Özil kiest met gifje kant van Aubameyang in Twitter-rel met Kroos

Vrijdag, 13 november 2020 om 09:38Rian Rosendaal • Laatste update: 09:40

Toni Kroos liet onlangs weten dat hij de manier van juichen van Pierre-Emerick Aubameyang, die na het maken van een doelpunt soms een masker opzet, 'heel dom' vindt. Het kwam de middenvelder op een sneer te staan van de Arsenal-spits via Twitter. De aanvaller uit Gabon benadrukte dat hij zo juichte voor zijn kinderen, om er gelijk aan toe te voegen: "Trouwens, heeft die Toni Kroos eigenlijk kinderen?" Ploeggenoot Mesut Özil lijkt aan de kant van Aubameyang te staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door galapago)

Hier de keerzijde van het beroemd maken van jongens wiens kwaliteit het is tegen een bal te trappen. Ze ontwikkelen zich (vaak) minder op andere vlakken. Stel kleuters.

13 november 2020 om 09:52

Hetzelfde geldt voor zangers, acteurs en andere sporters. Nog erger zijn de zogenaamde "realitysterren" en "influencers" die geen enkele kwaliteit hebben behalve hun looks, maar er wordt massaal gekeken. Van Kroos en Ozil denk ik nog niet eens dat 1 van beide dom is, ze hebben eigen meningen over zaken en dat is helemaal prima. Het is niet alsof ze de meute napraten.

13 november 2020 om 10:27

Oh eens hoor, ik hou er wel van als spelers wat meer voor hun eigen mening uitkomen. Ik kies in dezen ook geen kant, maar richt me vooral op hun sociale kant; het feit dat ze dit via social media spelen, waar ze vooral gevolgd worden door tienerjongens en- meisjes. Dat vind ik niet getuigen van volwassenheid. Kleutergedrag.

13 november 2020 om 11:25

Maar hoe wil je het dan horen? Moeten ze eerst geinterviewt worden? OF hoe moet ik het zien? Ik bedoel, je zegt eerst dat ze vaker voor hun mening uit moeten komen. Kroos doet dat in een interview, Ozil reageert erop en het is opeens een kleuter. Kom zeg, als je wil dat ze vaker hun mening ongefilterd laten horen, moet je ze niet direct veroordelen zodra ze dat doen.

13 november 2020 om 13:20

Misschien heb je een punt, maar gifjes sturen en dergelijke hoort mijn inziens niet bij het voeren van een (serieuze) discussie. Ik hoef het daarnaast ook niet per se te horen of te lezen allemaal. Het hebben van een eigen mening en identiteit - vergeleken met de robots van tegenwoordig in de voetballerij - kan zich prima beperken tot interviews bijvoorbeeld. Maar anderzijds heb je een punt; ze mogen natuurlijk delen wat ze willen. Zij hebben net zoveel recht op hun mening als wij op onze onzin hier.

13 november 2020 om 09:53

Nou nou wat een grove uitspraak, volgens mij heeft een Özil zich prima ontwikkelt. Als je alleen al ziet wat hij doet voor de minder bedeelde mens. Evenals een Rashford nu bijvoorbeeld in Engeland, schitterend hoe zij hun bekendheid gebruiken voor een betere wereld.

13 november 2020 om 10:21

Nou nou, erg grof allemaal. 'stel kleuters'. Heftige uitspraak! Dat een speler zichzelf heeft ontwikkelt wat betreft educatie wil nog niet zeggen dat hij zich altijd volwassen gedraagt. Het gaat me om hun gedrag. Sociale ontwikkeling dus. Ontwikkeling is meer dan alleen studeren en wat feitjes leren. Ik zeg nergens dat Ozil dom is, of Kroos. Ik zeg dat ze zich met dit soort - via de sociale media - discussies niet als volwassen mannen gedragen en pak dit artikel als voorbeeld voor iets wat wel een patroon(tje) is onder voetballers. Of misschien moet ik het breder trekken: mensen met online invloed, of veel volgers. Whatsapp elkaar even, bel elkaar, zoek elkaar op, weet ik veel. Desnoods even een DM-etje via Instagram. Maar dit soort moddergooien via sociale media met al je volgers, tja. Kleutergedrag. Of wellicht pubergedrag. We hebben het hier over 3 spelers die de 30 zijn gepasseerd, he. Het zijn geen 18-jarigen meer.

13 november 2020 om 11:11

@careldegrote, dit is gewoon slimme marketing. Content posten die viral gaat, op nieuwssites komt. In het serieuze bedrijfsleven gebeurt dit ook. Bol.com en Coolblue zijn op deze manier de bedrijven geworden waarvoor men wil werken. De bedrijven die bij iedereen bekend staan om dit soort content. Zij zijn ermee begonnen en nu doen veel meer bedrijven dit. Mja wat zullen zulke grote bedrijven ervan weten he? Kleutertjes

13 november 2020 om 09:57

Ironisch dit. Ozil heeft volledig recht op zijn eigen mening en mag dat delen via twitter als hij het wil. Iemand onderontwikkeld noemen omdat hij een mening heeft die je niet aanstaat over zo een lullig onderwerp als iemand zijn manier van een goal vieren is ook niet volwassen.

13 november 2020 om 10:26

De mening inhoudelijk interesseert me niet. Die mag hij hebben en ik zeg nergens dat ik het met een van de 'heren' wel of juist niet eens ben. Ik heb het over het feit dat 30-plussers dit via sociale media gaan spelen waar ze vooral gevolgd worden door tienerjongens en- meisjes. Praat. Gewoon. Met. Elkaar.

13 november 2020 om 09:59

Wat een onzin. Ze zijn bekend dus worden 'meningsverschillen' zoals deze uitvergroot. Volstrekt logisch. Heb jij nooit een verschil van inzicht met een collega, vriend of familielid? Ben jij dan ook meteen minder ontwikkeld?

13 november 2020 om 10:23

Uitvergroot? Ze gooien het zelf op sociale media he? Normaalgesproken kan ik me wel vinden in het feit dat dingen teveel worden uitvergroot, zoals je zegt. Maar dit wordt door de 'heren' zelf via sociale media gespeeld. Tja, dan lok je het ook wel een klein beetje uit he? En tja, als ik dat verschil van inzicht op Instagram zou gooien vind ik dat wel getuigen van op z'n minst een mindere ontwikkeling op sociaal vlak, aangezien er ook nog zoiets bestaat als face-to-face praten. Je zou het bijna vergeten tegenwoordig.

13 november 2020 om 10:56

Ik denk dat het er ongeveer zo uitziet, gedrag vertonen waar je afstand van neemt.

13 november 2020 om 15:21

Jij bent nergens in ontwikkeld, dat scheelt

Kroos is een echter Duitser met die mentaliteit. Heb veel respect voor hem en veel prijzen gewonnen maar iedereen heeft het recht om te juichen hoe die wilt.

Ik ben het met Kroos wel een beetje eens hoor. Bij juichen komt vaak een emotie vrij en die spontane emotie is het mooiste om te zien. Zoals het juichen van Szoboslai (of hoe je het schrijft) gisteren na zijn last-minuten goal tegen Ijsland. Heerlijk gewoon je benen onder je lijf rennen om vervolgens op de grond te springen en iedereen juicht met je mee. Dat zijn oprechte emoties. Op het moment dat je dansjes gaat instuderen, lijk je meer bezig met het vieren dan met het voetballen. Als je dan ook nog als volwassen vent spullen in je sokken gaat verstoppen voor de wedstrijd in de hoop dat je scoort vind ik wel echt een beetje triest. Echter... Als je dansjes of attributen veroordeeld, vind ik dat je 1 lijn moet trekken en ook de "siuu" celebration van Ronaldo (zijn oude ploeggenoot) moet veroordelen en dat doet hij ook niet. Dus dit komt meer over alsof je iemand niet mag en er dan maar wat van gaat vinden, dan een oprechte aversie jegens het aparte juichen van iedereen.

13 november 2020 om 10:07

Herinner me nog toen Ramos zo super vreemd dansje deed na de 1-2 van hem uit bij Atletico, maar tegen el capitano durft onze duitser zeker niks zeggen.

13 november 2020 om 10:11

Nee precies. En dat is niet erg, maar dan moet je wel alles gelijk trekken en dat lijkt Kroos niet te doen.

13 november 2020 om 11:06

Ik wil net zeggen, jammer dat je hier geen GIFjes kan delen..

13 november 2020 om 11:35

Er staat wel heel duidelijk gerepeteerde dansjes of choreografieã«n en vooraf maskers etc in je sokken bewaren.. De celebration van Ronaldo is gewoon pure emotie kan je naar mijn inzien niet vergelijken met een masker of spelers die aan de zijlijn een dans opvoering komen geven..

13 november 2020 om 11:53

Dat siiiuuuu was nog een grapje van de selectie van Real Madrid. Ik hou ook niet van die dansjes. Het mooiste vind ik als je je goal viert met het publiek of je teamgenoten. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van die goal en het juichen van van Persie dat die die prachtige volley maakte tegen Charlton. Niks geen dansjes. Pure emotie. Dat is voetbal voor mij. Ik vind dat je met die dansjes totaal geen connectie hebt met het publiek waar je voor speelt.

Ik krijg altijd rillingen als ik Griezmann zie juichen met dat dansje.

13 november 2020 om 09:57

Dat heb ik bij Gnabry en z'n broodje. Bah, vervelend gedoe. Ik heb zelden dat ik wat richting m'n tv wil gooien, maar de eerste keer was toen ik Gnabry dat zag doen tegen Nederland.

13 november 2020 om 10:02

Hij doet alsof ie aan het koken is, alsnog echt een idiote viering, maar dat vind ik met alles. Ook die van Lewa is vreemd, Memphis, Delle Alli.. Allemaal vieringen voor je 'merk' en niet een oprechte emotie. Jammer.

13 november 2020 om 10:24

Hou het simpel, zoals Makaay dat deed. Straalde een bepaalde klasse uit vond ik.

13 november 2020 om 10:25

Hoe weet jij nou weer of dat geen oprechte emotie is, hoe zij het vieren maakt hen wellicht juist blij. Omdat dat een persoonlijk ding is geworden.

13 november 2020 om 10:35

Was die aan het koken? Echt? Wat kook je zo? Anyway, net zo vervelend. Ik mis de oprechte blijdschap ook inderdaad. Kijk bijvoorbeeld die omhaal van Van Basten een keer terug, alleen maar blij omhoog springen. Was dat Vlaar niet een aantal jaar terug die het ook deed?

13 november 2020 om 10:43

Meer dan de helft van de Hollandse keuken FCG95, lekker prakken!

13 november 2020 om 10:55

Ja Vlaar juicht ook vaak heel blij als hij eens in de vier jaar een doelpunt maakt, haha. Dat ziet er leuk uit inderdaad.

13 november 2020 om 13:29

In the kitchen whip it like it's stir fry...

13 november 2020 om 09:58

Wat heeft dat met jou te maken? Laat hem blij zijn als die een doelpunt maakt zeker in deze zware tijden voor hem.

13 november 2020 om 12:48

Niets. Ik geef mijn mening, mag dat zijne koninklijkhe hoogheid S070 of is het de bedoeling dat dat niet gebeurt op een forum?

Tja wanneer gaat Ozil eigenlijk weer eens ballen? Ook onbegrijpelijk dat Low zijn lievelingetje zo lang opstelde bij Duitsland. Een terugkeer naar Schalke zal gaaf zijn, maar of het realistisch is.

13 november 2020 om 09:57

Volgend jaar lekker 2. Bundesliga voetballen, denk niet dat Özil daarop zit te wachten. Ik zie hem zo naar Turkije vertrekken, daar betalen ze altijd veel teveel geld voor uitgerangeerde vedettes zonder nog het échte vermogen om te presteren (uitzonderingen daargelaten).

13 november 2020 om 10:01

Laat me raden, die uitzondering is zeker Wesly S

13 november 2020 om 10:04

Drogba haalde volgens mij ook nog aardige cijfers.

13 november 2020 om 10:52

Zijn toch veel ouwe rotten die het erg leuk hebben gedaan in Turkije: Drogba, Eto'o, Quaresma, Vagner Love, Mario Gomez, Papiss Cisse, Valbuena, Pepe, Luiz Gustavo, Gomis.

13 november 2020 om 11:08

Denk dat Ozil met afstand de beste speler zou zijn in Turkije.. er wordt ook wel overdreven, misschien voor de PL niet geweldig maar minder intensieve en fysieke competities zou hij het gewoon goed doen.

13 november 2020 om 11:10

Nou ik moet serieus nog een team vinden dat op dit moment zwakker is dan Schalke '04 hoor, zo'n enorm matige selectie.. En dan moet er dus nóg een team zijn. Heb de laatste tijd wat potjes van ze gekeken en geloof me, accuzuur in je ogen spuiten is minder pijnlijk.

13 november 2020 om 11:10

Mits fit zal die ook voor de meeste PL clubs gewoon een aanwinst zijn. Of zijnd ie spelers van Arsenal op het middenveld nu aantoonbaar beter?

Kroos is een zeur. Ik zou het nog snappen als het om politieke uitingen of louter provocerende vieringen gaat, maar Aubameyang met een masker... ik kan mij er niet druk om maken. Kinderen die dat op tv zien vinden dat ook alleen maar mooi lijkt mij, zeker in dit geval donkere jongens (en meisjes, kan natuurlijk ook). Op die manier kan Aubameyang prima een rolmodel zijn. Het is maar waar Kroos zich druk om maakt...

13 november 2020 om 14:49

@buitenspelgoal,
juichen met een masker van de Black Panthers heeft toch wel een behoorlijke politieke lading. En dat is een organisatie waar je nog behoorlijk wat kanttekeningen bij kunt plaatsen.

13 november 2020 om 20:40

Dat maak jij ervan. Het is gewoon een stripheld meer niet en tegenwoordig populairder geworden vanwege de recente film die een succes was.

Tja, het is maar waar je je druk over kan maken. Lijkt me dat er anderen dingen zijn in de wereld, waar men zich meer zorgen om zou moeten maken. Maar goed, wie ben ik

13 november 2020 om 10:08

Dat is dus ook precies mijn gedachte. Laat mensen lekker juichen zoals ze willen, snap niet zo goed dat mensen daar negatieve energie aan willen besteden.

13 november 2020 om 10:16

Precies, ik herinner me nog hoe El Hamdaoui altijd voor ons juichte. Mooie herinneringen aan. Ik vind het juist wel leuk, het kenmerkt ook een speler een beetje. Maar misschien is het gewoon jeugdigheid

Ach er is niets oprechts aan die acties die dagen van te voren zijn ingestudeerd door een marketing team natuurlijk. Maar ja, hij moet lekker doen wat hij wilt natuurlijk, kan mij het verotten als hij een dansje doet of met zijn vuist in de lucht slaat.

Als een zwarte speler met een black panther masker dat gebaar doet, moet dat bewonderenswaardig zijn blijkbaar. Ik vind er ook niks aan, maar ik heb er ook niks tegen. En Kroos mag zijn mening hebben, heb ik ook niks tegen. Jammer dat volwassen mensen hierom al kanten gaan kiezen...

13 november 2020 om 10:45

Wie zegt dat het bewonderenswaardig moet zijn?

13 november 2020 om 11:21

Zij denken dat zelf

13 november 2020 om 12:16

Hij legt in de tekst hierboven nog uit dat hij dat voor zijn kids doet maar dat geloof jij blijkbaar niet. Grappig dat jij weet wat alle zwarte mensen denken.

Positieve denkwijze hoor Millonario. Petje af.

13 november 2020 om 13:19

Dankjewel! en petje af voor jou omdat je iets suggereert wat ik niet heb gezegd. Slimme jongen!

Aubameyang doet het voor zijn kids en is daarnaast een gigantische Marvel fan.
Tevens is degene die de rol speelt van Black Panther dit jaar overleden, vandaar dat hij het een tijdje terug weer zo vierde geloof ik.

Tevens heeft de film Black Panther van Marvel een grotere impact dan ''een Marvel film'', gezien de achtergrond. Het heeft een grotere betekenis voor ''getinte'' mensen.

Verder snap ik niet zo goed waar Kroos zich druk om maakt. Niemand klaagt toch ook over hoe hij zijn doelpunten vrij stoicijns viert? En dat hij al eeuwen lang op dezelfde Adidas schoenen speelt...

Dat Özil de kant van Pierre kiest, snap ik wel. De relatie met Kroos is nogal broos tegenwoordig. Zekere na het stoppen bij de Duitse ploeg.

Daarnaast zet dit Özil ook in een nog beter daglicht bij Arsenal/zijn ploeggenoten. Hij neemt het op voor de captain van Arsenal. Wellicht dat Pierre het dan ook op gaat nemen voor Mesut in de winter en dat hij dan toch nog ingeschreven gaat worden voor het restant van het seizoen!

Wat zou ik Özil graag achter Pierre, Lacazette en Pepe zien spelen met een blok van Thomas - Xhaka / Thomas - El Neny!

Wat een saaierd is die Kroos, altijd maar zeuren. Voetballen kan hij maar of hij gezellig zal zijn op feestjes? Denk het niet. Bovendien vond ik het destijds onzin wat hij over Ozil en Gundogan riep na het WK 2018. Dat Kroos geen racisme merkt binnen de bond wilt nog niet zeggen dat het er niet is. Dat is de fout die de meeste maken, ga een gesprek aan met Ozil en vraag hem wat er speelt in plaats van het te bestempelen als onzin.

Ik krijg ook plaatsvervangende schaamte als ik soms volwassen mensen zo raar zie doen na het maken van een goal. Maar zo zie je maar weer, iedereen heeft er een ander idee bij. Enige wat je kunt doen is je slechts verwonderen en je zelf zo gedragen waar jij jezelf fijn bij voelt.

2 volwassen mannen die 30+ zijn die op twitter ruzie maken, lig er persoonlijk niet wakker van lol

Tardelli 1982. Pure emotie. Ikzelf ben ook niet zo gecharmeerd van dansjes etc, maar laat het iedereen zelf weten joh. Vrije keuze toch.

Wat een waus die Kroos. Als blanke Duitser voor een ander bepalen dat er geen racisme bestaat in het nationale elftal en Duitse voetbalbond. Snap nog wel dat over Aubemayang, maar als hij dat speciaal voor zijn kids doet is dat toch prachtig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
B. HenrichsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

287 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 16 1 4 0
2019/2020 Real Madrid 35 4 2 0
2018/2019 Real Madrid 28 0 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 5 4 0
2016/2017 Real Madrid 29 3 6 0
Laatste voetbalnieuws

Opvallende woorden van Zidane na blamage; keihard oordeel van kranten

Real Madrid werd woensdagavond in de zestiende finale van de Copa del Rey geëlimineerd door Alcoyano, dat uitkomt op het derde niveau van het Spaanse voetbal in de Segunda Divisíon B....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 januari
Razvan Marin heeft zich in de kijker gespeeld bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren