Geertruida en Berghuis helpen Feyenoord langs FC Groningen

Zondag, 8 november 2020 om 16:22Yanick Vos

Feyenoord kan terugkijken op een uitstekende week. Na een 3-1 overwinning op CSKA Moskou in de groepsfase van de Europa League hebben de Rotterdammers zondagmiddag met 2-0 gewonnen van FC Groningen. De ploeg van trainer Dick Advocaat zag voor rust een doelpunt van Mark Diemers afgekeurd worden, maar vlak na rust tekende Lutsharel Geertruida voor de openingstreffer. Steven Berghuis bepaalde in de slotfase de eindstand vanaf de strafschopstip.

Feyenoord kreeg vlak voor de aftrap een tegenvaller te verwerken. Justin Bijlow raakte geblesseerd in de warming-up en werd vervangen door Nick Marsman, die in de eerste helft voor de Rotterdammers vaker dan gewenst in actie moest komen. De thuisploeg kwam in de openingsfase nauwelijks in het stuk voor; het waren de bezoekers die de lakens uitdeelden en de beste kansen kregen. Remco Balk was er het dichtst bij met een verwoestende uithaal op de lat. Aan de andere kant leek Bryan Linssen te scoren, maar hij maakte een overtreding en zag zijn treffer dan ook terecht afgekeurd worden. Naar mate de eerste helft vorderde kwam Feyenoord beter in de wedstrijd en verplaatste het spel zich naar de helft van de bezoekers. Vlak voor rust werd Tyrell Malacia op de linkerflank de diepte ingestoken en hij legde de bal in het strafschopgebied terug op de inkomende Mark Diemers. De middenvelder scoorde, maar zag zijn treffer afgekeurd worden na ingrijpen van de VAR. Linssen stond namelijk hinderlijk in de weg bij Groningen-doelman Sergio Padt en dus ging het Rotterdamse feestje niet door.

Vlak na rust kon Feyenoord opnieuw juichen en deze keer werd het doelpunt wel goedgekeurd. Uit een hoekschop van Steven Berghuis kopte Lutsharel Geertruida raak. Hij sprong hoger dan wie dan ook en liet Padt kansloos. Het was het tweede doelpunt van het Feyenoord-talent in vier dagen tijd, want donderdag scoorde hij ook al tegen CSKA Moskou. Feyenoord was de laatste twaalf thuisduels met Groningen in de Eredivisie ongeslagen en door de goal van Geertruida was het team van Advocaat goed op weg om die serie uit te breiden. Met nog 25 minuten op de klok werden wissels aan Groningse zijde doorgevoerd door Adrie Poldervaart, die zondag de eindverantwoordelijk was bij afwezigheid van Danny Buijs. De hoofdtrainer was er niet bij in De Kuip door ‘trieste privéomstandigheden’, zo meldde de club. Met het inbrengen van Mohamed El Hankouri, Joël van Kaam en Tomás Suslov ging Groningen op jacht naar de gelijkmaker.

De doorgevoerde wissels sorteerden niet het gewenste effect, want de beste kans was twintig minuten voor tijd voor Feyenoord. Malacia brak door op de linkerflank en haalde hard uit op de paal. Groningen ontsnapte daarnee aan een grotere achterstand. Feyenoord bleef de wedstrijd controleren en de 0-2 hing eerder in de lucht dan de 1-1. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door de Rotterdammers. Damil Dankerlui bracht Haps ten val in het strafschopgebied en ontnam hem op die manier een scorinsgkans. De Groningen-back werd met rood van het veld gestuurd en vanaf elf meter schoot Berghuis de bal onhoudbaar tegen de touwen. Met een man meer kreeg Feyenoord via Orkun Kökcü nog een grote kans op een doelpunt, maar meer leed werd Groningen bespaard. Door de overwinning komt Feyenoord op achttien punten en klimt het naar de derde plaats, en heeft het een achterstand van drie punten op koploper Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door voetballer 2)

Zo, van Haps begin ik toch steeds meer fan te worden. Speelt met veel energie en mijn favoriete moment toen hij Kokcu van de grond haalde om weer hard te gaan werken toen Kokcu de 3-0 gemist had. Zegt ook wel genoeg dat dat wellicht het het meest is bijgebleven. Zaad pot, zaad houding van Berghuis en zaad blessure bij Bijlow.

8 november 2020 om 16:36

Niet mee eens, Haps wist totaal niet waar hij moest lopen waardoor Malacia de bal vaak niet kwijt kon. Hij was echter niet de enige die matig speelde. Verder opnieuw een gezapige pot in een te laag tempo, maar dat ben ik inmiddels gewend. Wel blij met de drie punten!

8 november 2020 om 16:44

Ga je nou zeggen dat Malacia slecht speelde door Haps? Dan ga ik echt helemaal stuk. Haps was echt het toonbeeld van strijd bij de 86e minuut inderdaad Kokcu optillen en terug sprinten. Malacia was het absolute dieptepunt in de eerste helft hoor. Daar heb ik echt zo aan lopen ergeren.

8 november 2020 om 17:19

Huh Malacia het dieptepunt in de eerste helft? Mag ik vragen waarom je dat vind?

8 november 2020 om 17:30

Ja natuurlijk mag je dat vragen. Ik vond hem in de passing erg slecht, in positie kiezen verdedigend dramatisch en ik vond hem bijvoorbeeld (dit is één voorbeeld) bij het schot van die Groningen speler niet overtuigend erin gaan. Dat vond ik van meerdere spelers, maar bij hem was het zo duidelijk van: Laat maar schieten, dan blesseer ik mijzelf in ieder geval niet. Nee, daar kan ik niet zo goed tegen.

8 november 2020 om 17:31

Ik vind het ook raar. Malacia staat echt goed te verdedigen en is aanvallend ook dreigend. Nog ietwat slordig in de passing maar verder gewoon een dikke voldoende. Iedere keer als Balk aan die kant stond verloor hij ieder duel.

8 november 2020 om 17:54

Hmm ik kan me dat voorbeeld niet herinneren, miss in de samenvatting terug kijken.
Ik vind hem verdedigend juist ijzersterk.
Aanvallend loopt het niet altijd even lekker omdat hij niet over Haps heen kan gaan omdat Haps zelf buitenom moet, maar zodra Haps naar binnen gaat dan zie je dat Malacia er gewoon over heen gaat zoals het hoort. De linker kant loopt lekker als je eenmaal op snelheid bent , maar als je uit stil stand combinaties aan moet gaan om er door heen te komen , dat lukt vaak niet want er is te weinig beweging tussen Haps - Kokcu en evt Toornstra/diemers, dus dan moet de bal naar Malacia gespeeld worden en hij speelt hem weer helemaal terug naar Senesi.waardoor je opnieuw moet opbouwen. Dat de linkerflank niet loopt is niet zijn schuld , hij doet wat ie moet doen.
Hij zal hier en daar wel een foutje maken maar dat hebben alle backs , of je nou Kimmich , Angelino of Davies bent , aanvallende backs laten regelmatig een steekje vallen, dat risico moet je accepteren anders moet je maar met een type Kongolo of Martins Indi op linksback gaan spelen , die verdedigend sterker zjin maar aanvallend zwak(ker).

Dik verdiende overwinning op 75 procent. Je zag de vermoeidheid bij de spelers. Toch maar 1 echte kans (Balk) en 2 halve kansen weggegeven. Eerste helft nog gelijkwaardig maar 2e helft de controle gepakt en zakelijk uitgespeeld. De VAR en Makkelie hebben het nog wel geprobeerd door de goal onterecht af te keuren en de eerste overtreding op Haps te laten lopen. Maar die 2e was zo overduidelijk daar konden ze niet omheen. Al met al blij met het resultaat al is het voetballend nog steeds ondermaats. 2e helft wel een stuk beter. Gelukkig pakken we de punten weer.

8 november 2020 om 16:27

Goal overduidelijk terecht afgekeurd.

8 november 2020 om 16:30

Nah, die goal was wel echt terecht afgekeurd. Linssen stond overduidelijk (hinderlijk) buitenspel.

8 november 2020 om 16:30

Afgekeurde doelpunt van Diemers was in mijn ogen gewoon terecht afgekeurd. Sommigen zouden hem misschien door laten gaan, maar als ie hem afkeurt heb je er ook weinig over te klagen.

8 november 2020 om 16:30

Goal werd om duidelijke redenen terecht afgekeurd.

8 november 2020 om 16:31

De goal was gewoon terecht afgekeurd. Padt kon daar weinig doen, doordat Linssen daar hinderlijk in de weg staat in buitenspelpositie.

8 november 2020 om 16:35

Ik snap niet zo goed wat daar dan hinderlijk aan is. Past is allang uitgeschakeld. Protesteert ook niet. Kan gewoon nooit meer bij die bal. en die bal komt minimaal een meter bij Linssen uit de buurt.

8 november 2020 om 16:37

Dat is gewoon een duidelijk geschreven regel. Speler in buitenspelpositie die het zicht van de keeper of de keeper zelf hindert = afkeuren.

8 november 2020 om 16:39

Maar waar zit de hinder dan? De bal word ook niet richting Linssen gespeeld dus geen buitenspel.

8 november 2020 om 16:39

Padt is ook uitgeschakeld doordat hij geen enkele kans heeft om nog maar iets van een redding te maken door de blokkade van Linssen.

8 november 2020 om 16:41

Op het moment van schieten knalt Linssen vol tegen Padt aan. Hij kan daardoor niets. Een keeper had deze bal kunnen hebben of in ieder geval de kans om hem te pakken. Die werd hem nu ontnomen. Kan er prima mee leven.

8 november 2020 om 16:43

Sorry maar Padt had het al opgegeven voordat Linssen in de buurt kwam. Hij maakte al een hupje. Waarom protesteert hij niet als hij echt gehinderd werd?

8 november 2020 om 16:54

Maar LuisSini, ik zou graag willen dat hij goedgekeurd was hoor. Maar waarom zou een leidraad moeten zijn dat een keeper protesteert? Volgens de regels hindert hij een keeper in het gebied waar een keeper onaantastbaar is, dus dan is het een uitgemaakte zaak. En of een keeper dan protesteert of niet, is het gewoon buitenspel. En ik kan dit zo goed relativeren omdat er drie punten binnen zijn, anders had ik mogelijk een andere mening gehad. Maar zo is voetbal. Soms zit het mee, soms zit het tegen zoals Matusiwa (van Groningen) al zei na de wedstrijd.

8 november 2020 om 16:57

Het was een hele mooie goal na een prima aanval/combinatie en ik dacht ook dat het een goede goal was, maar in de herhaling zie je heel duidelijk dat Linssen in buitenspel positie de keeper hindert.

8 november 2020 om 17:17

Ik ben nog steeds van andere mening. Er zijn honderden voorbeelden waarbij de keeper gehinderd word. En je zult bij alle situaties zien dat de keeper direct als eerste reactie naar de scheids gaat om dit duidelijk te maken. Padt zou dit ook gedaan hebben als hij wist dat hier iets te halen viel. Maar Padt weet zelf dat het eigenlijk gewoon een kansloze situatie was omdat hij nooit bij de bal had gekunnen. En omdat de bal ook helemaal niet richting Linssen gaat, anders had hij daarvoor ook wel wel geprobeerd om hier iets uit te halen. Het was gewoon een prachtige aanval met een prachtige zuivere goal. Gelukkig was het geen beslissend moment uiteindelijk.

8 november 2020 om 17:25

Dus klagen ofwel protesteren staat gelijk een overtreding en andersom?

8 november 2020 om 17:32

Nee niet perse, maar dan geef je wel een reden om te kijken. Blijkbaar zag Padt geen reden om in ieder geval door de VAR te laten kijken.

8 november 2020 om 17:39

Padt is dan ook niet de scheids of onderdeel van de VAR?

8 november 2020 om 17:44

Nee daarom is het wel heel apart dat de VAR hier juist weer op in moet gaan met hun vertraagde beelden. Geen enkele aanleiding om iets aan deze situatie te doen. Ze zijn gewoon op zoek naar iets. Makkelie levert sowieso ook bijna altijd puntverlies op met heel veel verkeerde beslissingen.

8 november 2020 om 16:53

Lol die Luis, probeer je nou te suggereren dat de arbitrage er alles aan deed om Feyenoord te laten verliezen? Wel vaker heb ik het idee dat jij achter elke boom een vijand ziet! Jouw eigen mede-supporters zeggen het al massaal, het zijn gewoon de regels die nageleefd werden. Feyenoord heeft gewoon op eigen kracht, terecht gewonnen in eigen huis. Gefeliciteerd daarmee en iedere andere Feyenoorder, wees daar blij mee net als iedere andere Rotterdammer. 🙂

8 november 2020 om 17:23

Ik ben ook blij maar mag gewoon een andere mening hebben dan mijn medesupporters. En blijkbaar zijn er meer mensen die het wel met me eens zijn gezien de duimpjes. Dat er 4 zijn die nu puntjes willen scoren omdat we toch gewonnen hadden hecht ik niet veel waarde aan.

8 november 2020 om 17:40

Hahaha, ja voor de likes en puntjes doen we het inderdaad.

8 november 2020 om 18:12

Luis uiteraard, dit is een forum iedereen mag zijn mening hebben. Het was wel echt de enige juiste beslissing, want Padt kan nooit trachten om die bal te vangen. Puur omdat zijn zicht is geblokkeerd, of hij de bal nou wel of niet had gepakt dat is de issue. Maar goed, je hebt al aangeven dat je het niet wilt accepteren en inderdaad enkele zijn het met je eens. Maar goed, dat ben ik wel eens zolang ik win kan geen enkele situatie me iets schelen. Fijne avond man.

8 november 2020 om 18:30

Luissini. Het blijft simpelweg een matig elftal. Als een Berhuis en een Toonstra hun dag niet hebben stelt het weinig hoor. Het doelpunt is terecht afgekeurd trouwens . Eers tre helft zomeravondvoetbal. De tweede helft ging het wat beter.

Prima punten voor Feyenoord in een moeilijke pot. Tweede helft oogde beter dan de eerste helft.

Ondanks penalty die berghuis scoorde nam hij feyenoord echt niet bij de hand Speeldenzeer zwak

8 november 2020 om 16:35

En een assist, en als penalty niet kwam had hij nog een assist op haps.. Dus hoe dan ook bij 2 goals betrokken. Is toch aardig bij de hand nemen

8 november 2020 om 16:40

Helemaal mee eens Justabomb. En het mooiste aan hem vind ik dan: Dat vindt hij zelf ook. Dat interview na de wedstrijd geeft aan waarom hij aanvoerder is. Zo realistisch en ik denk dat dit een aanwinst zal zijn voor Fox na zijn actieve voetbal carrière. Ik heb hem zelden onzin zien uitkramen. Ik vond zijn gele kaart oliedom, zijn gebaren over Linssen oliedom, maar dan schiet hij alle frustraties van zich af met die penalty. Die had geen enkele keeper gehad.

Als dit de slechte fase in het seizoen van Feyenoord blijkt te zijn biedt dat perspectief. Laten we het maar zo positief bekijken.

8 november 2020 om 16:33

De laatste jaren was november een slechte maand en verspeelde we veel punten. Maar wat het team laat zien is toch wel van een slecht niveau, er is geen moment dat je denk “ vandaag wordt het en makkie”. Ook veel kleine foutjes, zoals matig passen over een paar meter en matig positiespel . Maar we gaan het zien, we kunnen niet in de toekomst kijken,

8 november 2020 om 16:35

Tja, met slecht spel vrijwel moeiteloos winnen. Ben benieuwd of het daadwerkelijk beter gaat worden, want we worden niet echt verwend. Aan de andere kant missen we ook wel wat belangrijke opties als Sinisterra, Fer, Jorgensen/Bozenik (echte spits)

Een ontzettend zwakke eerste helft (van onze kant dan), gevolgd door een - laat ik het maar zo zeggen - tweede helft waarin we de controle hadden en niet meer in gevaar kwamen. Wel weer jammer hoe Kokcu te veel lijkt te twijfelen bij z'n schotpogingen en daardoor of niet schiet of geen goal maakt. Blijf maar hopen dat 'ie over een soort ogenschijnlijke drempel komt, zeker na donderdag. Maar goed, 3 punten en een afsluiting van een mooie week!

Huh?! Stonden er nou 6 spelers van Varkenoord in bij Feyenoord 1? Feyenoord heeft toch helemaal geen jeugd? En als ze die al hadden, dan geeft Advocaat ze toch Nooit de kans? Heel vreemd dit allemaal. Als iemand hier een verklaring voor heeft.. Zit Dick in een complot ofzo?

8 november 2020 om 16:35

Haha ik was ze ook al aan het tellen. Kwam tot 5. Met Geertruida, Malacia, Wehrmann, Kokcu en Bannis kwamen er 5 vandaag in actie en Bijlow haakte geblesseerd af, anders waren het er 6 geweest. En Wouter Burger is dit seizoen verhuurd. De Jong Feyenoord lichting van twee jaar geleden was een goede lichting (al deden sommigen 'experts' het graag anders doen voorkomen). Alleen Bannis maakte daar geen deel van uit (is een lichting jonger), verder allemaal uit dat elftal. Nieuwkoop en Vente zaten ook nog als eigen jeugd op de bank. En El Hankouri deed trouwens nog ff met Groningen mee, ook leuk om te zien.

8 november 2020 om 17:22

Al die spelers die je noemt zijn niet doorgebroken onder Dickie.
De discussie is dat ie geen jeugd door laat breken , niet dat hij ze niet laat spelen.
Mocht Wehrmann nu doorbreken dan mag dat op conto van Advocaat , idem dito Bannis...maar ik heb er een hard hoofd in.

Lekker hoor weer 3 puntjes, maar mag Linssen er volgende wedstrijd uit aub? Genoeg wedstrijden om het te laten zien maar het zit er niet in.

Ondanks de winst totaal niet te vrede. Echt dramatisch gespeeld.
Wat is de toegevoegde waarde van Diemers? Ik ken die hele Wehrman niet maar in die 10min die hij speelde vandaag kon je al zien dat ie beter is dan Diemers. '
Toornstra deed zn ding zoals de afgelopen paar weken , prima gespeeld.
Kokcu mag best een paar wedstrijden banken. Speel maar met Texeira - Toornstra - Wehrmann.
Gunde Haps wel de goal ipv de penalty van Berghuis , jammer maar het zij zo. Wel was het een ontzettend egoistische actie een half minuut voor het eind signaal, hij kon Bannis 1op1 met de keeper zetten maar ging voor eigen succes en raakte meteen de bal kwijt, kan ik zo slecht tegen. Berghuis dramatisch gespeeld.
Linssen toppertje , laat hem maar het hele seizoen staan Dickie!!!
Volgens mij wilde Dickie serieus grappig doen door Bannis in de 88e minuut in te laten vallen. Die zal er thuis stuk om gaan als ie de samenvatting terug gaat kijken.

8 november 2020 om 16:33

Diemers vond ik tegen Cska echt goed en had vandaag ook gewoon een goal meegepakt als de VAR niet had ingegrepen. Moet wellicht nog even wennen aan drie wedstrijden per week.

8 november 2020 om 17:02

Diemers speelde voor zijn doen prima tegen Cska , maar het was echt niet goed, hij leed alleen wat minder balverlies dan normaal , was meer bezig met afjagen etc, heeft in een Feyenoord shirt echt niet laten zien waarom die gehaald is.
Ik kende Diemers niet maar hoorde wel dat ie een goede pass en schot in huis had, dat heb ik totaal nog niet gezien bij Feyenoord, iedere bal wordt de 2e ring ingeschoten en 99% van zn passjes gaan breed. En voor een speler die het zo van zijn spelinzicht en pass moet hebben lijdt ie te veel balverlies.
Diemers hoort absoluut niet in de basis , totaal niet wat Feyenoord moet nastreven, zulke spelers zou je in overvloed in de jeugd moeten hebben. Hij probeert het allemaal flitsend eruit te laten zien door soms leuk weg te draaien (zonder tegenstander in zn rug) of kort weg te kappen , maar ik ben echt totaal niet overtuigd. Hij zou hooguit een wisselspeler moeten zijn , maar dat gaat niet gebeuren want.........komt uit de koker van Dickie.

Trouwens , ik neem hem de slechte wedstrijden op linksbuiten echt niet kwalijk hoor en aan inzet ook geen gebrek maar we moeten als Feyenoorders een keer met meer genoegen nemen dan alleen inzet.
Een Texeira (waar ik ook nog niet helemaal van overtuigd ben) komt al iets meer in de buurt van de technische spelers waar je er meer van zou willen in de selectie.
We hebben nu 3 dezelfde type spelers op het middenveld staan , alle 3 met een degelijk schot en een goede pass die de snot voor hun ogen (kunnen) rennen ,met een lage handelingssnelheid.

Een goal doet overigens niets af aan de (wan)prestaties, Berghuis die scoort ook vandaag maar speelde als een natte krant.

8 november 2020 om 16:38

Ik vind Diemers een uitstekende speler. Zeker nu momenteel beter dan Toornstra en Kokcu. Vandaag ook weer prima en tegen CSKA droop er toch wel klasse vanaf. Die jongen kan echt wel wat met een bal. Hij is zeer balvast en draait kort weg.

8 november 2020 om 17:12

Huh beter dan Toornstra? Toornstra wordt echt zwaaar onderschat.
Ik vind hem echt de Schone van Feyenoord. Wordt ieder jaar aan het begin van de competitie afgeschreven door de supporters maar speelt echt wel goed. Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van Toornstra , wel moet ik toegeven dat ik dit seizoen mn vertrouwen had verloren in hem , speelde dramatisch als cm maar hij herpakt zich uitstekend als vervanger van Fer als cvm. Tegen Cska de beste man op het veld.

Seizoen 19/20 betrokken bij 13 goals.
Seizoen 18/19 betrokken bij 13 goals.
Seizoen 17/18 betrokken bij 22 goals.
Seizoen 16/17 betrokken bij 27 goals.
Seizoen 15/16 betrokken bij 9 goals (uit 1584min = 18 wedstrijden).

En wat betreft Kokcu , die ontlopen elkaar niet veel, sinds de contractverlenging speelt Kokcu niet best , dus Diemers ipv Kokcu om hem ff met beide benen op de grond te krijgen zou ik ook prima vinden.

8 november 2020 om 17:32

Als ik jouw reactie lees dan zijn we het eigenlijk prima met elkaar eens Vegitosan. Ja Toornstra wordt onderschat. Seizoen op seizoen. Alleen nu vond ik hem dit seizoen ook echt door de mand vallen. Andere spelers waren beter (zoals een Kokcu, Teixeira, Diemers en Fer). Teixeira is erbij gekomen net als Diemers. Diemers neemt iets extra's mee met z'n balvastheid en zn traptechniek. Hij is nog iets te bescheiden maar dat komt er wel uit. Nu doet Jens het goed op de positie van Fer maar als die weer terug is dan vrees ik voor de basisplaats van Toornstra. Maar feit is wel, hij staat er altijd op belangrijke momenten. Alleen z'n afstandschot is al fenomenaal en een echt wapen. Afschrijven doe ik Jens nooit maar het kan maar goed zo zijn dat ie dit seizoen voorbijgestreefd kan gaan worden door andere jongens (Teixeira, Diemers, Kokcu en Fer). Aan de andere kant weet je wel wat je aan hem hebt als je hem alsnog laat spelen of hem inbrengt. Een harde werker die nooit klaagt en zich leeg knokt wanneer nodig.

8 november 2020 om 18:09

Ja op cm doet Diemers dit seizoen niet onder voor Toornstra , maar dat komt vooral doordat Jens het niet altijd meer kan belopen, ook niet gek want hij was fysiek nooit echt bijzonder behalve zijn stamina , laat staan nu hij 31 is. Toch zou ik Jens graag nog een kans geven op cm als Fer weer fit is.
Aan de bal vind ik Toornstra namelijk beter, zowel een betere pass als een beter schot.

Zoals ik al zei , ik heb nog niet gezien dat Diemers een goeie pass en/of schot heeft , schijnt zijn sterkste punt te zijn. Als je in zoveel wedstrijden niet je sterkste punten hebt kunnen tonen dan weet ik het ook niet meer.
Ik gun het jongens als Linssen en Diemers echt wel hoor , vooral Linssen als je ziet wat voor stappen hij heeft gemaakt (vvv groningen vitesse feyenoord), maar ik zie het gewoon totaal niet zitten in die jongens.
Diemers wil ik sws nog wel tot feb/maart ongeveer de tijd geven , als ie het dan nog niet heeft laten zien dan is het voor mij persoonlijk officieel einde hoofdstuk.
Linssen gaat hem gewoon niet worden , spitsen kan die totaal niet en op linksbuiten hebben we Haps die het beter doet + Sini als ie eenmaal terug is.

Berghuis speelt heel slap, net als heel Feyenoord.. Om dan te bedenken dat hij na 8 wedstrijden, op 7 goals en 5 assists staat, dan vraag je je af hoe het gaat als hij weer in vorm komt. En dat geldt voor heel feyenoord, ze kunnen alleen maar beter gaan spelen, en staan nu al netjes 3e. Dus als het allemaal wat beter wordt, kan het nog een leuk seizoen worden!!

Zwak inspiratieloos Feyenoord gezien. Dat werd omgezet in de tweede helft door onder andere Texeira. Die zou altijd basis moeten staan, anders heb je te weinig verassing in je spel. En wat mij betreft speel je ook vaker met Wehrman. Hij oogde fris.

Berghuis liep er inderdaad ongeïnspireerd bij maar ik begrijp hem wel. Er werd hem toegezegd dat belangrijke schakels als Senesi zouden blijven en er kwaliteit bij zou komen. Goed, Senesi is gebleven en met Texeira en Spajic kwaliteit bijgekomen maar dan krijg je ineens ook te maken met een Diemers en, bovenal, Linssen... Sorry, daar wordt je gewoon chagrijnig van. Als je dan ook nog steeds spelers als Geertruida en Kokcu om je heen heb lopen, dat is simpelweg deprimerend. Met Senesi, Spajic, Haps, Texeira en Berghuis had je vandaag maar 5 spelers die kwaliteit meebrengen. Dan vind ik het nog goed dat je toch wint van Groningen. Hopelijk zijn Bijlow, Fer, Sinisterra en Bozenik gauw terug, dan heb je een redelijk elftal staan.

Tja wat zullen we er van zeggen. Je zag het een beetje aankomen. Groningen mist een aantal veelbelovende kansen en dan weet je dat hij aan de andere kant gaat vallen. 2de helft (zeker na de wissels el hankouri, van kaam en suslof) weinig meer gebracht. In de eerste helft en direct aan het begin van de 2de helft lagen er kansen voor Groningen. Moet Padt met zijn 2 meter, niet gewoon de bal uit de lucht plukken bij de goal van Geertruida???

Eerste helft voor Groningen. Tweede helft voor Feyenoord. Verdiend gewonnen. Advocaat gaf voor de wedstrijd een les aan Rogier Schmidt en alle andere trainers in Nederland. Hij stelt simpelweg dat je beter met twee controleurs kan spelen en gokken op de omschakeling. Hij wijst hierop dat dit Europees overal gebeurd. Wellicht iets dat navolging verdiend, al is het minder leuk om naar te kijken. Hij heeft voorlopig, AL EEN Jaar, het gelijk aan zijn zijde

Dit elftal lijkt wel een beetje op ons kampioenselftal. Geen bijzonder elftal maar wel heel erg degelijk. We missen alleen nog een spits, als jorgenson terug komt en Sinisterra dan heb je toch echt een heel degelijk elftal zowel als basis als in de breedte. Ik vond Wehrman trouwens in die korte tijd erg sterk. Hopelijk krijgt hij wat meer kansen. Daarnaast heeft Bannis in 7 minuten meer goed gedaan dan Linssen in de overige. Ik was heel blij met de aankoop, prima breedte opvulling voor onze selectie maar hij moet wel echt als linksbuiten spelen. Ik denk echt dat we gewoon gaan overwinteren en 2e kunnen worden dit seizoen.

8 november 2020 om 17:14

Alleen had je toen een spits die er 21 maakte en 11 assist gaf. Toch wel een heel groot verschil met dit jaar.En daarnaast heb je van de top ploegen het makkelijkste schema op het moment.

Bij Groningen maar wat weer oefenen op het goal het schieten.. want ze mogen ook wel eens gaan scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren