Woede bij Oekraïne om uitspraak Zwitserse rechter op dag van wedstrijd

Dinsdag, 17 november 2020 om 15:35Rian Rosendaal • Laatste update: 15:55

Het doorgaan van het Nations League-duel tussen Zwitserland en Oekraïne, dat voor dinsdagavond op de agenda staat, is onzeker geworden. Een Zwitserse kantonrechter in Luzern heeft dinsdag bepaald dat vanwege enkele positieve coronatesten de gehele selectie van Oekraïne in quarantaine moet. Hierdoor is het nog maar de vraag of er zal worden afgetrapt in Luzern.

De rechterlijke uitspraak zorgt voor verbazing en onbegrip in het kamp van Oekraïne. Men vindt dat er gewoon kan worden aangetreden tegen Zwitserland, aangezien bondscoach Andriy Shevchenko over het vereiste minimum van dertien spelers beschikt. De Zwitserse voetbalbond wacht nu op een definitief oordeel van de UEFA, zo weet onder meer Blick dinsdagmiddag te melden. Het is niet uitgesloten dat de ontmoeting in de groepsfase van de Nations League wordt verplaatst naar woensdag.

Volgens bovengenoemde krant wijst men bij Zwitserland met de beschuldigende vinger naar Oekraïne, dat dinsdagochtend nog eens met vier positieve coronagevallen werd geconfronteerd. Shevchenko en consorten vinden het op hun beurt onbegrijpelijk dat zij schuldig zouden zijn aan het eventueel schrappen van het Nations League-duel op Zwitserse bodem. Men loopt het risico dat de UEFA een reglementaire zege toewijst aan Zwitserland, dat met drie punten uit vijf duels onderaan staat in groep D. Oekraïne verzamelde zes punten uit hetzelfde aantal duels.

Over het recente Champions League-duel van Dynamo Kiev met Barcelona was ook al veel te doen vanwege de vele coronagevallen bij de bezoekers uit Oekraïne. Trainer Mircea Lucescu moest maar liefst tien spelers missen vanwege besmetting met het coronavirus. De laatste testronde zorgde echter niet voor het annuleren van de ontmoeting in het Camp Nou. Dynamo Kiev verloor uiteindelijk slechts met minimale cijfers van Barcelona: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door elmatador27)

Gewoon stoppen met het interlandvoetbal nu met corona. Bijna elk land heeft wel een positieve test gedaan en de spelers nemen het ook weer mee naar hun club.
Als spelers bij hun club blijven kan er nog een bubbel gecreëerd worden en kan je het aantal besmettingen beperken, maar interlands helpen niet. Zeker niet als elk land weer andere quarantaineregels aanhoudt.

17 november 2020 om 16:11

En alle CL duels in duitsland spelen zonder publiek? Daar heb je anders ook te maken met willekeur aan regels, risico ivm reizen etc.

17 november 2020 om 17:35

Gewoon stoppen met die pcr test. Die test kan geen eens aantonen of iemand een covid-19 infectie heeft. Daar is de test niet voor gemaakt. Stop de pcr test en alles is voorbij.

17 november 2020 om 18:28

Wat dan doen?

17 november 2020 om 19:35

Uh niets? De pandemie is voorbij sinds eind April. De pandemie overigens gebaseerd op die pcr test. Wat we nu zien is bijna 80% vals positief. In Liverpool zijn ze massaal mensen gaan testen en met de sneltest die 99.7% accuraat is zien ze 80% minder positieve tests. Het percentage positief geteste mensen op het aantal tests is slechts 0,6% uit bijna 66.000 tests. Laat dat even tot je doordringen. Je kunt mensen die zware symptomen wel testen op covid-19 maar dan moet je een analyse van het virus maken. De PCR test kan wel zeggen dat er coronavirusmateriaal aanwezig is maar een analyse kan pas aanduiden of iemand de infectie daadwerkelijk heeft.

17 november 2020 om 19:43

@lierse

Informeer eens bij andere virologen en epidemiologen dan de leugenaars op de TV. Mike Yeadon en Clare Craig of nobelprijs winnaar Michael Levitt. Zo veel dokters en professoren die de noodklok luiden en het worden er elke dag meer.
Of onderzoek de Duitser Christian Drosten eens, de veroorzaker waarom de pcr test de standaard is geworden. Zoeken kun je naar: the science fraud by prof christian drosten. Toevallig dezelfde man die verantwoordelijk was voor de Mexicaanse griepschandaal. Overigens ook gebaseerd op modellen van dezelfde man Neil Ferguson die destijds 65.000 door de mexicaanse griep voorspelde. Het werden er uiteindelijk minder dan 500. Dezelfde man die nu 510.000 doden voor het VK voorspelde, 2,2 miljoen in de VS en 85.000 voor Zweden. Dat mensen zijn voorspellingen keer op keer opnieuw gebruiken zegt voldoende als je er zo erg naast zit.

17 november 2020 om 20:14

Ach man, die overvolle IC’s waren ook allemaal gebaseerd op PCR-tests zeker?

17 november 2020 om 21:52

Ik zou dan vooral het plan van Michael Levitt volgen en lekker op corona cruise gaan om jezelf te infecteren. Al de beweringen dat er een neppe tweede golf is door valse pcr testen is totaal ontkracht door de vele ziekenhuis opname en sterfte. Grappig ook dat je wel de modellen van Ferguson afkraakt, maar niet die van Levitt, die in totaal maar 3000 gevallen van corona in China voorspelde! (Het zijn er dus ong. 100 keer zoveel geworden).

17 november 2020 om 23:53

Maar in een paar ziekenhuizen zijn de Ic's overvol en dat is ieder jaar zo in het najaar. Dat kan elke huisarts bevestigen. En die mensen zijn inderdaad getest met een PCR-test die onbetrouwbaar is. Hoe kan je nou weten of iets corona of influenza is als ze alleen op corona testen met die PCR test? De symptomen zijn precies hetzelfde. Hoe kan het dat het virus Sars Cov2 al in September 2019 in Italiã« werd aangetroffen? Hoe kan het dat in die 6 maanden tijd zonder maatregelen niemand iets gemerkt heeft van het oh zo besmettelijke en dodelijke virus? Waarom liepen toen de Ic's niet vol of stierven er niet massaal mensen? Zijn toch vragen om te beantwoorden.

17 november 2020 om 23:57

@thadan

4634 mensen overleden is toch echt dichter bij 3000 in de buurt dan Ferguson die 500.000 voorspelde en het echter 50.000 zijn geworden. En heeft Ferguson overigens al meerdere malen zijn voorspellingen zwaar overschat met zijn modellen. Met de vogelgriep, gekke koeienziekte, varkensgriep en nu opnieuw. En toch blijven ze iedere keer zijn modellen gebruiken... Zelfs als er geen opzet was zou de geloofwaardigheid toch een keer moeten ophouden.

Slim gedaan dit door die Zwitsers. Die rechter had waarschijnlijk gezien dat de partij die niet komt opdagen een reglementair verlies aan de broek krijgt. Dus niet zeggen wij willen niet spelen, maar zij moge niet spelen. Zou t0ch de omgekeerde wereld zijn dit.

17 november 2020 om 16:46

Ja dat probeerden die Denen ook bij Ajax. Ik zou de 0-3 toewijzen aan Oekraine als die Zwitsers nog verder weigeren. Al die spelers hebben het toch al bijna gehad, dat hele gedoe erom heen voor niets, je wordt er moe van.

17 november 2020 om 17:34

Nou ik denk dat zelfs bijna niemand het heeft gehad. De test kan ten eerste al niet aangeven of iemand een covid-19 infectie heeft. En ten tweede zit er sowieso al een standaard foutmarge bij de test waardoor bijna elke week wel 1 of 2 positieve tests worden gemeld. In Liverpool hebben ze massaal mensen getest met de sneltest die 99,7% correct is. Ze vonden maar bij 0,5% van de mensen covid-19. Die pcr test is gewoon bullshit en zorgt voor 80% vals positieven. Iedereen weet dat inmiddels ook en toch gaan ze ermee door. Dit wordt bewust gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zwitserland

FIFA ranking: 16
14 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper
Y. SommerKeeper
M. AkanjiVerdediger
L. BenitoVerdediger
E. CömertVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zwitserland.

101 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren