Denzel Dumfries blijft in beeld in Engeland: ‘De ideale aankoop’

Donderdag, 12 november 2020 om 18:52Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:09

De belangstelling van Newcastle United voor Denzel Dumfries is niet vervaagd. Engelse media, waaronder The Chronicle, verzekeren donderdag dat de rechterverdediger van PSV en het Nederlands elftal ‘de ideale aankoop’ is voor manager Steve Bruce en Newcastle. Voorafgaand aan de coronacrisis was de 24-jarige Dumfries reeds in beeld op St James’ Park, maar de interesse werd uiteindelijk niet geconcretiseerd.

The Chronicle verzekert dat Bruce ‘hunkert’ naar een rechterverdediger als Dumfries, ‘de explosieve rechtsback die de ideale aankoop zou zijn voor Newcastle United’. Bij The Magpies, die na acht speeldagen op een dertiende plaats in de Premier League staan, zorgt de positie van rechtsback voor de nodige hoofdbrekens bij Bruce, die Jacob Murphy, Javier Manquillo en Emil Krafth op deze plek liet starten en niet overtuigd raakte.

Dumfries, Max en Kjølø na zege PSV op Willem II: 'Dit is een droom'

Dumfries was eerder ook in beeld bij Manchester United, dat uiteindelijk Aaron Wan-Bissaka van Crystal Palace overnam. De ex-speler van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen is al maanden een serieuze kandidaat bij Newcastle én enkele andere clubs in de Premier League. De vraagprijs van PSV voor de Oranje-international, die nog tot de zomer van 2023 in Eindhoven onder contract staat, bedraagt naar verluidt vijftien miljoen euro.

Oud-voetballer en analist Gary Neville was vorig jaar zomer in de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Engeland (3-1) niet over de verdedigende kwaliteiten van Dumfries te spreken. “Het is absoluut geen verdediger. Dat kon je na een minuut al zien”, verzekerde de pundit van Sky Sports. Voor Ronald Koeman en diens opvolger Frank de Boer was en is de twaalfvoudig Oranje-international echter een belangrijke spil.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zou als psv zijnde een vraagprijs van 20+ milj hanteren. Clubs bieden altijd onder de vraagprijs.

12 november 2020 om 19:13

Als een club als newcastle komt zou ik 20 miljoen nog weinig vinden. Ik zeg niet dat Dumfries veel meer waard is, maar engelse clubs betalen toch altijd te veel. Dan maar van profiteren.

12 november 2020 om 22:55

En vervolgens met een geval Jorgenson opgescheept zitten, 20m is een heel mooi bedrag voor een back.

13 november 2020 om 08:28

Jorgensen en Dumfries kan je niet vergelijken. Dumfries laat het al jaren zien.

12 november 2020 om 19:39

Als Dumfries komend EK zich gaat profileren wordt het echt cashen. Zeker minimaal 25 miljoen gezien zijn potentie.

12 november 2020 om 19:50

25 miljoen, dat weet ik niet. Maar wat hierboven staat: "de vraagprijs van PSV voor de Oranje-international, die nog tot de zomer van 2023 in Eindhoven onder contract staat, bedraagt naar verluidt vijftien miljoen euro", is pure onzin. Niemand maar dan ook echt niemand van Psv, noch die met PSV te maken hebben, heeft ooit welk bedrag dan ook naar buiten gebracht voor Dumfries. Is ook logisch, want elke TD of bestuurslid die vooraf bedragen naar buiten brengt is gewoon niet goed bij zijn hoofd. Elk bedrag dat je noemt beïnvloedt de onderhandelingen.

De enige bron van die 15 miljoen is een Italiaanse krant die dat bedrag noemde in een stuk waarin stond dat Milan Dumfries wilde halen ergens begin van de zomer. Dus nee, er is naar verluidt nooit een bedrag van 15 miljoen genoemd van de zijde van PSV en we kunnen er hier van uitgaan dat het bedrag dat PSV voor hem wil hebben hoger zal zijn dan dát.

12 november 2020 om 21:16

Die jongen gaat nooit meer opbrengen dan 15 miljoen Kante. Dat weet jij ook wel.

12 november 2020 om 21:46

En hoe weet jij zo zeker dat hij max 15M gaat opbrengen?

12 november 2020 om 22:02

International, Aanvoerder PSV en jong. Enkel een langere contractduur staat een veel hoger bedrag in de weg. Al met al moet PSV proberen hier 30 Miljoen uit te slepen.

13 november 2020 om 07:48

Jong is tamelijk overdreven. Dumfries is toch al 24. Met zijn speelstijl gaat hij nu zijn beste 5 jaren in en wordt het daarna snel minder (moet het veel hebben van kracht en explosiviteit). Dat betekend met een jaartje aanpassen en naar het niveau toegroeien, vier seizoenen maximaal gebruik van hem maken (los van eventuele blessures). Clubs denken zeker wel korte termijn, maar bij 30 miljoen voor een back gaan andere dingen meespelen. Waaronder de inzetduur en commerciële aantrekkelijkheid. Beide zijn nou niet echt heel erg in het voordeel van Dumfries.

12 november 2020 om 19:44

Het is je aanvoerder en enige rechtsback. Minder dan 20 sowieso niet verkopen, helemaal niet aan Engeland. Vind Newcastle overigens niet echt aansprekend genoeg voor hem. Met de juiste club gaat dumfries nog ver komen.

Een soort Janmaat/Willems verhaal. Leuk in de eredivisie daarna laag in Engeland en uit beeld raken. Het is maar een voorspelling..

12 november 2020 om 19:10

Willems is uit beeld geraakt door een hele ernstige blessure. Hij was daarvoor basisspeler en speelde uitstekend.

12 november 2020 om 19:13

Dan gun ik hem het beste natuurlijk, maar zie het zelf niet als positieve stap. Engelse paniek aankoop in de winter en in de zomer vlieg je onder de volgende manager eruit

13 november 2020 om 06:22

Tja, dat ligt meer aan het bestuur van gemiddelde Engelse clubs dan aan de spelers zelf. Inmiddels is het wel duidelijk dat heel veel clubs daar er een kunst van maken hele goede spelers, heel slecht te laten lijken. Geen visie, geen beleid, geen kans termijn en continu trainerswissels. Ja, het ligt ook deels aan de spelers maar het patroon is vooral dat heel veel goede spelers zowel buiten Engeland alsmede in de CL bijvoorbeeld onwijs goed zijn, tot ze bij een random clubje in de BPL komen met en voor veel teveel geld. Teveel geld maakt clubs ongeduldig, minder creatief in aankoopbeleid en zwakt overduidelijk visie en beleid af.

13 november 2020 om 06:23

Kans=lange

12 november 2020 om 19:13

In welk opzicht was Jetro Willems laag in Engeland? Volgens mij deed deze jongen het juist uitstekend daar en stond hij op het punt definitief overgenomen te worden door Newcastle totdat zijn blessure kwam. Dumfries laat het daarnaast op alle niveau’s zien dat hij meekan, deze jongen past meer in de Premier League dan bij de Serie A vooral vanwege zijn fysieke spel, dat is iets wat de meeste backs missen in Nederland.

12 november 2020 om 19:20

Dat het geen club is die dat seizoen eerder naar onder moest kijken dan naar boven.

12 november 2020 om 19:19

@frituurpan, het is inderdaad maar een voorspelling. Tot nu toe heeft Dumfries laten zien dat hij na elke transfer moeiteloos aanhaakt op een hoger niveau. Daarmee zeg ik niet dat hij de BPL zomaar even gaat veroveren hoor. Maar om op voorhand te zeggen dat het niets wordt? Misschien groeit hij wel door zoals Wijnaldum.

12 november 2020 om 19:22

Ik hoop het voor hem dat het lukt om hetzelfde pad te bewandelen als Gini gedaan heeft. Hopelijk krijg je over een aantal jaar gelijk en heeft hij de CL gewonnen!

13 november 2020 om 06:15

Voetballend is hij niet aangehaakt bij PSV, enkel verdedigend en scorend. Hij mist de basistechniek en heeft te harde voeten om zich voetballend nog veel te verbeteren. Maar er zijn ook best wat Engelse clubs die minder waarde hechten aan het voetballende aspect, dus wie weet.

12 november 2020 om 19:22

@ frituurpan65.... is maar hoe je t wilt zien, je kan als voorbeeld ook Wijnaldum erbij pakken die via Newcastle bij Liverpool terrecht is gekomen.

12 november 2020 om 19:53

Ik denk dat niemand eerder verwacht dat denzel via sparta, Heerenveen en psv het Nederlands elftal zou halen. Ik zie ook veel beperkingen maar als ik afgelopen weekend zie hoe hij op power belangrijk is met assist dan zie ik hem dat in elke competitie doen.

13 november 2020 om 06:16

Bij Weghorst zou dat kunnen kloppen, maar Dumfries is nog steeds dezelfde energiekeling van Sparta. Met zoveel energie kun je als verdediger best wat bereiken.

12 november 2020 om 20:00

Voor Wijnaldum bleek het anders een prima tussenstap. Laat je dat bewust buiten beschouwing?

12 november 2020 om 20:49

als ik in dumfries meer had gezien had ik wel een reactie gemaakt met de vergelijking tot Gini. Sorry daarvoor

13 november 2020 om 11:25

Die kun je niet met elkaar vergelijken, van een kat kun je ook niet verwachten dat-ie waaks is. Je moet spelers wel op hun waarde beoordelen. Dat Nufc voor Dumfries de springplank naar Liverpool of iets dergelijks wordt betwijfel ik ook, maar het kan ook voor hem best het voorportaal naar iets hogers worden. Als hij op dat niveau kan laten zien wat hij bijvoorbeeld afgelopen woensdag bracht tegen Spanje hoeven die harde voeten hem niet dwars te zitten.

Newcastle, een mooie club en mooie stad, maar geen stap omhoog t.o.v. PSV lijk me zo. Daarnaast is 15 miljoen wel heel karig. Je zou toch denken aan minimaal 25 miljoen voor Dumfries.

12 november 2020 om 19:21

Een stap opzij, in een veel grotere competitie lijkt mij nog niet eens zo'n ramp. Ik ben het met je eens dat 15 weinig is, ze hadden vorig jaar toch al een bod van 20 miljoen afgeslagen? Misschien dat ze door de corona omstandigheden wel akkoord gaan met 15 miljoen.

12 november 2020 om 19:35

Nou ik vind het wel een stap omhoog hoor. Is toch prachting man, de Premier League, prachtige club ook met veel historie! De competitie is veel hoger niveau qua voetbal en financieel ga je er natuurlijk ook echt op vooruit.
Tja, je speelt geen Europa League en wordt geen kampioen, dat klopt.

Ik denk ook dat Dumfries daar uitstekend past met zijn drive. Dat slaat wel aan bij die achterban daar denk ik.

Je in de kijker kunnen spelen daar draait het om. In de CL, in de EL of via het nationaal elftal. Dumfries speelt in de competitie heel goed en in het Nederlands elftal vond ik hem ook altijd heel goed. Onbetwist de beste rechtsback. Afgelopen woensdag zorgde zijn inbreng voor de ommekeer. Dus clubs bieden maar

Dumfries is een prima kerel en een robuuste voetballer. Voor een hoger niveau als eredivisie is hij echter niet goed genoeg. Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn. Hij heeft wat "harde" voeten en een matige techniek. Jongens als Willems, Max, Tagliafigo en zelfs Dest zijn verder. Ik doe hem niets te kort masr hij is gewoon op zijn plek bij PSV. Dat is zijn hoogste niveau. Leuk dat hij gisteren die twee uitbraken inluidde. Maar zijn voorzetten waren, hoewel niet extreem moeilijk, alles behalve goed.Ga naar de PL en ga hetzelfde lot tegemoet als vdBeek (die zelfs een betere voetballer is).

12 november 2020 om 19:41

Voor een topploeg in de PL komt Dumfries inderdaad te kort, maar bij een ploeg als Newcastle zou hij prima tot zijn recht komen hoor. Daar kunnen ze een type speler als hij echt wel waarderen

12 november 2020 om 20:00

Ik denk niet dat het verstandig is. Een club als Newcastle is geen topploeg maar dat soort clubs hebben wel altijd ambities. Misschien is Dumfries nu leuk maar volgend jaar willen ze meer en komen ze erachter dat hij te beperkt is en gaat hij naar de bank.

12 november 2020 om 19:57

Wat heeft dest dan laten zien ? Natuurlijk heeft denzel beperkingen maar met zijn fysiek en instelling vind ik het een geweldige speler. In tegenstelling tot Dest een geweldige mentaliteit.

12 november 2020 om 20:11

Jij kent Dumfries en Dest persoonlijk neem ik aan dat je kunt zeggen dat hun instelling zeer verschillen? Dat iemand anders reageert op zaken wil niet zeggen dat diegene zijn instelling tekort schiet ten opzichte van de ander.

13 november 2020 om 08:33

Je kan toch prima we wedstrijdmentaliteit vergelijken? Inzet qua verdedigen en telkens blijven opkomen, coachen naar je team etc. Daarin is Dumfries duidelijk van een andere orde.

Voetbalzone noemt altijd bewust lage bedragen voor Psv'ers en hoge voor Ajacieden. 15 miljoen is natuurlijk nog niet bijna wat PSV voor hem wilt krijgen. Ik denk minimaal 25 miljoen voor de beste RB van NL en de eredivisie.

Verder zou een stap nar de subtop in engeland goed voor hem zijn, een club als Everton, Leicester, Wolves, Arsenal etc.

12 november 2020 om 19:55

Je begrijpt dat Voetbalzone deze bedragen niet zelf uit de mouw schudt?

12 november 2020 om 20:06

Het zou me niets verbazen

Maar in dit geval inderdaad niet nee. Maar ze kunnen zelf ook nadenken en weten ook wel dat psv niet voor 15 miljoen gaat verkopen en dat er bij vermelden.

12 november 2020 om 20:08

Denk het niet. Everton heeft Coleman en daarachter Kenny. Leicester heeft natuurlijk Justin, Castagne en Pereira en Arsenal heeft daar Bellerin staan. Denk dat geen van deze clubs op Dumfries zitten te wachten met wat ze al hebben, allemaal toch wel wat beter dan Dumfries. Wolves zou misschien nog wel kunnen, past ook wel lekker bij 'm.

Zou hem als ik PSV was ook zeker niet voor minder dan 25m wegdoen. Toch wel met afstand de beste RB in de Eredivisie net wat je zegt.

12 november 2020 om 20:10

Ik denk zelf eerder aan middenmoot Engeland dan aangezien de ploegen die jij noemt spelen met Coleman, Pereira, Semedo & Bellerin als rechtsback en Dumfries is nou niet perse beter dan zij zijn.

13 november 2020 om 00:54

Bellerin en Coleman is het natuurlijk ook al een tijdje niet meer echt, maar bij de andere heb je gelijk ja.

12 november 2020 om 22:23

Misschien via een tussenweg uiteindelijk bij Arsenal, dat lijkt mij best realistisch. Maar hij is nog vrij jong hã©! Wijnaldum en Van Persie zijn ook pas op wat oudere leeftijd verkast naar een absolute topclub. Al is Van Persie misschien niet het juiste voorbeeld, want hij was bij Arsenal al een topspeler. En inderdaad, ik als Ajacied vind 15 miljoen voor deze speler ook wel erg weinig. Ik vind hem de beste back van Nederland en hij is notabene international.

Prachtig voor hem als dit waar blijkt te zijn én hij daadwerkelijk de overstap maakt. Spelen in een topcompetitie, je meten met de besten (is een open deur, ik weet het), daar wordt elke speler beter van. Bovendien best een mooie club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren