Jasper Cillessen gaat onder het mes en staat lange tijd aan de kant

Woensdag, 11 november 2020 om 16:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:05

Jasper Cillessen zal enkele maanden niet inzetbaar zijn voor Valencia. De Spaanse topclub maakt woensdagmiddag melding van een operatie bij de doelman. De Oranje-international raakte afgelopen vrijdag geblesseerd op de training en moest zich derhalve afmelden bij het Nederlands elftal.

Cillessen kampt met een quadricepsblessure aan zijn rechterbovenbeen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de ex-keeper van NEC en Ajax schade aan meerdere spiervezels heeft. Indien de Nederlander niet onder het mes zou gaan en/of niet goed zou herstellen, zou een willekeurige krachtsinspanning een volledige spierscheuring betekenen en zou hij mogelijk zelfs een streep door het seizoen kunnen zetten.

Lokale media gaan ervan uit dat Cillessen drie tot vier maanden aan de kant zal staan zodra hij donderdag is geopereerd aan de beschadigde spiervezels. Een natuurlijke herstelperiode moet er vervolgens voor zorgen dat de doelman over een paar maanden weer langzaamaan kan gaan trainen. Cillessen leek afgelopen zondag tegen Real Madrid zijn eerste minuten onder Javi Gracia te mogen maken, maar het noodlot sloeg twee dagen eerder toe en de oefenmeester deed in het met 4-1 gewonnen duel weer als vanouds beroep op Jaume Domènech.

De medische ingreep komt op een vervelend moment voor Cillessen. Bondscoach Frank de Boer zag voorlopig geen reden om de doelman niet op te roepen als hij niet voor Valencia zou keepen, maar in de laatste vier maanden voorafgaand aan het EK zou dit wel een obstakel kunnen zijn. Voor Cillessen, een van de grootverdieners van Valencia, leek een winterse transfer gezien zijn situatie in Mestalla dan ook de enige uitweg, maar in januari zal hij midden in zijn revalidatie zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door dentennisser)

Gelukkig hebben wij net als Duitsland een blik goede keepers de we kunnen opentrekken. Helaas is het blikje kwijt geraakt.

11 november 2020 om 16:29

Mits fit maak je bijlow eerste keeper, Krul 2e voor de ervaring en Drommel, als die zich blijft ontwikkelen, als 3e keeper.

11 november 2020 om 17:08

Ik denk ook dat dit het gaat worden. Misschien Bizot ipv Drommel omdat je natuurlijk ook niet té veel wil veranderen. Cillessen is onze beste keeper, maar je kan niet iemand laten spelen die een seizoen lang niet keept, misschien kan hij mee als 2/3e? Hij kan nu in de winter ook niet verkassen, en tegen de tijd dat hij fit is ligt Valencia waarschijnlijk ook al uit de Copa. Jammer.

11 november 2020 om 17:32

Op basis waarvan zou Bijlow eerste doelman moeten zijn? Hij doet het dit seizoen erg goed hoor, hij laat een goede indruk achter. Maar dit is de eerste keer dat hij eindelijk eens constant draait, de laatste seizoenen was het een grabbelaar. Drommel doet het naar mijn inzien net zo goed, misschien wel beter als je de verdediging daar ziet.

11 november 2020 om 17:56

De laatste seizoenen was het een grabbelaar. Huh? Hebben wij het over dezelfde keeper? Bijlow heeft een fout gemaakt in de Arena op een schot van de Jong en zal her en der vast nog wel eens een schot niet hebben gepakt die Neuer wel had gehad, maar die staat niet bekend om z'n frequente fouten hoor.gewoon een hele stabiele keeper als anderhalf seizoen lang.

11 november 2020 om 17:59

Grabbelaar? Dat foutje tegen Ajax al 2 seizoen terug bedoel je? Ik maak me eerder zorgen om de blessuregevoeligheid van Bijlow. In potentie beste keeper van Nederland. Bij gebrek aan beter laten spelen en zo verder laten ontwikkelen. Betere optie nu dan Bizot en Krul zeker ten opzichte van Krul is Bijlow ook met de bal aan de voet beter

Zuur voor Jasper, maar misschien even goed voor Nederlands elftal. Hij is redelijk, maar overtuigt niet. Zo krijgen keepers als Bijlow, Bizot, etc. meer de kans. Waarschijnlijk onder niveau van Cilessen, maar dat gaan wij dus nu echt beter kunnen inschatten.

11 november 2020 om 15:46

Als je werkelijk denkt dat al die andere keepers beter zullen zijn dan Jasper, snap je het niet helemaal denk ik. Hij heeft de laatste interland periode alleen al bewezen dat ie het best onder de lat is.

11 november 2020 om 15:59

Hoe kan hij bewijzen de beste onder de lat te zijn als niet al zijn concurrenten gespeeld hebben?

11 november 2020 om 16:05

de concurrenten spelen wekelijks in de competitie en laten wekelijks zien (nog) minder te zijn.

11 november 2020 om 16:13

Cillessen staat erin op basis van internationale wedstrijden bij het Nederlands elftal want hij speelt geen wedstrijden buiten dat. Dus geen idee hoe je dat met elkaar kan vergelijken. We weten gewoon niet hoe een Bijlow het zou doen in het Nederlands elftal en daarom kun je onmogelijk stellen dat Cillessen de laatste interlandperiode getoond heeft beter te zijn dan al de rest.

11 november 2020 om 16:15

Hoe kan je als je wel speelt minder laten zien dan iemand die helemaal niet speelt? Krul deed het vorig seizoen bijvoorbeeld prima in de PL terwijl Cillessen op zijn best slecht tot matig speelde in de PD. Dit seizoen speelt hij bij zijn club helemaal niet, dus beoordelen dat anderen die wel spelen minder zijn dan hem is feitelijk nou niet echt heel hard te maken.

11 november 2020 om 16:39

Bijlow is anders in vorm en keept prima in de competitie. Cillessen speelt geeneens.

11 november 2020 om 17:05

Voor een vaste bankzitter in Spanje keept hij aardig in Oranje...

11 november 2020 om 17:35

Hij doet het inderdaad aardig, maar misschien doet Bijlow of een andere doelman het wel beter. Of dat zo is kan gewoon niemand zeggen tot de andere eens een kans heeft gehad.

11 november 2020 om 18:22

Cillessen staat erin op basis van dat wat hij laat zien tijdens interlands en trainingen. Net zoals dat bij de club gaat is natuurlijk de prestatie op trainingen ook doorslaggevend. Daarbij heeft hij laten zien zonder wedstrijdritme ook prima te presteren in het Nederlands Elftal.

11 november 2020 om 18:42

De afgelopen jaren hebben we meermaals andere keepers aan het werk gezien, maar telkens wanneer Cillessen keepte bewees ie toch wel beter te zijn dan de alternatieven, ondanks dat ie weinig speelt bij Valencia.

Hopelijk valt de blessure van Bijlow mee en kan Bizot zijn vorm van vorig seizoen terug te vinden (die hij de afgelopen twee weken gevonden leek te hebben). Paes is ook weer op de weg terug en Krul doet het ook prima bij Norwich. Hoe zit het eigenlijk met die jongen in Duitsland? Flekken heette hij geloof ik?

11 november 2020 om 15:53

Mark Flekken, keeper van SC Freiburg, maar geen idee of hij nog veel speelt eigenlijk. Verwacht echter eerder een jongen als Drommel of zelfs Pasveer (gezien de keuze voor Babel)

11 november 2020 om 16:45

Flekken is geblesseerd, maar zelfs als hij fit is is hij niet de eerste keuze.

Deed het vorig jaar wel leuk toen hij erop stond. Helaas wel weer zijn basisplaats kwijtgeraakt nadat de 1e keep terug was.

Dit lijkt mij dan het moment voor een definitieve wisseling van de wacht. Langdurige blessure en dan ook geen garantie op speeltijd lijkt mij voorlopig einde verhaal. Jammer voor Bijlow dat uitgerekend nu hij geblesseerd is afgehaakt.

Krul zal dan voorlopig tot het EK dan wel de nieuwe eerste doelman gaan worden.

Hopelijk een spoedig herstel voor Cillessen. Alleen hij heeft al veel blessures gehad hoor sinds hij bij Valencia speelt. Daarom kan hij ook niet echt een concurrentiestrijd aan met Jaume Domenech. En keept hij de laatste tijd ook niet veel als die fit was.

Hopelijk hersteld hij goed.
Ik hoop echter dat een Bijlow of een Bizot hun kans gaat pakken bij het Nederlands Elftal.

Bijlow lijkt wel erg blessuregevoelig te zijn. Maar kan ook aan mij liggen?

Verder vind ik Tim Krul een prima lijnkeeper en heb je met hem wel een echte penalty-killer in huis.

Ik neem aan dat Krul op dit moment de Nr1. gaat worden met Bizot als 2e en dan als 3e Bijlow of een andere jonge keeper.

Krul is een goede lijnkeeper, voetballend matig, maar zeker met het EK in je achterhoofd is een penalty killer altijd heel handig om er bij te hebben (hoeft niet perse basisspeler)

Bijlow en Drommel; ik hoop op succes zodat we deze meneer achter ons kunnen laten. Misschien ben ik bevooroordeeld maar als je zo je best doet om jezelf mannelijk neer te zetten en daarbij een arrogante blik op te zetten ten koste van je prestaties dan ben ik er wel klaar mee. Houdoe en bedankt

11 november 2020 om 17:08

Er is geen een keeper beter geweest de afgelopen jaren, en dan kom je met zo’n reactie. Wat boeit het nou hoe hij kijkt, heb je bijvoorbeeld een Berghuis wel eens zien lopen? Die komt niet verder dan de Eredivisie maar loopt er bij alsof ie de CL heeft gelopen, maar zolang hij er 15 in legt zou ik niet klagen als zo iemand bij mijn favoriete team zit. Zo ook met Jasper. Keept gewoon prima in het NL elftal

11 november 2020 om 17:50

Zijn uitstraling is ronduit vervelend in mijn optiek, dat mag worden benoemd denk ik. Verder geen bijzondere keeper, Europese middenmoot mogen we nu wel stellen. Het streven moet daarboven liggen zo simpel is het

11 november 2020 om 18:00

We mogen wel stellen dat uitstraling van ondergeschikt belang is. Dat gezeur steeds over uitstraling.. Met uitstraling alleen hou je nog geen pepernoot tegen.
Net als dat je ook geen doelpunt maakt met uitstraling..

11 november 2020 om 18:04

Ik heb nergens uitstraling als kpi benoemd geloof ik. Ballen tegenhouden deed hij redelijk, het streven is minimaal "goed" kunnen we wel stellen lijkt me

11 november 2020 om 19:52

niet letterlijk nee, maar "maar als je zo je best doet om jezelf mannelijk neer te zetten en daarbij een arrogante blik op te zetten ten koste van je prestaties" is wel de vorm van uitstraling waar je tegen ageer. Dat het geen "wereld' keeper is onderschrijf ik. Maar vooralsnog zie ik ook niet een Bijlow Krul Bizot of Drommel als betere keepers. Maar hoe dan ook, we zullen het het met de huidige keepers moeten doen.

Nou ja, zo'n supergroot probleem is het ook weer niet. Van Cillissen naar Krul of Bijlow is natuurlijk niet zo'n grote terugval. Het is niet dat je in plaats van Oblak ineens Xavier Mous op doel moet zetten ofzo.

“De Spaanse topclub”. Daar wil ik Valencia nou niet echt onder scharen een subtopper hooguit nog. Vervelend voor Jasper hopelijk verloopt zijn herstel spoedig.

Hoe staat het eigenlijk met de blessure van Bijlow. Iemand een idee hoe lang die eruit ligt?

Denk dat Bizot nu zijn kans moet gaan pakken. Komt de laatste 3 wedstrijden weer in vorm en als hij zijn haast bizarre statistieken van vorig seizoen kan halen dan is het bijna een zekerheidje voor De Boer.

Voor Nederland bepaald geen gemis, want ik hoop van harte dat Bijlow nu zijn kans kan grijpen. Wat ben ik fan van die doelman. Echter sneu dat het zo moet. Het zit Cillessen verre van mee. Hopelijk kan hij in de winter of zomer nog een stapje terug doen en nog wat jaartjes keepen. Middenmoot Bundesliga bijvoorbeeld. Mooie competitie en dan zou hij echt wel een aanwinst zijn. Is gewoon een hele solide doelman. Lijkt me ook gewoon een hele vriendelijke gast

Misschien kan De Boer voortaan van der Sar of Scherpen oproepem ter vervanging?

Haalt totaal het niveau niet van Domenech en zal dit ook nooit halen. Alleen spijtig dat ze hem nu in de winter niet bij het huisvuil kunnen zetten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Getafe23-2
14.Valencia20-3
15.Eibar20-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Y. MusahMiddenvelder191
D. WassMiddenvelder191
M. GómezAanvaller175
Manu VallejoAanvaller174
Carlos SolerMiddenvelder166
U. RačićMiddenvelder141
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren