PSV ontslaat jeugdtrainer wegens ‘transferappjes’ aan Mauro Júnior

Donderdag, 19 november 2020 om 00:02Chris Meijer

PSV heeft jeugdtrainer Stefan Maletic in het voorjaar weggestuurd wegens ‘transferappjes’ aan Mauro Júnior, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De 33-jarige oud-verdediger was sinds de zomer van 2019 werkzaam op De Herdgang, maar daar kwam tien maanden later al een einde aan. Inmiddels is Maletic werkzaam als assistent van Rogier Meijer bij NEC Nijmegen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

2022? Mag wel bijtekenen, nuttige speler. Ot: goede actie om dit gedrag niet te accepteren.

Ik snap niet dat psv alsnog moet betalen. Hij verkoopt, zonder daarvoor te zijn aangesteld een product van een bedrijf waarvan het bedrijf niet heeft aangegeven dat het te koop is. Beetje zoals de taxi van het taxibedrijf verkopen in plaats van de taxirit.

19 november 2020 om 01:00

Een (ongericht) aanbod of een voorstel om in onderhandeling treden is juridisch niet gelijkgesteld aan verkoop. Zie het als een koop in de supermarkt, die is ook niet volledig afgerond voordat je afgerekend hebt, je kunt namelijk na het pakken van een product uit de schappen er altijd nog voor kiezen om het product terug te leggen. In dit geval is het dus voor PSV niet zo makkelijk om te stellen dat hij ontslag op staande voet diende te krijgen.

19 november 2020 om 11:14

Dit is (juridisch gezien) appels met peren vergelijken. Iets kopen in een supermarkt is iets heel anders dan een arbeidsverhouding en dit kun je dus ook niet met elkaar vergelijken. PSV heeft er voor gekozen om de trainer op staande voet te ontslaan maar voor ontslag op staande voet zijn maar een paar redenen omschreven in het BW (zoals bijvoorbeeld stelen van je werkgever). Er was in dit geval geen reden voor ontslag op staande voet en daarom was in de ogen van het College een reprimande meer op zijn plaats geweest. Omdat het vertrouwen in de werkrelatie wel ernstig was beschadigd is een transitievergoeding van 20k overeengekomen. Dat is vrij normaal.

19 november 2020 om 16:51

Zeker. Vandaar dat ik ook refereer naar het zogenaamde verkopen van een product, waar (juridisch gezien) hier nog geen sprake van was. Hier is het BW overigens relatief sluitend over. Ik noem alleen al de verklarings- en wilsleer.
Daaruit vloeit overigens inderdaad door dat er (naar waarschijnlijkheid) geen juridische grond voor ontslag staande voet was.

20 november 2020 om 15:35

Uit het vonnis blijkt dat de arbitragecommissie heeft geoordeeld dat PSV het ontslag niet onverwijld heeft gegeven. Dat moet conform de wet wel gebeuren, op grond van het dringendheidsbeginsel. Er was een gesprek op 1 mei tussen Maletic enerzijds en De Jong en Faber anderzijds. Maar pas op 3 mei is het ontslag schriftelijk bevestigd. Daardoor hield het ontslag op staande voet geen stand.
Wel vond de arbitragecommissie dat Maletic niet als goed werknemer handelde. Dit is tot uitdrukking gebracht in een forse reductie van de Transitievergoeding die werd toegekend omdat het dienstverband wel diende te eindigen op verzoek van Psv.

De trainer van PSV onder 16 probeert geniepig om een talent uit de A-selectie los te weken en dan vindt het College van Arbiters dat een reprimande meer op z'n plaats was geweest dan ontslag? Hou op. Aan een werknemer die onbetrouwbaar is heb je niks. Ik begrijp sowieso niet hoe een club als PSV uberhaupt bij zo iemand uit kan komen als trainer voor de grootste talenten onder 16. Maletic zat zelfs bij FC Oss en Achilles '29 op de bank. En die moet dan de volgende Depay, Malen of Ihattaren beter leren voetballen?

19 november 2020 om 02:01

Er moet sprake zijn van een duurzaam en ernstig verstoorde verhouding in de arbeidsrelatie. Dit moest PSV aantonen en dat is nou eenmaal erg lastig.

19 november 2020 om 02:10

"Maletic zat zelfs bij... ...beter leren voetballen?"
Als je het ,o bekijkt is het een wonder dat Van Gaal van Ajax '90-'97 zulke sterren heeft weten te maken.

19 november 2020 om 03:24

is toch ook een wonder ?

19 november 2020 om 12:32

Van Gaal had helemaal geen verkeerde loopbaan als speler, hoor. Hij heeft zelfs eens de Zilveren Schoen gewonnen voor de op één na beste speler van de eredivisie. Verder speelde hij 331 wedstrijden op de hoogste niveau's van Nederland en Belgie, hij werd twee keer tweede met Antwerp, haalde twee keer Europees voetbal met Sparta en zat als jonkie op de bank bij het grote Ajax van begin jaren zeventig. Dat vind ik wat anders dan op de bank zitten bij Oss en Achllles.

19 november 2020 om 08:38

Vond Maletic bij ons altijd een prima verdediger!
Zelfs bij Oss....
Heeft het toch mooi wel geschopt tot betaald voetballer!

20 november 2020 om 15:25

"en dan vindt het College van Arbiters dat een reprimande meer op z'n plaats was geweest dan ontslag?" Dat klopt niet helemaal. De arbitragecommissie vond het ontslag op staande voet nietig, omdat er in strijd was gehandeld met het voorschrift dat je iemand ook echt direct moet ontslaan. Dit gaat om zeer dringende redenen. Dus dan moet je ook dringend handelen en iemnd direct de deur uit zetten. PSv heeft twee dagen gewacht, na een gesprek met Maletic en hem toen pas ontslagen. Fatale fout, die wel vaker voorkomt. De vergoeding voor Maletic vloeit voort uit het feit dat het dienstverband alsnog moest eindigen maa Maletic recht had op een transitievergoeding. Maar de commissie vond die te hoog en matigde die omdat Maletic niet als goed werknemer had gehandeld. Dus niet geheel brodeloos maar wel fout gehandeld, dus ongeveer de helft van wat hij normaal had gekregen. Ik snap dit vonnis wel. Zit logisch in elkaar.

Goed dat PSV dit soort figuren wegstuurt. Wel opmerkelijk dat hij direct weer een nieuwe baan vindt. Je zou toch denken dat clubs niet iemand in dienst willen die spelers van het eerste elftal probeert te laten vertrekken.

19 november 2020 om 08:08

Als het allemaal klopt is dat gedrag wat je niet kan accepteren van een trainer maar ren verhaal heeft meerdere kanten en dit is zoals de club het ziet. De trainer heeft waarschijnlijk weer een totaal andere versie.

De werknemer wordt in ons rechtsysteem wel heel erg beschermd. Deze man was gewoon ondermijnend bezig en dan vindt de rechtbank dat ontslag op staande voet te zwaar is? Diezelfde rechtbank weet kennelijk niet dat we onze talenten moeten beschermen tegen louche zaakwaarnemers. En wat deze man deed was meer dan louche. Chapeau voor PSV dat ze de afkoopsom pakten om deze man weg te krijgen. Bizar dat deze man daarna gewoon bij een andere club aan het werk kan. Hoop wel dat ze goede afspraken met hem over dit louche gedrag hebben gemaakt.

Na wat een vaag verhaal dit zeg. Beetje achter de club om iets verkopen wat niet te koop is. Goed dat ze deze vent hebben weggestuurd, ongeacht of hij nou een goede trainer zou zijn of niet. Korte metten me maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Sergio Peña gaat FC Emmen mogelijk verruilen voor een avontuur in LaLiga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren