat voor de sluitpost van FC Twente geen punt van zorg. "Stap voor stap", benadrukt de 24-jarige keeper in een onderhoud met TC Tubantia. "Deze ervaring heeft me in elk geval gesterkt in de gedachte dat ik op den duur in het Nederlands elftal wil keepen en naar de top wil. Ik weet nu wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau." Drommel ondervond tijdens het trainingskamp van Oranje concurrentie van Tim Krul en Marco Bizot. Eerste keus Jasper Cillessen ontbrak wegens blessureleed.

De Boer sluit interlandperiode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'

Bij Oranje kwam Drommel opeens in een heel andere wereld terecht. "Ik kreeg bij het afwerken heel wat meer ballen om de oren dan bij FC Twente", verwijst hij met een kwinkslag naar de trainingen van de selectie van De Boer. "Dit is een ander niveau dan ik gewend ben. Maar dat is ook logisch, toch? We hebben het hier over de top van Nederland, en in sommige gevallen zelfs over de top van Europa." Dromme viel desondanks niet uit de toon. "Bij de rondo’s had ik echt geen abonnement op het ‘in in het midden staan hoor’. Het meevoetballen ging heel aardig."

Drommel heeft veel opgestoken van de gesprekken met concurrent en collega Krul, die acht jaar ouder is. "Die gesprekken met Tim waren echt mooie momenten. Hij vertelde dat hij veel van zichzelf in mij herkende als jonge keeper: dat springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat jeugdige enthousiasme zeg maar", aldus de Twente-keeper, die de focus weer volledig op zijn club heeft liggen. "Zondag PSV-thuis, hoe mooi wil je het hebben? Denzel (Dumfries, red.) dolde er deze week al over. Hij is ervan overtuigd dat ze gaan winnen. Ik spreek hem zondag wel, haha", zo besluit Drommel.

Berghuis was kwaad op zichzelf: 'Het is Oranje, je moet gewoon leveren'
Meer video's

Poll

Zie jij in Joël Drommel een toekomstige eerste doelman van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Wie weet, Cillisen en krul zijn op een bepaald moment te oud en de blessuregevoeligheid van Bijlow kan nog wel eens goed voor Drommel uitpakken.

20 november 2020 om 09:51

Hopelijk pakt dat voor ons dan ook goed uit.....

20 november 2020 om 18:28

Weet het zo net nog niet. Ajax trackrecord met keepers is uitstekend. Maar ook echt meer dan oerdegelijk. Op cilissen na wordt de ene ba de andere keeper afgeleverd via Jong Ajax waarbij het niveau steeds hoger is. Die stappen die scherpen gezet heeft zijn echt enorm. Waarbij Scherpen meer en meer de opvolger van Onana lijkt te worden. Dan kunnen we hem echt beoordelen, maar als zijn voorgangers enige indicatie zijn dan is de discussie vrij snel afgelopen. En het is vooral het Trackrecord dat mij doet twijfelen, want puur kijkend naar nu is Scherpen by far de allerminst van de beschikbare mogelijkheden.

Drommel zal deze zomer wel een transfer maken naar het buitenland. Bij de Nederlandse topclubs is geen plek dus misschien een mooie club uit de Bundesliga? Dan komt die Oranje plek er sowieso wel.

20 november 2020 om 10:50

Hij werd afgelopen zomer al als de vervanger voor Bizot gezien en ik denk dat dit een logische vervolgstap gaat zijn.

20 november 2020 om 11:25

Als hij goed blijft keepen dit seizoen is hij niet te behouden voor Twente maar ook niet haalbaar voor AZ vrees ik. Zie clubs in Italië bijvoorbeeld wel toeslaan.

20 november 2020 om 14:44

Bij die clubs wordt hij geen eerste keeper en met een 1 jarig contract denk ik niet dat FC Twente meer dan 3 miljoen voor hem gaat vragen. Dat is ongeveer de max dat AZ betaalt voor een speler. Voor dit seizoen snapte ik niet waarom de scouts van AZ met Drommel aan kwamen zetten, maar ik moet toegeven dat hij het echt geweldig doet. Zijn beginjaren blijven nog wel een beetje aan hem plakken, maar hij heeft zich echt geweldig ontwikkeld.

Ik ben maar voor 1 ding bang en dat is dat Fc Twente niet snel genoeg zijn contract verlengt, hij heeft zelf voor dit aangegeven zijn contract te willen verlengen zodat Twente (meer) geld eraan overhoudt. Dat is echter niet gebeurd nog en ik hoop dat hij woord houdt en dat Twente doorpakt want hier moet je niet te lang mee wachten zodra clubs zich gaan melden. Zijn begin in het eerste was echt lachwekkend, zoals Derksen zei vaak landend op zijn buik en gewoon nerveus. De mentaliteit zit wel goed dus. Het is nu een wereld van verschil naast vertoonde mentaliteit, bravoure, rust, meevoetballend heel sterk, goede lengte en een enorm atletisch vermogen denk ik dat dit een grote gaat worden.

20 november 2020 om 10:00

Toevallig las ik van de week nog een antwoord van LtV op een supporter die zich hetzelfde afvroeg. Hij antwoordde dat het goed gaat komen. Met andere woorden: Drommel gaat z'n contract verlengen.

Zit nog wel wat rek in, maar het is wel met alle respect bij gebrek aan beter dat hij wordt opgeroepen.

Voor een keeper is hij nog jong en ik weet van van der Sar dat die een aanloop nodig had en toen zich alsnog ontwikkelde tot topkeeper. Ik hoop het in ieder geval.

Verder heb je nog Paes, Scherpen naast Bijlow (denk het grootste talent).

Hij heeft zeker de potentie en presteert nu eindelijk een tijd constant goed. Nu moet hij eerst nog laten zien dat hij dit ook op een hoger niveau kan. Hij heeft alleen wel de gelukkige omstandigheid dat de spoeling aan goede keepers in Nederland natuurlijk heel erg dun is. Dus kansen genoeg in de toekomst.

20 november 2020 om 11:46

Een tijd? In de KKD was hij één van de sterkhouders. Daarnaast afgelopen seizoen, ondanks een dramatisch elftal, vaak puntenpakker (gelijke spellen) en één van de beste spelers. Dit seizoen zelfs qua statistieken de beste doelman tot nu toe.

20 november 2020 om 12:00

Nou dat is al een hele tijd toch? En daarvoor was hij een hele tijd heel erg wisselvallig. Ik ben juist positief over hem. Als hij het nu ook op een hoger niveau zou laten zien is hij zeker een kanshebber voor de toekomst. Maar Bijlow heeft nog wel een streepje voor aangezien bij Feyenoord spelen wel iets anders is als keepen bij Twente.

20 november 2020 om 12:12

Ik las het negatiever dan dat je het bedoelde haha. Drommel was in het seizoen van de degradatie soms dramatisch, maar dat lag meestal aan de verdediging voor hem. De KKD heeft hem goed gedaan en ik heb vertrouwen erin dat, wanneer hij een goede keuze maakt, hij kan uitgroeien tot een zeer goede keeper. Bijlow heb ik, om de één of andere reden, meer twijfel over. Of het komt door de blessures nu dit seizoen weet ik niet.

samen met bijlow en paes hebben we dus 3 jonge keepers die tzt uit gaan maken wie er in oranje als 1e 2e en 3e doelman gaan fungeren, en wie weet komt scherpen daar ook nog bij. het zijn nog geen toppers maar wie weet groeien ze nog wel uit tot solide betrouwbare doelmannen

20 november 2020 om 14:58

Bij Telstar keept ook een leuk keepertje. Weet niet of die jongen van Telstar zelf is maar dat is ook zeker een talent. Weliswaar een niveau lager maar je weet niet wat het kan worden.

Misschien een goede keeper voor Feyenoord als Bijlow vertrekt over 1 of 2 seizoenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

4 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Twente 10 0 0 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0
2016/2017 Jong Twente 12 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren