ADO Den Haag vindt met Ruud Brood opvolger voor ontslagen Rankovic

Dinsdag, 10 november 2020 om

Ruud Brood wordt bij ADO Den Haag de opvolger van Aleksandar Rankovic, zo wordt er via de officiële kanalen bekendgemaakt. De Servische oefenmeester kreeg afgelopen weekeinde na de 2-4 nederlaag tegen FC Twente zijn congé bij de club uit de Hofstad. Brood, die sinds zijn vertrek bij NAC Breda in december 2019 zonder club zat, ondertekent een tot medio 2022 lopend contract bij ADO en zal geassisteerd worden door Adrie Bogers.

Met vier punten uit acht wedstrijden bezet ADO momenteel de zestiende plaats en de teleurstellende seizoensstart kostte Rankovic afgelopen zondag de kop. Bovendien weigerde de 42-jarige oefenmeester zich te committeren aan het door de club uitgestippelde technische beleid. “Hij was niet meer te vermurwen om het op onze manier te doen, technisch en tactisch. Resultaat is belangrijk, maar beleid en perspectief nog belangrijker. Dat laatste was er te weinig. Wij herkenden in niets meer het voetbal waar ADO Den Haag voor staat; aanvallen met passie, lef en Haagse bluf”, zo liet algemeen directeur Mohammed Hamdi weten aan De Telegraaf.

Rankovic werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als de opvolger van Alan Pardew, nadat hij eerder als assistent van Henk Fraser bij Vitesse en Sparta Rotterdam had gewerkt. Na het besluit om afscheid te nemen van Rankovic, heeft de clubleiding van ADO snel doorgeschakeld en Brood weten te strikken als diens opvolger. De 58-jarige trainer zat zonder club, nadat hij in december 2019 werd ontslagen bij NAC Breda.

Brood stond tijdens zijn loopbaan verder aan het roer bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen, terwijl hij tussen 2015 en 2018 als assistent van Phillip Cocu bij PSV werkte. "ADO Den Haag is een mooie club met emotie en daar hou ik van. Dit is een fantastische uitdaging”, zegt Brood over zijn aanstelling. Hij schat in dat hij goed bij zijn nieuwe club past. “Ik zie mezelf als een realistische, duidelijke en flexibele trainer, die graag samenwerkt. Ik hou van plezier, maar ben ook veeleisend. Ik stap hier met een zeer positief gevoel in", zo licht Brood toe op de website van zijn nieuwe club.

"Het is voor mij belangrijk dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. Er is een Technisch Hart gevormd en een bepaalde visie en beleid uitgestippeld. Ik wil de gekozen weg graag bewandelen, samen met de jonge groep en de rest van de club", geeft de nieuwe trainer van ADO te kennen. Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is in zijn nopjes met de komst van Brood. "We zijn zeer content dat we binnen korte tijd een nieuwe trainer hebben kunnen vinden die gepokt en gemazeld is in het voetbal en ook gelooft in onze visie en ons project. Omdat de gesprekken zo soepel en goed verliepen, is het zeer snel gegaan. We waren overigens blij verrast dat hij onze ploeg al zo goed kende."

Rankovic nieuwe trainer bij ADO Den Haag , Jol in technisch hart: 'Het ging niet goed'
Meer video's

Poll

Goede keuze van ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Een nieuwe trainer was idd broodnodig...

10 november 2020 om 02:55

Ja de een zijn dood is de ander zijn Brood

10 november 2020 om 07:01

Als ze zich nu maar niet de kaas van het brood af laten eten.

10 november 2020 om 13:16

Deze humor... wat een niveau. On topic: Brood voor deze klus; ik weet het niet. Als assistent prima maar mist het charisma van een hoofdcoach en laat dat nou hard nodig zijn vooral bij een degradatie kandidaat

10 november 2020 om 09:32

Bij Ruud moet er ook Brood op de plank komen.... Heerlijk zo'n naam. Hoop dat de selectie niet in de categorie valt "geen brood en geen vis". Wordt heel zwaar voor hem, Ado en rkc zijn toch wel de degradatiekandidaten.

Nu worden ze vast kampioen 🤦🏽. Grappig hoe het als het goed gaat altijd aan de kwaliteit van de spelers ligt, en als het slecht gaat aan de kwaliteit van de trainer.

9 november 2020 om 21:40

Zit toevallig VI te kijken. Chris Woerts is daar, of hij objectief is weet ik niet. Maar hij geeft aan dat de trainer na 2 week! al uit het technische hart stapte zo van bekijk het maar ik trek m’n eigen plan. Verder volgens Chris waren de spelers er klaar mee dat hij elke week van formatie wisselde. Of het waar is weet ik niet, maar als de spelers niet meer achter je staan zit er maar 1 ding op. En de resultaten en met name het spel was ook wel héél slecht. Selectie is heel matig, ben ik met je eens. Ook met Brood kunnen ze natuurlijk degraderen, wordt al jaren waardeloos beleid gevoerd daar. Maar als dit klopt, is het ontslag imo niet zo gek.

9 november 2020 om 22:22

Nee, Chris Woerts is totaal niet objectief. Sterker nog hij is commercieel adviseur van ADO en zit daar schaamteloos zijn opdrachtgever te verdedigen. Laat hem zich bij de commerciele activiteiten houden en niet het onnavolgbare technische beleid van commentaar voorzien omdat hij nog wat grijpstuivers daar moet weghalen. De minst objectieve in die studio ten opzichte van Ado, dat was Chris Woerts.

De volgende die dit trainerskerkhof in stapt. Waardeloze club geworden.

Brood gaat dus wel naar Jol luisteren?

Toch altijd bijzonder dat een club altijd wel weer een trainer vindt. Je zou toch denken dat geen enkele trainer in deze slangenkuil wil zitten. Je kunt hier als trainer alleen maar verliezen, dat moet zo’n Brood toch ook meekrijgen. Ok, zo’n man moet ook zijn brood verdienen, maar dat moet toch ook elders kunnen.

9 november 2020 om 22:01

Scheelt dat Brood wel gewend is om te verliezen. Typische trainer die zo’n klusje aanpakt. Maarja er zal toch geld verdiend moeten worden.

9 november 2020 om 22:29

Scheelt dat het in ieder geval alleen maar kan meevallen

Al zet je Haagse Sjonnie voor de groep, resultaten blijven hetzelfde.

9 november 2020 om 22:12

Nijmegen Sjonnie en Haagse Harrie he

Het is nogal makkelijk om te roepen dat je aanvallend wilt spelen met Haagse bluf en lef en vervolgens de trainer opzadelen met zo'n matige selectie waarvan je het bovenstaande nooit kunt verwachten. Rankovic wist echter waar hij aan begon en hij heeft het in ieder geval geprobeerd het op zijn eigen manier te doen.

9 november 2020 om 22:14

Haagse bluf is een kreet die nergens op slaat...

Brood heeft ondertussen al heel wat clubs versleten, hetgeen al genoeg zegt. Nu heeft hij wel voor het eerst een club in de randstad.

Die heeft zich het kaas van het brood laten eten. Hier wil je toch niet mee werken, met dit spelersmateriaal is er geen eer aan te behalen.

Chris Woerts spreekt Johan Derksen tegen dus is ook een loopjongen van Jol. De man is tig keer miljonair en heeft Jol noch ADO nodig. Rancovic moet blijkbaar blijven zitten, en openlijk rebelleren tegen de club,. brandoutvoetbal laten spelen en 9 punten halen uit 32 wedstrijden. ADO is goed bezig, als iemand zich tijdens een sollicitatie anders voordoet dan dat hij is, dan moet je daar z,s.m. afscheid van nemen. Nu rust in de tent en punten gaan pakken, daar is de selectie best capabel genoeg voor. Met een normale trainer die alle poppetjes op de juiste plek zet en niet elke week van systeem wisselt en dan boos is op iedereen behalve zichzelf,

10 november 2020 om 07:35

ADO is goed bezig, ja hoor. Jol stelt nu zijn 3e trainer aan binnen een jaar omdat de vorige 2 er helemaal niks van gebakken hebben. Waarom zou het na 2 miskleunen wel goed gaan? Iemand die zich tijdens een sollicitatie anders voordoet, gebeurt overal, dus waarom zou het nu anders zijn? Klinkt vooral als een heel slecht excuus. Jol heeft inmiddels meer dan 20 spelers sinds januari laten komen en nog steeds staat de teller op 2 of 3 overwinningen, dus zo lekker zijn die spelers nu ook weer niet.

10 november 2020 om 09:40

Anders voordoen dan ie is is ook raar. Rankovic heeft 5 jaar bij ADO gespeeld en is er ook al jeugdtrainer geweest. Dan zou je toch al een beetje moeten weten wat je in huis haalt.

10 november 2020 om 19:20

Jol had Pardew niet aangesteld en ook de spelers niet gehaald in de winterstop. Hamdi had Pardew aangesteld. Jol is pas sinds afgelopen zomer in dienst bij de club.

Kijk als je aangenomen wordt bij een club en er worden afspraken gemaakt over de te volgen aanpak en strategie waar ook je spelersmateriaal op wordt aangepast. Dan maak je jezelf wel een beetje lastig als je naar 2 weken zegt ik ga het op mijn eigen manier doen en dat lukt dan voor geen meter. Ik zie het zo Rankovic wilde ze eigen profileren en laten zien dat hij verstand van voetbal heeft. En dat kan als je een ervaren ploeg heeft met spelers die op dit niveau hebben gespeeld. Nu heeft hij dus een aantal spelers op niveau en de rest zijn waarschijnlijk talenten die nog op dit niveau moeten komen, en wat ga je dan doen als trainer elke week een ander systeem met over het algemeen alleen jonge talenten opstellen. En daar gaat het fout want zorg nou dat er als eerste een vaste basis met ervaring en jonge talenten op het veld staan en daarbij een vast systeem waar het team aan kan wennen. Dan zul je zien dat die spelers aan elkaar en het systeem gaan wennen en beter worden en dan houdt je het ook simpel. Nu was het allemaal te ingewikkeld en wist niemand waar ze aan toe waren dus gaan ze allemaal te veel hun best doen waardoor je miscommunicatie krijgt want je creëert onrust. Hou het gewoon simpel en zorg dat er automatisme in de ploeg komt en dan groei je vanzelf naar het niveau waar je aan toe bent en dan kan het allen maar beter. Rankovic heeft dit over zich zelf afgeroepen doordat hij wilde laten zien dat hij het wel even zou doen. En laat duidelijk zijn hij heeft zijn sporen verdiend met wat hij voor Den haag heeft betekent maar zo een club ga je niet even runnen als beginnend trainer. Hij had beter mee kunnen werken daar had hij zelf ook beter van geworden. Nu is waarschijnlijk zijn trainerscarrierre beschadigd en wordt het moeilijk om daar bovenop te komen terwijl hij beter later als hij al wat meer ervaren was geweest zijn eigen identiteit had kunnen creëren. Al met al is niemand er beter van geworden en zijn er alleen maar verliezers zonde voor Den haag en zonde voor Rankovic.

10 november 2020 om 09:32

Je hoort nu wel vooral het verhaal van de club en niet dat van Rankovic. Wie weet wat hem allemaal is verteld en beloofd toen ie zijn contract tekende.

Dat hij in wil stappen bij ADO, daar zit jammer genoeg niet heel veel voetbal in de ploeg. Wat voorheen meestal wel spelers had die ergens voor wilde stijden als het niet lukt. Wens hem veel succes maar vrees dat het niet heel veel beter gaat worden.

Ps haal lekker Abdenasser El Khayati terug een bepalende en creatieve speler die het team op sleeptouw kan nemen,en niet boven zijn kunnen gaat spelen maar door zijn voetbal slimheid kan hij spelers laten zien dat je het maximale uit je carrière kan halen.

Daryl Janmaat naar Ado. Prima zet van Jol!

Je moet toch wel behoorlijk aan het eind van je Latijn zijn als je er voor kiest oefenmeester van ADO Den Haag te worden. Als er toch ergens een complete puinhoop is gemaakt van wat ooit een gerespecteerde BVO was dan is het daar wel. Vrijwel in alle geledingen binnen de club is iedereen al vervangen, maar het spelletje gaat gewoon weer door dit seizoen .D e club verdient gewoon een directe degradatie, niks anders.

10 november 2020 om 09:53

Brood klaagde over het volgende bij nac; Eisenga en Van den Abbeele wilden op de stoel van de trainer zitten, overal direct of indirect inspraak in hebben. Eigenlijk heeft de directie gezegd: we hebben een ervaren trainer, maar die mag alleen coachen. Wij willen invloed op zijn trainingsschema, de speelwijze en de samenstelling van de selectie.” en dan stapt hij nu in bij ADO?

Tsja, met een Brood ga je niet ineens een super trainer hebben. Ik vrees voor ADO dat het na dit seizoen gewoon over is met de Eredivisie, het is gewoon een zeer matig elftal. Daar zal een trainer maar beperkt invloed op hebben.

10 november 2020 om 09:37

Brood is ook gewoon net zo goed als zijn materiaal, zoals de meeste trainers. Hoewel ie bij NAC Van Hecke totaal niet zag zitten en die werd een paar maanden na zijn vertrek voor 3 miljoen verkocht.

Soms heb je weleens dat het klikt met een groep en het een beetje mee gaat zitten. En hij heeft nu mooi 2 weken de tijd en het programma de komende weken moet wel wat kunnen opleveren.

10 november 2020 om 09:52

Het is gewoon een erg matige club geworden. Toen die Chinees daar instapte leken ze het grote geld gevonden te hebben maar de problemen stapelden zich op. Sinds dien is het op bestuurlijk gebied maar een zooitje heb ik het idee. Financieel loopt het al tijden niet lekker en de ene na de andere trainer vliegt er uit sinds Groenendijk.

Brood gaat van de ene degradatie club naar de andere. Zal een succes worden. Wederom weg gegooid geld. Worden de Chinezen zeker niet blij van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II8-9
18.FC Emmen3-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ArweilerAanvaller101
M. KramerAanvaller91
L. KoopmansKeeper100
A. ĆatićAanvaller80
V. BesuijenAanvaller70
N. KarelisAanvaller50
B. Ould-ChikhAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

11 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren