Matthijs de Ligt maakt deze maand nog zijn rentree bij Juventus

Donderdag, 12 november 2020 om 13:53Rian Rosendaal • Laatste update: 14:02

Matthijs de Ligt is op de weg terug bij Juventus, zo weet de Italiaanse journalist Romeo Agresti, verbonden aan Goal, donderdagmiddag te melden. Het is de bedoeling dat de Nederlandse centrumverdediger op 21 november zijn rentree maakt bij de Italiaanse kampioen. Juventus staat die dag op eigen veld tegenover Cagliari. De Ligt was vanwege een schouderoperatie drie maanden niet inzetbaar voor trainer Andrea Pirlo.

De Ligt liep de schouderblessure op in juli en het was al vrij snel duidelijk dat de mandekker onder het mes moest. De Juventus-verdediger speelde in augustus nog wel tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League, maar daarna volgde al snel de operatie. Sindsdien staat alles bij De Ligt in het teken van herstellen. Het nieuws over zijn naderende rentree is naast Pirlo ook goed nieuws voor bondscoach Frank de Boer, die normaal gesproken een beroep zal doen op de 21-voudig international van het Nederlands elftal.

De herstelperiode van Giorgio Chiellini lijkt langer te duren, zo meldt Agresti verder. Een spierblessure houdt de 36-jarige stopper nog minstens een maand aan de kant. Alex Sandro ligt net als De Ligt ook op schema en de vleugelverdediger lijkt ook op tijd fit te zijn voor de ontmoeting met Cagliari van later deze maand. De met een spierkwetsuur kampende Aaron Ramsey hoopt terug te keren op 24 november, wanneer Juventus in de groepsfase van de Champions League aantreedt tegen Ferencvaros.

Tijdens de absentie van De Ligt koos Pirlo in de afgelopen periode doorgaans voor Leonardo Bonucci en Merih Demiral in het hart van de Juventus-verdediging. De laatste weken kiest de coach van de grootmacht uit Turijn steevast voor een systeem met vier verdedigers, wat De Ligt gewend is van zijn eerste jaar bij Juventus onder toenmalig trainer Maurizio Sarri. In de beginfase van dit seizoen kreeg een driemansverdediging nog de voorkeur van Pirlo.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt snel weer een basisplaats heeft bij Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Goed te horen, we missen je heel erg bij het Nederlands elftal.

12 november 2020 om 14:16

De Vrij en Aké zijn niet minder, maar daarna is het gat erg groot inderdaad. Het zou mooi zijn als deze 3 straks lekker fit ballen op het WK! Of Aké of De Ligt gaat banken is dan om het even. Lekker een half jaar fit blijven met zijn drieën om straks te shinen!

12 november 2020 om 14:23

Ik vind Aké een goede verdediger hoor, maar hoe kom je erbij dat hij niet minder dan De Ligt is?

12 november 2020 om 14:23

Aké is niet best in Oranje en vooralsnog laat hij in Engeland ook niet zien een topper te zijn. Wat de Vrij betreft heb je gelijk. Alleen heeft hij de pech steeds geblesseerd te raken als een ander geblesseerd of geschorst is. Zondag eindelijk in de basis.

12 november 2020 om 14:29

@rutgerrr: Ik vind Aké ook niet aantoonbaar beter hoor. Gelijkwaardig. Twee (meer dan) prima centrale verdedigers waar je alles behalve een modderfiguur mee slaat. Maar ik heb geen voorkeur voor 1 van 2. Ik geloof ook niet in een links- en rechtsbenige naast elkaar in het centrum. Ben je goed, dan ben je goed.

12 november 2020 om 14:31

Ake niet minder als de Ligt? Dat vind ik een best moedig statement. Ik vind Ake tot nu toe bij City nou niet bepaald stabiel, laat staan bij het Nederlands elftal. Nee, de Ligt beschikt over een beter voetballend vermogen, is meedogenlozer, en heeft een betere positionering. Laat hem maar samen met de Vrij het centrum vormen van dit NL elftal ( bij absentie van van Dijk.

12 november 2020 om 15:33

Ik betwijfel of Aké, mits fit, een bankzitter is. Dit seizoen geblesseerd begonnen, net terug en direct weer geblesseerd. Fit is het eveneens een hele goede centrale verdediger. Net als De Ligt. Het is niet zo dat hoe anderen het zien, de waarheid is he? Want blijkbaar zien jullie het anders dan ik (of andersom), maar lijkt het mij wel een feit dat ze erg dicht bij elkaar zitten. Jullie hebben een duidelijke voorkeur. Ik niet.

12 november 2020 om 15:48

Hoezo lijkt het een feit dat ze zowat gelijk zijn? De ene speelt al een paar jaar in de basis van oranje en heeft een halve finale Cl gespeeld. Daarbij zat de hele top achter hem aan en maakt hij voor een recordbedrag de overstap naar Juventus. De ander is bankzitter bij Oranje en is nu vooralsnog bankzitter bij City, vorig jaar nog bij Bournemouth. Dat terwijl Ake ook nog eens 4,5 jaar ouder is dan de Ligt.

12 november 2020 om 15:53

Lanjouwer. Je spreekt jezelf enigszins tegen. Als anderen vinden dat de Ligt duidelijk beter is dan Ake dan is dat geen waarheid, maar wanneer jij vindt dat ze dicht bij elkaar zitten dan is dat wel een feit? Vind persoonlijk De Ligt al ver boven Ake uit steken op vrijwel alle vlakken en dan is hij ook nog een 4 jaar jonger. Een redelijk neutraal platform als transfermarkt vindt dat Ake 'maar' 57 procent van de waarde vertegenwoordigd die De Ligt vertegenwoordigd. Ik denk dat je daar redelijk aan kan aflezen dat ze niet heel dicht bij elkaar liggen.

12 november 2020 om 16:02

Hij is inderdaad 4,5 jaar ouder en speelde een niveau lager. Nu ook voor een groot bedrag naar een Europese grootmacht gegaan. Staat daar mogelijk basis, want dat hij bankzitter is, dat is onzin. Daar kan je nog geen zinnig woord over zeggen. Evenals De Ligt een zekerheidje voor de basis te noemen. De Ligt heeft wel meer potentie denk ik, dat zeker, maar om hem nu al beter te noemen gaat mij een stap te ver

12 november 2020 om 16:04

@inke: Nee, ik vind dat niet tegenstrijdig. Het is hier niet te zeggen dat één van twee aantoonbaar beter is. Allebei rond de basis van een Europese grootmacht. De één is groot en sterk. De ander is snel en heeft meer voetballend vermogen. Samen de meest complete verdediger. Maar beiden specifieke kwaliteiten die de ander in mindere mate heeft

12 november 2020 om 16:09

@lanjouwer. Andermans meningen als 'niet de waarheid' bestempelen en je eigen mening als 'feit' bestempelen, is per definitie tegenstrijdig. Jij vindt dat niet te zeggen is dat 1 van de twee aantoonbaar beter is. Dat is een mening van jou. Evenals het een mening van ons is dat het wel te zeggen is dat de 1 aantoonbaar beter is dan de ander.

12 november 2020 om 16:11

@inke: Deze discussie kunnen we beter sluiten denk ik. Eens gaan we het niet worden. Smaken verschillen nu eenmaal, dat zal altijd bij zoiets subjectiefs als dit blijven

12 november 2020 om 16:15

Lanjouwer. Dat ben ik dan weer geheel met je eens dat het iets geheel subjectiefs is, en juist daarom kan je over je eigen subjectiviteit niet zeggen dat het een 'feit' is, dat was mijn punt

12 november 2020 om 16:30

@inkemontana Volgens jouw logica is Ousmane Dembele evengoed als Hakim Ziyech, omdat het verschil maar 10 miljoen is. Transferwaardes zeggen juist weinig over kwaliteiten, des te meer over de waarde die wordt toegekend door tientallen andere factoren, zoals leeftijd, nationaliteit, potentie, ervaring, blessuregevoeligheid en wel/geen international. Om er maar een paar te noemen...

12 november 2020 om 17:46

De vrij en ake zijn niet.minder ... weet niet waar je dat op baseert maar de ligt is een paar klasses beter

12 november 2020 om 18:29

Ieder zijn eigen mening, ik vind Aké de minste van de 4 hier boven genoemde spelers. Vind het persoonlijk wel zonde dat met name De Vrij hierdoor weinig aan bod komt. Hoe zou die het als rechtsback doen?

12 november 2020 om 19:17

De Vrij is uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A waar De Ligt geen best seizoen speelde bij Juve dus die twee ontlopen elkaar niet zo veel. Ake eens, die is veel minder als De Ligt

12 november 2020 om 19:32

Ah Japie, goed je hier toch nog te spreken aangezien je niet reageerde op mijn vorige reactie. Hoe kom je precies bij “geen best seizoen” en “schutteren”? Ga je nu weer over die penalties beginnen, waarvan zeker de helft zeer ongelukkig was? Ik heb een vraag voor je, waarvan ik hoop dat je er ook daadwerkelijk antwoord op geeft. Waarom zijn Juventus supporters zo ontzettend enthousiast over De Ligt en kunnen ze niet wachten tot hij terugkeert van zijn blessure? Hoezo heeft hij daar nu de bijnaam “the wall” als hij enkel schuttert? Het is heel bijzonder hoe jij vindt dat (waarschijnlijk omdat het een ajacied is die succesvol is in het buitenland) voor een 19-jarige De Ligt dezelfde standaard geldt als voor een gelauterde Sergio Ramos.

12 november 2020 om 22:48

tegen Udinese, Atalanta en Lazio maakte hij toch echt groffe dekkingsfouten waaruit onnodige tegengoals vielen en waarom kregen al die andere verdedigers in Italie vorig jaar geen 6 handsballen tegen? of die hadden toevallig geen pech zeker? ik was ook kritisch op Varane die vorig jaar tegen City liep te schutteren en ik ben ook kritisch als pakweg een Maguire of Laporte cruciale fouten maken. hebben die ook bij Ajax gespeeld dan? ik vind De Ligt een supergroot talent maar we moeten wel gewoon objectief blijven natuurlijk. 8 cruciale fouten in 1 seizoen dat is gewoon niet goed

12 november 2020 om 23:07

Hij veroorzaakte 3 penalties in 19/20 in de Serie A (waarvan er 2 extreem ongelukkig waren), geen idee hoe je bij 6 handsballen komt? Net als De Ligt veroorzaakten ook Paz, Bremer, Murru, Smalling, N'koulou, Mateju, Gunter, Matteu en ploeggenoot Bonucci allen 3 penals in de Serie A en daarnaast veroorzaakten nog 23 spelers (!!) twee penalties, hoe bedoel je dat 'al die andere verdedigers geen pech hadden'?? Dit kwam voornamelijk door de krankzinnige uitvoering van de regels, iets waarover vrijwel iedere Italiaans voetbal volger klaagde. De 8 cruciale fouten is eveneens een leugen, op meerdere verschillende statistiek sites terug te vinden dat dit aantal lager ligt, heb ik al een keer eerder volledig uitgetypt, lijkt me wat overbodig om weer te doen. Je zuigt voor de verandering gewoon weer eens wat cijfertjes uit je dikke duim, niet nodig.

13 november 2020 om 00:25

Geef nou is antwoord op de vraag. Waarom zijn de juve supporters zo enthousisast en blij met hem?

Hij word wel gemist bij Juventus. Demiral heeft laten zien nog niet op het niveau van De Ligt te zijn met name voetballend niet. Ben benieuwd wanneer hij terug komt hoe Pirlo het gaat neerzetten. Zou zelf de voorkeur geven aan De Ligt en Chiellini achterin.

12 november 2020 om 14:09

Ik ook, maar daar kun je niet op bouwen. Chiellini is om de haverklap geblesseerd. Het wordt denk ik weer Bonucci en De Ligt.

12 november 2020 om 14:25

Demiral kwam terug van een ernstige blessure, en hierbij gebeurt het wel vaker dat een speler uit vorm is en kan het beste een tijdje duren voordat de oude vorm terugkomt, zoals hij was in Sassuolo. We weten trouwens ook niet hoe Matthijs terug komt. Voor hetzelfde geld krijgen we weer de klungelige Matthijs zoals 2/3 van vorig seizoen.

12 november 2020 om 18:32

Huh, de klungelige De Ligt? Onder welke steen heb jij gelegen? Persoonlijk denk ik dat Demiral snel verkocht wordt, komt wel erg veel tekort. Stapelde voor zijn blessure ook fout op fout.

13 november 2020 om 01:33

Demiral fout op fout? Volgens mij was het juist Matthijs die fout op fout stapelde en nog duidelijk erin moest komen. Werd ook terecht eruitgespeeld door Demiral. Ik denk dat jij ook onder een rots hebt gelegen.

12 november 2020 om 15:08

Demiral is voetballend minder, Maar Chiellini is voetballend ook minder. Demiral is verdedigend niet minder dan De Ligt.

12 november 2020 om 15:23

Inderdaad. Het moet zijn Chiellini/demiral en De Ligt/bonucci. Anders zal het gewoon niet werken. Het duo Bonucci-De Ligt was ook erg zwak vorig jaar, en dat komt omdat ze bijna dezelfde type's zijn. Het duo Demiral-Chiellini zal bijvoorbeeld ook nooit werken, omdat ze voetballend wat minder zijn.

12 november 2020 om 15:52

Duo was zwak door Bonucci. Die moet er gewoon uit. Hij is een slechte leider achterin en zonder chiellini loopt ie te schutteren.

12 november 2020 om 16:13

Speelt Pirlo niet met 5 verdedigers en dus 3 CB. Denk dat Bonucci sowieso basis staat en daarna is het kiezen tussen Demiral, Matthijs en Danilo. Chiellini is nog steeds geblesseerd. Pirlo zal voor Matthijs, Bonucci en Danilo gaan en Demiral op de bank denk ik.

12 november 2020 om 20:52

Ja ik snap ook niet dat ze praten over een duo...

Alex Sandro is ook terug. Dan is onze verdediging een stuk stabieler dan voorheen.

Nou Japie, dan kunnen we hem weer lekker het hele jaar zien schutteren daar! On: Heerlijk dat matta weer bijna terug is. Wordt daar toch wel gemist denk ik, zeker nu chiellini wat ouder wordt en Demiral wat wild lijkt de laatste tijd. Hopen op een goed seizoen van hem!

Goed om te lezen dat De Ligt terug is. Ik geef niet zoveel om Juventus, maar ik kijk toch zo nu en dan een wedstrijd van ze. Als je ziet hoe die Demiral staat te verdedigen, is het toch wel duidelijk dan De Ligt gemist wordt. Demiral was volgens velen hier net zo goed als De Ligt, maar heeft zijn kans echt niet gepakt. Onbetrouwbaar.

12 november 2020 om 15:09

Is ook net terug van een zware blessure dus zal weer in ritme en vorm moeten komen. Ben benieuwd of de Ligt ook Nie een terugslag heeft van de blessure

12 november 2020 om 18:35

De Ligt heeft een schouderblessure gehad he, geen knie- of enkelblessure ofzo. Kan me niet voorstellen dat hij echt lang zal moeten wennen, is wel een andere situatie dan bij Demiral.

12 november 2020 om 19:18

Demiral heeft even een mindere fase. Vorig jaar was het De Ligt die slecht stond te verdedigen

Goed om te lezen dat hij snel terug is. Bij het NL elftal wordt hij gemist ( al helemaal op dit moment ) terwijl de verdediging van Juve ook niet echt stabiel oogt de laatste wedstrijden.

Goed nieuws kan hij zijn mooie ontwikkeling doorzetten. Hopen dat hij snel weer zijn oude vorm terug zal vinden.

Was goed op weg om een onbetwiste basisspeler te worden. Heeft het in zich om uit groeien tot juve icoon ook vanwege zijn leeftijd en prijskaartje.

Zijn terug is echt broodnodig, we hebben Matthijs enorm gemist. Chiellini is altijd geblesseerd, Bonucci is niet meer de oude en Demiral is voetballend te onstabiel en nog maar pas herstelt van een zware blessure. De terugkeer van Matthijs zal ervoor zorgen dat we beter kunnen uitvoetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6322
3.Juventus6234
4.Atalanta6133
5.Napoli5931
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2725
A. RabiotMiddenvelder262
F. ChiesaAanvaller257
MorataAanvaller258
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper240
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

154 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 19 0 3 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus boekt overwinning ondanks curieuze actie van Matthijs de Ligt

Juventus is zondagmiddag een stap dichter bij kwalificatie voor Champions League-voetbal gekomen. De regerend kampioen van Italië won thuis met 3-1 van Genoa en blijft daardoor voorlopig op de derde plaats...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren