Van der Vaart geniet van ‘wereldtop’ bij Oranje: ‘Ik noem het schijt aan alles’

Zondag, 15 november 2020 om 21:01Chris Meijer • Laatste update: 21:07

Het Nederlands elftal boekte zondagavond zijn eerste overwinning onder het bewind van Frank de Boer. Memphis Depay nam in het met 3-1 gewonnen Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina een doelpunt voor zijn rekening en kan na afloop rekenen op lovende commentaren van Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. Eerstgenoemde noemt de aanvaller van Olympique Lyon bij de NOS zelfs ‘onze wereldtop’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Kon eigenlijk niet geloven wat ik allemaal las bij live praten. Al die zure reacties over Depay. Hij is gewoon de beste en meest bepalende speler. Speelt Memphis niet goed dan speelt heel Nederland niet goed. Hem moet je gewoon belangrijk maken en alle vrijheid geven en hij betaalt het terug!

15 november 2020 om 21:10

Mee eens. Kritiek geven moet kunnen wanneer het terecht is, maar ik zag veel mensen onterechte kritiek geven op Memphis terwijl hij vandaag gewoon een sterke pot speelde. Ben benieuwd naar woensdag tegen Polen!

15 november 2020 om 22:01

Hoge bomen vangen veel wind. En dat werkt niet alleen zo op het gebied van kwaliteit, dus niet alleen de beste spelers krijgen sneller kritiek, maar ook uitgesproken/extrinsieke spelers krijgen, zeker in Nederland waar normaal doen al gek genoeg is, sneller onterecht kritiek in mijn ogen. Men kan het blijkbaar niet altijd goed verkroppen wanneer iemand wat afwijkt van wat in hun ogen 'de norm' is. In die zin is Depay een hoge boom, hij is uitgesproken, houdt van fashion en andere voor hem mooie dingen (sieraden, horloges etc) en vind de schijnwerpers volgens mij ergens ook wel prettig gezien zijn activiteiten op social media. Dan krijg je helaas sneller dat mensen je eruit pikken om commentaar te leveren. Ik vind het onterecht, maar volgens mij laten mensen (al dan niet onbewust) hun mening/beeld van een voetballer toch ook beïnvloeden door zaken die met het voetbal an sich niets te maken hebben.

15 november 2020 om 23:31

@joaquinbetis mee eens en het grappige is dat ik een filmpje zag van Memphis zijn verjaardag waar Frenkie in een outfit liep waar wij een jaar voor moeten werken. het zijn allemaal een hoop vooroordelen waarop bepaalde spelers beoordeeld worden tegenwoordig. natuurlijk werkt hij dat misschien zelf ook in de hand met zijn social media posts maar dan nog. als ik 26 was en ik had een paar miljoen op de bank staan had ik daar ook lekker van genoten. wat is daar mis mee? niet elke voetballer hoeft een ideale schoonzoon te zijn en zich thuis terug te trekken in de anonimiteit om zich vervolgens te storten op zijn postzegelcollectie. dan zou het ook maar heel saai worden allemaal

15 november 2020 om 21:11

Het irritante is dat hij vaak slecht speelt dan goed en wanneer hij slecht speelt lukken zelfs de meest simpele dingen niet. Geloof mij als psv liefhebber kan ik genieten van Depay als het goed gaat maar dat gaat het gewoon vaak niet.

15 november 2020 om 21:55

Het irritante is, is dat hij het in grote wedstrijden helemaal niet laat zien. Het lijkt of Depay het alleen kan tegen de kleinere ploegen.

15 november 2020 om 22:36

Is dat wel echt zo? In 2018 voor het Nederlands elftal gescoord tegen Portugal, Duitsland en Frankrijk, assist tegen Belgie. In 2019 3 assists en een doelpunt tegen Duitsland, en 2 assists tegen Engeland. In 2020 nu een assist tegen Italie. En dat zijn dan alleen de echt grote wedstrijden. Vergeet daarbij ook niet de wedstrijden tegen kleinere tegenstanders waarin hij ons er doorheen sleepte, zoals tegen Noord Ierland. Dat lijkt me niet een speler die in 'grote wedstrijden het helemaal niet laat zien'.

15 november 2020 om 23:29

@skede mee eens! juist in veel wedstrijden tegen de grote landen was Memphis de speler die heel de boel op sleeptouw nam en beslissende dingen deed. als het over Memphis gaat praten mensen meestal vanuit een onderbuikgevoel

15 november 2020 om 21:11

Persoonlijk vind ik De Jong de beste en meest bepalende speler. Voordat hij in het elftal kwam liep het voor geen meter.

15 november 2020 om 23:53

Hahaha Frenkie De Jong is de meest bepalende speler! Zonder hem gaat alles fout. Voordat hij bij Oranje was, liep het in het begin ook voor geen meter. Vanaf dag 1 (tegen Frankrijk) liet hij zich gelden, en hij was echt de missing link.

16 november 2020 om 03:09

Koeman zei dat zelfs letterlijk: pas toen Frenkie ging spelen, ging het elftal goed lopen.

16 november 2020 om 13:05

laten we anders Memphis eruit halen en kijken hoe bepalend Frenkie dan nog is op de resultaten van Oranje. we hebben zes spelers die de besten zijn in Oranje en dat zijn idd Frenkie, Memphis, Van Dijk, Wijnaldum, De Vrij en De Ligt en die hebben we allemaal keihard nodig want de rest is internationale middelmaat

15 november 2020 om 21:13

Hij is sowieso onze beste aanvaller. Alleen persoonlijk vind ik het irritant dat als het minder gaat, hij gaat schieten vanuit hele gekke plekken etc.

15 november 2020 om 21:14

En toch heeft hij echt een aantal zeer zwakke wedstrijden gespeeld. Tuurlijk is hij normaal gesproken een van de beste, maar het moet niet zo zijn dat hij maar alles kan en mag maken en iedereen voor hem op de knieën gaat zodat hij lekker vrijuit kan voetballen. Hij moet dit altijd kunnen brengen. Overigens heeft hij ergens het geluk dat we vandaag tegen een mindere tegenstander speelden, al die hakjes en hoogstandjes vielen vandaag net wel goed. Tegen een andere/betere tegenstander moet hij ook in staat zijn om dan de kar te trekken en het wat simpeler te houden. Daar ontbreekt dan toch vaak de voetbalintelligentie ofzo..het kan bij hem vaak maar op 1 manier en op 100% of op 30%. Precies ook de reden waarom hij bij Lyon speelt en een grote club weigert om een flinke zak geld neer te leggen voor deze wereldtopspeler.

15 november 2020 om 21:16

@marton3103 ja maar ik heb Frenkie en Wijnaldum bv ook genoeg zwakke partijen zien spelen in Oranje maar die krijgen dan niet dezelfde kritiek als een Depay dus het lijkt ook wel een beetje iets persoonlijks tegen die jongen te zijn

15 november 2020 om 21:27

Zou kunnen, het heeft misschien ook ergens met de houding van Depay te maken. Als het niet loopt, zie je het ook aan alle kanten aan zijn lichaamstaal. De spelers die jij noemt en ook anderen, iedereen speelt weleens een zwakkere wedstrijd maar blijven doorgaan en doen niet snel gekke dingen. Depay moet het van hoogstandjes en hakjes hebben, probeert door spelers heen te lopen etc, onmogelijke dingen. Daarnaast wordt Depay wel regelmatig een wereldtopspeler genoemd na elke goede wedstrijd, dan verwacht ik daar wel wat van. Als het even niet loopt, toch even de keuze maken om een simpele bal of voorzet te geven, ipv voor eigen succes te gaan of een gruwelijk hakballetje proberen te spelen.

15 november 2020 om 21:34

@marton3103 ja maar imo is dat ook niet te vergelijken. Wijnaldum en Frenkie zijn dienende spelers dus als die niet lekker in de wedstrijd zitten kunnen ze gewoon risicoloze balletjes breed en terug tikken en dan zal daar niemand echt moeilijk over gaan doen. van Memphis wordt echter verwacht dat hij aanvallend het verschil maakt en dan moet je dus altijd iets extra's weten te brengen. dat is toch een stuk lastiger

15 november 2020 om 21:45

Probleem s dat als hij slecht speelt, hij ook niets voor het team doet. En het is en blijft een team sport. Slecht spelen kan altijd, maar je taken uitvoeren is iets dat altijd kan.

15 november 2020 om 22:20

@Japie_Krekel, Frenkie is bij Barcelona soms ietwat wisselvallig maar ik kan me oprecht geen zwakke partij van hem heugen bij het Nederlands elftal. Zelfs in de wedstrijden dat het totaal niet liep met het team blonk hij uit (Italië thuis bijvoorbeeld)

15 november 2020 om 22:35

in Oranje heb ik Frenkie ook met regelmaat onzichtbare wedstrijden zien spelen. dat maakt verder niet uit maar Memphis moet wel elke wedstrijd minimaal een 9 spelen want anders kan hij er niks van volgens velen

15 november 2020 om 23:04

Frenkie speelt zeer zelden echt heel zwak. Hij is behoorlijk constant met een hoge ondergrens. Memphis daarentegen... Onwaarschijnlijk wisselvallig met een verontrustende ondergrens. Maar goed, het is alles wat we te bieden hebben. We hebben het er maar mee te doen.

15 november 2020 om 23:25

ja maar dat is toch logisch? als Frenkie zijn wedstrijd niet heeft en hij speelt balletjes breed en terug over 5 meter wat het makkelijkste is wat er is, zeggen mensen hij heeft niet slecht gespeeld want het is uiteindelijk een dienende speler. Depay speelt echter in de aanval en moet elke wedstrijd het verschil proberen te maken dus die moet altijd iets extra's brengen en beslissend moeten zijn is een stuk moeilijker dan in een dienende rol moeten spelen. Frenkie mag beslissend en bepalend zijn in zijn rol maar is het niet verplicht, Memphis is wel verplicht om beslissend en bepalend te zijn als aanvaller en dat is echt vele malen moeilijker

15 november 2020 om 21:15

dat klopt zeker. als Memphis niet mee doet dan maken we geen goal meer denk ik. hij is wisselvallig maar dat geldt voor heel de Oranje selectie op Van Dijk na

15 november 2020 om 21:52

Van Dijk had het laatste half jaar bij Liverpool ook wel wedstrijden waarin hij beduidend minder speelde, maar over het algemeen deel ik je mening. Hoewel ik Van Dijk opbouwend niet altijd heel goed vind.

15 november 2020 om 22:08

Van dijk opbouwend niet goed? Pardon? Opbouwend misschien wel de beste man

15 november 2020 om 22:55

mee eens! Van Dijk en Blind zijn de beste opbouwers in de Oranje selectie

15 november 2020 om 21:16

De meeste mensen hebben blijkbaar toch moeite om zijn persoonlijkheid los te zien van zijn kwaliteiten. Ondertussen worden dramatische spelers als L de Jong wel telkens de hand boven het hoofd gehouden want dat is gewoon een lekkere nuchtere Nederlandse kerel.

15 november 2020 om 21:34

Dat Luuk de hand boven het hoofd gehouden wordt, herken ik eerlijk gezegd niet echt. Feit is wel dat hij nu 2 wedstrijden speelt met 2 buitenspelers die de bal niet snel afgeven, maar desalniettemin speelde hij gewoon bijzonder zwak bij die enkele ballen die hij kreeg, terwijl hij juist een spits is die het van momenten moet hebben. De momenten die hij nu kreeg, hielp hij wel zeer vakkundig om zeep. Overigens ben ik wel een voorstander van een speler in de punt van de spits, Depay lekker vrij op links. Maar wel een betere dan Luuk.

15 november 2020 om 21:17

Belangrijk maken tegen.mindere teams is leuk. Zodra hij een moeilijke tegenstander heeft blijft hij tegen beter weten in allerlei acties proberen. En als dat niet lukt gaat hij vanuit onmogelijke posities schieten. Als hij een mindere tegenstander heeft die hij duidelijk de baas is, is het inderdaad een topper.

15 november 2020 om 21:19

tegen Frankrijk, Belgie en Duitsland was daar anders weinig van te merken. toen was hij niet af te stoppen door die verdedigers daar. of je moet die landen als mindere tegenstanders zien

15 november 2020 om 22:24

Vorig jaar had hij inderdaad een geweldige periode. Maar ook vaak genoeg dat het heel veel minder gaat een hij maar onmogelijke dingen blijft proberen.

15 november 2020 om 21:23

Hij is sowieso niet onze beste en meest bepalende speler want hij doet zoveel domme shit. Leuk tegen een team dat veel ruimte laat, net als vanavond. Maar die ruimte krijg je niet in wedstrijden die er daadwerkelijk te doen, en al helemaal niet tegen topteams. Uiteraard was hij beslissend vandaag maar hij deed net zoveel fout omdat hij geforceerd beslissend wil zijn, liefst met iets geniaals. Depay zou bij elk ander top 10 land niet eens in de basis staan en bij sommige (bijv. Frankrijk en Portugal) niet eens bij de selectie horen. Het is onze best aanvaller maar dat geeft met name aan dat we nu een hele matige aanvallende lichting hebben als Oranje zijnde. Het is gewoon een hele ergerlijke voetballer. Als hij 22 of zo was geweest was het nog veelbelovend te noemen maar van iemand die bijna 27 wordt mag je best meer verwachten, en dan met name dat hij weet wat hij wel en niet kan. Zijn vaardigheden rechtvaardigen niet de dominante rol die hij zichzelf toeeigent.

15 november 2020 om 21:35

@n_tesla bekijk anders even zijn statistieken in Oranje. hij is wel degelijk onze meest bepalende speler. zijn rendement in Oranje is gewoon heel indrukwekkend

15 november 2020 om 22:26

Depay kan gewoon niks goed doen voor de merendeels van de VZ leden. Die praten graag hun Oompje “de Snor” na.

16 november 2020 om 05:10

Soms is die wereld top , maar vaak sub top of slechter. Waarschijnlijk is men zo kritisch omdat men meer verwacht van Depay . Zeker zo als hier gezegd wordt dat hij wereld top is , laat het dan eens een reeks wedstrijden zien

Depay speelde goed vandaag maar ik durf al mijn spaarpot er op te zetten dat hij de komende 4 wedstrijden ruk speelt. Depay is geen wereldtopper en zal dat denk ik ook niet worden. Wereldtoppers zijn consistent en spelen basis bij de wereldtop waar ze hun stempel drukken. Depay is misschien top 50 spelers in Europa. Maar dan misschien tussen plek 40 en 50.

15 november 2020 om 21:17

dan hebben we blijkbaar maar 1 wereldtopper in Oranje want buiten Van Dijk is niemand in Oranje consistent

15 november 2020 om 22:20

De Vrij is imo ook een wereldtopper.

15 november 2020 om 21:17

Het zal mij eerlijk gezegd mijn reet roesten als Memphis vier van de vijf wedstrijden ruk speelt. Zijn trend in Oranje is tot nu toe dat hij 90 procent van de wedstrijden dat hij er moet staan, er staat. Zelfs met slecht spel heeft hij in die potten doelpunten en assists. Als Memphis qua spel een dramatisch EK speelt, maar ons wel met vijf doelpunten in het toernooi naar de titel schiet dan boeit het niemand iets dat hij niet constant goed is. Want ja, hij scoorde nu een aantal wedstrijden niet. Maar ook bij Lyon is Memphis bij uitstek een speler die dramatisch kan spelen, maar uitblinkt in statistieken. Als hij dan tegen een Frankrijk, Duitsland of Belgie speelt zoals vandaag, kun je geen betere wensen

15 november 2020 om 21:24

En dan heb je het waarschijnlijk alleen over aanvallers? Want in de top 50 voetballers zie ik Depay ook niet komen... Depay is een geweldige speler voor clubs als Lyon, Roma, Sevilla etc, maar geen wereldtop. Van het niveau Depay zijn er redelijk veel.

15 november 2020 om 21:37

klopt maar dat geldt toch eigenlijk voor al onze spelers? dat zijn allemaal dienende spelers. alleen Van Dijk is bepalend en onmisbaar bij een Europese topclub

15 november 2020 om 21:54

Haha @Japie hou op joh met dit soort uitspraken. Dit is gewoon prikkelende uitspraken doen omdat het kan. De Ligt na een stroeve start veruit de beste verdediger van Juventus en samen met Dybala - en in mindere mate Ronaldo - de beste van Juventus. Frenkie de Jong speelt alles bij Barcelona, maar nog veel belangrijker: sinds hij bij Oranje basis staat kunnen we weer goed voetballen en ons meten met de beste landen ter wereld. Wijnaldum staat standaard op het wedstrijdformulier van Liverpool, terwijl daar een overvloed aan goede middenvelders zijn. Lijkt me dat we toch wel een aantal wereldtoppers hebben. Buiten dat kunnen ook dienende spelers wereldtop zijn, maar dat terzijde. We hebben gewoon een heel goed elftal. Waarom zo pessimistisch over onze kwaliteit? We presteren al een paar jaar lang op hoog niveau, terwijl veel spelers zich nog volop aan het ontwikkelen zijn. Ook nu, wisseling van de wacht, en toch leg je aardige partijen op de mat tegen Italie en Spanje. En vandaag een heel goede pot, waar je enkele wereldtoppers mist. Ik vergeet overigens nog De Vrij te benoemen die, mensen raken er niet over uitgepraat, werd uitgeroepen tot beste cv van Italie en onmisbaar is hij Inter, niet de minste club.

15 november 2020 om 22:41

@martijnr12 dan kijken wij er anders naar. ik heb De Ligt in de tweede seizoenshelft gewoon nog cruciale fouten zien maken tegen o.a. Atalanta en Udinese. dat kan een wereldverdediger worden maar hij heeft geen best seizoen achter de rug. Frenkie en Wijnaldum vind ik ook niet structureel bepalend bij hun clubs. die hobbelen leuk mee maar maken zelden het verschil daar. als ik aan onmisbare spelers denk die constant zijn denk ik aan een De Bruyne bij City, een Lewandoswki bij Bayern, een Ramos bij Real, een Salah bij Liverpool, een Messi bij Barca, een Fernandes bij United. niemand van onze internationals heeft die impact bij hun clubs imo op Van Dijk na dan

15 november 2020 om 22:46

@martijnr12, ik ben het ook vaak niet eens met Japie maar dit is toch geen prikkelende uitspraak? Van dit Oranje is alleen van Dijk echt onmisbaar bij zijn club. Dat betekent niet dat spelers als de Ligt, Memphis, Frenkie of Wijnaldum slecht spelen bij hun clubs maar alleen dat hun impact op het elftal minder groot is. Misschien dat je de Vrij ook wel onder een onmisbare speler bij zijn club kan scharen. Onmisbaar zijn is wat anders dan alleen goed spelen vind ik.

15 november 2020 om 23:11

@Japie & @Skede misschien heb ik Japies comment in de context van de comment daarboven dan verkeerd geinterpreteerd. Die comment gaat namelijk over het feit of Memphis bij de 50 beste voetballers ter wereld hoort (waarbij wordt aangestipt dat Memphis hooguit subtop is), waarna Japie uitlegt dat hij dat voor alle spelers buiten Van Dijk vindt gelden (dat ze dus geen wereldtop zijn). Kijk, onmisbaar als een De Bruyne of Ramos zijn er heel weinig. Maar dat lijkt me ook niet echt een maatstaf, aangezien ieder land hooguit een of twee van dergelijke spelers heeft. En wij dus ook. Het gaat mij erom dat wij mijn inziens wel degelijk spelers hebben die onmisbaar zijn bij topclubs en die dus wereldtop zijn. Zoals De Ligt, die ondanks zijn foutjes zoals ik al zei veruit de beste was achterin bij Juve. Een Wijnaldum van wie ieder seizoen wordt verwacht dat hij uit de basiself verdwijnt, maar niets blijkt minder waar. Waarom? Omdat het, zoals ik een Liverpoolsupporter ooit mooi hoorde zeggen, om de een of andere reden altijd minder goed gaat als Wijnaldum niet meedoet. Frenkie os inderdaad nog niet onmisbaar bij Barca. Maar 1) hij is, en dat hoop ik dat jullie dat beamsn, wel degelijk wereldtop en 2) hij is zo bepalend als De Bruyne, Ramos, enz voor Oranje. Voorbeelden daarvan zijn wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland, waar zijn fenomenale spel (evenals dat van Memphis) ons de winst bezorgt. Dus oke, zijn ze allemaal onmisbaar? Niet allemaal. Zijn ze wel wereldtop (waar in mijn ogen deze discusie over ging verwijzend naar de comment waaronder dit staat)? Lijkt me wel.

15 november 2020 om 23:21

@martijnr12 voor mij is er maar 1 speler echt wereldtop en dat is Van Dijk op dit moment en heel misschien dan Wijnaldum die ook aardig wat grote prijzen op zijn CV heeft staan inmiddels. De Ligt en Frenkie zijn absolute toptalenten maar hebben nog heel veel te bewijzen op Europees topniveau en Memphis is geen wereldtop ook maar voor Oranje natuurlijk wel een speler van onschatbare waarde. het is de enige speler die we hebben die in staat is het verschil te maken met zijn doelpunten. als hij weg valt dan hebben we echt een enorm groot probleem

15 november 2020 om 23:40

Vanwege dat laatste vind ik het ook zo goed dat De Boer is afgestapt van het 'koningskoppel' Wijnaldum en Depay. Fantastisch dat zij letterlijk negen van de tien doelpunten voor hun rekening namen, maar dan waren we wel veel te afhankelijk van die gasten. En zeker van Memphis. Met een extra spits erin (wie dat dan ook is) breng je hopelijk wat meer variatie aan in je aanval

16 november 2020 om 02:08

maar toch blijft er niks van de aanval over als Memphis niet mee doet. Luuk De Jong maakt het verschil niet en Berghuis brengt veel voetbal voorin maar wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt

15 november 2020 om 21:42

Kan zijn maar zelfs is hij veruit de beste aanvaller die we hebben. Dan mag hij van mij eens minder spelen. Hij is de enige aanvaller die uit het niets iets kan creeeren, die risico neemt en die een doelpunt kan maken. De alternatieven zijn veel statischer, spelen meer op zekerheid en nemen weinig risicos waardoor je minder creeert. Geef mij Memphis dan maar die misschien wat meer balverlies lijdt maar die wel probeert om de boel op sleeptouw te nemen. En laten we eerlijk zijn, als hij ook maar een beetje in vorm is is hij een geweldige speler. Geen wereldtop maar wel een speler die, samen met van Dijk en Frenkie, Oranje naar een hoger niveau kan tillen.

Tja, niet iedereen is het met van der Vaart eens. Depay had heel veel (gevaarlijk) balverlies en loopt veel te veel met de bal. Hij heeft zeker zijn waarde, maar ik vind hem geen wereldtop. Wel zou ik hem weer snel op de nummer 9 positie opstellen, want wat Luuk de Jong daar steeds aan het doen is, is mij een raadsel. Naast wat de Boer in hem ziet....

Ach van Der vaart neem ik al niet meer serieus, durft nooit kritisch te zijn over Memphis, dat heeft hij ook bij Ihatarren.. je speelt maar tegen Bosnië, zoals altijd teert Memphis weer de komende interlands op deze wedstrijd ook al speelt hij slecht.. hij teert nog altijd op de vorige nations league, Duitsland was bezig met renovatie na slechte wk, kost altijd tijd en Frankrijk had geen motivatie na het winnen van een wk..dat is altijd zo geweest, zie Frankrijk wk 2002, Italië wk 2010, Spanje 2014 en Duitsland wk 2018 allemaal na een gewonnen wk.. Ik vind em overschat en in de hemel geprezen

Hoge pieken en diepe dalen, dat kenmerkt Memphis. Daarom is ie geen wereldtop. Hij had wel weer een paar heerlijke acties vandaag.

15 november 2020 om 22:27

Hij speelde vandaag wel echt in teambelang. Dan merk je dat al die hakjes ineens wel effectief kunnen zijn. Natuurlijk moet je het dan ook tegen toplanden laten zien, maar als hij zo speelt en vaker het overzicht bewaart dan denk ik dat hij veel consistenter gaat worden.

15 november 2020 om 22:46

Die hakjes etc typeren juist zijn spel en het feit dat hij niet in belang van het team speelt. Het moet allemaal mooi en onmogelijk eruit zien en indruk maken op de kijkers. Die hakjes zijn alleen actief omdat het vandaag tegen een mindere tegenstander is. Wanneer hij echt in teambelang zou spelen en een keer een goed simpel passje binnenkant voet zou spelen, kan hij nog van veel meer waarde zijn.

15 november 2020 om 23:18

@marton3103 Frenkie gaf vandaag ook een pass uit een hakje. toen vond je het wel functioneel opeens zeker of vind je het nu ook een showmannetje?

Depay was nergens te zien in de eerste helft. Leuk dat hij een onbelangrijke goal heeft gemaakt. Maar hij was weer slecht

Van der Vaart is de kenner , dus hij zal wel gelijk hebben, maar ik vind Depay geen wereldtop.daarvoor is hij voor mij te wisselvallig. Heeft gefaald bij Man U en speelde tegen City een onzichtbare pot en dat was een van de belangrijkste wedstrijden van z'n carrière.

Het is een creatieve speler en die zijn vaak niet zo constant. Je ziet dat hij heel veel kan brengen. Die pruts arbitrage heeft hem een fantastische assist gekost en hij was betrokken bij veel meer veelbelovende aanvallen. Hij kan gewoon ontzettend goed voetballen en profiteert van de ruimte die hij krijgt door Luuk de Jong.

Zo nu en dan heeft hij wel gevaarlijk balverlies, al vond ik met name de rest verdediging vandaag heel matig en ongeorganiseerd. Het drukzetten als team was goed, op momenten dat dat niet lukte was Bosnië eigenlijk elke keer behoorlijk dreigend. Met name Blind en De Vrij vond ik in de mandekking matig. Blind kan ook niet omgaan met ruimte in z’n rug en dat ontstaat automatisch bij hoge pressing. Hij is te traag en bovendien heft hij vaak buitenspel op, wat dan weer merkwaardig is aangezien hem dat enorm zou helpen vanwege zijn gebrekkige snelheid.

Ben wel eens benieuwd naar Botman naast De Vrij in dit elftal, ik denk dat ons dat bij balverlies een stukje stabieler maakt.

Achja laten we ook eerlijk zijn, voetballend is hij heel goed dus wat dat betreft niks op aan te merken maar ik denk dat veel mensen al zijn fratsen, houding en persoontje niet zo goed trekken en dit meenemen in wat ze van hem als voetballer vinden. Dan krijg je allemaal zure reacties, niet perse terecht maar hij werkt het ook niet echt in de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

817 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 14 8 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Depay legt opvallende geste uit: ‘Als Coutinho blij is, ben ik ook blij’

Memphis Depay maakte zaterdagavond tegen Villarreal (1-3 winst) alweer zijn achtste doelpunt voor Barcelona in LaLiga. Met acht treffers staat de aanvaller op gelijke hoogte met Vinícius Júnior van Real Madrid...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren