Turkije en Kroatië maken er na uitvallen van Kökçü spektakelstuk van

Turkije en Kroatië hebben woensdagavond in hun vriendschappelijke interland gezamenlijk zes doelpunten geproduceerd. De Turken kwamen twee keer op voorsprong, één keer op achterstand en eindigden uiteindelijk met een gelijkspel: 3-3. Het mooiste doelpunt van de avond kwam van Cengiz Ünder, die na een hakje van Cenk Tosun hard raak schoot. Turkije zag Orkun Kökçü na een half uur spelen afhaken met ogenschijnlijk een voetblessure.

Een domme overtreding van Domagoj Vida leverde Turkije in de openingsfase een penalty op. De Kroatische verdediger kwam te laat met een ingreep op Cenk Tosun, die gewillig over het been geen. Laatstgenoemde rondde het karwei vanaf elf meter zelf af: 1-0. Aan de gelijkmaker van Kroatië na ruim een half uur spelen lag ook een persoonlijke fout ten grondslag. Marko Rog slaagde er niet in om een lange bal te verwerken, waardoor Ante Budimir de bal afsnoepte en doorbrak richting doelman Ugurcan Cakir. De spits van Kroatië verschalkte de goalie met een subtiel stiftje: 1-1.

???????? Wat een wedstrijd! ???????? Cengiz Ãœnder met zijn verkeerde been ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 11 november 2020

Vlak daarvoor liep Kökçü waarschijnlijk zijn voetblessure op. Hij probeerde het nog even, maar werd net na de gelijkmaker vervangen. Turkije kwam nog voor rust weer op voorsprong. Een lange bal van linksback Caner Erkin zorgde ervoor dat Deniz Türüç vertrokken was. De in Nederland geboren aanvaller ging alleen door en vond vanbinnen de zestien de verre hoek: 2-1.

Ook in de tweede helft was de wedstrijd voor de neutrale kijker vermakelijk. Kroatië maakte in een tijdsbestek van drie minuten twee doelpunten en nam zo de leiding weer over van Turkije. Eerst liet doelman Cakir een voorzet vanaf de rechterkant aan zich voorbij gaan, waardoor Mario Pasalic de bal in een vrijwel leeg doel kon schieten: 2-2.

Daarna zag de Turkse defensie Josip Brekalo volledig over het hoofd, waardoor de Kroatische aanvaller in alle vrijheid de 2-3 binnen kopte. Turkije kwam binnen twee minuten weer op gelijke hoogte. Tosun legde de bal met een hakje prachtig klaar voor Ãœnder, die met een hard schot scoorde: 3-3. Daarna volgden aan beide zijdes veel wissels en was er plotseling een stuk minder te beleven.

1
2

Tsjonge, en iedereen maar klagen dat er zoveel Ajacieden worden geselecteerd. Dit is het risico dat zo'n wedstrijd met zich meebrengt, het zoveelste bewijs dat het volslagen krankzinnig is dat dit soort wedstrijden nu gespeeld wordt. Het is voor Feyenoord te hopen dat Berghuis zelf het veld afloopt vanavond.

11 november 2020 om 20:59

Precies. Om eerlijk te zijn snap ik niet waarom Feyenoorders het zo erg vinden dat hun spelers niet worden opgeroepen/opgesteld. Het schema is al overvol vanwege de Corona dus als je spelers kan sparen is dat alleen maar goed. Helemaal als je zo een smalle selectie hebt zoals Feyenoord dat heeft.

11 november 2020 om 21:49

Heeft natuurlijk twee kanten. Ja smalle selectie dus gunstig, maar aan de andere kant meer internationals doet ook iets met het niveau.

Waarom niet Arda Turan oproepen?

11 november 2020 om 20:56

Als hij zijn Niveau haalt van Atletico dan is hij meer dan welkom.

Cengiz ünder begint wel zijn vorm terug te krijgen

11 november 2020 om 20:49

Jammer dat hij blessure gevoelig is.

11 november 2020 om 20:57

Laten we hopen dat hij dat snel gaat doen en basisplaats verovert bij Leicester. Vorige wedstrijd werd na zijn komst ook een hele andere wedstrijd.

In de afgelopen 10 wedstrijden slechts 1 keer verloren, door een tricky vrije trap van Szobozlai. Maar ook bijna geen overwinningen, we zijn echt de koningen der gelijkspelen. Of de tegenstander nu Duitsland is, of een Servie dat geen pepernoot kon raken. Senol heeft door al dat rouleren echt afstand gedaan van de winnersmentaliteit die we voor de EK kwalificaties hadden... Er zit toch echt veel meer in dit elftal dan spelen tegen degradatie in de Nations league met Servie....

12 november 2020 om 00:20

Ik denk dat je Servie onderschat.. hebben goeie spelers ook kijk maar naar bijvoorbeeld: kolasinac, milenkov savic, matic etcc. Wat vreemd is juist dat we van Hongarije verliezen

12 november 2020 om 02:02

In de westrijd in Istanbul konden ze alsnog geen pepernoot raken, en daarbovenop maakte 1 van hun spelers ook domme fouten en kreeg rood. Misschien dat ze normaal gesproken wat beter zijn, kan, boeit me niet zo, maar ze speelden die wedstrijd waardeloos en kregen alsnog 1 punt eruit omdat wij altijd perse gelijk moeten spelen, zelfs als we de wedstrijd domineren.

Jammer van Kokcu, ik hoop echt dat hij een belangrijke schakel wordt bij het nationale elftal. Met een verdediging die voor het eerst samenspelen zijn 3 tegendoelpunten heel normaal. Als Turuc dit kan volhouden, kan Gunes eigenlijk niet meer om hem heen.

Ik vind hem bij Feyenoord tegen CSKA na nog niet echt overtuigen. Had tot nu toe wel meer van hem verwacht. Zijn talent komt er nog niet uit. Hoop echt dat hij zich door ontwikkelt maar voor nu vond ik hem een net niet voetballer, terwijl hij wel zeker potentie heeft.

Bro, ik hoop het niet. Turuc is nu goed in vorm ja, maar dat was Omer Bayram ook vorig seizoen en kijk hoe hij nu speelt. Zulke wisselvallige spelers zie ik liever niet.

11 november 2020 om 21:11

Daarom zeg ik ook als die het volhoudt. Ik moet zeggen dat hij het op links veel beter doet als op rechts. Omer is ook beter op het middenveld dan als linksback, achterin wordt het niks met hem.

Ook erg vervelend dat Cengiz alweer geblesseerd is... Kokcu kunnen we wel missen, maar zonder Cengiz tegen Rusland daar heb ik echt geen zin in. Hopen dat het meevalt.

Goed dat het maar een vriendschappelijke wedstrijd is, want verdedigend zag het er echt niet uit vandaag. Ik weet niet wat er allemaal aan de hand is bij schalke, maar ozan is een schim van zichzelf momenteel. Ik ben een grote fan van die jongen, maar misschien moet die best schalke achter zich laten in de winter. Cenk heeft het uitstekend gedaan voor een speler die pas terug is van een blessure. Sommige kansen heeft die niet goed gebruikt om eerlijk te zijn, maar ik heb hem liever in de spits dan burak yilmaz. Beetje offtopic maar als het besiktas bestuur na deze wedstrijd cenk niet terughaalt koste wat het kost kunnen ze voor mij part weggaan. Alleen natuurlijk zeer jammer dat orkun en cengiz geblesseerd zijn uitgevallen. Vooral cengiz is altijd een groot gemis, daarom begrijp ik senol gunes niet. Waarom wacht die totdat cengiz geblesseerd uitvalt om hem te wisselen. Je weet dat cengiz moet spelen over een paar dagen in de nations league. Waarom wissel je hem dan niet om hem wat rust te geven? Enfin hopen dat beide blessures meevallen.

Schandalige avond, dan heb ik het met nul woorden over de wedstrijd want die doet er toch niet toe. Kroatie schijnt Domagoj Vida te hebben opgesteld terwijl zijn testresultaat onbekend was. Hij doet 45 minuten mee en in de rust komt de uitslag van de test. Drie keer raden wat de uitslag van zijn test is...

Dat er vriendschappelijke interlands gespeeld worden is al schandalig maar dat zoiets kan gebeuren is nog erger. Die Vida heeft ook nog eens de helft van de Turkse elftal lopen omhelzen voor de wedstrijd, los van al het contact gedurende de wedstrijd.

wat een slechte verdediger is die Mert cetin zeg zulke blunders maken terwijl je gewoon in de Serie A speelt met Demiral in de basis hadden we 2 minder tegendoelpunten gehad ook Nazim is een matige speler snap sowieso niet wat hij doet in de basis je hebt Mert mulder en Zeki celik en toch krijgt hij de voorkeur