Ajax maakt zich ‘absoluut geen zorgen’ om terugslag bij twee toptalenten

Donderdag, 19 november 2020 om 15:29Jeroen van Poppel

Ongeveer een jaar geleden maakten Sontje Hansen en Naci Ünüvar hun officiële debuut voor Ajax. De jongelingen staan bekend als een van de grootste talenten uit de opleiding, maar kwamen dit seizoen nog niet in aanmerking voor speelminuten in het eerste elftal. Volgens Mitchell van der Gaag, de trainer van Jong Ajax, is dat niet zo gek. "Je kunt het een terugslag noemen", legt de coach uit bij Ajax TV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaan Sontje Hansen en Naci Ünüvar zich ontwikkelen tot basisspelers bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Het is te hopem dat het bij die gasten niet in hun koppie gaat zitten. Waarschijnlijk hebben deze jongen gasten nog weinig tegenslag gekend en is dit de eerste keer dat het niet mee zit. Waarschijnlijk begeleid Ajax hun daar goed in

19 november 2020 om 16:25

Denk dat het wel goed zit met hen. Sontje luister goed (geen grapje is op tv geweest) naar zijn moeder en Unuvar heeft tot wens bij Ajax door te breken. Ze hebben nu hele goede spelers voor zich maar ik gok op volgend seizoen. Je hebt gelijk mensen die zeggen dat 17 of 18 prima leeftijd is om door te breken maar vergeet niet dat Ajax wel een heel hoog niveau heeft de laatste jaren. Bij een subtopper zie je nu ook al nauwelijks jonge spelers doorbreken van 17 of 18 jaar.... dan is het bij Ajax nog lastiger. Gravenberch is een voorbeeld maar die hing al bijna twee jaar bij de selectie zonder rol van betekenis, pas nu zie wat voor talent hij is, niet normaal. Dat zelfde gaat gebeuren met deze twee. Overigens zijn er nog een paar die je in de gaten moet houden zoals Rensch, Timber, Brobbey maar bovenal Kenneth Taylor, die laatste staat volgend jaar in de basis let maar op. Wellicht in tweede seizoenshelft al wel een kans is van het niveau gravenberch

19 november 2020 om 16:40

Taylor is inderdaad n goeie, voor de toekomst. Maar wie moet hij volgend jaar uit de basis spelen vlgs jou dan? Kudus, Gravenberch en Klaassen lijken me toch zekerheidjes... Lijkt me niet dat hij dan al basisspeler gaat zijn.

19 november 2020 om 17:20

Dat zie ik inderdaad niet gebeuren Curtazimo. Neemt niet weg dat ik Taylor een mooie speler vindt.
Hoe zou het eigenlijk met de blessure van Kudus zijn? Ik hoop dat hij er weer snel bij is. Echt een geweldige speler die gewoon het verschil maakt.

19 november 2020 om 18:00

Je hebt meer dan 3 middenvelders nodig. Taylor er als nummer 4 bij, dan gaat ie zijn basisplaatsen en minuten wel krijgen.

19 november 2020 om 18:36

Klopt maar een van de Beek kreek ook gewoon elke week wat speelminuutjes op de een of andere positie. En dus zal het pas 2022 zijn als Taylor echt doorbreekt. Je kan natuurlijk nooit zeggen wat er gaat gebeuren met welke speler. Misschien maakt Gravenberch of Kudus straks zo'n ontwikkeling door, raakt zwaar geblesseerd of ontwikkelt zich niet door dat hij wel snel een basisplaats kan claimen, het is niet te voorspellen. Ik denk dat Unuvar het niet gaat redden op mentaliteit, Hansen daar zie ik nog wel wat uitkomen, maar we zullen het zien!

19 november 2020 om 22:53

Dit gebeurt bij elk talent wel 1 of 2 keer in de eerste jaren van hun profcarriere. Daaraan kun je vaak juist zien hoe groot het talent is. De meeste talenten komen wel redelijk voorbij de eerste, maar 'breken' bij die tweede dip. De grote talenten vechten zich door beide dips waardoor ze stappen blijven zetten, zij het technisch, fysiek en/of mentaal.

Unuvar en Hansen zijn respectievelijk 17 en 18 jaar, mag het even zeg.

19 november 2020 om 15:51

Comokum Dat zijn voor Nederlandse begrippen geen jonge leeftijden qua talenten toch?
Google even op spelers die op 17 jarige leeftijd debuteerde.
Dan zie je dat 17 en 18 vrij normale leeftijden zijn.
Het probleem van ons is dat we talenten heel snel de top in praten maar ook net zo snel weer afschrijven.

19 november 2020 om 16:09

Vind ik eerlijk gezegd onzinnig, je hebt wereldtoppers die er op hele vroege leeftijd staan en je hebt wereldtoppers die ook prima doorbraken rond een leeftijd van 19/20. Als je het hebt over Nederlandse begrippen dan vind ik het helemaal onzinnig, simpelweg omdat Ajax naar een hoger niveau wil en dus wil dat de jeugdspelers er meteen staan met zo min mogelijk fouten (wordt eigenlijk ook in het artikel gewoon gezegd) en niet meer een aanlooptijd van 2 jaar gunt in het 1e zelf. Ik vind het ook niet meer dan logisch dat de leeftijd omhoog gaat bij Ajax qua debutanten/basisspelers, alsof 19/20 oud is tegenwoordig... En dan gaan ze vaak binnen 2 jaar nog weg ook....

19 november 2020 om 16:15

Hoe oud was Van Dijk?

19 november 2020 om 16:24

Niemand praat dat 19/20 oud is. Vind het ook een prima leeftijd.
alleen wat ik aangeef er zijn er genoeg die rond de 17/18 de debuut maken en bij het eerste selectie blijft.
Als je echt goed bent en dat talent heb is dat ook normaal toch?
Ik heb de berichten van Unuvar vorig jaar beetje gevolgd en was het grootste talent en was al een wereldtopper nu blijkt dat toch een beetje tegen te vallen.
De Naam Gravenbergh daarentegen hoorde je vorig jaar bijna niet.

19 november 2020 om 16:51

Bliek. Gravenberch wordt al jaren genoemd als 1 van de grootste talenten van zijn lichting, dus weet niet helemaal waar je je info vandaan hebt dan. Deze jongens hebben verder hun debuut al gemaakt he? Is niet dat ze dat nog moeten doen. Ze moeten nu alleen stapje naar volwassen speler gaan maken. Zoals Gravenberch ook al heel vroeg zijn debuut maakte, maar pas dit jaar een volwassen onderdeel van het 1e team is, die zich als basismateriaal kan meten.

19 november 2020 om 16:09

In alle grote competities zijn er zat van spelers met die leeftijd die al selectiespeler zijn bij de topclubs.

19 november 2020 om 17:57

In de premier league merk ik er anders niks van. Misschien bij de subtop wel.

19 november 2020 om 18:15

Je hebt in de topploegen maar weinig van dit soort jongeren. Hoogstens bij Dortmund. Dat Barcelona met 2 17-jarigen speelde in de CL recentelijk was echt uitzonderlijk.

Hansen zie ik het nog wel redden bij Ajax. Hij is een goede allround spits, die aan de zijkanten en op 10 kan spelen. Ik genoot van hem op het WK U17. Over Unuvar heb ik steeds meer twijfels. Hij heeft een geweldige techniek, maar je ziet ook dat hij veel te licht is en conditioneel matig. Vergelijk dat bijv. met Taabouni die met Jong AZ laat zien dat hij veel verder is. Op het WK U17 viel Unuvar ook behoorlijk tegen. Ik denk ook niet dat het goed voor hem is geweest dat hij op jonge leeftijd al zoveel aandacht en bekendheid had vergaard. Bij hem is het verwachtingspatroon erg groot en dat maakt het voor hem alleen maar moeilijker om door te breken in Ajax 1.

19 november 2020 om 15:48

Ik vraag me vooral af hoe dat conditionele komt. Heb er te weinig verstand van, maar je zou eggen dat dat optrainen is. Inmiddels doet hij al een jaar mee bij jong. Waarom hebben anderen daar minder last van? Is dat dan aanleg en is dar nooit goed me omgegaan in de jeugd, omdat hij het toch wel op voetbalkwaliteiten redde? Iemand daar een idee over?

19 november 2020 om 15:51

Hij speelt amper bij Jong Ajax. Hij mag alleen invallen. Daar wordt je conditioneel niet veel beter van.

19 november 2020 om 15:59

Hij begon in de basis en is nu gewoon ff gepasseerd omdat het allemaal niet zo lukt. Men doet alsof zijn carrière voorbij is terwijl dit zijn eerste seizoen bij jong Ajax is. Is gewoon fysiek een stuk zwaarder. Vele KKD clubs hebben slechte velden, terwijl in de jeugd veel clubs spelen op kunstgras. Dan heb je geen last van de modder. Ook speel je nu tegen volwassenen.

19 november 2020 om 16:17

@vedet, deels omdat hij zo jong en goed is en daarom wordt doorgeschoven terwijl hij fysiek voor zijn leeftijdsgroep nog vrij klein is. Bijna niemand doet op zijn 16e met Jong Ajax mee. Zelfs jongens die hun fysiek ver vooruit waren zoals de Ligt, die begon pas op zijn 17e bij Jong te spelen.

Een fysiek vergelijkbare jongen als Nouri begon pas op zijn 18e mee te doen bij Jong en met 19 had hij een basisplaats. Unuvar is nu nog steeds maar 17. De enige die echt zo jong werd doorgeschoven is Gravenberch en dat is natuurlijk iemand die bij de volwassenen al boven de rest uitsteekt qua lengte met zijn 1.90 m, fysiek ook prima in elkaar zit en naar zijn vader en broer kijkende zou hij al spiermassa aanmaken als hij een paar gewichten optilt.

19 november 2020 om 18:36

De ligt heeft jong ajax overgeslagen. Die heeft niet zoals al die andere talenten minstens een jaar jong ajax meegemaakt

19 november 2020 om 18:43

De Ligt heeft niet jong Ajax compleet overgeslagen. Werd ook noodgedwongen voor de leeuwen gegooid bij het eerste wegens blessures. Uiteindelijk heeft de Ligt ook een voordeel dat Unuvar niet heeft en dat is een sterk lichaam.

20 november 2020 om 09:29

De ligt kwam op zijn 16e bij Jong Ajax en speelde het 1e duel van het seizoen nog met Sanchez samen. 2 weken later zaten ze allebei bij het 1e, zij het dat Sanchez in de basis stond en De Ligt op de bank, met z'n 16 jaar. Sterker nog, hij heeft dat seizoen ook nog in de 019 gespeeld, en wisselde voornamelijk de basis van Jong Ajax in voor de bank van het 1e. Pas vanaf de 2e seizoenshelft kwam hij echt in de basis bij Ajax. Dus zeker niet Jong Ajax overgeslagen oid.

19 november 2020 om 16:15

Unuvar doet me een beetje denken aan Achahbar, qua alles eigenlijk.

19 november 2020 om 16:42

Mwahh, heb t idee dat Achahbar fysiek en conditioneel wat sterker was/is of niet?

De stagnerende ontwikkeling van talenten als Sontje Hansen en Naci Unuvar is opmerkelijk. Het bewijst, in mijn ogen dan, eens te meer dat de stap van talentvol voetballer naar waardevol basisspeler voor sommige talenten (te) groot is. Terwijl bijvoorbeeld een gelijkwaardig talent als Ryan Gravenberch (18) er op het oog moeiteloos in slaagt zich tot waardevol basisspeler te ontwikkelen. Ik vermoed dat zowel Hansen als Unuvar een omweg nodig hebben om hun voetbaldoel te bereiken.

Ik zie in hen helemaal geen toptalenten die snel in Ajax 1 zullen komen. Vind Taylor sl veel verder maar die heeft dan weer veel concurrentie.

20 november 2020 om 09:31

Unuvar onderscheidde zich vorig seizoen wel degelijk bij Jong Ajax. Dit seizoen een terugval, maar daar is niets mis mee.

Gebeurt wel vaker in de jeugdopleiding van Ajax. Spelers staan al jaren stil in hun ontwikkeling terwijl links en rechts clubs hun jeugdopleidingen laten prevaleren. Alleen maar kopen kopen kopen gaat ten koste van je eigen talenten en dat zie je nu ook weer.

Maken mensen en de media deze jongens ook niet veel te snel veel te groot? Ze moesten nog debuteren bij jong en werden al bestempeld als de grote verlosser en toekomst van Ajax1. Als je 15 of 16 jaar oud bent krijg je dat soort dingen natuurlijk mee en dat zorgt voor druk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren