Vertrek Hofland krijgt geen vervolg: ‘Kan hypotheek niet betalen met loyaliteit’

Woensdag, 11 november 2020 om

Fortuna Sittard stuurde woensdagochtend hoofdtrainer Kevin Hofland de laan uit vanwege de teleurstellende prestaties in de Eredivisie. In het kielzog van de coach vertrok assistent-trainer Kristof Aelbrecht bij de hekkensluiter. Technisch manager annex assistent-coach Sjors Ultee neemt voorlopig de honneurs waar, al is hij niet net als vorig seizoen van plan om voor langere tijd voor de groep te blijven staan.

"Ik vind het een afschuwelijke situatie", verwijst Ultee in gesprek met Voetbal International naar het tussentijdse ontslag van Hofland. "Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin." Hofland liet tegenover het Algemeen Dagblad al weten dat zijn band met de spelersgroep nog steeds optimaal was. Desondanks zette het Fortuna-bestuur een punt achter de samenwerking.

"Het is niet mijn besluit, ik heb vanwege mijn dubbelfunctie vanaf het begin gezegd dat ik niet wilde oordelen over de positie van Kevin", zo verduidelijkt Ultee de situatie in Sittard. "Met mij wil de club wel door. Het is zo lastig. Een trieste dag, dat is het. Toch ga ik door. Kevin steunt me daarin, dat is belangrijk. Aan de ene kant wil je luisteren naar je gevoel. Maar ik kan ook niet zomaar zeggen: 'hier is mijn contract en de groeten'. Met loyaliteit kan ik mijn hypotheek niet betalen. Ik werk nu voor mijn werkgever." Ultee is op zondag 22 november tegen Feyenoord voor het eerst de technisch eindverantwoordelijke van Fortuna.

Fortuna Sittard zet Kevin Hofland per direct op straat

De hekkensluiter in de Eredivisie grijpt hard in en zet de coach buiten de deur.Lees artikel

Ultee benadrukt tevens dat hij voorlopig slechts als tussenpaus fungeert bij de Limburgse laagvlieger. Definitief doorgaan als hoofdtrainer lijkt geen optie te zijn. "Ik heb daar in ieder geval niets over gehoord", verklaart de tijdelijke opvolger van Hofland. "Tot nader order neem ik het over. Misschien duurt het een paar dagen, misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel. Nu moet de knop om. Ik heb de spelers en stafleden bijeen geroepen en gezegd dat we elkaar nu zoveel mogelijk moeten steunen om deze moeilijke dagen door te komen."

Ultee is reeds genoemd bij FC Dordrecht, de club die een samenwerkingsverband heeft met Fortuna en dinsdag afscheid nam van hoofdcoach Harry van den Ham. Hij weet echter niet of de stap naar de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie wel zo'n goed idee is. "Weet ik niet, ben ik ook niet mee bezig. Voor nu richt ik me volledig op Fortuna, daarvoor heb ik ook al mijn tijd en aandacht nodig", zo besluit de interim-coach van de Limburgers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Ja en terecht dat hij zegt met loyaliteit kan je geen hypotheek betalen. Dus gewoon verder gaan en het beste ervan maken. Vorig jaar weliswaar samen met Hofland het goed gedaan en hij komt verstandig over.

11 november 2020 om 16:25

Ach ik vind het maar ziek. Loonskortingen vragen om nog tijdens die zelfde periode genoeg geld te hebben iemand te ontslaan. Misselijkmakend is de voetbalwereld en hoop eigenlijk dat ons overheid steun aan voetbalwereld stopzet. Laat die clubs maar lekker kapot gaan, waarom zou de mens solidair met het bedrijfsleven zijn als het bedrijfsleven geen zak om de mens geeft.

11 november 2020 om 17:24

En weer een heel warrig verhaal waarin je allemaal dingen door elkaar haalt die niets met elkaar te maken hebben.

Alleen die kreten al over loonskortingen en mensen ontslaan. Als je nou niet snapt hoe die dingen werken, roep er dan niks over! Je kunt niet moeilijke bedrijfseconomische excercities afdoen met kort door de bocht kreten. Snap best dat dit door ons huidige politiek klimaat waarin zelfs politici onzin uitkramen omdat hun achterban dat leuk vindt komt, maar dan nog.

En ik kan je vrij eenvoudig uitleggen waarom ons bedrijfsleven zo belangrijk is. Het bedrijfsleven maakt de banen. Dus die zorgen dat jij werk hebt. Zodat jij inkomen hebt, een woning kunt bewonen en jij boodschappen kunt doen of een gezin kunt onderhouden. Dat het bedrijfsleven geen zak geeft om de mensen, is goedkope Wilderspraat. Het slaat nergens op én is niet waar. Vraag je maar eens af wat er gaat gebeuren als de steun aan het bedrijfsleven verdwijnt. Dan sta jij op straat. En wie moet jou dan gaan betalen? Precies, het Uwv. Van het geld dat alle bedrijven al decennia lang inleggen om ontslagen werknemers van een uitkering te voorzien.

Dus een beetje rustig aan met je tirade. Je blaft weer eens tegen de verkeerde maan.

Al ben ik het wel met je eens dat het ontslag van Hofland 'ziek' is. Maar om een totaal andere reden.

11 november 2020 om 17:42

Dus je valt me aan om me vervolgens een Pvv'er te maken? Mooi forum dit, ben nu al een Vvd'er en Fvd'er en nu dus ook 1 van de PVV genoemd. Daarnaast gaat jouw prachtige verslag over het normale situatie, dat is het nu niet, het zijn de belastingbetalers en de UWV die nu bedrijven overeind houden. En ja failliete bedrijven kosten banen, maar daar gaat mijn punt niet om. Het gaat mij om solidariteit. In tijden van crisis hoor je dingen samen te doen. Helemaal als de echte crisis nog moet beginnen. Wij verschillen overduidelijk van mening, want ik vind het ronduit belachelijk als je kortingen vraagt om vervolgens wel volledige mep oprotpremie te betalen

11 november 2020 om 18:28

Rustig aan he. Gewoon reageren op wat er staat niet op wat ik niet zei. Ik noem jou nergens Pvv'er. Jij noemt jezelf Pvv'er. Maar even tussen mij en jou, waarom vind jij dat dan zo vervelend, als ik je Pvv'er genoemd zou hebben? Ben jij dan tegen de PVV of zo? En ik zou jou nooit VVD 'er noemen. Daar zitten nog een aantal intellectuelen namelijk. Maar goed, daar gaat het niet om. Ik zei: 'dat het bedrijfsleven geen zak geeft om de mensen, is goedkope Wilderspraat.'. Nou, daarmee is geen letter miszegt. Maar dat is geheel iets anders dan 'jij, Groninger Hop, bent een Pvv'er.' Ik ga je dat verschil niet uitleggen. Dat spreekt voor zichzelf. Als je dat niet snapt, kan ik daar niets aan doen. En nogmaals, je kunt wel gewoon blijven herhalen wat je stelt, maar ik zie echt geen enkel verband tussen het éã©n en het ander. Want wat is de moraal hier dan? Clubs mogen hun trainers niet ontslaan want ze hebben steun van de overheid gekregen maar mogen dan niet doen wat ze noodzakelijk vinden? Snap er niks van. Meer bijzonder trouwens, je bent duidelijk niet op de hoogte van de realiteit. Er zijn voldoende bedrijven die de afgelopen maanden personeel ontslagen hebben. Ook al maakten ze gebruik van de NOW regelingen. En weet je, het mã¡g ook gewoon. Ik heb voldoende van die ontslagen begeleid, zowel voor werkgevers als voor werknemers. En yep, we leven in een tijd dat we hebben bepaald dat iedereen een mening mag hebben over alles. Dus jij ook. Maar soms moeten we denk naar de toestand dat we gewoon ophouden om maar ongebreideld elke willekeurige mening nog serieus moeten nemen. Al zal ik, laat dat helder zijn, te allen tijden mijzelf hard maken om jouw recht van een vrije meningsuiting te verdedigen. Tot het bittere einde. Want dat recht geldt uiteraard ook voor jou. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet het recht zou hebben jouw mening, met mijn vrije meningsuiting, als niet relevant af te wijzen. Fijne avond nog.

11 november 2020 om 18:55

Ik ben niet tegen Pvv, ook niet tegen Vvd, ik zeg alleen dat mijn gedrag met elke politieke partij wel gelinked wordt, niet door jou alleen, door meerderen hier. Het moraal is toch simpel, ik Vind, een mening dus, dat als jij geld vraagt van de staat om te overleven, dat je niet zomaar iemand moet ontslaan als voetbalclub zonder dat daar financiã«le noodzaak aan gekoppeld zit

12 november 2020 om 08:20

@constante Konte. Als Groninger Hopp zegt: waarom zou de mens solidair met het bedrijfsleven zijn als het bedrijfsleven geen zak om de mens geeft. En vervolgens zeg jij: Dat het bedrijfsleven geen zak geeft om de mensen, is goedkope Wilderspraat. Dat is een onbedoelde, en ongewilde, insinuatie. Je had namelijk ook kunnen zeggen, klinkklare lariekoek of gelul. Je hebt gekozen om er een term als Wilderspraat van te maken waardoor je er een politieke afkeur tegenaan gooit. Ik snap je politieke verontwaardiging en dat je nergens woordelijk het verwijt plaatst, maar dat is nogal goedkoop. Dit is een voetbalforum en het is nergens voor nodig om hierin een politieke partij erbij te halen of ander politiek beeld. Ik wil trouwens best met jou de discussie aan over bedrijfseconomische risico's in het ontslaan van personeel terwijl er loonoffers zijn, subsidies en onzekere tijden.

Stapt op een goed moment in met Feyenoord en Vitesse voor de boeg...
Met daarna Heracles, Willem2 en Utrecht zal het ook niet beter gaan. Het is niet raar dat Fortuna laag staat enkel schat ik Ado lager in, daar is het echt een puinhoop.

11 november 2020 om 18:33

Ik snap ook niet zo goed waarom Hofland eruit is geknikkerd. De enige potten waar ze echt punten tegen konden halen waren Emmen-uit (2-2) en Zwolle-thuis (2-2). De rest is gewoon minimaal een maatje te groot. Zeker als je bekijkt dat ze Ajax, PSV en AZ (gelijkspel zelfs) al hebben gehad. Ik vind het allemaal een beetje voorbarig. Als ze nou hadden verloren van ADO, Willem II en VVV etc, dan had ik het nog wel gesnapt.

Fortuna speelde niet eens zo onaardig tegen Ajax, er zit dus echt wel enig voetbal in de ploeg. Maar als je tegen Ajax kan laten zien dat je redelijk leuk voetbal kan spelen, moet dit toch ook tegen de mindere clubs lukken? Toegegeven, Ajax speelde niet goed tegen Fortuna. Ik zou het leuk vinden wanneer de kleinre clubs gewoon aanvallend voetbal gaan spelen. RKC kan ook leuk ballen.

11 november 2020 om 18:40

Snap wel waarom je dat leuk vind, want dan loopt ons Ajax over iedereen heen met hoge cijfers. Voetballen tegen Ajax is in de Eredivisie vaak gewoon dodelijk en logisch dat de kleine clubs dit niet doen.

11 november 2020 om 19:10

Het probleem zit wanneer Fortuna Sittard het spel moet maken. Pakweg tegen Ajax, PSV en AZ hoeven ze dat niet, dan voetballen ze leuk mee. Zodra ze het spel zelf moeten maken, bijvoorbeeld tegen een Emmen of PEC hebben ze het ineens moeilijk. Of dat aan de trainer en zijn tactiek of aan het vermogen van de spelers ligt in deze durf ik niet te zeggen.

Vreemd, ik vond Fortuna het onder Hofland goed doen, als ik Utrecht was zou hem ondanks dit ontslag op het lijstje zetten.

11 november 2020 om 17:14

Ik vind het erg vroeg. Ze moeten nog tegen bijna iedereen uit het rechterrijtje.

Mark van Bommel is de ideale man voor Fortuna. Heeft daar gespeeld en kan tenminste voor iets strijden. Ik las dat hij bij Utrecht of Feyenoord zou passen, denk dat beide clubs voor een andere trainer moeten gaan.

11 november 2020 om 17:38

ik vraag mij dat af in een interview gaf hij aan dat PSV aan zijn eisen al niet kon voldoen. Op basis hiervan denk ik dat van Bommel een persoon is waarvan het moet zoals hij het in gedachte heeft. Bij een club als fortuna zullen dingen vaak niet zo geregeld zijn zoals hij wil. Als het hem lukt dit te accepteren zou het mogelijk een goeie optie zijn.

Dit is de klus voor Mark van Bommel! Zijn club Fortuna Sittard handhaven voor de Eredivisie lijkt mij voor hem een mooie klus!!

Of dit degradatie gaat voorkomen!! Kost bergen met geld en levert niks op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger103
Z. FlemmingMiddenvelder103
E. HanssonMiddenvelder102
J. SmeetsMiddenvelder100
S. PolterAanvaller102
Lisandro SemedoAanvaller101
M. SeuntjensMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
2 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren