Ihattaren openhartig over gevolgen van zwaarste periode uit zijn leven

Vrijdag, 13 november 2020 om 19:51Rian Rosendaal • Laatste update: 20:15

Mohamed Ihattaren kijkt in een openhartig gesprek terug op een loodzware periode uit zijn leven op persoonlijk gebied. De vader van de aanvallende middenvelder van PSV overleed in oktober 2019 na een kort ziekbed, al betekende dat niet dat de jonge spelmaker het voetbal even opzij kon zetten. De vreselijke gebeurtenis had enorm veel impact op de speler Ihattaren, zo verklapt hij in gesprek met Andy van der Meijde.

"De fans hebben de echte Ihattaren nog niet gezien", vertelt de openhartige Ihattaren in het Videoland-programma Andy niet te Vermeijde. "Ik begon lekker, maar was er met mijn hoofd niet helemaal bij." De PSV'er doelt met die uitspraak op de ziekte en het overlijden van zijn vader, nu ruim een jaar geleden. "Ik reed elke dag op en neer, tussen Eindhoven en Utrecht (waar Ihattaren is opgegroeid, red.). Daar was ik tot laat in het ziekenhuis. Ik was met andere dingen bezig, maar speelde in die drukke dagen bijvoorbeeld wel thuis tegen Ajax."

Ihattaren verbindt cruciale voorwaarde aan eventuele transfer naar Ajax

De middenvelder van PSV sluit niet uit dat hij ooit bij Ajax terechtkomt.Lees artikel

Het verdriet om het overlijden van zijn vader moest Ihattaren zien te combineren met zijn verplichtingen als contractspeler van PSV. Een zeer lastige combinatie, erkent de pas achttienjarige middenvelder van de Eindhovenaren. "Ondanks alles heb ik gepresteerd, maar dat was echt moeilijk. Gelukkig kwamen mijn broers elke wedstrijd kijken. Zij gaven mij steun." Als eerbetoon heeft Ihattaren de naam van zijn vader, Mustapha, op zijn linkervoetbalschoen laten zetten. De naam van zijn moeder prijkt op de rechtervoetbalschoen.

"Ik ben linksbenig. Elke goal die ik er met links in schiet, daar zit zijn kracht achter", verklaart Ihattaren één en ander. De jonge PSV-speler zit nog steeds middenin het rouwproces. "Of ik hem mis? Ja man, natuurlijk", zegt hij tegen Van der Meijde. "Ik zal het nooit echt goed verwerken, denk ik. Het is wel je vader. Het is niet iemand die je zomaar één, twee, drie kunt vergeten. En als je je vader vergeet, dan heb je denk ik nooit liefde voor hem gevoeld", aldus Ihattaren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door master d)

Blijft knap dat hij vorig jaar in zo'n moeilijke periode een van de weinige Psvers was die een behoorlijk niveau haalde. Hoop dat hij snel zijn contract bij psv verlengt en nog 1 a 2 seizoenen kan laten zien hoe goed hij is. Vraag me overigens af wat het idee van voetbalzone is om een Ajax logo naast zijn hoofd te plakken op bovenstaande foto. Edit: dit is reeds aangepast

13 november 2020 om 15:17

Volgens mij komt dat doordat een ander fragment van hetzelfde intervieuw ging over dat hij Ajax een mooie club vindt. Weet niet precies hoe dat werkt maar gebeurd wel vaker volgens mij

13 november 2020 om 15:19

Voetbalzone grijpt een artikel over de overleden vader, waarin hij aangeeft tegen ajax te hebben gespeeld in die periode, graag aan om Mo weer te linken aan Ajax. Alles voor de clicks he....

13 november 2020 om 15:22

Zum kotz'n werkelijk! Echt bizar hoe dit platform volledig is afgestemd op de clickbehoefte van Ajaxfans!

13 november 2020 om 15:26

Ik word er ook een beetje ongemakkelijk van dat zelfs met dit onderwerp nog een vorm van clickbait wordt gebruikt door Ajax in de titel te zetten. Volgens mij zegt hij een hoop meer interessantere of boeiendere dingen dan dat. Smakeloos.

Enorm heftig wat hij als jonge jongen heeft meegemaakt. Die wedstrijd tegen Ajax was hij echt de beste van het veld, vond het zo mooi om te zien hoe hij het spel naar zich toe trok. Denk dat het verlies een grote impact heeft gehad op zijn recente vorm maar het lijkt me een ontzettend leuke en gemotiveerde gast die daar wel bovenop komt. Voor de PSV'ers die er niet naar kijken; bekijk de inside beelden van de trainingen eens, echt heel tof en je ziet daar Mo ook zoveel lol hebben.

13 november 2020 om 16:50

Ja, de echte klap en het verwerken komt pas later.Duidelijk dat dit tijdens de voorbereiding op dit seizoen en de eerste maanden was. Maar langzaam begint hij weer uit het diepe dal te klimmen. Respect voor Mo, want hij heeft wel karakter en doorzettingsvermogen.

Er is haast niets ergers dan je ouder(s) verliezen op jonge leeftijd. Een van mijn beste vrienden verloor zijn moeder toen hij zes was en zijn vader toen hij 13 was. Moest hij verhuizen en bij z'n tante wonen. Dat is een hele moeilijke periode geweest voor hem, maar ook voor ons (zijn vriendengroep).

Dat hij er nog altijd mee loopt is niet meer dan normaal, dat zal hij altijd blijven doen. Maar op het gegeven moment ga je er wel anders naar kijken en niet alleen pijn voelen wanneer je aan hem denkt. Op het gegeven moment wordt je dankbaar voor alle momenten die je wel hebt gehad en probeer hem zo trots mogelijk te maken door wat te bereiken met je leven.

Ihattaren is als ik zijn interviews lees echt een hele lieve jongen en ook nog eens verstandig. Hij komt er wel bovenop qua voetbal, talent genoeg aanwezig.

13 november 2020 om 16:58

Mooie reactie, hebben we allemaal wel wat aan.

13 november 2020 om 17:21

Davidherres

Mijn complimenten David, hartverwarmende en mooie woorden die veel zeggen over jou als persoon!

Helaas heb ik mijn vader ook aan k*nker verloren toen ik net 18 was, en nu 13 jaar later heb ik nog steeds af een k*tdag. Maar het is inderdaad een lang proces van helen en accepteren, en het is raadzaam om vast te houden aan de mooie momenten en die te koesteren. Wat mij persoonlijk ook erg hielp, is dat er ook mensen zijn die nooit de kansen gehad hebben om hun vader en/of moeder gekend hebben. Daarnaast doet tijd ook wonderen, plus je gaat je realiseren dat je verder moet als mens en je vader of moeder ook graag had gewild dat je doorgaat.

En een goede en warme vriendengroep is natuurlijk ook cruciaal, want die slaan je door alle moeilijke momenten heen en staan altijd voor je klaar!

Ihattaran is met afstand mijn favoriete speler van Psv, en met iedereen leef je mee die hetzelfde meemaakt. Maar ik heb veel geloof in zijn kwaliteiten, en ik denk dat zijn persoonlijkheid sterk genoeg om zijn belofte waar te maken.

14 november 2020 om 02:49

Goede reactie, zeer heftig om zoiets mee te moeten maken voor je vriend maar ook voor Ihattaren.

Is allemaal niet niks. Alle hoop binnen PSV was op dat moment ongeveer gevestigd op deze (toen 17- of 18-jarige) spelmaker, terwijl hij middenin iets veel belangrijkers zat en nog steeds zit. Het verwachtingspatroon rond voetballers is tamelijk onmenselijk zo nu en dan. Om hem een half jaar later massaal af te branden omdat hij even niet helemaal binnen de kadertjes past. Wat deden wij op onze 17e?

Heel mooi om dit zo te lezen. Het is goed als spelers zich meer kwetsbaar gaan opstellen. Ja, er zullen genoeg mensen zijn die dat tegen zo een jongen gaan gebruiken (bijvoorbeeld spreekkoren tijdens wedstrijden), maar Ihattaren leert nu dingen waar hij zo sterk van kan gaan worden. Ik zelf heb mijn vader ook op jonge leeftijd verloren en ik zou tegen Mo alleen maar willen zeggen dat er altijd een deel in je blijft die hem zal missen, maar je gaat die ook koesteren. Ik vind het idee van die tattoos wel grappig. Een goede manier om met je rouw mee om te gaan. Komt wel goed met deze jongen.

Daarom begreep ik de felheid van de recente kritiek ook niet op hem. Die jongen heeft iets verschrikkelijks mee gemaakt en is gewoon doorgegaan. Natuurlijk komt die tik dan vanzelf, evenals de welbekende terugslag die elk talent krijgt. Dan ook nog eens corona er bij, natuurlijk dat hij dan minder wordt en wellicht wat te zwaar. Hij kreeg automatisch ook meer tijd voor bezinning en wat hij mist zonder zijn vader. Vandaar dat ik ook vooral riep dat ze hem met rust moeten laten en de tijd moeten geven. Die komt er echt wel bovenop. Zit ie over een paar maanden nog steeds in dit schuitje dat je dan wat kritischer wordt, maar laat hem voorlopig lekker in de luwte werken.

Mo is gewoon een hele goede jongen. Heeft natuurlijk veel te veel in één periode meegemaakt. Maar hij is al op de weg terug. Zijn talent raakt hij niet kwijt en als hij nog meer in een rustig vaarwater komt speelt hij zo weer de pannen van het dak. Zijn omgeving moet hem vertrouwen geven. Zelf zit hij goed in elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 14 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren