Mohamed Salah krijgt opnieuw slecht nieuws na coronatest

Woensdag, 18 november 2020 om 15:49Rian Rosendaal • Laatste update: 16:07

Mohamed Salah heeft opnieuw positief getest op het coronavirus, zo meldt de Egyptische voetbalbond woensdag via de officiële kanalen. De aanvaller van Liverpool testte afgelopen vrijdag voor het eerst positief op het virus en verliet daarop het Egyptische trainingskamp. Salah moet door de nieuwe positieve test waarschijnlijk in ieder geval de wedstrijden van Liverpool tegen Leicester City (22 november) en Atalanta (25 november) missen. Ook Egyptenaar Mohamed Elneny van Arsenal heeft woensdag opnieuw positief getest op het virus.

Het is nog onduidelijk waar Salah het coronavirus heeft opgelopen. Wél was er afgelopen week ophef rondom de aanvaller uit Egypte, die in hoofdstad Caïro de bruiloft van zijn broer bezocht. Op sommige beelden was duidelijk te zien dat Salah ter bescherming een mondmasker droeg, maar op andere video's bleek dat de sterspeler van Liverpool zonder masker feest vierde. Er ontstond hierdoor kritiek op de Egyptenaar, die zich vanwege de strikte coronaregels in de Premier League regelmatig moet laten testen.

Zojuist positief getest op het coronavirus: Mo Salah.

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 13 november 2020

Liverpool heeft nog niet officieel gereageerd op het nieuws over de positieve coronatest in Egypte. Het is niet de eerste keer dat de regerend landskampioen uit Engeland wordt geconfronteerd met het coronavirus. Recentelijk moesten ook Thiago Alcántara, Sadio Mané en Xherdan Shaqiri tijdelijk in zelfisolatie vanwege het virus. Het elftal van manager Jürgen Klopp hervat de Premier League op 21 november tegen koploper Leicester City en het lijkt uitgesloten dat Salah, met acht doelpunten gedeeld topscorer, dan alweer beschikbaar is. Ook het Champions League-duel tegen Atalanta op 25 november komt vermoedelijk te vroeg.

Klopp heeft naast de coronagevallen ook te maken met verschillende zware blessuregevallen binnen zijn selectie. De Duitse manager moet Virgil van Dijk en Joe Gomez maandenlang missen vanwege zware knieblessures, terwijl Joël Matip vanwege een voetkwetsuur pas in januari weer inzetbaar is voor the Reds. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Klopp in de volgende transferperiode aankopen gaat doen voor zijn verdediging.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door dick winnen)

Hmmm. Wens hem een spoedig herstel! Wie heeft net de tweet van Elon Musk over de Corona testen gezien? Maakt alles wel een stuk onbetrouwbaarder.

13 november 2020 om 16:33

Was dat over dat hij 4 x getest was met hetzelfde apparaat en 2 x positief en 2 x negatief ?

13 november 2020 om 16:34

Klopt.

13 november 2020 om 16:35

Salah zal nu in principe elke dag getest worden, toch? Zou maar zo kunnen dat ie over een week weer kan spelen als ie 8 dagen thuis heeft gezeten. De tweet van Elon heb ik gezien en zou dat best van meer mensen willen zien. ga eens een dag om de 4 uur een test afnemen. Zou wel benieuwd zijn

13 november 2020 om 16:46

Volgens mij is de foutmarge van de snelle test ondertussen wel duidelijk, toch? Maar je moet wat. Bij gebrek aan beter (sneller), kunnen de huidige tests gebruikt worden en vervolgens een betere test die meer tijd kost maar preciezer is.

13 november 2020 om 17:05

Die Elon Musk is toch totaal onbetrouwbaar geworden met z'n borderline praktijken?

13 november 2020 om 17:07

Ja inderdaad hij vernoemde zn kind laatst nog naar een scandinavische stofzuiger

13 november 2020 om 17:05

Elon Musk heeft een steekje los en heeft al vaker absurde dingen geclaimd. Zou er niks op baseren wat hij zegt, ook al past het in je straatje

13 november 2020 om 17:21

"Steekje los" maar wel in van de rijkste personen aller tijden geworden. Self Made ook nog. Liever dat dan een grijze muis zijn.

13 november 2020 om 17:24

Maar maakt hem dat ook geloofwaardig?

13 november 2020 om 17:25

Steekje los misschien wel, maar vwb de pcr-test heeft hij gewoon gelijk. Die berichten komen gelukkig vaker naar buiten nu.
En vergeet niet dat er complete overheidsplannen geschreven worden op een test die niet eens betrouwbaar genoeg is.
Maar ondertussen wachten we wel op een vaccin en gaan bedrijven failliet.

13 november 2020 om 17:25

Dus omdat hij veel geld heeft kan hij geen steekje los hebben? Ik snap dat je dit over die tests heeel graag wilt geloven maar kijk eens naar de eerdere uitspraken van deze gozer

13 november 2020 om 17:27

Steekje los misschien wel, maar vwb de pcr-test heeft hij gewoon gelijk. Die berichten komen gelukkig vaker naar buiten nu.
En vergeet niet dat er complete overheidsplannen geschreven worden op een test die niet eens betrouwbaar genoeg is.
Maar ondertussen wachten we wel op een vaccin en gaan bedrijven failliet.

13 november 2020 om 17:27

@Danny ik zou maar altijd kijken naar de bronnen van dit soort claims want er zijn ook heel veel personen die misinformatie verspreiden. Omdat je iets vaak leest betekent niet dat het waar is

13 november 2020 om 17:43

Waarom zou ik het willen geloven? Je maakt veel aannames en insinuaties. De sneltests zijn onbetrouwbaar en dat is gewoon een feit.

13 november 2020 om 17:56

Ja de sneltests zijn niet erg betrouwbaar dat is inderdaad feit. De pcr test is dat wel daar doelde ik op

13 november 2020 om 17:33

Je zou denken dat iemand als Elon Musk met zoveel connecties wel een viroloog kan vinden die hem kan uitleggen hoe dit niet uitzonderlijk is maar ja, die man zoekt en zegt van alles met één doel. Alles open voor de economie.

13 november 2020 om 17:37

Welk herstel? Die topsporters mankeren niks. Is gewoon 10 dagen betaald verlof.

13 november 2020 om 18:04

Elon Musk heeft er natuurlijk baat bij dat er zo weinig mogelijk restricties zijn. Daarom brengt hij dit naar buiten. Hij heeft ook gezien dat er in de VS nog steeds records worden gebroken ondanks dat ze in verschillende Republikeinse staten geen meldingen meer maken van aantal besmettingen. Dus de aantallen zijn nog hoger dan bekend. Van Musk is bekend dat hij sociaal een Democraat is maar fiscaal een Republikein. Een mogelijke nieuwe london schaadt zijn portemonnee.

Liverpool wordt wel hard geraakt de laatste weken. Zou knap zijn als ze nog steeds kampioen zouden worden.

Dit zal waarschijnlijk komen door de trouw waar hij aanwezig was van zijn broer...

Dan gaat hij Atalanta thuis waarschijnlijk ook missen. Balen voor Ajax.

13 november 2020 om 20:04

Valt wel mee. Jota is ontzettend goed bezig en was ook de grote man tegen Atalanta. Zolang hij er maar bij is zie ik Liverpool gewoon winnen. Ik ben eigenlijk niet zo onder de indruk van Atalanta dit seizoen.

14 november 2020 om 10:13

Liverpool hoeft zich niet druk te maken over de poule fase dat redden ze ook wel met een half B elftal.
Zowel Atalanta, midjiland als Ajax overtuigen niet.
Liverpool gaat gewoon als eerste door en de nummer 2 word begin December bekend als Ajax thuis speelt tegen Atalanta

Het wordt eens tijd dat de spelers verenigen en in opstand komen tegen die idiote internationele wedstrijden tijdens een pandemie.

13 november 2020 om 17:33

Daar heb je ook helemaal gelijk in, want die interlands zorgen op dit moment voor meer Corona uitbraak onder voetballers kijk naar PSV met Zahavi. Al blijft het wel een lastige. Kijk de Nations League hadden ze sowieso moeten afschaffen, maar volgens mij spelen ze in Afrika en Zuid-Amerika al voor het WK. Maar als ik lees dat Amerika gisteren tegen Wales heeft geoefend is eigenlijk gekkewerk.

13 november 2020 om 18:07

Ben ik met je eens. Alleen is dat niet relevant in dit geval. Ik weet niet of je de filmpjes hebt gezien van de bruiloft waar hij aanwezig is, ronduit belachelijk.

13 november 2020 om 18:35

Sluit mij bij je aan. De internationale wedstrijden op het Ek en WK kunnen mij sowiezo gestolen worden en dan ook nog eens tijdens een pandemie. Ze moeten er mee stoppen.

Dan weet ik de opstelling al denk ik, Jota weer een basisplekje en Shaqiri sowieso weer lekker invallen. We kunnen dit gewoon opvangen. Het is dat we Trent normaal hebben, maar elke keer dat Neco tot dusver speelde was het ook erg goed, dus ik hoop dat hij start.

Allison
Williams
Philips
Matip
Robertson
Gini
Henderson
Keita/Jones
Jota
Firmino
Mane

Wat een drukte bij die bruiloft zeg, natuurlijk krijg je daar Corona van

18 november 2020 om 16:33

Super onprofessioneel van Salah. Je hebt een grote verantwoordelijkheid naar de club die je een gigantisch salaris betaalt. Daarnaast iets met voorbeeldfunctie.

18 november 2020 om 16:49

Dat niet alleen, je bent de held van je land, het absolute uithangbord en dan neem je zo je verantwoordelijkheid. Ik vind er niets zielig's aan, mijn zus gaat nu ook een jaar later trouwen. Het is gewoon de gedacht dat iedereen zichzelf zo belangrijk vindt, dit kan toch niet man.

18 november 2020 om 17:03

Inderdaad. Hij kwam bij mij altijd verstandig en onberispelijk over, maar die reputatie heeft voor mij hiermee wel een krasje opgelopen.

18 november 2020 om 17:50

Inderdaad weinig professioneel, toffe familie ook die alles lekker gaat filmen en online zetten.

Nou, het zit Liverpool de laatste tijd niet echt mee nee. Heel de verdediging in de lappenmand en nu dit. Vraag mij af of ze hun vorm kunnen aanhouden.

Liverpool kan bijna de C1 opstellen tegen Leicester. Jammer dat het thuisrecord door blessures verpest gaat worden. Ach ja, cest la vie.

18 november 2020 om 16:31

Vorig jaar zat dan ook alles mee.

De wissel spelers worden in Nederland met twee vingers in de neus kampioen

Tsja, van Eijck zei het best goed: je moet gewoon 10 dagen in quarantaine gaan na een positieve test als voetballer en daarna komt het allemaal wel goed (tenzij je ziek bent). Oneindig testen is nou ook niet perse een goed idee aangezien je volgens hem positief kan testen terwijl je het niet meer kan overdagen.

Corona is verschrikkelijk. Ik ben bang dat Mohamed Salah dit niet zal overleven. Edit: einde flauwekul We weten inmiddels dat het vergelijkbaar is met een griep voornamelijk voor oudjes van boven de 80 kan het gevaarlijk(net als bij griep) Corona wordt omarmd door de politiek zodat ze alles er doorheen kunnen drukken wat het volk anders nooit had gewild.

18 november 2020 om 16:39

'het volk', je hebt wel in de gaten dat je voor een heel klein percentage van de Nederlandse bevolking praat?

18 november 2020 om 16:48

Gevaarlijk dat er nog steeds mensen zijn die zo denken over Corona. Wat wil de politiek er precies allemaal doorheen drukken dan?

18 november 2020 om 17:07

Verplicht vaccineren bijvoorbeeld, zoals de VVD vandaag laat doorschemeren

18 november 2020 om 17:10

Goed lezen, als je je niet laat vaccineren mag je bijvoorbeeld o.a. niet naar evenementen waar mensen dicht op elkaar staan. Volkomen logisch. Ik heb mensen zien zeggen dat ze zich niet willen laten vaccineren omdat er een chip in zou zitten....koekoek!

18 november 2020 om 17:18

Dat is helemaal niet logisch. Je wordt compleet sociaal uitgesloten. Daarmee ben je helemaal geen gevaar voor anderen, want die hebben wel hun vaccicnatie gehad en zijn dus beschermd. Degene voor wie je wel een 'gevaar' bent zijn anderen die ook bewust voor kiezen om geen vaccinatie te nemen.

18 november 2020 om 17:19

En wat is het einddoel van verplicht vaccineren? En het is wel logisch. Zo mag je ook niet autorijden met alcohol op. Is het daarom verboden alcohol te drinken? Nee, gewoon de combo alcohol en rijden mag niet.

18 november 2020 om 17:30

@lierse Jouw vergelijking slaat werkelijk nergens op en gaat daarmee niet in op het punt dat ik maak. Wat het einddoel is van verplicht vaccineren is inderdaad de vraag die mensen zichzelf moeten stellen. Sinds wanneer is de overheid eigenaar van je lichaam en bepaalt wat daarmee gebeurd? Daarnaast gaat iedereen er maar vrolijk vanuit dat het vaccin "volkomen veilig is", maar zeker op de langere termijn is dit volkomen onduidelijk.

18 november 2020 om 17:40

Het is een best te billijken vergelijking aangezien er niks verplicht wordt, je wordt gewoon voor een keuze gesteld die consequenties heeft. Wil je een paar pintjes drinken op café? Perfect dat mag maar dan niet met de wagen rijden. Wil je geen vaccin? Perfect dat mag, maar dan zitten daar ook ongetwijfeld consequenties aan vast. Dan moet je zelf maar de afweging maken wat je het belangrijkste vindt en niemand die je dwingt een keuze te maken. En bepaalde vaccins zijn gewoon al verplicht hoor, of stel je je daar ook de vraag bij wat daar het einddoel van is? Als je het mij zou vragen gewoon ervoor zorgen dat die ziektes geen kans hebben om zich te verspreiden.

18 november 2020 om 17:47

Alleen staan die consequenties in verhouding en de vaccinatieplicht niet. Als jij wordt uitgesloten van allerlei dingen die noodzakelijk zijn in het leven, of op z'n minst zeer wenselijk, dan is dat eigenlijk geen keuze. Als jij sociaal wordt uitgesloten tenzij je die vaccinatie neemt, is dat een hele grove inbreuk op alles wat je mens maakt. Daarnaast zijn er in Nederland geen verplichte vaccinaties tot op heden.

18 november 2020 om 18:20

Ik dacht dat het vaccin tegen polio wel verplicht was. Excuses daarvoor. Maar de gevolgen van Corona zijn natuurlijk ook wel enorm maatschappijontwrichtend, dus logisch dat het dan een wat moeilijkere keuze wordt. Maar als het puntje bij paaltje komt dan is en blijft het een keuze. Trouwens is al dat gemopper over vaccins ook stevig overtrokken. Laatst op tv iemand die het niet vertrouwde een vaccin te nemen, maar ondertussen had hij wel een pakje sigaretten in de hand. Zo een mensen kun je ook niet serieus nemen.

18 november 2020 om 18:40

Ik ben van mening dat deze keuze er nooit zou mogen komen. Het is onacceptabel dat je verplicht wordt hieraan mee te werken. Dat 'gemopper' zoals jij het noemt over vaccins, lijkt me alles behalve overtrokken. Je zou eens moeten opzoeken wat een enorme bedragen de Farmaceutische industrie in de afgelopen jjaren heeft moeten uitbetalen aan slachtoffers van schadelijke en dodelijke (bijwerkingen van) vaccins.

18 november 2020 om 20:36

Zo werkt een vaccin dus niet. Het is niet zo dat als je de helft vaccineert, dat dan de andere helft ook wel beschermd is. Een vaccinatie werkt met een bepaalde dekkingsgraad. Pas als een minimaal percentage van de bevolking gevaccineerd is (95% ofzo) dan kun je spreken dat het veilig is.

Ik vind het wel zwaar om te zeggen dat als je niet wordt gevaccineerd je dan wordt uitgesloten van bepaalde delen van het openbare leven. Het voelt gewoon niet goed. Meteen dat dreigen met straffen als mensen zich niet houden aan wat de overheid wil. Breng het positief en spreek helemaal nog niet over straffen, dan voorkom je dat gevoel. Als blijkt dat als het vaccin wel voor iedereen beschikbaar is maar toch een te grote groep het niet neemt, dan kun je daar alsnog consequenties aan verbinden. Zoals het nu gebeurd is het zeer slechte communicatie, en slecht voor het imago van het vaccin en de regering.

18 november 2020 om 20:55

Ik beweer ook niet dat de andere helft dan beschermd is , ik stel alleen die mensen daar dus bewust zelf voor kiezen. Degene die de bescherming wel wil door middel van een vaccin kan het krijgen, maar verplichten is absurd. Het percentage waar je op doelt ligt overigens rond de 70.

18 november 2020 om 17:07

Ahum, nee. Ik word een beetje moe van de mensen die dit maar bestempelen als flauwekul en maar als een griepje. Covid kan ook bij jongeren grote schade aanrichten. Daar merk je in de eerste instantie niets van, maar over een x aantal jaar krijgen we een spectaculaire toename in beroertes onder jongeren, meer Alzheimer, meer mensen met longschade, meer mensen met hart en vaatziektes etc.

En dat komt door corona. Het virus richt ontzettend veel schade aan en gaat ook op de langere termijn een enorme aanslag zijn op ons zorgstelsel.

Stoppen met asymptomatische mensen anders krijg je mensen die niet ziek zijn die toch positief testen. Als je de CT waarde naar 100 zet krijg je ook 100 positieve uitslagen. Daarom zou 20 max het beste zijn zoals in Zuid-Korea wordt getest. Dan weet je vrijwel zeker dat iemand die positief test ook de infectie heeft. Maar als je lekker standaard max 45 cycli hanteert zoals door de WHO dan heb je hoe meer je test hoe meer vals positief. In Liverpool werd dat goed duidelijk waar de sneltest, 99.7 accuraat, 80 minder positieve tests registreerde.

Dus elke keer als Salah positief test is, is het een headline? Doe nog grotere koeienletters VZ

En ondertussen zit ik al 12 weken thuis( gezond persoon zonder onderliggende klachten) met pijn in mijn borst, constant vermoeid en ontzettende spierpijn ivm corona naweeën. Maar fijn om te zien dat zoveel personen het juiste voorbeeld geven aan de jeugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea3327
3.Liverpool3131
5.Arsenal23-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger141
S. ManéAanvaller147
Mohamed SalahAanvaller1413
J. HendersonMiddenvelder132
AlissonKeeper130
Diogo JotaAanvaller138
FabinhoMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

65 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 14 13 1 0
2020/2021 Liverpool 37 22 0 0
2019/2020 Liverpool 34 19 1 0
2018/2019 Liverpool 38 22 1 0
2017/2018 Liverpool 36 32 1 0
Laatste voetbalnieuws

Salah en Jota zijn onnavolgbaar in stadsderby; City toont heerlijk tiki-taka

Het blijft razend spannend in de top van de Premier League: de drie koplopers wisten woensdagavond hun wedstrijd te winnen. Liverpool werd in de Merseyside-derby tegen Everton (1-4) bij de hand...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren