FC Dordrecht moet gecoacht worden ‘vanuit huis, achter een tv’tje’: ‘Hightech’

Zaterdag, 14 november 2020 om 16:52Chris Meijer

FC Dordrecht neemt het zaterdagmiddag in eigen stadion op tegen De Graafschap. Curieus genoeg worden de Schapenkoppen tijdens dat duel van afstand aangestuurd, want interim-trainer Ben Kinds is niet aanwezig bij het duel aan De Krommedijk. Arben Kasolli zit weliswaar op de bank, maar zal op afstand worden aangestuurd door de afwezige Kinds.

De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie nam afgelopen week afscheid van Harry van den Ham. Kinds werd tijdelijk aangesteld als zijn opvolger, maar hij kan zaterdag niet aanwezig zijn op De Krommedijk. Doordat Kasolli voorafgaand aan de wedstrijd de keepers moet inschieten, verschijnt algemeen directeur Hans de Zeeuw voor de camera van FOX Sports. “Ik heb niet de opstelling bepaald”, zo begint hij. “Er wordt gewoon gecoacht door Ben Kinds. Vanuit huis, achter zijn tv'tje. Dat is een onwenselijke situatie en niet leuk, maar er is vanuit de KNVB gevraagd om de wedstrijd door te laten gaan.”

“Door dat hele vervelende virus is er een situatie ontstaan waar wij niet blij mee zijn. Maar dat is heel Nederland niet. Het is heel vervelend, maar we gaan gewoon spelen. Dat is het belangrijkste: the show must go on”, gaat De Zeeuw verder. Er wordt overigens niet direct duidelijk gemaakt of Kinds daadwerkelijk besmet is met het coronavirus of uit voorzorg in thuisquarantaine zit. Klaarblijkelijk is ook Johan Versluis, die afgelopen week de trainingen verzorgde bij FC Dordrecht, afwezig.

Zodoende is keeperstrainer Kasolli het enige lid van de technische staf dat aanwezig is bij het duel met De Graafschap. Er wordt De Zeeuw voorgelegd dat ten opzichte van vorige week, toen Van den Ham nog op bank zat tegen FC Eindhoven (5-1 nederlaag), de eerste, tweede en derde trainer er niet zijn. “Dat heb je goed. Onze keeperstrainer doet het, aangestuurd door Ben Kinds. We hebben tegenwoordig hele moderne middelen. Wat dat betreft is het geen probleem. Oortjes, telefoontjes, iPads, je kent het allemaal wel. Het is hightech, dat is het enige dat heel goed gaat.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door puistje)

Wat een armoede, altijd toch een bepaalde sympathie gehad voor deze club als Sittardenaar. Hoop ze snel weer in de subtop te zien

Deze club moet gewoon opgedoekt worden. Ze hebben geen enkel bestaansrecht. Geen geld, geen toeschouwers, gewoon niets. Afdalen naar de amateurs en klaar is kees. Dit heeft niets meer te maken met profvoetbal.

14 november 2020 om 20:06

Dordrecht heeft wel degelijk bestaansrecht. Dit is het tweede niveau waar een club het ene jaar onderaan bungelt en het vokgende jaar bovenin.

15 november 2020 om 07:04

Respectloos!

Mooi zeg, eigenlijk gewoon een potje football manager vanuit huis. Cola, chips erbij en gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Telstar18-17
19.TOP Oss14-11
20.FC Dordrecht10-25
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. BossinKeeper180
PascuMiddenvelder180
N. AgrafiotisAanvaller175
E. BiberoğluMiddenvelder150
T. HölscherMiddenvelder152
S. MeijerAanvaller154
A. MiceliMiddenvelder142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

Nederland
2 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren