Depay lyrisch over Oranje-collega: ‘Hij is fantastisch en kan alles’

Vrijdag, 13 november 2020 om 13:00Rian Rosendaal

Memphis Depay is blij dat hij bij het Nederlands elftal samen mag spelen en trainen met Frenkie de Jong. Volgens de aanvaller van Olympique Lyon beschikt de middenvelder van Barcelona over alle kwaliteiten die nodig zijn om te slagen op het allerhoogste niveau. In het verleden had Depay een soortgelijke band met recordinternational Wesley Sneijder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door branquinho)

Alleen in de final third is Frenkie niet echt bepalend en scoort bizar weinig dus kan die alles? Nee

13 november 2020 om 13:20

Dat is zijn taak toch ook niet? Hij is de verbinding tussen verdediging en aanval. Dit soort redeneringen zijn altijd onzinnig. Is Kanté ook niet goed omdat hij nooit scoort? of Van Bommel? je moet naar zijn positie kijken en dan bepalen wat belangrijk is dat hij brengt. En voor Frenkie doet hij dat uitstekend, of zijn Koeman en Ten Hag blind?

13 november 2020 om 13:33

Hij zegt ook niet dat de Jong daarom niet goed (genoeg) is, maar benoemt enkel een kwaliteit die hij niet bezit.

13 november 2020 om 13:36

Kante is idd een geweldige speler maar niemand heeft beweerd dat die alles kan. Frenkie heeft een paar hele specifieke kwaliteiten maar hij kan niet alles zoals Depay hier beweerd

13 november 2020 om 13:51

@skede Wat een onzin. Weet je welke kwaliteit Messi niet bezit? Een super inworp. Nu is het maar een speler met een zeer duidelijke kwaal in zijn arsenaal. Of zijn dingen die niet relevant zijn voor de positie en rol van een speler misschien geen criteria waar we ze op moeten beoordelen?

13 november 2020 om 13:56

Heeft er dan ook maar iemand hierboven over de jong zijn kwaliteiten? Ze maken gewoon een feitelijke vaststelling, dat de jong niet alles kan.

13 november 2020 om 14:00

Nou goede observatie zeg. Hij heeft dus een kwaal die letterlijk elk persoon in de geschiedenis van de mensheid heeft. Hij kan niet alles, baanbrekend nieuws dit hoor. Als je snel bent haal je de voorpagina van het AD nog morgen.

13 november 2020 om 14:38

@DavidHerres, gaat het een beetje? Depay geeft aan dat de Jong volgens hem alles kan, waaronder scoren. Daar zijn mensen het niet mee eens. Als dat mag van jou.

13 november 2020 om 14:46

Gast weet je wat begrijpend lezen is? Je moet niet alles letterlijk nemen wat memphis zegt. Man man man, niveautje weer op de vrijdag middag hoor. Provoceren omdat ze niet goed kunnen lezen.

13 november 2020 om 14:57

Begrijpend lezen is volgens jou 'niet alles letterlijk nemen'. Als hij nou alleen had gezegd dat hij 'alles' kon dan had je gelijk want dan kon je het in de context van Frenkies spel plaatsen. Maar hij noemt expliciet 'scoren' als kwaliteit. Als mensen het daar niet mee eens zijn heeft dat niks met provoceren te maken. Zelf een rare vergelijking met Messi en ingooien maken en dan over begrijpend lezen beginnen..... 😅

13 november 2020 om 17:03

we provoceren omdat we zeggen dat Frenkie niet alles kan zoals Depay hier beweerd? waar gaat dat over? Frenkie kan een aantal dingen heel goed maar goals maken, diepteballen vooruit geven en het spel versnellen dat zijn bv weer niet drie van zijn sterke punten

13 november 2020 om 13:45

Hij kan het wel, maar hij verkiest vaker een pass boven zelf scoren. Frenkie is een speler die ook verdedigend zijn mannetje kan staan en is dus meer een spelmaker zoals Pirlo die vaker op eigen helft te vinden is. Maar scoren kan hij wel degelijk. Hij scoorde bij Ajax, bij Barça en in Oranje.

13 november 2020 om 13:51

Als hij het wel kan dan raad ik hen toch aan het vaker te doen. Want die passen die hij boven het zelf scoren verkiest leveren ook bar weinig op. 4 assists in 18/19 uit 52 wedstrijden en 4 assists in 19/20 uit 42 wedstrijden.

13 november 2020 om 14:23

Dat proberen ze ook bij Barça inderdaad, door hem aan te sporen om meer in de 16 te komen. Als hij een assist aflevert dan gaan ze vaak ook viraal vanwege de schoonheid van de pass en het heeft hem ook nog eens 2 goals opgeleverd, maar Barça staat nu natuurlijk niet waar ze staan. Voetbal is meer dan alleen maar aanvallen. Ze hebben hem gekocht om wat hij bij Ajax liet zien en dat was een speler die heel sterk aan de bal is en een buitengewone spelinzicht heeft tussen de linies. Daar ligt zijn kracht. Hij speelde notabene zelfs ook nog in de verdediging bij Ajax en Koeman experimenteerde daar ook mee. Aan Busquets vraagt men ook niet of hij misschien wat meer wil scoren.

13 november 2020 om 14:53

Ben het met je eens opzich hoor dat het niet zijn taak is om te scoren of de eindpass/assist te geven. Maar laten we nu ook niet doen alsof daar zijn kwaliteiten liggen. In the final third is hij gewoon (nog) niet sterk. Dat is verder ook geen probleem als een spelverdeler met de punt naar achter. Een echte complete speler à la Gullit of Seedorf zal hij dan hoogstwaarschijnlijk ook nooit worden. Depay vindt hem nu al een complete speler blijkbaar...

beiden zijn helaas alleen erg wisselvallig. Frenkie minder als Depay maar dit zijn beiden nog geen spelers waar je elke wedstrijd van op aan kan. Van Dijk en De Vrij zijn denk ik onze meest constante spelers maar dat is te weinig eigenlijk want dat zijn verdedigers. op het middenveld en voorin moet je die ook hebben. al helemaal als je ziet met hoeveel middelmaat deze spelers omringd zijn

13 november 2020 om 13:08

Niet heel erg eens over Frenkie, die lijkt altijd wel een voldoende te spelen qua passing en werk dat hij opknapt. Dan vind ik Wijnaldum in oranje wisselvalliger.

13 november 2020 om 13:16

Wijnaldum is idd veel wisselvalliger maar in Oranje heb je meer nodig als een voldoende scoren. we hebben ook bepalende spelers nodig. misschien is Frenkie dat niet en dat is ook geen schande verder maar willen we een rol spelen op het EK is het wel essentieel dat we dat soort spelers hebben. anders wordt het een moeilijk verhaal. daarnaast is het gebrek aan creativiteit in Oranje een groot probleem

13 november 2020 om 13:39

Vanwaar altijd die drang om perfect presterende Oranjerobots te zien spelen ? Ben juist blij dat de meeste spelers tekortkomingen hebben. Zie liever Oranje het publiek trakteren op 2 galavoorstellingen,dan dat ze alle matches foutloos met 80% balbezit winnen.

13 november 2020 om 13:44

ben je nou serieus? ik hoop dat Oranje weer een keer een eindtoernooi wint dus doe mij maar een elftal dus structureel alles wint met pure dominantie in het veld ipv een superwisselvallig elftal wat af en toe piekt want daar ga je geen toernooi mee winnen

13 november 2020 om 13:49

Idd, zelfs bij een gelijkspel tegen Spanje (wat gewoon een topland is) hoor je alleen maar negatieve reacties. We zitten in een makkelijke Poule straks op het EK, met hoogstwaarschijnlijk een makkelijke 8e finale wedstrijd, dus het kan een heel mooi toernooi worden voor ons. Daarbij ga ik liever met geluk door, dan dat je met prachtig spel strand in de kwart finales.

13 november 2020 om 14:15

als we zelf het spel moeten maken tegen de makkelijke tegenstanders hebben we juist een groot probleem. daar hebben we helemaal de creativiteit en het voetballende vermogen niet voor. dit Oranje is het best als ze vanuit een underdog rol kunnen spelen en kunnen toeslaan vanuit de omschakeling tegen de sterkere landen

Wat ik nog mis bij Frenkie is een vlammend afstandschot. Je hoeft als verdediger geen eens rekening te houden dat hij het van afstand probeert. Als hij dat ontwikkelt, dan is het echt een gigantisch veelzijdige speler.

13 november 2020 om 13:38

Niet alleen van afstand schieten, maar ook assists toch?
Hopelijk kan hij hier zich nog in gaan ontwikkelen in de toekomst, anders wordt slagen bij Barca ook llastig voor hem.

13 november 2020 om 14:22

@ Teesboer, en hoeveel assists of doelpunten had Xavi in het begin van zijn carrière? Toch niet de minste speler van Barca denk ik zo.

13 november 2020 om 14:38

Volgens mij zeg ik ook dat ik hoop dat hij dit nog ontwikkeld, dat kan namelijk nog prima gebeuren.

13 november 2020 om 14:15

hij mag ook wel wat vaker een bal diep geven ipv steeds breed en terug te spelen

13 november 2020 om 14:36

Doet hij genoeg, let maar eens op.

Verbaast me niks dat Depay en Promes het buiten het veld goed met elkaar kunnen vinden, heb ze daar namelijk nog nooit op een intelligente opmerking kunnen betrappen. Koeman heeft natuurlijk veel met Depay gewerkt, dus als hij denkt dat Depay wat kan toevoegen aan dat huidige team zal het wel daar op gebaseerd zijn (en wellicht de transfervrije status!).

13 november 2020 om 13:23

Direct zo reageren is totaal onnodig. Hij wordt toch geen miljoenen betaald om zijn werk te doen? Hij geeft gewoon zijn mening, dat jij dat niet leuk vind is vervelend voor je. Maar je hoeft niet zo denigrerend te reageren. Of kan jij objectief kijken naar wat hij zegt en een normaal interview van Depay of Promes vinden? Ik namelijk ook niet.

13 november 2020 om 13:31

Op een voetbal forum lijkt het mij vrij normaal om over voetbal gerelateerde zaken te praten. Niet zo zielig vanuit je luie stoel mensen bekritiseren die je niet eens persoonlijk kent. Dat ik dit aan jou moet uitleggen zegt eigenlijk genoeg over de mindset hier.

13 november 2020 om 13:34

Iemand betichten van het ontbreken van intelligentie is toch net zo goed denigrerend?

13 november 2020 om 13:37

Je hebt wel lef! hij valt depay en promes aan en dan kom jij hem verdedigen hier en ik quote direct zo reageren is onnnodig ga ergens anders de moraal ridder uithangen...zo vermoeiend altijd maar afgeven op depay en promes

13 november 2020 om 13:51

Davidherres, 'maar je hoeft niet zo denigrerend te reageren.' Ik vind de reactie van Svenzxzy op bepaalde momenten 'super necessarry'. Ik ben benieuwd waar de misplaatste arrogantie van dit soort anonieme talentloze leunstoelanalisten precies uit voortkomt. Als je iemand op z'n vingers wil tikken, dan kun je bij laurens92 beginnen... Waarom moeten dat soort gastjes altijd zichzelf profileren ten koste van een ander? Is dat echt nodig? 'of kan jij objectief kijken naar wat hij zegt en een normaal interview van Depay of Promes vinden? Ik namelijk ook niet.' We kennen allemaal zo'n beetje de context als het op Memphis en Quincy aankomt, dus wat dat betreft heb ik geen hoge verwachtingen van hen en dat hoeft ook niet.

13 november 2020 om 14:05

Haha wat een lap tekst! Gaat het allemaal wel? Je komt nogal gepikeerd over... Beide bij Promes en Depay valt het me op dat als ze voor de camera staan, je practisch bij hun achterop de schedel kan kijken. Wist niet ze het goed met elkaar vinden, maar het verbaast me niet door hun vergelijkbare houding en manier van communiceren. Zij gedragen zich zo voor de camera of kunnen niet beter en krijgen er bakken met geld voor... Ze kunnen gaaf doen op hun socials over hun toffe leven deels door het geld dat leunstoelanalisten als ondergetekende daar aan uitgeven .

13 november 2020 om 14:19

@Laurens92 Wat een onzin, dat hun manier van communiceren je niet aanstaat is iets anders dan het ontbreken van elke vorm van intelligentie bij die gasten. Die constatering doe je wel heel makkelijk, maargoed, ieder zijn of haar mening heh "opinions are like A holes, everybody gots to have one"

13 november 2020 om 14:24

'haha wat een lap tekst!'
Ik had pak 'm beet drie regeltjes meer dan jij, incluis. je quotes. Och och, wat een lap tekst!

Met mij gaat het goed, dank je. Ik ben niet gepikeerd hoor. Ik vraag me glimlachend af waar die jeuk vandaan komt om herhaaldelijk met een bepaalde minachting over deze jongens te praten?

'wist niet ze het goed met elkaar vinden...'

Hahaha, dit geloof je zelf toch niet...

13 november 2020 om 13:32

welke voetballers betrap jij dan wel op intelligente opmerkingen?

13 november 2020 om 13:40

Veltman heeft wel veel slimmigheidjes.

13 november 2020 om 13:45

ja, ik had alleen liever gehad dat hij wat meer voetbalintelligentie had want dan hadden we er in het veld ook wat aan gehad

13 november 2020 om 14:03

Jammer dat die geen slimmigheidjes in het veld heeft

13 november 2020 om 13:38

Haha, ik vraag me altijd af waar die drang vandaan komt om met een bepaalde minachting over Memphis en Quincy te praten. Voel jij je nu weer kiplekker, nu je hebt laten blijken dat jij hen nooit op een intelligente opmerking hebt kunnen betrappen? Wat voor meerwaarde heeft het ten aanzien van dit bericht om over hun (gebrek aan) intelligente te beginnen?

13 november 2020 om 15:02

Ik word er een beetje moe van dat ik gewoon een normaal artikel lees en dat de comment dat ik, vanwege het hoge aantal duimpjes omhoog, als eerste zie, weer een kutopmerking is over een bepaalde speler.

13 november 2020 om 15:09

Hoezo is het een kutopmerking dan? Omdat ik vind dat Depay en Promes niet bijster intelligent zijn en het me daarom niet verbaasd dat ze het goed met elkaar kunnen vinden? Had verwacht dat je na al je jaren op Voetbalzone wel een iets dikkere huid zou hebben gehad.

13 november 2020 om 15:21

'had verwacht dat je na al je jaren op Voetbalzone wel een iets dikkere huid zou hebben gehad' Dit geldt dan ook voor jouw tolerantiegehalte jegens Memphis en Quincy. Het is niet zo dat je die jongens pas een jaartje of wat op tv ziet.

13 november 2020 om 19:28

Omdat het niks te maken heeft met het artikel. "Btw guys, ik vind Memphis en Promes dom. Niemand vraagt ernaar, maar dat jullie dat maar even weten." Dat ben jij.

14 november 2020 om 13:54

Hoe weet jij nauwer of Promes en Depay intelligent zijn? Ga jij met ze om? Wat moeten we hiermee?

De nieuwe editie van Fhm? Volgens mij is het alleen nog maar een website. Heb er nog een serie columns voor geschreven over het vaderschap

Wel leuk die kameraderie in Oranje.

Blijf me altijd verbazen hoe Nederlanders zeuren en zeiken over Nederlandse spelers. De jong is van wereldklasse, maar dan wordt hij overschat genoemd omdat hij niet scoort.. Hoeveel goals maakt busquets? En die wordt dan neergezet als beste controlerende middenvelder.. Ja, vroeger was hij dat ja, maar de jong is nu echt wel een klasse beter hoor.. Dribbel, inzicht, passing, bravoure, verdedigend top, en ook nog eens ontzettend snel en een heerlijke sliding.. En alsnog is het niet goed, maar elke willekeure Belg die 2x een bal raakt wordt op handen gedragen..

13 november 2020 om 14:35

Is echt grote onzin dat je als Nederlander niet op Nederlandse spelers mag 'zeiken'.
En wereldklasse, dat vind jij, dat hoeft niet elke Nederlander te vinden toch? De 1 houdt van dit type voetballer, de andere wat minder. Hij kan zeker goed voetballen, maar het is toch logisch dat mensen liever een middenvelder zien die ook vaker bij de 16 van de tegenstander beslissende dingen doet? Ik weet ook niet welke willekeurige Belg er op handen wordt gedragen, maar dat zal jij mij vast kunnen vertellen.

13 november 2020 om 15:47

Wat ik zeg. Noem mij één controlerende middenvelder ter wereld die kan wat frenkie kan, en dan ook nog eens beslissend is de aanval? Busquets, Xavi en Iniesta scoorde ook weinig tot niet.. Als frenkie ook nog assists en goals zou maken, dan was hij de beste controlerende middenvelder ooit..

13 november 2020 om 16:08

Xavi en Iniesta hebben per seizoen gemiddeld meer assists en doelpunten gemaakt dan Frenkie afgelopen seizoen. Natuurlijk was dat zijn eerste jaar bij Barca, maar je kunt niet zeggen dat die weinig tot niet scoorden. Ik vind Frenkie een hele goede voetballer, echter vind ik het persoonlijk jammer dat hij zo weinig voor de goal komt.

13 november 2020 om 17:01

iemand als Thiago bv versneld het spel waar Frenkie meer het spel vertraagd met zijn dribbels en balletjes breed en terug. een Thiago speelt alles diep en naar voren en loopt niet te lang met de bal

Bijzonder dat Memphis goede herinneringen bewaart aan het samenspelen met Van der Vaart. Die twee hebben samen welgeteld 9 minuten op het veld gestaan, tijdens een onbeduidende interland die in een gelijkspel eindigde tegen Japan...

13 november 2020 om 14:26

Hij noemt ook Dennis Bergkamp, Edwin vd Sar en Ruud Gullit. Ik kan me niet heugen dat Memphis samen met hen de kleuren van Oranje verdedigde. Dat artikel klopt blijkbaar inhoudelijk niet helemaal.

13 november 2020 om 14:53

'bijzonder dat Memphis goede herinneringen bewaart aan het samenspelen met Van der Vaart. Die twee hebben samen welgeteld 9 minuten op het veld gestaan, tijdens een onbeduidende interland die in een gelijkspel eindigde tegen Japan...'

Wellicht hebben ze iets meer minuten op het trainingsveld gespendeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 21 11 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Robin van Persie spreekt zich uit tegen relschoppers in ‘onze mooie stad’

In navolging van Memphis Depay heeft ook Robin van Persie zich op Twitter uitgesproken over de ongeregeldheden in Nederland. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal richt zich in zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren