Marc Overmars stelde Martin Jol teleur: ‘Waarom wil jij die gasten hebben?’

Woensdag, 11 november 2020 om 10:11Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:12

FC Twente doet het dit seizoen uitstekend in de Eredivisie. Mede dankzij drie zeges in de laatste vier competitieduels, waaronder een 2-4 overwinning op ADO Den Haag afgelopen zaterdag, is het team van Ron Jans na acht wedstrijden op een vijfde plaats terug te vinden. Koplopers Ajax en Vitesse hebben maar vier punten meer. Met acht doelpunten en vier assists is Ajax-huurling Danilo niet alleen de MVP van de Enschedeërs maar van heel de Eredivisie en dat bleef ook bij het televisieprogramma Voetbalpraat van FOX Sports niet onopgemerkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door fctexper)

Het verschil is natuurlijk wel dat Danilo op zijn 21e doorbreekt, om het zo maar te noemen, bij FC Twente, waar Lassina Traore op zijn 19e moet meedraaien in Ajax 1 op zo ongeveer de moeilijkste positie in het elftal. Bij Jong Ajax vond ik Traore een stuk sterker dan Danilo eerlijk gezegd. Je zag in ieder geval meer potentie. En voor iemand met zijn fysiek vind ik dat hij al best aardig die stap kan maken om in de kleine ruimte te spelen in een hoog tempo. Ik denk voor nu dat beide spelers niet echt Ajax 1-materiaal zijn. Heb het ook al eerder gezegd: Danilo zal nog wel een paar stappen moeten zetten om in aanmerking te komen voor Ajax 1. Vooral ook omdat hij 'al' 21 is en nu pas laat zien op Eredivisieniveau mee te kunnen. Misschien geen slecht idee hem nog een jaar aan Twente te verhuren als daar de nodige spelers blijven. Mochten zij dit niveau doortrekken en Europees spelen is dat ook top voor zon jongen.

10 november 2020 om 23:52

Ik denkt dat Ajax na dit seizoen Danilo gewoon voor een hoop geld gaat verkopen. Is geen speler die het bij Ajax gaat maken en ze zullen al lang en breed hebben gezien dat het geen ajaxmateriaal is. Anders hadden ze hem ook niet maar Enschede gestuurd. Danilo is spits en teven Braziliaan wat doorgaans wel een extratje in het laatje brengt. Als hij dan ook nog 20+ aan doelpunten achter zijn naam heeft staan dan denk ik dat er best een rijtje clubs zou zijn in bijvoorbeeld Frankrijk die hem willen overnemen. Dat gezegd te hebben denk ik dat het dan ook het laatste jaar van Danilo in de eredivisie zal zijn.

11 november 2020 om 07:26

Laten we hopen want Twente krijgt een percentage van de transfersom.

11 november 2020 om 10:37

Jopie,

Ik denk persoonlijk dat Twente meer heeft aan een scorende spits dan aan een beetje geld. Als je goede spelers op het veld hebt lopen dan kun je je vizier vooruit richten.

11 november 2020 om 10:48

@elninoo,

Weet dat R. de Boer ook aan Twente is verhuurd toentertijd... het wil niet altijd zeggen dat je als Ajax zijnde verder geen toekomstplannen met iemand hebt als je hem verhuurd. Noa Lang hetzelfde verhaal, de intentie was om hem te laten rijpen en een betere speler te laten worden en dan terug naar Ajax. Dat het bij Lang niet is gebeurd, wil niks zeggen over de intentie van verhuur.

11 november 2020 om 10:51

Ik begrijp niet zo goed waarom je dit benoemd Elninoo, aangezien Danilo eigendom is van Ajax. Twente heeft niks over Danilo te zeggen. Dus dan is het juist mooi voor Twente, wanneer Ajax hem na dit seizoen verkoopt en Twente zodoende wat geld binnenkrijgt.

11 november 2020 om 11:33

Jopie, Als hij er 20 maakt en je kun t kiezen om hem nog een jaar te behouden of een klein bedrag te vangen dan mag ik ervan uitgaan dat Twente voor de eerste optie zou kiezen. Persoonlijk zou ik het sportieve altijd boven het financieel verkiezen. Nu weet ik dat de financiã«le kant van FC Twente er niet al te florissant uitziet. Maar als je er een spits hebt rondlopen die er 20 in schiet dan zou ik er alles aan proberen te doen die te behouden. Een paar maanden geleden las ik hier op topics dat Twente fans klaagden over het feit dat er geen scouting was, geen geld voor aankopen en er een aantal huurlingen werden aangetrokken. Het moest volgens die jongens maar blijken of Twente met dit materiaal in de Eredivisie kon blijven. Vandaag de dag staat de club op een prachtige 5e plaats in de Eredivisie en dat is natuurlijk niet voor niets. Het zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal als Twente (en niet alleen Twente maar ook Feyenoord, AZ en Utrecht) naar boven kunnen klimmen en de eredivisie een boost kunnen geven. En dat gebeurt momenteel mede doordat er een huurling van Ajax al 8 doelpunten en 4 assist heeft kunnen leveren. Maar de Eredivisie heeft gewoon een Sterk Ajax, Feyenoord, Psv, AZ, Utrecht en Twente nodig om een goede competitie te worden. En dan kun je als Ajax zijnde denken aan de centen die zon jongen als Danilo opbrengt of je denkt aan het algehele niveau van de competitie. En ik denk dat Ajax momenteel meer aan dat laatste heeft dan aan het eerste. Ajax had jongens als Bande en Eckelenkamp bijvoorbeeld ook best aan Twente kunnen verhuren of een andere club. Voor het algehele niveau van de Eredivisie is dat prima en voor de progressie van die jongens ook.

11 november 2020 om 11:40

Ajaxwestham

Het muntje kan natuurlijk twee kanten opvallen maar ik zie Danilo bij Ajax niet meer doorbreken. Refereren aan Ronald de boer is leuk maar dat is inmiddels een jaar of 30? 25? Geleden? We hebben inderdaad allemaal bij Noa Lang gezien dat hij zonder pardon aan Brugge werd verkocht. Ik vermoed eenzelfde scenario bij Danilo omdat dat niet echt het type spits is dat bij Ajax rendeert.

11 november 2020 om 15:43

We hebben later ook nog Vertongen (rkc) en Blind (groningen) gehad en die zijn wel succesvol teruggekeerd en nog niet zo heel lang geleden. Kan dus wel hoor.

11 november 2020 om 16:03

Puistje, Ik zeg ook nergens dat het niet kan. Ik zeg alleen dat ik het vermoeden heb dat Ajax Danilo gaat verkopen na dit seizoen. En dat vermoede heb ik mede door de prestaties van Danilo bij Ajax tot op heden. Maar ik laat mij graag verrassen. Ondanks dat ik Spartaan ben..

11 november 2020 om 17:17

Heel blij met Danilo en zou hem inderdaad ook graag langer behouden, maar zie geen reden voor Ajax om hem volgend jaar nog een jaar aan ons te verhuren.

11 november 2020 om 18:19

@ajaxwestham, Ronald de Boer is nooit verhuurd geweest aan Fc Twente, maar is zelfs verkocht aan Fc Twente maar werd zo goed dat ajax hem teruggekocht heeft tot ergenis van alle twente supporters, in dat jaar had Twente zeker een gooi kunnen doen naar een top klassering, In de zomer van 1991 verkocht Ajax De Boer aan FC Twente. Hier speelde hij in zijn eerste jaar 33 wedstrijden en maakte hij elf goals. De Boer kwam hier regelmatig als rechtshalf uit. Zijn tweede seizoen in Enschedese dienst begon hij met elf goals in zestien duels, waarop Ajax hem terughaalde. bron Wikipedia en ikzelf

Heeft zn trots Jol dus toch weer dwars gezeten. Ipv Overmars ervan te overtuigen die spelers naar ado te sturen kiest hij ervoor om zn middelvinger op te steken. En hij moet ado uit de crisis halen.. nou succes ermee.

11 november 2020 om 01:18

Leuk dat je dit klakkeloos voor waar aanneemt. Nota bene van Valentijn...Ik heb nieuws voor je: Cerny is vorig jaar nog door Utrecht overgenomen. Dit verhaal en die dikke middelvinger kunnen zo bij Gtst

11 november 2020 om 07:40

Echt hoor, de plank wordt redelijk misgeslagen.. “die gasten” zou hij gezegd hebben, zou Valentijn nou niet weten dat Overmars niets over Cerny te zeggen heeft?

11 november 2020 om 19:33

Ik doelde meer op het gedrag van Jol dan het stukje over die spelers. Wat er ook exact van waar is wat er geschreven wordt, dit zou wel echt typisch Jol zijn en past volledig bij het beeld wat er over hem bestaat dus ik zou er niet gek van opkijken als er een kern van waarheid in zit. Of het nou om Cerny of enig andere speler gaat doet er niet veel toe.

Die Driessen zat natuurlijk bij het telefoongesprek. En als die er niet bij was, dan heeft Marc hem natuurlijk direct gebeld na het gesprek met Martin Jol. “Hey Valentijn, moet je nou eens horen joh...” hij weet alles, 100% betrouwbaar hoor. Totaal niet voor de clicks of kijkcijfers.

11 november 2020 om 00:59

Hij weet zelfs dat Jol naar Overmars gebeld heeft voor Danilo én Cerny, terwijl Jol voor Cerny echt naar Utrecht heeft moeten bellen

Haha terecht ook. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan Jol. Puur omdat hij er zo weinig van bakte dat Cruijff wel moest ingrijpen, de Fluwelen Revolutie kwam, Ajax weer toptalent opleidde wat resulteerde in bijna 2 Europacup finales. Jol had absoluut niets te zoeken bij een club met eigen filosofie en historie als Ajax. Ik ergerde me keer op keer alleen al aan dat verschrikkelijke trainingspakkie langs de zijlijn. Het enige dat overeenkwam met Ajax was de arrogantie. Bij Jol was dat alleen nergens op gebaseerd.

11 november 2020 om 05:53

Toch behaalde Jol een stuk meer punten dan dat FdB er ooit haalde in een seizoen. Hij had alleen de pech dat hij er geen kampioen mee werd

11 november 2020 om 06:42

Het voetbal met Suárez, Siem de Jong en Pantelic vond ik zelf best leuk om naar te kijken. Veel gezeur opgeleverd dat het geen Ajax voetbal was maar dat jaar werden er echt veel doelpunten gemaakt.

11 november 2020 om 10:55

Je bedoeld: alle ballen op Luis! Die was zo kneitergoed dat ie iedere tegenstander eigenhandig sloopte, de rest was opvulling. Ook 'applausje' Pantelic en Siempie, die beide vooral profiteerden van Suarez.

11 november 2020 om 16:35

Daar doe je dat elftal toch wat te kort vind ik. Ik heb van het voetbal van Martin Jol erg genoten met Pantelic in de spits, de jaren na Jol waren een stuk minder aantrekkelijk tot het niveau dat ik wedstrijden niet eens meer keek zo saai.

11 november 2020 om 07:37

Beetje scorebordjournalistiek dit. Jol behaalde 80+ punten en zijn ploeg maakte in een seizoen meer dan 100 doelpunten, maar werd tweede. Dat hij tweede werd is blijven hangen, maar dat seizoen was afgezien daarvan prima. Met veel minder mogelijkheden en materiaal dan tegenwoordig.

11 november 2020 om 08:00

Jol had netzoveel mogelijkheden als nu. Elke speler die hij wilde kwam. Hij had in Suarez een spits die de eredivisie al ontgroeid was. Vertonghen en Eriksen zaten ook al bij Ajax. Vervolgens verloochend hij alles en wordt gewoon niet eerste. Seizoen erop kreeg hij er zelfs El hamdaoui bij en het voetbal werd alleen maar slechter en slechter, met als hoogtepunt een El hamdaoui die meent het wel ff aan Suarez te kunnen uitleggen. Periode jol was de laatste stuiptrekking die Ajax echt naar de afgrond dreef. Voor de duidelijkheid. De eerste periode onder de Boer was een wereld prestatie dat hij nog kampioen werd. Alle punten waren namelijk al door jol verspeelt de eerste helft van het seizoen. Dat lijkt iedereen ook telkens te vergeten als ze naar het puntenaantal van Frank wijzen.

11 november 2020 om 08:47

@ninjakai, men is ook vergeten dat het voetbal onder De Boer de eerste twee seizoenen best leuk was om naar te kijken. Daarnaast kwam De Boer toen Ajax behoorlijk achter stond op punten en toch heeft hij Ajax kampioen gemaakt. De eerste wedstrijd was tegen Milan en ik gaf van tevoren geen cent voor een overwinning van Ajax. Maar Ajax won met 0-2.

11 november 2020 om 09:24

Dat vind ik echt te makkelijk. Eriksen was een broekie van 18 en Verthonghen ook lang nog niet de Verthonghen zoals wij hem later hebben leren kennen. Die selectie van Jol zat vol met typische middelmaat in die jaren. Oleguer, Kappelhof, Lukoki, Enoh, De Zeeuw, Tainio, Mido, etc. Daarnaast vind ik het ook wel erg makkelijk om te roepen dat hij elke speler kreeg die hij wilde. Er was geen budget waardoor hij uitkwam bij Atouba en Tainio. Als hij het huidige budget had gehad had hij destijds ook vast andere spelers erbij gehaald. Zijn grootste aankopen waren De Zeeuw voor 8 miljoen en Lodeiro voor 4.

11 november 2020 om 11:01

Wat bizar was in die tijd was de totale onbalans binnen de spelersgroep in kwaliteit. Atouba vs. Suarez. Zijn successeizoen was wel leuk om te zien maar alle ogen waren iedere wedstrijd gericht op Suarez, voor de rest kon niemand er wat van.

Cerny is eigendom van FC Utrecht

Het is toch werkelijk wel heel genant als je als journalist zo stellig iets brengt en dan niet weet dat Cerny helemaal geen eigendom van Ajax meer is. Ik vond het eerst nog wel wat hebben dat Driessen een beetje provoceert, maar nu begin ik ook zwaar af te haken

11 november 2020 om 08:49

@Bobiku, het is niet alleen jegens Ajax dat Driessen zo provoceert. Ook over andere clubs vertelt hij soms de grootste onzin. En altijd met stelligheid.

Zo wie zo is een club als Twente een stuk stabieler dan ADO de laatste jaren. Een jong talent kan zich beter ontwikkelen in een rustige omgeving , met de juiste mensen om zich heen. Ado is de laatste jaren meer in het nieuws om onrust op bestuursniveau dan om hun prestaties op het veld.

11 november 2020 om 10:57

Twente is een mooie club maar om ze nou de laatste jaren stabiel te noemen? Beide clubs zijn veel in het nieuws geweest door niet-voetbalgerelateerde onderwerpen. De keuzes van Twente pakken dit jaar gewoon erg goed uit.

11 november 2020 om 13:33

Daar heb je wel gelijk in , maar bij Twente pakken ze wel de koe bij de hoorns. Ze proberen het sneller en goed op te lossen, er straalt meer rust uit dan bij Ado

11 november 2020 om 14:00

Bij FCT is het pas sinds het aanstellen van Streuer en Jans rustiger. Daarvoor is het jarenlang een puinhoop geweest. Het oplossen van problemen is in die jaren ook niet echt gelukt

Klopt niet helemaal wat Valentijn zegt:
https://www.twentefans.nl/nieuws/hoofdnieuws/309075/kenners-in-vi-fc-twente-gaat-eindigen-tussen-9e-en-14e-plek

Daar zie je toch Valentijn de 9de plek verwachtte, niet de 5de... Heb de video niet gekeken om te zien wat ie zei over streuer.

Jammer dat het iedere keer (alleen) over de huurlingen van Twentr gaat. Las afgelopen week een artikel (volgens mij vd Volkskrant) waarin stond dat Twente met 44% het best wordt vertegenwoordigd in de eredivisie door spelers uit eigen jeugd. Bosch, Romoratoe, Oosterwolde, Drommel en Brama.

Goed bezig driessen, en dat is dan "de" wereldjournalist, hij weet niet eens dat cerny niet meer van ajax is.

Tja, voor die spelers is het ook beter om bij de subtop van Nederland te spelen dan bij een degradatie kandidaat. Buiten dat oogpunt is het heel interessant wat Ajax gaat doen aan het einde van het seizoen. Stel dat Danillo en Traore zo door gaan zal Danillo rond de 20 goals zitten en Traore rond de 15. Dan kan je natuurlijk niet verkopen dat Danillo niet eens de kans krijgt om het te laten zien in de voorbereiding bijvoorbeeld. Al zie ik in beide niet echt een spits die Ajax nodig heeft, zoals Tadic dat wel is. Maar vind wel dat Danillo meer potentie heeft dan Traore en dat hij ook bij Ajax zijn goals zal maken.

Twente is natuurlijk een veel betere keuze dan Ado. Achteraf lekker makkelijk lullen natuurlijk, maar je weet met Jans aan het roer dat de intentie is om aanvallend voetbal te spelen. Daar kunnen jonge huurlingen goed uit de verf komen. Dat lijkt mij de reden om voor Twente te kiezen. ADO speelt natuurlijk al jaren heel ander voetbal, ook voetbal wat totaal niet bij Ajax past. Dus heeft het inderdaad zeer weinig zin om spelers daar op huurbasis te laten spelen. Twente heeft in het verleden vaker huurlingen van Ajax gehad, zelfde als Groningen en Heerenveen.

11 november 2020 om 18:23

Ja,

Maar de spelers zelf wouden ook graag naar Fc Twente,
logisch natuurlijk, kijk alleen al naar de status van de club het stadion de ambiance,
tis gewoon doodzonde dat er nu geen publiek zit in de anders kolkende Grolschveste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

45 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Neres sprak veel met Ten Hag: ‘Niet bij voorbaat de nummer twaalf’

David Neres speelde afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur voor het eerst een volledige wedstrijd in dienst van Ajax sinds 21 maart (Ajax – ADO Den Haag). De Braziliaanse buitenspeler moest de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren