Driessen: ‘Voor velen bevestiging dat De Boer het Ajax-signatuur uitdraagt’

Vrijdag, 13 november 2020 om 08:05Rian Rosendaal • Laatste update: 11:08

Valentijn Driessen constateert dat bondscoach Frank de Boer de opstelling van het Nederlands elftal anders invult dan zijn voorganger Ronald Koeman. Memphis Depay speelt tegenwoordig vanaf de linkerkant in Oranje, terwijl er ook dingen zijn veranderd op het middenveld. De Oranje-watcher waarschuwt De Boer dat de wijzigingen die zijn doorgevoerd op termijn wel moeten zorgen voor overwinningen. In zijn eerste vier interlands wist de nieuwe keuzeheer namelijk nog niet te winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door ajaxenschede)

Onzin. In de periode dat Wijnaldum zo op dreef was, speelde hij niet eens als echte nummer 10. Daarnaast heb ik het idee dat als de Roon weer fit is, het middenveld bestaat uit de Jong, de Roon en Wijnaldum. Waarbij laatstgenoemde weer dezelfde rol heeft als onder Koeman. En wat betreft het Ajax-sentiment: noem mij een middenvelder en een verdediger die beter zijn/meer potentie hebben dan Gravenberch en Botman die nog niet opgeroepen was. Wat mij betreft mogen zulke jonge gasten best als opvulling voor de selectie mee, in ieder geval liever dan een oudgediende als Strootman. Om zo te wennen aan het hogere niveau, kan ze alleen maar goed doen. De enige speler die in mijn ogen echt ten onrechte niet is opgeroepen, is Gakpo. Die verdient gewoon echt een uitnodiging!

13 november 2020 om 08:36

Ik zie op dit moment ook geen betere spelers rondlopen om op te roepen. De ligt is bijna weer fit en misschien dat je een Jerdy Schouten die het in Italië goed doet had op kunnen roepen. Maar mensen moeten toch iets hebben om op te zeiken.

13 november 2020 om 09:17

Ach man, niemand had tot vorige week van die Jerdy schouten gehoord. Zijn naam heeft hier vorige week gestaan en nu roept iedereen zijn naam in de hetze tegen Diessen. Niemand hier volgt bologna.

13 november 2020 om 10:16

Het is toch heel simpel scoren dit soort teksten? Kom jij nu even met een paar namen die geen Ajax verleden hebben die hij nu had kunnen oproepen?? Ben benieuwd... En daarnaast heb ik Schouten zelf voor het eerst bij Telstar zien spelen. Jaar erna ging hij naar Exelsior en nu in Italië dus denk wel dat hij al wat langer op mijn radar staat.

13 november 2020 om 10:34

Fcvoetbal23, dat is dus het hele punt. Men komt niet verder dan jerdy schouten en ruud vormer. In andere woorden dan heeft het niks met een Ajaxbril te maken als dat de alternatieven zijn. Gravenberch heeft duidelijk de meeste potentie van deze 3 en speelt bij een grotere club in de basis. Te jong? Misschien, hij is net 18, maar als je de alternatieven hoort dan dik verdiend dat hij er bij zit.

13 november 2020 om 10:42

Och Fcvoetbal wat een onzin. Ik geloof er helemaal niets van dat jij Schouten volgt tot in Bologna. Dat je hem hebt zien spelen bij Telstar geloof ik nog enigszins. Dan behoor jij tot die maximaal 5 duizend man die Telstar volgen. Het kan, maar de kans is minimaal (op 17,28 miljoen inwoners). Dat je hem zo interessant vindt dat je voor hem Excelsior gaat kijken maakt de kans nog kleiner, dat je vervolgens een speciaal abonnement afsluit om de Serie A en daarmee Bologna te volgen maakt de kans onwaarschijnlijk klein. Dat je dan ook nog een VZ account hebt en bereid bent om dat hier te melden maakt de kans onwaarschijnlijk klein. Nee ik geloof je absoluut niet en volgens mij klets je maar wat. Ik zou er in ieder geval nooit mijn geld op durven te zetten. Ook omdat je in al je eerdere 14 honderd nog wat reacties nog nooit hebt laten blijken dat je Schouten, Telstar, Excelsior of Bologna volgt. Dus gewoon zwets van jou.

13 november 2020 om 11:10

Okay Detective Rochus. Feit vind ik wel dat Gravenberch momenteel werkelijk niks te zoeken heeft in Oranje. Komt net kijken en hoewel hij geen domme dingen doet heb ik nog geen seconde zoiets gehad van wow dit is de toekomstige parel zoals duizenden Ajacieden het doen voorkomen. Dat Fcvoetbal daaorom Schouten voorstelt, die zich met Bologna meer dan staande houd in de Serie A (ja misschien is dit nieuws voor je maar je kan online zelfs wedstrijden van Bologna bekijken) en in verband wordt gebracht met een stap hogerop. Dan zie ik persoonlijk liever nu ook zo'n jongen om te kijken wat zijn niveau is in vergelijking met andere Oranje internationals. Gravenberch komt er echt wel maar dit staat net 10 duels in de ploeg. In mijn optiek gewoon te vroeg en niet geheel verdiend als je naar zijn spel kijkt.

13 november 2020 om 11:43

Ja inderdaad, kunnen we Dijks ook weer oproepen en St. Juste en Drongelen en nog meer van dat soort B artiesten

13 november 2020 om 12:44

@fcvoetbal23 ik zou Bazoer wel een kans willen zien krijgen als CV in een oefenwedstrijd. een capabele RCV als back up zou geen overbodige luxe zijn dus we kunnen hem zeker een keer uitproberen. dat hij dan een verleden heeft bij Ajax dat interesseert me niet zoveel. de uitverkiezing van Botman vind ik ook volkomen terecht ook al heeft die een Ajax verleden. het gaat uiteindelijk om kwaliteit en niet om bij welke club je vandaan komt. spelers als Babel, Promes, Veltman, Bizot en Hateboer kunnen echt niet meer imo. die hebben al aangetoond tekort te komen

13 november 2020 om 13:41

Je mening als feit benoemen is al erg vreemd, mij wegzetten als detective vindt ik ronduit denigrerend, ik benoem gewoon scenario's en ik geloof er helemaal niets an dat er ook maar 1 iemand is (behalve familie of vrienden) die de carrière van Schouten volgt vanuit Telstar nog wel. Dat is gewoon onzin, zeker aangezien hij daar nooit over rept in zijn posts, lijkt me toch ook logisch, niet? Dat Gravenberch er nog niet aan toe is lijkt me helder, daar hoor je mij dan ook niet over.

13 november 2020 om 14:40

Rochus: Iemand die jou detective noemt vind je denigrerend maar jouw post vol aannames over het kijkgedrag van fcvoetbal zet je weg met "onzin" , "je kletst maar wat" en "gezwets"... als je uitdeelt moet je ook kunnen ontvangen. Als je even terug zou lezen zou je zien dat fc voetbal bij het laatste artikel over schouten bijzonder lovend was.

13 november 2020 om 08:37

Er zijn inderdaad weinig opties voor die positie. Het Ajax sentiment is ook wel overtrokken al lijkt het wel alsof 10 goede wedstrijden voor Ajax 1 genoeg zijn terwijl bij andere clubs je het moet laten zien over meerdere seizoenen (Gakpo, Bijlow)

13 november 2020 om 08:50

Gakpo had je er zeker kunnen bijhalen, die verdiend het om erbij te zitten om alleen al aanwezig te zijn. Bijlow komt gewoon tekort. Dat is een hele matige keeper en wordt zwaar gehyped omdat ie bij feyenoord voetbalt en er weinig feyenoorders bij oranje zitten.

13 november 2020 om 08:52

Gakpo en Bijlow hadden sowieso al eerder opgeroepen moeten worden, maar dat stqqt natuurlijk conpleet los van Ajax. Verder is het namelijk ook niet zo dat er Ajax spelers worden opgeroepen in plaats van die spelers.

13 november 2020 om 08:56

Ik vraag me dan af of het niet logisch is dat je bv. bij Ajax sneller opgeroepen wordt. Kijk naar de factoren dat Ajax ten eerste beter draait/presteert dan Feyenoord en Psv. Kortom spelers zullen zich sneller positief ontwikkelen en uitblinken omdat ze een beter team om zich heen hebben. Daarnaast speelt Ajax op een hoger niveau (cl) en presteren ze daar redelijk. Met andere woorden Ajax is in algemene zin subtop van Europa en PSV en Feyenoord moeten nog wat stappen zetten in Europa. Dus omdat Ajax op een hoger niveau speelt ben je sneller interessant mits je je daar staande houd. Daarbij moet ik wel zeggen dat PSV dit jaar ook stappen kan zetten in de EL. En als Feyenoord de flow van vorig jaar weer te pakken krijgt (zie ik niet gebeuren door corona en de smalle selectie), dan vallen spelers ook sneller op. Ben het overigens eens dat Gakpo en Bijlow al eerder opgeroepen moeten worden.

13 november 2020 om 09:40

Waarom is het een matige keeper dan? Welke aspecten heeft hij niet onder de knie? 1 op 1 situaties? Voorzetten? Penalty's? Rust? Positionering?

13 november 2020 om 13:35

feye88, ik vind dat hij wat scorend vermogen mist

13 november 2020 om 08:51

Helemaal mee eens. Die onzin rondom Ajax spelers wordt ook erg vervelend. Als al die mensen met zo'n haat tegen Ajax nou eens een keer objectief naar de situatie kunnen kijken, dan snappen ze dat Veltman momenteel erin staat, dat Gravenberch is opgeroepen en dat Botman er nu bij is. Maar nee, objectiviteit bestaat niet bij vele Psv en Feyenoord supporters.

13 november 2020 om 09:05

Gravenberch eens, Botman eens. Zeker oproepen. Gravenberch heeft onwijs veel potentie. Maar dat Veltman erin staat ga ik nooit snappen, daar zou je m.i. altijd omheen moeten selecteren vind ik.

13 november 2020 om 09:18

En wie was er dan volgens jou beter geweest? Zoveel logische keuzes zijn er namelijk helemaal niet.

13 november 2020 om 09:22

De oproep van Schuurs in de vorige periode, op basis van 3 oefenenpotjes was gewoon belachelijk te noemen. En Gravenberch heeft echt wel potentie, maar op basis van de wedstrijden die hij gespeeld heeft vind ik niet dat hij al een oproep verdient. Hij was meerdere malen een van de zwakste van Ajax. Dan had ik eerder Veerman gekozen, die is langere tijd goed bezig.

13 november 2020 om 09:26

Ik had gekozen voor een duo van Ake en de Vrij, of Ake en Blind. Ook had ik Botman eerder opgeroepen. Desnoods Schuurs, die maakt ook fouten, maar daarvan hoop je nog op een stijgende lijn. Die hoop heb ik bij Veltman al heel lang geleden opgegeven.

13 november 2020 om 09:27

Alsof er iemand die voor Ajax is die staat te juichen om Veltman in Oranje. Probleem is dat de spoeling dun wordt als van Dijk en de Ligt geblesseerd zijn en je de Vrij een beetje wil sparen voor de relevantere wedstrijden. Ja, dan kom je in de zoektocht naar een rechtspoot uit bij Veltman. Of je moet naar de categorie Fosu Mensah, Teze, Schuurs, Luckassen, etc. gaan kijken. Dan snap ik dat je Veltman selecteert. De door jou genoemde Schuurs verzuipt ook op dit niveau en ook met Schuurs zou het verwijt zijn dat er te veel naar Ajacieden gekeken wordt.

13 november 2020 om 09:28

@Jeroen: Schuurs ben ik opzich wel eens, echter denk ik dat er nog veel rek in die jongen zit. Gravenberch is ook meermaals niet de zwakste schakel geweest, en ook heel wat prima wedstrijden gespeeld. Die oproep snap ik dan weer wel.

13 november 2020 om 09:29

Op basis van wat dan had de bondscoach moeten selecteren? De voorbereiding was net afgelopen en competities waren nog niet begonnen. Veel te makkelijk roepen zonder na te denken.

13 november 2020 om 09:31

Nog een optie: Frenkie achterin, doet dat vaak verdienstelijk. Nogmaals, het is wat improviseren, maar alles om Veltman te mijden vind ik. Kan je ook uitleggen waarom het gemakkelijk roepen is?

13 november 2020 om 09:31

Jeroen de oproep van Schuurs was niet van Frank, maar van Lodeweges! Schuurs is niet eens een zekere factor bij Ajax, en al helemaal niet in Europa daarom is hij er ook niet bij. Velen vergissen zich daar in beste man. Wat ik je gisteren al zei, ben het eens dat Gravenberch te vroeg is opgeroepen. Maar Veerman had ik niet opgeroepen, dat vind ik geen international. Dan had ik nog eerder Rosario erbij geroepen, die meer ervaring heeft en in de Europa League. Maar ook in iets hoger tempo, ondanks Rosario natuurlijk geen wereld voetballer is. Maar het gaat nu om opvulling.

13 november 2020 om 09:38

Maar als we mogen kiezen tussen Gravenberch of Rosario, moeten we toch altijd Gravenberch prefereren? Ook al heeft hij minder laten zien gezien zijn ervaring/leeftijd. Waarom vind je Veerman geen international trouwens? Qua karakter? Oprecht nieuwsgierig geworden namelijk haha.

13 november 2020 om 09:39

Ah niet meegekregen dat Frank niks te zeggen had over de vorige selectie. Maar goed, het gaat inderdaad om opvulling. Verwacht inderdaad dat Gravenberch uiteindelijk het verste komt van de genoemde namen. Maar ben nog altijd van mening dat een selectie voor oranje het hoogst haalbare moet zijn.

13 november 2020 om 10:13

Niet mee eens. Rosario gaat nog positief verrassen, let maar op. Speelt steeds beter weer (en sowieso beter dan gravenberch).

13 november 2020 om 10:17

Gluubster Veerman doet het goed bij Heerenveen, maar als ik persoonlijk moet kiezen dan heb ik liever Rosario die bij een topclub speelt en in de EL. Dat is mijn argumentatie, en wat betreft Gravenberch Oranje moet een verdiende uitverkiezing zijn. Een maand of 3,4,5,6 stabiel presteren lijkt mij wel de maatstaf. Al is Gravenberch een groot talent, maar we hebben ook al zoveel gelul met Ajax kliek bla bla.

13 november 2020 om 10:19

Jeroen dat denk ik, Gravenberch heeft het meeste talent maar dat bied natuurlijk ook geen garanties. Eens voor mij is dat ook zo, uitverkiezing voor Oranje moet zeker het hoogst haalbare zijn.

13 november 2020 om 10:24

Sulejmani: dank voor de reactie. Wat betreft Veerman snap ik je prima hoor, die zou eerst een stapje hogerop moeten en daar presteren als ik je goed begrijp?! Niet geheel mee oneens eigenlijk. Ik vind dat Gravenberch wel indruk heeft gemaakt sinds hij is gedebuteerd. Daarnaast kan het voor zo'n jongen een enorm leerzame ervaring zijn om met deze toppers samen te zijn/trainen/spelen. Valt mij vooral op dat hij in zn gedrag rustig en volwassen is, dat is ook ietd wat beloont mag worden gezien zijn prille leeftijd vind ik. Dan zal je inderdaad geluiden horen over een Ajax-kliek, maar kom aan, dat is van minder belang dan het oproepen van de juiste spelers. Als dat toevallig Ajacieden zijn, so be it.

13 november 2020 om 12:49

@maradungatje Bazoer doet het uitstekend dit seizoen net als Teze. die had je kunnen laten spelen om te kijken hoe ze het op die positie doen. dat Bazoer dan toevallig ook een verleden heeft bij Ajax vind ik verder niet zo relevant want het gaat om kwaliteit en niet om bij welke club je vandaan komt. Botman zit er imo ook volledig terecht bij nu

13 november 2020 om 13:43

@japie je doet bijna voor alsof een band met Ajax een soort misdaad is. Ik vind het erg naar hoe jij soms de toon neerlegt.

13 november 2020 om 14:39

juist niet. iedere kritiek op een Ajax speler wordt bestempeld als Ajax haat wat zware onzin is vandaar deze nadruk want heel veel Ajax fans op dit forum denken dat heel de wereld tegen ze is ofzo. als je zegt dat een Hateboer en Veltman slecht speelde dan lezen ze alleen de naam Veltman en dan ben je weer een Ajax hater. waar komt die overgevoeligheid vandaan dat je een speler die een link heeft met Ajax niet meer mag bekritiseren als hij slecht presteert?

13 november 2020 om 15:45

Veltman is logisch, omdat je gewoon niets anders hebt. Mensen moeten eens stoppen met Veltman in het rijtje van waardeloze verdedigers zetten. Dit is iemand die jarenlang vaste waarde is geweest bij Ajax, iemand die op het allerhoogste niveau wedstrijden heeft gespeeld. Zo gek is het dus niet dat hij wordt gekozen. Natuurlijk is het geen topper, maar als de Ligt en van Dijk er niet zijn dan kom je idd bij Veltman uit. Normaal heb je dan de Vrij nog op die plek, maar die kreeg gewoon rust.

Veltman is ook zeker verleden tijd als iedereen fit is, maar dat is nu gewoon niet. Daarnaast kijken ze tegenwoordig naar rechtsbenige en linksbenige verdedigers.

13 november 2020 om 15:46

Schuurs was ook onterecht, maar dat was niet door de Boer.

13 november 2020 om 09:02

Botman en Granvenberg is gezien de rest van de opties wel gewoon logisch en terecht. Maar kap gewoon eens om Veltman op te stellen, daarmee maak je jezelf compleet ongeloofwaardig.

13 november 2020 om 09:22

Wijnaldum speelde wel het meest naar voren van de drie middenvelders. Verder klopt het dat Wijnaldum en Depay nu minder hun draai vinden. Het is de vraag of dat komt door een andere positie of omdat Depay bijvoorbeeld geblesseerd is geweest. Misschien had De Boer hem wel in de spits opgesteld als hij nog goed had gepresteerd. Lijkt een beetje op de kip en het ei verhaal.Het is natuurlijk wel zo dat de positie van een coach staat of valt met de prestaties en voorlopig zijn de prestaties niet goed te noemen. Een coach moet er voor zorgen dat spelers op hun beste positie spelen en dat er gewonnen wordt. Beide gebeurt vooralsnog niet.Of Van de Beek nu wel of niet wordt ingepast in plaats van De Roon(iets waar veel mensen al lang om riepen) en of Gravenberch nu wel of niet wordt opgeroepen in plaats van Rosario interesseert me minder. Wat me wel interesseert is dat Gakpo niet wordt opgeroepen. Gakpo hoort gewoon in de selectie.

13 november 2020 om 09:38

Ik vind het uberhaupt overdreven om te stellen dat Depay en Wijnaldum zo'n fantastische tandem is. Wijnaldum is gewoon geen scorende middenvelder en ook geen middenvelder van de assist. In oranje is hij mijns inziens gewoon erg onzichtbaar. Ongetwijfeld van waarde, maar toen Klaassen erin kwam zag ik direct een baas een veld opstappen. Wijnaldum is dat gewoon niet. Een onwijs lieve gozer en ongetwijfeld van grote waarde, maar niet iemand die het team op sleeptouw neemt.

Vwb het toekomstige middenveld denk ik dan ook dat De Roon het gaat verliezen van de nieuwe Klaassen. Klaassen kan als verdedigende middenvelder spelen met bovendien veel meer voetballend vermogen. Hij heeft een goede pass én scorend vermogen. Het zo mij niet verbazen als De Boer straks 4-4-2 gaat spelen met een middenveld van Klaassen, Wijnaldum, De Jong en Vd Beek. Daarachter idealiter Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Wijndal/blind. Voorin De Jong met daar omheen Depay.

Driesen probeert wel heel geforceerd 2 kampen te creëren en de druk op te voeren. Het waren niet de 4 makkelijkste wedstrijden. Toch is het opmerkelijk dat de boer niet kiest voor de meest makkelijke keuze en nu een aantal ajacieden heeft laten debuteren. Hij moet nu nog meer laten zien aan tegenstanders dat hij het juiste doet en toch een goede trainer is. Overigens zijn de opgeroepen spelers (gravenberch, botman) absoluut talenten en goed om ze te laten ruiken aan het grote werk. Bizot snap ik niet.

13 november 2020 om 08:44

@genieterr, noem mij een betere Nederlandse keeper die momenteel fit is?

13 november 2020 om 08:53

Haha echt hè? Bizot heeft het sowieso de afgelopen twee jaar absoluut laten zien en twee slechte wedstrijden doen daar niet aan af. Als iedereen fit is kan je discussiëren over Bizot of Bijlow, maar daar hoef je nu niet aan te beginnen. Daarachter heb je Drommel en dan Padt en dan zit je al op je zesde keeper.

13 november 2020 om 11:05

Bizot zit er toch al een tijdje bij? Ook toen Bijlow fit was? Doe werd opgeroepen na zn gegrabbel tegen Sparta....

13 november 2020 om 11:38

@genieterr, ah dus je rekent Bizot af op één ontzettend slechte wedstrijd? Ik ben blij dat Arne Slot dat niet heeft gedaan, want Bizot heeft de afgelopen jaren laten zien gewoon een hele degelijke keeper te zijn. En gezien de absentie van Cillessen snap ik prima dat Bizot bij de selectie zit. Denk overigens wel dat Bijlow de kwaliteiten en de potentie heeft om verder te komen.

Kan het aan mij liggen of waren/zijn de keuze beperkt. Wanneer je voor Depay in de spits kiest, wie moet er dan linksbuiten. Promes (hopeloos uit vorm), Babel (niet goed genoeg) en verder zijn de opties ook beperkt. Volgens mij is De Roon geblesseerd dus is het ook best logisch dat VD Beek in een oefeninterland een x de kans krijgt. Propper is nog geblesseerd. Voor de volgende wedstrijd kan De Boer kiezen voor Klaassen of Koopmeinders naast De Jong.

13 november 2020 om 08:35

Daarom had hij voor de Linksvoor positie natuurlijk gewoon Gakpo moeten oproepen. Had je nu een extra optie gehad.

Ben het niet vaak eens met Driessen maar nu wel met het eerste gedeelte. Toch best opmerkelijk dat de Boer steevast kiest voor de jong en vd beek, zoals het nu lijkt. Precies zoals Driessen zegt, depay en Wijnaldum waren de belangrijkste aanvallers in het spel van Koeman. Ze zorgen beide voor doelpunten en assists. Dat is precies wat nu ontbreekt onder de boer.

13 november 2020 om 08:41

Als Depay gewoon die giga kans er in knalt en Dumfries de Jong harder en beter aanspeelt win je met 3-1 en heeft niemand het erover en was alles fantastisch geweest.

13 november 2020 om 08:45

Ja als als als. Daar hebben we in het voetbal niks aan. Kansen afmaken is kwaliteit. Ik weet nog een leuk voorbeeld, als Robben had gescoord was Nederland wereldkampioen!

13 november 2020 om 08:46

Winnende coaches hebben altijd gelijk, maar De Boer wint niet.
En daar heeft Driessen gewoon een punt; dat kan iedere coach opbreken, dus ook De Boer..

13 november 2020 om 08:49

Wat ik probeer aan te geven is dat het niet aan de opstelling van de Boer lag, maar aan het falen van de spelers. En over je Robben opmerking, in jouw ogen was dat ook de fout van de coach neem ik aan?

13 november 2020 om 08:53

Makkelijk scoren, de Boer kan toch niet die 200% kansen scoren? Zo flauw om hem nu de schuld te geven. Depay stond lange tijd in de spits en presteerde helemaal niks! Kwam niet eens in de buurt van het doel, kon geen bal vast houden. De bal aannemen was al lastig. Nu met de Jong in de spits werd de bal in ieder geval voorin gehouden. Als je dan een keer de lange bal moet hanteren heb je iemand die daar wat mee kan, Depay heeft meer ruimte om zijn kwaliteiten te benutten. Volgens mij heeft Oranje in een wedstrijd meer kansen gecreëerd dan de voorgaande wedstrijden samen, en dat tegen Spanje. Dus ja, áls Depay gewoon doet wat hij normaliter doet win je verdient van Spanje. Maar goed, dat gebeurd niet en wil niet Depay en de Jong afvallen want er werd eindelijk weer met een idee gevoetbald.

13 november 2020 om 08:59

Lunny, dus het is niet de schuld van guardiola dat ze verloren van Lyon? Maar gewoon de schuld van de spelers die hun kansen niet afmaken? Waarom worden coaches dan überhaupt ontslagen? Bij crystal palace ook? Lag het aan de spelers en niet aan de boer? Dat vind ik erg gemakkelijk. Je haalt nu je best scorende speler eraf om hem op een andere positie te zetten waar de jong komt te staan. Een speler die niet echt bekend staat om zijn vele doelpunten.

13 november 2020 om 09:08

Guardiola kreeg, ondanks zijn verdedigende opstelling, 3 goals tegen van een beduidend minder team en dat lag echt niet alleen bij het niet afmaken van kansen. Bij CP was het spel ook niet om aan te zien. En volgensmij stond Depay er gewoon in en had hij meer dan een goede kans op een doelpunt.

13 november 2020 om 09:25

Iedereen die De Boer kent weet dat hij graag zekerheden inbouwt ten kosten van creativiteit en frivoliteit. Van daar dat de buitenspelers onder De Boer bij geen enkele club echt vlammen. Die krijgen simpelweg andere taken mee.

13 november 2020 om 10:18

Hahah wat een onzin. Jij bent zeker vergeten welke buitenspelers de Boer had bij bv Ajax. Kishna Anderson El Ghazi Fischer Lesley de Sa Ruben Ligeon Isaac Cuenga Lukoki Sana Boerrigter Babel Ebecilio Suljemani Ozbiliz dat zijn dan ook wel de beste buitenspelers die je als trainer kan wensen. Ligt zeker aan de boer dat hij deze spelers niet heeft kunnen laten vlammen. Kom op zeg. Driessen gooit open deuren in. Als je verliest heb je een probleem ach nee toch. De boer moet zich bewijzen? Ach nee toch. Wat Driessen wel kan doen is niet elke keer bij non nieuws open stellingen erin te gooien en te suggeren dat hij wel eens de verkeerde keuzes kan maken en dat deze dan consequenties heeft. Wat een media wonder is Driessen. De Boer doet tot nu toe hele logische dingen en discussie over spelers gaan voornamelijk over talenten die nog niet in Oranje 1 horen en er aan mogen ruiken. Bij de vele blessures zie je wie er vlak achter zit, namelijk gewoon Bijlow, Gravenberch. Klaassen laat zien in vorm te zijn. Koeman deed niet veel anders. Je speelt gelijk tegen een sterk Spanje. Wij missen onze beste verdedigers en toch zijn wij in Nederland in staat om te zeuren om het zeuren.

13 november 2020 om 09:42

Wijnaldum heeft maar weinig wedstrijden in oranje goed gespeeld. Wat Depay betreft heeft hij inderdaad een goede periode (in oranje) gekend. Dit seizoen is hij echter ook in clubverband niet de speler van vorig jaar. Wat ook meespeelt is dat je liever Depay op links hebt dan Babel of Promes (waar Koeman aan vast hield). Het enige wat ik anders zou doen op die posities is waarschijnlijk Malen eens voor De Jong laten spelen.

13 november 2020 om 10:00

Wijnaldum heeft in de nations league echt wel veel goede duels gespeeld. Dus daar ben ik het niet met je eens. Ik zou ook malen in de spits zetten denk ik. Als je perse Depay op links wilt hebben.

13 november 2020 om 11:40

Ik vind het op zich wel slim. Tuurlijk, Depay en Wijnaldum deden het geweldig samen. Maar we zagen allemaal hoe Nederland hopeloos instortte toen Depay er even niet bij was. We waren veel te afhankelijk van dat koppel en de buitenspelers en aanvallende backs stonden er echt voor jan kukel bij. Door twee andere aanvallende opties te creeren moet je op termijn meer spelers hebben die gaan scoren. Dat loopt in het begin misschien nog niet geweldig, al hadden zowel Depay als De Jong natuurlijk moeten scoren. Maar ik vind deze omzetting best slim van De Boer om niet meer zo bizar afhankelijk te zijn van Memphis en in mindere mate Wijnaldum. Dat gezegd hebbende kan Depay nog steeds doen wat ie wil op linksbuiten.

Het ajax gehalte valt toch wel mee? Het is niet zoals de tijd met Danny Blind die meteen Riedewald, El Ghazi en Bazoer in d ebasis zette destijds. Ja er zitten wat Jonge Ajax jongens bij maar die maken tot dusver geen minuten. Ik ben het verrassend genoeg wel met Driessen eens dat hij Wijnaldum gewoon op 10 had moeten laten staan voor se connectie met Depay. Het verdedigend middenveld duo heeft dan opties: Klaassen, De Roon of Propper.

13 november 2020 om 09:12

Maar Wijnaldum kan ook prima al box-to-box player spelen, Vdbeek kan dat niet. Daarnaast staat Depay niet in de spits. En gokken op 1 koppeltje die elkaar in het verleden goed konden vinden is nou ook niet echt een super strak plan. Jouw alternatief is inderdaad wel een prima, dan kan Vdbeek niet spelen.

We hebben niemand anders voor linksbuiten, dus zo gek is het niet om depay daar neer te zetten toch? Zijn opstelling permanent naar 5-3-2 omzetten zou het oplossen maar dat zie ik de Boer niet doen.

13 november 2020 om 08:42

@McMulenga, Gakpo speelt prima bij PSV en is momenteel simpelweg beter dan Promes of Babel.

13 november 2020 om 09:40

Dat Gakpo beter is dan Promes en Babel dat zal ook niemand ontkennen. Maar dat Gakpo uberhaubt speelt is twijfelachtig aangezien hij net afgelopen weekend z'n eerste minuten heeft gemaakt in zo'n 4 weken tijd door dat coronavirus. Denk dat het voor hem echt even beter is om rustig te herstellen en als hij zijn goede lijn doorzet komt hij er vanzelf wel bij.

Ik heb me meer gestoord aan Veltman als ex Ajacied dan aan welke andere speler dan ook. Zonder FdB zou Veltman er niet bij zitten en zeker niet in de basis. Liefst stelt hij zijn Ajax elftal op van paar jaar terug

13 november 2020 om 08:54

Veltman zat er bij alle voorgangers van De Boer toch ook bij?

13 november 2020 om 09:30

Heb je idd gelijk in, alleen had m niet verwacht als basisspeler

13 november 2020 om 09:42

Wie zou je dan rechts centraal in de verdediging zetten? Van Dijk en De Ligt zijn beide niet beschikbaar en De Vrij werd gespaard voor de wedstrijden die straks nog ergens om gaan.

Begrijp me niet verkeerd hoor, Veltman zou bij een fitte groep in mijn team ook nooit een basisplaats hebben, maar hij is wel zo'n beetje de 4e optie op de rcv natuurlijk.

13 november 2020 om 11:39

Omdat hij 1 foutje maakte? Hij speelde nog best redelijk tegen Spanje en veel meer heb je gewoon niet. Veltman is ervaren en kan goed voetballen anders zetten Bosz, ten Hag en de Boer hem niet in het elftal.

13 november 2020 om 12:53

dat kan je toch geen foutje meer noemen? hij geeft net als onlangs tegen Italie die Spanjaarden gewoon een goal cadeau. dat zijn geen foutjes maar dat zijn cruciale fouten die gelijk terug te zien zijn op het scorebord. Babel zal ook wel een geweldige voetballer zijn want die zit er ook onder alle coaches bij net zoals Strootman die er bijna onder elke coach bij heeft gezeten en Promes is nog zo een geweldige speler

13 november 2020 om 14:27

@japie,
kijk nog eens goed naar de goal. Wijnaldum verzaakt op het middenveld (en enigzins Frenkie). Fase daarna laat Hateboer zijn man lopen waardoor Veltman niet kan doordekken (dit werd gesuggereerd op tv maar was alleen mogelijk geweest als Hateboer zijn man houd).
Maar jij geeft Veltman nog de schuld van corona als je kans krijgt.
Veltman is in mijn optiek niet voor de centrale rol in Oranje, maar ik zou hem wel meenemen als rechtsback.
Is beter op die positie dan wat er nu rondloopt.

13 november 2020 om 14:35

Veltman pakt en Morata en ook Canales niet op dus leg mij eens uit hoe het dan aan Hateboer ligt dat Veltman helemaal niemand gaat staan dekken? een normale verdediger kiest op dat moment een man uit om te dekken dus ik vind dit echt weer van die slappe excuses. de tegengoal die hij tegen Italie veroorzaakt lag ook zeker weer aan iedereen behalve Veltman? ik hoorde toen pakweg Zoet verzaakte op goal in Oranje niemand praten over allerlei fouten die aan zo een tegengoal vooraf gingen. toen was het gewoon een lompe fout van een lompe keeper, maar als Veltman lompe fouten loopt te maken die tegengoals inleiden mag dat niet benoemd worden en ligt het aan zijn teamgenoten. het constante verdedigen van Veltman zijn cruciale fouten begint echt met de wedstrijd ongeloofwaardiger te worden. tegen Valencia lag het aan Noa Lang, tegen Italie aan Wijnaldum, nu ligt het weer aan Hateboer en Bizot, de volgende wedstrijd zal het wel aan een De Roon ofzo liggen. hoe moeilijk is het om gewoon een domme fout van een verdediger te benoemen zoals het is? als ik de reacties op al zijn fouten al jarenlang voorbij zien komen heeft Veltman nog nooit in zijn carriere een cruciale fout gemaakt terwijl hij er toch al 10 jaar lang in grossiert inmiddels

13 november 2020 om 15:45

Dat komt omdat de meeste mensen die zelf hebben gevoetbald wel verder kijken naar de oorzaak van het doelpunt. Jij kiest standaard voor de speler die het dichtste bijstaat (meestal een cv) terwijl de fout juist ontstaat verder op het veld. Ik zal het speciaal voor jou zo eenvoudig mogelijk houden: Middenvelder laat man lopen, waardoor verdediger moet kiezen. Dat is ook precies de reden waardoor wijzelf minder doelpunten maken. Onze middenvelders creeren geen man meer situatie door tussen de linies te lopen of een mannetje uit te spelen. De spelers van Spanje doen dat klaarblijkelijk wel.

13 november 2020 om 15:46

Dan heb ik het nog niet eens over Hateboer, die weer eens vergeet te knijpen wanneer zijn man (de doelpuntenmaker) naar binnen trekt.

Opzich zijn de resultaten ook nog niet slecht. 1-1 tegen Spanje is gewoon een prima resultaat met een B team. Komende 2 wedstrijden zijn dan echter wel weer echt de wedstrijden waar het om gaat en waar gewonnen moet worden.

13 november 2020 om 08:52

De resultaten niet slecht? Dan ligt de lat wel erg laag.

13 november 2020 om 09:04

Eerste 2 wedstrijden niet goed inderdaad, maar toen zat hij met een selectie die niet door hem was samengesteld. En daarna een gelijkspel tegen Italie en Spanje zijn geen slechte resultaten.

13 november 2020 om 09:27

Hoezo was de selectie niet door hem samengesteld? En waar hebben we het over? De ene bankzitter is omgeruild voor een andere bankzitter. Tegen Bosnie en Mexico had dat toch ook geen verschil gemaakt. Italie is toch ook niet meer wat het geweest is en speelde Spanje wel met de beste 11?

13 november 2020 om 09:40

Pablo, Nederland speelde ook niet met de beste 11 tegen Spanje en Italie heeft in mijn ogen echt wel een goed elftal.

13 november 2020 om 09:46

Nee maar daarom. Nu komt het over alsof Nederland B gelijk heeft gespeeld tegen Spanje A. Dat viel ook wel mee. En jij vind Italie nog wel erg goed maar ze hebben nog maar 1x gewonnen deze nations league. Ik vind ze op dit moment geen topland. Maar dan nog, als je met het nederlands elftal, 1 verlies en 3 gelijk geen slechte start vind, ja hoeveel slechter kon het.

13 november 2020 om 10:16

Een flut oefenwedstrijd met een B-elftal verliezen tegen Mexico is nietszeggend. Gelijkspelen tegen Italië en Spanje zijn gewoon prima uitslagen. Alleen Bosnië had hij moeten winnen. Dat was een slechte wedstrijd. Frank de Boer kan bij sommige mensen bij voorbaat niets goed doen. Zondag moet hij wel winnen. Ik denk ook dat hij dat gaat doen als hij met deze opstelling gaat spelen.

Krul
Dumfries
De Vrij
Blind
Wijndal
Wijnaldum
Klaassen
F. de Jong
Berghuis
L. de Jong
Memphis
13 november 2020 om 10:29

Een oefenwedstrijd tegen Mexico is nietszeggend maar tegen Spanje wel? Als je Frank de Boer nog wil verdedigen dat hij pas net begonnen is oke, maar we kunnen toch wel zeggen dat het qua resultaat tot nu toe niet best is.

Ach het is gewoon een coach met een Ajax hart. Dat is niet zo erg, als er maar meer neutrale mensen om hem heen zitten. Van Nistelrooij is al een stap in de goede richting. Ik zou ook nog een feyenoorder meenemen om ook de balans beter te maken. Misschien is Kuyt of V Persie te paaien om mee te gaan met het EK.

13 november 2020 om 08:48

@DavidHerres, maar dan moeten we toch ook iemand van AZ meenemen? Puur qua talentvolle jongens die in aanmerking komen voor Oranje is AZ verder dan Feyenoord.

13 november 2020 om 09:01

Volgens mij heeft davidherres het meer over de staf. Talentvolle jongens van AZ zitten er al bij zoals Stengs en Wijndal. Boadu zal ook niet lang duren, mits hij zich bewijst en Luuk zo slecht blijft spelen.

13 november 2020 om 09:05

Onzin, de meeste spelers uit het elftal spelen in het buitenland. En bij welke clubs komen hun vandaan? Niet 1 van AZ, dat nu Stengs, Koopmeiners en Wijndal er bij zit is leuk. Maar die horen bij een kleine handvol. Het grootste gedeelte (heeft altijd) bestaan uit Ajax, Feyenoord en Psv. Daarom moet je van iedere club een persoon hebben die de balans brengt.

13 november 2020 om 09:26

Hoezo moet er nou weer iemand van az mee?

Ik kan er niet bij hoe je iemand als L de Jong telkens een basisplaats kunt geven. Wat een ongelooflijk slechte en overschatte spits is dat.

13 november 2020 om 08:59

Eens, al heeft hij dankzij zijn belangrijke doelpunten afgelopen seizoen wel krediet en enige status opgebouwd. Maar overall is het echt een zeer beperkte spits en dit seizoen weer twijfelachtig begonnen, kan me niet voorstellen dat dit lang gehandhaafd gaat worden.

13 november 2020 om 09:43

Vond je dat ook toen hij voor jouw club speelde dan?

13 november 2020 om 12:55

Absoluut. Ik ben wellicht een van de weinige PSV fans die blij was dat hij weg ging. Natuurlijk ontken ik niet dat hij redelijk veel gescoord heeft. Maar hij verprutst zo ontzettend veel aanvallen door zijn beperkte voetballend vermogen en afronding.

13 november 2020 om 15:28

Benzema inderdaad best zeldzaam, de meeste Psv fans lopen met hem weg. Het beetje wat ik heb met Veltman, voor velen Ajacieden is het Jesus lijkt het. Maar ik vond het jammer, dat hij zich nooit ontwikkelde tot een betrouwbare en solide verdediger. Je mag wel wat meer verdienen als supporter van vind ik.

Wie neemt die zeikzak nog serieus.
Is er alléén maar op uit om de zaak op een geniepige manier te ondermijnen.

Wat Driessen dus eigenlijk zegt is dat Frank moet doen wat de spelers willen en naar hun pijpen moet dansen en ook nog even met Koeman bellen hoe hij het neer zou zetten. Luuk in de spits is echt geen blijvertje verwacht ik, maar Depay op links is wel beter dan de alternatieven (promes, babel) ook al bakt hij er weinig van. Wijnaldum is voor 10 echt te slecht vind ik. En vd Beek is niet stabiel genoeg om naast Frenkie te spelen. Daar zal deRoon wel weer terecht komen of Klaassen als die het goed blijft doen. En dat ajaxsentiment, wat een onzin zeg. Je krijgt in die tekst bijna de indruk dat Frank de blessure van Bijlow veroorzaakt heeft. En Botman doet het goed, maar zat er logischerwijs niet meteen bij na 10 goede wedstrijden. En veel betere alternatieven voor Gravenberch zijn er ook niet, die overigens ook pas na een blessure opgeroepen is. Over een tijdje zal Babel wel afvallen, komen Gakpo en Malen er vaker in. Met Ihattaren en Dumfries zal er tegen die tijd wel weer over een psv-sentiment gesproken worden..

13 november 2020 om 09:04

Wat mij betreft valt Babel gisteren al af en komt Gakpo er vandaag bij. Babel deed het vooral vanwege zijn goede mentaliteit en inzet een paar wedstrijden goed onder Koeman maar nu is het al een hele tijd niks meer. Tijd voor een Gakpo of evt een Dilrosun (geen idee hoe hij het nu doet bij Hertha).

13 november 2020 om 09:48

Gakpo heeft een aantal weken corona gehad en was afgelopen weekend ook niet in staat om de 90 minuten vol te maken, zou het dan raar vinden om een speler die nog niet 100% fit is mee nemen.(dat is iets wat je misschien met een Van Dijk, Depay of een De Jong wel kan doen Laat hem dus maar even lekker rustig herstellen en als hij zo doorgaat als voor corona dan zit hij er de volgende keer zeker bij.

Makkelijk scoren wat Driessen nu doet. Natuurlijk maakt De Boer andere keuzes als Koeman deed. Heeft hij niet gezien hoeveel spelers hebben afgemeld? Dat verhaal over de 'Ajax-school' vind ik ook maar onzin. Het spelbeeld bij Ajax is sinds Bosz (2016) heel anders dat wat ik nu bij Oranje zie. Nee dit is het typische Hollandse school geneuzel wat de Boer bij de Knvb cursus is aangeleerd. Alles op balbezit en voorspelbare aanvallen over de flanken. En als Memphis naar het centrum gaat (waar ik hem ook liever zie spelen) wie moet dan op links gezien de huidige selectie? Promes uit vorm, Malen zie ik liever als spits en Babel ga ik het niet eens meer over hebben. Dan maar Memphis-Malen-Berghuis?

Krul
Dumfries
De Vrij
Blind
Wijndal
Davy/Teun
Frenkie
Berghuis
Wijnaldum
Memphis
Malen

Tja als je over Bijlow zegt dat hij zich beter nog op Feyenoord kan concentreren terwijl er 3 keepers zitten welke niet bij hun club spelen of overtuigen maar aan de andere kant wel een talent selecteert die nog minder heeft laten zien dan komt dat op zijn minst krom over.

13 november 2020 om 09:25

Billow is geblesseerd

13 november 2020 om 09:28

Dit zei hij de vorige interlandperiode. En dat hij zo fijn met Bizot had samengewerkt dus hem niet zomaar laat vallen. Klinkt niet als eerlijke concurrentie.

13 november 2020 om 09:31

Zeker, maar kritiek op het selectiebeleid van de Boer op het moment dat er een (oud) Ajacied met anderhalve wedstrijd in het eerste in de benen opgeroepen wordt mag hier eigenlijk niet. Vind het jammer dat de Boer werd gehaald met het verhaal van het doortrekken van de Koeman lijn maar juist er voornamelijk zijn eigen draai aan geeft. Heb op dit moment exact zo'n gevoel bij Oranje en de Knvb als onder Danny Blind en Bert van Oostveen.

13 november 2020 om 09:40

Ja bij Bijlow hoor je dat het nederlands elftal geen opleidingsteam is maar bij Gravenberch is het mooi dat er naar de toekomst word gekeken.

13 november 2020 om 10:04

Bijlow heeft dit seizoen 6 wedstrijden in de eredivisie gespeeld en 3 in de EL, Gravenberch heeft er 6 in de eredivisie gespeeld en 3 in de CL. dus naast het feit dat Gravenberch op een hoger niveau heeft gespeeld zit er qua wedstrijden dit seizoen geen verschil in.
Daarnaast werden beide spelers pas opgeroepen op het moment dat er iemand op hun positie wegviel. Het is makkelijk om te roepen dat je er een slecht gevoel bij krijgt, maar als je naar de cijfers kijkt is het selecteren van de spelers zo vreemd nog niet

13 november 2020 om 10:50

Maar je kan toch niet alleen kijken naar dit seizoen? Ze hebben vast ook beide meer gespeeld dan Virgil van Dijk? Wat zegt dat dan?

13 november 2020 om 11:49

Dat zegt dat Van Dijk geblesseerd is en er anders natuurlijk gewoon bij had gezeten.. daarnaast vind ik het een heel stuk relevanter wat een speler de afgelopen 10 wedstrijden heeft laten zien qua vorm dan dat een speler een jaar geleden een paar goede wedstrijden had. maar om even te vergelijken met vorig seizoen, Bijlow speelde er daar 7 in de Eredivisie(vermeer was immers de 1e keeper) en Gravenberch speelde er 9. Dus tja, ook op basis hiervan is er ook niks vreemds en 'ajax minded' aan de selectie van beide spelers..

13 november 2020 om 12:10

Als je qua minuten kijkt heeft Bijlow 40 officieele wedstrijden gespeeld in het 1ste elftal en Gravenberch 18 wedstrijden. Als hij tegen iemand zegt die 40 wedstrijden heeft gespeeld dat hij zich eerst op Feyenoord moet concentreren, hoe komt hij dan uit bij iemand met 18 volle wedstrijden.

13 november 2020 om 16:00

om te beginnen komt hij uit bij Gravenberch omdat eventuele andere opties als Fer, Vilhena, De Roon, Ihattaren er door corona er niet bij zijn. hierdoor werd het middenveld dusdanig krap dat er wel een vervanger bij moest komen en er verder ook geen toonbaar betere opties zijn.

Ook is het bij een club als Ajax waar de druk hoger ligt, een hoger niveau gevraagd wordt en er wedstrijden op een hoger niveau gespeeld worden(cl tegenover EL) lastiger voor een speler om een basisplaats te veroveren dan bij Feyenoord.

Daarnaast laten zowel Bijlow als Gravenberch zich pas dit seizoen echt gelden. het is niet voor niks dat Bijlow die 40 wedstrijden over bijna 4 seizoenen verspreid bij elkaar gespeeld heeft. waar Gravenberch zijn 18 wedstrijden vooral te danken heeft aan eind afgelopen seizoen en het begin van dit seizoen.

En om af te sluiten krijgen spelers van de hoger spelende clubs nu altijd iets sneller de voorkeur, wat ook voor Bijlow een voordeel is omdat hij daardoor met zijn 40 wedstrijden voor Feyenoord werd opgeroepen waar Drommel er ondertussen op dezelfde leeftijd al 110 gespeeld heeft in het 1e.

Als ik eerlijk ben als niet Ajacied 😜moet Klaassen naast Frenkie, Gini ervoor en Memphis spits. Luuk pinchitter, Malen voor een andere smaak of linksbuiten. Ik vind Klaassen meer brengen dan Donny. Meer aanwezig, scoort op termijn ook vaker(vaak de belangrijke 1-0/1-1). Goed gevoel voor timing. Ik zou het op termijn graag zo zien : Bijlow Dumfries Ligt Vrij Wijndal... Frenkie Davey... Gakpo Gini Malen... Memphis. Uiteraard van Dijk graag opgesteld maar dat duurt nog even.Verder kan ik FDB momenteel niks kwalijk nemen. Gravenbergh is een groot talent, 18 jaren jong. Mootje erbij, kunnen ze vast aan elkaar wennen voor de toekomst. Ik denk dat als bijvoorbeeld Cocu BC was bij afwezigen ook sneller op de Hertgangh kijkt. Ik was sceptisch over de aanstelling vd huidige bondscoach maar laten we hem even een serieuze kans geven.

In sommige zaken gelijk. Over wijnaldum moeten we nu echt stoppen. Klopp laat heel duidelijk zien waar wijnaldum zijn kracht ligt. Dus geen spelmaker, daar zijn betere voetballers voor, maar dienend voor het team.

Persoonlijk zie ik Wijnaldum ook liever op tien dan controlerend naast De Jong. Na afgelopen wedstrijd en na de afgelopen wedstrijden van Ajax gezien te hebben, ben ik van mening dat Klaassen naast Frenkie hoort te staan. Hij versnelt het spel en dat is wat we nodig hebben. Klaassen speelt in één keer door en gaat niet onnodig met de bal lopen. Daarnaast loopt hij veel gaten dicht en zit hij er verdedigend genoeg tussen. Van de Beek vind ik een goede speler, maar ik denk dat Wijnaldum toch wat verder is. Verder vind ik Luuk de Jong in de spits prima. Als aanspeelpunt doet hij zijn werk goed. Hij legt ballen terug en domineert in de lucht. Het mag wel wat scherper voor het doel. Dan zie ik liever Memphis op linksvoor dan dat Babel of Promes daar komt te staan. Ik zou tegen Bosnië ook wel eens Stengs de kans willen zien krijgen, want hij viel aardig goed in tegen Spanje.

Krul
Dumfries
De Vrij
Blind
Wijndal
Klaassen
De Jong
Stengs
Wijnaldum
Depay
De Jong
13 november 2020 om 09:45

Miccoli helemaal eens, zo zou ik het ook doen.

13 november 2020 om 11:47

Omdat je ervaring nodig hebt is het goed zo inderdaad, ookal vind ik het rendement van Wijnaldum normaal gesproken te laag, zie liever vd Beek daar staan. Depay kan goed als spits spelen maar we hebben geen alternatief op links, en voor in de spits is de Jong wel een goed alternatief. Ik hoop dat hij gaat scoren, aan zijn werklust ligt het niet. Het was tegen Spanje erg jammer dat Berghuis zijn belofte niet inloste en met goede voorzetten kwam. Misschien moet hij nog een kans krijgen en niet gelijk er weer naast staan ten faveure van Stengs.

13 november 2020 om 15:42

Dat is ook precies waarom ik Depay op linksvoor zet, want je hebt inderdaad niks beters op links. Dan moet je de afweging maken: wil je Babel of Promes linksvoor? Of wil je Luuk de Jong in de spits? Luuk de Jong heeft nog mee dat hij een uitstekend aanspeelpunt is en geweldig kan koppen. Babel blinkt in mijn ogen nergens in uit en Promes is totaal uit vorm. Wat je over Berghuis zegt kan ik ook wel beamen. Misschien dat hij in de tweede helft in een beter draaiend elftal ook wat meer van zich had laten kunnen zien.

Feit is ook dat de spoeling momenteel op verschillende posities redelijk dun is. Feit is wel dat sommige keuzes op het oog niet heel handig zijn geweest. Maar wat ik serieus denk is dat een groot deel van de spelers helemaal niet zitten te wachten op een frank de boer en dat ook uitstralen op het veld. De spirit is er niet meer, de gretigheid is weg. Ik hoop dat ik het mis heb maar vrees het ergste.

wat een negatief mannetje is die valentijn driessen ook. Elke trainer heeft een filosofie, zo ook de boer. Frank heeft stage gelopen in de opleiding van Ajax en daar ook gevoetbald. Logisch dat hij zijn team wil laten spelen zoals hij zelf altijd heeft gedaan. Daar staat die achter en dat ondersteund hij.
Zoals ze tegen Italie speelde, was alles behalve des Ajax. Hij kan wel degelijk zijn strategie aanpassen.
Begin me steeds meer te ergeren aan Valentijn.
En als mensen nog beginnen over waarom Gravenbergh geselecteerd is ipv Toornstra dan mag je welleens bij jezelf te raden gaan of je wel verstand van voetbal hebt. Gravenbergh speelt in de basis bij Ajax en is hartstikke jong... de toekomst van ons Oranje. Doet het overigens ook heel goed bij Jong. Toornstra heeft echt niks te zoeken bij Nederlands elftal. Ik zal dan nog eerder Bazoer selecteren! Ownee hij heeft ook bij Ajax gespeeld..

Ik wil best mee roepen dat ie een stomme Ajacied is hoor, maar wie moet ie dan oproepen ipv Botman en Gravenberch? Daarnaast zou het raar zijn als ie uit de Eredivisie hoofdzakelijk spelers van Fortuna Sittard of VVV oproept, Ajax is (helaas) nou eenmaal de beste club van Nederland, dus daar spelen ook over het algemeen de beste spelers. Alleen Babel en Promes zijn eigenlijk echt raar. Daarvoor moet je gewoon Gakpo en een willekeurige voorbijganger op straat voor op roepen.

Botman is toch gewoon logisch? die presteert uitstekend in Frankrijk. spelers als Hateboer, Veltman, Babel en Promes vind ik moeilijker te begrijpen

13 november 2020 om 13:57

Maar Babel speelt toch goed bij Gala en heeft in Oranje zijn waarde toch al laten zien? Promes snap ik. Totaal uit vorm op dit moment maar Babel was uit vorm bij Ajax en dat is toch al weer even geleden. Of volg jij Babel net zo hard als Botman om je oordel te kunnen vellen?

13 november 2020 om 14:28

zou kunnen hoor maar ik ken zijn statistieken niet bij Galatasaray. op hoeveel goals en assists staat Babel dan dit seizoen?

Hij schijnt werkelijk overal zijn favoriete club er bij te moeten halen. Het is ruim bekend dat hij Ajax supporter is en totaal niet objectief kan denken hieromtrent.

Valentijn Driessen dat was toch die kenner die zeker wist dat Luca Moura nooit zou scoren?

Die man kan alleen maar Bashen. Zijn favoriete mikpunt is Erik Ten Hag, wat een supertrainer is, en anders Martin Jol. Die hem niet ziet hangen van de mist.

Ik weet alleen niet of hij van nature z'on zeikerd is ofdat hij plaspillen gebruikt. Maar zijn favoriete fruit is de citroen. Dat is wel duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

819 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren