Özil gooit olie op het vuur na Duitse afgang: ‘Tijd om hem terug te halen’

Woensdag, 18 november 2020 om 14:35Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:50

Dat Duitsland dinsdagavond volledig van het veld werd gespeeld door Spanje (6-0), is natuurlijk ook Mesut Özil niet ontgaan. De aanvallende middenvelder van Arsenal, zelf goed voor 92 wedstrijden voor die Mannschaft, mengt zich zoals wel vaker op Twitter in de discussie.

Het verdedigingsduo Niklas Süle en Robin Koch maakte tegen Spanje geen sterke indruk, en Özil denkt de oplossing in handen te hebben. "Tijd om Jérôme Boateng terug te halen", schrijft Özil op Twitter, gevolgd door een Duits vlaggetje en een tag van de Duitse voetbalbond. Boateng speelde tussen 2009 en 2018 76 interlands, maar wordt sinds twee jaar niet meer opgeroepen door bondscoach Joachim Löw. De 32-jarige mandekker is bij Bayern München nog altijd een gewaardeerde kracht die regelmatig in de basis speelt.

Na de afgang tegen Spanje werd de roep om de terugkeer van Boateng, maar ook Thomas Müller en Mats Hummels groter in Duitsland. Löw, wiens toekomst volgens BILD aan een zijden draadje hangt, werd na afloop gevraagd naar de drie voormalige steunpilaren van Duitsland, maar wilde niet ingaan op hun situatie. "We geloven in de spelers die we hebben", aldus de bondscoach tegenover Sport1. "Vanavond hebben we gezien dat de ontwikkeling van het team niet op het niveau is waarop we dachten te zijn." Duitse media melden woensdag dat de DFB heeft besloten om Löw niet te ontslaan.

Ook oud-speler Dietmar Hamann mengt zich in de discussie. "Als Löw ervan overtuigd is dat hij beter af is zonder Boateng, Müller en Hummels, dan moet hij het laten zien", aldus de 59-voudig Duits international tegenover Sky Deutschland. "Ik heb het gevoel bij Löw dat hij meer er geschreeuwd wordt om een terugkeer van die spelers, hoe minder snel hij het zal doen. Hij lijkt erg eigenwijs. Maar mocht hij het doen, dan lijdt hij geen gezichtsverlies, het zou juist een teken van kracht zijn."

Ook Manuel Neuer, die tegen Spanje dus zes doelpunten om de oren kreeg, gelooft in een terugkeer van het drietal. "Ze kunnen ons alle drie helpen, dat hebben ze vaak genoeg bewezen in het verleden", aldus de 96-voudig international tegenover BILD. "En geen van drieën heeft bedankt voor het Duitse elftal. Ik begrijp dat dit nu een nationale discussie is, maar laten we afwachten hoe dingen zich ontwikkelen. Het blijft de beslissing van de bondscoach."


Poll

Moet Jérôme Boateng teruggehaald worden bij het Duitse elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door themagician)

Ja 6-0 is wat veel maar ik denk dat op het EK straks ze er gewoon weer staan en grappig genoeg met zowel groepsgenoten Frankrijk als Portugal topfavorieten zijn voor de EK overwinning. Wel lullig voor Hongarije om bij die drie ingeloot te zijn.

18 november 2020 om 14:47

Met deze verdediging zijn ze helemaal geen topfavoriet. De aanval van Spanje is niet eens wereldtop, wat gaan ze dan tegen Griezmann en Mbappe of Ronaldo en Felix beginnen? Ook de Bruyne en Hazard lachen zich rot als ze een Koch, Sule of Tah tegenover zich zien staan.. Low heeft veel te vroeg afscheid genomen van Boateng en Muller, als je ziet hoe vooral die laatste het bij Bayern doet, kan je niet anders concluderen dan dat hij nog van enorme waarde had kunnen zijn.

18 november 2020 om 14:55

Ik denk niet zozeer dat Boateng of Muller terughalen de oplossing is voor Duitsland. Ik denk dat het gewoon het einde is van een cyclus in het Duitse voetbal en het enige dat daarbij helpt is wat geduld hebben. Duitsland is voor mij dan ook geen favoriet voor het komende EK ( dacht ik al voor de 6-0 tegen Spanje) maar eerder een outsider.

18 november 2020 om 15:00

Daar noem je wat leuke aanvalslinies maar deze zijn natuurlijk niets bij Berghuis - De Jong - Stengs.

18 november 2020 om 15:06

Ik betwijfel dat, het middenveld Goretzka-Kimmich-Muller spelen met Bayern iedere ploeg aan gort, met Gnabry en Sané ervoor heb je dan nog twee spelers van Bayern. Ik zie dat wel degelijk als een hele sterke basis, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en dat ga je gewoon merken - met Boateng erachter wordt dat alleen nog maar beter. Dit was bij Spanje in de gloriejaren ook het geval, Iniesta-Xavi-Busquets, Villa, Pedro, Pique/puyol speelden allemaal wekelijks bij Barca samen en versloegen iedereen. Die basis zag je terug in het nationale elftal.

18 november 2020 om 15:12

Eens met Fc_catalunya is Muller niet een ideale centrale man met Gnabry en Sane? Ik bedoel; je krijgt bijna gewoon een Bayern 2.0. Op elkaar ingespeeld dus. Muller en Boateng oproepen betekent niet dat je geen geduld meer hebt. Zo'n transitie van het complete team werkt bijna nooit lekker, je kunt het beter geleidelijk aan doen met nog wat spelers van de oude garde. Dat hebben wij met Oranje wel een soort van ondervonden, al zitten er in het huidige team ook wat laatbloeiers. Maar als die oudere spelers simpelweg beter zijn dan de nieuwe garde (vooralsnog). Muller is in topvorm, Hummels doet het bijvoorbeeld ook erg goed. Boateng eventueel, maar dan hebben we het over slechts 3 spelers. Cruciale spelers. Wat maakt dat het toernooi achter komend toernooi belangrijker is dan komend toernooi?

18 november 2020 om 15:18

@careldegrote van welk land is dat de eerste aanvalslinie dan?

18 november 2020 om 15:34

@thenry_228
Kritiek gisteren was vooral dat er geen communicatie of coaching op het veld is. Met Muller terughalen los je dat direct op, dat is by far de meest coachende speler van Bayern. Hij bepaald alles wat er gebeurd, wanneer er druk gezet moet worden, wanneer juist niet. Zelfs tegenstanders geven aan dat het overduidelijk is dat Muller alles bepaald op het veld en eigenlijk de co-coach is.

18 november 2020 om 15:38

@careldegrote het was ook totale waanzin om door te selecteren op Muller en Boateng, ze waren allebei nog onder de dertig toen dat gebeurde.. Boateng had inderdaad een wat mindere periode toen, maar Muller vond ik onbegrijpelijk. Ook Hummels doet het nu weer enorm goed. Domme keuze van Löw en eigenlijk vind ik dat hij daarvoor moet boeten.

18 november 2020 om 15:52

Ja hoe zat dat eigenlijk? Waarom zou je in godsnaam spelers van rond de 30 niet meer oproepen? Doorselecteren is belangrijk, maar je kunt het ook overdrijven.

18 november 2020 om 16:06

Nou, ook Müller liep toen voor geen meter hoor. Heel Bayern eigenlijk niet. Maar ze hebben zich daarna flink herpakt. En dan moet je ze ook gewoon oproepen. Want zoals hierboven al staat, dat iemand jonger is wil niet meteen zeggen dat iemand beter is.

18 november 2020 om 16:31

Achja, hij heeft gewoon zijn eigen glazen ingegooid door veel te rigoreus te reageren dat ze helemaal niet meer nodig waren. Dat slaat natuurlijk nergens op, als je weet dat je toppers van weleer nog niet zo oud zijn dat ze afgeschreven kunnen worden. Prima om ze op de bank te houden, meer dan terecht zelfs als ze niet thuisgeven, maar dit was gewoon dom en eigenwijs.

18 november 2020 om 16:44

Schwarz,

Zou je niet denken dat er iets is voorgevallen tussen bepaalde spelers en de trainer? Ik snap best dat je bepaalde jongens niet meer in een groep wilt hebben. Zeker na een afgang. Maar als je kijkt dan zullen die jongens niet geweerd zijn om hun voetballende kwaliteiten want momenteel spelen die jongens gewoon prima. Dan denk ik dat je naar een andere reden moet gaan kijken waarom die jongens zo rigoureus worden af geserveerd..

18 november 2020 om 16:49

Ben ik inderdaad grotendeels met je eens. Echter mis je hier dan nog wel de belangrijkste factor haha. Robert Lewandowksi.

18 november 2020 om 17:54

Careldegrote, Je kan wel zo neerbuigend doen over Berghuis De Jong en Stengs, maar deze gasten kunnen gewoon voetballen en hebben goed gepresteerd afgelopen jaren. De Jong beslist de finale van de Europa League, maar careldegrote vindt het leuk om neerbuigend te doen

18 november 2020 om 17:59

@FCB_Catalunya whahaha Griezman 🤣 en dat als een Barça supporter🤣 de rest klopt dan wel weer gewoon.

18 november 2020 om 18:00

@nederland79 van Frankrijk20

18 november 2020 om 15:29

Ja hoor, maar Frankrijk gaat er niet staan op het EK? Dit Duitsland is gewoon niet goed genoeg vergeleken met andere topteams.

Met het spel van gisteren kan je zelfs mijn opa nog laten mee doen, die zou het nog beter doen dan die stelletje amateurs. Wat een schande was het gisteren, echt schandalig om te zien hoe erg Duitsland is afgedaald . Leek wel alsof die jongens een taakstraf uitvoeren ipv voor hun land voetballen.

Hahaha die Özil zit thuis lekker op z'n stoeltje een beetje de boel op te stoken. Kan er wel om lachen. Denk alleen niet dat Boateng de oplossing is voor Duitsland. Alhoewel, na gisteren gezien te hebben is alles wel een oplossing te noemen Haha

18 november 2020 om 15:09

Ozil is goed op weg om de ultieme twittertrol van 2020 te worden. Ik heb Boateng laatst zien spelen tegen Borussia Dortmund en hij deed aardig mee, valt bij Bayern nooit door de mand eigenlijk. Voor dit Duits elftal zou een verdedigend duo Boateng-Hummels een meerwaarde zijn.

18 november 2020 om 15:14

Precies want ook Hummels is gewoon nog erg goed. Eventueel nog Gotze erbij straks als backup achter Sane en Gnabry en Muller centraal zetten en 2014 is weer compleet, haha.

18 november 2020 om 15:17

Haha echt he, eerst Arsenal, toen Kroos en nu de Dfb.
In tegenstelling tot het centrale duo van gisteren zou dat zeker een absolute meerwaarde zijn, maar één de reden dat Boateng haast nooit door de mand valt is door de snelheid van Alaba, die daardoor een hoop compenseert. Als je dan Hummels daarnaast zet heb je 2 minder snelle Cv's en ben je al gauw heel kwetsbaar.

Modern topvoetbal vraagt om snelle verdedigers met goed spelinzicht. Dat is Boateng niet, dus dit is gewoon makkelijk scoren. Ozil heeft dus goed naar Spanje gekeken!

18 november 2020 om 14:52

Je loopt onzin te verkopen. Weer zult geklets over 'modern' voetbal, alsof het spel daadwerkelijk veranderd is. Boateng was dé centrale verdediger van Pep bij Bayern, hoezo geen spelinzicht?

18 november 2020 om 14:58

En hoe lang is dat ook al weer geleden? De huidige Boateng zou zo’n rol niet meer kunnen vervullen. Bij Bayern staat Alaba niet voor niets tegenwoordig cv. Nou speelt Bayern wel heel erg hoog, dus dan heb je al helemaal snelheid nodig, maar elke topploeg staat dat tegenwoordig. Omschakelen is het nieuwe opbouwen. Of is dat allemaal onzin?

18 november 2020 om 15:11

Boateng was onder Flick de beste verdediger afgelopen seizoen dus dat hij het niet meer zou kunnen met een hoge lijn is natuurlijk onzin. Ik heb die Sule nooit wat gevonden, draait als een vrachtwagen en voetballend zo enorm beperkt.

Boateng nu onder Flick zou gewoon in de basis staan bij dit Duitsland.

18 november 2020 om 15:12

Dat is toch compleet irrelevant? Spelinzicht vermindert niet, dat verbetert juist met ervaring. Je insinueert dat Alaba centraal speelt om Boateng te compenseren, maar dat is ook onjuist. 'omschakelen is het nieuwe opbouwen', dit slaat alles... Je probeert een flinke uitspraak te maken terwijl die totaal onzinnig is.

18 november 2020 om 16:47

Oke dat leek ik wellicht te insinueren maar ik bedoelde er meer mee dat je snelheid in het centrum nodig hebt. Zowel bij Bayern als Duitsland staat Sule vaak in het centrum en dan zet je er dus iemand met snelheid naast. Het is ook wel erg makkelijk om zo eenzijdig te blijven praten over spelinzicht terwijl ik in mijn initiele en volgende comments ook juist die snelheid benoem. Omschakelen is het nieuwe opbouwen is daarnaast geen flinke uitspraak en al helemaal niet onzinnig. In de tijd dat het icoon op jouw profielfoto nog bij Barcelona speelde konden ze de bal het doel in combineren. Dat is volledig niet meer van deze tijd. Het huidige (top)voetbal wordt bepaald door omschakelmomenten. De gevaarlijkste momenten komen voort uit zo min mogelijk balcontacten. Voorbeelden? RB Leipzig, Dortmund, Bayern, Liverpool, Atalanta, Psg. Om dat goed te kunnen verdedigen heb je naast spelinzicht dus ook snelheid nodig. Waarom denk je dat er zoveel commentaar is op Blind als CV bij de afgelopen wedstrjden van Oranje?

18 november 2020 om 21:06

Ik reageerde dan ook op het stukje over spelinzicht, en niet zozeer over snelheid, aangezien dat weer een heel ander debat is. Je zegt dat het 'het doel in combineren' niet meer van deze tijd is. Dat is ook weer zo'n zelfde soort statement dat nergens over gaat. Je hebt momenteel een trend waarbij ploegen tactisch een stuk beter georganiseerd zijn (al denk ik dat dit voor altijd wel zo zal blijven), waardoor alles compacter en intensiever lijkt te zijn geworden. In je vorige reactie benoemde je dat omschakelen het nieuwe opbouwen is, waarmee je aangeeft dat opbouwen een soort passé is. Nu geef je als voorbeeld allemaal ploegen die maar wat graag opbouwen. Daarnaast zijn dit ook ploegen die meestal hoog druk zetten, en daarom veel van die omschakelmomenten creëeren. Ik denk dat wat nu vooral een trend is, het hoge druk zetten is. De omschakeling is verre van 'nieuw'. Onder de hoogtijdagen van de opbouw, ten tijde van Pep's Barcelona, had je genoeg ploegen die vlijmscherp in de omschakeling waren. Klopp's Dortmund, Mourinho's Inter & Real, Heynckes' Bayern

18 november 2020 om 14:58

Als je bayern vorig jaar hebt zien spelen kan je weten dat boateng een goed spelinzicht heeft en uitstekende lange passes kan geven

18 november 2020 om 15:03

Ik verwijs je naar de reactie die ik hierboven op Rhynocerys, daarbij nog aan toevoegend dat hij op het moment 32 is en begin dit seizoen ook nog eens een spierblessure heeft gehad die je op die leeftijd niet zo makkelijk meer van je afschudt.

18 november 2020 om 18:16

Je geeft 2 argumenten waarom Boateng voor Duitsland niet goed genoeg is. De eerste is spelinzicht wat aantoonbaar onuist is, Boateng is ook voetballend een wapen. Het tweede was dat hij niet snel genoeg is. Echter deed hij het vorig jaar erg goed in de extreem hoge linie bij Bayern. Dat verandert niet opeens in een jaar.

Wat een heerlijk leven heeft die Özil toch ook. Verdiend bakken met geld, hoeft daarvoor niet te spelen en te presteren en ondertussen loopt hij lekker te stokken als er ergens een relletje is.

18 november 2020 om 15:19

Had meer respect voor hem gehad als hij naar een kleinere ploeg was gegaan om iedere te week te kunnen spelen. Of dat hij tenminste een deel van zijn waanzinnig loon terugstort aan Arsenal. Hij moet natuurlijk gewoon doen wat hij denkt dat goed is, maar vind het nogal sneu allemaal. Hij komt bij zijn club zelf niet meer in de selectie en heeft zichzelf onmogelijk gemaakt bij zijn nationale ploeg door te gaan aanpappen met een president. Ondertussen probeert hij via twitter en die arsenalmascotte zijn imago op te poetsen.

18 november 2020 om 16:43

Waarom moet hij terugstorten aan Arsenal? Hij is Arsenal in zijn goede tijden loyaal geweest en mijn cluppie heeft die loyaliteit in Ozil's mindere tijden niet teruggeschonken. In plaats daarvan geven we een matige Willian een miljoenencontract van drie jaar. Is beter om gewoon liefdadigheidsorganisaties financieel te steunen, wat hij ook doet. Dat zou ik tenminste doen.

Ik heb mij gisteravond vanaf minuut 10 tot en met het einde verbaasd over hoe slecht Duitsland ervoor staat. Ze werden totaal vernederd en kwamen op misschien een a twee momenten na totaal niet in het spel voor. Ze werden compleet weggetikt. Met name verdedigend heeft Duitsland een probleem. Alleen Kroos is een topspeler, de rest is middelmaat, zal niet beter worden en daar win je geen EK of WK mee. Dit Oranje zal ook voor Duitsland een maatje te groot zijn. Ben ik van overtuigd. Van Spanje mag inmiddels ook al wel duidelijk zijn dat ze een goed team hebben. Het spel oogt soms nog wat onvolwassen en ik denk dat ze tegen een topteam het lastig kunnen krijgen (soms iets te speels of frivool nog), maar ik schaar ze zeker tot de favorieten. PS: Ik kan mij niet herinneren Oranje ooit zo slecht te hebben zien spelen. Natuurlijk, we zijn wel eens afgedroogd met een 3-0, 4-0, 5-1, maar dan nog werden we nooit totaal vernederd. Vind het stiekem heerlijk dat dit de Duitsers is overkomen. Nu schreeuwen die Bratwursten hopelijk weer een toontje lager.

18 november 2020 om 14:51

Kimmich en Neuer zijn wel degelijk topspelers. En eigenlijk mag je dat ook wel van Gnabry en Sane zeggen. Vind Goretzka ook een topper. Dan heb je Werner nog. Een Brandt en Havertz spelen daar nauwelijks en Hummels, Boateng en Muller hoor je gewoon weer te selecteren. Mits iedereen fit zal alleen Van Dijk een toegevoegde waarde zijn voor Duitsland.

18 november 2020 om 14:59

Neuer krijgt de laatste 13 interlands anders nogal wat ballen om de oren. Gisteren had hij er ook minstens twee moeten tegenhouden. Dat kan gebeuren natuurlijk maar de Neuer van pakweg 2 tot 4 jaar geleden is hij niet meer.

Van Sane en Gnabry, dat ben ik het met je eens. Hummels zou in Oranje niet in de basis staan.

Met deze waardeloze verdediging zou niet alleen Van Dijk maar ook de Ligt en zelfs Dumfries van toegevoegde waarde zijn. En Frenkie de Jong.

18 november 2020 om 15:23

@jaelgoldman heb je die Neuer toevallig in de maand augustus ook zien excelleren in de CL. Daar heeft hij zo veel fantastische reddingen gemaakt.

En Muller was afgelopen jaar ook gewoon absolute wereldklasse, t is gewoon te triest voor woorden dat hij niet opgeroepen werd.

Prima dat Low destijds voor anderen koos, maar dat hij hem toen gelijk helemaal heeft afgeschreven gaat nergens over en heeft ook niks met topsport te maken.
Juist de top sporter die zich terug knokt uit moeilijke situaties in plaats van zijn kop te laten hangen, kan veel toevoegen aan een team. Muller heeft zich geweldig terug gevochten en heeft een weergaloos seizoen gedraaid bij Munchen.

18 november 2020 om 15:23

Een andere bondscoach zet Ter Stegen er gewoon in en zoekt naar mogelijkheden om Werner-Havertz-Sane en Ganbry samen in het elftal te krijgen. In de verdediging missen ze gewoon talent, zeker op de flanken. Kimmich op rechtsachter en Boateng-Hummels terug halen lijkt me voorlopig de beste optie.

18 november 2020 om 15:27

Ik weet niet of je neuer hebt zien keepen afgelopen seizoen in de CL, maar dat was ook echt wereldklasse. Spelers worden door 'kenners' als ons zo snel afgeschreven, zeker als ze boven de 30 zijn.

18 november 2020 om 15:30

Waarom zou je mindere spelers erin zetten als er spelers zijn die op alle fronten beter zijn. Waarom naar mogelijkheden zoeken om persee met Havertz te spelen als Mueller 4 klasses beter is. Het is het nationale team, niet een jeugdopleiding. ik weet dat er zeker op forums een jeugdfetish is en iedereen die het leuk doet onder de 20 maar de 30plussers moeten vervangen maar dat is natuurlijk onzin. Bondcooach zijn van Duitsland zou vrij gemakkelijk zijn. Je stelt gewoon 8 basisspelers van Bayern op onder leiding van Muller, en dan zet je er 2 andere backs in en Werner voorin.

18 november 2020 om 15:34

Het hele Duitse team wordt afschreven en als ze op het toernooi toch weer tot de finale komen waait iedereen weer de andere kant op.

18 november 2020 om 15:39

8 is wel overdreven vind ik. Vind Boateng bijv totaal niet beter dan Hummels en Sane heeft in Duitsland nog nooit geïmponeerd. Dan zie ik liever Reus of zelfs Brandt.

18 november 2020 om 15:47

Dan Hummels ipv Boateng, zelfs dat is om het even op dit moment. Brandt laat overigens ook vrij weinig zien, dan kan je beter iemand opstellen die klikt met de spelers om zich heen (wat je nu bij Sane nu ziet groeien). Reus is eigenlijk ook te vaak geblesseerd om echt op hem te kunnen bouwen. Sane heeft 1 seizoen gemist maar verder valt zijn lijst met blessures reuze mee.

18 november 2020 om 15:50

Ik vind Sane bij Duitsland vaak tegenvallen in tegenstelling tot Werner en Gnabry die haast zelfs 1 op 1 lopen beide de laatste tijd. Reus presteert eigenlijk altijd wel en heeft enorm veel ervaring. Ik vind Brandt een geweldige speler, maar helaas houdt Favre vast aan non spelers als Delaney.

Leuk dat clubs/landen/mensen weten dat verjonging nodig is, maar vervolgens niet met de fouten om kunnen gaan en het plan gelijk uit het raam willen gooien. Loemp!! Denk dat Low en de bond er veel rustiger onder zijn

Ja sterker nog die horen alle 3 gewoon in de basis te staan. Bovendien als je doorselecteert en geen gebruik wil maken van Hummels of Boateng doe het dan goed door Klostermann met Sule centraal te zetten en geen Koch of Stark. Bank: Ter Stegen, Ginter, Rudiger, Gundogan, Kroos, Havertz, Brandt, Sane.

Neuer
Klostermann
Sule
Hummels
Halstenberg
Kimmich
Goretzka
Gnabry
Muller
Reus
Werner
18 november 2020 om 14:56

Muller heeft drie jaar lang geen pepernoot geraakt in het Duits elftal.

18 november 2020 om 15:25

Muller heeft ook een mindere tijd gehad bij Munchen, logisch dat hij niet werd opgeroepen, maar hij speelt vanaf de trainerswissel bij Munchen echt geweldig. Je kunt gewoon niet om hem heen. Wat heb je liever in je groep dan een speler die zn kop niet laat hangen, maar zich terug vecht uit een moeilijke situatie.
Alleen die Low was zo dom om hem helemaal af te schrijven, dus lijdt hij nu gezichtsverlies als hij hem weer op roept.
Hij had destijds gewoon moeten zeggen: op dit moment geef ik de voorkeur aan andere spelers, het is aan Muller om zich weer in de selectie te knokken. Dan was er niks aan de hand geweest.

18 november 2020 om 15:51

Muller is onder Flick weer compleet opgeleefd en heeft ook in mindere tijden altijd aardige stats gehad. Heeft misschien niet de finesse van Havertz of Brandt maar zon speler heeft Duitsland nu wel nodig. Ze hebben genoeg frivole spelers.

Waarom roepen ze Alaba niet op doet het erg goed bij Bayern Munchen!

18 november 2020 om 14:54

Oostenrijk behoort alleen al enige tijd niet meer toe aan Duitsland.

18 november 2020 om 14:54

Alaba is Oostenrijks.

18 november 2020 om 15:01

Omdat het opnieuw annexeren van Oostenrijk internationaal waarschijnlijk teveel ophef veroorzaakt.

18 november 2020 om 15:27

ze kunnen het natuurlijk wel doen onder het mom van corona.
Door Nederland, België, Oostenrijk en Polen te annexeren kunnen ze een aardige buffer opbouwen om corona buiten de deur te houden. Niemand heeft dan door dat ze het alleen maar doen om Alaba en wellicht debruyne, De Ligt en Lewandwoski aan de nationale ploeg toe te voegen!

Ik vind het echt jammer hoe het de laatste tijd met zijn carriere gaat,duitsland wilt hem niet en Arsenal wilt hem niet,zonde blijft een van de meest sierlijke voetballers die er is...

Ik vond het wel humor hoe fysiek sterk Spanje was. Met spelers als Ramos, Pau Torres en Rodri konden ze qua kopsterkheid de Duisters fysiek de baas. Spanjaarden hadden een generatie met kleinere spelers. Door de burgeroorlog en de situatie daarna werden Spanjaarden even niet zo lang maar dat is nu allang weer genormaliseerd.

18 november 2020 om 15:01

Is dat een theorie dat je zelf bedenkt?

18 november 2020 om 15:45

Nee dat is gebaseerd op feiten. Lees bijvoorbeeld het artikel Disparities in Height and Urban Social Stratification in the First Half of the 20th Century in Madrid (spain). Armoede als gevolg van de burgeroorlog en de hele lange nasleep daarvan had een significant effect op het afremmen van de groei van de Spaanse bevolking.

18 november 2020 om 15:04

Grappig weetje! Denk je dat de burgeroorlog en alles daarna er de oorzaak van is dat veel Spanjaarden zo klein zijn? Nederlanders hebben anders ook 5 jaar lang op een houtje moeten knabbelen ten tijde van de tweede wereldoorlog. En dat zie je ook niet bepaald terug in de lengte. Denk dat het ook gewoon genetisch bepaald is. Overigens viel het mij wel mee met het fysiek van de Spanjaarden. Ik zag vooral een technisch en tactisch zeer sterk Spanje.

18 november 2020 om 15:48

Dat zeggen veel onderzoeken. Vooral de armeren werden heel hard geraakt. Ongetwijfeld heeft de Tweede Wereld Oorlog ook effect gehad maar Spanje was als geheel kapot en zeker de steden waar zo veel van de mensen woonden. Spanje ontbving natuurlijk ook geen Marshall hulp. Ik vind het wel interessant, vroeger was het gebrek aan lengte vaak het zwakke punt van een land als Spanje tegen Duitsland. Terwijl Spanje nu gewoon uit kopballen weet te scoren tegen Duitsland.

18 november 2020 om 15:10

Haha en Die achterstand is in de laatste 4 jaar ingehaald?

18 november 2020 om 15:28

ja joh...ze kunnen sinds een paar jaar weer calve pindakaas importeren...wie is er niet groot mee geworden!

18 november 2020 om 15:29

sergio ramos is 1.84...hij is wel kop sterk, maar wel klein.
Mijn nichtje van 13 is al langer, zelfs mn moeder van 72.

18 november 2020 om 15:41

1.84 is niet superlang, maar je kunt het onmogelijk klein noemen natuurlijk.

18 november 2020 om 15:49

Alleen in Nederland wordt er gesproken over iemand van 1,84m als klein. Ongekend. Daarnaast is die lengte voor een meisje van 13 erg lang. Overigens is de bovengenoemde theorie echt complete onzin natuurlijk, maar dat geheel terzijde.

18 november 2020 om 19:51

Wow eerste keer dat ik hoor dat iemand van 1.84 klein is,zelfs in Nederland ben gemiddeld en langer dan vele..

Op de backs na kun je bij Duitsland gewoon een top team neerzetten, maar Low wil dat blijkbaar niet, verder linkt het spel ook nergens op want ze spelen alsof ze bang zijn terwijl Duitsland juist een gevreesd land moet zijn.

Tja, dit krijg je al snel wanneer je afscheid van de oude garde hebt genomen terwijl die nog op een redelijk niveau voetballen. Dan is de roep om de oude namen na een afgang al snel gemaakt. Op zich was ik het wel eens met het plan door te selecteren. Alleen bij Muller vond ik dit te vroeg, hoewel ik begreep dat het nationaal niet echt lekker liep. Boateng vind ik erg blessuregevoelig en gezien de leeftijd snap ik de keuze. Hummels mist gewoon snelheid en wendbaarheid, wat noodzakelijk is als je ver van je eigen goal afspeelt.

Wel beschamend hoor, een 6-0 nederlaag tegen dit Spanje.
Aanvallend gezien vindt ik dit Spanje echt geen wereldtop.

Morata draait tot nu toe lekker bij Juventus en scoort ook bij Spanje. Maar hij mist ook meer dan voldoende kansen.

Ferran Torres en Fati zijn talenten, maar dat is (nog) geen wereldtop.

Het middenveld is gewoon top bij Spanje en that's it. Verder denk ik dat ze nog wel een tijd vooruit kunnen met een duo van Ramos - Martinez, Ramos - Garcia of Ramos - Lopez. Backs zijn ook meer dan prima met Carvajal, Roberto, Gaya, Alba en Grimaldo.

De terugroep voor Boateng snap ik niet. Hummels al helemaal niet. Boateng doet het aardig bij Bayern. Indien iedereen er fit is, denk ik dat hij gewoon bankje zit hoor. Sule - Alaba of Sule - Hernandz is dan het centrale duo.
Hummels is wat mij betreft passé. Zeker wanneer je met een hoge lijn wilt verdedigen, is Hummels echt niets. Die is daar in mijn ogen te traag voor. Prima verdediger, maar niet meer dan dat (met ruimte in zijn rug).

De enige waar ik de ''roep'' van snap, is Thomas Müller. Die man is zo ontzettend goed weer onder Hansi Flick, niet normaal. In mijn ogen kan hij daar (eigenlijk) niet om heen.

De aanval is goed bij Duitsland en indien iedereen fit is, is het middenveld ook top.

De defensie schort het nog aan. Linksback hebben ze Max (aardig voor dat niveau, niet meer), Halstenberg (aardig, niet meer) en Gosens (prima back).

Echter op de rechtsback en centraal is het niet juh van het. Sule is wat mij betreft top en Klostermann kan dat ook zijn, zeker met zijn snelheid. Echter zijn spelers als Ginter, Koch en Kehrer toch niet het niveau waarmee je gaat concurreren met de absolute top?

Als Mbappé tegen zo'n Koch moet spelen, lacht die zich kapot man...

Wat mij betreft zijn Frankrijk & Portugal de favoriet, mits zij naar hun kwaliteiten gaan voetballen. Frankrijk zie ik gewoonweg, indien de juiste spelers een selectie krijgen, geen zwakheden. Enige ''minpuntje'' kan je Lloris noemen, maar dat is ook al een keeper die jaren in de top presteert.
Portugal is wellicht alleen centraal achterin een puntje. Dias is goed, maar een Fonté en Pepe gaan toch eigenlijk niet meer.

18 november 2020 om 15:52

Hoezo is Hummels passe? Was afgelopen seizoen een van de betere cv's in de Bundesliga. Buiten Upamecano en Alaba vond ik niemand beter. En als of een Sule wel enorm goed met ruimte in zijn rug kan spelen. Om over Koch nog maar te zwijgen. Wat een zwakke speler is dat zeg.

Ik weet nog dat Ozil alle schuld kreeg van dat haperende Duitse elftal afgelopen WK, ook al waren er spelers die meerdere kansen van Ozil verspilden. Daarna kreeg hij ook nog eens een hoop racistische onzin over zich heen puur omdat hij een uitnodiging van Erdogan tijdens zijn bezoek in Londen niet weigerde. Kan me voorstellen dat Ozil nu wel kan lachen om de situatie van het Duitse elftal. Dit laat ook zien dat het probleem niet Ozil was, dit hele team is gewoon gevallen van de troon. Verwacht een lange overgangsperiode, ze zullen nog wel een tijdje geen deel uitmaken van de wereldtop.

Ben wel een beetje klaar mee wat Ozil op sociaal media doet. De tweet over China vond ik dapper en gedurft, maar de laatste maanden zoekt hij alleen maar aandacht hierop. Zonde want het is een geweldige speler. Ik hoop dat hij snel een stap naar een leuke club kan maken en dat we de laatste jaren van zijn carriere nog iets kunnen zien van de speler die hij geweest was.

18 november 2020 om 16:40

Hij zet gewoon tweets, op Twitter. Daarvoor dient Twitter. Heel veel voetballers zijn actief op Twitter. Het is dat Voetbalzone die van Ozil constant beslist uit te vergroten. Ozil en Boateng zijn al heel lang, heel goeie vrienden. Het is gewoon een steunbericht, niet meer niet minder.

Hahahaha ik heb nog nooit zulke geweldige reacties gelezen als op dit artikel.

Kan het zijn dat spelers als muller niet goed liggen bij de niet bayern .spelers.....

Typerend voor Özil dat hij met Boateng op de proppen komt en Müller en Hummels weigert te noemen.

18 november 2020 om 16:39

Hoezo typerend? Ozil en Boateng zijn gewoon heel goede vrienden. Met Muller en Hummels was hij gewoon teamgenoten.

18 november 2020 om 17:31

Beide heren hebben zich in het verleden dikwijls negatief uitgelaten over aspecten van de Duitse cultuur, ook in politieke zin.

18 november 2020 om 22:42

Oke? De relevantie lijkt me hier ver te zoeken want, opnieuw, het enige wat Ozil hier doet is zijn vriend steunen.

Misschien moet Ozil zich eens met z'n eigen bezighouden, want problemen hebben met zowel de Duitse ploeg als met z'n club kun je niet meer wijten aan toeval. Ik vind 'm een sympathieke speler, maar de laatste tijd begint het wel een beetje dom te worden...

Ach die dingen gebeuren een keer. Om nou moord en brand te schreeuwen voor het hoofd van Low of te roepen dat er anderen moeten worden opgeroepen gaat me iets te snel en om nou te zeggen die spelers kunnen er helemaal niks van en Duitsland meteen af te schrijven als titel favoriet vind ik persoonlijk zelfs belachelijk, toen Liverpool met 6-0 verloor waren ook niet meteen alle spelers slecht en Klopp moest ook niet meteen ontslagen worden en iedereen zag Liverpool ook nog gewoon als titel kandidaat. En dat bij een team dat kompleet op elkaar is ingespeeld. Tuurlijk was het een afgang voor Duitsland dat zal ik nooit ontkennen alleen als ik de hele (mogelijke) selectie bekijk zijn ze voor mij nog steeds een van de favorieten.

De wraak van Barcelona is sneller gekomen dan gedacht, en nog wel een stap hoger: nationaal niveau

Bijna niemand noemt het, maar ik denk dat het grotendeels ook aan het ontbreken van Kimmich lag. Die man is zo ongelofelijk belangrijk. Echt 1 van de meest onderschatte spelers

Ik ga nooit het filmpje vergeten dat Muller heeft gepost toen hij had vernomen dat Low hem niet meer ging oproepen voor de nationale ploeg. Voor zo een spelers is elke match met dat truitje spelen een eer. En dan is dat drie tal op zo een manier afgedankt. Vooral Muller zou nog steeds nuttig kunnen zijn. Boateng is zeker ook nog niet versleten, maar echt top kan je hem niet meer noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
B. HenrichsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

37 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren