Argentinië wint voor het eerst sinds 2004 in Peru; Lionel Messi treurt

Woensdag, 18 november 2020 om 06:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:10

Argentinië blijft ongeslagen in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. Het team van bondscoach Lionel Scaloni won dinsdagavond lokale tijd voor het eerst sinds 2004 in en tegen Peru en staat na vier duels op tien punten; alleen Paraguay bleef ongeslagen tegen los Albicelestes. De krachtmeting in Lima eindigde in 0-2 dankzij doelpunten van Nicolás González en Lautaro Martínez. Lionel Messi verscheen, ondanks zijn talloze inspanningen, voor de derde interland op rij niet op het scorebord.

In de negende minuut vroeg Peru na een valpartij van Christian Cueva om een penalty, maar ook de VAR concludeerde dat doelman Franco Armani geen overtreding had gemaakt. In de zeventiende minuut sloeg Argentinië toe: na een heerlijke pass van Giovani Lo Celso met de buitenkant van zijn voet werkte González het leer achter Pedro Gallese. Het was voor de aanvaller zijn tweede doelpunt in vijf A-interlands: 0-1.

Highlights | Peru - Argentinië | Messi laat scoren aan ploeggenoten over

Luttele minuten later leek Nicolás Tagliafico op weg naar de 0-2, maar zijn schot na een pass van Messi werd tijdig geblokt. In minuut 28 was het alsnog raak. Na een pass van Leandro Paredes stond Martínez niet buitenspel en passeerde hij Gallese. Peru maakte in het laatste kwartier van de eerste helft nog een sterke indruk en had ook na rust enkele sterke fases, maar de thuisploeg kon het eerste thuisverlies tegen Argentinië in zestien jaar tijd niet voorkomen.

Messi probeerde ook te scoren, maar het verzoek om een penalty werd niet gehonoreerd en een goed schot op doel werd van richting veranderd en ging naast. Het was aan Gallese te danken dat Lucas Ocampos, met zijn eerste balcontact, en Angel Di Maria niet voor een ruimere zege konden zorgen. Tagliafico stond negentig minuten binnen de lijnen, terwijl Lisandro Martínez geen speeltijd van Scaloni kreeg.

Argentinië wacht in maart ontmoetingen met Uruguay en Brazilië, dat als koploper twee punten meer heeft. Peru, dat slechts een punt na vier duels heeft, neemt het tegelijkertijd op tegen Bolivia en Venezuela.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Scoort toch erg moeizaam laatste maanden. Ik snap trouwens nooit dat mensen vinden dat Argentinië een slecht team heeft. Ze hebben echt een zeer sterk team. Vooral de aanval en het middenveld is echt wel van een hoog niveau. Achterin is het gewoon degelijk. Messi moet zogenaamd alles alleen doen..

18 november 2020 om 07:16

Argentinië heeft idd sinds een jaar weer een lekkere "team". Met nadruuk op team want nu is het echt een eenheid. Daarvoor hadden ze geweldige aanvallers die allemaal niet samen konden spelen en een bizar slecht middenveld en verdediging. Die coach heeft er nu echt een eenheid van gemaakt die voor elkaar vechten. Zelfs Messi verdedigd mee. Als je beetje Argentinië hebt gevolgd dan had je kunnen zien dat Messi tussen 2014 en 2019 als enige dat Argentinië op sleeptouw neemt. In de kwalificatie voor wk 2018 was hij zelfs volgens mij betrokken bij elk doelpunt doormiddel van assist of doelpunt

18 november 2020 om 07:59

Ben ik de enige die het niet normaal vind dat Messi, bij Barcelona niet mee verdedigd, maar bij Argentinië wel?. En sinds een jaar is ook echt overdreven hoor. Goed team sinds een jaar? Jullie Barca fans denken zeker dat ze de wk finale haalden alleen door Messi? Tijd om die brilletje af te zetten en terug kijken met gezond verstand en je zult zien dat messi bij Argentinië vaak een goede selectie om zich heen had. Alleen de coach kon het niet altijd bouwen om messi heen. Maar messi is ook nooit geslaagd daar want hij creëerde vaak nogal wat ophef door paar keer te stoppen en weer terug te komen.

18 november 2020 om 08:02

Vind ik ook wel meevallen,zijn echt niet beter dan 2014 toen ze gewoon wereldkampioen hadden moeten worden alleen Higuan dacht daar anders over

18 november 2020 om 08:27

Je bent echtniet de enige, maar je bent wel onderdeel van een grote groep die zich toch wel beetje laat leiden door nieuws berichten. Messi verdedigt bij Barcelona ook mee zoals bij argentinie, maar je krijgt een beeld te zien van de 93ste minuut met nog 10 sec te gaan in de wedstrijd waarin hij inderdaad niet mee verdedigt en dat wordt dan als regel genomen.

Daarnaast eens dat het zeker niet zo is dat Messi de enige goede speler was en dat de rest er niets van kon. Maar je kan alle wedstrijden erop terugkijken en dan weet je waar dat op gebaseerd is. Als Messi geen doelpunt maakte, dan leek de rest totaal incapabel om een bal binnen de palen te schieten. Alleen al in finale wedstrijden hebben een Di Maria en Hiquain een stuk of tien kansen om zeep geholpen. Geen kleine kansen of halve kansen, maar gewoon 100% kansen. Daarop wordt dan gezegd "als messi het niet doet, doet niemand had". Ook die mensen laten zich erg leiden door media.

Ben het, volledig mee eens dat Argentinië gewoon een prima team had. Ook eens dat de coach het team er niet omheen kon bouwen. Maar ik vind juist dat de coaches veel te veel om Messi heen bouwde. Maradona heeft zelfs een keer letterlijk gezegd dat er 10 man moeten verdedigen en dat Messi het dan moet oplossen. Elke coach gaat volledig en finaal op in het messi syndroom van al zijn voorgangers en legt alle aanvallende verantwoordelijkheid bij hem neer.

Volledig met je eens dat ze een prima team hebben en als bondcoach zou ik smullen van die selectie. Ik zou hem echter wel anders insteken dan nu wordt gedaan.. Di Maria, Messi, Martinez, Dybala en Aguero... Het is dat er altijd 1tje geblesseerd is, anders zou ik iets verzinnen om ze allemaal te laten spelen. Ja, je krijgt wel eens een goal tegen maar je maakt er toch minimaal 2 per wedstrijd met die gasten voorin.

18 november 2020 om 08:27

Hoezo is dat niet normaal? Misschien vraagt Koeman iets anders van Messi dan dat deze coach vraagt? Maar goed het is verder wat je een goede selectie vond. Ik volg Argentinië aardig en ik vind juist dat ze sinds deze coach juist leuk beginnen te spelen. Daarvoor was et zo matig. En over wk 2014.. ja volgens mij besliste Messi elke poule wedstrijd wat ervoor zorgde dat ze überhaupt die poule door kwamen. Tegen Zwitserland scoorde Dia maria op jawel.. aangeven van Messi. Tegen België was het Higuain en tegen Nederland werd het strafschoppen. Messi heeft dus een ongelooflijk belangrijke bijdrage geleverd dat wk en zonder hem hadden ze het wk 2018 niet eens gespeeld. Het is aandoenlijk om het elke keer op de barcafans af te schuiven want dit zijn gewooj feiten.

18 november 2020 om 08:59

Het gaat niet alleen om die laatste 10 seconden. Sinds messi de 4e of 5e (weet ff niet meer) balon dor heeft gewonnen, was hij telkens de speler die het minst gelopen heeft van alle spelers. Ik zie hem dus zelden meeverdedigen en als je 4-1 achter staat dan moet je gewoon druk zetten en niet voorin wachten op een bal.

Voor de rest doet dit niks af aan zijn kwaliteiten maar we hebben het wel over een speler die 100 miljoen per jaar verdiend. Dan mag je best als Barca fan ook kritisch zijn op Messi want die gaat volgend jaar gratis de deur uit en hij zal ook geen extra moeite doen. Messi is uitgeleerd bij Barca hij heeft alles dubbel gewonnen wat er te winnen valt en is met ruime afstand topscorer aller tijden. Niemand gaat dat ooit nog van hem af pakken. Maar hij zou nooit zijn salaris inleveren en hij zal bij een betere aanbod direct vertrekken. Ik ben geen Barca fan, maar als ik er een was zou ik teleurgesteld zijn als dit het einde moet zijn van een legend.

Barca heeft problemen en als Messi gratis weggaat, zal Barca niet meer zo snel de oorlog winnen van Real. Met alleen ansu fati en pedri red je het niet als je moet verkopen en niks kan kopen. Ik ben opgegroeid met de tijden van rivaldo en ronaldinho, met unicef voorop. Dat waren pas tijden.

Als Messi een echte cule is, verlengt hij met een jaar en gaat hij niet gratis weg. Dat zou hem sieren in de donkere tijden die gaan komen.

18 november 2020 om 09:07

Samuel het verschil tussen een speler die 100 mil verdient en niet mee verdedigd en Messi is dat Messi elk seizoen wel betrokken is bij 50 doelpunten. Dus ik snap niet zo goed waarom wij als barcafans kritisch op Messi moeten zijn omdat hij niet achter de bal aanrent. Als team moet je dat gewoon opvangen omdat Messi gewoon die wedstrijden beslist, zo simpel is dat. Dus nee barcafans zijn niet teleurgesteld en als het aan mij ligt (en meerdere fans denk ik) mag Messi blijven wandelen. ''maar hij zou nooit zijn salaris inleveren en hij zal bij een betere aanbod direct vertrekken'' allebei deze punten zijn daarnaast onjuist. Hij wilde graag zijn salaris verlagen zodat Barca Neymar kon aantrekken wat betekend dat je een sterker team hebt en daarnaast kon hij al 1 keer naar Chelsea en City voor beter salaris en dat deed hij niet. Hoezo is het trouwens Messi zijn probleem dat hij nu gratis weg gaat? Hij heeft toch 40 keer aangegeven in de zomer weg te willen, de perfecte moment voor Barca om geld te pakken en zelf te versterken met spelers als Garcia en Jesus. Het bestuur heeft hem dwars gelegen, ondanks de belofte dat hij weg mocht. Nu is het opeens zijn probleem dat hij straks gratis weg kan. De club barca en met name Bartomeu hebben dat gewoon niet goed aangepakt. Messi geeft aan dat hij weg wil, er lag een bod van 100 mil + 2 spelers van City. Dat bod wordt van tafel gegooid en er wordt gewezen naar een clausule van 700 mil en vervolgens is het Messi zijn schuld dat hij gratis weg gaat straks.

18 november 2020 om 09:09

Bizar slecht nog wel? Als Romero, Zabaleta, Garay, Rojo, Demichelis, Mascherano, Perez, Biglia en Di Maria bizar slecht zijn dan weet ik het ook niet meer hoor.

18 november 2020 om 09:17

@samualsanders de rest van de discussie boeit mij niet zo veel 1 puntje. Je zegt dat messi sinds zijn 4e of 5e ballon dor niet mee verdedigt en altijd het minste loopt. Maar hij loopt het minste en verdedigt bijna nooit mee sinds 2008-2009. Dit is niet iets recent. Ik blijf het gek vinden dat mensen dat in een keer nieuw vinden. Het zal wel door de berichtgeving komen

18 november 2020 om 09:31

Heel bijzondere spelers zijn het over het algemeen ook niet. Ik denk dat ik alleen Di Maria en wellicht Mascherano als versterking voor en toch momenteel niet ijzersterk Nederlands elftal zou zien.

18 november 2020 om 09:44

Maar dan zijn ze toch nog niet bizar slecht? Een zabaleta zou er ook gewoon instaan en Romero of Cillessen is gewoon 1 pot nat. Gewoon oerdegelijke spelers.

18 november 2020 om 10:45

Zeker niet bizar slecht. IK zeg toch ook niet bijzonder. Maar zeker geen spelers waar je verwacht resultaat mee te halen op een groot toernooi.

Vond Messi echt gretig spelen. Als je de samenvatting ziet verdedigde hij ook heel vaak mee op de rechterflank en veroverde hij zat ballen. Zelf had hij enkele kansen niet benut, maar over het algemeen speelt heel Argentiniã« momenteel erg gebalanceerd. Er is geen sprake van ego of prutsers voorin momenteel. Enkel de verdediging vind ik al jaren matig sinds vertrek van Mascherano, want met Otamendi weet je het nooit. Die gozer neemt vaak overbodige risico's en pakt domme gele kaarten.

18 november 2020 om 11:42

Precies de reden waarom Argentinië geen prijzen pakt: de verdediging. Te slecht. Alles moet bij hen meezitten, willen ze überhaupt een kans hebben.

Hoe deed Senesi het? Maakte hij een beetje indruk?

18 november 2020 om 12:49

Uhm Senesi is niet geselecteerd voor het Argentijnse elftal, alleen zat hij bij de voorselectie. Dus ik kan niet echt herleiden waar je las dat hij meedeed in dit elftal?

Iemand die kan vertellen in wat voor systeem Argentinie momenteel speelt?

18 november 2020 om 10:36

Argentinië speelt per wedstrijd in een ander systeem. Het ligt er ook aan hoe de tegenstander speelt en wat daar het beste tegen werkt. Gisteren speelde ze 433 maar bijvoorbeeld tegen Paraguay speelde ze 352. Dit is ook de visie van de trainers, om meerdere systemen te kunnen spelen afhankelijk van de situatie

Erg goede wedstrijd weer van Argentinië (al kijk ik misschien wat door een gekleurde bril). Speelde vanaf het begin dominant en gaven bijna niks weg. Daarnaast zelf veel gecreëerd en goed positie spel gespeeeld. Ik heb erg veel vertrouwen in de selectie voor de komende jaren. Als je ziet hoeveel talent er aankomt, met name ook achterin met o.a. Romero, Perez, Balerdi, Foyth en Montiel. Daarnaast zitten er zoveel goede hardwerkende spelers bij die nog jaren mee kunnen en alleen maar beter worden (Lo Celso, Paredes, De Paul o.a.). De toekomst ziet er goed uit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
E. MartínezKeeper60
F. ArmaniKeeper10
M. AcuñaVerdediger40
Lisandro MartínezVerdediger10
Lucas MartínezVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3777 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 9 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren