‘Oranje lijkt op Belgen die in 2014 hun eerste eindtoernooi gingen spelen’

Donderdag, 19 november 2020 om 06:55Yanick Vos • Laatste update: 07:31

Het Nederlands elftal sluit het kalenderjaar 2020 af met een overwinning op Polen in de Nations League. De 1-2 zege is niet genoeg voor de eerste plaats in de groepsfase, waardoor kwalificatie voor de Final Four aan de neus van Frank de Boer en zijn team voorbij gaat. De Nederlandse kranten zijn donderdag eensgezind: de bondscoach kan met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen interlandperiode, maar met name in verdedigend opzicht is er nog veel werk aan de winkel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Mooi voor de Boer dat de meeste criticasters steeds minder hoog van de toren kunnen blazen. Hij laat het zien met een uitgedunde selectie!

19 november 2020 om 07:42

Ik vind het ook onzin die kritiek op de verdediging van oranje. Je mist achterin twee giganten genaamd van Dijk en de Ligt....dat scheelt nogal, zowel wat betreft snelheid als kopkracht. Oranje heeft een prima selectie straks op t EK. Niet geweldig, en we zullen niet winnen, maar een kwart of halve finale moet wel lukken.

19 november 2020 om 09:06

Inderdaad, gisteren speelde je gewoon met op alle verdedigende posities de tweede keus. Je eerste keeper is er niet bij (al vind ik Krul gewoon een prima indruk maken), je vaste centrum ontbreekt en je staat als klap op de vuurpijl met Van Aanholt en Hateboer op de back posities. Maak van die achterste linie Dumfries - De Ligt - Van Dijk - Wijndal (of Haps die misschien ook nog wel een kans gaat krijgen volgende keer) en je staat gelijk 10 keer beter achterin.

19 november 2020 om 09:14

Anderzijds moet je ook eerlijk zijn en opmerken dat niet alles aan de defensie ligt (net als tegen Bosnië dat ook veel te veel kansen creëerde). Dat middenveld is het op defensief vlak toch ook nog niet, al kan dat natuurlijk nog komen omdat ze weinig hebben samengespeeld.

19 november 2020 om 09:50

Klopt, het ligt nooit enkel aan defensie, maar een stabiele en sterke defensie is wel de basis. Ook op je middenveld mis je je meest defensieve pion die normaliter vaak speelt: De Roon. Ik vind Klaassen daar een prima stand-in in principe (aan de bal een stuk beter maar puur defensief wel minder) maar ja, dat is zeker nog even wennen in die nieuwe samenstelling. Daarbij komt ook nog dat Klaassen gisteren een vrij ongelukkige wedstrijd speelde, is misschien wel 15 keer uitgegleden ook bijvoorbeeld, het was niet zijn dag haha.

19 november 2020 om 10:10

Maar ook al is de verdedigende lijn een tweede keus, dan moet je er alsnog amper doorheen kunnen komen als tegenstander? Het zijn nota bene onze beste verdedigers van het land.

19 november 2020 om 10:29

Dat is onzin hoor Daan. Zet er bij welk land dan ook 4 reserve verdedigers en de tweede keeper in en het wordt gewoon per definitie een stuk zwakker. Al is het alleen maar door het gebrek aan automatismen, naast dat ze ook gewoon alle 4 minder zijn dan de eerste keus op die positie.

19 november 2020 om 10:40

@sanderk91 Iedereen ging daar continu op z'n waffel. Zo'n grasmat verwacht je misschien als je in Liechtenstein moet spelen, maar toch niet in een groot land als Polen?

En idd, een goede defensie komt ook als de rest van het team meeverdedigt, En dan met name het middenveld. Dat ging af en toe goed mis. Maar goed, Klaassen bevalt me daarbuiten eigenlijk wel op het middenveld. Er zit nu, om een cliché te gebruiken, meer voetbal in de ploeg.

Maar misschien dat tegen toplanden een De Roon toch handiger is. Mooi vraagstuk voor de bondscoach

19 november 2020 om 07:48

Heel NL is content met FdB en zijn ploeg. Op het EK zien we straks echt wel wat ie met Oranje in staat is. Met wat geluk kan Oranje ver komen.griekenland en Denemarken konden dat ook. Nederland dus straks mogelijk Europees kampioen 2021,

19 november 2020 om 08:30

Je weet dat er in de tijd van de Grieken en vooral Denemarken er minder landen meededen? Denemarken was na 5 potjes al Europees kampioen?

19 november 2020 om 08:44

Alleen de beste teams deden toen mee. Dat maakt het eerder moeilijker om ver te komen.

19 november 2020 om 08:53

De beste teams doen altijd mee.

19 november 2020 om 09:01

Denemarken had zich eigenlijk niet eens geplaatst

19 november 2020 om 09:08

Die spelers hadden hun vakantie al geboekt of waren al op vakantie

19 november 2020 om 09:15

Je weet ook dat Griekenland 2x won van Portugal,Frankrijk en de favoriet Tsjechie versloeg en ook nog Spanje uitschakelde in de groep,op het ek was het enigste topland dat Portugal pas in de finale tegen Frankrijk

Wat mij betreft moet je ook vooral terugkijken op Bosnië uit, en dan heel hard zijn voor jezelf: we hadden gewoon 1e moeten worden!

19 november 2020 om 07:50

Hoezo? Je zit in de groep met Italië dat veel en veel verder is dan Oranje... en dat bedoel ik deels op kwaliteit maar vooral op automatisme. Een bondscoach dat er al 2 jaar zit en Nooit gekke opstellingen. Beter dan 2e worden had Frank niet kunnen doen

19 november 2020 om 08:04

Als ze bij Bosnie hadden gewonnen waren ze 1ste geworden, dus ze hadden het zeker wel beter kunnen doen.

19 november 2020 om 08:28

En als Italië de 1e wedstrijd can Bosnië had gewonnen was deze discussie niet eens van toepassing geweest.

19 november 2020 om 08:40

Nee juist daarom. Dan had je niks kunnen zeggen en gaf vooral de onderlinge wedstrijden tegen Italie de doorslag. Maar je kan nu toch niet zeggen dat ze het maximale eruit hebben gehaald als winstpartij tegen Bosnie genoeg was geweest voor de 1ste plek.

19 november 2020 om 08:46

Als ja, als. Zoals Ikbenjouniet ook zegt, dat geldt net zo hard voor de wedstrijd van de Italianen tegen Bosnië.

Is toch een rare manier van redeneren?

19 november 2020 om 08:51

@gooner4 maar Italie heeft niet gewonnen van Bosnie. Als je uiteindelijk ziet dat je genoeg had als je gewonnen had bij Bosnie, dan kan je toch niet zeggen dat het maximale eruit is gehaald? Italie heeft Nederland de ruimte gegeven om ze nog voorbij te laten komen maar dat heeft Nederland laten liggen.

19 november 2020 om 09:10

@ikbenjouniet: Jawel hoor, want dan was Nederland groepswinnaar geworden, maar dan had men in Italie gezegd: "cazzo! We hadden die eerste pot van Bosnie moeten winnen.." Nederland heeft het zelf laten liggen, Italie is goed weg gekomen, het had ook andersom kunnen zijn en dan had men daar weer gebaald van een onnodig gelijkspel. De discussie blijft dus van toepassing, alleen verandert van locatie

19 november 2020 om 09:16

Hoezo veel verder? De afgelopen wedstrijd in Bergamo ging volledig gelijk op hoor? Sterker nog die wedstrijd had Oranje zeker kunnen winnen.

19 november 2020 om 09:18

Pablo als Casillas een schoenmaat kleiner had ,dan ....

19 november 2020 om 09:33

@recoba19 Het gaat niet om als, maar of het maximale eruit is gehaald. Je kijkt toch altijd terug of je beter had kunnen presteren. Als je dan nu ziet dat een winstpartij tegen Bosnie genoeg was is dat toch erg zonde. Dat je 2x niet wint van Italie kan gebeuren maar alsnog hebben ze de kans gegeven om Nederland te laten passeren.

19 november 2020 om 10:25

Italië is helemaal niet goed weggekomen, wat een slap gelul zeg. Nederland heeft nul keer gewonnen van Italië. Laten we niet doen alsof Italië goed weg kwam. Nul keer verloren. Al 2 jaar..

19 november 2020 om 10:40

Als Nederland 'gewoon' had gewonnen in Zenica dan had Italie er uit gelegen maurootje, ookal hebben ze al 2 jaar niet verloren. Dus ja, in dat opzich zijn ze er goed mee weg gekomen want het had ook de andere kant op kunnen vallen. Geen idee waarom je daar zo geagiteerd op reageert..

19 november 2020 om 11:13

Omdat je zo alles ter discussie kan stellen; en zegt zegt nu alleen als bij Nederland, terwijl als Italiã« "gewoon" had gewonnen tegen Bosnie was Nederland er alsnog uit als zij wonnen tegen Bosnie...dus hoe je het ook went of keert, Italiã« had aan het langste eind getrokken in deze discussie.

Bijzonder hoe de voetballerij in elkaar steekt. Veltman, Blind en in mindere mate de Ligt werden en worden ondanks vele matige wedstrijden met overduidelijke fouten in oranje constant verdedigd. De Vrij speelt twee wedstrijden matig, zonder een sterkhouder als Van Dijk naast zich maar met een hele matige hatenboer naast hem en een nieuwe keeper en wordt meteen afgeschreven. Ongelofelijk. In Italië, waar de Ligt het enorm moeilijk heeft, wordt hij uitgeroepen tot beste verdediger en is iedereen lyrisch over zijn voetballende kwaliteiten, maar Nederland brandt hem af om deze twee nietszeggende wedstrijden.

19 november 2020 om 07:48

@Jeroen, klopt wel wat je zegt. Het probleem met de Vrij, in mijn ogen, is dat ik hem in Oranje nog nooit een echt goede wedstrijd heb zien spelen.

19 november 2020 om 07:50

Het is even geleden, maar wk 2014 vergeten? Daarna heeft hij weinig kansen gehad

19 november 2020 om 07:53

@Jeroen, zou best kunnen hoor dat hij in 2014 goed was. Ik heb eigenlijk geen blijvende herinnering aan de optredens van de Vrij tijdens het WK 2014.

19 november 2020 om 07:55

Dat is de voetbalwereld in een notendop. Hateboer,Messi, zelfde verhaal. er zijn zoveel spelers die wel presteren bij hun club maar niet voor hun land. Of andersom.

19 november 2020 om 08:25

de Ligt heeft het helemaal niet moeilijk in Italie. Hoe komen mensen daarop?? Wens is de vader van de gedachte denk. Hij heeft de helft niet gespeeld vanwege een blessure en een kwart met een blessure gespeeld. Is de eerste die word opgesteld bij Juve in de verdediging als hij weer fit is. de Vrij is gewoon minder dan de Ligt in zo'n beetje elk aspect van het verdediger zijn.

19 november 2020 om 08:56

Hoe komen we daarop? Misschien de bakken kritiek toen hij elke week hands maakte. Toen hij niet aan het systeem gewend was en regelmatig foutjes maakte. De Vrij is doorgaans uiterst stabiel. Met van dijk naast hem ging het een stuk beter. Je kan moeilijk ontkennen dat het lastig is goed te spelen als naast je de lamme en de blinde spelen. De Vrij is echt een uitstekende verdediger. Niet voor niets ver boven de ligt verkozen vorig seizoen in Italië

19 november 2020 om 09:08

De Vrij speelde vorig seizoen jaren in Italië terwijl De Ligt er net was begonnen. Daarnaast speelde De Ligt naast Blind ook goed. Van iemand die vorig seizoen is uitgeroepen tot de beste verdediger van Italië mag je verwachten dat hij geen cruciale fouten maakt.

19 november 2020 om 09:15

@feye88,
De Ligt wist anders prima te presteren met de Lamme(veltman) en de Blinde(blind) naast zich en kwam 5 seconden tekort om met deze spelers naast zich de CL finale te halen. De Vrij zal bij Inter vast wel een prima speler zijn als libero in het systeem met 3 centrale verdedigers, maar als je met 2 centrale speelt dan moet je ook nog wel eens daadwerkelijk een man oppakken en uitschakelen en de afgelopen wedstrijden voor oranje heeft hij niet laten zien dat hij dat kan. Als ik hem zo de interlands zie spelen en zie dat zelfs een Veltman het beter deed dan snap ik echt niet hoe De Vrij is uitverkozen tot beste verdediger van Italie.

19 november 2020 om 09:18

Toen Blind nog een acceptabel niveau haalde ja. Die is al 1,5 jaar niet in goede doen

19 november 2020 om 10:04

HAha. De ligt wist goed te presteren naast blind? De blind speelt zeer belabberd namens Nederland en wordt vaak in bescherm genomen terwijl hij veel fouten maakt. Ik heb juist weinig wedstrijden gezien waarin de ligt zo goed was als jij beweert. Hij wordt vaak gewaardeerd omdat hij een potentiële speler beter is dan de vrij, maar dat is hij zeker niet, of hij dat wordt moet ik dat echt nog zien.

19 november 2020 om 07:51

Maak je niet druk. Teveel hebben sowieso azijn gedronken, en clubvoorkeuren laten ze ook alleen maar doorschemeren. Zelf zijn ze namelijk helemaal geweldig, en maken ze geen fouten of zijn ze afhankelijk van anderen. Eigenlijk is het best vreemd dat ze er zelf niet instaan of leiding geven.

19 november 2020 om 08:19

En 1 van deze personen is jeroen zelf. Het gehele feyenoord behoort volgens in in oranje te staan. Zelfs als messi een nederlander was en bij ajax speelde, dan zou deze volgens hem niet in de basis moeten staan. De vrij is geen slechte verdediger, maar de ligt en van dijk zijn gewoon beter. Mocht v dijk niet op tijd terug zijn voor het ek, dan kan het zelfs gebeuren dat het blind de ligt gaat worden. Niet omdat het ajacieden zijn, maar om een simpele reden dat ze geweldig samen hebben gespeeld. Een zekerheidje dus. Club belang is niet belangrijk. Ik zie liever een geweldig aanvallend oranje zonder ajacieden, dan een verdedigend beton voetballend oranje met ajacieden.

19 november 2020 om 08:31

Oke, dank u dat wist ik niet. Dan moet hij ook niet zeuren. De boer heeft een idee, en bedenkt met zijn team welke spelers zij selecteren. Of we het er nu mee eens zijn of niet het is zijn keuze. Lopen nog genoeg vervangers op de Europese velden, het is alleen dat je of bij een topclub moet spelen Europees of in de eredivisie om geselecteerd te worden dat vind ik alleen een minder puntje.

19 november 2020 om 08:44

Haha Musi26, dan lees je mijn berichten verkeerd. Heb laatst inderdaad aangegeven dat Haps een selectie verdiende en Bijlow een kans moest krijgen. En dat het vreemd was dat Berghuis weinig speelde de vorige interlandperiode en dat heeft hij ook bewezen. Verder komt er echt niemand bij Feyenoord in aanmerking. Wat betreft de Ajacieden vind ik de selectie van Klaassen en Blind terecht. Al vind ik Blind op linksback nooit een succes. Promes is sowieso matig, daarvoor had ik graag iemand anders gezien en voor Gravenberch en Schuurs kwam het mijn inziens te vroeg. Dat zeg ik niet met een gekleurde bril. Maar ik merk wel dat mensen met een Feyenoord achtergrond veel harder worden aangepakt op Voetbalzone, Berghuis speelde een sterke pot vorige week, maar iedereen had het over de twee gemiste kansen. Dan verdedig ik dat ja. Zo ook bij De Vrij, maar dat heb ik hierboven al uitgelegd.

19 november 2020 om 08:47

De Boer gaf zelf de voorkeur aan Bizot terwijl die dramatisch speelde omdat hij hem niet gelijk wilde laten vallen en hij prettig had samengewerkt met hem bij Ajax. Met zo'n uitleg weet je gewoon dat het een oneerlijke concurrentiestrijd word en dat is vooral erg zuur voor Bijlow.

19 november 2020 om 09:00

Van Dijk en De Ligt zijn niet gewoon beter. De Ligt moet nog maar bewijzen dat die het niveau van De Vrij heeft. Oftewel, een jaar stabiel in de Serie A spelen. Het punt is dat De Vrij het nu moet doen met de allerslechtste verdediging naast zich, waarbij je ook nog duidelijk merkt dat De Boer vooral aandacht geeft aan aanvallend spel. Met Hateboer, Blind en van Aanholt valt er echt geen eer te behalen voor De Vrij.

19 november 2020 om 09:17

@jeroenf222: Ik ga niet op heel je clubvoorkeur verhaal in verder maar wil alleen even reageren op je uitspraak over Berghuis. Je zegt dat hij een sterke pot speelde maar dat iedereen het had over z'n 2 gemiste kansen? Dat is echt onzin, ik zie echt wijde acceptatie voor Berghuis als onze vaste rechtsbuiten momenteel. Vrijwel iedereen vind hem een sterke indruk maken en hij werd zeker niet afgerekend op zijn gemiste kansen (hij had nota 2 assists - 1 onterecht afgekeurd), dat is gewoon uitstekend. Nu als invaller wederom belangrijk. Berghuis is gewoon de beste vleugelspeler die we momenteel hebben. Dat is de overgrote meerderheid van VZ (ongeacht welke club ze supporten) gewoon met je eens hoor. Ik denk dat je een beetje erg selectief leest.

19 november 2020 om 09:54

Goed dat jij het ook ziet Sanderk91 en wellicht lees ik selectief, dat doet uiteindelijk iedereen. Vandaar ook mijn toelichting hierboven en misschien moet ik meningen over Berghuis op Twitter en Voetbalzone niet te zwaar wegen, maar toch heb ik het idee dat Berghuis te streng bekritiseerd werd. En echt waar ik kijk bij dat soort wedstrijden en naar mijn idee onterechte kritiek niet naar clubvoorkeuren. Wijndal werd na zijn eerste wedstrijd in oranje afgebrand, ik heb hem verdedigd omdat het wel eens zenuwen kunnen zijn. Zo ook bij Hateboer, echter heeft die nu genoeg kansen gehad en niks laten zien. Dus vind ik dat er weer anderen de kans moeten krijgen. Met betrekking tot Veltman werd vorige week voor veel mensen aangeven dat hij ondanks zijn fout zo goed speelde....bij Veltman blijft die fout altijd terugkeren. Dan is dat niet meer te verdedigen en ben ik ondanks zijn achtergrond kritisch. Net als dat ik Toornstra, ondanks zijn achtergrond, totaal geen oranje materiaal vind. Ik kijk daarbij dus niet naar clubs, maar probeer wel redelijk te kijken.

19 november 2020 om 07:57

In Italie zijn ze ook lyrisch om Hateboer bij Atalanta. Dat is vorig seizoen, als je dit seizoen ook mee kijkt dan hoor je vaak genoeg dat De Vrij in een echte dip zit. De Ligt en Blind hebben vaak genoeg met elkaar een duo gevormd, De Vrij was gewoon vaak verdwaald. Natuurlijk is het een goede en belangrijke speler, maar al die jongens krijgen genoeg over zich heen, en dat krijgt hij dan ook als hij z'n kansen niet pakt en gewoon erg matig voor de dag komt.

19 november 2020 om 08:00

@jerien, niets bijzonder aan. De vrij verdedigd als een kleuter. Voor hem geldt hetzelfde als voor de Promes uit Rusland. leuk dat ze je uitroepen tot beste verdediger, zien er niets van terug. Dacht dat we met de vrij een goede nummer 3 hadden, maar van der Vaart zei het uitstekend. Je miste gisteren nog bijna Veltman. Ik betwijfel dan ook ten zeerste of de Vrij zo geweldig is zodra hij ruimte in zijn rug heeft. Daar ging het namelijk keer op keer fout. Daarnaast de ligt enorm moeilijk? Ja de eerste maand ja, daarna was dat enorm moeilijke toch echt voorbij.

19 november 2020 om 08:02

Van der vaart had het over Blind, van Aanholt en Hateboer. De eerste goal was alleen al te voorkomen als Blind zou snappen dat je de weg naar de goal af moet snijden. Overigens bevestig je mijn punt, de vrij wordt afgerekend op een wedstrijd met 3 hele slechte spelers naast hem

19 november 2020 om 08:18

Nee, de vrij wordt afgerekend op zijn slechte verdedigen. Zou de analyse van van der Vaart nog eens erop na kijken. Weinig flexibel en gewoon niet uitstappen om voorzetten eruit te halen als er voldoende spelers zijn om aan over te dragen (die je ook nog gezien hebt). Een topverderdediger doet dat wel. Echt heel raar dat van d'r vaart het over het centrum heeft, met voorbeelden van blind en de Vrij komt, maar het met zijn opmerking opeens niet over de vrij heeft. Polen heeft meer dan een kans gehad op een goal, terwijl het echt geen topploeg was. Bosnië ook. Eerst had je nog het excuus dat de middenvelders aan schijnverdedigen doen, maar ook die vlieger ging niet meer op. Jij laat heel erg je clubvoorkeur spreken. De vrij was een van de hele slechte spelers. De ligt kon uitblinken naast diezelfde blind. Zo erg dat de topclub van Italië hem koste wat kost wilde hebben.

19 november 2020 om 08:21

Als de vrij gewoon op zijn positie stond, dan had blind helemaal niets hoeven te doen. Hij liep gisteren veels te veel uit positie. Laat het voetballen aan blind over en laat de vrij gewoon de laatste man zijn. Niet andersom.

19 november 2020 om 08:34

Dat De Vrij en Blind het niet goed doen komt voor een groot deel op het conto van Frank de Boer. Hij laat zijn backs hoog staan aan beide kanten. Als ze dan balverlies lijden staan ze verkeerd en kunnen ze nooit op tijd terug zijn. Als je dan ook nog Blind op stelt die fysiek te slap en te traag is om rugdekking te geven dan ligt alles open. Tel daar bij op een trage Klaasen die ook de neiging heeft om naar voren te lopen dan is al het balverlies gevaarlijk.

Als je zo wilt spelen zoals De Boer doet dan moet je het met andere spelers doen. En niet met een Daley Blind of Hans Hateboer. Koeman had dat door en liet De Roon niet voor niets spelen, die is in staat verdedigend te denken op het middenveld en durft een functionele overtreding te maken om de counter er uit te halen. En ja ik weet dat De Boer het met veel afwezigen moet doen. Maar juist daarom moet hij misschien anders gaan spelen.

19 november 2020 om 08:50

Ik geef ook aan dat De Vrij erg matig speelde, ik geef alleen ook aan dat hij nu volledig wordt afgebrand. Dat laatste vind ik niet terecht gezien de omstandigheden.

19 november 2020 om 08:53

Eens Met Burdy dat de backs veel te hoog stonden. Prima dat ze mee opkomen, maar ze moeten niet te hoog blijven staan. Dat is niet te belopen voor het middenveld

19 november 2020 om 09:24

Hij wordt helemaal niet volledig afgebrand, wat stel jij je aan joh. De Vrij speelde matig gisteren, maar was de 'beste' (lees: minst slechte) van de vier verdedigers die in de basis stonden. Na zijn uitverkiezing als beste verdediger van de Serie A verwachten veel mensen wel wat meer van hem dan wat hij deze interlandperiode (en vele voorgaande keren als hij speelde ook) liet zien eerlijk gezegd ja, hij hoort leiding te geven aan die gelegenheidsverdediging van gisteren. Hij moet in zulke wedstrijden tonen dat hij aantoonbaar beter is dan De Ligt, dat doet hij mijns inziens niet. Ik denk daarom dat De Boer als iedereen weer fit is dus ook weer 'gewoon' terug over gaat naar De Ligt en Van Dijk, dat is gewoon ons beste centrum. Kan De Vrij nog zo goed spelen zonder directe tegenstander in Inter's 5-3-2 (als spelmaker van achteruit) maar in een 4-mans defensie bij Oranje is het vaak gewoon niet indrukwekkend.

19 november 2020 om 09:25

@jeroenf222
De Ligt werd op 17 jarige leeftijd ook helemaal afgebrand toen hij er net bijzat en matigere spelers om zich heen had staan. Veltman werd na 1 momentje compleet neergehaald door alles en iedereen na de wedstrijd tegen Spanje, ondertussen is De Vrij verkozen tot verdediger van het jaar in Italie, maar heeft in de minuten die hij mocht maken eigenlijk geen moment gehad waar hij liet zien dat hij een concurrent zou zijn voor De Ligt/van Dijk in het Nederlands elftal, mag het dan even dat er van zo'n iemand meer verwacht wordt?

19 november 2020 om 10:13

@musi6 De vrij stond op zijn positie. Ik lees comment after comment waar jij de vrij wilt afbranden maar steeds fouten van andere benoemt om hem te afbranden. Jij zegt dat Jeroen en club voorkeur hebt, maar dat is meer te zien bij jou dan bij hem.

19 november 2020 om 10:18

@ajaxenschede, dus jij vindt dat de vrij geen enkele wedstrijd voor Nederland heeft goed gespeeld en de ligt wel en daarom laat hij niet zien dat hij geen concurrent is van de ligt. Hmm gek de feit dat de vrij geen kadotjes geef aan de tegenstanders waardoor goals uitkomen lijkt mij al een reden waarom hij stabiliseren is dan de ligt. Apart. Of ben de matige wedstrijden van de ligt vergeten.

19 november 2020 om 08:06

Hoe ben jij van mening dat Blind en Veltman verdedigd worden in de media? Ik heb niemand in de media een goede mening zien hebben over die twee. Ook nu wordt er aangegeven dat Blind verzuimde om die Pool naar buiten te dwingen, Derksen (tja het is Derksen, maar toch media) noemt Blind een gedateerde voetballer, over Veltman heb ik überhaupt nog nooit een goed woord gehoord bij het NL elftal. Er wordt aangegeven dat het duo De Vrij-Blind niet betrouwbaar genoeg is, waar geen woord aan gelogen is gezien de afgelopen interlandperiode. Om de een of andere reden herken jij hier alleen kritiek richting De Vrij in. Zal wel met clubvoorkeur te maken hebben.

19 november 2020 om 08:24

De Ligt heeft ook naast Blind gespeeld en toen deed hij het ook goed. Je kan het wel over 2014 hebben dat De Vrij het toen goed deed in Oranje maar dat is bijna 7 jaar geleden! Feit is dat hij het bij Oranje niet goed doet. Dit seizoen speelt hij trouwens ook in Italië maar matig. En als jij denkt dat bij Veltman en Blind de hand boven het hoofd wordt gehouden, ben je blind. Als er mensen zijn die worden afgekraakt in Oranje, zijn zij het wel.

19 november 2020 om 09:21

@Kyle66 je hebt het zelf ook over twee jaar geleden toen Blind nog een acceptabel niveau haalde maar daarna is hij steeds minder gaan presteren

19 november 2020 om 09:52

Dat de Vrij vorig jaar is uitgeroepen tot beste verdediger en in 2014 geweldig speelde voor oranje wil ik dan ook niet meer horen. Het gaat om dit moment en dan komen zowel Blind als de Vrij (iig bij 4 verdedigers met hoog spelende backs) tekort voor oranje.

19 november 2020 om 09:56

Dat is idd op dit moment niet relevant. Het enige wat ik aangeeft is dat De Ligt een slecht seizoen achter de rug heeft bij Juventus dus dat we ook nog maar moeten afwachten in wat vorm hij straks is als hij terug keert en of hij in tegenstelling tot De Vrij wel in zijn eentje deze zwalkende verdediging op de been weet te houden

19 november 2020 om 08:49

De Ligt heeft het enorm moeilijk? De Ligt heeft wat klote situaties gehad met die handsballen, maar verder heeft hij het meer dan prima gedaan. Heeft zich echt heel goed herpakt. De Vrij werd idd gekozen als beste cv, maar wel in een systeem met 3 verdedigers. Is totaal wat anders dan een systeem met 2 verdedigers en dat zie je wel weer. Geldt ook voor Hateboer. Als vleugelback is die een stuk beter dan als echte back (al is die als vleugelback ook waardeloos in Oranje). Verder krijgen Blind en met name Veltman ook bakken met kritiek. Vraag me echt of hoe jij op al jouw gedachten komt.

19 november 2020 om 08:51

Nou, De Vrij maakt momenteel in Italie ook niet zijn beste periode door. Vorig seizoen inderdaad uitgeroepen tot de beste CV, maar dit huidige seizoen heeft hij moeite om zijn vorm te vinden. Nu is De Vrij de meest ervaren CV van Oranje en natuurlijk heeft hij een matige achterhoede, maar juist hij is degene van wie je verwacht dat hij de achterhoede op sleeptouw neemt en aanstuurt. Ik ben bang dat De Vrij, juist op het moment dat hij in Oranje de kans krijgt, compleet uit vorm is.

19 november 2020 om 08:56

De vrij presteert altijd heel goed maar in een ander systeem, al jaren doet hij het goed als er 532 word gespeel maar zodra er meer ruimte komt met een 4 mans verdediging krijgt hij het lastig. Ik vind dit vooral het punt wat iedereen vergeet.

19 november 2020 om 08:56

Dat heeft toch met een clubvoorkeur (en onderbuikgevoel) te maken. Blind in oranje vind ik echt niet kunnen, al helemaal niet centraal in de verdedigen. Hij kan simpelweg niet verdedigen en is te langzaam. Hij kan wel opbouwen en heeft een goede pass, maar daar hebben we andere spelers voor. Veltman wordt overigens wel geregeld afgemaakt.

19 november 2020 om 08:57

@jeroenf222, ik ben het totaal oneens met je reactie. De Vrij is in Italië inderdaad een gerespecteerde verdediger in een 5-mans verdediging. Daar blinkt hij in uit, omdat zijn zwaktes daar veel minder uit komen, en hij vooral in zijn kracht gezet wordt. In een 4-mans verdediging is hij gewoon heel kwetsbaar, omdat hij positioneel erg slecht is en hij veel meer ruimte moet verdedigen. Ik ben dan ook van mening dat de Ligt met van Dijk in een 4-mans verdediging onomstreden zijn en vele malen beter dan de Vrij. Dat je zegt dat de Ligt het moeilijk heeft in Italië is ook onzin! Hij had een moeizame start met een paar foutjes en de concurrentie van Chiellini en Bonucci (wat geen schande is). Maar na korte tijd was hij toch onomstreden basisspeler en uitgeroepen door de fans als beste transfer van afgelopen seizoen.

Blind en Veltman krijgen overigens ook heel veel kritiek. Iedereen valt altijd over Veltman, omdat hij niet goed genoeg is, waar ik het overigens volkomen mee eens ben. En ook Blind krijgt regelmatig kritiek op zijn snelheid en slappe verdedigen. Echter heeft hij wel een geweldige pass en inzicht voor een verdediger, waarmee hij vooral in de opbouw heel veel waarde toe voegt.

Wat we wel kunnen concluderen is dat een 4-mans verdediging met Blind en de Vrij in het centrum echt niet kan. Dat ziet er gewoon amateuristisch uit. Beiden zouden in een 5-mans verdediging prima mee kunnen, of met een wereldverdediger naar zich wellicht ook nog, maar samen is het lachwekkend.

19 november 2020 om 09:23

Maar De Ligt was ook uitermate kwetsbaar bij Juve in een 4 mans verdediging. Ik ga niet zeggen dat De Vrij niet slecht heeft gespeeld de laatste twee interlands maar DeLigt heeft in Oranje en bij Juventus ook nog niet echt overtuigd

19 november 2020 om 10:59

Alleen in zijn eerste 2 maanden. Daarna speelde hij echt prima! Ook in Oranje speelde hij in de vorige Nations league echt top. Was verdedigend waarschijnlijk nog belangrijker dan van Dijk.

19 november 2020 om 09:08

Ach bepaalde spelers brengen bepaalde verwachtingen mee. Herrinder je nog De Ligt tegen Bulgarije? Die toen net debuteerde. Doelpunten kwamen door grote fouten van Jeroen Zoet maar De Ligt werd met de grond gelijk gemaakt. In Nederland werd zelfs Van Persie niet goed genoeg bevonden voor de spits terwijl hij de PL aan gort schoot. Jet moet minimaal een Johan Cruijf/Frenkie zijn anders kan je niks fout doen.

19 november 2020 om 09:15

Nou, Veltman is pispaal numero uno in Nederland en wordt constant door veel mensen belachelijk gemaakt. Blind krijgt de laatste tijd minder kritiek, maar heeft ook hele periodes niks goed kunnen doen. Kritiek op de Vrij vind ik nogal meevallen, ja hij maakte een paar fouten waar goals uit komen.
Maar ik vind niet dat hij afgebrand wordt als een Veltman of vroeger Blind

19 november 2020 om 09:28

Maar Veltman maakt al 10 jaar lang structureel cruciale fouten. Dan is het logisch dat mensen daar klaar mee zijn. Blind en De Vrij hebben dat veel minder dus die zullen ook meer krediet hebben omdat we die ook vaak heel goed hebben zien spelen

19 november 2020 om 09:37

Waarom breng jij jouw waarheid als een feit? Uit onderzoek van OPTA bleek duidelijk dat Veltman in Nederland het goed deed, maar jij schuift liever de objectieve cijfers opzij om je onderbuikgevoel te geloven. De Vrij is al twee wedstrijden schuldig aan doelpunten. Dat betekent dat hij het slechter heeft gedaan dan Veltman. Maar ach, waarom reageer ik nog op jou. Veltman heeft ooit je knikkers afgepakt en dat weet iedereen op deze site.

19 november 2020 om 09:57

De goal van gisteren kwam echt op het conto van Hateboer en Blind. Blind moet gewoon snijden. En Veltman maakt structureel een fout waar een goal uitkomt, dat valt nuet meet te ontkennen.

19 november 2020 om 10:00

Uit onderzoek van Opta is Veltman ook een van de beste vijf verdedigers van Europa dus hoe serieus moet ik dat nemen? Als Opta nou ook eens een lijstje maakt van al zijn cruciale blunders de afgelopen 10 jaar dan zou dat een wat accurater beeld geven. Veltman gaf in die eerste wedstrijd tegen Italië onder Lodeweges en tegen Spanje ook een goal weg maar dat zal wel weer aan Hateboer hebben gelegen natuurlijk want volgens Opta maakt Veltman nooit fouten

19 november 2020 om 09:47

Ten eerste wordt Veltman door vrijwel niemand verdedigend. Ten tweede is de Vrij dit seizoen ook bij zijn club beduidend minder en heeft hij het eerdere wedstrijden in oranje ook niet laten zien.

19 november 2020 om 09:58

Kyle hierboven waagt toch ook weer een poging

19 november 2020 om 10:33

Ik blijf Veltman (als RB) ook verdedigen. Vind hem persoonlijk niks minder dan Dumfries, Mazroui, of wat er gisteren op RB stond. Echter schrijf ik bewust ook dat vrijwel niemand hem verdedigend. Er is niemand die meer kritiek krijgt dan Veltman en ik heb het idee dat Blind en Memphis in oranje samen een goede tweede zijn.

19 november 2020 om 09:48

@JeroenF222 Ik snap helemaal wat je bedoeld, ik denk dat het met name te maken heeft met leeftijd .. als je jong bent kom je er onderuit, de ligt was dramatisch begonnen bij oranje, ook bij Ajax en zelfs bij juve heeft hij soms gruwelijke fouten gemaakt, een de vrij bv was dan allang afgeschreven, je zou meteen horen die kan het niveau niet aan. Verder denk ik dat het bij bepaalde spelers ook met een bepaalde gunfactor te maken heeft, blind bv is al heel lang zwak had het bv ook bij man United niet altijd even makkelijk, daarentegen werd hij altijd opgesteld bij oranje elke bondscoach heeft ondanks ze verdedigende zwakheden hem opgesteld. Zijn passing daarentegen was altijd wel heel goed waardoor het ze verdedigende kwaliteiten een beetje verbloemde.

19 november 2020 om 09:59

Blind speelt eigenlijk alleen in het centrum wanneer er problemen zijn daar, anders zit ie gewoon op het bankje. Een tijd lang speelde hij als linksback, omdat we daar (zeker toen) gewoon helemaal geen opties hadden. Het moment dat iedereen fit is, dan zit Blind gewoon weer (terecht) op de bank. Ditzelfde geldt voor de Vrij. Wanneer Virgil en Matthijs fit zijn, dan zullen zij het centrum vormen met Aké achter van Dijk en de Vrij achter de Ligt.

19 november 2020 om 10:15

Nou Klene, Blind speelde eigenlijk vrijwel altijd op linksback, terwijl hij daar juist te traag voor is. Voetballend goed, maar je ziet het verschil gisteren toen Dumfries en Wijndal er in kwamen, snelle opkomende backs is zowel verdedigend als aanvallend in je voordeel

Als we goed zijn kunnen we van iedereen winnen. Dat is waar. Laten we ons vooral daar mee bezig houden. In de afgelopen periode was de voorhoede onze beste linie. En dat is best wel logisch want onze echte topspelers zitten daarachter maar waren afwezig: van Dijk, de Ligt. En zodoende moest Frenkie de Jong het alleen opknappen. Voorin hebben we alleen Depay die óf heel goed óf heel slecht is maar te kort komt voor de echte top. Daarnaast zijn Dumfries en Wijnaldum goede werkers met technische tekortkomingen. En Blind een technische speler met fysieke tekortkomingen. We hebben met Berghuis, Wijndal en Malen spelers met potentie. Alle anderen zijn eigenlijk middelmaat. Masr dat is niet erg. Als iedereen zijn taak uitvoert kun je ver komen met dit team.

Dat landen als Portugal, Spanje, Italië en Frankrijk momenteel sterker zijn geloof ik wel. Tegelijk geloof ik er best in dat Nederland zo'n ploeg kan uitschakelen op een groot toernooi. Bovendien kan het ook maar zo zijn dat die landen elkaar treffen, dat scheelt ook weer! Nederland is geen favoriet, meer een outsider. Maar ook outsiders kunnen heel ver komen op een toernooi en incidenteel wint een outsider zelfs. Voor mij zijn de belangrijkste take-aways van deze interlandperiode: Dumfries wint de concurrentiestrijd van Hateboer, van Dijk is centraal achterin onmisbaar, Wijndal heeft zichzelf fantastisch geprofileerd, we missen een topmiddenvelder naast Frenkie (Klaassen of de Roon is lood om oud ijzer), voorin ligt de concurrentiestrijd behoorlijk open (Berghuis, Stengs, Malen, Luuk de Jong en wie weet straks nog Bergwijn, Promes, Babel, Gakpo).

19 november 2020 om 08:00

Buiten die 4 landen die jij opnoemt zijn Duitsland, Engeland en België ook sterkere teams dan Nederland. Dat zijn dus 7 ploegen die beter zijn dan Nederland, ik zie ons zeker niet als outsider en verwacht weinig van het EK. Als je kwart finale al haalt dan heb je het geweldig gedaan als team.

19 november 2020 om 08:12

@barcalover, tsjah wat moeten we momenteel denken van een ploeg als Duitsland? Zeg het maar. Vergeet overigens niet dat na de poulefase een achtste finale wedstrijd wacht. Als Nederland de poule wint, dan tref je normaliter een land waar je ook van zou moeten kunnen winnen. Dan sta je dus al in de kwartfinale. Als als als telt niet, maar om bij voorbaat te stellen dat Nederland kansloos is vind ik te ver gaan.

19 november 2020 om 08:14

De poulefase krijg je al kado en wellicht tref je nog een nummer 3 uit een andere poule in de achtste finale. Van te voren zeggen dat kwartfinale geweldige prestatie is lijkt me vrij voorbarig.

19 november 2020 om 08:36

Duitsland is voor mij nog steeds een van de favorieten. Ondanks dat het bij hun niet lekker loopt. Met Kimmich, Sane, Gnabry, Werner en Goretzka heb je ongelooflijk veel talent, snelheid en kracht. En dan heb je ook van van de 3 beste keepers te wereld op het doel. Denk dat Oranje gewoon heel veel geluk nodig heeft om straks al die 7 ploegen te ontlopen of om van te winnen. Sws ben ik wel echt trots op hoe Oranje in de jaren onder Koeman is gegroeid en ook onder Frank is het (verassend genoeg) redelijk goed. Gister heb ik echt wel zitten genieten van het team. Ik laat me dus graag verassen op het EK

19 november 2020 om 08:59

En toch hebben we nog niet zo lang geleden tegen Spanje en Italie gespeeld (ok, Spanje was oefenpotje, maar Italie voor het 'echie` en daaruit bleek dat we best overeind kunnen blijven tegen deze landen. Overigens vind ik dat Klaassen heel veel toevoegt ten opzichte van De Roon, al is het maar in aanspeelbaarheid, direct spelen en doorjagen op de 2e bal. Achterin mis je wel echt leiderschap inderdaad, maar ook snelheid en duelkracht. Ik vind voorin Malen en Berghuis toch wel echt verder dan de rest die je opnoemt. Stengs heeft wel veel talent en Luuk is een breekijzer, maar de rest hoeft van mij niet zo nodig. O, en Dumfries en Wijndal moeten nu wel echt als eerste op papier voor wat betreft de back positie.

Hateboer valt me behoorlijk tegen in Oranje, maar bij dat tegendoelpunt brengt Klaassen hem ook wel in de problemen. Hij kan geen kant op ondanks dat hij wel actiever mag deelnemen aan het spel na een inworp. Het is gewoon een beetje lullig voor de boer op dit moment dat je achterin zoveel sterkhouders mist. Hopelijk is dat de volgende interland periode anders.

Ik denk ook niet dat Hateboer ooit een goede wedstrijd gaat spelen als je hem elke keer wisselt. Zeg een keer tegen zo'n jongen dat hij de komende 2 wedstrijden 90 minuten speelt, vooral als we (zoals ik hoop) switchen naar een 5-3-2 en oordeel dan nog eens. Nu speelt die jongen verkrampt omdat elke keer dat hij een foutje maakt, hij eruit gehaald wordt.

19 november 2020 om 08:26

532 is wat mij betreft gewoon not done. Is een teken van zwakte. Een keer een goede counter is leuk, maar alleen maar counteren is een teken van aanvallende zwakte.

19 november 2020 om 08:33

"een teken van zwakte". Ja precies, dat vindt Oranje 2014 ook, net als Atalanta afgelopen seizoenen. Jij noemt het een teken van zwakte, ik noem het "weet waar je kracht ligt". Met 3 Cv's (De Ligt, De Vrij, Van Dijk) heb je betere dekking voor je aanvallend ingestelde backs. Vooral Dumfries en Hateboer laten verdedigend de nodige steken vallen. Ook heb je niet per sè meer een echte 6 zoals De Roon nodig, maar kan je daar dan een meer voetballende optie neerzetten. Sowieso hoef je met 5-3-2 niet alleen te counteren.

19 november 2020 om 09:31

Vind wel dat je daarmee de sterkste elf zou kunnen opstellen, de vrij, de Ligt, van Dijk centraal plus van onze zwakte (backs) juist een kracht kan maken. Ook met 5-3-2 of 3-5-2 kun je heel aanvallend spelen, zet bv. dan Promes op RB en Sinkgraven op LB en je hebt een hele aanvallende variant.

19 november 2020 om 09:37

@fcg95,
met 532 kan je zeker leuk voetbal laten zien zoals Atalanta doet, maar ondertussen zijn de belangrijkste spelers in dit elftal(van Dijk, De Ligt, De Jong, Wijnaldum en Depay) gewend om te spelen in een vorm van 433 en de meeste spelers daarachter ook. zou je dan omschakelen naar een 532 dan doe je dat voor De Vrij, Hateboer en De Roon die aan zo'n systeem gewend zijn. Maar om nou het systeem om te gooien voor spelers die eigenlijk door de mand vallen lijkt me niet de beste keuze die je kan maken als bondscoach..

19 november 2020 om 09:39

@lausho Ook met Dumfries of Hateboer kan je prima aanvallend spelen dunkt me. Promes zet ik liever op de tribune, of in de bus. @ajaxenschede Ik zou het doen om een andere oplossing te vinden voor de zwaktes. We hebben geen geweldige backs en ook geen medogenloze 6 zoals Van Bommel of De Jong, dus dan maar een extra cv.

Ik heb veel vertrouwen in de komende jaren. Mits iedereen fit is heeft Nederland best wel een leuk team. Een aantal zeer goede spelers aangevuld met veel potentiële toppers.

België had/heeft De Bruyne, Hazard en Lukaku in zijn selectie op het WK in 2014.
Ik zie bij Nederland op dit moment geen speler die dat niveau op die positie kan benaderen.

19 november 2020 om 10:05

Maar achterin zijn wij veel sterker dan dat zij ooit zijn geweest. En met een sterke verdediging kom je vaak verder dan met een sterke aanval

19 november 2020 om 10:09

Veel sterker dan Courtois, Alderweireld, Kompany en Vertonghen?

19 november 2020 om 10:13

Achterin had België Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen en Kompany op hun top toen. Dan hebben we het niet eens over de doelman... Ik denk dat de Nederlandse verdediging gelijkwaardig is met die van België toen. Nederland kan er nog wel sterker worden als De Ligt zich nog kan verder ontwikkelen en Van Dijk zijn niveau nog een aantal jaren blijft aanhouden.

19 november 2020 om 10:23

Niet te vergeten Van Buyten die toen een dijk van een toernooi speelde.

19 november 2020 om 10:30

Was inderdaad de beste verdediger van België dat toernooi. Ook een Vermaelen was er toen nog gewoon bij, toch een straffe defensie als je erover nadenkt. Alleen jammer dat Kompany met zijn foutje tegen Argentinië voor de uitschakeling zorgde.

Hateboer, de Roon, Babel en Veltman kunnen naar de oud internationals. En dan komt het wel goed.

19 november 2020 om 09:17

@hansi, je vergeet promes. En wat betreft Veltman, hij is wat mij betreft de nr. 5 CD van Nederland (nog even afwachten hoe Botman zich ontwikkelt). Maar als nummer 1 en 2 geblesseerd zijn dan komt hij (helaas) aan de beurt....

19 november 2020 om 09:44

@football033 Nr 6 denk ik, achter De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Ake en Blind.

We hebben alleen geen de bruine, geen courtois en geen hazard in ons elftal

19 november 2020 om 09:55

Nee maar we hebben wel frenkie vdijk ( allebei in team van het jaar ) Memphis de ligt bergwijn Wijnaldum .. geen verkeerde voetballers ... ik ben nog steeds can mening als wij compleet zijn .. kunnen wij van iedereen winnen en wint niet zomaar iedereen van ons .. het is een kwestie van goed door selecteren nu ... #newwave afscheid nemen van Veltman Hateboer Babel blind .... verwelkomen gakpo gravenberch boadu bakker teze ihattaren (wijndal stengs zitten er al bij)

Bijlow Dumfries de Ligt van Dijk(de Vrij) Wijndal. Frenkie Klaassen. Gakpo/Berghuis Gini Malen. Memphis. Mix van ervaring en jeugd met veel kwaliteit. Berghuis /Gakpo Luuk Promes Bergwijn Stengs Mootje Donny Blind de Vrij Teze Veltman Krul bank. Ik heb getwijfeld tussen Stengs en Gakpo maar misschien deels verblind door clubvoorkeur en het scorend vermogen van Cody is m'n keuze op hem gevallen. Als deze 11 ingespeeld raken kun je ver komen imo.

19 november 2020 om 08:38

Jij speelt 4-4-3?

19 november 2020 om 09:02

Ik twijfel tussen Berghuis en Gakpo. Eerstgenoemde heeft een streepje voor. 4231 met Memphis als spits. Ik heb het even recht gezet. Maar ik typ met alinea's die later weer op elkaar geplakt zijn.

19 november 2020 om 09:05

Frenkie Klaassen Gini zijn er 3?

19 november 2020 om 09:20

M'n tekst wordt voortdurend door elkaar gehutseld Tygo. Tis een 4231 met Frenkie Klaassen voor de verdediging.

Na een aantal duels is toch wel duidelijk dat een aantal spelers niet meer kunnen (alleen bij veel blessures uit nood) en een aantal nieuwelingen beter zijn. Die niet meer kunnen is toch echt Babel, Hateboer en die linksback die tegen Polen in de basis stond (ben even zijn naam kwijt). Verdedigende middenvelder lijkt Klaassen wel te worden met een Frenkie en Wij aldum. Voorin zou ik ook stoppen met Luuk de Jong die voegt niets toe aan het spel dan in je beter voor een Malen, Bergwijn en Depay gaan (mits fit en actief bij hun club). Die namen zou je kunnen afwisselen met Berghuis, Stengs of Promes (net wie in die periode lekker in zijn vorm zit). Dan moet je het gewoon van de verassing hebben dat iedereen overal kan opduiken. Als je achterin de toppers terug hebt staat er wel een aardig team.

19 november 2020 om 09:00

Klopt. Babel is passé, Hateboer is gewoon niet goed genoeg en vAanholt is verrassend genoeg minder dan Wijndal. En dan te bedenken dat v Aanholt een PL speler is! Geeft de potentie van Wijndal maar weer aan.

19 november 2020 om 09:28

Sinkgraven zou ook een perfecte optie zijn naast Wijndal, zeker als je 3-5-2 tegen de toplanden speelt. Promes als optie op RB achter Dumfries, dat is dan wel weer een positie voor Hateboer.

19 november 2020 om 09:33

Een PL-speler zegt ook niet alles. Die gasten zijn vaak fysiek en conditioneel ijzersterk, maar of ze aan de bal binnen het spel van Nederland ook goed zijn is een ander verhaal.

19 november 2020 om 10:44

Het tempo in en het talent van, de spelers uit de PL, is vaak een stuk hoger/groter dan eredivisie spelers. Je mag ervan uit gaan dat die op z'n minst niet overlopen worden door een eenvoudige speler van, met alle respect, Polen.

19 november 2020 om 10:45

Promes mogen ze wat mij betreft ook weg laten. Waardeloze speler. Sinkgraven valt te testen als lb al mist hij ook snelheid.

19 november 2020 om 11:44

Nee overlopen worden ze misschien niet, maar tactisch overklast en een storende factor voor een goede opbouw kan natuurlijk wel. 2/3 van de teams in de PL speelt sowieso ook veel defensiever en minder hoog dan het Nederlands elftal.

De kop klopt deels wel natuurlijk. Zij het dat de Belgen destijds veel langer veel zwakker zijn geweest. Ze hebben daar nog meer te kampen met het probleem dat wij ook hebben; veel minder inwoners dan een Frankrijk, Duitsland en Spanje waardoor je soms een paar jaar een zwakke selectie hebt staan. Hoewel wij doorgaans behoorlijk verwend zijn in Nederland, was het na 2014 even op. Je ziet nu dat we op veel posities wereldspelers hebben of toptalenten. Over max drie jaar staat er een elftal dat weer serieus mee kan doen. Virgirl en de Ligt blijft een wereld duo, Wijndal wordt een topback. Op rechts blijft het behelpen voorlopig. Wijnaldum en de Jong als topduo op het middenveld. Memphis, Malen en Stengs zullen de voorwaardsen worden. Zij het dat een Bergwijn, Groeneveld of Boadu zich enorm rap gaan ontwikkelen. Bovendien komt er met Bijlow eindelijk een topkeeper in wording aan. Ik zie de (nabije) toekomst zonnig tegemoet.

19 november 2020 om 09:22

Kalou vergeet Gakpo niet.

19 november 2020 om 10:45

Ja en zo zijn er vast nog meer; Dilrosun bijv.

19 november 2020 om 11:49

Persoonlijk zie ik in Gakpo de perfecte allround aanvaller hangend vanaf links.

er is geen één elftal dat 11 spelers heeft van wereldformaat, er zijn in een topteam altijd 5/6 die er bovenuit steken en de kunst is om daar spelers om heen te bouwen die het niveau van de wat mindere spelers weten op te trekken en er een chemie ontstaat van onoverwinnelijkheid , dit geldt voor alle teams en dus voor oranje niet anders. We hebben ook 5/6 spelers van wereldformaat en nu de kunst voor fdb om dit te realiseren en dan kunnen ook wij meedoen om de prijzen en het moet ook allemaal op het juiste moment tijdens een Ek/wk klikken en ook geluk is nog een factor ( binnen of buitenkant paal ) dus niet zo negatief aub !!

Wat mij opvalt is dat Hateboer in de tijd van Koeman ook regelmatig speelde en toen ook vaak de zwakste was. Journalisten schreven toen dat Koeman hem een kans gaf, of Hateboer een off-day, of dat Koeman hem op tijd van het veld haalde bla bla bla. En nu bij De Boer worden het inschattingsfouten en slechte keuzes van de bondscoach genoemd. Ja ik vind Hateboer ook niets op RB, maar vind de woordkeuze wel bijzonder. Vergeet ff niet dat Dumfries corona heeft gehad en enkele weken niet had getraind, na zijn intrede ging NL 10x beter spelen. Wat een lekkere back is dat zeg!

19 november 2020 om 09:21

We hebben in Nederland een paar nationale pispalen. Veltman en de Boer horen daar zeker bij Nu De Boer wat succesjes boekt wordt het vast wat minder. Koeman heeft om een of andere reden veel meer krediet.

19 november 2020 om 09:25

Niet om de een of andere reden. Onder Koeman wonnen we met regelmaat van de toplanden. De Boer gaat het ook beter doen nu dus als hij voor elkaar krijgt wat Koeman lukte zal hij ook veel krediet hebben

Die onzinnige door clubvoorkeur ingegeven kritiek op Frank lijkt langzaam te verdwijnen. Er lijkt met meer risico gespeeld te worden, wat het spel ten goede komt. Frenkie en Wijnaldum spelen aanzienlijk beter met Klaassen op het middenveld, dus dat staat ook goed nu. Tegen de toplanden moeten we denk ik 3-5-2 spelen, zeker als Virgil terug is en anders met Ake.

19 november 2020 om 09:31

Tegen de toplanden waarin je iets verder inzakt is Blind juist heel belangrijk om met zijn spelinzicht snelle tegenstoten in te leiden.

Laat de Belgen maar eerst eens bewijzen dat ze van Spanje, Frankrijk, Duitsland of Portugal kunnen winnen. Want dat heeft ook deze gouden generatie bij mijn weten nog niet gedaan. Alleen die winst op Brazilië was een echte mijlpaal en misschien die oefenzege op Italië.

19 november 2020 om 10:47

Klopt inderdaad. Niet echt een prestatie neer gezet. Geen enkele finale gespeeld, laat staan een overwinning behaald. Ik zou alles op alles zetten in die nations League. Je hoeft maar twee wedstrijden te winnen om een prijs te pakken met je land. Hoewel dat lastig zat wordt, is een EK of WK winnen nog steeds een stuk lastiger.

19 november 2020 om 15:06

Tegen Frankrijk hebben we gewonnen. Oefeninterland. 2015. In Frankrijk.

19 november 2020 om 16:15

Oké, dat was me even ontschoten.

19 november 2020 om 16:54

Tegen Frankrijk is voor ons ook een klassieker, net als tegen jullie. Over de hele geschiedenis 76 keer tegen elkaar gespeeld. En wij trekken daarin aan het langste eind met de meeste winstpartijen. 30 keer winst voor ons, 25 voor de Fransen. 5 draws. Doelpuntensaldo 160 voor ons, 128 voor Frankrijk. Beetje extra info. Vind ik zelf leuk dit soort zaken.

19 november 2020 om 18:14

Oh, dat is knap! Weet wel dat voetbal in Frankrijk pas later een breed gedragen sport geworden is. De Franse elite vond het destijds te volks en te Brits.

Bij eerste goal was vooral de geringe snelheid van klaassen de oorzaak . Maar ajaxwatcher Verweij geeft voor gemak hateboer maar de schuld. Maar oorzaak lag toch echt bij klaassen en slecht instappen van blind

Vooral positief dat de nieuwe lichting het goed doet. Dat hele "the new wave" verhaal was leuk omdat Nederland qua resultaat weer ergens op begon te lijken. Maar een echte nieuwe lichting was het natuurlijk niet. v. Dijk, Memphis, Wijnaldum, de Vrij, Blind, Cilissen, etc. hadden de nieuwe lichting al moeten zijn in de donkere periode 2015-2018. NL moet nu al bouwen op de volgende generatie die het eigenlijk al vrij snel moet kunnen overnemen. Gelukkig hebben we daar ook aanstaande wereldtoppers.

Sorry maar België was echt in potentie veel beter dan wat wij nu hebben. En zij hadden hun grootste talenten Voorin. Hazard was al bijna Europese top, De Bruyne was een gigantisch talent, Lukaku was altijd een wonderkind en zo hadden ze er meer. En België had toen een topdefensie. Bij NL heb je een topduo centraal achterin, talentvolle (maar is dat Europese top?) backs, een goed middenveld met 1 wereldtopper en voorin alleen subtop/middelmaat op Europees niveau. En geen van de talenten voorin lijkt t Europees te gaan halen. België was echt beloftevoller dan Nederland nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
Olympique Lyon heeft nog altijd belangstelling voor Orkun Kökçü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren