‘Wijnaldum en Depay wilden zich laten gelden voor de Spaanse media’

Donderdag, 12 november 2020 om 07:02Yanick Vos • Laatste update: 09:04

Het Nederlands elftal liet zich woensdagavond tegen Spanje met name na rust van zijn goede kant zien. Het team van bondscoach Frank de Boer kwam op 1-1 door een doelpunt van Donny van de Beek en liet vervolgens grote kansen liggen om de wedstrijd te winnen. De Nederlandse kranten zijn te spreken over wat Oranje in de tweede helft liet zien. Met name de rol die AZ-linksback Owen Wijndal speelde is positief ontvangen door de verslaggevers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat is Depay niet echt gelukt, al lijkt Koeman me redelijk blind betreft hem. Kan toch bij lange na het niveau niet aan? Al zou je ze allebei transfervrij wel kunnen halen. Wijnaldum vond ik defensief heel goed, aanvallend erg pover.

12 november 2020 om 07:39

Alleen Depay denkt zelf dat hij goed genoeg is. Bij het NL is hij een van de betere, hoewel hij zelden 100% geeft, omdat Depay meestal voor 50% met Depay bezig is. Ik hoop dat Koeman inmiddels tot bezinning is gekomen en inziet dat Barcelona veel meer nodig heeft om weer mee te doen voor de titel. All-in op Alaba, misschien echt snelheid wanneer ze veel ruimte in de rug hebben. En een betere (minder onzekere) spits naast Ansu.

12 november 2020 om 07:45

Depay in de vorm van voor zijn blessure kan het denk ik wel aan. We moeten niet vergeten dat hij hopeloos naar vorm aan het zoeken is. Wijnaldum loopt wel erg veel met de bal, hetzelfde als Frenkie. Als mij een ding duidelijk geworden is gisteren is dat er altijd een passer op het middenveld moet staan die de bal in 1x doorspeeld. Gisteren toen Klaassen dat een paar keer deed werd het meteen gevaarlijk. Al die jongens die met de bal aan de voet willen lopen, Wijnaldum, de Jong, Gravenbergh, Vilhena. Daar kun je er hoogstens 2 van neerzetten tegen goede tegenstanders, en maximaal 1 tegen handbalverdedigingen.

12 november 2020 om 09:10

Dat ben ik met je eens. Wijnaldum mag de bal best vasthouden, en De Jong is er een meester in om een verdediger naar zich toe te trekken om alsnog voorruit te spelen. Echter mis ik het stukje spelintelligentie, met name bij Depay en Wijnaldum, om op de juiste momenten snel te spelen. Die intelligentie heeft Klaassen wel, en heeft zich wat mij betreft al bewezen de afgelopen weken. Die andere twee waren heel erg duidelijk zich in de kijker aan het spelen. Dat is niet erg, maar ze beseffen blijkbaar niet dat het er juist heel geforceerd uit zag. Ze lijken mij niet te snappen dat een scout heus niet zo onder de indruk is van die balvastheid, maar juist zoekt naar iemand die met 1x raken andere aanvallers in stelling kan brengen. Stengs vind ik daar ook heel sterk in, die zoekt altijd naar een steekpass. Dat zijn spelers die resultaat willen en er ook functioneel voor spelen.

13 november 2020 om 06:21

Depay voor zijn blessure speelde identiek aan hoe hij nu speelt, in mijn ogen. Om de een of andere reden worden zijn historische en toekomstige prestaties vaak omhoog geschreven.

12 november 2020 om 08:04

Ben echt blij met Koeman maar als hij deze 2 er bij haalt dan hoop ik dat Laporte of Fonte hem er allebei uit flikkeren. Ik zou het echt schandalig vinden om deze gasten bij Barca te zien. Wijnaldum is helemaal niet nodig aangezien je Puig en Alena nog hebt die je niet eens gebruikt en Depay heeft toch niet het niveau wat we na streven. Had van de week ook weer discussie met mensen die Depay hoger inschatten dan Griezman. Sorry hoor Griezman is inderdaad op dit moment niet denderend voor het doel maar Griezman heeft over zijn gehele carriere toch een veel hoger niveau aangetikt dan Depay ooit heeft gedaan. Depay scoort is keer 3 keer tegen een bagger team om vervolgens weer 2 maanden als een krant te spelen. Griezman die bij Atletico gewoon 10 top aanvaller van de wereld was lager inschatten dan Depay..

12 november 2020 om 08:05

@MessiBazoer, het probleem bij Barcelona is simpelweg dat er onvoldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Vooropgesteld, 99% van de voetballers is in principe niet goed genoeg voor Barcelona. Ik snap wel dat ze daarom nu (gedwongen) kijken naar spelers die daar net onder zitten en dan kom je al vrij snel uit bij spelers als Depay en Wijnaldum. Of deze twee ook daadwerkelijk nodig zijn bij Barcelona is dan weer een ander verhaal, dat denk ik namelijk niet.

12 november 2020 om 08:09

Kan je toch net zo goed geld besparen en sparen voor een top aankoop. Doe je in de zomer Umtiti weg en haal je daar toch een verdediger voor wat gatenkaas is. Waarom is Koeman zo geobsedeerd door deze 2 als je ziet dat onze verdediging de zwakste schakel is. Kan met mijn hoofd er niet bij.

12 november 2020 om 08:34

@barcalover, ik snap je punt. Tegelijkertijd, je hebt een grote selectie nodig. En Depay en Wijnaldum zijn gezamenlijk natuurlijk voor een zeer laag bedrag op te pikken. Wel met je eens overigens dat met name de verdediging aangepakt moet worden!

12 november 2020 om 09:53

Volgens mij is een club zo goed als de spelers die hij heeft en kan krijgen. Dus dat met die 99 procent kan ik niet zoveel. Door het wanbeleid is Barcelona gewoon niet zo goed meer. We kunnen dat beter accepteren en hopen dat onder Koeman er een gebalanceerd elftal komt. Want daarmee kan je heel ver komen, is in het recente verleden nog bewezen.

12 november 2020 om 08:39

Het is goed zelfvertrouwen te hebben maar voor het team moet je ook zelfkennis hebben en dat mist Memphis nog steeds. Er moet echt eens een coach zijn die hem gewoon verteld dat hij goed is maar geen top en dat hij in dienst van een elftal heel belangrijk kan zijn maar dat de supersterren van Dijk, de Ligt en de Jong zijn. Wijnaldum viel me gisteren wel mee, verloor minder vaak de bal dan normaal maar is ook een waterdrager. Anders hadden ze hem bij Liverpool ook wel een sterks verbeterd contract aangeboden wat uit is gebleven. Depay doet er goed aan om naar Milan te gaan. Als ik Wijnaldum was zou ik bijtekenen lokaal betekent dat hij niet bij de 10 bestbetaalde Liverpool spelers hoort. Hij gaat nergens ter wereld zoveel waardering krijgen als bij Klopp.

Jaja, Ajax - AZ 0-2 op 1 maart de laatste wedstrijd van vorig seizoen ivm Corona. Daarom speelde Bizot op 7 maart nog met AZ tegen ADO en wonnen ze met 4-0. Wat een geschiedvervalsing van Trouw om een debuut te romantiseren en een niet bestaande connectie met Bizot en de JC-arena te maken.

12 november 2020 om 08:16

Geschiedvervalsing? Dat noem je een foutje. Voor de rest klopt dat verhaal, toch? Alleen was er daarna blijkbaar nog 1 wedstrijd gespeeld. Nou, nou, erg, hoor. Schaam je, Trouw.

12 november 2020 om 08:33

Ik noem het liever fakenews en geschiedvervalsing. Het opkloppen van verhalen om dingen te romantiseren en mooier te maken dan ze zijn. Dit soort feiten hoort men gewoon scherp te hebben omdat het zo makkelijk te controleren en terug te halen is. Als ze dit al fout rapporteren, wat voor pertinente leugens zullen er dan nog meer in die krant staan.

12 november 2020 om 08:20

Inderdaad. Ajax speelde daarna nog uit in Heerenveen, en won met 1-3. Maar zo zijn er wel meer fouten te bespeuren. Depay gaf, volgens Mossou, de bal voor bij de 1-1. Dat was toch Wijndal? Worden die gasten wel gecontroleerd?

12 november 2020 om 10:00

Mossou is nog meer met zichzelf bezig als Memphis.

Niet het opmerkelijkste wat er geschreven wordt ... Asensio blijkt gewoon half Nederlands te zijn, dat wist ik niet! Konden we die man niet overhalen voor Oranje?

12 november 2020 om 08:04

Nee helaas..heeft meerdere malen bedankt voor NL. wou zelf graag voor Spanje uitkomen..desondanks wel jammer.

12 november 2020 om 08:08

Heb je nooit zijn vroegere wedstrijden gekeken? Toen werd hij standaard Marco asensio Willemse genoemd door verslaggevers. Dat werd op een gegeven moment wel treurig.

12 november 2020 om 09:26

@feye88 oh...oh...,je had niet door dat het sarcasme was?

12 november 2020 om 09:46

Inderdaad DaavY toen ze erachter kwamen dat hij ook Nederlands was hebben ze contact opgezocht met hem. Helaas voor het NL elftal heeft hij toen bedankt omdat hij graag voor Spanje wilde uitkomen. Ik geef hem groot gelijk. Wie wil nou de Boer als coach??

12 november 2020 om 16:05

Dat snap ik niet, heeft zijn hele leven in Spanje.. Dan kies je toch voor moeders trots?

Nou dat was op het veld niet te merken. Depay maakte er weer zijn eigen showtje van, liep constant uit positie en mist dotten van kansen. Wijnaldum was vrijwel onzichtbaar en medeschuldig aan de 0-1. Echt 2 aanwinsten voor Barcelona.

13 november 2020 om 06:24

Goed om eens te lezen dat er ook anderen zijn die Wijnaldums rol in de 0-1 zien.

Ik duim echt elke dag dat ik Depay niet bij Barca ga zien. Die jongen heeft toch niet het niveau van Barca. Hoop echt dat Griezman zijn vertrouwen snel herpakt en is keer gaat scoren als 9 zodat Depay lekker blijft waar die nu is. Dan maar lekker Braithwate op de bank en hem af en toe de kans geven. Dat is een speler die het prima vind op de bank en niet gaat zeiken maar wel zijn best doet in de minuten die hij krijgt. Wijnaldum halen zou ook schandalig zijn aangezien je middenvelders hebt die jonger zijn die helemaal niet gebruikt worden.

12 november 2020 om 11:30

Ach, alsof die Braithwaite beter is dan Memphis. Het probleem van Memphis is gewoon dat hij wisselvallig is. Als hij goed speelt kan hij de wereldtop aan, speelt hij slecht dan gaat het bij Lyon niet eens van een leien dakje.

12 november 2020 om 11:39

Braithwaite is gewoon prima voor op de bank. Denk je dat Depay het prima vind om de bank warm te houden? Vind namelijk Messi, Dembele, Fati en Griezman allemaal niveau hoger dan Depay. Griezman mist vertrouwen voor het doel, als dat terug komt heb je een wereld aanval en daar past Depay niet tussen. Als hij het prima vind om af en toe de eerste 4 te vervangen wanneer ze moeten rusten is dat helemaal prima maar ik verwacht niet dat Depay daar op zit te wachten.

12 november 2020 om 17:31

Ik stel ook niet dat Memphis iets gaat toevoegen aan Barcelona. Voor beide partijen is het 't beste dat ze niet met elkaar in zee gaan. Barcelona is momenteel een broeinest van chaos en dat gaat alleen maar erger worden als Messi vertrekt en de financiele problemen aanhouden, terwijl Memphis niet klaar is voor Barcelona.

12 november 2020 om 13:02

Eindelijk iemand waarmee ik kan praten. Gelukkig zie jij het ook. Memphis is inderdaad echt van het niveau Lyon en daaronder. En Lyon is nu ook niet wat het vroeger was in de tijd van Juninho etc.
Wisselvalligheid is het juiste woord om Memphis te omschrijven. Deze wisselvalligheid, ik noem het eerder gebrek een voetbalgogme, hoort niet bij Barcelona thuis. Daar mogen alleen de besten spelen. Helaas gebeurt dat nu ook niet met spelers als Braithwaite en Dest, maar goed. Als je ze tegen kan houden, dan is dat stap 1.

Mijn vriend berghuis werd aardig overgeslagen. Vraag me af of hij niet lekker in de groep ligt. Is tenminste wel constant in beweging. Dat is ook wat waard

12 november 2020 om 08:26

Volgens mij ligt het puur aan het moment waarop berghuis in het veld stond. Toen hij inviel tegen Bosnië was hij nog Motm. De boer moet gewoon zijn basiselftal beter samenstellen

12 november 2020 om 09:20

Ja, komende zondag Berghuis met Dumfries. Op deze manier krijgt Berghuis geen eerlijke kans.

12 november 2020 om 17:33

Ik denk dat het meer met de samenstelling te maken heeft. Alles ging via Memphis en die had een vrije rol vanaf de linkerkant. Bovendien heeft Berghuis niet de status in Oranje die hij bij Feyenoord wel heeft. Maar goed, Berghuis was in de eerste helft de enigste speler die tempo en directheid aanbracht in het spel en liet eigenlijk al zien waarom hij veel meer aan Oranje toevoegt dan Promes.

Huh, wat zegt Mossou nu? "de gelijkmaker van Van de Beek hielp volgens Mossou een handje. “depay geeft kort na rust voor, De Jong zet half vallend een blok en Van de Beek schiet zelfverzekerd raak: 1-1." Volgens mij was het een voorzet van Wijndal, waarbij Stengs en Luuk er niet bij konden en die bal op een gelukkige manier bij Donny terecht komt.

Het gelijkspel zat er wel van te voren aan te komen. Spanje tikte Nederland bij vlagen weg, vooral tijdens het druk zetten van Nederland op de helft van de Spanjaarden. In de omschakeling was Nederland weer net iets scherper. Al met al niet eens zo'n hele saaie pot maar blijft onnodig dat deze is gespeeld, zoals de blessure van Aké laat zien.

12 november 2020 om 08:14

Eerlijk is eerlijk. Stengs liet die bal lopen. Was een slimme actie. Daarna deed vd beek exact hetzelfde als was Klaassen bij Ajax deed tegen Utrecht.

12 november 2020 om 08:27

Ik had eerst het idee dat hij er gewoon niet bij kon, maar nu ik terug heb gekeken laat hij hem wel echt bewust lopen inderdaad. Verder wel heel erg slim gelopen door Stengs, Luuk en vooral Donny. Als ze met zijn drieën op een rechte lijn de 16 in waren gegaan was de bal achter alle spelers gevallen, want de voorzet was eigenlijk net niet scherp genoeg. Door schuin in te lopen bij een uitdraaiende voorzet vergroot je wel je kansen dat de bal in ieder geval bij een speler terecht komt.

Memphis in een goed op elkaar ingesteld team kan Barca prima aan. Gister speelde hij helaas in een gemankeerde voorhoede waardoor hij zelf niet uit de verf kwam. Snap ook echt niet dat Malen niet erbij wordt betrokken, want denk dat die 2 elkaar wel goed aan zullen vullen voorin. Met Berghuis dan op rechts heb je een mooie voorhoede

12 november 2020 om 09:32

Wat een negativiteit mbt Wijnaldum. Die jongen doet het al jaren geweldig bij Liverpool. Hem een domme loper noemen doet toch overkomen dat je weinig voetbalinzicht hebt. Bij Liverpool is hij ontzettend belangrijk doordat hij zo sterk aan de bal is. Hij kan bijna altijd ingespeeld worden en raakt de bal zelden kwijt. En dan sluit je ook nog af met een zuur "... een winnaar zoals Wijnaldum pretendeert te zijn". Met oa een CL en PL op zak, mag je Wijnaldum best een winnaar noemen. Frenkie mag blij zijn dat hij Wijnaldum naast zich heeft op het middenveld.

12 november 2020 om 12:49

Wat schrijf jij hier nou allemaal joh? Doe eens rustig. Wijnaldum speelt bij 1 van de 2 beste clubs van de wereld op dit moment (liverpool en Bayern). Dankzij twee goals van Wijnaldum schakelde zijn ploeg Barcelona uit in de CL. Kappen nou. Dit is het probleem: bij Liverpool staan er drie killers in de voorhoede: Mané, Salah en Firminho/jota. Bij het Nederlands Elftal staan er drie voorin die de schoenveters van eerdergenoemde aanvallers niet eens mogen strikken. Het Nederland Elftal mist gewoon een topaanval. De klasse die Robben of Van Persie bijvoorbeeld wel hadden. Want op het middenveld staan op dit moment gewoon wereldtoppers. Maar er wordt te veel van hun gevraagd, juist omdat het voorin zo armoedig is. En dan moeten De Jong en Wijnaldum ook nog eens creatieve dieptepasses gaan geven... maar dat is niet waar hun kracht ligt. En oh die Depay, je kunt de teleurstelling in zichzelf aan zijn gezicht aflezen. Ik vrees dat het er nooit echt meer uit zal komen. Die jongen heeft zoveel potentie, maar zit helaas echt al jaren in de clinch met zichzelf.

Het is simpel, Koeman is de reden dat ze in beeld zijn. Ze horen en passen echter niet bij Barcelona.Bij Wijnaldum en Depay heb ik het idee dat ze bepalend en belangrijk geworden zijn bij hun clubs bij gebrek aan beter.Dus dat is dan wel een compliment aan Wijnaldum en Depay dat ze het goed gedaan hebben bij Liverpool en Lyon.Liverpool heeft een geweldige voorhoede met Mane, Salah en Firmino. Dus als middenvelder is het makkelijker voetballen.Ik zou Wijnaldum wel eens bij Arsenal willen zien. Ik denk dat hij daar helemaal af was gegaan.Depay daarentegen is zelfs aanvoerder geworden van Lyon, maar is zo nonchalant dat als hij de Premier League zou spelen geen bal zou raken.Ze zitten beide op een goede plek. Het is eigenlijk beter voor hun eigen carriere om geen transfer te maken.

Laat die depay maar een poosje op de bank net zo veldman en hateboer met de drie word het Nederlands elftal er niet beter op

We vergeten even dat de Boer zijn beste twee verdedigers moet missen, namelijk van Dijk en de Ligt. Gelukkig liet de Vrij zien een goede vervanger te zijn, maar het is geen opbouwer net als Veltman. Een middenveld met de Jong, Wijnaldum en Klaassen/van de Beek. Is dynamischer en sterker dan met een de Roon. Dumfries word de rechtsback, en als Wijndal doorzet de Linksback. De Jong niet goed genoeg voor de spitspositie op dit moment. Depay hopeloos en verneukt dit hele elftal. De Boer zie ik er wel voor aan om hem te laten banken voor een Ihatarren of Gakpo. Goed resultaat met een veredelde B-ploeg en kwa druk zetten ook goed om te zien. Spanje is gewoon een stapje verder in het proces, niets om je voor te schamen.

Ik weet niet hoor, maar die Memphis mag van zijn lang zal zijn leven nooit de veters strikken van maar een speler van het Spaanse elftal. Hoe komen we er toch bij dat deze man zo belangrijk is voor Oranje? Ik heb hem alleen maar zien worstelen gisteravond. Letterlijk en figuurlijk. Met zichzelf en de tegenstander. Hij voetbalt zo inefficient en is alleen maar bezig met zijn eigen spelletje. Nu zitten zijn sokken weer op kniehoogte, dan draagt hij de aanvoerdersband links, dan rechts. Nee, ik hoop echt niet dat Koeman en consorten deze man naar Barcelona halen. Dan is Barcelona vanaf nu direct afgeschreven voor de landstitel. We moeten echt kritisch en eerlijk kijken naar optredens van Memphis. Hij passeert zelden een tegenstander, is nooit een kei geweest in afwerken, geeft zelden de beslissende pass en fungeert totaal niet als teamspeler. Ik snap niet dat mensen hem als aanvoerder zien, na Van Dijk en Wijnaldum. Het is voor mij onbegrijpelijk dat hij zo opgehemeld en belangrijk gemaakt wordt.

Ik denk dat beide spelers het ook gewoon niet moeten willen. Buiten het feit dat Barcelona nou niet bepaald een goede beurt maakt momenteel en op elk front een chaos is, zijn spelers als Memphis en Wijnaldum ook niet overtuigend genoeg om te slagen bij dergelijke clubs. Memphis is veel te wisselvallig en Wijnaldum brengt gewoon te weinig technische kwaliteiten met zich mee. Een jeugdspeler komt daar mee weg, een speler die overkomt van Liverpool niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

343 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 17 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag verklaart waarom Timber eerst niet en nu toch wel bij de selectie zit

Jurriën Timber leek aanvankelijk niet bij de wedstrijdselectie van Ajax te zitten voor het duel met Fortuna Sittard. In de door de Amsterdammers gecommuniceerde wedstrijdselectie ontbrak de negentienjarige centrumverdediger, maar hij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren