Coronavirus slaat toe bij FC Twente op weg naar wedstrijd tegen PSV

Woensdag, 18 november 2020 om 09:43Yanick Vos • Laatste update: 11:02

FC Twente heeft woensdag een coronageval naar buiten gebracht. De club meldt dat bij Queensy Menig het coronavirus is vastgesteld. De aanvaller heeft geen klachten, maar is wel direct in isolatie gegaan. Menig is de eerste speler van FC Twente die besmet is met het coronavirus. SC Heerenveen is daardoor de enige overgebleven Eredivisie-club zonder coronabesmettingen.

Uit het bron- en contactonderzoek dat heeft plaatsgevonden is naar voren gekomen dat Godfried Roemeratoe in de directe omgeving van Menig is geweest. Daarom moet de 21-jarige middenvelder voorlopig in quarantaine. Het wegvallen van het tweetal is een hard gelag voor trainer Ron Jans, onder wie Menig en Roemeratoe dit seizoen een basisplaats hebben. Volgen TC Tubantia is het nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de opstelling van zondag voor het duel met PSV.

Op weg naar de thuiswedstrijd van zondagmiddag (16.45 uur) kreeg Jans ook goed nieuws te verwerken. Danilo en Tyronne Ebuehei keren fit terug van hun interlandverplichtingen. Het tweetal kwam dinsdagavond niet in actie voor respectievelijk de Olympischie ploeg van Brazilië en de nationale ploeg van Nigeria. Zij keren derhalve zonder kleerscheuren terug naar Enschede en zijn naar verwachting tegen PSV inzetbaar. Vanavond komt Václav Cerny nog in actie met Tsjechië tegen Slowakije, terwijl Joël Drommel op de bank zit bij het Nations League-duel tussen Polen en Nederland.


Poll

Wat verwacht jij van FC Twente - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door sir. jba)

Tja, mooi kloten. Hopelijk kunnen we zondag Roemeratoe testen en dan een negatieve uitslag. Het gemis van hem zal groot zijn. Menig is wel te vervangen voor Dervisoglou. Hij is de man in vorm de afgelopen interland week.

18 november 2020 om 09:56

Het ging lang goed, maar het moest er een keer van komen. Beetje jammer dat het nu net gebeurd voor het duel met PSV.

18 november 2020 om 10:23

Mwoah liever tegen PSV dan tegen een concurrent / laagvlieger waar we punten tegen moeten pakken. Punt(en) tegen PSV zijn mi sowieso bonuspunten.

18 november 2020 om 10:58

Daar heb je een goed punt 😉.

Oh jeej, vaak is 1 speler het begin van het einde.... kijk maar naar PSV of AZ destijds. Hopen voor FC Twente dat het meevalt. Al hoop ik natuurlijk wel dat PSV wint dit weekend

Het is toch eigenlijk ronduit bizar dat het tegenwoordig als 'goed nieuws' gezien wordt als internationals niet in actie komen zodat ze fit terug keren.

Nou daar heeft Psv mazzel mee. Makkie dus voor ze! 3 punten in de tas!

18 november 2020 om 10:04

We moeten sowieso van FC Twente winnen. Ik hoop dat die jongens gewoon mee kunnen doen, leuker voor de wedstrijd als Twente ook hun sterkste 11 kan opstellen.

18 november 2020 om 10:04

Bij PSV hebben we al zoveel mazzel gehad met corona, toen mochten we er niet over zeuren, dus lijkt mij dat dat andersom ook niet gebeurt! Twente kan toch nog steeds een prima elftal opstellen? Maakt echt geen verschil.

18 november 2020 om 10:26

Ik vond persoonlijk dat jullie Psv'ers het volle recht hadden om te zeuren hoor. Het aantal spelers dat jullie misten en dan ook nog van het kaliber Gakpo was wel erg hoog en dan ook nog Europees moeten spelen tussendoor. Ik begreep de onvrede bij Schmidt wel. Onze selectie is echter niet dermate breed als die van Psv. Menig zal gemist kunnen worden voor Dervisoglu. Roemeratoe (indien positief getest) zal dan vervangen worden voor Zerrouki denk ik. Hopen dat het bij 2 blijft.

18 november 2020 om 10:38

Ik ben het met je eens uiteraard. Het was ook meer met een knipoog bedoeld. Als team wordt je er sowieso minder van. Ik zie Twente het liefst op volle sterkte.

Ik heb gehoord dat PSV een spion met het coronavirus naar FC Twente heeft gestuurd vorige week. Ze zijn bang geworden na de start van ons Fct. Als het bij deze 2 spelers blijft, zal Twente alsnog makkelijk over PSV heen lopen. Met 2 Brama's spelen kan helaas niet... Bosch moet er nog bij staan.

Drommel
Ezibue
Pleguezuelo
Pierie
Oosterwolde
Ilic
Brama
Brama
Cerny
Danilo
Dervisoglu
18 november 2020 om 10:01

Haha, als dit PSV gaat draaien is Twente gewoonweg kansloos. Bijzonder fijne selectie hebben ze momenteel. En er staat bij jullie wel alsnog een prima basis, maar natuurlijk aanzienlijk minder dan jullie tegenstander komende zondag

18 november 2020 om 10:08

Zit wat in, alhoewel helemaal kansloos zal het toch niet zijn???

18 november 2020 om 10:11

@fctukkers: Dat denk ik niet. Ik zie PSV elke partij weergaloos beginnen en dan denk ik dat ze een team helemaal slopen. Om na 30/45 minuten helemaal weg te zakken naar niveau Spakenburg. Je moet de eerste helft tegen PSV overleven lijkt wel en als dat lukt, dan heb je daarna natuurlijk wel alle kans. Maar ik wacht op het moment dat PSV helemaal draaien gaat en dan gaan denk ik veel teams in de Eredivisie hele vervelende dagen tegen PSV krijgen.

18 november 2020 om 10:14

Klopt, denk ik ook. Hopelijk komt Twente daarvoor nog te vroeg! Maar ik denk dat het dit jaar heel spannend kan gaan worden tussen PSV en Ajax.

18 november 2020 om 13:23

Lanjouwer, eerste helft overleven? bij Twente moet je de eerste 3 minuten zien te overleven, haha. We zijn dit seizoen uiterst effectief in de eerste paar minuten.

18 november 2020 om 10:02

Brama, hele simpele speler, zou ik er niet 2x in willen zetten hoor ;p

18 november 2020 om 10:03

helaas niet, maar kan het niet meer aanpassen, moet natuurlijk Bosch zijn! Trouwens, Brama, hele simpele speler noemen, niet doen!! Ik snap de onderschatting, maar hoe ongelofelijk veel voetbal er bij hem in zit, het valt niet op, maar dat is juist de kunst van slimme voetballers. Ook in de topjaren van FCT altijd een basisplaats gehad en meer dan alleen bruikbaar geweest. Ik heb in hem altijd dezelfde kwaliteiten als Xavi gezien, maar natuurlijk op zijn eigen niveau gereflecteerd.

18 november 2020 om 14:50

Oei. Brama een simpele speler noemen lijkt te duiden op gebrek aan voetbalkennis of Brama te weinig in actie zien. Geweldige speler zowel tactisch als mentaal. Geen stylist, maar daar zijn anderen voor.

18 november 2020 om 14:57

Ja dat lijkt vooral bij de fans van FC Twente het idee te zijn, dat het zo'n geweldige speler is, terwijl het grootste gros in Nederland dat niet ziet. Voor FC Twente is het ook prima hoor, maar ga mij niet vertellen dat Brama zo'n geweldige speler is want dat is hij simpelweg niet.

Kiek s an. sc Heerenveen de enige club nog zonder besmettingen. Dat is natuurlijk wel één van de reden dat wij (samen met Twente) het zo goed doen. Het zit ons gewoonweg mee. Mocht er bij Psv, Ajax, AZ of Feyenoord in de maanden januari en februari een uitbraak zijn (met de onderlinge toppers), dan kan dat dus zomaar een kampioenschap kosten. Vreemd seizoen krijg je gewoon. Ik vind het leuk dat we nog voetbal kunnen kijken, zeer zeker, maar als je al kijkt hoeveel pech een AZ of PSV hebben gehad, kan je niet spreken van een normaal seizoen.

18 november 2020 om 10:31

Mooi mee genomen toch, soms moet je geluk hebben. Weet niet hoeveel internationals er bij Heerenveen zijn. Maar als je nu weer kijkt dat bij het Nleftal en Noorse elftal, een geval is. houdt je je hart weer vast voor nog een uitbraak bij de clubs... De club met de minste problemen wordt kampioen denk ik dit jaar.

18 november 2020 om 10:48

Wij hebben erg weinig internationals. Floranus bij Jong Oranje, Bochniewiez bij Polen en Dresevic bij Kosovo. Dat scheelt ook al.

18 november 2020 om 12:22

Llanez bij de VS, Nygren bij jong Zweden

18 november 2020 om 11:42

De slimme teams hebben natuurlijk iedereen laten besmetten in het voorjaar, wetende dat jonge mensen en sporters sowieso geen last hebben. Die konden het nieuwe jaar starten met een selectie zonder problemen en gedurende het seizoen voordeel halen uit andere teams die allemaal nog spelers in isolatie moeten gaan plaatsen.

18 november 2020 om 11:48

Dit lijkt mij een beetje te ver gezocht haha

18 november 2020 om 13:57

Corona tactiek, het zou wel kunnen.

Vraag me ook af wat de Uefa gaat doen met de Oekraïne. 'hun' Zwitserland had een overwinning nodig op Oekraine om bij de A landen te blijven horen. Bij aankomst in Zwitserland worden een paar spelers positief getest en de rechtbank in Luzern beslist dat het hele team in quarantaine moet en niet naar het stadion mag om te spelen. Oekraïne kon geen ander team sturen om uiterlijk vandaag die wedstrijd nog te spelen en dus moet de Uefa nu beslissen wat er gaat gebeuren. Ik zie de bui al wel hangen voor de Oekraïne. En Ajax was bijna hetzelfde overkomen in Denemarken, er valt heel makkelijk misbruik van te maken van al die buigbare regels.

Het heeft lang geduurd, maar Corona zit weer bij de selectie...!

Ach, daar heeft elke club mee te maken (behalve Heerenveen dan blijkbaar). PSV zal ook met Menig en Roemaratoe van Twente winnen. Denk dat je dan beter nu deze jongens kan missen dan tegen clubs waar je wel gewoon van kan winnen.

18 november 2020 om 11:32

Ben daar nog niet zo zeker van hoor. Twente draait uitstekend met die jongens voorin en bij PSV is de kwetsbaarheid juist met name achterin. Ik zie daarnaast PSV nu al een aantal keer helemaal terugzakken na de rust. Wordt in ieder geval een interessant potje

18 november 2020 om 12:37

Maar anderzijds is Menig echt beduidend minder dan Cerny en Danilo. Die jongen heeft 2 goede wedstrijden gespeeld en in de overige wedstrijden moest je op het wedstrijdformulier kijken om te zien of hij erin stond. Menig is nuttig, maar zeker niet onvervangbaar voor FC Twente. Roemeratoe is zich wel goed aan het ontwikkelen, maar in principe moeten ze ook hem wel op kunnen vangen. Ik denk niet dat het bijzonder veel invloed gaat hebben op 't resultaat. In principe zijn dit soort wedstrijden voor FC Twente pure bonus als er resultaat word behaald.

19 november 2020 om 00:28

Inderdaad Twente wordt alleen maar sterker zonder Menig en Roemeratoe. Met Dervisoglu en Ilic hebben ze 2 spelers, die vele malen beter zijn en die ook het verschil gaan maken zondag. Ben ik dan de enige, die blij is, dat Menig en Roemeratoe er niet bij zijn?

Vervellend voor Twente natuurlijk en jammer voor de concurrenten bovenin dat het gebeurt voor de wedstrijd tegen PSV. Voor Twente op zich niet verkeerd als het toch een keer ervan komt dan maar tegen een topteam je ging er begin van het seizoen toch niet uit dat je die ging winnen.

Het probleem is niet een speler die tegen het virus aanloopt, dat gebeurt overal. Het probleem is als zo iemand een superverspreider is. Dan kun je het namelijk vervelende toetstanden krijgen, zoals bij Nac, PSV en AZ. Maar er zijn ook zat clubs waar het beperkt tot een enkeling is gebleven.

Dit wordt een gelijk spelletje. Twente speelt erg leuk en zijn in vorm psv draait nog niet echt en achterin is gewoon een ramp.

Hopen dat het zich niet verder verspreid. We hebben enigszins geluk dat Menig degene is die het virus heeft opgelopen, had van mij al veel eerder de basis uit gemoeten. Roemeratoe is wel zonde, al waren zijn laatste wedstrijden ook niet zijn beste. Daarnaast als het het al zou moeten gebeuren dat een groot deel van de selectie besmet raakt dan maar nu moet wedstrijden tegen psv, ajax en Az de komende weken.

Dervisoglu laten spelen! Die had er 4 gemaakt in 2 wedstrijden met jong Turkije. Goeie vervanger. PSV zal dit alsnog wel gewonnen hebben anders hoor, maar zo rouleer je ook een beetje als Twente zijnde.

18 november 2020 om 12:39

Die hoort sowieso in de basis te staan. Die stond er waarschijnlijk enkel nog niet in omdat er vooralsnog geen aanpassingen nodig waren. Echter brengt Dervisoglu meer dan de spelers die op z'n plek staan/stonden.

Misschien dat Schmidt uit solidariteit ook een paar spelers van PSV niet opstelt nu, als hij een beetje consistent wilt zijn met uitspraken van de afgelopen weken. Wel jammer voor Twente natuurlijk want draaien heel lekker, al denk ik niet dat ze een hele grote kans maken tegen Psv, zelfs met een volledig elftal. Maar goed, verliezen van PSV zal ingecalculeerd zijn, en als ze de potjes tegen de nummer 10-18 grotendeels winnen (en daar zijn ze goed genoeg voor) zullen ze moeiteloos op minimaal rond de 55 punten komen, wat gewoon uitstekend zal zijn.

18 november 2020 om 12:31

Ja want Schmidt heeft afgelopen weken geëist dat tegenstanders niet met de beste 11 mochten spelen..... het niveau hier soms ook zeg..

18 november 2020 om 14:08

Ironisch hoe zo'n "niveau" opmerking vooral heel veel zegt over je eigen niveau. Hap hap, was namelijk een volkomen serieuze zin (hint: net als deze). Vermoeiend om uit te leggen hoor, maar ik maak zo'n absurde zin omdat Herr Schmidt en Toontje de management guru wel erg veel in de media waren de laatste tijd, op een hele zeikerige en treurige manier. Maar nu zie je dat andere clubs er net zo goed last van kunnen hebben en dat je net het geluk moet hebben. Hopelijk kunnen ze voortaan wat volwassener zijn, al is dat misschien een onrealistische verwachting.

18 november 2020 om 14:13

Nee je reactie sloeg als een tang op een varken aangezien Schmidt en Gerbrands hele andere zaken aangaven dan waar jij op in gaat. Dat jij hun uitspraken niet goed leest kan ik weinig aan doen maar ga dan niet geforceerd iets vergezochts erbij verzinnen om een punt te willen maken.

18 november 2020 om 14:26

Serieus gast, ik vind het aandoenlijk om te zien hoe je je eigen realiteit creëert en ook nog eens denkt te kunnen bepalen wat ik wel en niet (goed) kan doen. Heerlijk dit soort net-niet mensen.

Nieuw beleid gaat pas vanaf 1 december in waarbij je na in contact te zijn geweest met een positief vastgestelde persoon jij na 5 dagen de PCR test moet afnemen.
Indien je na 5 dagen negatief gesteld bent mag je weer deelnemen aan de maatschappij

Voor "menig" voetbalclub komt dit als geroepen, enkel voor nu nog niet van belang

Hoe idioot is het dan dat een ander nu in quarantaine moet? Gewoon testen en afhankelijk van de uitslag quarantaine of niet.

18 november 2020 om 11:56

Nee in quarantaine totdat je de uitslag hebt. Dat is vrij logisch anders is het kwaad al geschied.

18 november 2020 om 12:44

Maar tot die uitslag er is, is quarantaine noodzakelijk. Anders heb je straks driekwart van de selectie thuis zitten.

18 november 2020 om 13:46

Daar heb je toch die sneltesten voor? Kwartiertje en de uitslag is binnen.

Achja de bonusweken komen eraan voor Twente....aankomende 4 weken moeten ze tegen PSV Ajax en AZ en tussendoor RKC.. Laten we hopen dat het hier bij bliift, maar ik denk het niet.

18 november 2020 om 17:29

Ik zie jullie wel 6 of 7 punten halen. Leuk elftal hebben jullie met een sympathieke trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper340
T. EbuehiVerdediger331
DaniloAanvaller3317
D. RotsAanvaller111
D. DumićVerdediger242
J. de LangeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

7 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren