Davy Klaassen: ‘We moeten Ryan af en toe een beetje afremmen’

Zondag, 8 november 2020 om 20:28Justus Dingemanse • Laatste update: 20:57

De ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht in de Utrechtse Galgenwaard had voor de Domstedelingen de wedstrijd van het jaar moeten worden, maar zonder publiek en een 0-3 eindstand werd het een middag om snel te vergeten. In minuut 62 maakte Davy Klaassen zijn vierde doelpunt in vier duels en tekende daarmee aan voor de bevrijdende openingstreffer. Na afloop verscheen hij bij verslaggever Justus Dingemanse voor de camera van Voetbalzone en vertelde onder meer over zijn oproep voor Oranje.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Denk je dat Ryan Gravenberch de absolute top gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door timmothy)

Ik denk serieus dat Gravenberch als hij iets secuurder wordt en simpelweg wat meer ervaring heeft de Europese top gaat bereiken. Dat zeg ik niet steeds bij ieder talent maar deze gozer heeft het gewoon allemaal. Dat moet gewoon een soort Rijkaard worden vind ik. Maar ja laatste keer dat ik dat dacht ging het om Bazoer en tja, vertrouw maar niet op mij.

8 november 2020 om 15:31

Wat heeft hij dan, buiten een aardige schijnbeweging/dribbel? Rendement is nagenoeg 0, terwijl we in de Eredivisie ontzettend veel scoren. Hij heeft 2 assists en 0 doelpunten... Vandaag kwam hij ook geregeld in de gelegenheid om een aanval op te zetten, maar hij was bij geen enkele gevaarlijke aanval betrokken volgens mij? Rond de middellijn draait hij leuk weg bij zijn tegenstander, maar daarna doet hij er niks mee. Het is ook niet dat hij andere beter laat spelen, want na het opendraaien duurt het vaak te lang voor hij weet waar hij naartoe wilt spelen. In balbezit voegt hij in mijn ogen gewoon niks toe en in balbezit is het, misschien door zijn leeftijd, ook nog een jongetje dat meer meeloopt dan echt meeverdedigd.

8 november 2020 om 15:33

Zeggen dat Gravenberch geen rendement heeft is echt onzin. Hij speelt nou eenmaal op dit moment niet op een positie waar je veel scoort en/of assists geeft. Vorig jaar voor de Corona scoorde hij overigens redelijk vaak en gaf hij veel assists in het eerste. Heeft in de jeugd ook vaak genoeg bewezen rendement te hebben .

8 november 2020 om 15:34

@DeToekomst, Dat hij geen doelpunten maakt boeit me niet zoveel eigenlijk. Hoeveel goals maakte Frenkie? Ten eerste is die jongen 18, en ten 2e is dat niet zijn rol. 2e helft tegen Midtjylland vond ik hem verdedigend uitstekend. Hij neemt gewoon nog te veel risico en moet wat meer bewust worden van zijn taken. Nogmaals, hij is 18. Benieuwd waar hij over 2/3 jaar staat.

8 november 2020 om 15:39

@BME12, hoeveel gevaarlijke aanvallen heeft hij vandaag opgezet dan? Frenkie deed dat wel...

8 november 2020 om 15:48

@MessiBazoer, leeftijd maakt mij niet veel uit. Als je in het eerste speelt bij Ajax als basisspeler moeten we hem ook beoordelen als basisspeler. Leeftijd kan soms een goede reden zijn voor foutjes of een mindere wedstrijd/periode, maar dit lijkt gewoon zijn niveau te zijn en dat is niet goed genoeg. Ik kan niet wachten tot Kudus terug is. En Frenkie was onze regisseur, hij bepaalde het tempo, was de speler die gevaarlijke aanvallen opzette en verdedigend echt veel beter. Ook ben ik het er helemaal niet mee eens dat het komt, omdat hij teveel risico in zijn spel legt. Dat doet hij namelijk nagenoeg niet... Veel ballen zijn terug en breed of simpele passes naar voren die iedereen kan geven, zeker na zoveel getreuzel... Er zit nooit een risicovolle steekpass of crosspass bij. Ook haast nooit een schot. Vandaag had hij opvallend vaak rond de middellijn bij zich en kon hij het spel gaan maken/wat creëeren, maar hij deed er niks mee. Jullie hebben het allemaal over het opendraaien, zijn dribbels, dat hij zogenaamd altijd vooruit speelt, risico in zijn spel leggen.. Maar kunnen geen enkele aanval opnoemen waarbij hij vandaag betrokken was. Dan heeft hij toch niet goed gespeeld?

8 november 2020 om 15:52

Onzin dat hij geen rendement heeft. Brengt regelmatig spelers in stelling en laat dat zien bij Jong Oranje en Ajax.verder moet je ook bedenken dat Gravenberch op dit moment vooral de opbouw moet verzorgen en veel minder vaak bij de 16 komt als in de jeugd bijvoorbeeld. Buiten een goede dribbel, heeft hij een fantastische aanname waardoor hij net zoals vandaag met 1 beweging een heel middenveld uit elkaar speelt. Het lag vooral aan Traore dat daar niks mee gedaan werd vandaag. Dat hij niks toevoegt in balbezit vind ik echt zwaar gechargeerd. Jij beoordeelt hem unfair en beseft niet dat dit een speler is van 18 jaar.

8 november 2020 om 15:53

Helemaal met je eens Toekomst. Tegenwoordig is iedereen al een toptalent als je een bal vooruit kan spelen. Ik zie het ook niet bij gravrnberch. Alleen maar dat hij zn fysiek meeheeft, maar het gaat allemaal zo traag bij hem en voegt aanvalllend niks toe

8 november 2020 om 15:55

Dat valt echt enorm mee. Frenkie was belangrijk in de eerste fase van de opbouw, net zoals Gravenberch dat ook is. Toch beoordeel je beide spelers volstrekt anders. Frenkie speelde zoals hij nu ook bij Barca speelt, hij scoorde weinig en gaf zelden assists.

8 november 2020 om 15:56

Denk om je hart vriend. Ik zeg alleen dat ik waanzinnige potentie in hem zie. Waar het over potentie gaat speelt leeftijd en ervaring weldegelijk een rol. En als je de vergelijking noodzakelijk vindt, geef Gravenberch eens twee jaar de tijd, dan is ie nog altijd jonger dan Frenkie toen die bij het eerste aansloot. Ik hoop dat Gravenberch dit seizoen vrijwel alles speelt, dan vertrouw ik dat hij de nodige bagage meeneemt om te zorgen dat jij tzt ook inziet dat hij echt een toevoeging is voor Ajax. En ik denk meer een Frankie dan een Frenkie.

8 november 2020 om 16:10

@Chefvoetbal, ik beoordeel ze op dezelfde punten, maar zie dat Frenkie veel beter was. Frenkie had ook een slecht rendement, maar was vaak bij gevaarlijke aanvallen betrokken. Gravenberch heeft dat niet, terwijl hij daar wel vaak in de gelegenheid voor is. Ook was Frenkie verdedigend veel beter, had hij minder balverlies en hij speelde medespelers bijna altijd zo aan dat zij het spel direct naar voren konden verplaatsen. Gravenberch komt tot nu toe in alles tekort.

8 november 2020 om 16:16

@manodedios, met mijn hart gaat het goed. Ik kan alleen niet begrijpen dat mensen potentie zien. Elke wedstrijd let ik op hem en hoop ik op minimaal 1 moment waarin ik die potentie ook kan bespeuren, maar die momenten zijn er gewoon niet. Daarnaast gaat er ook nog veel fout en is hij erg zwak qua meeverdedigen. Rijkaard heb ik nooit zien spelen, dus daar kan ik niet over oordelen. Wel wil ik nogmaals zeggen dat leeftijd geen excuus is in het eerste. Als hij de potentie heeft, maar nog niet het niveau dan hebben we daar een prima leerschool voor in de KKD en mag hij van mij geregeld invallen in het eerste. In het eerste moet gepresteerd worden. Als ik dan zo'n Kudus zie, zie ik potentie. Verdedigend veel beter, je ziet hem overal opduiken, zet ook aanvallen op/kan opendraaien, heeft rendement, fysiek veel sterker. Dat is iemand met de potentie om de wereldtop te halen. Gravenberch is een leuk talentje dat nog veel moet leren en bewijzen, maar er nog niet klaar voor is om dat in Ajax 1 te doen.

8 november 2020 om 16:27

@de toekomst "In balbezit voegt hij in mijn ogen gewoon niks toe"Haha, en dat zeg jij? Iemand die die hier op VZ notabene Donny met zijn leven loopt te verdedigen. Echt lachen met jou.Gravenberg is in balbezit gewoon goed. Comfortabel aan de bal en zoekt de combinatie. Op een gegeven moment draaide iedereen telkens terug voor dat balletje breed of terug waar Gravenberg juist steeds vooruit de oplossing zocht.

8 november 2020 om 16:35

Frenkie speelde op die leeftijd in O19

8 november 2020 om 16:57

Vanuit het middenveld dribbelt hij spelers zo makkelijk voorbij en creëert ie daarmee een man meer situatie voor Ajax, dat is ook gewoon rendement.

Nu kan je discussiëren over dat het daarna te weinig oplevert of niet gevaarlijk genoeg is, maar dat ligt niet alleen aan hem.

Het gaat er ook niet altijd om of acties in gevaar eindigen, maar ook om bijv. onder de druk uit voetballen zodat je als team weer kan opschuiven en het spel kan verleggen en dergelijke.

8 november 2020 om 17:28

De toekomst.. Houdt je ook even het verschil in leeftijd in je achterhoofd. Frenkie was al een stuk ouder toen hij debuteerde in Ajax 1

8 november 2020 om 21:02

@straatvoetbal, ja en? Basisspelers bij Ajax beoordeel ik als basisspeler. Ik ben het ermee eens dat hij nu beter in Jong had kunnen spelen, maar hij staat in de basis dus moeten we hem daarop afrekenen.

8 november 2020 om 21:10

@Timmothy, na die passeerbewegingen vertraagt hij zelf het spel/doet niks nuttigs. Wat heeft het dan allemaal voor zin gehad? Wat hij doet, heeft geen toegevoegde waarde. Ik zie dat opendraaien ook wel, maar er zijn zoveel spelers met een specifieke kwaliteit die geen waarde toevoegen aan hun teams. Bruma heeft ook een geweldige dribbel en snelheid, maar geen rendement. Guti heeft een geweldige trap, maar voegt ook (nog) niks toe aan PSV. Leuk dat hij dat goed kan, maar het levert de ploeg niks op. En dan heb ik het nogmaals niet alleen over rendement van Gravenberch zelf, maar ook over zijn bijdrage aan het hele spel van Ajax.

9 november 2020 om 00:21

Frenkie deed dat wel maar was denk ik ook iets verser in ontwikkeling door leeftijd en dus wedstrijden. Als het hem lukt blessurevrij te krijgen dat is dit hét seizoen waar hij de stappen kan maken die hij nodig heeft als 18(!!!!) jarig ventje.

8 november 2020 om 17:00

Haha ja Bazoer dachten we allemaal. Maar die bleek de mentaliteit van een vaatdoek te hebben. Nog steeds. Ik kan niet in het koppie van Gravenberch kijken, maar vind het net zo'n heerlijke voetballer. Maar Bazoer was doelgerichter nog. Die was ook zo goed toen voor zijn leeftijd.

8 november 2020 om 21:41

Schuurs (20) en Gravenberch (18) maken door hun onervarenheid nog wel eens een foutje, maar wat veel niet zien is de duelkracht van Schuurs en de passing en loopvermogen van Gravenberch. Twee enorme Ajax-talenten die door simpele Ajax-fans nog wel eens worden weggehoond. Ik geniet zelf wel van hun spel en weet zeker dat zij voorbestemd zijn voor een mooie loopbaan.

Ik heb echt een haat-liefde ding met Gravenberch. Aan de bal is hij geweldig, is lang, sterk en een goede uitstraling. Aan de andere kant heb ik me al een aantal keer kapot geërgerd aan hem in de CL, af en toe dat hij gewoon z’n man laat lopen en er achter aan loopt alsof het hem niks interesseert. Neemt niet weg dat als hij hieraan werkt en met beide benen op de grond blijft ik hem absoluut de absolute top zie halen.

8 november 2020 om 18:38

Doet mij in alles denken aan Pogba. Geweldig aan de bal en geeft af en toe geniale balletjes maar het is allemaal zo flegmatiek. Als dat eruit kan worden gehaald, ben ik benieuwd waar hij gaat eindigen

8 november 2020 om 21:30

Was geen pech hoor in de CL, daar zijn ze gewoon door mand gevallen door hun zwakke punten, verder ben ik het volkomen met je eens en Danilo staat nu op 8 uit 8 toch bij twente

8 november 2020 om 21:30

Was geen pech hoor in de CL, daar zijn ze gewoon door mand gevallen door hun zwakke punten, verder ben ik het volkomen met je eens en Danilo staat nu op 8 uit 8 toch bij twente

8 november 2020 om 22:44

Ik snap die hype om klaasen echt niet is maar een simpele kracht. Is helemaal niets bijzknders aan klaasen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

324 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren