James Rodríguez komt met statement na ‘flink gevecht in kleedkamer’

Donderdag, 19 november 2020 om 23:47Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:04

James Rodríguez heeft donderdagavond afstand genomen van de berichten die de ronde doen over een vermeend gevecht in de kleedkamer van het nationale elftal van Colombia. Het team van Carlos Queiroz verloor in de voorbije interlandperiode zowel van Uruguay (0-3) als van Ecuador (6-1). Vooral de fikse nederlaag in Quito, de zwaarste nederlaag van Colombia in een WK-kwalificatieduel in 43 jaar tijd, heeft er zwaar in gehakt.

Blu Radio verzekerde dat twee spelers van Colombia na afloop van ‘één van de twee wedstrijden’ op de vuist waren gegaan in de kleedkamer. “Er ontstond de nodige onenigheid in de kleedkamer en uiteindelijk gingen twee spelers flink met elkaar op de vuist.” Niet veel later maakte Caracol Radio de identiteit van de twee, vermeende, kemphanen bekend: James Rodríguez en Jefferson Lerma.

Enkele andere media in Colombia schrijven dat het na de nederlaag tegen Uruguay ‘alleen’ bij verwensingen over en weer was gebleven en dat er van fysiek contact geen sprake was. Na afloop van de 6-1 nederlaag in Ecuador werd de sfeer in de kleedkamer naar verluidt echter grimmiger, maar meer richting Queiroz toe. Dat zou vooral geweest zijn omdat de Portugees bij een tussenstand van 4-0, vijf minuten voor rust, ervoor koos om liefst vier wissels toe te passen.

Colombia lijdt zwaarste verlies in WK-kwalificatie in 43 jaar (!): 6-1

“Ik ONTKEN alle vermeende informatie over fysiek geweld, agressie, ruzies of wat voor controverse dan ook onder de spelers van het nationale elftal, waarin ik zogenaamd een hoofdrolspeler ben”, benadrukte James Rodríguez via sociale media. “Ik vraag iedereen om niet meer in deze informatie, die alleen maar uit laster en beschuldigingen bestaat, te trappen. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze onwaarheden willen alleen maar voor onenigheid en wrijving zorgen en gebruiken daar mijn naam voor.”

“Ik sluit een strafrechtelijke procedure niet uit wanneer dit nodig blijkt te zijn.” Colombia startte de kwalificatiefase voor het WK van 2022 met een 3-0 overwinning op Venezuela, maar daarna kwam de klad erin. In en tegen Chili volgde een 2-2 gelijkspel en in de voorbije interlandperiode twee ruime nederlagen. Colombia hervat de kwalificatiecyclus met een thuiswedstrijd tegen koploper Brazilië op 25 maart. Vijf dagen later spelen los Cafeteros in en tegen Paraguay.Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties

Tuurlijk ze verliezen met 6-1 en meteen is er gevochten. Nice journalists.

20 november 2020 om 08:04

Dan was er bij VVV wel een hele burgeroorlog uitgebroken!

Er zal vast wel een woordenwisseling tussen ploeggenoten geweest zijn, maar dat gebeurt bijna na elke wedstrijd bij elk team als ze verliezen of punten verspelen. Helemaal als je 6-1 verliest, zou dit niet gelijk een gevecht/ruzie noemen persé.

Word je toch helemaal gek van, eerst de fake news dat Ceballos een klap in zijn gezicht kreeg van David Luiz (ontkent via social media). Krijg je dit ook weer, de spelers moeten constant het nep nieuws filteren. Hebben de journalisten tegenwoordig geen eergevoel meer in hun werk en wordt het gewoon gezien als productiewerk en we doden de tijd wel even tot het weekend is? Ongelofelijk.

20 november 2020 om 07:57

Ja ik kan ook iets ontkennen via social media, dat betekent niet dat het nep is.

20 november 2020 om 09:09

Guilty until proven innocent. Lekker man.

Is dit de nieuwe trend of zo? Toen United van Tottenham verloor schreven ze dat Bruno bijna had gevochten. Nu James na afgang van Colombia. Zo is 't wel makkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Colombia

FIFA ranking: 15
27 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Chili40
9.Peru1-6
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
D. OspinaKeeper
C. VargasKeeper
F. FabraVerdediger
J. LucumíVerdediger
Y. MinaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Colombia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Colombia.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren