Hoofdrol voor Dusan Tadic in Servische rel: ‘Je hebt ons verraden!’

Donderdag, 19 november 2020 om 16:16Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:22

Dusan Tadic is na afloop van de pijnlijke uitschakeling met Servië in de play-offs voor EK-kwalificatie betrokken geraakt in een conflict met landgenoot Aleksander Kolarov, zo meldt de lokale sportkrant Sportski Zurnal. De aanvaller van Ajax voelt zich verraden door de linkervleugelverdediger, die tegen Schotland een korte invalbeurt zou hebben geweigerd.

Met dank aan de late 1-1 van Luka Jovic wist Servië vorige week een verlenging af te dwingen tegen Schotland. Kolarov nam vanwege een lichte blessure niet deel aan de wedstrijd, maar zat wel op de bank. Toen het duel na 120 minuten spelen op strafschoppen dreigde uit te lopen, zou bondscoach Ljubisa Tumbakovic de linksback van Internazionale hebben gevraagd om toch in te vallen. Op die manier zou Kolarov, die bekend staat als penaltyspecialist, een strafschop kunnen nemen.

Kolarov weigerde echter het veld in te komen, ook omdat de 35-jarige verdediger met Antonio Conte, de coach van Inter, had afgesproken om op de bank te blijven. Daardoor begon Servië aan de strafschoppenserie zonder Kolarov in de ploeg. Tadic, Jovic, Nemanja Gudelj en Aleksandar Katai schoten achtereenvolgens raak voor de Serviërs, maar de misser van Aleksandar Mitrovic werd de Balkanbewoners fataal (4-5 in de penaltyserie). Daardoor liep Servië kwalificatie voor het EK mis.

Tadic zou na afloop woedend zijn telefoon hebben gepakt om Kolarov op te bellen. "Aanvoerder, je hebt ons verraden!", zou de 31-jarige Ajacied zijn landgenoot hebben toegebeten. Vlak daarna werd bekend dat Kolarov besmet is met het coronavirus, waarop de voormalig verdediger van AS Roma de Servische selectie verliet. Servië speelde daarna in de Nations League zonder Kolarov gelijk tegen Hongarije (1-1) en won zeer overtuigend van Rusland (5-0), waarmee degradatie naar League C werd voorkomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door binny)

We weten natuurlijk niet of dit waar is maar de redenen van Kolarov zijn toch gewoon ergens op gebaseerd. Hij heeft een blessure en heeft met zijn werkgever afgesproken niet te spelen. Mocht hij dat wel doen dan zou het dus zomaar zo kunnen zijn dat Conte hem gewoon niet meer opstelt bij Inter en hij dus in conflict komt met Inter. Ik zou dan ook wel weten waar ik voor zou kiezen.. misschien speelde er wel nog meer op de achtergrond.. overigens moeten andere spelers toch ook gewoon in staat zijn om een penalty te scoren?

19 november 2020 om 16:37

Dan had hij toch ook gewoon niet opgeroepen moeten worden voor z’n belangrijke wedstrijd?

19 november 2020 om 17:38

Ja hij roept zichzelf toch niet op..

19 november 2020 om 18:14

Kun je het alsnog aangeven als je niet van plan bent te gaan spelen. Kan de coach iemand anders de kans geven.

19 november 2020 om 16:38

Minuten maken of alleen een penal nemen is een groot verschil. En ik denk dat jij je vraag zelf kan beantwoorden als je een beetje logisch nadenkt.

19 november 2020 om 17:11

Mitrovic had er anders niet voor hem uitgegaan denk ik. Die had er waarschijnlijk toch wel een genomen. Deze wissel had echt geen verschil gemaakt.

19 november 2020 om 17:35

Maar Kolorov had sowieso bij die eerste 5 gezeten en hij is een specialist. Kom op man, met 1 trap kan je jouw land helpen.

19 november 2020 om 17:43

Maar mitrovic had er ook zeker bijgezeten en de andere zijn blijkbaar ook geschikte strafschopnemers aangezien ze alles scoorden.

Gelukkig heeft Tadic al Corona gehad gezien besmettingsgevaar. Kolarov had natuurlijk nooit mogen weigeren alleen met een hamstring blessure ga je er niet in want dan is schieten moeilijk maar nu weiger je en ondermijn je het moraal in het team

19 november 2020 om 16:41

Als het niet zo is, moeten mensen me verbeteren. Maar ik dacht dat je 3 maanden het niet op kon lopen. Zal er dan volgens mij om hangen, dat die weer vatbaar zou kunnen zijn..

19 november 2020 om 16:45

Ik heb het zelf gehad en tegen mij werd gezegd door de GGD, 2 week immuun. Een vriend waar ik het (hoogst waarschijnlijk) van heb, werd tegen dat hij 1 jaar immuun is. Erg onduidelijk allemaal.

Klinkt lekker temperamentvol, zoals we Tadic kennen. Maar opzich heeft hij wel een punt, hoezo wil Kolarov niet invallen om zijn ploeg te helpen in een strafschoppenserie, als aanvoerder en specialist nota bene. Als hij daadwerkelijk met zijn club had afgesproken om per definitie niet te spelen, waarom zat hij dan bij de selectie?

19 november 2020 om 16:35

Lekker temperamentvol? Ik zou eerder zeggen dat het als een volslagen en doorgesnoven idioot klinkt.

19 november 2020 om 16:40

"Aanvoerder, je hebt ons verraden!" - Nou, nou. Laten we niet gaan overdrijven. Als we dit al als 'een volslagen en doorgesnoven idioot' gaan omschrijven dan komen we superlatieven tekort voor echt gemene/idiote uitspraken. Dit klinkt alsof hij vrij emotioneel zijn zegje heeft gedaan (zoals we dat kennen bij Tadic) maar compleet idioot en doorgesnoven vind ik wat ver gaan hoor..

19 november 2020 om 16:40

Haha ja klinkt een volslagen en doorgesnoven idioot zo ja Lierse? Mooi man, ik vond dat jij altijd goeie reacties had maar de laatste tijd lijk jij steeds meer op een volslagen en doorgesnoven idioot. Tadic heeft groot gelijk want Kolarov is een penalty specialist en dit kost ze gewoon het EK. Een balletje van 11 meter er in schieten kan best wel met een beetje last van de hamstring kom op zeg. Laat zijn complete land in de steek. Als je afspreekt met je trainer om niet te spelen blijf dan lekker thuis

19 november 2020 om 16:42

Nou Lierse als mijn captain te belabberd zou zijn een strafschop te nemen zou ik hem helemaal verrot schelden. En ik ben écht een enorm rustig persoon. Waarom ben je er dan uberhaubt? Ga dan lekker weg als je voor jezelf besloten hebt dat je niet wilt spelen. Hele land rekent op je en je flikt dit? Nooit meer oproepen imo.

19 november 2020 om 16:45

''een balletje van 11 meter er in schieten kan best wel met een beetje last van de hamstring kom op zeg.'' Onderschat niet hoeveel invloed druk/stress invloed kan hebben op het sneller krijgen van een blessure, door de extra spanning op je spieren door die druk/stres. Maar inderdaad; blijf dan inderdaad thuis of maak dit van te voren aan de groep bekend. Want het gaat hier niet om een 2e rondje in een bekertoernooitje.

19 november 2020 om 16:49

Waarom gelijk idioot? Tadic is gewoon teleurgesteld dat ze zijn uitgeschakeld in de Nation League. En Kolarov wilde het land Servië niet helpen aan de strafschoppen serie tegen Schotland. Dan heeft reserve aanvoerder Tadic zeker wel reden om te klagen. Zoiets kennen wij hier niet in Nederland. In dat soort landen zijn ze zeg maar trots om uit te komen voor de nationale ploeg van Servië.

19 november 2020 om 16:53

Als je als Tadic zijnde je emoties zo slecht onder controle hebt dat je even belt naar een ploeggenoot, die dan nog eens een reden had waarom hij niet speelde want het was gewoon afgesproken, en hem een landsverrader noemt dan gedraag je je toch echt wel als een idioot naar mijn idee (al moet ik toegeven dat doorgesnoven misschien wat sterk uitgedrukt is). Wat wilt hij hier in hemelsnaam mee bereiken? Dit zijn zo dezelfde typetjes die een berichtje op social media sturen met allemaal ongein nadat een speler een penalty mist of iets dergelijks.

19 november 2020 om 16:56

En Kolarov is dat niet? Hij zat waarschijnlijk überhaupt uit trots voor zijn land op de bank. Als er afgesproken is dat hij niet speelt (wat ze niet zomaar doen maar met een goede reden en hij had nog even moeten invallen natuurlijk en dus wel degelijk spelen) dan is dat zo. Dan ga je toch niet als een of andere gek die zijn gevoelens niet onder controle heeft naar een teamgenoot bellen en hem uitmaken voor landsverrader, wat zoals je zelf al aangeeft in dergelijke landen een zeer zware aantijging is.

19 november 2020 om 16:58

Dan nog het mooiste van allemaal, het is dan nog Kolarov zijn schuld dat ze uitgeschakeld zijn? Mitrovic neemt ook altijd de penalties dus die had sowieso getrapt. Veel te makkelijk geredeneerd dus. En het is niet zo dat hij niet wilt spelen natuurlijk, hij kan het niet aangezien hij een afspraak had gemaakt met zijn coach.

19 november 2020 om 18:12

@sanderk91 als hij zich zo heeft gedragen als tegen Dest dan vind doorgesnoven nog een understatement maar ik heb het niet gezien hoe hij tegen Kolarov deed dus ik weet het niet

19 november 2020 om 18:19

Maar omdat jij een softe relaxte en kalme Belg bent (die waarschijnlijk nooit gesnoven heeft) betekent dat nog niet dat elke andere cultuur ook zo moet zijn. Als je je eens zou verdiepen in, zou je misschien wat te weten komen en waarderen waarom andere mensen zich soms anders gedragen. Lekker discriminerend Lierse!

19 november 2020 om 18:22

Japie, ben jij stiekem Willem van Hanegem?

19 november 2020 om 18:28

In Servië is het anders ook niet bepaald beschaafd om iemand zonder aanleiding uit te maken voor verrader hoor Piranha.

19 november 2020 om 19:34

@lierse, ben ik niet met je eens. Je bent een professional en het gaat om echt heel erg veel. Kolarov is ook geen kleintje, maar gaat al jaren lang mee, die moet best zo'n gesprek aan kunnen. Als ik een grote afspraak heb, en iemand de nummers mee moet nemen en iets verzorgen, de grootste deal in jaren, ja dan ben ik ook woest man. Tadic draait inderdaad soms echt een beetje door, maar heerlijk die fanatieke houding, dat zorgt toch vaak waarom bepaalde spelers wel dat extra beetje energie weten te houden

19 november 2020 om 20:29

Als ik vooraf duidelijk zeg dat ik op een trouw zit of iets dergelijks zit waardoor ik niet gestoord kan worden en jij belt mij op en ik neem niet op, dan moet je daarna niet met zo een telefoontje bij mij proberen af te komen hoor. Hoe belangrijk het ook was. Soms worden er om goede redenen (je eigen trouw of in dit geval een blessure) duidelijke afspraken gemaakt. En persoonlijk vind ik mensen die dan gek worden omdat er gewoon een duidelijke afspraak wordt nageleefd echt alles behalve fanatiek.

19 november 2020 om 18:27

Tadic heeft absoluut geen punt. In de eerste plaats heeft hij überhaupt niks te maken met afspraken tussen een andere speler, diens club en de bond en in de tweede plaats weet blijkbaar bovendien niet eens wat er afgesproken was. Als je dan iemand zonder volledige kennis uitmaakt voor verrader maakt dat je in mijn optiek niet temperamentvol, maar gedraag je je een beetje als een debiel.

19 november 2020 om 19:57

Grappig dat jij wel al de feiten lijkt te hebben, maar de captain en vice captain van Servie niet. SWS zou ik niet alles aannemen wat kranten zeggen, alsof ze de telefoons afluisteren of zo.

waar bemoeit Tadic zich nou overal mee

19 november 2020 om 16:46

Omdat Tadic misschien trots om uit te komen voor het land Servië. En is 1e a 2e aanvoerder van het team. Hij heeft zeker wel een reden om te bemoeien.

19 november 2020 om 16:46

Je ziet op die foto boven de band om z'n arm? En je hebt meegekregen dat Servië niet naar het EK gaat? Stel dan niet zulke domme vragen.

19 november 2020 om 19:54

Ja dus? Hij is aanvoerder, maar om helemaal iemand op te bellen en zeggen dat hij een verrader is gaat te ver. Net alsof het een oorlog is ofzo

19 november 2020 om 16:51

Tadic is een gedreven baasje maar hij slaat weer eens door in zijn emotie en dan ook meteen van die hoogdravende termen als verraad? De man was geblesseerd en zou, zoals schijnbaar afgesproken, de eerste wedstrijd in de interland cyclus overslaan.

Ik snap de frustratie van Tadic wel, maar doe het dan face to face dan je verhaal te halen achter de mobiele telefoon. En daarbij.. als Kolarov inderdaad niet wilde invallen, waarom ga je dan mee met de nationale ploeg van Servië?

Een echte sportman die Tadic. Die zijn vaak niet het beste in falen toegeven en wijzen graag een ander aan als schuldige

19 november 2020 om 18:14

Hoezo heeft hij gefaald dan? Mitrovic is een slechte penalty nemer en de aanvoerder had zijn verantwoordelijkheid moeten pakken. Met zulke faalangst ben je het aanvoerderschap niet waardig, laat die Kolarov maar lekker in Italie blijven.

19 november 2020 om 21:22

Hoezo heeft Tadic gefaald? Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en de penalty gescoord.

Hoewel ik dit verhaal best kan en wil geloven, vraag ik me ook wel af in hoeverre dit verhaal klopt. Het is “maar” een lokale krant

Doet me beetje denken aan de de Voice Of Holland rel. Lil kleine die geen commentaar wil geven op het enige vlak waar die misschien nog een heel klein beetje verstand van heeft: rappen.

Als Kolarov dit met zijn club had afgesproken, is het zijn goed recht om een invalbeurt te weigeren. Dan zal de bondscoach daar vast wel op de hoogte van zijn geweest, maar zat die toch op de bank om de ploeg aan te moedigen.

19 november 2020 om 18:27

Dan trek je geen wedstrijdtenue aan lijkt me. Of ze wouden Schotland daarmee een rad voor ogen draaien. Maar dan hadden de Servische spelers dit moeten weten.

Ach geen flauw idee hoe zij dit zouden kunnen weten, waren ze ook gebeld tijdens dat gesprek?
Verder is het inderdaad een beetje doorgeslagen, maar als je zo dichtbij kwalificatie bent voor het eerst in 12 jaar ofzo begrijp ik het best. Als je te geblesseerd bent ga je toch niet mee, anders kan je best een pingel binnen schieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Servië

FIFA ranking: 30
54 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Ierland0-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Servië.

250 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag begint met Steven Berghuis in de basis tegen RB Leipzig

Erik Ten Hag heeft zijn opstelling bekendgemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen RB Leipzig. De oefenmeester van Ajax begin met Steven Berghuis in de basis, nadat de van Feyenoord overgekomen aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren