Hoe Vitesse met een absurd laag percentage balbezit toch koploper bleef

Dinsdag, 10 november 2020 om

Vitesse gaat de interlandperiode in als de gedeelde koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer Thomas Letsch verzamelde net als Ajax een totaal van 21 punten uit de eerste 8 competitiewedstrijden. Zondag won Vitesse ondanks een vroege rode kaart voor Riechedly Bazoer met 3-1 van FC Emmen. Het spel van de Arnhemmers kan analisten als Aad de Mos en Ibrahim Afellay tot dusver zeer bekoren.

De Mos, die tussen 2006 en 2008 zelf voor de groep stond bij Vitesse, ziet 'heel duidelijk het handschrift van de coach'. Na het countervoetbal van Leonid Slutskiy speelt Vitesse nu het zogeheten 'vollgasfussball'; Sinds Letsch de scepter zwaait, zijn 'intensiteit' en 'pressing' de kernwoorden op sportcomplex Papendal. Letsch hanteert de filosofie van Red Bull Salzburg, de club waarvoor hij tussen 2012 en 2015 werkzaam was als jeugdtrainer, assistent-trainer en interim-hoofdtrainer.

"De manier van spelen bevalt me wel", beaamt De Mos maandag in gesprek met Omroep Gelderland. Volgens de analist laat Letsch zijn ploeg met nóg meer druk naar voren spelen dan collega-trainer Roger Schmidt, met wie hij samenwerkte bij Red Bull Salzbug, momenteel bij PSV doet. "Dat heeft hij bijvoorbeeld in Amsterdam tegen Ajax laten zien (2-1 nederlaag, red.) Je ziet weinig andere namen, het is herkenbaar." In Amsterdam leed Vitesse de enige nederlaag van dit seizoen.

Zondag won Vitesse dankzij twee doelpunten van Oussama Tannane en een treffer van Loïs Openda van Emmen. De ploeg liet zich niet ontmoedigen door een rode kaart voor Bazoer na een klein halfuur, als gevolg van een overtreding op Sergio Peña. Met name in het eerste halfuur, toen Vitesse nog met elf man speelde, opereerde de ploeg van Letsch bijzonder agressief. De opbouw van Emmen werd constant verstoord door drukzettende Arnhemmers, die eenmaal in balbezit snel combineerden. Emmen kwam er niet aan te pas.

In die fase van de wedstrijd maakte Vitesse het verschil. Toen de rode kaart werd uitgedeeld, leidde de thuisploeg al met 2-0. Veelzeggend was het feit dat Vitesse slechts 30,7 procent balbezit noteerde over de gehele wedstrijd. In de laatste tien seizoenen had Vitesse slechts één keer minder balbezit in een Eredivisie-duel (28,2 procent bij 4-1 zege op PEC Zwolle in april 2019). In de laatste twintig minuten vloeiden de krachten wel weg bij Vitesse. Aan aanvallen kwamen de manschappen van Letsch bijna niet meer toe. Emmen zocht naar een aansluitingstreffer, maar tot meer dan een schot van Peña was de laagvlieger niet in staat in GelreDome.

Uiteindelijk vonden slechts 15 van de 904 balcontacten van Emmen plaats in het vijandelijke strafschopgebied; de laatste ploeg die ondanks zoveel balcontacten zo weinig in het zestienmetergebied kwam in een Eredivisie-duel was Feyenoord in december 2014 (975 balcontacten waarvan 15 in het strafschopgebied tegen Excelsior). Het tekent het vermogen van Vitesse om de offensieve pogingen van Emmen voortijdig in de kiem te smoren. "Je ziet bij Vitesse heel duidelijk het handschrift van de coach. Tegen Emmen en Ajax zie ik dezelfde dingen", merkt De Mos op.

Een andere voormalig trainer van Vitesse, Henk Fraser, kan echter weinig met de termen die gepaard gaan met het 'vollgasfussball'. Dat Vitesse een andere speelstijl heeft, ligt volgens hem niet aan de achtergrond van de trainer. "Het is echt niet zoveel anders en of er nu Chinezen of Duitsers aan het roer staan, dat interesseert me niet zo. Vaak worden dit soort dingen mooier gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Het is wat overdreven. FC Twente speelt ook dynamisch voetbal met veel drive, dat is juist ook Nederlands."

Zondagavond was de speelstijl van Vitesse ook onderwerp van gesprek in de uitzending van Studio Voetbal. Ibrahim Afellay merkt net als De Mos een 'heel duidelijke manier van spelen' bij de ploeg van Letsch. "Ze jagen de tegenstander op. Als de tegenstander de bal heeft, hebben ze veel spelers rondom de bal. De ruimtes worden klein gehouden. Door de agressie komt de tegenstander er niet uit. Credits naar de trainer." Afellay lichtte in het bijzonder Bazoer en Tannane uit: dat zijn 'de spelers waar het om draait'. "Bazoer speelt zowel aan de bal als zonder de bal met zoveel vertrouwen", zei hij, ondanks de rode kaart.

Vitesse speelde met veel man rond de bal en hield de ruimtes klein voor FC Emmen. Beeld: Studio Voetbal.

In een interview met Trouw werd Letsch zondag gevraagd naar zijn denkwijzen over voetbal. De 52-jarige trainer uit Duitsland zei positief verrast te zijn door het opleidingsniveau van de ­spelers met wie hij werkt. "Ik durf wel te zeggen dat ik nog nooit een groep heb getraind met zulke technische vaardigheden. Het is ­belangrijk om die kwaliteiten te ­behouden. En daarnaast ben ik hier aangesteld om mijn ideeën over voetbal toe te voegen. Met systemen heb ik niet zo veel. Ik kan wel zeggen: 4-4-2 is mijn systeem, maar wat nou als ik twee geweldige buiten­spelers heb? Dan is het toch beter om 4-3-3 te spelen? Bij mij draait het meer om spelprincipes."

Vitesse hanteert op papier een 5-3-2-formatie, maar Letsch hecht meer waarde aan andere principes. "Dit antwoord kan twee uur duren, hè", lachte hij als reactie op de vraag wat die principes zijn. "Laat ik het zo zeggen: wat anders is, is dat wij meer bezig zijn met wat we doen als we de bal niet hebben. Omdat ik vind dat je een wedstrijd dan beter kunt controleren. Wij willen fouten van tegenstanders forceren. We willen tegen ze sprinten, ze aanvallen en ze in moeilijkheden brengen door snel de bal te heroveren. En als we de bal veroveren, dan houd ik ervan de kortste weg naar het doel te zoeken."


Poll

Zie je Vitesse dit seizoen in de top drie van de Eredivisie eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

je kan eigenlijk alleen maar respect hebben voor wat clubs als een Vitesse en Twente momenteel presteren als we kijken naar hun financiele middelen. ik ben benieuwd hoe lang ze dit kunnen volhouden

9 november 2020 om 17:23

Japie, hoe krijg jij het voor elkaar om overal op te reageren zonder in houdelijk iets toe tevoegen? Ik ben het wel met je eens dat het een vraag is hoelag Vitesse dit kan volhouden.

9 november 2020 om 17:25

wat is voor jou inhoudelijk iets toevoegen dan? ik mag toch vinden dat Vitesse en Twente boven verwachting goed presteren en op een plek staan waar ik ze vooraf aan het seizoen totaal niet had verwacht? bovendien reageer ik juist vaak wel inhoudelijk en haal ik vaak genoeg specifieke momenten uit wedstrijden aan als ik op iets reageer maar ik hoef niet overal hogere wiskunde van te maken. Vitesse en Twente verassen mij zwaar en dat gaf ik aan

9 november 2020 om 17:47

Nou de reactie van hierboven, van jou, staat volledig los van het artikel. Het heeft niks met het procent balbezit te maken van Vitesse. Aghja het zal wel een meningsverschil zijn die alle mensen die mijn reactie hebben geliked met mij delen. Groetjes!

9 november 2020 om 18:00

balbezit kan me persoonlijk niet heel veel boeien want dat zegt me altijd weinig. je kan bv 70 procent balbezit hebben in een wedstrijd door alleen maar balletjes breed en terug te tikken en amper kansen te creeeren. wat ik indrukwekkend vind is het aantal punten wat ze tot nu toe halen en daar ging ik op in

9 november 2020 om 18:40

Eitwanvitesse: Japie is wel een van de weinige leden hier die daadwerkelijk kijk heeft op het spelletje en zinvolle dingen zegt. Wat dit topic betreft lijkt me helder: door het meest effectient met je kansen om te gaan. Ik zie Vitesse zomaar strijden om de 3e plaats dit seizoen, mooi voor Arnhem

9 november 2020 om 19:03

Ja klopt @Ikbengoed83. Hoop dat Vitesse het kan volhouden!

9 november 2020 om 17:41

Vitesse en Twente doen het goed maar ze hebben de 4e en 6e begroting van Nederland. Zo heel bijzonder vind ik het niet.

10 november 2020 om 19:41

De begroting van Twente wel, maar het geld voor spelers op het veld is/was er niet. Het is allemaal eigen jeugd, transfervrij en huurling.

9 november 2020 om 17:42

@japie Krekel je hebt gelijk. Laten we VVV niet vergeten, het laagste budget al jaren van heel de ED en toch met mooie spelers op de proppen komen. (dan laat ik de 0-13 even buiten beschouwing).

9 november 2020 om 17:53

Vitesse heeft een groter salarishuis dan welke club je ook maar kan bedenken buiten de top 5. Een club met amper bestaansrecht. Zonder jaarlijkse financiele steun zou Vitesse allang failliet zijn geweest, getuigt ook de stadion rel afgelopen seizoen. Voor Twente heb ik wel respect al vraag ik wel hardop af hoe zij nu al zo'n selectie kunnen hebben, voor een club die 2 jaar geleden op rand van afgerond stond en binnen aantal jaar miljoenen moeten goedmaken. Ook Utrecht is niks zonder van Seumeren. Heb meer respect voor Groningen, Heerenveen, de topclubs en alles onder Groningen, dat daadwerkelijk met bestaansrecht bouwen en niet afhankelijk zijn van geldschieters. Wat als Vitesse, Utrecht of Twente gaan degraderen (we hebben al eens gezien hoe stabiele clubs weg konden vallen, denk aan Twente, Nac, NEC en Roda JC) ik denk oprecht dat zij 2 jaar KKD niet zouden overleven, vooral Vitesse, Vitesse was volgens mij na PEC Zwolle de meest wankelende club tijdens de lockdown.

9 november 2020 om 18:27

En die rus zijn wij enorm dankbaar daarvoor!!

9 november 2020 om 18:44

Heel leuk Groninger Hopp maar wat is nu je punt, ze doen het prima wat het Nederlandse voetbal goed doet. Het is ook nooit goed in de ogen van sommigen, zodra je met je hoofd boven het maaiveld uitsteekt staat iedereen je al op te wachten hier. Om te huilen

9 november 2020 om 18:52

Een grijze muis dat Europees geen boeiende resultaten halen kennen uberhaupt geen meerwaarde voor Nederlands voetbal. Dat doet Ajax als ze Europees succes hebben. Je denkt toch niet dat iemand uit Birmingham weet welke spelers Vitesse heeft, beter gezegd meeste Nederlanders weten t amper.

9 november 2020 om 18:56

Dan heb je niet heel goed opgelet. Vitesse heeft zijn salarishuis al heel drastisch naar beneden gehaald, denk jii dat de spelers nu top verdienen, dan heb je het goed mis. De stadionrel is ook gewoon onzin, want ze kunnen wel betalen (wat ze ook gewoon gedaan hebben) maar wilde een regeling omdat de stadionhuur veel te hoog is, en er nooit gebruikt gemaakt van kan worden. En dan kom je aan dat je veel meer respect hebt voor Twente. Vitesse spendeert al jaren helemaal niks aan de selectie. Transfervrije spelers, huurlingen en eigen jeugd is hetgene waar ze het mee doen. Dit jaar heeft de selectie precies 0 Euro gekost.

9 november 2020 om 19:02

Neigt een beetje naar Jaloezie. Vitesse heeft juist hele mooie Europese tripjes gehad. Nee we zijn geej Ajax, Feyenoord, of PSV. Maar denk dat de mensen uit Birmingham eerder aan Vitesse zullen denken, dan aan Groningen. Als je als Nederlander niet weet welke spelers er bij Vitesse voetballen, dan ligt het puur aan het feit dat je niet zoveel met voetbal hebt. Iedereen die een beetje van voetbal houdt, weet wie Pasveer, Doekhi, Bazoer, Bruns, Bero, Tannane, of Buitink zijn. Dat zijn namelijk spelers die al heel wat wedstrijden hebben gespeeld in de Eredivisie. Sterker nog, ik denk dat de meeste zelfs weten wie Huisman, Vroegh, Manhoef of Toure zijn. Die hebben zich nu ook al laten zien namelijk. Vraag me eerder af of ze wel weten wie er bij Groningen in de selectie zitten.

9 november 2020 om 19:52

Groninger Hopp onze selectie bestaat uit huurlingen + Menig in de voorhoede en een behoorlijk aantal eigen jeugd erachter (regelmatig 5 eigen jeugd) + Dumic, Pleguezuelo wat gewoon goede aankopen zijn. Kosten nagenoeg nul. Echter hebben we gewoon mazzel gehad dat onze eigen jeugd nog niet zo ruk was/is als we zelf dachten. Dat is denk ik nu onze redding omdat die ook waarde vertegenwoordigen op Brama na ivm zijn leeftijd. Ik krijg het bijna m'n bek niet uit, maar het beleid lijkt goed bij onze club nu. Mocht ook wel een keer. Denk idd dat we een tweede jaar kkd moeilijk te boven waren gekomen al blijft het draagvlak onder de achterban juist bij tegenslagen onverminderd hoog. Over vitesse en zijn beleid durf ik als Twentefan weinig te zeggen

9 november 2020 om 23:04

Ik ben niet jaloers op Vitesse hoor, waarom zou ik? dan kan ik op elke club jaloers zijn.. Ik weet overigens niet of mensen in Birmingham eerder aan Vitesse denken, Bacuna en ik dacht Kieftenbeld (weet laatste niet zeker) hebben in Birmingham gespeeld, daarnaast hebben wij afgelopen decennia Robben en Virgil van Dijk gehad, dat even volledig terzijde. Het gaat om jongens als Bazoer en Tannane, die zijn voor een FC Groningen en SC Heerenveen onbetaalbaar en dat komt niet omdat wij slechter beleid voeren, beter gezegd, zonder Jordania en alles wat daarna kwam was Vitesse Failliet geweest. Ik moet heel eerlijk zeggen dak zo weinig vitesse kijk dat ik geen flauw idee heb wie Vroegh bijv. is. Vitesse is zo stabiel dankzij inmengingen van Chelsea (mijn clubje, dus ik vind t alleen maar mooi dat jongens als Mceachran in Nederland gespeeld hebben), maar om nu te roepen poeh knap wat Vitesse doet, gaat me te ver, je hebt groot geld in handen gehad, hebt een zieke upgrade van Papendal gekregen en dit is ook maar de enige reden dat Vitesse nu zo stabiel is. Het is gewoon lijn der verwachtingen, ik verwacht ook dat Chelsea dit jaar meedoet om de titel, niet om goed beleid, maar omdat het grote geld zegenviert. Niks mis mee, maar ik ga geen complimenten geven als alles je maar in schoot geworpen is. Laat de geld schieter nu per direct stoppen, benieuwd hoeveelste Vitesse dan wordt, je hebt na al die jaren nog steeds geen adem vrijheid.

9 november 2020 om 23:10

@twenteov Ik vind het knap wat Twente doet, maar we weten beide dat Groningen een spits uit Seguna Division niet kon betalen, Twente haalt ze daar gewoon op. Dat eigen jeugd vind ik een kul argument. Ik kan namelijk geen club in Nederland bedenken dat niet met veel jeugdspelers speelt, dat heeft bij elke club gewoon met geld te maken. Leuk hoor een van Kaam, maar als wij Chery nog konden betalen zat van Kaam geeneens bij de selectie. Laten we eerlijk blijven. Ik ben geen econoom of financieel expert, dus ik kan ook niet zeggen of Twente het goed doet of niet, als we over 5 jaar merken dat Twente geen stap terug hoeft te doen dankzij huidig beleid, dan vind ik het fantastisch wat ze doen. Ik vraag me alleen af of dit op lange termijn ook zo zal zijn. Jullie moesten 14? miljoen goed maken ong. Maar in tussentijd had Twente betere papieren dan Groningen als het om Elia ging, ivm salaris. Dan vraag ik mij af, betaald Twente dan zoveel, of betalen wij zo slecht? Dat laatste geloof ik niet aangezien we kleine miljoen voor onze spits neerlegden. Ik ben huiverig en vind het iets te goed gaan bij Twente, maar eerlijk is eerlijk, als blijkt dat dit allemaal binnen mogelijkheden lukt, knap werd.

10 november 2020 om 00:26

Vitesse heeft inderdaad ten tijde van Zjordania boven zijn stand geleefd. Daarom hebben we nu ook niet heel veel geld om aankopen te doen. Maar op dit moment hebben wij 1 speler van chelsea gehuurd dus dat is een uitspraak vpor als je naar het verleden kijkt. En tevens hebben wij veel spelers gehaald die transfer vrij waren. Tevens word er nu heel hard gewerkt aan de financiele kant om meer inkomsten te creeeren en de vaste laste te verlagen om er een gezonde club van te maken. Dat is beleid waar je als Vitesse liefhebber echt wel blij van kan worden. Tevens had ik van dit hjaar veel minder verwacht omdat wij inderdaad Linssen zijn kwijt geraakt. Wat gelukkig goed opgevangen kan worden!

10 november 2020 om 08:10

Groninger Hopp oh dat jeugd vind jij een kulargument? Dat is zo ongeveer onze redding wat jij daar afdoet als kulargument. Dat andere clubs ook veel jeugd hebben heeft vrij weinig met de situatie van Twente te maken. De leiding van Twente zal het ook zeker niet als kulargument afdoen en Jans die maakt er ook gretig gebruik van. Ik vraag me ook af of er veel clubs zijn die ook regelmatig 6 of meer spelers uit de eigen jeugd in de basis hebben. Wat betreft segunda division spelers; ook die werden vorig jaar veelal gehuurd. Groot verschil met kopen, daar hoef je geen econoom voor te zijn. Verder is niet elke speler even duur uit die divisie. Dat Twente betere papieren had voor Elia is ook compleet gelul, het was al vrij snel duidelijk dat hij niet ging komen omdat hij bij ons een krat bier en een metworst kon krijgen voor zijn werk, niets dus. Ook een enorm kulargument voor je achterdocht omtrent Twente dus. Maar toegegeven: over 5 jaar weten we meer.

11 november 2020 om 11:39

De druiven zijn zuur want meneer had verwacht dat nu Robben terug is, Groningen wel even gedeeld 2e zou staan. Helaas pindakaas, het is weer eens grauwe middelmaat daar, zoals al jaren. Vitesse heeft grote risico's genomen; de aandelen zijn verkocht om te overleven, en vorig jaar is de oude Hollandse garde eruit gegooid om een nieuw systeem te proberen. Bij Ado (verkoop) en PSV (nieuw systeem) zie je dat het niet altijd goed gaat. Twente is van ver gekomen met weinig middelen en nu gaat het goed met huurlingen en jeugd - net als bij Vitesse. Dit komt niet zo maar uit de lucht vallen, en jouw relaas klinkt dan ook vooral als jalousie - en wij kunnen het weten want we horen het elke week.

11 november 2020 om 11:58

Ik heb geen idee wat prestaties van FC Groningen te maken heeft met het beleid van Vitesse.

In het begin was ik bijzonder sceptisch over Letch. "Wat moet je met een trainer die overal ontslagen word en nooit op het hoogsteniveau actief is geweest." Maar onderhand kan ik niets anders dan respect hebben voor hem en hoe hij, samen met Spors de lijnen uitzet voor een fantstisch seizoen. Hulde!

Wat een held, die Letsch! We staan gewoon gedeeltelijk 1e en hebben Ajax & PSV al gehad! Wat willen we nog meer? Moet wel eerlijk zijn; buiten PSV & Ajax om hebben we alleen nog maar gespeeld tegen clubs die 9 van de 10 seizoenen in het rechterrijtje zullen eindigen. Tuurlijk, de vorige seizoenen verspeelden we veel punten aan zulke clubjes, maar ben toch benieuwd hoe we het zullen doen tegen een Feyenoord, Twente of AZ. Ben erg optimistisch en denk ook dat we met dit systeem de top 4, misschien 3 zelfs wel kunnen halen. Maar laten we eerst maar wachten op de wedstrijden tegen o.a.. de clubs die ik net noemde.. ben benieuwd! Kom op Vites!

9 november 2020 om 19:56

Ik denk dat jullie wel derde kunnen eindigen. Stabiel team die ook zonder een Tannane doordendert. Ben overigens ook wel fan van Wittek. Daarnaast is jullie bank vrij behoorlijk met een paar jeugdspelers die er ook staan als het moet. En Broja gaat er gewoon 25+ maken en een degelijke keeper. Ja, dan ben je denk ik wel aardig op weg naar top 3.

9 november 2020 om 21:49

3de zal wel net niet worden maar top 5 lijkt er dit jaar in te zitten wat echt top zou zijn

Leuk artikel waarin Vitesse eens wordt belicht , knap staaltje werk van de club uit de mooiste stad van Nederland. Echter koploper is feitelijk onjuist, daarvoor hadden ze hetzelfde als of een betere doelsaldo dan de Amsterdammers moeten hebben. Na maart weten immers hoe belangrijk doelsaldo telt.

Top 3 zal het wel niet worden voor Vitesse. Maar als straks de toppers tegen elkaar spelen (Ajax, Az, PSV en Feyenoord) worden er ook wel punten gemorst. Kan een leuk seizoen worden. En balbezit zegt me niet zoveel meer. Dat is geen doel op zich.

Gedeelde eerste plaats? Volgens mij staan ze gewoon 2e. Verder dan dat doen ze het leuk, maar ik verwacht niet dat ze 2e blijven, want ik zie teams in de eredivisie met een betere selectie.

9 november 2020 om 18:51

Waarschijnlijk heb je gelijk hoor, maar is wel heel makkelijk gezegd. Waarschijnlijk kende jij Broja, Openda, Wittek, Rasmussen, Huisman, Tronstad, voor dit seizoen helemaal niet. We zijn Linssen bv kwijtgeraakt, maar denk persoonlijk dat we er zwaar op vooruit zijn gegaan.

9 november 2020 om 19:06

Haah ja was bang dat het vertrek Linssen niet goed werd opgevangen, nou het tegendeel is wel bewezen! Zpu die al spijt hebben?

9 november 2020 om 19:10

Linssen was top, maar niet geschikt voor dit systeem. Denk dat hij inderdaad spijt heeft.

Ergens ben ik wel enorm trost op wat mijn club presteert op dit moment maar het feit dat er nog steeds zoveel gehuurde spelers rondlopen doet me pijn. Hopelijk kunnen we snel door bouwen naar meer eigen spelers.

‘We zijn er meer mee bezig wat we doen als we de bal niet hebben’. Erg negatieve insteek en ook raar als je een top 6 selectie vd ED hebt en dus over het algemeen de betere ploeg bent. Leuk op de korte termijn maar vraag me af wat de club dit op de mid/lange termijn brengt.

10 november 2020 om 15:54

Als ploeg moet je toch kijken naar zowel balbezit als ook wat je doet als de tegenstander de bal heeft? Wat is daar nu negatief aan? Dat lijkt me zelfs een wezenlijk onderdeel van het spel.

Toch bijzonder hoe Vitesse het doet. Enige kanttekening is dat de enige wedstrijd die uitdagend was (Ajax-uit) ze wel verloren. Dat is geen schande wat 9/10 van de wedstrijden worden verloren tegen ajax in de arena. Maar goed, nu wil ik het ook zien tegen AZ en Feyenoord. Kijken of het dan ook lukt.

10 november 2020 om 16:10

Nouja, de wedstrijd tegen psv die gewonnen werd was ook best een uitdaging.

10 november 2020 om 16:12

Ook tegen PSV gespeeld maar dat terzijde. Verder klopt het wat je zegt hoor, maar dat zijn de wedstrijden waar trouwe Vitesse volgers altijd wel vertrouwen in hebben. Het zijn de potten tegen de laagvliegers waar Vitesse consequent punten laat liggen. Ik heb even gekeken naar de afgelopen twee jaar. Punten verspeeld tegen: Ado, Excelsior, Vvv, Emmen, Fortuna, Nac, De Graafschap, Sparta en Pec. Waarvan tegen veel van deze clubs meermaals punten verspeeld.

Ik denk dat de meeste Vitesse fans met mij erg blij zijn dat we dit soort potten nu eindelijk eens winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper100
E. DasaVerdediger100
A. BrojaAanvaller105
L. OpendaAanvaller105
D. DoekhiVerdediger90
M. WittekVerdediger90
O. DarfalouAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren