De Boer krijgt advies na blessuregeval Oranje: ‘Hij heeft het echt goed gedaan’

Zondag, 8 november 2020 om 11:40Rian Rosendaal • Laatste update: 12:24

Jasper Cillessen heeft zich met een blessure afgemeld bij bondscoach Frank de Boer voor de aankomende interlands van het Nederlands elftal, waardoor Justin Bijlow alsnog een oproep kreeg vanuit Zeist. De onlangs gestopte Michel Vorm, met vijftien interlands voor Oranje achter zijn naam, is van mening dat De Boer nu voor stand-in Tim Krul moet kiezen onder de lat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie zou als keeper moeten starten tegen Spanje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door foeballuh)

Het wordt tijd dat er knopen doorgehakt gaan worden en dan definitief. Van dat keeperscircus wordt niemand beter.

8 november 2020 om 11:46

Is al gedaan he,

8 november 2020 om 11:50

Er is toch duidelijk voor Cillessen gekozen? Dat hij nu niet kan keepen, zorgt ervoor dat er weer wat discussie is, maar dat is normaal.

8 november 2020 om 11:56

Je snapt donders goed dat ik het over de plek achter Cilessen heb. Daar gaat dit stuk ook over. In een eerder betoog heb ik al geschreven dat hij wat mij betreft nog steeds nummer een is. Maar dat geschuif daarachter is gewoon ergerlijk.

8 november 2020 om 12:04

Welk geschuif?? Krul is toch structureel de 2e keeper achter Cillessen.. of vind je dat Bijlow 2e keeper moet worden? Ik vind het prima zo, Krul stand-in en Bizot 3e keeper. Bijlow kan mooi minuten maken bij jong. Begrijp me niet verkeerd, Bizot zie ik never nooit 2e of 1e keeper worden, maar Bijlow moet waar mogelijk gewoon minuten maken en lekker ervaring op doen. Als Krul of Cillesen in de toekomst wegvalt kan Bijlow de plek overnemen (of een ander keeperstalent).

8 november 2020 om 12:12

Niemand snapt dat donders goed, aangezien het helemaal niet duidelijk wordt uit je verhaal. Als je nou eerst het duidelijk in je verhaal zet, dan mag je daarna gaan zeuren dat mensen je niet begrijpen. Daarnaast is het volgens mij al heel lang duidelijk wie de tweede keeper is, maar goed. Goed dat Krul nu gaat keepen, keept al een tijd aardig steady.

8 november 2020 om 12:17

Ik reageer op de inhoud van het verhaal en dat gaat over de plaats na Cillessen. Als jij het zeuren vind, prima, al vraag ik me af of je het verhaal zelf wel gelezen hebt. Ik zit hier om mijn mening te delen want die mogelijkheid wordt mij hier geboden.

8 november 2020 om 12:47

Bijlow en drommel zijn beide goede opties ...beide jong en de toekomst voor het nationale elftal.

8 november 2020 om 13:00

Grappige is dat als Bijlow bij Ajax onder de lat had gestaan hij al zijn eerste optreden had gehad in het Nederlandse elftal. Maar nu moet hij maar zijn minuten pakken in het kleine oranje...

8 november 2020 om 13:45

Dat toekomst van Oranje vind ik zo'n onzin. Krul is de oudste en qua leeftijd kan hij nog 2 of 3 eindrondes mee. Dat is toekomst zat, dus als hij aantoont dat hij meer kwaliteit heeft dan bvb Bijlow dan moet hij simpelweg ook spelen. Toekomst behoort in een nationaal elftal geen issue te zijn voor de positie van eerste of tweede keeper.

8 november 2020 om 12:07

Inderdaad, en zolang Cillesen niet keept bij zijn club kun je hem niet zonder je ogen te knipperen in de goal zetten. Ik vind nog steeds dat hij de uitstraling van een zak uien heeft en geen enkele spits angst aanjaagt. Ef staat gewoon geen killer in de goal. Met Bijlow win je al zoveel, die heerst in de 16, komt robuust uit en laat zich gelden.

8 november 2020 om 13:32

Wat win je nu met Bijlow? Die doet het nu heel aardig hoor, maar staat er pas net in bij Feyenoord. Die jongen heeft nog zat te bewijzen voordat je met fatsoenlijke onderbouwing kan roepen dat hij zou moeten spelen.

8 november 2020 om 13:37

Met bijlow win je dat er een keeper staat die kwalitatief net zo goed is als de rest, maar dan 10 jaar jonger.

8 november 2020 om 14:09

Laat Bijlow dat dan maar eerst eens langduriger laten zien op een hoog niveau. Baseren dat hij net zo goed is als bvb Krul is behoorlijk ongefundeerd. Bijlow heeft nog geen vol seizoen in de Eredivisie gekeept, terwijl Krul afgelopen seizoen een uitstekend seizoen keepte in de Premier League. Hartstikke mooi dat die jongen het nu goed doet, maar er wordt veel te hard van stapel gelopen. Die jongen heeft nog van alles te bewijzen. Afgelopen jaar alleen met PSV een grote tegenstander getroffen in de Eredivisie. Dit seizoen pas 1 clean sheet terwijl hij louter Twente als degelijk presenterende tegenstander heeft gehad. Zijn reddingpercentage is daarbij ook niet uitzonderlijk, aangezien 7 van de 27 schoten een goal werden waarmee hij op de zesde plaats van de Eredivisie staat. Bijlow komt er vast wel, maar is echt lang niet zo ver als door sommigen gesteld wordt.

Krul had de afgelopen jaren gewoon eerst doelman moeten zijn. Ik kan er echt niet bij waarom iemand die al 6 jaar bankzitter is een basisplaats bij het nationale elftal verdient. Dat zou een beloning moeten zijn voor prestaties bij je club. Bijlow of Krul zouden beide opties kunnen zijn nu.

8 november 2020 om 12:11

6 jaar bankzitter? Er zit geen enkele keeper in de selectie die 6j bankzitter is (geweest).

8 november 2020 om 12:18

Krul is qua passing vrij matig.

8 november 2020 om 13:09

Krul had in het afgelopen 6 jaar ook geen lekkere beurt gemaakt bij Az, Brighton en Ajax (had mede te maken omdat hij zijn niveau niet meer haalde door die scheuring in zijn kruisbanden). Alleen het afgelopen 2,5 seizoenen bij Norwich doet hij het niet onverdienstelijk. Het niveauverschil tussen Cillessen en Krul is echter heel miniem, en ik vind Cillessen niet heel slecht door bij Oranje. Alleen is hij heel ongelukkig geweest in zijn clubkeuze na zijn vertrek bij Barcelona. Valencia is een mooie en grote club, maar het afgelopen 10 jaar is het echt stabiele club. De Bundesliga leek mij destijds een competitie wat bij hem zal passen en kon floreren vanwege het snelle spel/minder politieke spelletjes wat bij Spaanse clubs wel vaker het geval is.

8 november 2020 om 14:35

Krul kan niks met zijn voeten en heeft gewoon serieus moeite met alles behalve op zijn lijn keepen. Wat heeft Cillessen de afgelopen jaren verkeerd gedaan? Hij is slecht met pingels, maar voor de rest heeft hij echt geen steken laten vallen. Krul heeft daarentegen absoluut niet goed gekeept als hij speelde bij Oranje. Bij Ajax was hij zwak, bij AZ was het zwak en daarna heeft hij in de Championship goed gekeept. Ik zie geen reden waarom Krul zou moeten keepen.

8 november 2020 om 15:11

Cillessen heeft sinds zijn overstap diverse matige of slechte momenten gehad hoor. Bal in de korte hoek tegen Turkije, de goal van Portugal in de Nations League was houdbaar en zo waren er meer momenten. Dat hij zwak bij Ajax en Az was is een beetje selectief je argumenten kiezen. Je gaat voorbij dat die periode viel in de terugkeer na een ernstige blessure, nota bene opgelopen bij Oranje. Daarnaast heeft hij afgelopen seizoen sterk gekeept in de Premier League, niet de Championship. Op dat niveau heeft hij ook voor zijn blessure seizoenen gekeept. Geen van de andere keepers heeft het überhaupt voor elkaar gekregen om in een top 5 competitie als keeper over een seizoen lang in de basis te staan. Hij heeft in ieder geval wel meer laten zien dan Bizot en zeker Bijlow.

8 november 2020 om 15:26

Ik kies helemaal niet selectief, ik vind Krul gewoon een matige keeper die uit kan blinken als hij heel veel te doen heeft in een wedstrijd. Hij kan niet opbouwen en heeft in iedere seizoen wel periodes gehad met hele zwakke momenten. Bizot heeft echt een fantastisch seizoen achter de rug bij AZ en Bijlow doet het volgens mij goed bij zijn club, maar geen van de drie kan imo tippen aan Cillessen. Bij Oranje doet hij het prima, geen reden om een keeper te wisselen.

Ik denk eerlijk gezegd dat Nederland er nu meer baat bij heeft om die Bijlow wat vlieguren te laten maken dan om Krul of Bizot, met hun respectievelijk 32 jaar en 29 jaar, op te stellen. Vergelijkbare leeftijd als Cillessen die toch wel onbetwist de nummer 1 is en verder weinig groeimogelijkheden. Bijlow zal er over een paar jaar waarschijnlijk toch moeten staan als opvolger en dan lijken mij dit ideale potjes om hem alvast te laten wennen aan dit podium. Dat zal waarschijnlijk wel demotiverend werken voor Krul en Bizot, maar ik zie op dit moment niet dat zij aantoonbaar beter zijn, ondanks dat ze er al een poos bijzitten.

8 november 2020 om 13:19

Maar je maakt toch geen "vlieguren" bij het Nederlands elftal, want dat doe je toch in clubverband? Bij Oranje moeten gewoon de beste 11 spelen en als Bijlow gewoon de beste is van de drie geselecteerde keepers, dan mag hij als nummer 1 spelen. Krul doet het bij Norwich consistent goed en is nu ook weer een van de betere keepers in de Championship, wat geen slechte competitie is en vorig seizoen in de Premier League speelde hij ook heel sterk in een slecht elftal. Het niveau tussen beiden keepers ontloopt niet heel veel, maar omdat Krul al veel meer vlieguren heeft gemaakt en betrouwbaarder is, vind ik Krul op dit moment de nummer 1 keeper. Je kunt Bijlow nu wel aan het Nederlands elftal laten ruiken en als hij deze prestaties doortrekt, dat hij dan een oefeninterland kan keepen. Dat hele tijd pushen en doordrukken van jonge spelers in het Nederlands elftal hoeft van mij niet zo.

8 november 2020 om 13:38

Vlieguren omdat hij nu niets onderdoet voor de andere twee en wel keept bij een relatief grote club.

8 november 2020 om 13:55

Ik snap wat je bedoelt maar ik vind Krul nu wel hoger in de pikorde staan dan Bijlow, mede doordat hij al meer ervaring heeft opgedaan dan Bijlow en een prima indruk achterlaat bij Norwich sinds hij daar speelt. Bij het Nederlands elftal kun je je niet doorontwikkelen, want het is eerder een momentopname en de beste spelers moeten gewoon spelen. Bijlow mag van mij best het oefeninterland tegen Spanje spelen, maar voor de Nations League moet Krul gewoon onder de lat staan.

8 november 2020 om 13:56

Vlieguren? Maar ik lees zo vaak hier dat Oranje geen opleidingsinstituut is. Ben het met je eens dat Bijlow de keeper van de toekomst is, maar vlieguren?

9 november 2020 om 08:54

Wat is er zo bijzonder aan het woordje vlieguren? Cillessen heeft niet het eeuwige leven en er komt een moment dat hij moet worden opgevolgd. Dan kan Bizot leuk 5 interlands hebben gespeeld, maar uiteindelijk zal Bijlow er moeten komen te staan en dan kan hij in deze oefeninterlands alvast ervaring opdoen op dit niveau.

Juist niet, de man met ervaring is Jasper en de stand in Bijlow totdat Koeman er niet meer omheen kan.

8 november 2020 om 12:26

Heeft de Boer ook nog iets te zeggen?

8 november 2020 om 14:06

Haha chips, de Boer inderdaad !

Scherpen komt er aan! Heeft grote stappen gemaakt bij Jong Ajax! Bijlow en Scherpen moeten het maar uitvechten , maar Scherpen gaat heel veel mensen verbazen, binnen nu en korte tijd! Let maar op!!!

8 november 2020 om 12:28

Dit noem ik opportunisme.
In de discussies wordt veelal het gebrek aan ervaring van Bijlow genoemd om hem rustig te brengen en Scherpen die wat bij Emmen heeft gekeept en in jong Ajax onder de lat staat, wordt hier zonder blikken of blozen naar voren geschoven.

8 november 2020 om 12:35

De Scherpen die bij Emmen in de goal stond wasin mijn ogen gewoon KKD niveau. Ik kan mij niet voorstellen dat hij in 1,5 seizoen opeens van internationale klasse is.

8 november 2020 om 13:40

Met zijn lengte maakt hij altijd grote stappen. Maar voorlopig moet hij eerst onana voorbij. Daar is hij nog lang niet.

8 november 2020 om 13:58

Scherpen komt er helemaal niet aan in Oranje. Bijlow laat het in de Eredivisie zien en Scherpen niet.

Ik ben persoonlijk nooit echt onder de indruk geweest van Krul. Een lijnkeeper pur sang, daar is hij natuurlijk erg sterk ik maar hij knalt per pot ook 5 ballen over dr zijlijn. Krul, Bizot, evt Padt en Bijlow is momenteel lood om oud ijzer wat mij betreft. Bijlow heeft verreweg de meeste potentie, wat mij betreft krijgt hij dan ook de voorkeur.

8 november 2020 om 13:41

Krul heeft de heldenstatus vanwege die invalbeurt tijdens het wk. Verder keept hij soms spectaculair. Maar een consistente keeper is het niet

Is toch ook van de zotte om Bijlow gelijk 1e keeper te maken. Geloof best dat hij kwaliteiten heeft. Maar een keeper van Oranje hoort gewoon een ervaren speler te zijn. Tijd van Bijlow komt er wel.

8 november 2020 om 14:13

Bijlow was er niet eerder bij, omdat hij de eerste man is van Jong Oranje. Beter daar spelen dan op de bank bij Oranje. Ik zou zeggen, laat hem maar spelen in de vriendschappelijke pot en laat maar zien.

Bizot en Krul om het even...na Cillissen de beste keepers....laat Bijlow maar een heel seizoen stabiel keepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

284 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren