Feyenoord lijkt na Bijlow wederom basiskracht tot winterstop te missen

Donderdag, 19 november 2020 om

Ridgeciano Haps is enkele weken niet inzetbaar, zo maakt Feyenoord donderdag wereldkundig via de officiële kanalen. De Rotterdamse club meldt dat de linksback om 'medische redenen' voorlopig aan de kant moet blijven. Hierdoor trainde Haps de afgelopen dagen al niet mee met de selectie van trainer Dick Advocaat. Het is nog niet bekend wanneer hij precies zijn rentree kan maken in de hoofdmacht van Feyenoord.

Het is wederom een flinke tegenvaller voor Dick Advocaat, die onlangs al te horen kreeg dat Justin Bijlow vanwege een voetblessure tot de winterstop niet inzetbaar is. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Haps de komende tijd wordt vervangen door Tyrell Malacia, die door een heupoperatie enkele maanden moest revalideren maar nu weer fit is. Normaal gesproken begint hij op 22 november als linksback, als tegen hekkensluiter Fortuna Sittard de Eredivisie wordt hervat.

Haps is dit seizoen één van de meest constante spelers van Feyenoord. De vleugelverdediger kwam tot dusver tot vier doelpunten in tien wedstrijden in de Eredivisie en Europa League. Het lijkt erop dat de linksback de Europese duels met CSKA Moskou (26 november) en Wolfsberger AC (10 december) moet missen. Daarnaast staan de naast Fortuna-uit de competitieduels met FC Utrecht (29 november), Heracles Almelo (6 december) en VVV-Venlo (13 december) op de tocht.


Poll

Gaat Feyenoord het gemis van Ridgeciano Haps opvangen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Het zal Haps eens meezitten kwa blessureleed..

Poeh wordt een armzalig elftalletje straks. Na kökcü, bijlow en haps niet aanwezig tot de winter. Malacia zal ook weinig ritme hebben. Hopen dat er iets uit de jeugd doorstroomt.

19 november 2020 om 13:18

De overige spelers hebben kwaliteit genoeg om de wedstrijden tegen Wolfsberger (als die pingel arbiter tenminste thuis blijft), Fortuna, Heracles en VVV te winnen. Tegen Cska en Utrecht kunnen ze tegen een verlies aanlopen maar dat is in principe zo erg nog niet.

19 november 2020 om 13:47

T wordt wel oningespeeld c garnituur nu he

19 november 2020 om 13:47

Europees overwinteren lijkt me best belangrijk ook voor de waardevermeerdering van de spelers. Dan lijkt een nederlaag tegen Cska best erg

19 november 2020 om 16:05

Wat een arrogantie Hein om even te denken dat je met een b-garnituur een Europese uitwedstrijd gaat winnen, terwijl Feyenoord zelfs met het a-elftal maar 2 Europese uitwedstrijden in 13 jaar heeft gewonnen tegen Kalmar FF en Standard Luik.

19 november 2020 om 14:12

Is dat van Kokcu al bekend?

Haps is zonder meer een goede speler, maar als club zou 'm toch nooit kopen als je ziet hoe vaak hij eruit ligt met een blessure.

19 november 2020 om 13:59

En dat is ook de reden dat ie nog in Rotterdam speelt. Als die vent 30 wedstrijden in het jaar zou spelen, zou ie al in de Europese subtop spelen, ben ik van overtuigd. Vind hem de beste speler met Berghuis, maar zo vaak geblesseerd...

Feyenoord en het hebben van blessuregevoelige spelers.. wat een fantastisch huwelijk is dat zeg

19 november 2020 om 12:40

Begin toch te twijfelen aan de conditie/fysieke trainers en de medische staf. Jaar op jaar blijven we veel blessures krijgen. Er werd laatst gezegd dat dit nu professioneel werd opgepakt, maar ik zie weinig resultaat

19 november 2020 om 12:43

Het grote deel van de geblesseerden hebben een historie met blessures. De rest (kokcu, Bozenik, Malacia) komen geblesseerd terug van interlands. De gehele medische staf is bovendien ook al compleet vernieuwd. En dan is er ook nog de coronaperiode die we niet mogen onderschatten in relatie tot spierblessures (wat je nu overal ziet).

19 november 2020 om 12:51

Leuk dat de hele medische staf vernieuwd is, maar het blijft toch apart dat Bijlow al zijn 4e pijntje/blessure van het seizoen heeft en dat Jorgensen minstens 5 blessures per jaar krijgt? Verder zijn spelers als Vermeer, Karsdorp, Kongolo, Van Beek en Haps gasten van de laatste jaren die echt om de haverklap op de blessurelijst terug te vinden zijn.

19 november 2020 om 12:57

Ik wil ermee zeggen dat de 'nieuwe' medische staf net als de vorigen dus dezelfde problemen ondervindt met precies dezelfde spelers. Het gros heeft ook constant last van spierblessures (die erg lastig te 'onderhouden' zijn). Net zoals AS Roma hetzelfde probleem heeft met Karsdorp of Fulham/huddersfield met Kongolo? En een van Beek lijkt - makkelijk gezegd vanuit m'n luie stoel - niet gemaakt voor topsport. Maar het lag zeker niet aan de medische staf om een Haps of Fer eindelijk weer eens langere tijd zonder blessures te laten spelen, of pak 'm beet Senesi compleet blessurevrij te houden?

19 november 2020 om 13:09

Ik denk dat je gelijk hebt. Misschien heeft het te maken met te zware belasting op de training. Of je te veel willen bewijzen

19 november 2020 om 13:24

Is ook heel raar. Wij zijn ook de enige club die hele tijd geblesseerde keepers heeft. Bijlow, Vermeer en paar keer, Hahn is er ook lang uit geweest.. Dit pech noemen is je kop in het zand steken. Ergens gaat iets fout, al seizoenen lang non stop drie a vier basisspelers missen is geen pech. Dat is onkunde.

19 november 2020 om 13:29

Het zijn wel constant dezelfde spelers. Zo'n Jones was bijv. nooit geblesseerd?maar goed; blijkbaar is het voor de medische staffen (en nu nog steeds) blijkbaar (te) lastig om deze chronisch geblesseerd spelers blessurevrij te houden. En dat zou absoluut kunnen dat er dus inderdaad iets constant mis gaat. Maar tegenover de constant/regelmatige geblesseerden staan ook heel veel spelers waar geen problemen mee zijn.

19 november 2020 om 13:59

Ja met die beredenering kom je altijd wel positief uit, bedoel ik ken geen enkele club waar de balans negatief uitvalt richting meer geblesseerd dan dat er fit blijven.

Overbelasting is natuurlijk nu in deze periode wel een ding en je ziet het overal maar ik denk dat gezien de kwaliteiten, problemen die er zijn qua blessures en het niet op elkaar ingespeelde elftal dat je blij moet zijn als je aan het einde van de rit gewoon bij de eerste 3 staat. Het elftal is enorm gammel en nu met alle perikelen nog beperkter.

19 november 2020 om 12:41

Is inherent aan de vijver waar je in vist. Voor de bedragen die Feyenoord kan betalen, krijg je meestal spelers "met een smetje".

19 november 2020 om 12:44

Uh, over welke speler(s) heb je het nu dan?

19 november 2020 om 12:58

Nou Haps bijvoorbeeld. Bij AZ had hij al 6 verschillende blessures in 3 seizoenen. En ook Jorgensen had in zijn 2 seizoenen voor Feyenoord 4 blessures. Daarnaast kwam Spajic geblesseerd binnen en ook Conteh kwam geblesseerd binnen.

19 november 2020 om 13:24

Haps had inderdaad 6 verschillende blessures, maar heeft maar 13 wedstrijden gemist. Al met al is hij bij AZ niet heel vaak afwezig geweest hoor. Jorgensen inderdaad wel, maar om dat nou te zeggen dat Feyenoord hier mee te maken heeft door de vijver waar ze uit vissen... AZ heeft er bijvoorbeeld helemaal niet zo veel last van.

19 november 2020 om 13:26

Haps had bij AZ geen constante blessures? Sterker, herinner me nog dat z'n ergste blessureperiode 2 maanden ofzo was door een sleutelbeen (?). Jorgensen was ook eigenlijk nooit geblesseerd en Spajic kwam niet wedstrijfit (sinds december niet gespeeld) binnen, niet geblesseerd. En ja; Conteh is dan wel zo'n speler met zo'n 'smetje'. En bovendien; het zegt niks over de vijver. Linssen en Diemers lopen er topfit bij. Eerder ook bijv. Botteghin en v/d Heijden, etc., etc.

19 november 2020 om 13:31

Ze zullen echt niet allemaal slecht uitpakken, maar het risico is wel groter, en dus zullen er ook negatieve uitschieters zijn zoals Haps en Jorgensen.

19 november 2020 om 18:58

AZ heeft ook genoeg last van blessures hoor. Heeft meer te maken met de wijze waarop wij onze competitie hebben ingericht. Spelers hebben 4 maanden stil gezeten en moeten nu structureel dubbele programma's afwerken. Dat is vragen om spierblessures. Helemaal nu met die achterlijke interlands erbij. Dit kan je Feyenoord niet verwijten.

19 november 2020 om 19:52

Ja Dembele van Barcelona is ook blessuregevoelig gebleken. Was ook zo’n speler uit een goedkoop vijvertje.

Zonde dat hij zo blessuregevoelig is. Doet het erg goed dit seizoen. Gelukkig hebben we met Malacia een prima vervanger op de backpositie. Zo lang Sinisterra en Haps geblesseerd zijn is het wel matig op linksbuiten

Ik zag mensen reageren dat hij geselecteerd had moeten voor Oranje. Op basis van zijn prestaties dit seizoen, eens. Echter vind ik dat hij eens een heel seizoen fit moet blijven.

19 november 2020 om 12:41

Vond je dat bij Robben ook?

19 november 2020 om 12:50

Jeroen, dat is toch geen eerlijke vergelijking beste man? Haps is een hele goede linksback, maar Robben een wereldtop aanvaller die ons bijna naar de wereldtitel schoot.

19 november 2020 om 12:54

Wat is dit voor onzin. Als Haps gewoon goed speelt moet je 'm oproepen.

19 november 2020 om 13:04

Moet opzich niet uitmaken. Je dient geselecteerd te worden op basis van je prestaties. Als hij er deze keer bij had gezeten was dat meer dan terecht, dat staat los van zijn blessureverleden.

19 november 2020 om 15:05

Meer dan terecht als hij er als linksbuiten bij had bij gezeten? Je wil hem toch niet vergelijken met spelers als Depay? Haps is echt een matige linksbuiten.

19 november 2020 om 15:19

Jeroen, je kan Haps niet vergelijken met Robben. Die was zo goed dat hij er altijd bij moest zijn, ook al was hij vaak geblesseerd.

19 november 2020 om 16:03

Gewoon als back Speedy, hij speelde pas een of twee wedstrijden als buitenspeler, maar speelde eerder al prima als back. En Kyle66, ik vergelijk hem niet met Robben, ik vind het gewoon onzin dat een blessureverleden invloed zou moeten hebben op een mogelijke selectie.

19 november 2020 om 16:55

Robben is een exceptionele speler waar je een uitzondering voor maakt natuurlijk. Haps kan je niet op bouwen en is zelden langere tijd fit waardoor het team ook geen reet heeft aan hem omdat ze nooit op elkaar ingespeeld raken.

19 november 2020 om 19:55

Op elkaar ingespeeld raken vind ik altijd ene beetje onzin als het om Nationale elftallen gaat. Spelers spelen op elkaar in tijdens de korte interlandperiode. Niet, zoals bij clubs, voor de langere termijn.

Manman wat heeft die jongen een pech met al z'n blessures. Zo kun je je onmogelijk in de kijker spelen voor oranje.

nu dus zonder Jorgensson, Bijlow, Bozenik, Haps, Kokcu, Sinisterra, Fer en Malacia. Je mist gewoon 7/8 potentiele basisspelers terwijl je de drukste periode ingaat. als we al willen overwinteren in Europa en die 3de plek willen vaststellen lijken die kansen nou wel vergeven. wanneer is die gifbeker nou is leeeeeg. enige goeie nieuws waar ik me aan vast hou is dat sini in de komende weken minuten kan gan maken.

Als corona ons niet pakt, zijn het alsnog de blessures wel.. Pff, wat een waslijst weer en zo ontzettend jammer van en voor Haps. En dan kwamen Kokcu en Malacia ook nog eens terug met een blessure (al lijken die mee te vallen). De net zo lekker lopende en gevaarlijke linkerkant wederom uit elkaar. Dat kan dalijk ineens een linkerkant van Smeuler/hendriks/johnston en Diemers worden. Nou..

Echt jammer dat Haps zo veel geblesseerd is. Doet het momenteel echt heel goed bij Feyenoord en beukte tegen de deur van het Nederlands Elftal aan.

Verdomme. Kom nou eens met positief nieuws.

19 november 2020 om 15:23

Gevaarlijk verzoek in deze tijden van corona..

Dit blijf ik jammer vinden hoor. Haps is toch wel echt een speler die zonder al die blessures al een stuk verder had kunnen zijn en gegarandeerd de vaste linksback van oranje was geweest, daar ben ik van overtuigd.

toch tien potjes meegedaan dit keer... niet slecht. Haps en Jorgensen zo snel mogelijk proberen te slijten. Kosten alleen maar geld en je hebt er niets aan.

Niet normaal zeg!! Moet er voor sommige spelers niet gekeken maar een alternatieve trainingsmethode of naar de belasting oid. Altijd makkelijk roepen van de zijkant maar ik Tennis 25 uur in de week, fitness 3x per week en geef Tennisles 35 uur in de week. Dan moet ik ook kijken naar hoe ik zorg dat ik dit blijf, in mijn geval dagelijkse mobiliteit training, voeding en 1x per week yoga zorgt ervoor dat ik nooit tot nauwelijks last van blessures heb gehad. Zonder die yoga voeding en mobiliteit consequent blessures gehad vroeger met minder training. Wat een verschrikking zeg. Knap als we in de periode een beetje bij zouden kunnen blijven.

19 november 2020 om 15:21

Je kan tennis niet vergelijken met voetbal. Het is een heel andere manier van je lichaam gebruiken. Mijn zoon stond een keer bijna 5 uur op de baan voor 1 tenniswedstrijd. Geen enkele voetballer zou dat volhouden, terwijl tennissers wel vaker van die lange wedstrijden hebben.

Hij gaat tegenwoordig al door het leven als Arjen Haps. Het is toch zonde dat ie zo vaak geblesseerd is. Deze jongen had wellicht al hogerop kunnen spelen als het even meezat.

Je gaat je toch afvragen wat Rick Cost, de performance manager, met de spelers doet. Het is nu de zoveelste.

19 november 2020 om 13:35

''het is nu de zoveelste.'' En wederom dezelfde als bij vorige coaches.

19 november 2020 om 13:41

Het zijn inderdaad telkens weer dezelfde spelers, maar moet er ook niet eens gekeken worden naar de manier van trainen? Want je leest nu bijna om de twee weken wel dat een Feyenoordspeler voor (on)bepaalde tijd niet inzetbaar is vanwege een blessure (niet in de wedstrijd opgelopen).

Winterstop? Welke winterstop? Wel erg zuur voor Haps dat hij weer niet fit is, mits fit één van de betere bij Feyenoord.

Zo zonde voor hem (alweer), en eigenlijk ook pijnlijk voor heel Feyenoord wat er nu telkens weer aan de hand is met de spelers die juist als enige echte waarde op het veld hebben: Spelers met waarde bij Feyenoord: Haps (van glas), Bijlow (van glas), Sinisterra (langdurig eruit (geweest)), Kã¶kcu (hopeloos uit vorm en op het oog een matige mentaliteit), Berghuis (75 korting op de marktprijs) Senesi (enige hoop)

Jammer dat ie zo blessuregevoelig is. Zo kom je nooit aan een oproep voor Oranje Hapsie.

Goh verrassend! Bij het lezen van de titel denk je eigenlijk meteen aan Haps. Jammer voor die jongen, want hij kan prima voetballen en is gewoon een onbetwiste basisspeler bij Feyenoord mits dit. Nou is zijn gemis naar mijn idee op te vangen, maar het blijft zonde.

Las net het bericht. Het eerste wat ik dacht was dat de laatste weken Haps steeds beter in vorm kwam. Er werd toen geroepen dat hij Oranje waardig is. Ik zei toen meteen dat hij eerst maar fit moet blijven. En kijk wat er nu gebeurt...Deze jongen zou zonder zijn blessuregevoeligheid misschien al bij een mooie club in het buitenland spelen. Ook Oranje zou dan actueel zijn. Helaas licht hij er nu weer wat weken uit. Moeilijk om zo echt een grote stap te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 7 3 1 0
2019/2020 Feyenoord 16 2 1 0
2018/2019 Feyenoord 9 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 23 0 3 0
2016/2017 AZ 33 0 7 1
Laatste voetbalnieuws

Dick Advocaat: ‘Ridgeciano Haps zit niet in de gevangenis’

Ridgeciano Haps is ziek, verzekert trainer Dick Advocaat. De linksback ontbrak in de afgelopen drie officiële wedstrijden van Feyenoord en is er donderdag ook niet bij in het Europa League-duel met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren