Daryl Janmaat staat met ‘proefperiode’ voor terugkeer in Eredivisie

Dinsdag, 10 november 2020 om

Daryl Janmaat gaat zich komende vrijdag bij ADO Den Haag melden, zo weet Feyenoord Transfermarkt te melden. De 31-jarige vleugelverdediger zit zonder club, nadat hij vorige maand zijn contract bij Watford besloot in te leveren. Bij ADO krijgt Janmaat de kans om voorlopig mee te trainen en als hij fit genoeg bevonden wordt, ligt er voor hem een contract klaar in de Hofstad.

Watford maakte een maand geleden wereldkundig dat Janmaat per direct zou vertrekken, ondanks dat zijn contract nog tot het einde van het seizoen doorliep. Daarna was het relatief stil rond de 34-voudig Oranje-international, die het afgelopen jaar met een knieblessure kampte. Zijn naam werd in de tussentijd wel gelinkt aan Feyenoord, maar een terugkeer in Rotterdam is niet aan de orde geweest. Janmaat lijkt nu dus wél te gaan terugkeren bij ADO, waar hij eerder tussen 2004 en 2008 actief was, zijn debuut in het betaald voetbal maakte, 27 wedstrijden in de hoofdmacht speelde en een transfer naar sc Heerenveen verdiende.

Janmaat staat komende vrijdag voor het eerst op het trainingsveld bij ADO. Als hij fit genoeg bevonden wordt en ‘alles bevalt’, ligt er daadwerkelijk een contract klaar voor hem in Den Haag. Het zou betekenen dat Janmaat na ruim zes jaar terugkeert in de Eredivisie, die hij in 2014 verliet door Feyenoord te verruilen voor Newcastle United. Hij maakte in de zomer van 2016 de overstap van the Magpies naar Watford, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. Janmaat speelde de afgelopen jaren 145 wedstrijden in de Premier League.

In het programma Peptalk van Ziggo Sport zinspeelde Janmaat maandagavond al op een terugkeer op de Nederlandse velden. “Ik heb geen haast, wil me goed oriënteren. Ik weet dat ik, zeker voor elke Nederlandse club, een meerwaarde kan zijn”, gaf de vleugelverdediger te kennen. “Ik zit nu bij mijn familie en het lijkt me fantastisch om in de buurt van huis te spelen, maar dan moet er ook een optie komen. Iets wat ik echt wil. Er zijn niet heel veel clubs in Nederland waar ik zelf heen wil, ik ben wel kritisch.”

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, liet eerder al weten dat de komst van Janmaat niet aan de orde was. “Dat snap ik ook heel goed. Ik heb in het verleden een aantal keren aangegeven dat ik ervoor open stond. Op een gegeven moment moet je verder. Ik ga ook niet slijmen. Dan moet het ook van beide kanten komen. Ze hebben daar twee jonge jongens lopen, dan is het niet het moment en heb ik daar gewoon een heel mooie tijd gehad en herinnering aan overgehouden.”

Bizarre update van Maradona: 'Diego was met ons aan het dansen'
Meer video's

Poll

Snap jij de keuze van Daryl Janmaat voor ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door medellin)

Willem 2, hebben jullie geen back nodig?

10 november 2020 om 07:14

Zowat elke Eredivisie club kan nog wel een back erbij hebben van het niveau Janmaat. Ajax had voor hem moeten sinds het vertrek van Dest (mazraoui valt ook tegen).

10 november 2020 om 07:39

Hoezo Ajax? Die hebben Klaiber als backup. En Klaiber is jonger, minder blessuregevoelig en denk op dit moment ook gewoon beter. En Mazraoui valt tegen? Ik vind hem juist heel goed de laatste tijd. Zondag was hij ook 1 van de beteren. Beetje rare reactie al met al

10 november 2020 om 08:57

Ajax en PSV hebben op het moment beter of minstens het zelfde niveau. Maar een Klaiber vind ik niet echt geweldig verder daar had je beter hem kunnen zetten. En is nooit blessure gevoelig geweest. Helaas alleen de afgelopen periode maar verder amper tot nooit.

10 november 2020 om 08:58

Altijd Ajax schreeuwen voor aandacht blijft werken.

10 november 2020 om 09:23

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet van had gehaald als PSV hem.had gehaald. Ik ken zijn niveau niet maar hij deed het in Oranje altijd zeer verdienstelijk als hij hoog op het veld kon spelen. Nu Teze centraal staat heeft PSV op rechtsback alleen Dumfries. En we spelen door wat corona gevallen de afgelopen weken met Hendrix en Mauro achterin. Ondanks dat ik nog liever Sambo bij het eerste zie komen had ik Janmaat als backup niet erg gevonden

10 november 2020 om 09:46

Het niveau janmaat 2014 ja, maar z'n laatste echte interland zijn alweer van 2017. Is een speler waar de slijtage helaas fors z'n sporen heeft nagelaten. Voor subtop een prima op tie voor top 3 overbodig of als reserve.

10 november 2020 om 08:28

@marcodouglas, Eigenlijk niet we hebben voldoende backs probleem is alleen dat op rechts beide rechtsbacks een hamstring blessure hadden de eerste 5 wedstrijden van het seizoen waardoor we wat hebben moeten schuiven. 1 is nu al 3 wedstrijden terug de ander zal na de interland periode aansluiten.

Probleem is alleen dat ook Janmaat niet direct inzetbaar is en om nou 3 eredivisiewaardige rechtsbacks in een team te hebben dat met zo'n 11mln (dit jaar zelfs maar 7mln) moet doen is gewoon onverstandig. Weet zeker dat een fitte Janmaat een aanwinst is voor Willem II maar in deze tijd is hij niet haalbaar.

10 november 2020 om 08:47

Ik had gedacht dat Utrecht wel interesse zou hebben. Toch ook wel een beetje gif net als Klaiber. vd Maarel is toch wel een ander niveau.

10 november 2020 om 09:07

Ja precies, dat last minute vertrek van Klaiber kan dan goed opgevuld worden. Nu staat bij Utrecht MOB weer rechtsback dus Janmaat zou een goede vervanger zijn.

Ajax en PSV zijn prima voorzien, maar voor de rest van de Eredivisie is dit toch een aanwinst?

10 november 2020 om 08:30

Volgens mij doet Nieuwkoop en Geertruida het ook prima hoor bij Feyenoord.

10 november 2020 om 08:42

Nieuwkoop... dat is nou echt een beschamende speler voor Feyenoord. Is in de verste verte geen Feyenoord speler. Geertruida daarentegen is een topper in wording.

10 november 2020 om 08:55

ben ik het niet mee eens! Het jaar achter Kasdorp was hij ook geweldig en dit jaar speelt hij ook weer goed. Heel fel en zit overal boven op.

Is misschien niet een wereld topper maar dat is deze Janmaat ook niet meer. Al had ik hem er wel nog graag bij gezien voor de concurrentie van Nieuwkoop.

Geertruida moet je centraal houden of achterin of het middenveld.

10 november 2020 om 09:30

Nieuwkoop doet het nu meer dan prima. Voor hem is het nu ruk dat hij een Berghuis uit vorm voor hem heb staan.
Doordat Berghuis nu niet vaak mee komt word de druk op Nieuwkoop groter.\

Ik Persoonlijk zie ook Geertruida liever centraal, maar daar gaat hij weinig kansen krijgen van Advocaat.
Janmaat had ik 2 jaar geleden nog wel terug willen zien hoor, maar nu niet meer.

10 november 2020 om 10:13

Nieuwkoop doet het prima. Het zoals Van Hanegem gisteren zei over Linssen, het lijkt soms wel alsof mensen niet meer gewoon kunnen kijken. Die plaat over Nieuwkoop die slecht zou zijn zit ook al een tijdje vast. Bijlow heeft daar ook lang last van gehad en afgelopen week zie ik weer mensen beweren dat Kokcu heel slecht speelde tegen Cska, terwijl hij (samen met Haps) zo ongeveer de beste op het veld was. Een soort merkwaardige blokkades zijn dat.

10 november 2020 om 10:51

Eens Moridin. Bij het gros van de mensen blijft vaak de slechte prestaties het langst hangen. Dat is momenteel ook het geval bij bijvoorbeeld Joel Drommel. Die jongen heeft zich uitstekend ontwikkeld en is al lang niet meer die onzekere sluitpost van een paar jaar geleden. Daarbij moet ik ook gelijk een enorm compliment maken aan Drommel. Je moet heel sterk in je schoenen staan om je, na een stormloop van kritiek, zo te herpakken.

10 november 2020 om 08:56

Mwah ik vind ons met Svensson die net heeft verlengd en Sugawara en daarna staat er weer jeugd klaar om op te vangen prima voorzien. Niet perse behoefte aan Janmaat, we hadden vooral behoefte aan centrale verdedigers maar de backs hebben we al menig jaar prima op orde.

10 november 2020 om 09:45

Ook Feyenoord is voorzien met Geertruida. Het zou geen beleid zijn om de ontwikkeling van deze jongen te belemmeren door Janmaat te halen. Goed dat Arnesen zich niet laat verleiden!

Ik zou voor ‘n eenjarig contractje gaan als ik hem was, anders speel je volgend jaar in de KKD.

Wauw.... Dit is echt nog een prima back voor praktische elke eredivisie club. Nog niet zo heel lang geleden dat hij een van de RBs van het Nederlands elftal was.

10 november 2020 om 10:50

Absoluut. Ik zou hem graag bij heerenveen zien. Floranus ben ik totaal geen fan van, en mits fit lijkt janmaat me toch een veel betere optie.

Is net Pieter van den Hoogeband joh. On: Kan bij elke eredivisieclub wel terecht denk ik.

10 november 2020 om 09:27

Ik denk niet dat hij bij Ajax, Psv, Feyenoord of AZ aan speelminuten komt. Daar lopen gewoon betere rechtsbacks rond. Bij de andere Eredivisie ploegen zou hij nog van waarde kunnen zijn. Alhoewel Emmen met Glenn Bijl nog een prima en jongere back heeft.

Ben benieuwd of het er bij ADO nu eruit gaat komen. Ze hebben toch best een goede selectie. Ook deze Janmaat is weer een prima speler voor ADO.

Waarom hebben ze dan Zuiverloon net gehaald?

10 november 2020 om 08:25

Voor de centrale positie. Als vervanger van de geblesseerde Bijen.

Had hem eigenlijk bij Heerenveen willen zien spelen, want die Floranus bakt er ook niets van op de RB. Voor Ado een zeer welkome versterking lijkt mij.

Ik vind het een lastige met betrekking tot Feyenoord. Nieuwkoop zie ik niet het gewenste niveau halen. Geertruida is goed onderweg. Het zou niet vreemd zijn wanneer je na dit seizoen wellicht Berghuis, Fer, Senesi en Botteghin kwijt bent. Dan zou de ervaring van de premier league van Janmaat van pas kunnen komen. Dat moet dan niet ten koste gaan van Geertruida.

Kan eenvoudig bij iedere club buiten Ajax, Az en PSV (niveau en bezetting) mee in de eredivisie. Waarom hij dan kiest voor degradatie voetbal is ook onzinnig. Bij Heerenveen of Twente kom je in een lekker draaiende ploeg waar je ook nog meer wedstrijden wint dan verliest. Maar hij zal natuurlijk zijn redenen hebben.

10 november 2020 om 09:36

Die redenen staan letterlijk in het artikel. Zn familie woont in (omgeving) Den Haag

10 november 2020 om 09:53

Onzinnig om daarom voor Ado te kiezen. Zelfs als die bij Groningen zou spelen ben je binnen 2 uur thuis. Het is niet zo alsof je in Londen voetbalt en je familie in Manchester woont. Dat zou vervelend zijn, maar om nou te stellen dat hij dit doet om dicht bij zijn familie te zijn is geografisch gezien compleet onzinnig.

10 november 2020 om 10:47

Zou jij het geen probleem vinden om aan het andere kant van het land te gaan werken dan? Zo niet, geloof me er zijn genoeg mensen die liever dicht bij huis werken als het mogelijk is. 2uur enkele reistijd ben je gewoon 4uur extra per dag kwijt aan verkeer. Waarom zou je daarvoor kiezen als je ook een optie bij huis hebt?

10 november 2020 om 11:05

@david: het onzinnige hier aan is geen feit he? Dat is jouw mening. Janmaat stelt letterlijk: '“ik zit nu bij mijn familie en het lijkt me fantastisch om in de buurt van huis te spelen.'
Alsof dagelijks op en neer naar Groningen een pretje is vanuit Den Haag. Zo lang de snelwegen leeg zijn kun je doorrijden en ben je er in 2,5u. Kortom: 5u reistijd per dag. Dat is voor een sporter simpelweg fysiek niet verstandig.
Mochten de files en drukte weer terugkeren kun je daar nog een paar uur bij optellen.

10 november 2020 om 11:40

Idd , het totale plaatje moet passen, het moet een club zijn waar ik echt graag heen wil en dat zijn er niet zoveel. Ik ben echt heel kritisch daarin. Dan kan je dus nooit bij ADO uitkomen. Want daar is het één grote bende. Daar is het geen plaatje maar een hoop gebroken glas en incapabele mensen. Hij lult dus gewoon maar wat.

10 november 2020 om 12:22

@ijsmuts

Hij mag trouwens niet bij zijn familie zitten, dat hij dan lekker ergens nog voor het geld en succes gaat spelen.

Waarom kan hij niet ergens in Duitsland gaan spelen? Ik snap die jongens niet. Je speelt jarenlang in de PL dan moet je gewoon in een andere competitie aan de slag kunnen gaan op basis van je club en reputatie.

Na het vertrek van Klaiber had Utrecht hier wel wat scherper mogen zijn.

Zou geweldig zijn voor Ado.
Voor het geld hoeft hij het in elk geval niet te doen.
Vele panden tot zijn beschikking.

Bij Ado? Ik denk dat hij bij iedere eredivisieclub wel zou kunnen passen. Maar wel mooi dat hij terugkeert bij zijn oude club, maar weet niet of hij er nou zo gelukkig van zou worden.

Nou, Heerenveen sla toe! Als zelfs ADO hem kan halen dan moeten wij dat ook kunnen. Floranus is ook niet geweldig tot zover, een beetje concurrentie zou het niveau opkrikken. En Janmaat heeft ook ervaring dus past er mooi bij.

Goede zet van Jol. Dat is een regelrechte versterking, jongen van de club die al lang binnen is. Zuiverloon centraal achterin en dadelijk Kishna voorin. ADO gaat zich met gemak handhaven. Selectie was veel te jong en onervaren, dus heel veel routine toegevoegd. Nu ook een rustige trainer aan het roer.

Jammer, ik had hem graag bij psv gezien als back up van dumfries. Maar hij nam waarschijnlijk geen genoegen met een reserverol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ArweilerAanvaller101
M. KramerAanvaller91
L. KoopmansKeeper100
A. ĆatićAanvaller80
V. BesuijenAanvaller70
N. KarelisAanvaller50
B. Ould-ChikhAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

175 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren