Hofland zet vraagtekens bij ontslag na 8 duels: ‘Vinden meer mensen raar’

Woensdag, 11 november 2020 om

Kevin Hofland is niet langer hoofdtrainer van Fortuna Sittard, dat woensdagochtend per direct een punt zette achter de samenwerking. De Limburgse oefenmeester ziet zijn tussentijdse vertrek bij de hekkensluiter in de Eredivisie echter niet als een persoonlijke nederlaag. "Ik ga door de voordeur weg", zo benadrukt de bij Fortuna vertrokken Hofland.

Hofland kreeg woensdagochtend van clubeigenaar Isitan Gün te horen dat Fortuna op zoek gaat naar een andere oefenmeester. "Ik ben heel verdrietig, het doet me heel pijn dat me geen toekomst gegund is hier", verzucht de ontslagen coach in een reactie aan het Algemeen Dagblad. "Anderzijds kan ik zo’n ontslag heel goed relativeren. Er is niemand dood. Voor mijn gevoel ga ik hier door de voordeur weg" Hofland promoveerde met Fortuna in 2018 naar de Eredivisie en hij wist de club in de afgelopen twee seizoenen te behouden voor het hoogste niveau.

Het besluit van Gün om na acht duels al in te grijpen zorgt voor verbazing bij Hofland, die naar eigen zeggen nog steeds een goede band had met de spelersgroep van Fortuna. "Of dat raar is? Dat vinden meer mensen, ja. Dat klopt. En persoonlijk had ook ik er nog alle vertrouwen in dat we met Fortuna snel weer zouden stijgen op de ranglijst. Want hoe groot is het verschil nou met de bovenkant van het rechterrijtje? Maar goed, ik kan er nu toch niets meer aan veranderen." De Limburgers haalden drie punten uit de eerste acht wedstrijden en de eerste zege moet nog worden geboekt. Het bestuur besloot daarop om in te grijpen, met het wegsturen van Hofland als resultaat.

Fortuna Sittard zet Kevin Hofland per direct op straat

De hekkensluiter in de Eredivisie ontslaat de hoofdtrainer per direct.Lees artikel

Hofland denkt dat zijn uitgesproken karakter wellicht heeft meegespeeld in de besluitvorming van Gün. "Ik zeg waar het op staat, dat klopt. Maar ik weet niet of dat de reden is dat ik nu weg moet. In dat bewuste interview (na de nederlaag tegen FC Groningen haalde Hofland uit naar zijn spelers, red.) liet ik mijn emoties gaan. Puur omdat ik zo baalde van die nederlaag. Misschien dat men dat niet vindt kunnen. Nou prima." Volgens Hofland was er intern weinig ophef over zijn woede-uitbarsting na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen. "Wat vaststaat: mijn spelers begrepen mijn woede wél. Ze waren zelf net zo boos."

Volgens Hofland zijn de emoties tegenwoordig beter te beheersen dan in de begindagen van zijn trainersloopbaan. "Maar dat betekent niet dat ik nooit eens een discussie had met iemand. Ook met de leiding, ja. Ik vind dat het ook moet kunnen, het af en toe met elkaar oneens zijn. Ik voer zo’n discussie altijd openlijk, met wie het ook is. Maar nogmaals: of ik daarop ben afgerekend, weet ik niet", aldus de voormalig PSV-verdediger, die hoopt op een nieuwe kans in het betaald voetbal. "Ik wil dolgraag snel weer aan de slag. Ik heb immers niet voor niets mijn papieren behaald."


Poll

Fortuna Sittard had Kevin Hofland meer tijd moeten gunnen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door desteek77)

Ik weet t niet zo. Vind dat ie gelijk heb dat alles heel close is en nog maar paar wedstrijden gespeeld en corona geen aanhang. Helemaal voor clubs onderin lastig.

Gepromoveerd, 2 seizoenen Fortuna in de eredivisie gehouden en dan na 8 potjes de laan uit worden gestuurd. Als hij bij wijze van spreke twee potjes wint dan staat hij zowat in het linkerrijtje.

11 november 2020 om 13:35

En dat je in die 8 wedstrijden ook al PSV en Ajax hebt gehad. Tja, hoeveel punten hadden ze verwacht te hebben.

11 november 2020 om 14:29

en AZ waartegen ze nota bene een punt gepakt hebben (niet alleen de verdienste van Fortuna, maar toch).

Ik vind het ook maar raar, je kunt van dit elftal echt niet verwachten dat ze op Een plek eindigen waar je niet tegen degradatie hoeft te vechten. Fortuna deed het gewoon goed voor haar mogelijkheden.

11 november 2020 om 15:18

Goed doe je het als je doelsteling wordt behaald; een plek boven de streep. Met het voetbal van nu een utopie. Ja Kevin is bedankt voor zijn inzet maar vooral het povere spelersmateriaal laat hem in de steek los van dat Ninaj nog steeds speelt die echt al 2 seizoenen te dramatisch voor woorden is en dat ie Koselev eruit haalt

11 november 2020 om 16:18

Hoezo is dat een utopie? Check gewoon even de feiten. Fortuna staat drie punten achter de gedroomde plek 13/14. Met nog 26 duels te gaan. Slaat toch nergens op dan? Utopie? Welnee. Elke ploeg maakt fases door en als je het voetbal een beetje hebt gevolgd weet je dat als straks de punten komen, ik zou zeggen: gezien het programma van al die topploegen die ze gehad hebben zit dat wel goed, er weer een flow ontstaat. Geen enkele ploeg ooit heeft een geheel seizoen compleet ruk gespeeld of een hele competitie lang alleen maar alles verloren.

Nee, hetgeen hier vooral dwars zit is het gebrek aan realiteitszin bij Fortunafans en die aandeelhouder. En het gebrek aan ruggegraat door toe te geven aan emotiemanagement.

Kevin Hofland heeft de promotie mogelijk gemaakt en heetf ze ondanks alles twee jaar in de eredivisie gehouden. Om hem dan zo af te serveren na acht (8) duels, dat is gewoon triest. En als je denkt dat een andere trainer opeens wel geweldige voetbal gaat laten zien, dan vergis je je mooi. Want dan zijn het echt dezelfde voetballers die er staan. En van Ninaj maak je niet opeens Jaap Stam.

Best sneu eigenlijk als je bedenkt dat hij er voor heeft gezorgd dat Fortuna nu al twee seizoenen op rij Eredivisie speelt. 3 punten uit 8 wedstrijden is niet veel, maar hebben al wel Ajax en PSV gehad. Ook met Twente en Heerenveen twee ploegen in goede vorm en pakten een punt tegen AZ. Door in de beker. Vond ze tegen Groningen niet eens heel verkeerd spelen maar je zag dat ze gewoon minder kwaliteit hebben. Dat laatste is het probleem bij Fortuna, de selectie is (zeker vergeleken met de concurrentie en afgelopen seizoenen) vrij matig.

11 november 2020 om 13:08

Ja maar wat als je die wedstrijden tegen Twente, Heerenveen, Groningen, Emmen en Zwolle gewoon wel de punten pakt? Dan ben je zelf de ploeg in vorm, dan sta je zelf linkerrijtje. Feit is gewoon dat het niet gebeurt is en daarvoor is de trainer verantwoordelijk.

11 november 2020 om 13:19

Ik vind het veel te overhaast. Ze hebben zes ploegen getroffen die simpelweg beter zijn. (Ajax, PSV, AZ, Heerenveen, Groningen en nu ook Twente). Dan had je tegen Emmen en Zwolle even wat meer geluk moeten hebben, wat helaas voor Hofland niet het geval was. Maar om hem daar nu voor weg te sturen? Fortuna is met dit materiaal gewoon een degradatie kandidaat, wie er ook voor de groep staat.

Schandalig hoe ze met deze clubman omgaan. Gewoon schandalig. Hij promoveert met een club die eigenlijk op het punt stond om opgedoekt te worden naar de eredivisie. Een knappere prestatie dan met Ajax kampioen worden als je het mij vraagt. Vervolgens boven verwachting weten te handhaven in seizoen 2018-2019. Nu na 8 wedstrijden Ajax, Psv, AZ, Heerenveen, Twente, Groningen (6 van de top 8) hem de laan uitsturen getuigt van disrespect. Slaat helemaal nergens op dit.

11 november 2020 om 13:10

Hofland zijn promotie word er vaak bijgehaald maar hij moest alleen de trekker overhalen. Sunday Oliseh heeft fortuna het grootste gedeelte laten winnen. Toen begon hij kut te doen en is ie de laan uitgestuurd. Hofland heeft het daarna overgenomen, rechtgetrokken en is daarna blijven zitten. Begrijp me niet verkeerd, ben altijd voor Hofland geweest, maar het voetbal was 90% van de tijd niet om aan te gluren.

11 november 2020 om 13:24

Mee eens, maar in mijn bescheiden optiek is de Eredivisie al geweldig voor Fortuna. Als je dan hoort dat ze de ambitie hebben om in het rechter rijtje te eindigen, dan denk ik: Nee, dit is toch een club die tevreden moet zijn met handhaving. Hij heeft dit seizoen toch geen eerlijke kans gekregen (kijkend naar het programma)?
Ik denk dat er al langer iemand in beeld is en dat de stand in de competitie handig uitkomt om hem de laan uit te sturen.

11 november 2020 om 13:54

Precies. Hij strijkt alle eer op van Oliseh... Toen Oliseh weg werd gestuurd hoorde je Hofland ook niet. Solidariteit was ver te zoeken.

11 november 2020 om 15:33

Misschien moet je je eens verdiepen in het Oliseh verhaal, hele enge meneer gebleken

11 november 2020 om 16:24

@DeSteek77 Zo groot is de ambitie niet om in het rechter rijtje te eindigen. Hoef je niets voor te doen.

11 november 2020 om 17:18

@ Nico
Haha, bedoelde het linker rijtje uiteraard.

11 november 2020 om 17:42

Kan kloppen maar met de eer van een ander voor de camera gaan staan is niet eng?? Waar haalt o.a. Hofland het vandaan dat hij (zij) Fortuna kampioen hebben gemaakt??? Oliseh eng...Hofland geen haar beter.

11 november 2020 om 13:14

Fortuna was het jaar voor het promoveren al gered. Hofland heeft samen met Claudio Braga de resultaten van Sunday Oliseh kunnen doorzetten, en ook de eerste helft van het daarop volgende jaar was prima. Sinds de uitwedstrijd tegen Feyenoord in 2018 is het echter huilen met de pet op. Als Fortunees ben ik het eens met het ontslag van Hofland.

Van de 8 wedstrijden Verloren van; Psv Ajax Twente Heerenveen Groningen Gelijk tegen Az Pec Emmen. Zo slecht is dat ook weer niet.

11 november 2020 om 14:40

Tegen vrijwel alle tegenstanders sinds 2019 is het veldspel echt ellende. Waar er vorig seizoen (natuurlijk ook mede door de steun van publiek) in thuiswedstrijden nog wel wat vechtlust los kwam is er dit seizoen helemaal niets om van te genieten. Er zit totaal geen stijgende lijn in daar de selectie echt over meer kwaliteit beschikt dan vorig seizoen.

Heel bijzonder dit. Zag dat die voorzitter ook een tijdje bij Galatasaray heeft gewerkt, misschien dat hij het normaal vindt om trainers bij het minste of geringste te ontslaan? Dat is dan soort landen natuurlijk wel wat meer gebruikelijk dan bij ons.

11 november 2020 om 13:20

Fortuna Sittard heeft in heel 2020 pas 1 competitie wedstrijd gewonnen (tegen Heerenveen). Het spel is al sinds 2018 niet meer om aan te zien. Gün maakt de juiste beslissing.

11 november 2020 om 13:55

Haha ze spelen sindsdien pas in de eredivisie, ik heb genoeg goede wedstrijden gezien. Kan me herinneren dat ze ook een keer in de Kuip gewonnen hebben in 2018, was een prima wedstrijd

11 november 2020 om 14:18

Oeps, ik bedoelde eigenlijk dat het goede voetbal ophield in 2018, vanaf 2019 was het ruk. De wedstrijd tegen Feyenoord was eigenlijk zo'n beetje de laatste wedstrijd dat het goed ging. (tevens ook de laatste gewonnen uitwedstrijd!)

Helemaal eens. 8 wedstrijden. Vier wedstrijden tegen teams uit de top zes, allemaal verloren, waar niets raars aan is. En dat je van de overige vier drie gelijkspeelt is ook best te billijken voor een club als Fortuna. Die Guen is een slapzak eerste klas, iemand zo te behandelen. Hofland had wel wat meer krediet verdiend. Enige jammere vind ik diens typisch politiek correcte voetballersreactie. "of dat raar is? Dat vinden meer mensen, ja. Dat klopt." Nee, zeg gewoon: 'natuurlijk is dat raar. Hoe kun je nu na acht wedstrijden al concluderen dat de huidige situatie uitzichtloos is?' Ga gewoon voor je mening staan, draag hem uit en haal er niet bij wat 'meer mensen' vinden.

Niet verwijtend bedoeld fortuna fans maar ze doen nu net ons hier in Kerkrade na in de ed. Paniekbeslissingen maken ... er is nog helemaal geen concreet gevaar naar mijn idee. Welke trainer kan wel dit fortuna aan de praat krijgen volgens jullie

11 november 2020 om 14:38

Dit is geen paniekerig besluit. Dit zat er al lange tijd aan te komen. Het voetbal is al ruim 1.5 jaar dramatisch slecht en inspiratie loos. Met. Deze selectie moet je niet in gevaar hoeven komen!

11 november 2020 om 15:44

@bmg: welke paniekbeslissingen heb je het over, het ontslag? 1 overwinning dit jaar; wat zou je zelf doen?

Al een Fortuna fan is deze beslissing totaal geen verrassing. Dit zie ik al een jaar aankomen. Wat wij zien als supporters, is doorgaans een elftal zonder idee, zelfvertrouwen en duidelijke lijn. Tov vorig seizoen staat er een betere selectie, echter al het resultaat blijft uit. Met wat meer geluk had er van Emmen gewonnen geworden en wellicht een puntje tegen PSV in gezeten. Is echter niet gebeurd, dan is de technische staf verantwoordelijk. Het voetbal lijkt echt nergens op de laatste tijd. Vraag me alleen af wie de beoogde opvolger wordt; herkansing voor vBommel als trainer?

11 november 2020 om 15:40

Ik zie vooral goede spelers weggaan en er minder kwaliteit voor terugkomen, Cantwell (gehuurd van Norwich), Ciss, Diemers, Dammers, Novakovich, Stokkers, dat is middenmoot eredivisie. Wat er nu staat is om te huilen; Flemming, Hansson en Polter is niet meer dan KKD materiaal. De trainer is verantwoordelijk maar laten we vooral kijken naar wat er op het veld staat

11 november 2020 om 15:58

Cantwell was gehuurd en was onhoudbaar. Die zou een versterking zijn voor elke Nederlandse club op Ajax na. Ciss was lomp en liep soms gelukkig tegen een bal aan. Die man verkopen voor één miljoen is een wonder. Diemers wordt gemist en Novakovich was ook gehuurd. Stokkers is KKD niveau, maar Seuntjens is dat absoluut niet! Als die zijn ritme weer heeft is dat voor rechterrijtje eredivisie een geweldige speler. Flemming is momenteel de beste aanvaller. Die jongen heeft echt wel potentie. Van Polter en Hansson had ik meer verwacht. Maar jouw beschrijving klopt voor het overgrote deel gewoon niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger103
Z. FlemmingMiddenvelder103
E. HanssonMiddenvelder102
J. SmeetsMiddenvelder100
S. PolterAanvaller102
Lisandro SemedoAanvaller101
M. SeuntjensMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
2 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren