Mido gaat los op Twitter: ‘Neem Mourinho en haal hem weg van de spelers’

Maandag, 16 november 2020 om 19:20Rian Rosendaal

Ahmed Hossam, beter bekend onder zijn voetbalnaam Mido, heeft maandag in een reeks Twitter-berichten flink uitgehaald naar Gareth Southgate, de huidige bondscoach van Engeland. De oud-aanvaller van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur is van mening dat José Mourinho een veel betere kandidaat zou zijn voor de managersfunctie bij the Three Lions.

"Engeland heeft een echte manager nodig, ze verdoen nu hun tijd met Southgate", opent Mido in niet mis te verstane bewoordingen. "Het klopt dat hij altijd de juiste dingen zegt in de media, dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij al zolang als bondscoach actief is (sinds 2016, red.). Maar zodra er iets misgaat begint Southgate te stotteren tijdens de rust. De spelers voelen dan zijn angst." De Egyptenaar heeft een oplossing voor de Engelse voetbalbond: "Maak Mourinho bondscoach en benoem Southgate als voorzitter van de FA. Dat zou perfect zijn. Haal Southgate in ieder geval zo ver mogelijk weg bij de spelers."

Mido stond tussen 2007 en 2010 onder contract bij Middlesbrough en het grootste gedeelte van die periode was Southgate zijn manager. Een succesvolle samenwerking was het allerminst. "Hij was doodsbang toen we destijds tegen degradatie vochten. Toegegeven, het was zijn eerste baan als manager. Maar sommige dingen veranderen nooit. Als je bang bent om een wedstrijd te verliezen zal dat gevoel nooit meer verdwijnen. En spelers zullen dat altijd merken aan een trainer", aldus de voormalig aanvaller over de keuzeheer van de Engelsen.

In de optiek van Mido is het potentieel bij Engeland momenteel erg groot en een andere manager zou in dat kader alleen maar gunstig kunnen zijn. "Die talenten hebben nu een manager nodig met een sterk karakter. Een manager die de spelers weer laat genieten en die niet bang is om onderuit te gaan. Het spijt me zeer, maar Southgate is absoluut niet geschikt daarvoor", zo besluit Mido zijn analyse over het managerschap van Engeland.


Poll

Zou José Mourinho een geschikte bondscoach zijn voor Engeland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door binny)

Of er dan meer aanvallers in zouden staan weet ik niet. Southgate? Nee. Maar Mourinho? Weet ik ook niet. Denk niet dat hij ook een serieuze optie is op dit moment. Maar ik kan Mido goed volgen. Engeland speelt waardeloos gezien de selectie.

16 november 2020 om 19:28

Die Southgate is een lachertje van een trainer en in de verste verte niet te vergelijken met een klasbak als Mourinho. Deze ultra angsthaas zal nooit wat noemenswaardig winnen.

16 november 2020 om 20:20

Dat is altijd zo geweest. Zelfs met een middenveld vol wereldspelers als Beckham, Lampard, Gerrard en Scholes konden ze nooit stunten. Het is bij Engeland altijd net goed genoeg om niet bij de losers te horen, maar ze komen tekort om gestempeld te worden als een favoriet voor een eindtoernooi.0

Hou Mido zover mogelijk van een microfoon vandaan! Shit, wat kraamt hij toch een onzin uit. Hij beoordeelt Southgate op gedrag van een decennia geleden. Daarnaast waar maakt hij zich als Egyptenaar druk over Engeland? Enige periode waar hij zelf enigszins slaagde was bij Ajax voor de rest nergens iets neergezet. Gareth is niet de beste coach maar dit is wel erg uit rancune en puur op de man af zonder echte onderbouwing [email protected] Mascherano is gestopt met voetballen, lijkt me wel een topic waard en daarnaast veel relevanter dan dit gezwets van Mido.

16 november 2020 om 19:30

Ik vind anders dat hij het prima onderbouwd. En als je ervaring hebt met hoe iemand werkt dan mag je daar toch een oordeel over geven? Persoonlijk ben ik niet zo kapot van de selectie van Engeland maar er moet toch meer uit te halen zijn dan wat er nu gebeurd?

16 november 2020 om 19:36

Microfoon? Volgens mij uit hij zijn mening gewoon op social media. En waarom zou een Egyptenaar geen mening mogen hebben op het Engelse elftal? Volgens mij volgt hij het Engelse voetbal behoorlijk als analist. Maar goed, deze redenatie volgend dan hoeven we van jou ook geen reacties meer te verwachten op onderwerpen aangaande buitenlands voetbal? Verder komt Mido volgens mij met hele redelijk argumenten, of je het daar nou wel of niet mee eens bent is aan jou. Jij hebt het over rancune van Mido naar Southgate, maar gezien het feit dat je uit Amsterdam komt en dezelfde leeftijd hebt zou je bijna gaan denken dat er ook iets van rancune bij jou leeft. Misschien iets met een vriendinnetje uit een ver verleden?

16 november 2020 om 19:52

@Rugu in figuurlijke zin en refererend aan wat Mido zelf zei 'hou Southgate zover mogelijk van spelers vandaan'. Los daarvan waar heb jij het over, Mido vond ik juist sierlijk bij Ajax heb zelfs nog een shirt met zijn handtekening. Ik kan dat prima scheiden. En jouw reactie staat vol met 'volgens mij' om vervolgens iets stellig te beweren. Over dat vriendinnetje alleen: LOL @elninooo Ik zeg nergens dat Mido geen punt heeft echter baseert hij zijn onderbouwing van nu op iets van 13 jaar geleden, alsof een beginnende Southgate te vergelijken is met die van nu. Diezelfde Southgate heeft op de afgelopen eindtoernooien prima resultaten neergezet met Engeland. Kritiek hebben kan zeker, heb ik zelf ook want uit deze groep valt meer te halen maar de manier waarop Mido kritiek levert, is goedkoop.

16 november 2020 om 19:43

Er is al lang een topic geweest over Mascherano...

16 november 2020 om 19:56

@Lierse1997 sorry over het hoofd gezien en met mij vele aangezien het maar 4 (!!) reacties heeft. Sorry sorry, doe aub geen aangifte tegen me. Het afscheid van een legend als Mascherano verdient het naar mijn mening niet om ondergesneeuwd te worden door minder wegende berichten als deze. Maar goed smaken verschillen ...

16 november 2020 om 20:05

Je hebt het artikel niet gelezen, gaat zeuren dat het artikel niet geplaatst is en als het blijkt dat het wel geplaatst is een beetje bijdehand gaan doen. Dat jij het artikel over Mascherano gemist hebt betekent niet dat deze artikel niet geplaatst moet worden.

16 november 2020 om 20:14

Savano.. Ik ben het met je eens, maar je weet toch hoe de media werkt, dat leuke en positieve nieuws niet veel reacties lokt of scoort? En betreft Mido, die geeft altijd vanuit zijn luie stoel anderen (o.a. Koeman) de schuld van zijn eigen falen en mislukte carrière! Dus je hebt helemaal gelijk!

16 november 2020 om 20:16

Dat het 4 reacties heeft kan VZ niks aan doen he. Toont alleen maar aan dat niet bijster veel mensen er super geïnteresseerd in zijn.

Even gezien het functioneren van Southgate en hoe hij opstellingen neerzet e.d. dan zeg ik ja, eens met Mido. Ik dacht eerst oh wat gaat Mido nu weer allemaal roepen, maar hij heeft hier gewoon een punt. Gisteren ook weer, echt belachelijk wat voor formatie Southgate neerzette. 7 defensief ingestelde spelers zowat. Man je hebt Sancho, Foden die een optie waren maar nee. Willen ze hun potentie idd benutten dan moeten ze idd een betere manager gaan halen, want dit wordt zo helemaal niks. Slappe hap, vreemde keuzes etc. Engeland heeft bizarre talenten, vooral voorin maar de beste man doet er weinig mee. Sterling, Rashford, Kane, Foden, Sancho, Maddison, Grealish en dan heb je nog erachter leuke namen eventueel. Middenveld ook sterk met Hendo, Rice en dan Foden of Maddi op 10 oid. Achterin ook niet verkeerd, Joe Gomez en Maguire kan je prima mee verder. Backs genoeg keuze en Pope of Pickford zijn prima keepers. Met een sterke manager, die eenheid erin kan brengen en een goede strategie kan hier veel mee bereiken.

De selectie van Engeland is zeker heel goed dus dat moet beter, of, OF, voor de duizendste keer worden Engelse spelers hopeloos opgehemeld. Ik vind de aanval heel sterk, en het middenveld is ook goed, maar ik weet niet of het allemaal makkelijk met elkaar speelt. Dat hypen werkt ook door op de rest van de wereld die voornamelijk naar de PL kijken, gisteren op Espn's instagram ook alleen aandacht voor een mooi hoogstandje van Grealish... en dan ben je zo op je bek gegaan. IPV al die rare formaties moeten ze gewoon in een 4-3-3 spelen. Gareth doet het beter dan de voorgaande coaches, maar die maakten er ook een lelijke troep van. Het resultaat van 3 jaar terug op het WK zal doorslag geven, toch vind ik dat best grappig, Engeland heeft toen via pingels Colombia verslagen daarbuiten wonnen ze van Zweden, Tunesie, en Panama... tja ik zie wel eens moeilijkere routes.

16 november 2020 om 20:11

Bij sommige wedkantoren hebben ze zelfs de favorietenstatus en dus de laagste odds om Europees kampioen te worden. Geen idee waar dat op gebaseerd is. Het lijkt wel FM waar Engeland altijd overpresteert.

16 november 2020 om 20:23

Zag net ook dat ze het elftal zijn met de hoogste waarde, hoe werkt dat dan, echt alleen maar omdat het Engelsen zijn? Begrijp mij niet verkeerd maar Maguire, Gomez, Rice, Walker zo indrukwekkend is dat toch niet. Ik heb trouwens al een tientje gezet op NL, misschien dat ik dat ook doe op Portugal, daar kan je veel terug mee verdienen, best raar ook want de Portugezen hebben hun sterkste elftal in 20 jaar en kunnen van iedereen winnen.

16 november 2020 om 20:26

Geen idee hoe dat werkt. Kijken naar namen denk ik, want als team stellen ze echt niks voor. Als Engeland op het EK dan ook tegen team moet met maar een beetje kwaliteit (Frankrijk, Portugal, België, Nederland, Kroatië, Duitsland,...) dan mogen ze meteen terug naar huis denk ik.

Engeland kiest al jaren voor verkeerde bondscoaches. Heel bizar. Zijn voorgangers ( Hodgson en vooral Eriksson waren 2 laffe coaches die verdedigend voetbal speelde en bij een 1-0 hun aanvallers gingen vervangen voor extra verdedigers. Southgate deed het op het wk niet heel slecht . Met spelers als Kane Sancho rashford en Sterling hebben ze ook wel een geweldige aanval .

Denk dat er vanavond wel spoedoverleg bij de FA is omdat nitwit Mido iets gezegd heeft. Haha sommige oud spelers lijden echt aan enorme zelfoverschatting

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. PopeKeeper
B. ChilwellVerdediger
M. KeaneVerdediger
H. MaguireVerdediger
T. MingsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 januari
Feyenoord zet alles op alles voor de handtekening van Aliou Balde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren