De Boer en Van de Looi moeten in conclaaf over selecties voor EK

Woensdag, 18 november 2020 om 07:05Dominic Mostert • Laatste update: 07:04

Bondscoaches Erwin van de Looi van Jong Oranje en Frank de Boer van Oranje moeten in conclaaf over de samenstelling van hun EK-selecties. Vorige maand plaatste Jong Oranje zich voor het EK Onder-21, dat begint op 24 maart en eindigt op 6 juni, een week voor de eerste groepswedstrijd van het 'grote' Oranje op het EK tegen Oekraïne. Omdat veel spelers schipperen tussen Jong Oranje en het Nederlands elftal, is het voorlopig de vraag hoe de selectie van Van de Looi eruit zal zien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Ik denk dat de Boer helemaal niks moet. Gewoon de spelers selecteren met wie je de voorbereiding wilt beginnen. Vaste selectie.

18 november 2020 om 09:50

Nouja, wat doe je bijvoorbeeld met een Bijlow of Drommel? Stel, 1 van 2 zou derde keeper zijn achter Krul en Cillessen (ik zeg maar wat) maar 1ste keeper bij Jong Oranje, en je hebt ook nog Bizot om mee te nemen, wat doe je dan? Het verschil is heel klein en bij Jong spelen ze wel.

Heel veel namen. Maar de enige die kans hebben bij de beste 2 van hun positie te horen en mee te gaan naar het EK zijn waarschijnlijk Kopmeiners, Wijndal en Stengs als veldspelers. en Bijlow.als keeper.

17 november 2020 om 21:42

Nou ja, als Gakpo zo door blijft gaan zoals hij al lange tijd bezig is, dan zou ik die ook meenemen. Zeker in plaats van Babel in ieder geval.

18 november 2020 om 09:06

Is natuurlijk wel zo dat deze cyclus 3 jaar geleden van start is gegaan. Ook mede door Babel mogen we straks een leuk toernooi spelen. Dan vind ik het cru om hem nu vlak voor het toernooi begint ineens niet meer op te roepen. (Hoe slecht hij ook is) ik zou zeggen, speel jet EK nog met de huidige spelersgroep en gebruik voor de kwali wedstrijden WK alvast de jongens die over anderhalf jaar er moeten staan voor het WK.

18 november 2020 om 09:12

Het is geen speeltuin he Modric. Ondanks dat ik Babel dankbaar ben voor alles wat hij gedaan heeft hoort hij gewoon niet thuis in de selectie en Cody Gakpo wel. Misschien niet meteen basis maar hij hoort er zeker bij. Wat mij betreft gewoon Depay- Malen - Berghuis momenteel.

18 november 2020 om 10:25

Klopt, het is inderdaad geen speeltuin. Al vind ik dat enig fatsoen de Knvb zou sieren. Het is denk ik beter om Gakpo , Gravenberch, Botman en Bijlow volledige vlieguren te laten maken bij Jong Oranje ipv invalbeurten van 3 minuten bij het grote Oranje. Naar verwachting worden Krul, Cilissen, Bizot de doelmannen. Voor linksachter lijkt Wijndal het te gaan worden, met daarachter Van Aanholt. RB: Dumfries maakt een steeds betere indruk en Hateboer als backup. Centraal achterin verwacht ik dat de Boer gaat kiezen voor De Ligt, Van Dijk, De Vrij en Veltman. Op de 8 positie Klaassen/de Roon, 6: Frenkie/blind, 10: Wijnaldum/donnie. Linksvoor wordt Depay met of Bergwijn of Promes, 9 Luukinho met Malen, 11: Berghuis/stengs. En ik denk dat we daar ook hoge ogen mee gaan gooien op het EK. (en hiermee heb je ook meteen een bizar sterke selectie voor Jong)

17 november 2020 om 21:45

Inderdaad, ik lees vooral veel irreele namen als Kluivert of Koopmeiners. M.I niet echt namen waarbij de bondscoach in conclaaf moet met die van JO. Een beetje ee voorbarig bericht. Het zal echt aankomen op een paar namen als Stengs, Bijlow of Botman, heel veel meer interessants zit er voor Oranje ook niet echt tussen.

17 november 2020 om 21:53

En Gravenberch natuurlijk ook. Er zijn best veel spelers van Oranje die nog bij jong mee mogen doen. Die moeten allemaal even de revue passeren lijkt me. De Boer neemt natuurlijk sws elke speler mee die van meerwaarde zou kunnen zijn op het EK. Maar even overleggen zodat VD Looi weet waar hij aan toe is dat lijkt me logisch

17 november 2020 om 21:47

Je weet niet hoe het loopt natuurlijk. Jongens als bijv Botman, Dilrosun of Kluivert enz spelen in grotere competities. Als die een basisplaats krijgen/houden dan komen ze echt wel in aanmerking vind ik. Als bijv een Gravenbergh zo door gaat als basisspeler van Ajax en misschien zelfs nog verbeterd is dat ook een kandidaat. Dan zou ik liever zo iemand meenemen dan Strootman ofzo. Ook liever Gakpo of Kluivert dan Babel.

18 november 2020 om 16:06

Hij heeft letterlijk in zijn comment aan dat als ze spelen dus dan kan je heel flauw doen en aangeven dat hij op de bank zit. Het is letterlijk in de comment waarop je reageert benoemt.

Het lijkt mij toch dat De Boer gewoon een selectie samenstelt en dat Van De Looi het met de overige beschikbare spelers moet doen. De hele reden van vertegenwoordigde jeugdelftallen is om ze klaar te stomen voor het grote werk in de hoofdselectie.

18 november 2020 om 01:01

Precies. Dat lijkt mij ook. Enige reden waarom je om tafel zou zitten is om de relatie goed te houden.

18 november 2020 om 07:15

Je verhaal klopt maar je conclusie volgens mij niet. Bij het hele klaarstomen voor het "grote" Oranje zou zo'n EK <21 toch een hele goede ontwikkeling zijn?

Iedereen gaat nu natuurlijk roepen 'ja oranje is belangrijker dus die bepalen' tuurlijk, zoals vd looi zegt soms kan het voor de ontwikkeling beter zijn om minuten te maken. maar selectiespeler 20, die waarschijnlijk 1x zal invallen kam prima een week daarvoor 3 potjes spelen.

17 november 2020 om 22:49

Mij lijkt het ook beter om de jeugdspelers toernooi ervaring op te laten doen. Zeker als ze bij de (oefen)wedstrijden bij het (grote) oranje van De Boer niet zeker zijn voor een basisplek.

Meeste spelers kan je best toernooiervaring laten opdoen met Jong Oranje. Enkel de spelers van AZ en Gakpo maken kans op het grote Oranje. Bijlow enz. zie je toch het liefst in de basis bij Jong Oranje.

17 november 2020 om 22:06

Toernooi ervaring bij jong oranje is toch een veredeld schoolreisje als je het vergelijkt met het echte EK. Neem ze mee als ze bij de beste 23 horen.

18 november 2020 om 06:30

Hoezo maken de spelers van AZ en Gakpo kans op het grote oranje? Als ik van de Looi was zag ik ook het liefste Koopmeiners, Stengs en Gakpo in de basis. Of denk je dat die bij het grote oranje veel gaan spelen? Ik weet zeker dat alle spelers zelf liever op de bank zitten bij de grote jongens, dan basis spelen bij jong. Ik neem aan dat deboer volledig bepaalt wie er meegaan en dat van der Looi het gewoon moet doen zonder Koopmeiners, Stengs, Wijndal, Gakpo, Gravenbergh, Bijlow en Botman. Misschien ook nog Schuurs, al zou ik die zelf niet zo goed begrijpen

18 november 2020 om 08:23

Wijndal zie ik misschien wel basis staan op het EK en hetzelfde geldt voor Stengs als hij zich goed blijft ontwikkelen (ik hoop dat bergwijn zijn vorm terugkrijgt en basis komt te spelen bij Tottenham). Als Stengs zich niet zo goed blijft ontwikkelen is er misschien keuze voor gakpo als hij zich formidabel ontwikkeld. Ik denk dat bijlow wordt gezien 3e of 4e keeper, dan kan je toch beter eerst dat jeugd EK spelen en dan aansluiten als 3e keeper. Voor koopmeiners hetzelfde, als hij er al bij zal zitten zal hij denk ik 4e keuze zijn als defensieve middenvelder, terwijl hij als aanvoerder kans maakt om een jeugd EK te winnen. Ik zou niet weten waarom dat soort jongens die wedstrijden niet moeten spelen.

18 november 2020 om 07:48

Als een Gravenberch een seizoen lang basis speelt , CL speelt en zich doorontwikkeld kan hij er zomaar bij zitten.

Aardige lichting want De Ligt en Malen zouden hier ook nog mee mogen .

Ze noemen ook Ihatarran en Malacia nog niet eens .

Mits iedereen van het grote Oranje fit is, zie ik alleen Wijndal en wellicht Stengs meegaan naar het WK. Voor iemand als Koopmeiners is er teveel met concurrentie met Frenkie, De Roon, Klaassen en Propper. En dit geldt eveneens voor de spelers voorin. Ik zie De Boer niet snel een Promes slachtofferen voor Dilrosun tenzij blessures of andere redenen.

17 november 2020 om 23:27

Dilrosun zie ik op dit moment ook niet snel meegaan maar buiten stengs hebben Malen, Boadu, Gakpo en Ihattaren voorin ook echt wel een kans.

18 november 2020 om 12:50

Malen lijkt me ook wel een zekerheidje aangezien het een andere type spits is dan Luuk. Dat gaat wel ten koste van Boadu. De Ihatarren van vorig jaar had ik ook meegenomen, maar ben benieuwd hoe hij dit jaar doorkomt onder Schmidt bij PSV.

Het zal bezopen zijn als de Boer zich aanpast. Hij moet de eerste keus hebben. Zoals het hoort. Dubbele toernooien spelen moet je niet willen met die overvolle kalender.

Eerst maar eens zorgen dat Jong Oranje überhaupt de eerste fase doorkomt lijkt me zo... Anders speelt dit überhaupt niet.

Het zal er toch ook wel van afhangen hoe het seizoen zich ontwikkelt. Spelers die het internationaal goed doen zou je gewoon naar het grote oranje kunnen doorschuiven. Maar we weten nu nog niet welke clubs overwinteren in Europa. Bijvoorbeeld: stel, Ajax overwintert in de Champions League en komt nog een ronde door, met in het elftal Perr Schuurs en Ryan Gravenberch; als deze spelers het daar goed doen, en vergeet niet, dit is een podium waar spelers zich verbeteren, dan is Frank min of meer gedwongen deze spelers mee te nemen. Dat kan ook met een andere Nederlandse club gebeuren die de halve finale van de Europa League haalt. Ook het landskampioenschap is nog lang niet beslist. Ook spelers in buitenlandse competities die ver in deze Leagues komen zijn kandidaat, tenminste als ze daar voldoende speeltijd krijgen....
Gelukkig hebben we nu veel talenten, dus er blijft altijd nog genoeg over voor van der Looi.....

18 november 2020 om 06:42

Op basis van wat zitten bepaalde spelers dan nog steeds bij Oranje? Babel, Veltman en Cillessen spelen niet, slecht of op een matig niveau en zitten er toch (nog) bij. Puur naar kwaliteit kijkend zie ik Gravenbergh er wel bij maar Schuurs totaal niet. Voor centraal achterin heb je met de Ligt, de Vrij, Blind, Ake, Botman en van Dijk (als hij weer fit is) een driedubbele bezetting. Bij blessures kan het anders zijn maar met 23 spelers, waarvan 3 keepers, die mee kunnen, heb je zelfs maar een dubbele bezetting nodig

Bizar om te beseffen dat De Ligt ook nog steeds voor Jong Oranje zou kunnen uitkomen.

Het meest treurige aan aankomend EK is dat zelfs jong Oranje nog wel de poule zou doorkomen op het grote EK. Als we nu geen corona tijd hadden moet je er toch niet aan denken dat je deze poulewedstrijden had gaan kijken in de kroeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Kranten na Ajax - PSV: ‘Hij heerste na een onwennig begin als een vorst'

De eerste topper van het Eredivisie-seizoen tussen Ajax en PSV eindigde zondagmiddag onbeslist. De Eindhovenaren kwamen door twee doelpunten van Eran Zahavi al vroeg op een 0-2 voorsprong, maar zagen die...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren