Valentijn Driessen: 'Zo ben je bij voorbaat kansloos om te winnen bij Polen’

Maandag, 16 november 2020 om 07:25Yanick Vos • Laatste update: 09:35

Valentijn Driessen is zeer te spreken over de manier waarop Georginio Wijnaldum zondagavond speelde in de met 3-1 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina. De chef voetbal van De Telegraaf is echter kritisch op de manier waarop het team van bondscoach verdedigde en veel kansen weggaf in de Johan Cruijff ArenA. Driessen vindt dat niemand zich zand in de ogen moet laten strooien door de overwinning: “Tegenover de karrenvracht aan Nederlandse kansen stond een zee aan mogelijkheden voor de Bosniërs”, aldus Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Wat verwacht Valentijntje nu weer. Er valt een compleet centrum weg achterin logisch dat je dan achteruit gaat in kwaliteit. Na het vertrek van Jaap de Groot bij de Telegraaf is er ook sprake van een enorm kwaliteitsverlies, maar dat kun je Valentijn niet kwalijk nemen. Als het er niet in zit dan zit het er niet in. Zou hij toch moeten weten.
Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld Blind. Die speelt naar zijn vermogen en dat doet hij goed, beter als dat zit er gewoon niet in, maar dat kun je Blind toch moeilijk kwalijk nemen.

16 november 2020 om 09:51

Anderzijds geldt dat voor elke voetballer. Dat ze niet beter kunnen, maakt ze niet ineens vrij om fouten te kunnen maken. Maar goed, dit was ook de eerste keer voor zowel Blind als De Vrij dat ze samen achterin stonden. Dan is zo'n afstelling natuurlijk ook niet optimaal. De Vrij speelde gisteren ook niet goed. Dit centrale duo hoort zich normaal gesproken wel te kunnen onderscheiden tegen Bosnie natuurlijk. Echter wijt ik dat liever aan het wennen, want Blind en De Vrij kunnen over het algemeen een stuk beter spelen.

16 november 2020 om 11:33

Het was voornamelijk onze rechterkant waar je een boerderij op kon beginnen zoveel ruimte lag daar. Dumfries die voelde zich rechtsbuiten en was zelfs op de helft van de tegenstander aan het doordekken. Een paar mooie voorzetten maar meteen heel kwetsbaar in de omschakeling. Ook onze as was wat onzeker met foutjes voor de Vrij den Blind. Wijndal was gelukkig enig lichtpuntje achterin maar we waren super kwetsbaar.

16 november 2020 om 14:32

Maar denk dat dat de taak was van Dumfries? Om hoog te staan, door te dekken in balverlies? Mede daarom is het zo belangrijk dat je op het middenveld mensen hebt staan die de overgebleven ruimte kunnen afdekken, in dit geval moet dan de afstemming tussen Dumfries en Klaassen beter worden. Misschien is dat ook wel de reden dat De Roon een favoriet is onder de bondscoaches, omdat die perfect in staat was de ontstane ruimtes te dichten.

16 november 2020 om 14:49

Nou ja, een back is er sowieso voor om die ruimtes af te dekken in balbezit. Het is dus wel de taak van Dumfries om te zorgen dat daar geen voorzetten of ander gevaar wegkomt. Het is Dumfries die de verdediger is, niet de middenvelder. Als je als back naar voren gaat, moet je ook zeker weten dat je op tijd terug bent om eventuele aanvallen van de tegenstander eruit te halen.

Wat een verstand heeft die Driessen van voetbal he, hij kan zo een nieuwe bonds coach worden, deze man is gek, een ieder weet dat ze dan anders moeten voetballen

Ohnee Driessen weer met z'n kansloze opmerkingen. Nederland is helemaal niet kansloos met deze verdediging. Nadruk lag op aanvallen gisteren. Tegen Polen wellicht iets meer verdedigend, komt het vast goed. Ik maak me eerder zorgen om de aanval. Gaan we genoeg kansen creëren, zijn we creatief genoeg.

We kunnen wel weer lopen zaniken op Valentijen Driessen, maar ook in deze heeft hij ergens wel een punt. De kansen die de Bosniers gisteren kregen, waren natuurlijk dotten van kansen. Het is dat ze geen echte afmaker in de punt hadden in de naam van Edin Dzeko, maar er lag veel te veel ruimte. Met een te trage Blind en onervaren Wijndal (speelde prima overigens) en Dumfries (aanvallend top, verdedigend ontzettend blind) wordt het billenknijpen wanneer Polen kansen krijgt. Verdedigend zal het stukken beter moeten wil je mee kunnen dingen om de laatste plekken op een eindronde. Het is nu allemaal wat te frivool.

16 november 2020 om 09:55

Maar misschien moeten we het ook gewoon bij de realiteit houden en eerlijk zijn over onze kansen. Je moet echt enorm stunten, wil je het EK of een WK winnen met deze ploeg zoals ie nu is. Realistisch gezien is dit een ploeg die over het algemeen strandt in de kwartfinale of een halve finale. Natuurlijk kun je altijd verrassen in positieve of negatieve zin, maar op basis van kwaliteit over de gehele selectie zijn er nog wel een aantal betere landen. Ik denk dat we gewoon iets te veel verwachten van het spelersmateriaal zoals ie nu is.

16 november 2020 om 12:45

Vooral je laatste zin spreekt boekdelen. We denken gewoon veels te vaak dat 'we het wel even doen' tegen tegenstanders als Bosnie en andere 'B-landen'. Ik weet eigenlijk niet waar deze arrogantie vandaan komt. Helemaal als je kijkt dat we nog nooit een prijs hebben gewonnen buiten het EK van 1988. Vaak de finale of halve finale gehaald, merendeels met oogstrelend voetbal, maar aan het einde van de rit stonden we met lege handen.

Ditzelfde geldt trouwens voor Nederlandse teams in Europa. Ajax deed het laatst meer dan goed, met het bereiken van de halve finale Champions League, maar we moeten week in, week uit blij zijn dat we Europees wedstrijden winnen van een Omonia Nicosia en een Midtjylland.

16 november 2020 om 13:40

Mee eens. We zijn de eerste wedstrijd tegen Italië bv behoorlijk zoek gespeeld. Los van dat ik Chiellini een hele nare speler vind en Italianen bloedzuigers kunnen zijn, vind ik dat wel een mooi elftal. Heel relevant is de hele EK discussie overigens niet, want normaliter wint Frankrijk dat met twee vingers in de neus. Zeker met een bondscoach die zich er niet voor schaamt om betonvoetbal te spelen met zo'n selectie.

Heeft Driessen gewoon een punt. Bosnië kreeg gewoon goede kansen. Vooral als de backs weg zijn ligt er veel ruimte. In de 2e helft voor en na de goal van Bosnië was het bij wijndal en Depay echt niet goed georganiseerd. Daar is t aanvallend leuk, maar net als tegen Mexico zit het op links niet dicht.

De naam Valentijn Driessen werkt bij mij net zoals een rode lap op een stier, maar hij heeft wel gelijk. Oranje maakte hun eerste kansen heel goed af, maar Bosnië had ook zomaar in het eerste kwartier op 2-2 kunnen staan. Ik vond ons kwetsbaar en iemand als Lewandowski gaat ons dan heel veel pijn doen. Nogmaals, aanvallend waren we echt goed, maar achterin echt wel kwetsbaar.

Prima toch, achterin hebben we twee cvs van absolute wereldklasse geblesseerd. Daarbij kwam de blessure van Aké. Als je dan nog steeds een centrum kunt opstellen met de Vrij Blind heb je weinig te mopperen. Laten we blij zijn dat het aanvallend weer ergens op leek. Memphis en Wijnaldum in vorm zijn van levensbelang voor dit Oranje. En uiteraard mag de beste verdediger van Italië wat korter dekken bij die tegengoal.. van Dumfries en Blind weten we nu eenmaal dat het geen al te beste verdedigers zijn. Wijndal is overigens topniveau in wording. Ik geniet elke wedstrijd meer van die jongen. Of het nu tegen RKC, Spanje of Bosnië is, hij doet echt alles goed.

Ik begrijp de punten van kritiek wel. Ben er wel mee eens. Maar termen als kansloos etc. vind ik dan weer kansloos. Driessen overdrijft weer eens. Het zou inderdaad kunnen dat Lewandowski er wel eentje inschiet. Maar aan de andere kant was Polen tegen Italië ook niet zo goed hoor. Ik geef Nederland een goede kans. En het zou leuk zijn als Driessen ook eens zoiets positiefs zou zeggen, maar dat zal wel niet gebeuren... Dan is het wel weer: We zijn het aan onze stand verplicht om van zo'n B-land te winnen. Het blijft een zuurpruim.

16 november 2020 om 09:59

Polen heeft sowieso het probleem dat het ook enkel om Lewandowski draait. Dat maakt ze voorspelbaar, want creativiteit zit er ook niet in die ploeg. Polen is vooral erg stug en hebben met Lewandowski een levensgevaarlijke topspits. Ze zullen dus een manier moeten vinden om niet te veel in de duels te komen en optimaal gebruik moeten maken van de ruimtes tussen de linies. Die Polen blijven namelijk gaan tot ze niet meer kunnen. Die tank is meestal na driekwart wedstrijd wel leeg.

Altjd leuk kritiek maar volgens mij speelt niet ons sterkste centrale duo en keeper. Dat is nog al wat voor een land als Nederland. Als je dat kunt opvangen met de beste verdediger in Italie (volgens de lijstjes), Blind waar ik niet kapot van ben is dat prima en een keeper uit de tweede divisie doe je het nog niet zo slecht lijkt mij. Wanneer De Ligt en Van Dijk of 1 van deze 2 met de Vrij heb je gewoon wereldtop staan achterin centraal met Cilissen als prima keeper die hopelijk na zijn blessure wat meer gaat keepen. Grootste probleem voor Nederland nu is de spitspostie.

16 november 2020 om 10:35

Maar niet al die kansen lagen aan de centrale verdedigers. Die afstandschoten van Pjanic lagen bijvoorbeeld eerder aan het middenveld.

Wat een onzin. Stefan de Vrij, die normaal uitstekend speelt, had gewoon een off-day. Daardoor ontstonden de meeste kansen en het doelpunt. Als die zijn normale niveau haalt, krijg je een pak minder kansen tegen en is een reële uitslag 6-1 (temeer daar een zuiver doelpunt wordt afgekeurd en een duidelijke rode kaart niet gezien werd).

Hij heeft wel een punt, maar het begint redelijk vervelend te worden dat hij aan alles maar grote woorden hangt en het erger maakt dan het is om zijn krant te kunnen verkopen. Wat een riooljournalistiek.

Bij hoge uitzondering heeft Driessen wel een keer gelijk. Aan de andere kant : als de eerste keus geblesseerd is en je hebt er vervangers staan, kun je ook verwachten dat het een stuk minder gaat. En tegen Lewa zijn sowieso maar weinig verdedigers bestand, dus dat hoeven ze zich niet aan te rekenen.

Tja, wat verwacht je? Weer een nieuw centraal duo achterin door al die blessures en daarbij mis je de leider achterin en een zeer groot talent. Met De Vrij en/of De Ligt en/of Van Dijk in wat voor volgorde of samenstelling dan ook heb je veel meer zekerheid. Nu speelde De Vrij gisteren niet goed, maar iedereen speelt weleens een slechte wedstrijd.

Is ook niet zo gek. De Vrij is de enige echte topverdediger die je nu hebt en die is ook al niet echt in vorm in Italië op dit moment. Wijndal en Dumfries zijn jongens die nog echt stappen moeten maken en Blind of Veltman is het natuurlijk ook niet helemaal in het centrum.

Had hij toch trainer moeten worden als hij dat allemaal zo goed weet. Hoor de Boer nooit iets roepen over de krant van onze "vriend" . Misschien heeft die de verstand om te kunnen beoordelen dat jij niet over alles kunt meepraten 😜

Blijkbaar was het voor Valentijn na het Nederlands elftal bedtijd. Hij heeft in ieder geval niet gekeken naar Italie-polen. Dan had hij wel een andere mening gehad. Tegen lewandofski en co krijgen we waarschijnlijk wel een doelpunt tegen, verwacht desondanks een makkelijke overwinning ( ja, zelfs met FDB)

Leuk dat hij zo'n fan van Wijnaldum is, maar vdBeek heeft ook 2 goals gemaakt waarmee hij er een gelijkspel uitsleepte voor zn ploeg. Die automatismen met Depay heb ik niet gezien. En Depay was indirect ook bij die goals van vdBeek betrokken, zo kun je elke aanvaller als betrokkene opnoemen. Desalniettemin heeft Wijnaldum het prima gedaan, maar Driessen moet nou niet alsof gaan doen dat hij eindelijk zn gelijk gekregen heeft. Als Klaassen of de Roon er niet bij is, moet Wijnaldum ook prima zo'n positie kunnen invullen.

Het zou beter zijn als niemand op VZ nog een reactie plaatst op opmerkingen van Driessen en Derksen.
Die twee figuren kicken zo op aandacht dat ze onzin uitkramen en het werkt nog ook.
Ik weet er ook nog wel een paar,
Frenky de Jong niet meer opstellen want hij scoort te weinig.
Depay niet meer opstellen want hij kan niet koppen.
Wijnaldum niet meer opstellen want hij is gedateerd.
Zo goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

257 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 19 1 0 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren