‘Mooi dat De Boer mij noemt, maar ik moet eerst goed presteren bij PSV’

Dinsdag, 17 november 2020 om 11:05Rian Rosendaal

Cody Gakpo werd onlangs door Frank de Boer omschreven als 'één van de grote talenten voor de toekomst van Oranje'. De pas 21-jarige vleugelaanvaller van PSV is blij met de lovende woorden van de bondscoach van Oranje, maar dat betekent niet dat hij gaat zweven. Volgens Gakpo is het nu vooral zaak om zichzelf te laten zien in de wedstrijden van Jong Oranje, zodat een uitnodiging voor het 'grote' Oranje vanzelf verschijnt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij in Cody Gakpo een toekomstige speler van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door desteek77)

Promes en Babel moeten zich wel echt gaan herpakken. Er kloppen anderen op de deur. Ik begrijp best dat De Boer niet al te veel verandering wil doorvoeren in de selectie, zeker niet bij de wissels. Maar je kan ze niet blijven oproepen als ze zo blijven presteren.

17 november 2020 om 11:26

Klopt, ik heb jaren gedacht dat Promes nog wel een keer los zou komen bij oranje, maar dat is helaas niet gebeurd. Babel vaak nuttig geweest, maar het is wel voorbij nu. Kom maar door met Bergwijn, Malen, Ihattaren, Gakpo, Stengs, Boadu, en hopelijk ook types als Zirkzee en Brobbey. Overigens heeft Berghuis zich voorlopig in de basis gespeeld wat mij betreft.

17 november 2020 om 11:49

Brobbey moeten we zeker in de gaten houden; die loopt nu 1-op-1 en kan zeer nuttig zijn voor komende zomer als hij dat weet vast te houden.

17 november 2020 om 12:07

@NJfromVOL, ik mag toch hopen dat je dit sarcastisch bedoelde?

17 november 2020 om 12:18

@nlfromvol en @vernon we kunnen nu vele talenten pakken die nu leuke wedstrijden laten zien bij hun club. en voor leuk dat Brobbey 1-op-1 loopt maar laat zulke spelers nu maar eerst een paar jaar presteren. Waarom moeten spelers al op de leeftijd van 21 im het grote Oranje? Ik zie dat soort gasten liever constant spelen bij Jong Oranje spelen dat ze leren in meerdere samenstellingen leren te spelen. Ben je daar belangrijk dan is het grote oranje een beloning.

17 november 2020 om 12:48

@diegelbereds.
Wat denk je? Iemand die welgeteld 1x heeft mogen invallen en een bal tegen zich aan kreeg?
Geen idee of deze jongen ooit voor oranje in aanmerking komt (meningen zijn wat verdeeld), maar laat het eerst maar eens (wat langer) zien.

17 november 2020 om 14:04

Brobbey wordt toch niet genoemd door De Boer? Brobbey speelt nog niet eens bij Ajax 1 dus waarom we het over Brobbey hebben ontgaat mij. Omdat hij een paar minuutjes gemaakt heeft? Omdat men hem een talent noemt? Dan deze niet zo goed waarom Brobbey een sarcastische opmerking verdiend.

17 november 2020 om 14:42

Brobbey verdient ook helemaal geen sarcastische opmerking en hij werd inderdaad ook niet genoemd door De Boer, maar ik reageerde op de persoon voor mij.

17 november 2020 om 12:13

Ik ben juist van mening dat je die twee uit moet zwaaien, althans voor de basis. Met name Promes laat echt niet iets zien wat een talent niet zou kunnen. Niet nu en ook niet toen hij z'n vorm wel had. Babel is inmiddels te oud en brengt ook niet meer dan de jonge jongens.

Nou, technisch gezien doe je dat al, jongen! Maar mooi dat er nog spelers zijn die zichzelf niet helemaal geweldig en altijd vinden dat ze overal moeten spelen en de beste zijn. Gewoon nuchter blijven en hard werken, deze jongen komt er wel! Bedoel je bent nu al beter dan Promes,Babel en hoop andere die de voorkeur gekregen

17 november 2020 om 11:22

Hoop andere? Noem ze eens dan, verder dan Babel en Promes kom ik namelijk niet.

17 november 2020 om 11:45

Een tijdje werden Dilrosun en co ook opgeroepen dacht ik, maar dat was wel voordat Gakpo een echte onbetwiste basisspeler was volgens mij.

17 november 2020 om 11:49

Nouja vind Gakpo ook niet minder dan Stengs

17 november 2020 om 11:50

Mits Gakpo ook Rechts kan

17 november 2020 om 12:16

Stengs, Gakpo, Bergwijn en Malen zouden minstens zoveel indruk maken als je ze net als Babel en Promes maar lang genoeg laat staan. Naar mijn mening moet je Babel en Promes doorselecteren. Beter worden ze niet meer en meerwaarde hebben ze nooit echt gehad buiten 1 of 2 incidentele wedstrijden.

Gakpo, Malen en Ihattaren moeten het namens PSV laten zien voor Oranje. Malen staat op de drempel, maar die andere twee moeten nog wat stapjes maken, hetgeen gezien hun leeftijd zou moet kunnen.

17 november 2020 om 18:55

Dumfries hebben ze al. Daarnaast zou Teze ook kunnen. Rosario lijkt onwaarschijnlijk maar zeg nooit nooit.

19 november 2020 om 09:35

Dumfries was voor mij al een uitgemaakte zaak. Brengt zoveel meer dan Hateboer, ondanks dat hij ook wel eens foutjes maakt.
Malen moet iets minder ongeduldig worden. Iets kalmer voor de goal. Door zijn snelheid, techniek en inzicht staat hij vaak op de juiste plek. Nu alleen kalmer worden in de afronding.

Gakpo was voor zijn afwezigheid de beste speler bij PSV dit seizoen, in mijn ogen. Hij heeft niet het predikaat toptalent gekregen zoals Ihataren en Malen dat hebben, maar in de luwte ontwikkeld hij zich goed. Hij is ook constanter dan deze twee in mijn ogen. Als hij zo doorgaat komt hij er vanzelf bij.

17 november 2020 om 11:23

Zou dat ook niet komen omdat hij niet zulke exceptionele kwaliteiten heeft? Hij doet me een beetje denken aan El-Ghazi.

17 november 2020 om 11:37

De vergelijking met El-Ghazi had ik nog niet eerder gemaakt, maar ze lijken inderdaad heel erg veel op elkaar!

17 november 2020 om 11:49

Een type buitenspeler wat we in Nederland maar weinig hebben, zo’n lange slungel die toch wel heel sierlijk voetbalt. Ik vind hem qua spel ook wel lijken op El Ghazi inderdaad, maar die is wat kleiner. Mij doet hij vooral denken aan Leroy Sanã©, maar die heeft ook nog eens enorm veel snelheid, wat bij Gakpo ontbreekt.

18 november 2020 om 05:19

Gakpo heeft t postüur van Rushford

17 november 2020 om 11:34

Het grootste verschil met de andere 2 spelers is zijn scorend vermogen. Het lijkt alsof hij veel beheerster schiet en hierdoor minder kansen nodig heeft. En met doelpunten win je wedstrijden.

17 november 2020 om 11:50

Mwah dat is geen verschil met Promes. Die heeft in 11 seizoen profvoetbal 7 keer dubbele cijfers gehaald. Promes staat ook bekend om zijn scorend vermogen als buitenspeler, niet om een goeie steek bal of een flitsende actie. Dat scoren komt er bij Oranje nooit uit, en dit seizoen ook niet bij Ajax. Maar dat is toch niet het verschil tussen die 2?

17 november 2020 om 12:06

Promes heeft een aangever nodig. Iemand die begrijpt als hij diep gaat, zoals Zyech vorig jaar. Promes is niet iemand die snel zelf iets creëert. Zo'n aangever hebben we niet bij Oranje. Dat zou Frenkie de Jong moeten zijn, maar dat is nett het onderdeel van het spel waar hij nog veel stappen moet maken. En als er dus geen aangever is dan zakt Promes heel ver weg...

17 november 2020 om 12:26

Frenkie de Jong speelt veel te ver naar achteren om daar verantwoordelijk voor te moeten zijn. Buiten dat geeft dat juist de beperkingen van Promes aan. Er lopen genoeg spelers rond die ruimtes achter de verdediging kunnen lezen en de heerlijke voorzetten van spelers als Ziyech in kunnen tikken. Daar hoef je echt geen bijzondere aanvaller voor te zijn. Sinds wanneer gaan we de beperkingen van spelers wijten aan de aanwezigheid van andere spelers? Op die manier kunnen we iedereen wel beter doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Promes is gewoon een speler waarbij het plafond de top van een middelgrote competitie is. Dat is geen schande.

17 november 2020 om 12:21

Zoals Messibazoer al aangeeft kan dat ook komen omdat hij geen exceptionele kwaliteiten heeft. In dat soort spelers zit buiten het mentale aspect meestal ook niet zoveel rek meer. Nu wil ik nog geen conclusies trekken, maar ik heb ook niet het idee dat Gakpo zo'n speler is die onder de radar is gebleven en stiekem veel beter is dan veel mensen dachten. Maar goed, we gaan het de komende jaren wel zien. Ik ben bang dat het weer zo'n 'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken-geval' is.

Ik ben fan van Gakpo. Redelijk goede techniek, goed overzicht en een geweldige trap. Bovenal zit er een goeie kop op. Zal ook niet snel door de ondergrens zakken.

17 november 2020 om 16:09

Klopt. Lekker nuchter ventje en een zeer nauwkeurige trap. Ik zeg, schilder je haar rood en je zit er de volgende keer gewoon bij.

Ja Gakpo heeft zichzelf laten zien aan het begin van de competitie. Beetje een slungel, maar erg doelgericht en een goede basistechniek. Persoonlijk vind ik hem geen wereldspeler, daarvoor mist ie de snelheid en versnelling, maar hij doet het leuk. Maar of hij nou NL 11tal waardig is??? We kunnen natuurlijk ook met 2 spitsen spelen he. Depay en Malen of Depay en Berghuis.

Had allang opgeroepen moeten worden. Voegt veel meer toe dan een Babel of Promes. Haal Luuk er uit, Depay in de spits en dan Bergwijn of Gakpo op links.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou niet weten waarom De Boer hem niet naar het EK zou meenemen’

Theo Janssen laat alvast zijn licht schijnen over de definitieve EK-selectie die Frank de Boer waarschijnlijk in mei wereldkundig zal maken. De analist vindt dat Noa Lang vanwege zijn uitmuntende prestaties...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren